-
Απλα αισχος...ειναι οι καλοι μπατσοι που λεμε κατακαιρους ότι έχουμε πετυχει στο δρομο, οι τσαντακιδες΄ήταν παρανομοι....και απλα τους έδωσαν ενα μαθημα...ετσι λοιπον άλλοι μπατσοι με την ιδια λογικη...τροχαιοι κλπ, κανουν οτι μπορουν να σου σπασουν τα @@....νεναια εισαστε στη μεση του δρομου δεν μπορουν να κανουν πολλά! στα διαλα σε λιγο θα ανοιξει και το ΕΑΤ ΕΣΑ.
ΥΓ. Για τα 2 @@ αυτα δεν στεναχωρηθηκα κιολας να πω την αληθεια, γενικα με καποιους παρανομουντες τρελαινομαι...όπως βιαστες ανηλικων (και ενηληκων φυσικα) τσαντακιδες (πολλες φορες σερνουν καποια γυναικα για μετρα!) και κλεφτες αυτοκινητων. (δεν παω σε χοντρα του τυπου φονιαδες κλπ, αυτα εννοουνται)...απλα το 2007 θα ηθελα η αστυνομια απλα να κανει την δουλεια της...χωρις μαπες!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Εμενα μου φαίνεται λίγο δυσδιάκριτο το όριο μεταξυ κρατητηρίου/χειροπέδων και των φαπών Χρηστο.Και τα δυο μου μοιάζουνε το ίδιο 'δίκαια' σαν αντιμετωπιση.Συγγνώμη αλλά τα όρια όχι απλά δεν είναι δυσδιάκριτα αλλά ορατά από χιλιόμετρα από μονόφθαλμο μύωπα : τα κρατητήρια και οι χειροπέδες προβλέπονται ρητά από το νόμο και με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, οι δε φάπες και δη η καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας με βασανιστήρια όχι μόνο δεν προβλέπονται από το νόμο αλλά απαγορεύονται ρητώς και κατηγορηματικώς από το Σύνταγμα μας και τις διεθνείς συμβάσεις χωρίς ΟΥΔΕΜΙΑ εξαίρεση ή δικαιολογία...Εσένα μπορεί να σου μοιάζουνε το ίδιο 'δίκαια' αλλά για την έννομη τάξη μας τα χωρίζει ένα χάος, πράγμα που αποτυπώνεται παντού (νόμους, δικαστικές αποφάσεις, επιστήμη)...
Αντιλαμβάνεσαι πουθενά κάτι το δυσδιάκριτο? -
Ο χρήστης Silver Turbo έγραψε:
Εγω ειπα αυτα που ξερω απο κολλητο μου μπατσο που παει μεταγωγες συλληφθεντων και ακουει τι ποινες τους ριχνουνε.Βεβαια εξαρταται και απο τον δικαστη.Αν π.χ. παει κανενας βιαστης και υπαρχει γυναικα δικαστης καταλαβαινεις οτι του ριχνει στ'αφτια.
Θα μου επιτρέψεις να πω ότι θέλει πολύ βαθιά γνώση και της υπόθεσης αλλά και της νομικής επιστήμης προκειμένου να κρίνεις σε τέτοιο βάθος μια δικαστική απόφαση ώστε να φτάσεις να κάνεις κριτική ακόμα και στην επιμέτρηση της ποινής...Εδώ στο σκεπτικό της απόφασης κάνουμε κριτική στη νομική θεωρία και κρατάμε συνήθως 10 πισινές μήπως μας διαφεύγει κάτι, όχι να κρίνουν άσχετοι αν έπρεπε να μπουν 5 ή 10 μήνες φυλακή, πράγμα που είναι θέμα εκτίμησης 20 διαφορών παραγόντων και περιστάσεων...
