Mar 4, 2008, 3:16 PM

Ο χρήστης Ο αδερφός μου lokatzis στις 30/11/05 έγραψε:
Αν και καθυστερημένα, θα σας πω την εμπειρία μου με 'ζώο-αμοιβάδα' πριν 3 βδομάδες περίπου. Είναι Παρασκευή βράδυ κατά τις δέκα παρά και πηγαίνω με την κοπέλα μου σε ένα πάρτυ. Κινούμαι στη Μεσογείων στο ύψος της στροφής της Αγίας Παρασκευής με κατεύθυνση προς Αθήνα. Κινούμαι στη μεσαία λωρίδα με σταθερή ταχύτητα. Στην αριστερή λωρίδα και, επίσης, με σταθερή ταχύτητα κινείται ένα τρίτο αυτοκίνητο με το πίσω μέρος του να είναι ένα-δύο μέτρα πιο μπροστά από τη μούρη μου. Ξαφνικά βλέπω από τον αριστερό καθρέπτη να πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα ένα αυτοκίνητο στην αριστερή λωρίδα. Και αμέσως μετά νοιώθω το ΧΡΑΤΣ . Η 'αμοιβάδα' αντί να φρενάρει, εφόσον δεν είχε χώρο για να κάνει σφήνα, δοκίμασε να περάσει από πάνω μου για να ανοίξει χώρο . Εγώ, με το που ένοιωσα το ΧΡΑΤΣ έκανα το τιμόνι δεξιά και έτσι απέφυγα τα χειρότερα. Με το που σταματάω στη δεξιά λωρίδα παρατηρώ ότι η αμοιβάδα δε σταματάει, αντιθέτως κάνει 2-3 ακόμα δολοφονικές σφήνες και προσπαθεί να απομακρυνθεί. Εγώ εκείνη τη στιγμή έχω καταφέρει να συγκρατήσω μόνο το μοντέλο του αυτοκινήτου (Golf 2ης γενιάς) και τα τρία γράμματα του αυτοκινήτου, αλλά όχι και τους αριθμούς. Σημειώστε ότι είναι 21:50. Οπότε προσπαθώ να τον ακολουθήσω. Εκείνος, ίσως επειδή νόμιζε ότι τον είχα χάσει, είχε μειώσει ταχύτητα. Μην έχοντας χάσει ποτέ οπτική επαφή μαζί του καταφέρνω και τον πλησιάζω σε απόσταση 2 αυτοκινήτων και βλέπω όλη την πινακίδα του. Εκείνος βλέποντας ότι τον έχω πλησιάσει ξαναεπιταχύνει, 2-3 σφήνες ακόμη και χάνεται. Στο μεταξύ η κοπέλα μου έχει τηλεφωνήσει στο 100, το οποίο μας λέει να επιστρέψουμε στον τόπο του ατυχήματος. Μέχρι να βρω φανάρι να γυρίσω πίσω η ώρα πάει 22:15.
Εκείνη την ώρα κάλεσα την τροχαία η οποία τελικά ήρθε στις 1:45 . Απ' ότι μου είπαν οι τροχαίοι όταν ήρθαν, ένα περιπολικό (!) εκτελούσε βάρδια για ατυχήματα χωρίς τραυματισμούς σε όλη την περιοχή ευθύνης της Τροχαίας Παρασκευής που φθάνει μετά το Μαραθώνα. Προηγουμένως ήταν σε ατύχημα στο Ζούμπερι (κοντά στη Νέα Μάκρη για όσους δεν ξέρουν).
Την επομένη έμαθα ότι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που με τράκαρε ήταν ανασφάλιστος και αλλοδαπός (χωρίς ρατσιστική διάθεση, απλά είναι πιο δύσκολο να τον βρεις για να τον κυνηγήσεις). Τελικά του έκανα μήνυση για εγκατάλειψη και τα λεφτά θα τα πάρω από το αντασφαλιστικό ταμείο. Αλλά πολύ τρέξιμο και σπάσιμο. Γιατί δεν ήταν απλό τρακάρισμα του στυλ δεν πρόλαβα να φρενάρω. Και το ότι προσπαθεί να εξαφανιστεί στη σπάει ακόμα περισσότερο.

Πρόκειται λοιπόν για παραπλήσιο γεγονός
Το δικαστήριο για την αποζημίωση έγινε πριν από ~ 1,5 μήνα, με καθυστέρηση ~ 2 ετών δηλαδή. Τα λεφτά εισπράχτηκαν από το επικουρικό κεφάλαιο, το οποίο και είναι αρμόδιο να αποζημιώνει σε περίπτωση ατυχήματος από ανασφάλιστο.
Το ποινικό δικαστήριο για την εγκατάλειψη εκκρεμεί...

Υ.Γ. Το αυτοκίνητό μου χρειάστηκε φτερό, προφυλακτήρα, ψυγείο