-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγω αλλο λεω:Ο ΚΟΚ λεει ' ο οδηγος σταματαει σε σημα αστυνομικου που φοραει στολη'. Πουθενα δεν κανει λογο για το οχημα και τα διακριτικα του. Αρα, οταν σου κανει σημα αστυνομικος που ΔΕΝ φορα στολη, μεσα απο οχημα ΜΕ διακριτικα (ή ακομα κανονικο περιπολικο), τι κανουμε? Το ξερω οτι ακουγεται μλκια σεναριο, αλλα και το εχω δει να γινεται, και οπως ξερουμε οτι δεν οριζεται ρητως απο τον νομο, ΔΕΝ εννοειται...
Με έχουν σταματήσει έτσι ασφαλίτες (όπως και άλλα οχήματα) πριν 4 καλοκαίρια στην πλατεία Χαλανδρίου (για την ακρίβεια στην αφετηρία του 450). Το μόνο που έκαναν ήταν τσεκάρισμα των στοιχείων (ταυτοτήτων) και καταγραφή τους σε ένα χαρτί. Ήταν ευγενικότατοι και κάναμε και χιούμορ παρά το προχωρημένο της ώρας (3 τα ξημερώματα). Πάντως το σημείο είχε κίνηση και παρά το γεγονός ότι ήταν με πολιτικά, το Xsara ήταν κανονικό περιπολικό. Δεν γινόταν να μην σταματήσεις.
Στην αρχή φοβήθηκα γιατί μπήκα κομμάτια σε εκείνη την κατηφορική αριστερή... Φαντάζεστε λοιπόν την έκφρασή μου όταν μου έκαναν νόημα να σταματήσω και την ανακούφιση μόλις μου είπαν ότι κάνουν απλά επιβεβαίωση στοιχείων...
-
Οι ασφαλίτες κανονικά δεν μπορούν να κάνουν έλεγχο χωρίς συνοδεία αστυνομικού.
Μου έχει τύχει πριν από αρκετά χρόνια και μάλιστα -επειδή μου έκαναν πλάκα θεωρώντας με 'ψαρωμένο' πιτσιρικά- αρνήθηκα να τους δώσω την ταυτότητά μου, την οποία παρέδωσα μόνο στον αστυνομικό που στεκόταν δίπλα τους. Ήταν η πρώτη φορά που καταφχαριστήθηκα μπάτσο, του οποίου γέλαγαν και τα μουστάκια του (γενικά οι ασφαλίτες τους αντιμετωπίζουν λιγάκι ως καρπαζοεισπράκτορες). -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Οι ασφαλίτες κανονικά δεν μπορούν να κάνουν έλεγχο χωρίς συνοδεία αστυνομικού.Έχει συμβεί και εγκληματική ενέργεια από δήθεν ασφαλίτες δίπλα σε κλεμμένο περιπολικό που σταμάτησε κάποια ΙΧ στη μέση του πουθενά , νομίζω στην περιοχή της Αναβύσσου στα μέσα της δεκαετίας του ’90,
-
Διαβάζω όλα αυτά και για ακόμη μια φορά νιώθω ότι είμαστε τελείως ανενημέρωτοι σαν πολίτες. Εγώ για πάραδειγμα δεν έχω ιδέα σε ποιάνου το σήμα πρέπει να υπακούω και σε ποιού όχι. Όπως επίσης δεν έχω ιδέα ποιά η δικαιοδοσία της δημοτικής αστυνομίας (πχ μπορεί να σου ζητήσει ταυτότητα???). Πού μπορούμε να τα μάθουμε όλα αυτά? Όχι τίποτε άλλο αλλά μπορείς να βρεθείς μπλεγμένος χωρίς να το καταλάβεις...