Λίγη προσοχή λοιπόν δε βλάπτει γιατί δεν έχω ακούσει κανένα μπάτσο να κάνει κριτική σε χειρούργο για το πως αντιμετώπισε ένα καρκίνο του παχεός εντέρου...Ε δεν έχει καμία διαφορά όταν κρίνει τη δουλειά ενός νομικού - δικαστή, θέλει κάτι παραπάνω από μια αστυνομική σχολή για να το κάνεις αυτό αλλά και πλήρη γνώση της δικογραφίας.... -
-Ο ρολος της αστυνομιας ειναι η επιτηριση του νομου και της ασφαλειας των πολιτων.
-Τα δικαστηρια ειναι αυτα που οριζουν τις ποινες για αυτους που παρανομουν.
-Βαση Συνταγματος, κανενας υποπτος δεν ειναι ενοχος, ακομα κ αν συληφθει να διαπρατει το αδικιμα.
-Απ οσο ακουσα, οι δυο συλληφθεντες ηταν υποπτοι ληστειας.
Δεν ξερω αν αποδειχθηκε η ενοχη τους.Εγω προσωπικα αν τους εβλεπα να ληστευουν την γρια, θα τους γ...γα την μανα και θα τους αφηνα στον τοπο.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Εγω ειπα αυτα που ξερω απο κολλητο μου μπατσο που παει μεταγωγες συλληφθεντων και ακουει τι ποινες τους ριχνουνε.Βεβαια εξαρταται και απο τον δικαστη.Αν π.χ. παει κανενας βιαστης και υπαρχει γυναικα δικαστης καταλαβαινεις οτι του ριχνει στ'αφτια.
Θα μου επιτρέψεις να πω ότι θέλει πολύ βαθιά γνώση και της υπόθεσης αλλά και της νομικής επιστήμης προκειμένου να κρίνεις σε τέτοιο βάθος μια δικαστική απόφαση ώστε να φτάσεις να κάνεις κριτική ακόμα και στην επιμέτρηση της ποινής...Εδώ στο σκεπτικό της απόφασης κάνουμε κριτική στη νομική θεωρία και κρατάμε συνήθως 10 πισινές μήπως μας διαφεύγει κάτι, όχι να κρίνουν άσχετοι αν έπρεπε να μπουν 5 ή 10 μήνες φυλακή, πράγμα που είναι θέμα εκτίμησης 20 διαφορών παραγόντων και περιστάσεων...
Λίγη προσοχή λοιπόν δε βλάπτει γιατί δεν έχω ακούσει κανένα μπάτσο να κάνει κριτική σε χειρούργο για το πως αντιμετώπισε ένα καρκίνο του παχεός εντέρου...Ε δεν έχει καμία διαφορά όταν κρίνει τη δουλειά ενός νομικού - δικαστή, θέλει κάτι παραπάνω από μια αστυνομική σχολή για να το κάνεις αυτό αλλά και πλήρη γνώση της δικογραφίας....Και βεβαια δεν προσπαθουμε να το παιξουμε δικαστες αλλα οταν π.χ. πανε καποιον στο δικαστη που ειχε κανει αποπειρα ληστειας(μπηκε σαν τον Spiderman απο τον υδραγωγο)και του οριζει δικασιμο μετα απο μερικους μηνες και τον αφηνει ελευθερο,περιμενει κανεις να παει μετα στον δικαστηριο ή να μην το ξανακανει?Και φυσικα κανεις δεν ξερει ποση ειναι ακριβως που πρεπει να επιβληθει σε καποιον αλλα δεν μπορει σε 2 ιδιες περιπτωσεις αδικηματος ο Χ δικαστης να του οριζει δικασιμο και ο Ψ να τον στελνει μεσα.Καπου υπαρχει ενα μπερδεμα δεν νομιζεις?
-
Εμενα μου φαίνεται λίγο δυσδιάκριτο το όριο μεταξυ κρατητηρίου/χειροπέδων και των φαπών Χρηστο.Και τα δυο μου μοιάζουνε το ίδιο 'δίκαια' σαν αντιμετωπιση.
