-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
-
Αυτό που σου λέω είναι τί θα γίνει στην πραγματική ζωή αν δώσεις 0 χρήματα στους δικηγόρους για να πάνε δικαστικοί αντιπρόσωποι. IMHO δεν είναι υποχρεωτικό να διεξάγουν τις εκλογές πτυχιούχοι νομικής, αν νομίζεις ότι θα πάνε άλλοι πολίτες δωρεάν να κάνουν εκλογές ως δικαστικοί αντιπρόσωποι επικροτώ 100%. Τί λες γι αυτό ; Θα βρεις πολλούς νομίζεις ;
-
Συνιστώ πάντα σε όποιον με ρωτάει να ΜΗΝ πάει εφορευτική επιτροπή και να μην ανησυχεί καθόλου (αρκεί να μην εμφανιστεί να ψηφίσει και να μην κοιμηθεί σπίτι του ή να μην 'ανοίγει' σε κανένα όσο είναι εκεί). Συμφωνώ 100% ότι είναι απαράδεκτο να πηγαίνουν αμισθί, ας αφήσουν το δικαστικό αντιπρόσωπο που παίρνει τα φράγκα να φάει το αγγούρι. Αν τώρα κάποιος δεν τραβάει ζόρι να προσφέρει μερικές ώρες βοήθεια καλοδεχούμενος
Ικανοποιήθηκες ;
OOΠΑ!!!
Εγώ το ξεκίνησα από την οπτική που θέλει τους αντιπροσώπους να είναι πτυχιούχοι νομικής. Ας μην είναι μόνο νομικής, ας είναι ότι να ναι (πτυχιούχοι όμως ώστε να μην είναι κανένας κασμάς) και ας είναι υποχρεωτικό και με βαρύτατες κυρώσεις. Το ίδιο και για τους άλλους της εφορετυικής επιτροπής (για τις κυρώσεις εννοώ).
Και φυσικά κλειδάριθμος για να πηγαίνει ο καθένας τουλάχιστον 1 φορά.
Και εάν δεν θέλεις βαρύτατες κυρώσεις, τότε αφαίρεση του εκλογικού δικαιώματος για 4-8 χρόνια, με ταυτόχρονη αφαίρεση της εντοποιότητας που σου δίνει διάφορα μόρια σε διαγωνισμούς, είσοδο σε δημοτικά γυμναστήρια κλπ
Το πρόβλημα δεν το έχω με το ότι πληρώνονται και οτι είναι δικηγόροι, το πρόβλημα το έχω με το οτι ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ και εν συνεχεία με το οτι το κάνουν ΜΟΝΟ δικηγόροι.
-
-
Για πες μας μερικούς όταν θα σου έχω χαρτάκι με οξεία οσφυαλγία που με ακινητοποιεί εντελώς στο κρεβάτι ή θα βρίσκομαι στο Παρίσι για επαγγελματικές υποχρεώσεις ή ιατρικούς λόγους και θα σε χαιρετάω.
-
Για πες μας μερικούς όταν θα σου έχω χαρτάκι με οξεία οσφυαλγία που με ακινητοποιεί εντελώς στο κρεβάτι ή θα βρίσκομαι στο Παρίσι για επαγγελματικές υποχρεώσεις ή ιατρικούς λόγους και θα σε χαιρετάω.E γιαυτό είπα ΕΛΛΑΔΑΡΑ
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Μα γιαυτό είμαστε ΕΛΛΑΔΑΡΑ!
Εγώ θα πήγαινα, εάν ήταν όλοι τσάμπα. Το να πάω να χάσω 1-2 μέρες και να πληρώνεται 1 και να είναι και άλλοι 10 μλκες απλήρωτοι είναι κοροϊδία!
Θα μπορούσε να είναι όμως το αντίθετο.
Δεν πάς; Ολα οκ. Ραβασάκι 500 ευρώ από την ΔΟΥ Τι λές, τότε θα πήγαιναν;
Να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα δηλαδή.
Αντί να απαιτήσεις να πάρεις λεφτά για να πηγαίνεις εφορευτική, απαιτείς να το κάνουν τσάμπα οι άλλοι που ξετινάζονται 2 μέρες και φέρουν τεράστια ευθύνη.