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Έχει συμβεί και εγκληματική ενέργεια από δήθεν ασφαλίτες δίπλα σε κλεμμένο περιπολικό που σταμάτησε κάποια ΙΧ στη μέση του πουθενά , νομίζω στην περιοχή της Αναβύσσου στα μέσα της δεκαετίας του ’90,
Λεπτομεριες;;;
-
Ο χρήστης pavleouras έγραψε:
Διαβάζω όλα αυτά και για ακόμη μια φορά νιώθω ότι είμαστε τελείως ανενημέρωτοι σαν πολίτες. Εγώ για πάραδειγμα δεν έχω ιδέα σε ποιάνου το σήμα πρέπει να υπακούω και σε ποιού όχι. Όπως επίσης δεν έχω ιδέα ποιά η δικαιοδοσία της δημοτικής αστυνομίας (πχ μπορεί να σου ζητήσει ταυτότητα???). Πού μπορούμε να τα μάθουμε όλα αυτά? Όχι τίποτε άλλο αλλά μπορείς να βρεθείς μπλεγμένος χωρίς να το καταλάβεις...Σταματαμε ΜΟΝΟ σε μπλοκο που ειναι κρυμμενο πισω απο θαμνους, στο τελος μιας μεγαλης ευθειας, εκτος κατοικημενης περιοχης, με γελοιο οριο.
Μονο εκει θα βρεις γνησιους αστυνομικους.
Σε καθε αλλη περιπτωση ειναι αστυνομικοι 'μαϊμου'....Σοβαρα τωρα.
Η δημοτικη αστυνομια δεν σου κανει τιποτα.
Αν σου πει για ταυτοτητα, βγαζεις κινητο και καλεις το 100 να τον καταγγηλεις.
Υπαρχουν μονο και μονο για να γεμηζουν τα ταμεια των δημων και να κανουν πεζοποριες. -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Διαβάζω όλα αυτά και για ακόμη μια φορά νιώθω ότι είμαστε τελείως ανενημέρωτοι σαν πολίτες. Εγώ για πάραδειγμα δεν έχω ιδέα σε ποιάνου το σήμα πρέπει να υπακούω και σε ποιού όχι. Όπως επίσης δεν έχω ιδέα ποιά η δικαιοδοσία της δημοτικής αστυνομίας (πχ μπορεί να σου ζητήσει ταυτότητα???). Πού μπορούμε να τα μάθουμε όλα αυτά? Όχι τίποτε άλλο αλλά μπορείς να βρεθείς μπλεγμένος χωρίς να το καταλάβεις...
Σταματαμε ΜΟΝΟ σε μπλοκο που ειναι κρυμμενο πισω απο θαμνους, στο τελος μιας μεγαλης ευθειας, εκτος κατοικημενης περιοχης, με γελοιο οριο.
Μονο εκει θα βρεις γνησιους αστυνομικους.
Σε καθε αλλη περιπτωση ειναι αστυνομικοι 'μαϊμου'....Σοβαρα τωρα.
Υπαρχουν μονο και μονο για να γεμηζουν τα ταμεια των δημων και να κανουν πεζοποριες. -
Έχει συμβεί και εγκληματική ενέργεια από δήθεν ασφαλίτες δίπλα σε κλεμμένο περιπολικό που σταμάτησε κάποια ΙΧ στη μέση του πουθενά , νομίζω στην περιοχή της Αναβύσσου στα μέσα της δεκαετίας του ’90,
Λεπτομεριες;;;
Δεν θυμάμαι. Ίσα που είχα περάσει στην ενηλικίωση τότε.
-
Λεπτομεριες;;;
Δεν θυμάμαι. Ίσα που είχα περάσει στην ενηλικίωση τότε.
Κριμα.... Ψαχνω για δικαιολογιες στον Εισαγγελεα, στην περιπτωση που με δεσουν.
Το ξυλο δεν το γλειτωνω, τουλαχιστον την ψυρρου να αποφυγουμεΑκουσα κ ενα προσφατο στα Ελληνο-Βουλγαρικα.