Συγγνώμη αλλά τα όρια όχι απλά δεν είναι δυσδιάκριτα αλλά ορατά από χιλιόμετρα από μονόφθαλμο μύωπα : τα κρατητήρια και οι χειροπέδες προβλέπονται ρητά από το νόμο και με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, οι δε φάπες και δη η καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας με βασανιστήρια όχι μόνο δεν προβλέπονται από το νόμο αλλά απαγορεύονται ρητώς και κατηγορηματικώς από το Σύνταγμα μας και τις διεθνείς συμβάσεις χωρίς ΟΥΔΕΜΙΑ εξαίρεση ή δικαιολογία...Εσένα μπορεί να σου μοιάζουνε το ίδιο 'δίκαια' αλλά για την έννομη τάξη μας τα χωρίζει ένα χάος, πράγμα που αποτυπώνεται παντού (νόμους, δικαστικές αποφάσεις, επιστήμη)...
Αντιλαμβάνεσαι πουθενά κάτι το δυσδιάκριτο?Πές μας ποιές ειναι οι 'συγκεκριμένες προυποθέσεις' κάτω απο τις οποίες ο νόμος προβλέπει την αλυσόδεση ενος πολίτη,και τη συμπεριφορα των αστυνομικών απέναντι του ώς νόμιμη,πριν την υπαρξη δίκης.
Επίσεις,η χορηγηση όπλου στους μπάτσους,σημαινει οτι τους δινεται το δικαίωμα να το χρησιμοποιήσουν συμφωνα με την κριση τους.Δεν θα χρειαστει η γνωμη του δικαστηρίου για να επιβάλουνε το νόμο με τα όπλα τους σε πρωτο χρονο.Μπορει μεν να δικαστούνε κατοπιν για λανθασμενη χρηση,αλλα δεν χρειαζεται η απόφαση δικαστηρίου για το τραβηγμα του όπλου.
Και φυσικα γιατι εννοείς ώς καταρρακωση της αξιοπρεπειας μονο τις φαπες.Φανταζεσαι να σε συρουνε αλυσοδεμένο μπροστα στους συγγενείς και στους φίλους σου;Θα εννοιωθες ωραία;Γιατι δεν το θεωρεις ως 'βασανιστηριο' αυτο;
Τελος,προσεξε με τους χαρακτηρισμούς σου.Αν δεν εχεις την ψυχραιμία που χρειάζεται μια συζητηση,καλύτερα να την αποφεύγεις.Κανενας δεν έχει τη δική σου όρεξη
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τελος,προσεξε με τους χαρακτηρισμούς σου.Αν δεν εχεις την ψυχραιμία που χρειάζεται μια συζητηση,καλύτερα να την αποφεύγεις.Κανενας δεν έχει τη δική σου όρεξηΠου τους ειδες καλε τους χαρακτηρισμους και την ελλειψη ψυχραιμιας;
Ηταν σχεδον αστειο... Διαβαζω αυτην την ενδιαφερουσα συζητηση και καταληγω σε αυτο το ξεκαρφωτο σχολιο.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Τελος,προσεξε με τους χαρακτηρισμούς σου.Αν δεν εχεις την ψυχραιμία που χρειάζεται μια συζητηση,καλύτερα να την αποφεύγεις.Κανενας δεν έχει τη δική σου όρεξη
Που τους ειδες καλε τους χαρακτηρισμους και την ελλειψη ψυχραιμιας;
Ηταν σχεδον αστειο... Διαβαζω αυτην την ενδιαφερουσα συζητηση και καταληγω σε αυτο το ξεκαρφωτο σχολιο.
Εμενα μου φαίνεται λίγο δυσδιάκριτο το όριο μεταξυ κρατητηρίου/χειροπέδων και των φαπών Χρηστο.Και τα δυο μου μοιάζουνε το ίδιο 'δίκαια' σαν αντιμετωπιση.
