-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
- Να'ναι δίκαιος
- Να σε εμπνέει να διαβάσεις το μάθημα
- Να έχει μεταδοτικότητα
- Να σέβεται τους μαθητές
- Να μην αφήνει περιθώρια σε οποιοδήποτε μαθητή να προκαλέσει προβλήματα
- Να μην είναι μαθητοπατέρας
- Να μην προσπαθεί να εκβιάσει για ιδιαίτερα
+1000
Αν και τα 5 πρωτα εμπεριέχουν το 6 και το 7. Το να είσαι καλός καθηγητής είναι ταλέντο όπως είπαν και οι προλαλίσαντες.
Εκτός απο γνώσεις προυποθέτει και εσωτερική καλοσύνη, για να το πω γλαφυρά και αγάπη για το αντικείμενο.
Όσα είπατε και οι δύο, μπαίνουν όλα μαζί σε ένα: Καλός καθηγητής είναι αυτός που αγαπάει αυτό που κάνει.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
- Να'ναι δίκαιος
- Να σε εμπνέει να διαβάσεις το μάθημα
- Να έχει μεταδοτικότητα
- Να σέβεται τους μαθητές
- Να μην αφήνει περιθώρια σε οποιοδήποτε μαθητή να προκαλέσει προβλήματα
- Να μην είναι μαθητοπατέρας
- Να μην προσπαθεί να εκβιάσει για ιδιαίτερα
+1000
Αν και τα 5 πρωτα εμπεριέχουν το 6 και το 7. Το να είσαι καλός καθηγητής είναι ταλέντο όπως είπαν και οι προλαλίσαντες.
Εκτός απο γνώσεις προυποθέτει και εσωτερική καλοσύνη, για να το πω γλαφυρά και αγάπη για το αντικείμενο.
Όσα είπατε και οι δύο, μπαίνουν όλα μαζί σε ένα: Καλός καθηγητής είναι αυτός που αγαπάει αυτό που κάνει.
+2
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Αυτό οφείλεται στο ότι:
-Δεν σε ενδιαφέρει το μάθημα
-Δεν υπάρχουν τα κατάλληλα ερεθίσματα. Ούτε από πλευράς διδασκόντων, ούτε από πλευράς υποδομής.Δεν ξέρω πως είναι στο εξωτερικό τα πράγματα, αλλά εδώ πολλές φορές έτσι αισθάνομαι...
Αυτό ακριβώς, πάω στο πανεπιστήμιο επειδή πρέπει και όχι επειδή θέλω. Βλέπω ότι οι φίλοι μου πάνε επειδή τους αρέσει το όλο κλίμα που υπάρχει, όλοι ενδιαφέρονται για την σχολή τους. Εδώ άντε και πήγες στο μάθημα, 9/10 θα είναι 'αλλού' και ο διδάσκων θα φωνάζει 'σκάστε' και 'σκάστε'. Αυτό με χαλάει.
Σε εμάς (Ηλεκτρ Μηχ) σπάνια θα δω αδιάφορο καθηγητή. Είτε μιλάμε για εργαστήριο είτε για παράδοση. Οι υποδομές είναι ψιλοχάλια στην πλειψηφία τους αλλα ακόμα και αυτό βλέπω ότι βελτιώνεται με τον καιρό. Μπορεί να είμαστε εξαίρεση ως σχολή, αλλά μήπως να κοιτάζαμε και λίγο το τί κάνουμε** εμείς **,χωρίς να τα περιμένουμε όλα στο πιάτο και να αφήναμε τη μοιρολατρία και την κακομοιριά μας;
Δεν φταίει το ότι είναι αδιάφοροι (οι περισσότεροι δεν είναι), αλλά το γεγονός ότι δεν είναι ο καθένας κατάλληλος για δάσκαλος. Αν έρχεται και μου διαβάζει τις διαφάνειές του με μονότονο τρόπο, λέγοντας αυτά που υπάρχουν και στο βιβλίο δεν με βοηθάει σε κάτι.
Σκοπός του καθηγητή είναι να σου διδάξει κάποια πράγματα, κυρίως να σε κάνει να κατανοήσεις μερικά πράγματα και να σου ανάψει τη σπίθα να ασχοληθείς περαιτέρω με το αντικείμενο.
Βέβαια τα παραπάνω δεν είναι μετρήσιμα χαρακτηριστικά, οπότε δεν μπορούν να ληφθούν υπ' όψιν κατά την πρόσληψη του διδακτικού προσωπικού, καθώς οι 3.452 εργασίες του δεν έχουν καμία σχέση με την ικανότητά του ως δάσκαλος.