Μπλοκο με κλεμενο -μαλλον- περιπολικο, μαϊμουδόμπατσοι και παθοντες τουριστες που φτανοντας στον προορισμο τους εβλεπαν πως τους λειπουν καμερες, κινητα, φωτογραφικες και λεφτα.... -
Εχθές στον περιφερειακό Τρικάλων πρός Πύλη έγινε το εξής:
Στην διαδρομή για το κέντρο των Τρικάλων και για ένα αρκετό χρονικό διάστημα είχα μπροστά μου ένα Golfάκι το οποίο ο οδηγός του το ψιλοέχωνε στις στροφές που είχαμε μπροστά μας. Στο φανάρι το Golf 4 χρώματος μολυβί με τελικό οβάλ δίπλα με μένα. Ξεκινάω πρώτος και ψιλοχαλαρά. Τον βλέπω από δίπλα να επιταχύνει, αλλά με τρόπο ......... τόσο όσο να είναι συνεχώς δίπλα μου και λίγο πιο πίσω κρατώντας στροφές ώστε να ''ακούγεται''. Δεν κάνω τίποτα. Στο επόμενο φανάρι ξεκινάει πρώτος και σχετικά γρήγορα, για τον χαβαλέ το ψιλοανοίγω κι εγώ και βλέποντας οτι πλησιάζω το ανοίγει και αυτός. Να θυμίσω δρόμος περιφερειακός με δύο λωρίδες ανά ρεύμα και μόνοι μας. Εν τέλει το γκαζώνω, τον περνάω με καμιά 100 στο κοντέρ. **Στα επόμενα φανάρια βλέπω την κουφάλα να με κοιτάει να σηκώνει CB και να μιλάει.......... η κουφάλα είχε ασφαλήτικο και προκαλούσε στο δρόμο! **
Τώρα το αν έκανα καλά που τσίμπησα, θα μου πείτε, ή όχι είναι άλλο θέμα, ούτως ή άλλως αυτό έγινε για μια απόσταση 400 μέτρων ανάμεσα από φανάρια σε άδειο δρόμο.
Αλλά να σε προκαλούν οι ίδιοι οι κύριοι που πρέπει να ενδιαφέρονται για την ασφάλειά μας για μένα είναι το λιγότερο ΚΩΜΙΚΟ(τραγικό)!!!! -
Ο χρήστης Dimikonomou έγραψε:
Εχθές στον περιφερειακό Τρικάλων πρός Πύλη έγινε το εξής:Στην διαδρομή για το κέντρο των Τρικάλων και για ένα αρκετό χρονικό διάστημα είχα μπροστά μου ένα Golfάκι το οποίο ο οδηγός του το ψιλοέχωνε στις στροφές που είχαμε μπροστά μας. Στο φανάρι το Golf 4 χρώματος μολυβί με τελικό οβάλ δίπλα με μένα. Ξεκινάω πρώτος και ψιλοχαλαρά. Τον βλέπω από δίπλα να επιταχύνει, αλλά με τρόπο ......... τόσο όσο να είναι συνεχώς δίπλα μου και λίγο πιο πίσω κρατώντας στροφές ώστε να ''ακούγεται''. Δεν κάνω τίποτα. Στο επόμενο φανάρι ξεκινάει πρώτος και σχετικά γρήγορα, για τον χαβαλέ το ψιλοανοίγω κι εγώ και βλέποντας οτι πλησιάζω το ανοίγει και αυτός. Να θυμίσω δρόμος περιφερειακός με δύο λωρίδες ανά ρεύμα και μόνοι μας. Εν τέλει το γκαζώνω, τον περνάω με καμιά 100 στο κοντέρ. **Στα επόμενα φανάρια βλέπω την κουφάλα να με κοιτάει να σηκώνει CB και να μιλάει.......... η κουφάλα είχε ασφαλήτικο και προκαλούσε στο δρόμο! **
Τώρα το αν έκανα καλά που τσίμπησα, θα μου πείτε, ή όχι είναι άλλο θέμα, ούτως ή άλλως αυτό έγινε για μια απόσταση 400 μέτρων ανάμεσα από φανάρια σε άδειο δρόμο.