Άμα είναι έτσι, και ο μηχανικός που σχεδιάζει μία γέφυρα να παίρνει την ελάχιστη εργατοώρα, αφού ούτως ή άλλως το μόνο που κάνει είναι να κάνει γραμμούλες στο autocad ή ξέρω γω τι.
-
Για πες μας μερικούς όταν θα σου έχω χαρτάκι με οξεία οσφυαλγία που με ακινητοποιεί εντελώς στο κρεβάτι ή θα βρίσκομαι στο Παρίσι για επαγγελματικές υποχρεώσεις ή ιατρικούς λόγους και θα σε χαιρετάω.Αν πας στο Παρίσι υποχρεούσαι τη μέρα των εκλογών να δώσεις το 'παρών' στο εκεί προξενείο ? (δες προηγούμενη σχετική δημοσίευσή μου)
-
Και κάτι ακόμα : 'βαρύτατες κυρώσεις' για μια υποχρέωση την οποία πρέπει να εκπληρώσεις συγκεκριμένες ώρες πχ 6-7 (δηλ. πρέπει να είσαι στο τμήμα στις 6 το πρωί, αν δεν πας αναπληρώνεσαι) και από την υποχρέωση αυτή μπορεί να σε αποτρέψει ένα οιοδήποτε ατυχηματάκι της προηγούμενης ή και της ίδιας μέρας, δεν γίνεται να επιβληθούν. Δεν είναι στρατιωτική θητεία που μπορούν να σου πουν περάστε αύριο όταν λυθεί το πρόβλημά σας, πέρασαν οι 5 ώρες τέλος η υποχρέωση, την έχασες επειδή έπαθες διάστρεμμα, επειδή, επειδή. Εδώ τώρα παραλαμβάνεις διορισμό κανονικά και μετά δεν εμφανίζεσαι καθόλου και τους γράφεις όλους στα παλιά σου τα παπούτσια και δεν τρέχει κάστανο, τα λεφτά μόνο επιστρέφεις και συζητάμε για 'βαρύτατες κυρώσεις' για κάτι που είναι βέβαιο ότι ΑΛΗΘΕΙΑ θα παρακωλύσει κάποιους δικαστικούς αντιπροσώπους από το να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους ;
Σε οποιοδήποτε λοιπόν διοικητικό δικαστήριο προσκομίσεις κάτι που να δείχνει ότι εμποδίστηκες 10 ώρες θα ακυρωθεί η οιαδήποτε κύρωση, η οποία άλλωστε εξ'ορισμού δεν μπορεί να είναι βαριά.Δηλ, γιατί κάνουμε κουβέντα η οποία δεν έχει καμία πρακτική αξία ;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Για πες μας μερικούς όταν θα σου έχω χαρτάκι με οξεία οσφυαλγία που με ακινητοποιεί εντελώς στο κρεβάτι ή θα βρίσκομαι στο Παρίσι για επαγγελματικές υποχρεώσεις ή ιατρικούς λόγους και θα σε χαιρετάω.
Αν πας στο Παρίσι υποχρεούσαι τη μέρα των εκλογών να δώσεις το 'παρών' στο εκεί προξενείο ? (δες προηγούμενη σχετική δημοσίευσή μου)
Και ποιος θα με εμποδίσει να το δώσω ;
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Μα γιαυτό είμαστε ΕΛΛΑΔΑΡΑ!
Εγώ θα πήγαινα, εάν ήταν όλοι τσάμπα. Το να πάω να χάσω 1-2 μέρες και να πληρώνεται 1 και να είναι και άλλοι 10 μλκες απλήρωτοι είναι κοροϊδία!
Θα μπορούσε να είναι όμως το αντίθετο.
Δεν πάς; Ολα οκ. Ραβασάκι 500 ευρώ από την ΔΟΥ Τι λές, τότε θα πήγαιναν;
Να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα δηλαδή.
Αντί να απαιτήσεις να πάρεις λεφτά για να πηγαίνεις εφορευτική, απαιτείς να το κάνουν τσάμπα οι άλλοι που ξετινάζονται 2 μέρες και φέρουν τεράστια ευθύνη.
Άμα είναι έτσι, και ο μηχανικός που σχεδιάζει μία γέφυρα να παίρνει την ελάχιστη εργατοώρα, αφού ούτως ή άλλως το μόνο που κάνει είναι να κάνει γραμμούλες στο autocad ή ξέρω γω τι.