Συγγνώμη αλλά τα όρια όχι απλά δεν είναι δυσδιάκριτα αλλά ορατά από χιλιόμετρα από μονόφθαλμο μύωπα :
Ε,ισως να είναι και κοπλιμέντο να σε αποκαλέσουνε 'πιό τυφλό κι'απο μονόφθαλμο μύωπα'
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Πές μας ποιές ειναι οι 'συγκεκριμένες προυποθέσεις' κάτω απο τις οποίες ο νόμος προβλέπει την αλυσόδεση ενος πολίτη,και τη συμπεριφορα των αστυνομικών απέναντι του ώς νόμιμη,πριν την υπαρξη δίκης.
Επίσεις,η χορηγηση όπλου στους μπάτσους,σημαινει οτι τους δινεται το δικαίωμα να το χρησιμοποιήσουν συμφωνα με την κριση τους.Δεν θα χρειαστει η γνωμη του δικαστηρίου για να επιβάλουνε το νόμο με τα όπλα τους σε πρωτο χρονο.Μπορει μεν να δικαστούνε κατοπιν για λανθασμενη χρηση,αλλα δεν χρειαζεται η απόφαση δικαστηρίου για το τραβηγμα του όπλου.
Και φυσικα γιατι εννοείς ώς καταρρακωση της αξιοπρεπειας μονο τις φαπες.Φανταζεσαι να σε συρουνε αλυσοδεμένο μπροστα στους συγγενείς και στους φίλους σου;Θα εννοιωθες ωραία;Γιατι δεν το θεωρεις ως 'βασανιστηριο' αυτο;
Όλα τα παραπάνω που αναφέρεις υπάρχουν αναλυτικά σε χιλιάδες νόμους και εκαντοντάδες χιλιάδων δικαστικές αποφάσεις...Θα σε βοηθήσει σε τίποτα να σου παραθέσω καμιά 30ρια διατάξεις και καμιά 100δα δικαστικών αποφάσεων που θεωρούν τις φάπες 'βασανιστήριο', προβλέπουν πάρα πολύ αναλυτικά πότε και πως γίνεται χρήση του όπλου ή των χειροπέδων κτλ κτλ...Δηλ δεν πιστεύεις το την παραπάνω δήλωση που σου κάνω και θες να με βάλεις να γράψω 2-3 σελίδες ακόμα με νομολογιακή και επιστημονική τεμηρίωση ...
Αντιλαμβάνεσαι ότι ούτε εμένα μου περισσεύει η δική σου όρεξη για προφανείς λόγους και απλά αν δεν ήθελες κουβέντα δεν ήσουν καν υποχρεωμένος να απαντήσεις ή να συμμετάσχεις, αντί να δίνεις συμβουλές σε μένα τι να αποφεύγω...
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Απλα αισχος...ειναι οι καλοι μπατσοι που λεμε κατακαιρους ότι έχουμε πετυχει στο δρομο, οι τσαντακιδες΄ήταν παρανομοι....και απλα τους έδωσαν ενα μαθημα...ετσι λοιπον άλλοι μπατσοι με την ιδια λογικη...τροχαιοι κλπ, κανουν οτι μπορουν να σου σπασουν τα @@....νεναια εισαστε στη μεση του δρομου δεν μπορουν να κανουν πολλά! στα διαλα σε λιγο θα ανοιξει και το ΕΑΤ ΕΣΑ.ΥΓ. Για τα 2 @@ αυτα δεν στεναχωρηθηκα κιολας να πω την αληθεια, γενικα με καποιους παρανομουντες τρελαινομαι...όπως βιαστες ανηλικων (και ενηληκων φυσικα) τσαντακιδες (πολλες φορες σερνουν καποια γυναικα για μετρα!) και κλεφτες αυτοκινητων. (δεν παω σε χοντρα του τυπου φονιαδες κλπ, αυτα εννοουνται)...απλα το 2007 θα ηθελα η αστυνομια απλα να κανει την δουλεια της...χωρις μαπες!
αλήθεια λες?
-
Αντιλαμβάνεσαι ότι ούτε εμένα μου περισσεύει η δική σου όρεξη για προφανείς λόγους και απλά αν δεν ήθελες κουβέντα δεν ήσουν καν υποχρεωμένος να απαντήσεις ή να συμμετάσχεις, αντί να δίνεις συμβουλές σε μένα τι να αποφεύγω...