-
Εγώ γνωρίζω κάμποσους που απλώς διαβάζουν τις διαφάνειες και δεν κάνουν ΚΑΜΜΙΑ περαιτέρω άσκηση, μολονότι τους παρακαλάγαμε. Ο ένας εξ αυτών μας έβαζε στο μεταπτυχιακό κάτι ασκήσεις με λάθη στην εκφώνηση - οπότε δεν έβγαινε τελικά άκρη στη λύση. Ο άλλος (που είναι και ΜΕΓΑΛΟΣ προτζεκτάς); Αφού είδαμε κι απόειδαμε πως την ώρα μας χάναμε μαζί του στο προπτυχιακό, τον παρατήσαμε. Στο τέλος όμως, αποφάσισε να μας 'εκδικηθεί': στα επαναληπτικά μαθήματα πριν την εξεταστική, αρνήθηκε να λύσει απορίες. Ξέρω κι έναν άλλο, που το παίζει ξερόλας και, όταν τον ρωτά ένας φοιτητής κάποια απορία, ή κάνει την πάπια ή τον ειρωνεύεται με ερωτησούλες 'ήσασταν στην προηγούμενη παράδοση κύριε τάδε;'.
Επίσης, άλλη ΣΠΟΥΔΑΙΑ κοινωνιολόγος... Ελένη Σεφερτζή το όνομά της. Ιπτάμενη παρακαλώ και την είχαμε στο πρώτο έτος (1994). Ερχόταν μια φορά στο τόσο να διδάξει όποτε της ερχόταν. Μας είπε ότι την ύλη θα τη βγάζαμε από ένα βιβλίο του Giddens. ΟΚ ως εδώ. Έλα όμως που αυτά που έλεγε στην τάξη δεν είχαν ΚΑΜΜΙΑ σχέση με το εγχειρίδιο που είχε διαλέξει. Μια, δυο φορές τράβηξε αυτό... Μετά δεν πατάγαμε. Αφού ήταν αλλού ο παπάς αλλού τα ράσα του. Τέσπα, γίγνεται εγγύς ο καιρός των εξετάσεων, οπότε μας δίνει δέκα φωτοτυπημένες σελίδες να διαβάσουμε για ύλη ΕΞΑΜΗΝΟΥ. Πείσμωσα. Διάβασα κοινωνιολογία μισή ώρα πριν δώσω μάθημα. Εννοείται ότι δεν ήξερα την τύφλα μου. Πάω λοιπόν να δώσω... Βάζει τρία θέματα, εκ των οποίων έπρεπε να γράψουμε τα δύο. Ε, μαντέψτε: το ένα το κουτσογράφω. Το άλλο το βγάζω ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ. Και τσιμπάω 8άρι!!! Έτσι... Έτσι... Κανονικά έπρεπε να είχα κοπεί! Κι όμως, ένας συνάδελφός μου που είχε ξεσκιστεί στο διάβασμα και είχε όντως γράψει καλά, ΚΟΠΗΚΕ. Τι λέτε τώρα;
Να πιάσω μήπως τον ινστρούχτορα Γιώργο Λιοδάκη; Πολιτική οικονομία μας έκανε. Ε, αν σε κάθε περίοδο δεν έγραφες 'ζήτω ο Μαρξ' (ασχέτως πόσο καλά ήξερες και την ύλη αλλά και να αναλύεις), ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΓΕΣ. Διδακτικές ικανότητες; ΜΗΔΕΝ. Αν τον έκανες χάπι, θα'ταν πανίσχυρο υπνωτικό. Πάνω από πέντε λεπτά δεν άντεχες στην αίθουσα προτού σε πάρει στην αγκάλη του ο Μορφέας. Κι όμως, ο κύριος αυτός ταλαιπωρούσε όλο το ΜΠΔ με τις βλακείες του, μέχρι που η πολιτική οικονομία έγινε μάθημα επιλογής. Τώρα, ο Λιοδάκης είναι ινστρούχτορας των καταλήψεων μαζί με το Μιχάλη το Φραγκομιχελάκη και το Δημήτρη τον Πατέλη.