2 μέρες ξετίναγμα, 1000 ευρώ! Ρε μήπως ζούμε στην Ελβετία;; Αλλά βέβαια η δουλειά του δικηγόρου είναι σκληρή (επειδή δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα το Ctrl+C & Ctrl + V ( ή μήπως το ξέρουν και μας δουλεύουν;;))
Ο γιατρός του ΕΣΥ έχει λιγότερη ευθύνη να υποθέσω που βλέπει σε μία μέρα 15 περιστατικά και πληρώνεται ξέρω γω 50 ευρώ την μέρα... (για τους νόμιμους μιλάμε). Ενώ ο δικαστικός αντιπρόσωπος αξίζει τα 1000 ευρώ που κάθετε και μετράει χαρτάκια και επικυρώνει 1 αποτέλεσμα... Μιλάμε για τρελές γνώσεις στα μαθηματικά, επιπέδου Steve Nash και άνω...
Ο μηχανικός την γέφυρα την κάνει στο πλαίσιο του επαγγελματός του. Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία πρέπει να λογίζεται ώς προσφορά πρός το δημοκρατικό πολίτευμα, όχι ως συναλλαγή με το κράτος. Αυτό θέλω να θίξω....
-
Εννοώ, δεν αρκεί να έχεις αποκόμματα από check-in τις σχετικές ημερομηνίες ή σφραγίδες στο διαβατήριο (όπου προβλέπονται) για να αποδείξεις ότι ήσουν στο Παρίσι ή στην Κουάλα-Λουμπουρ εκείνη την ημέρα και να μην υποστείς τις όποιες κυρώσεις νομίμως και όχι βασιζόμενος στο 'δε βαριέσαι' Ελληνικό κράτος ? Πρέπει επιπλέον να πας και στο προξενείο ?
(Για να μη μου την πεις να πω ότι όντως στην επαναληπτική μάλλον θα πρέπει να είμαι εκτός Ελλάδας για δουλειά)
-
Δεν είδα το ερωτηματικό
Δεν έχω ιδέα τί μπορείς να προσκομίσεις, υποθέτω οτιδήποτε θα πείσει το δικαστή στην απειροελάχιστη έως αδύνατη περίπτωση που σου ασκηθεί δίωξη επειδή δεν πήγες εφορευτική επιτροπή. Άλλωστε δεν ξέρω να προβλέπονται συγκεκριμένοι λόγοι απαλλαγής, οπότε πολύ περισσότερο πώς αποδεικνύονται αυτοί.
Εγώ θα έλεγα οτιδήποτε σε εμποδίζει βάσιμα και δικαιολογημένα να προσέλθεις και αποδεικνύεται ικανοποιητικά. -
Δεν διάβασα τις προηγούμενες καταχωρήσεις αλλά θα σας πω την δικιά μου εμπειρία, καθώς στο παρελθόν είχα οροστεί τρεις (3) φορές στην εφορευτική επιτροπή! Τις δύο πρώτες φορές σαν καλό κορόιδο πήγα και έφαγα το πακέτο, αφού οι περισσότεροι ή δεν έρχονται ή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Όχι ό,τι είναι καμία επιστημονική δουλειά, αλλά χρειάζεται άνθρώπους τουλάχιστον διαθέτοντες την κοινή λογική και αυτό σπανίζει!
Την τρίτη φορά δεν άντεξα, πήγα και πήρα ένα χαρτί από ένα φίλο μου γιατρό στο νοσοκομείο και παρουσιάστηκα το πρωί το έδειξα και την κοπάνησα.
Ειδικά σε αυτές τις εκλογές που θα έχει πολλούς-πολλούς σταυρούς και δύο στην ουσία εκλογές έχω να πω ένα.
ΜΑΚΡΥΑ!!!
Ούτε απέξω να μην περάσετε!
Πιστεύω ό,τι σε περιοχές σαν την Αττική με τους πολλούς σταυρούς θα τελειώσουν το πρωί της Δευτέρας και δεν είμαι καθόλου υπερβολικός, άσε που θα πρέπει να πάνε και για δύο εβδομάδες.Τελικά και κανένας να μη παρουσιαστεί από την εφορευτική επιτροπή, εκλογές γίνονται αφού οι εκπρόσωποι των κομμάτων είναι πάντα προθυμοι να βοηθήσουν.