Μακαρι να καταλάβαινα πώς βγαζεις τα συμπερασματα σου.
Στην κουβεντα στο φορουμ μπορει να ποσταρει ο οποιοσδηποτε,και να γραψει την οποιοαδηποτε γνωμη.
Αυτο ακριβώς εκανα και εγω.
Που ακριβως εντόπισες οτι 'δεν ήθελα κουβέντα,και απλά υποχρεώθηκα' δεν ξέρωΑπο εκει και πέρα,το ότι εχεις περισσότερες γνωσεις στους νόμους απο τους περισσότερους απο εμας εδω,δε σημαίνει και ότι αυτομάτως ότι μας πεις εσυ δεν θα το συζητησουμε (αν ήταν έτσι,θα διαβαζαμε κάποιο βιβλίο με τους νόμους τους ίδιους, εδω όμως ειναι χωρος συζήτησης) αλλά ούτε και ότι δεν γνωρίζουμε (και προσπαθούμε να ξεκαθαρίσουμε ρωτωντας) εμεις οι υπόλοιποι,θα σου δωσει το δικαίωμα να μας ειρωνευτεις.
-
Ημαρτον με τον καθε τρομπα μπατσο (σε μερικους αξιζει ο χαρακτηρισμος)! Μερικοι την εχουν δει δικαστες ντρεντ και δεν μου κανει εντυπωση οταν μετα απο ολο αυτο το ντορο ('καλα μλκας εισαι? σε πιασανε?'), το μονο που θα του αποδοθει ειναι 1-2 εβδομαδων στερηση πληρωμης...
Αν αντι για τους 2 Αλβανους ηταν 2 Ελληνες που δεν ειχαν καμμια πραγματικα σχεση, τα σχολια θα ηταν τα ιδια?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Αν αντι για τους 2 Αλβανους ηταν 2 Ελληνες που δεν ειχαν καμμια πραγματικα σχεση, τα σχολια θα ηταν τα ιδια?
Δεν θα υπήρχαν σχόλια. Το θέμα θα περνούσε στα ψιλά των εφημερίδων και αν. Το θέμα διογκώθηκε καθώς οι κρατούμενοι ήταν Αλλοδαποί και έχουμε σύντομα και Εκλογες (δες πόσο έτοιμοι ήταν στο να καταδικάσουν το γεγονός σε ένα κόμμα της Αριστεράς και θα καταλάβεις).
-
πραγματικα γελοιες οι αντιδρασεις των κομματων της αντιπολιτευσης.
βλεπουμε ετσι ποσο ηλιθιο θεωρουν τον μεσο πολιτη.
πεσαν μερικες σφαλιαρες σε 2 ληστες που ληστεψαν μια ανημπορη γυναικα,και πρεπει να παραιτηθει ολη η ηγεσια της δημοσια ταξης
σιγα την βιαιοπραγια. -
καταρχην νομιζω οτι το θεμα πρεπει να μεταφερθει στο 'ΤΟΙΣ ΟΙΔΕΝ' επειδη δεν αφορα συμπεριφορες αστυνομικων σε σχεση με το αυτοκινητο.
δευτερον εκτος του οτι οι αστυνομικοι δεν εχουν το δικαιωμα να κανουν αυτο που καναν (να αποφασιζουν για ποινες, καψωνια κλπ)
εμενα με ενοχλησε το γεγονος οτι το καναν για να το απολαυσουν.
αλλο να παει ο αστυνομικος και να του ριξει 2 χαστουκια και αλλο να βαζεις τον εναν να βαραει τον αλλον κλπ..αυτο ειναι ευτελης υποβαθμιση.απαραδεκτοι και οι 2 γιατι το Videaki δειχνει οτι δεν ξερουν να κανουν σωστα τη δουλεια τους.
υπαρχει και ενα ρητο που λεει : 'Οταν πολεμας τερατα, προσεχε μην γινεις σαν και αυτα'
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
πραγματικα γελοιες οι αντιδρασεις των κομματων της αντιπολιτευσης.