Χρήστος Σκιαδάς... Τι να πει κανείς γι'αυτόν και τι να πρωτογράψει! Πέραν του ότι, μαζί με Σωτηρόπουλο και Χριστοδούλου, διέλυσε ΟΛΑ τα διοικητικά και συνδιοικητικά όργανα του Πολυτεχνείου Κρήτης γιατί οι νόμιμες εκλογικές διαδικασίες δεν τον βόλευαν, πέραν του ότι εγκαθίδρυσε, με τη συνεργασία των 'κυρίων' Μαρκογιαννάκη, Μητσοτάκη, Αρσένη και Γιαννόπουλου, ένα απίστευτο φαγοπότι για διάφορα λαμόγια, αλλά και μια ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ στο ίδρυμα (δεν ξέραμε φοιτητές, υπάλληλοι και καθηγητές αν θα γυρίσουμε ζωντανοί στα σπίτια μας με τους μπράβους - των οποίων αρχηγός ήταν ένας πρώην αρσιβαρίστας ονόματι Γιώργος Κονταξάκης - που προσέλαβε), κάνει και το μάθημα του μάρκετινγκ. Ωραίος! Μιλάμε για ένα εργαστήριο χαβαλέ, για γλείψιμο ολκής και για διαδικασίες διδασκαλίας από άλλο πλανήτη. Τι εννοώ; ΟΚ, μας μοίρασε βιβλία... Αλλά η ύλη του μαθήματος ήταν δεκατρείς σελίδες φωτοτυπημένες, χωρίς αναφορές σε βιβλιογραφία, χωρίς ΤΙΠΟΤΑ. Αυτός είναι ο αναπληρωτής καθηγητής Χρήστος Σκιαδάς, αγαπητοί μου συνφορουμίτες. Είναι τόσο καλός, που εμείς τον δίνουμε, αλλά κανένα πανεπιστήμιο δεν τον θέλει!
-
Ο χρήστης MADAKOS έγραψε:
poooo re pedia ores ores ta perno me merikous merikous olo a kai ou einai
kai se kanoun na kimase kai den boris na prosexeiseno kapoioi alloi einai korifi kanoun mathima
alla gelane kiolas kai den varieseΕννοεις οτι εχεις παει σχολειο;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
poooo re pedia ores ores ta perno me merikous merikous olo a kai ou einai
kai se kanoun na kimase kai den boris na prosexeiseno kapoioi alloi einai korifi kanoun mathima
alla gelane kiolas kai den varieseΕννοεις οτι εχεις παει σχολειο;
-
Θα ήθελα να καταθέσετε τη γνώμη σας για την απεργία των εκπ/κων και πιο συγκεκριμένα των δασκάλων.
Πιστεύετε ότι ένας άνθρωπος(φίλος μου) με 2 παιδιά και με 7 χρόνια προυπηρεσίας μπόρει να τα βγάλει πέρα με 1150Ε και με μισθό της γυνής του ~ 800Ε ? -
Προσωπικά νομιζω οτι ο χαμηλοτερος μισθός αντισταθμίζεται από την ασφάλεια της μονιμότητας.
Ο Ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα δυσκολευτικε τα τελευταια χρόνια, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην ζοριστούνε λίγο και οι εκπαιδευτικοί και γενικά οι δημόσιοι υπάλληλοι
-
Ο χρήστης BMW_E46_318 έγραψε:
Θα ήθελα να καταθέσετε τη γνώμη σας για την απεργία των εκπ/κων και πιο συγκεκριμένα των δασκάλων.
Πιστεύετε ότι ένας άνθρωπος(φίλος μου) με 2 παιδιά και με 7 χρόνια προυπηρεσίας μπόρει να τα βγάλει πέρα με 1150Ε και με μισθό της γυνής του ~ 800Ε ?Eγγαμος με 2 παιδιά και με 7 χρόνια υπηρεσίας παίρνει 1170
-
Να μας πει ο άνθρωπος με τα 7 χρόνια προϋπηρεσίας γιατί τα 1150 ευρώ του πέφτουν λίγα, από τη στιγμή που τα ίδια παίρνει ένας δημόσιος υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σε κάποιο υπουργείο ή νομαρχία που δουλεύει 7,5 ώρες καθημερινά αντί για 4-5 και παίρνει 1 μήνα άδεια το χρόνο αντί για 4.
Αν δεν του αρέσουν οι αποδοχές, ας πάει στον ιδιωτικό τομέα να θησαυρίσει με ακόμα λιγότερο κόπο.Προς το παρόν αναγκάζει τον ιδιωτικό υπάλληλο να τρώει άδεια, χρήματα και χρόνο για να κάνει κουμάντο με το παιδί του που δεν έχει που να το αφήσει τις ώρες σχολείου.