Επίσης το κράτος κάποια στιγμή θα πρέπει να διορίζει μέλη των εφορευτικών επιτροπών τους τεμπέληδες τους δημοσίους υπαλλήλους και όχι μεροκαματιάρηδες που δεν παίρνουν και μία και της περισσότερες φορές χάνουν και το μεροκάματο τους.
Εν κατακλείδι
Μην πατήσετε το πόδι σας όσοι είσαστε για εφορευτικές επιτροπές.
Το μόνο που θα 'πάθετε' είναι ό,τι δεν θα ψηφίσετε (σιγά το πράγμα), κατά τα άλλα θα σας 'ξηλώσουν τα γαλόνια' (για να μην γράψω τίποτα χειρότερο και το κόψουν οι mod)! -
Για πες μας μερικούς όταν θα σου έχω χαρτάκι με οξεία οσφυαλγία που με ακινητοποιεί εντελώς στο κρεβάτι ή θα βρίσκομαι στο Παρίσι για επαγγελματικές υποχρεώσεις ή ιατρικούς λόγους και θα σε χαιρετάω.Έβαλες τρικλοποδιά στον εαυτό σου.
Γράφεις λοιπόν ότι σε περίπτωση που δεν πληρωθούν καλά οι δικηγόροι/συμβολαιογράφοι, θα μπορούν να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό με ΠΛΑΣΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ, κάτι που κάνουν οι ΚΟΙΝΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ (πχ ο Μάκης Ψωμιάδης, ο Γιώργος Λούβαρης και άλλες υψηλές προσωπικότητες) που θέλουν ν' αποφύγουν νόμιμες υποχρεώσεις τους ή κυρώσεις.
Ή λες ότι για ν' αποφύγουν 1-2 μέρες δουλειά το χρόνο, θα φύγουν στα ξένα ομαδικώς.Πέραν του ότι το δεύτερο εύκολα ελέγχεται και ότι θα πρέπει να είναι υπερχλιμίτζουρας καραγκιόζης κάποιος για να κάνει ταξίδι προκειμένου να μην ανταποκριθεί σε μια ύψιστη υποχρέωσή του ως πολίτης της χώρας, το πρώτο μπορεί να έχει συνέπειες σαν αυτές που έγραψα παραπάνω.
Παπαρίτσες δικέ μου; Τσίμπα μία δυνατότητα παρουσίας χωρίς δικηγόρο για 10 κατηγορίες δικών, πχ για τροχαία με υλικές ζημιές, για εγκλήματα κατά της τιμής κλπ, τσίμπα και δυνατότητα μεταβίβασης ακινήτου χωρίς παράσταση δικηγόρου, πάρε και άμεσο άνοιγμα των επαγγελμάτων σε όποιον έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος δικηγόρου/συμβολαιογράφου στην Ε.Ε. και για κερασάκι άρπα κατάργηση των κατώτατων αμοιβών ανά συμβόλαιο/δίκη.
Πώς να το κάνουμε δηλαδή; Δεν γίνεται να λειτουργούν καθημερινά τα ορκωτά δικαστήρια με πολίτες που 9/10 δεν γουστάρουν και παρατάνε δουλειές για να δικάζουν χωρίς φράγκο τσακιστό, να τρέχουν πολίτες στις εφορευτικές με 2 καφέδες και σάντουιτς και οι γκουρού να θέλουν λεφτά για κάτι που εμπίπτει στις υποχρεώσεις τους ως νομικών του κράτους. Ναι, ναι, όταν έχεις δημόσια άδεια κλειστού επαγγέλματος ως νομικός, μπορεί το κράτος να απαιτεί, έχοντας κάθε ηθικό δικαίωμα και νομιμοποίηση περί αυτού, να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου με μια χαμηλή αμοιβή. Και έχει τρόπους να σε υποχρεώσει ή αναγκάσει να κάνεις αυτό που δεν θες.
ΥΓ: το παράδειγμα περί 'αναλογικότητας' είναι στη συγκεκριμένη περίπτωση απολύτως άκυρο. Ειδικά όταν ένας απλός ένορκος έχει ένα αρκετά βαρύ πρόστιμο σε περίπτωση που δεν παρουσιαστεί στο δικαστήριο, ισχυρίζεσαι ότι ένα πρόστιμο 500 ευρώ που γράφει ο skous είναι υπερβολικό για το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα; Σιγά μην επικαλεστείς και την ΕΣΔΑ.