βλεπουμε ετσι ποσο ηλιθιο θεωρουν τον μεσο πολιτη.
πεσαν μερικες σφαλιαρες σε 2 ληστες που ληστεψαν μια ανημπορη γυναικα,και πρεπει να παραιτηθει ολη η ηγεσια της δημοσια ταξης
σιγα την βιαιοπραγια.Δεν ειναι γελοιες.
Αυτος ειναι ο ρολος της αντιπολιτευσης.
Και ο μεσος πολιτης ειναι ηλιθιος....
Αν δεν ηταν, δεν θα ειχαμε δυο κομματα στη Βουλη...Για οσους δεν το καταλαβα, η Χουντα επεσε και αναγνωριστικαν τα ανθρωπινα δικαιωματα.
Τα οποια ισχυουν και για πολιτες τριτων χωρων που συλλαμβανοντε στην Ελλαδα -
ενταξει ρε βαγκνερ,πολυ το τραβας τωρα.
2 μπατσοι ριξαν μερικες φαπες σε 2 θρασυτατους ληστες,
και τα κομματα ξεσκιστηκαν στη κριτικη.
λες και φταιει η καθε κυβερνηση για τις αδικιες που κανουν καποια μεμονωμενα ατομα.
εδω το ΚΚΕ τα χαρακτηρισε αλβανοπουλα.
τα καημενα τα παιδακια.
για τη γυναικα που ληστεψανε καμμια συμπαθεια.
για τους ληστες ομως ναι.
δεν επικροτω την απαραδεκτη πραξη των ασφαλιτων,
αλλα οχι και να γινει θεμα στο πανελληνιο με πολιτικη συμμετοχη.
ελεος δηλαδη.
οι τυποι σε λιγο παλι εξω θα ειναι,και θα ξανακανουν τα ιδια.
και μου λες για ανθρωπινα δικαιωματα. -
Με το που είδα το βίντεο ένιωσα τόση στενοχώρια κ αηδία..ένα αίσθημα να θέλω να κάνω εμετό..
Κάθε συζήτηση για δίκιο-άδικο,έλληνες-αλλοδαπούς κ δν ξέρω τι άλλο μου φαίνεται εντελώς περιττή κ ανούσια..Κ ακόμα περισσότερο με τραλαίνει που υπάρχουν άνθρωποι που λένε πως καλά τους έκαναν.Τι βούρκος έχουμε γίνει ρε γμτ
-
εννοείται πως καλά τους εκαναν...
εγώ θα τους εδινα και παράσημο...
ουστ απο δω κοπρίτες...τις προάλλες λήστεψαν κοπέλα κατω απο το σπίτι μου και τι χωσανε μαχαίρι στην παλάμη...
-
Ο χρήστης ΣταύRRoΣ46 έγραψε:
Με το που είδα το βίντεο ένιωσα τόση στενοχώρια κ αηδία..ένα αίσθημα να θέλω να κάνω εμετό..Κάθε συζήτηση για δίκιο-άδικο,έλληνες-αλλοδαπούς κ δν ξέρω τι άλλο μου φαίνεται εντελώς περιττή κ ανούσια..Κ ακόμα περισσότερο με τραλαίνει που υπάρχουν άνθρωποι που λένε πως καλά τους έκαναν.Τι βούρκος έχουμε γίνει ρε γμτ
βουρκος φυσικα.
οταν ειμαστε πλεον σε σημειο να υπερασπιζομαστε θρασυτατους,δειλους ληστες και να νοιωθουμε συμπονοια για αυτους,
και οχι για το θυμα,
τοτε κατι δεν παει καλα.
αντε γιατι εχει παραγινει το κακο.
ας υπηρχε κανα βιντεο που να δειχνει τα αμοιρα αυτα παιδακια,την ωρα που ληστευουν μια γυναικα,
και να βλεπατε εκει ποσο αθωοι ειναι.
Μπατσολογική και μπατσοσυμπεριφορά [#2]