Αλλά να σε προκαλούν οι ίδιοι οι κύριοι που πρέπει να ενδιαφέρονται για την ασφάλειά μας για μένα είναι το λιγότερο ΚΩΜΙΚΟ(τραγικό)!!!!Mισο λεπτο !Εσενα σε σταματησε και σε εγραψε τροχαιος;CB δεν εχουν μονο στην τροχαια!Μηπως απλα σου εκανε πλακα;
-
Ο χρήστης Dimikonomou έγραψε:
Εχθές στον περιφερειακό Τρικάλων πρός Πύλη έγινε το εξής:Στην διαδρομή για το κέντρο των Τρικάλων και για ένα αρκετό χρονικό διάστημα είχα μπροστά μου ένα Golfάκι το οποίο ο οδηγός του το ψιλοέχωνε στις στροφές που είχαμε μπροστά μας. Στο φανάρι το Golf 4 χρώματος μολυβί με τελικό οβάλ δίπλα με μένα. Ξεκινάω πρώτος και ψιλοχαλαρά. Τον βλέπω από δίπλα να επιταχύνει, αλλά με τρόπο ......... τόσο όσο να είναι συνεχώς δίπλα μου και λίγο πιο πίσω κρατώντας στροφές ώστε να ''ακούγεται''. Δεν κάνω τίποτα. Στο επόμενο φανάρι ξεκινάει πρώτος και σχετικά γρήγορα, για τον χαβαλέ το ψιλοανοίγω κι εγώ και βλέποντας οτι πλησιάζω το ανοίγει και αυτός. Να θυμίσω δρόμος περιφερειακός με δύο λωρίδες ανά ρεύμα και μόνοι μας. Εν τέλει το γκαζώνω, τον περνάω με καμιά 100 στο κοντέρ. **Στα επόμενα φανάρια βλέπω την κουφάλα να με κοιτάει να σηκώνει CB και να μιλάει.......... η κουφάλα είχε ασφαλήτικο και προκαλούσε στο δρόμο! **
Αλλά να σε προκαλούν οι ίδιοι οι κύριοι που πρέπει να ενδιαφέρονται για την ασφάλειά μας για μένα είναι το λιγότερο ΚΩΜΙΚΟ(τραγικό)!!!!εγω εχω celica ts και cb λες να ειμαι και εγω ασφαλιτης...?
-
Αυτήν την εντύπωση μου έδωσε, σταματώντας πιο πίσω στο φανάρι και κοιτάζωντας ................... πινακίδες? ξέρω 'γω τί να σου πώ δεν έχω πετύχει και πολλούς με CB στα μέρη μου.....
-
Μπατσολογική συμπεριφορά.....
Στην Τροχαία Αθηνών...
πηγαίνω συχνά για να βγάλω άδεια για διακοπή της κυκλοφορίας σε 2 λωρίδες κεντρικού δρόμου της Αθήνας για να γίνουν σκυροδετήσεις ενός οικοδομικού έργου.Ο συγκεκριμένος δρόμος έχει 2 λωρίδες συν δύο σειρές παρκαρισμένα αυτοκίνητα,μία δεξιά και μία αριστερά στην οποία όμως υπάρχει σήμα που απαγορεύει τη στάθμευση και συνοδεύεται από ταμπελίτσα με γερανό.Επομένως πρέπει να αδειάζουμε τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα για να μην κλείσει ο δρόμος.Το γελοίο της υπόθεσης-τα οποία μάλλον είναι πολλά-είναι πως αν υπάρχουν εκεί παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα,μπορούν να έρθουν τα στρουμφ και πάνε αυτόφωρο τον υπεύθυνο.Τους εξηγείς ότι έχουν παρκάρει παράνομα,τους δείχνεις την πινακίδα και απαντούν ''να φροντίσετε να μην παρκάρουν''.Ρωτάς ''πώς να το κάνω αυτό?'' και απαντούν ''δεν ξέρουμε,παρκάρετε δικά σας αυτοκίνητα εκεί''....''μα,αυτό απαγορεύεται''...καμία απάντηση από τα (αν)όργανα. -
Ο χρήστης tourist έγραψε:
Μπατσολογική συμπεριφορά.....Στην Τροχαία Αθηνών...
πηγαίνω συχνά για να βγάλω άδεια για διακοπή της κυκλοφορίας σε 2 λωρίδες κεντρικού δρόμου της Αθήνας για να γίνουν σκυροδετήσεις ενός οικοδομικού έργου.Ο συγκεκριμένος δρόμος έχει 2 λωρίδες συν δύο σειρές παρκαρισμένα αυτοκίνητα,μία δεξιά και μία αριστερά στην οποία όμως υπάρχει σήμα που απαγορεύει τη στάθμευση και συνοδεύεται από ταμπελίτσα με γερανό.Επομένως πρέπει να αδειάζουμε τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα για να μην κλείσει ο δρόμος.Το γελοίο της υπόθεσης-τα οποία μάλλον είναι πολλά-είναι πως αν υπάρχουν εκεί παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα,μπορούν να έρθουν τα στρουμφ και πάνε αυτόφωρο τον υπεύθυνο.Τους εξηγείς ότι έχουν παρκάρει παράνομα,τους δείχνεις την πινακίδα και απαντούν ''να φροντίσετε να μην παρκάρουν''.Ρωτάς ''πώς να το κάνω αυτό?'' και απαντούν ''δεν ξέρουμε,παρκάρετε δικά σας αυτοκίνητα εκεί''....''μα,αυτό απαγορεύεται''...καμία απάντηση από τα (αν)όργανα.Θα παρεις τις αγγελειες, θα βρεις στο 'χαριζοντε' 2-3 σαπακια, θα κανεις μεταβηβασεις σε αντιστοιχους συνεργατες, θα τα παρκαρετε σε εμφανες σημειο..... Και θα ρηξετε -κατα λαθος- κατι βαρυ και ογκοδες, ουτος ωστε να γινουν μπ...λο τα σαπακια....