ΥΓ2: για να μην το κουράζουμε, πρώτα οφείλουμε να είμαστε σωστοί πολίτες απέναντι στις υποχρεώσεις μας προς την πολιτεία και έπειτα να κράζουμε τους πολιτικούς που εξαπατούν ή το κράτος που δεν στηρίζει. Όποιος δεν πάει εφορευτική επιτροπή, δεν έχει δικαίωμα να μιλάει για άλλους. Όπως δεν έχει δικαίωμα να μιλάει για μειωμένες κρατικές κοινωνικές δαπάνες ο φοροφυγάς.
-
Εγώ θα είμαι γραμματέας φέτος.
Από τώρα έχει αρχίσει να πονάει το χέρι μου!Στο θέμα της εφορευτικής, είναι όντως άδικο να δουλεύεις χωρίς να πληρώνεσαι, αλλά αν δεν είμασταν όλοι τόσο γαιδούρια αρχιτεμπέληδες και εμφανίζονταν κανονικά όλα τα μέλη που έχουν κληθεί (τακτικά και αναπληρωματικά) η δουλειά που θα είχε να κάνει ο καθένας θα ήταν αστεία + το ότι θα μπορούσε κάλλιστα ο καθένας να φεύγει για κάποιες ώρες.
Στο στρατό δουλεύεις τζάμπα για ένα χρόνο και μας πείραξαν κάποιες ώρες σαν εφορευτική.
Φυσικά, ο καθένας σκέφτεται μόνο το κωλαράκι του και δεν εμφανίζεται καν, αφήνοτας τους λίγους να φάνε το λούκι. -
Καλά, αν ήταν στο χέρι σου θα θέσπιζες τη μηδενική αμοιβή δικαστ. αντιπροσώπων ; Ξέρεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι θα έμενες με το πουλί στο χέρι από δικαστικούς αντιπροσώπους και εγώ θα έβρισκα χαλαρά, ενώ θα κουβέντιαζα στον απογευματινό μου καφέ, 117 τρόπους για να το αποφύγω χωρίς καμία κύρωση...
Τα υπόλοιπα είναι τσαμπουκάδες του κ@λου που απλά επειδή δεν καλείσαι να τους εφαρμόσεις στην πραγματική ζωή, τους διηγείσαι στο φόρουμ όπου δεν πέφτει η καρπαζιά. -
Αυτό είναι το καλύτερο που κατάφερες να βρεις για απάντηση; Ότι στον πραγματικό κόσμο δεν μπορώ να υποχρεώσω μια κάστα επαγγελματιών να εργαστεί 2 μέρες χωρίς υψηλή αμοιβή; Τέλος πάντων.
Αν κάτι αξίζει αντιλόγου, αυτό είναι το 'Καλά, αν ήταν στο χέρι σου θα θέσπιζες τη μηδενική αμοιβή δικαστ. αντιπροσώπων;'.
Δεν ξέρω αν θα το έκανα, αλλά γνωρίζω πολύ καλά ότι ελλείψει χρημάτων, ένα συμβολικό αντίτιμο υπηρεσιών φτάνει και περισσεύει. Πώς απαιτεί το κράτος να πάει ένας δημόσιος λειτουργός να κάνει πχ έλεγχο σε μια επιχείρηση ή ένα μεγάλο φορέα Κυριακάτικα και δίνει για το λόγο αυτό (σε πανεπιστημιακής μόρφωσης άτομο) λιγότερο από 100 ευρώ συμπεριλαμβανομένης διατροφής; Μια χαρά θα μπορούσα να το κάνω και επειδή θα μπορούσα να κάνω κι άλλα σαν αυτά που έγραψα παραπάνω, όχι απλώς θα πήγαιναν, αλλά μπροστά στην επαπειλή οικονομικής ζούγκλας θα συζητούσαν μόνο το αν θα τους πλήρωνα τη βενζίνη.Χρειάζεται το κράτος 24.000 δικηγόρους; Θα τους βρει. Αν δεν τους βρει, θα στείλει δημόσιους υπαλλήλους με πτυχίο νομικής κι έπειτα θα φροντίσει να ρίξει ένα μανίκι στους πρώτους που θα το φυσάνε για χρόνια. Αν δεν βρει ούτε δημόσιους υπαλλήλους με πτυχίο νομικής, θα στείλει άλλους πανεπιστημιακής μόρφωσης και στο φινάλε με άνω του μισού εκατομμυρίου στο δημόσιο τομέα, ε, δεν θα καταλυθεί δα το κράτος επειδή 24.000 άτομα πρέπει να σταλούν να μετρήσουν 300 ψηφοδέλτια και κάμποσους σταυρούς. Όπως ένας φούφουτος ΔΥ μπορεί να καταλάβει τι λέει μια εγκύκλιος, έτσι θα μπορέσει να καταλάβει τι λέει το βιβλιαράκι των δικαστικών αντιπροσώπων. Άντε να βρίσκεται ένας δικαστικός stand by για διευκρινίσεις.