-
Διαφωνω. Δεν μπορεί ο μεροκαματιάρης να πέρνει 700 ευρώ με τον καθημερινό κινδυνο απολυσης και να πληρώνει φόρους (άμεσους και έμμεσους) για να πάρους τελικά οι εκπαιδευτικοί τα 1400-1500 που θέλουν και να έχουν και την ασφάλεια της μονιμότητας
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Προσωπικά νομιζω οτι ο χαμηλοτερος μισθός αντισταθμίζεται από την ασφάλεια της μονιμότητας.Ο Ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα δυσκολευτικε τα τελευταια χρόνια, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην ζοριστούνε λίγο και οι εκπαιδευτικοί και γενικά οι δημόσιοι υπάλληλοι
Μην πέφτεις σε τέτοιες 'λούμπες'.
Είναι σωστό αυτό που λες.Οντως ο ιδιωτικός τομέας είναι 'σωματεμπόριο'. Αλλά το 'διαίρει και βασίλευε' δεν είναι λύση.
Όχι τουλάχιστο για τους μισθωτούς είτε είναι στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα -
Υπάρχει παντα η λύση να παραιτηθούνε από το Δημόσιο και να βρούνε εργασία με (πιθανώς) καλύτερες αποδοχές στον ιδιωτικό τομεα, όπου τα 1400-1500 είναι 'ευκολα'
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Διαφωνω. Δεν μπορεί ο μεροκαματιάρης να πέρνει 700 ευρώ με τον καθημερινό κινδυνο απολυσης και να πληρώνει φόρους (άμεσους και έμμεσους) για να πάρους τελικά οι εκπαιδευτικοί τα 1400-1500 που θέλουν και να έχουν και την ασφάλεια της μονιμότηταςΟ εκπ/κος τα 2 πρώτα χρόνια της θητεία του δεν είναι μόνιμος
Μετά μονιμοποιείται. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Προς το παρόν αναγκάζει τον ιδιωτικό υπάλληλο να τρώει άδεια, χρήματα και χρόνο για να κάνει κουμάντο με το παιδί του που δεν έχει που να το αφήσει τις ώρες σχολείου.
Για να δούμε ποιος τον αναγκάζει...
Ο τωρινός υφυπουργός παιδείας είχε πει το 2003 ότι εκπαιδευτικοί θα παρουν το επίδομα των 176
-
Συγνωμη αλλά εαν πίστεψες προεκλογικές υποσχέσεις είσαι ΠΑΡΑ πολύ αφελής.
-
Τα οποία 176 ευρώ τα πήραν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά όχι οι εκπαιδευτικοί, γιατί 'είναι πολλοί'.
-
Επειδεί πρόσφατα τσακώθηκα πολύ άσχημα με μία γνωστή μου που είναι Δασκάλα....θα προσπαθήσω να είμαι ήρεμος!
Βασικός μισθός χωρίς πτυχίο γύρω στα 600 καθαρά.
Βασικός μισθός με Παν. Πτυχίο 750-800 καθαρά.
Βασικό μισθό (πρωτοδιόριστου) που ζητάνε οι Δάσκαλοι....1400......ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ???????????? Έχεται επίγνωση σε ποια χώρα είσαστε?
Δλδ ζητάνε 600 παραπάνω (έναν βασικό μισθό ανδικευτου εργάτη) επειδεί δουλεύουν 7 μήνες το χρόνο και όχι 12 και επειδεί δουλεύουν 5 ώρες τη μέρα και όχι 8 (που πείτε μου ποιος δουλεύει 8 ώρες μόνο)
Εγώ δέχομαι ότι η δουλειά τους δεν είναι εύκολη, έχουν ευθύνες κλπ κλπ, όλοι στην δουλειά μας έχουμε τεράστιες ευθύνες, δλδ ο πρώτος μισθός του γιατρού δεν θα έπρεπε να είναι 3.000 € με αυτά τα δεδομένα?
Το θέμα μου δεν είναι πόσα ζητάνε αλλά πως τα ζητάνε!
Κάνοντας απεργεία η οποία γίνεται εκ του ασφαλούς, δλδ εκτος του μισθού τους δεν πρόκειται να χάσουν τπτ άλλο, αλλά τα παιδάκια χάνουν μαθήματα, τα οποία θα τρέξουν για να προλάβουν την ύλη, και αν την προλάβουν, με λίγα λόγια παίζουν πάνω στις πλάτες των παιδιών.