Και θα τα παρατησετε εκει με το ογκοδες αντικειμενο, μεχρι το τελος των εργων.....Για την συμπεριφορα των μπατσων δεν εχω τι να πω....
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγω αλλο λεω:Ο ΚΟΚ λεει ' ο οδηγος σταματαει σε σημα αστυνομικου που φοραει στολη'. Πουθενα δεν κανει λογο για το οχημα και τα διακριτικα του. Αρα, οταν σου κανει σημα αστυνομικος που ΔΕΝ φορα στολη, μεσα απο οχημα ΜΕ διακριτικα (ή ακομα κανονικο περιπολικο), τι κανουμε? Το ξερω οτι ακουγεται μλκια σεναριο, αλλα και το εχω δει να γινεται, και οπως ξερουμε οτι δεν οριζεται ρητως απο τον νομο, ΔΕΝ εννοειται...
Που ξέρεις ότι δεν είναι κλεμμένο το περιπολικό; Να μπήκανε στο σουβλατζίδικο με τον κινητήρα αναμμένο;
-
Μήπως αναφέρεσαι στην υπόθεση των σατανιστών; Οι σατανιστές είχαν σκοτώσει δύο γυναίκες: μια 14χρονη και μία μητέρα.
Ο αρχισατανιστής είχε ψαρώσει κάποιο βλάκα (ο οποίος είχε πάει στα πράσινα μπερέ) ότι έχουν εξοργιστεί οι δαίμονες και αν δεν κάνει το χατήρι του την έχει άσχημα. Πήγε και αγόρασε ένα ζευγάρι χειροπέδες και ένα αεροβόλο πιστόλι. Οι 2 σατανιστές (αρχηγός και υπαρχηγός) σταμάτησαν το αυτοκίνητο της μητέρας.
Λάθος #1: δεν έπρεπε να σταματήσει.
Της είπαν πως είναι αστυνομικοί. Της έδειξαν το όπλο και τις χειροπέδες.
Λάθος #2: έπρεπε να απαιτήσει ταυτότητα και ελλέιψει αυτής να την κάνει.
Τα υπόλοιπα τα ξέρετε.
-
Σοβαρα τωρα.
Υπαρχουν μονο και μονο για να γεμηζουν τα ταμεια των δημων και να κανουν πεζοποριες.και μόλις καλέσει το 100 και έρθει θα σου περάσουν χειροπέδες και θα σε πάνε στον εισαγγελέα
ΣΤΡΑΒΑΔΙ
ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΣΤΡΑΒΑΔΙ
Δεν φτάνει που είσαι άσχετος, τα γράφεις για να πάρεις και άλλους στο λαιμό σου.
Άνοιξε πρώτα το ΠΔ22/2003 και τον ποινικό κώδικα και μετά έλα να τα ξαναπούμε.
-
Οι χαρακτηρισμοί και οι προσβολές δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ νόημα. Ίσα ίσα που έτσι χάνεις και το δίκιο σου, εφόσον έχεις δίκιο.
Αν μη τι άλλο και λάθος να κάνει ο Wagner669 δεν προσέβαλε κανέναν προσωπικά.
-
η κινηματογράφηση περιπολικού της αστυνομίας (με σπασμένο πίσω φως πορείας και φυμέ ζελατίνα στην πινακίδα γιατί αλήθεια;) και η δημοσιοποίηση του βίντεο στο νετ αποτελεί αδίκημα;
Μπατσολογική και μπατσοσυμπεριφορά [#2]