Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Αυτό που σου λέω είναι τί θα γίνει στην πραγματική ζωή αν δώσεις 0 χρήματα στους δικηγόρους για να πάνε δικαστικοί αντιπρόσωποι. IMHO δεν είναι υποχρεωτικό να διεξάγουν τις εκλογές πτυχιούχοι νομικής, αν νομίζεις ότι θα πάνε άλλοι πολίτες δωρεάν να κάνουν εκλογές ως δικαστικοί αντιπρόσωποι επικροτώ 100%. Τί λες γι αυτό ; Θα βρεις πολλούς νομίζεις ;
Συνιστώ πάντα σε όποιον με ρωτάει να ΜΗΝ πάει εφορευτική επιτροπή και να μην ανησυχεί καθόλου (αρκεί να μην εμφανιστεί να ψηφίσει και να μην κοιμηθεί σπίτι του ή να μην 'ανοίγει' σε κανένα όσο είναι εκεί). Συμφωνώ 100% ότι είναι απαράδεκτο να πηγαίνουν αμισθί, ας αφήσουν το δικαστικό αντιπρόσωπο που παίρνει τα φράγκα να φάει το αγγούρι. Αν τώρα κάποιος δεν τραβάει ζόρι να προσφέρει μερικές ώρες βοήθεια καλοδεχούμενος
Ικανοποιήθηκες ;
OOΠΑ!!!
Εγώ το ξεκίνησα από την οπτική που θέλει τους αντιπροσώπους να είναι πτυχιούχοι νομικής. Ας μην είναι μόνο νομικής, ας είναι ότι να ναι (πτυχιούχοι όμως ώστε να μην είναι κανένας κασμάς) και ας είναι υποχρεωτικό και με βαρύτατες κυρώσεις. Το ίδιο και για τους άλλους της εφορετυικής επιτροπής (για τις κυρώσεις εννοώ).
Και φυσικά κλειδάριθμος για να πηγαίνει ο καθένας τουλάχιστον 1 φορά.
Και εάν δεν θέλεις βαρύτατες κυρώσεις, τότε αφαίρεση του εκλογικού δικαιώματος για 4-8 χρόνια, με ταυτόχρονη αφαίρεση της εντοποιότητας που σου δίνει διάφορα μόρια σε διαγωνισμούς, είσοδο σε δημοτικά γυμναστήρια κλπ
Το πρόβλημα δεν το έχω με το ότι πληρώνονται και οτι είναι δικηγόροι, το πρόβλημα το έχω με το οτι ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ και εν συνεχεία με το οτι το κάνουν ΜΟΝΟ δικηγόροι.