Στο φινάλε αν είχα παιδί θα το έστελνα σε ιδιωτικό.
Όσοι πηγαίνανε Γυμνάσιο λύκειο το 97 θυμούνται την απεργία 2,5 μηνών των καθηγητών? Εγώ ήμουνα 3η Λυκείου είχα ένα συμαθητή ο οποίος δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να πάει φροντηστήριο....έχει κανείς ιδέα πως έδωσε Πανελλήνιες?
Καλά μιλάμε και γαμώ την Δωρεάν παιδεία!
ΥΓ. Όχι ότι τα φροντηστήρια δεν είναι αναγκαία 100%, αλλά το συγκεκριμένο παιδί, έστω απο τον καθηγητή του σχολείου κάτι παραπάνω θα έπαιρνε, απο το να προσπαθεί μόνο του!
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Διαφωνω. Δεν μπορεί ο μεροκαματιάρης να πέρνει 700 ευρώ με τον καθημερινό κινδυνο απολυσης και να πληρώνει φόρους (άμεσους και έμμεσους) για να πάρους τελικά οι εκπαιδευτικοί τα 1400-1500 που θέλουν και να έχουν και την ασφάλεια της μονιμότητας
Ο εκπ/κος τα 2 πρώτα χρόνια της θητεία του δεν είναι μόνιμος
Μετά μονιμοποιείται.Και πόσοι εκ των 'μη μονίμων' δεν μονιμοποιούνται τελικά; 0,01%, 1% ...;;;
Για το εν λόγω επίδομα των 175 ευρώ, αφού δεν τους είπε η κυβέρνηση ότι θα τα πάρουν αμέσως, τότε καλώς επιλέγει πότε και με ποιον τρόπο θα τα δώσει. Άλλωστε δεν τα έπαιρναν πριν ώστε να θεωρείται η μη άμεση καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος ως μείωση αποδοχών. Γαμπρό θέλω, τώρα τον θέλω; Δεν μας τα λένε καλά.
Ή μήπως είναι κακοπληρωμένοι; Τις υπόλοιπες συγκρίσεις που γράφω για τα χρήματα που παίρνουν άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ εκπαίδευσης με διπλάσιο χρόνο εργασίας δεν βλέπω να τις αγγίζεις. Γιατί άραγε;
Επίσης: δεν παίρνουν το συγκεκριμένο επίδομα ΑΚΟΜΑ, αλλά παίρνουν άλλα επιδόματα που ανεβάζουν στα συγκεκριμένα ευρώ το μισθό τους. Για να μη μιλήσουμε για τα ιδιαίτερα που ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ κάνουν πολλοί.
Ξέρεις τι θεωρώ εγώ σωστό και δίκαιο; Να εργάζονται σε ειδικά τμήματα με τα παιδιά που έχουν μείνει πίσω το καλοκαίρι, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, εννοείται χωρίς υπερωρίες αφού έτσι κι αλλιώς πληρώνονται. Και ο μισθός τους να υπολογίζεται βάσει του μισθολογίου όλων των δημοσίων υπαλλήλων, υπό την προϋπόθεση μάλιστα ότι θα εργάζονται 11 αντί για 8 μήνες το χρόνο. Πώς σου φαίνεται αυτό;
-
[quote='ratanplan']Επειδεί πρόσφατα τσακώθηκα πολύ άσχημα με μία γνωστή μου που είναι Δασκάλα....θα προσπαθήσω να είμαι ήρεμος!
Βασικός μισθός χωρίς πτυχίο γύρω στα 600 καθαρά.
Βασικός μισθός με Παν. Πτυχίο 750-800 καθαρά.
Βασικό μισθό (πρωτοδιόριστου) που ζητάνε οι Δάσκαλοι....1400......ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ???????????? Έχεται επίγνωση σε ποια χώρα είσαστε?
Δλδ ζητάνε 600 παραπάνω (έναν βασικό μισθό ανδικευτου εργάτη) επειδεί δουλεύουν 7 μήνες το χρόνο και όχι 12 και επειδεί δουλεύουν 5 ώρες τη μέρα και όχι 8 (που πείτε μου ποιος δουλεύει 8 ώρες μόνο)
Εγώ δέχομαι ότι η δουλειά τους δεν είναι εύκολη, έχουν ευθύνες κλπ κλπ, όλοι στην δουλειά μας έχουμε τεράστιες ευθύνες, δλδ ο πρώτος μισθός του γιατρού δεν θα έπρεπε να είναι 3.000
Καθηγητές στα σχολεία