Αποτέλεσμα ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: τα 24.000 χ ~1000 = 24 εκατομμυριάκια θα μείνουν στο κρατικό ταμείο σε ένα ποσοστό 80-90%, είτε κάνουν την τιμή οι δικηγόροι, είτε όχι. Είτε υποστούν συνέπειες σαν τις παραπάνω, είτε όχι. Pas mal.
-
Δεν καταλαβαινω γιατι το κουραζετε τοσο πολυ. Οποιος θελει ας παει, οποιος δε γουσταρει ας μην παει. Δε χρειαζεται ουτε ιδεολογικο υποβαθρο σ'αυτο ουτε τιποτε, και μου τη σπαει παρα πολυ που στην Ελλαδα θεματα ατομικης ελευθεριας και επιλογης τα εχουμε συνδεσει με ολοκληρες κοσμοθεωριες, τους εχουμε βαλει καθε ειδους ταμπελες και τα αναλυουμε μεχρι αηδιας μεσα απο αριστερα-δεξια πρισματα, ενω το απλουστατο και αυτονοητο σε καθε σοβαρο ον 'δε γουσταρω' αρκει.
Το σωστο θα ηταν το συστημα να εχει εξασφαλισει τις ατομικες ελευθεριες των πολιτων και να σε ρωταει 'Θελεις να πας εφορευτικη;'
Αλλα αφου τα παραθυρακια υπαρχουν γι'αυτο και για οποιοδηποτε αλλο αντιδημοκρατικο και ανελευθερο κομματι του ελληνικου κρατους και θα υπαρχουν για παντα, τουλαχιστον μεχρι να καταργηθουν αυτες οι ανελευθερες πρακτικες, δεν καταλαβαινω ποιο ειναι το ζορι. De facto υποχρεωτικο τιποτε δεν ειναι, ουτε η εφορευτικη, ουτε ο στρατος ουτε τιποτε. Αφηστε τις κλαψες και τις κουβεντες ψευτοαμελοφιλοσοφοι ελληνες και πιαστε καμια δουλεια
Περι πληρωμης δικηγορων, κλαϊν. Ας την καταργησουν στην τελικη κι ας πηγαινουν οι διαφοροι υπερασπιστες της δημοκρατιας. Nobody cares. -
Ο τρόπος λοιπόν να παρακάμψεις την αμοιβή είναι να απευθυνθείς σε μια τεράστια δεξαμενή υποψηφίων οπότε και θα καταφέρεις να μαζέψεις τους 30.000 που χρειάζεσαι (βάζω και αναπληρωματικούς). Όταν απευθυνθείς σε 500.000 κόσμο 30.000 θα μαζέψεις ακόμα και εθελοντικά. Τα ποσοστά 'εθελοντισμού' φυσικά θα είναι κωμικά αλλά θα φτάσουν. Και επίσης συμφωνώ ότι ο οιοσδήποτε καθυστερημένος μπορεί να διεκπεραιώσει κουτσά(ν) στραβά εκλογές, εδώ μπορούν οι δικηγόροι. Και μου φαίνεται μια χαρά ιδέα για εξοικονόμηση χρημάτων.
Αν όμως συνεχίσεις να θες να απευθυνθείς και να 'υποχρεώσεις' σε αναγκαστική εργασία 40.000 δικηγόρους και 3.500 συμβολαιογράφους ε θα πάρεις τα @@ σου αν νομίζεις ότι θα προσέλθουν τα 3/4 αυτών με αμοιβή μηδέν και ουδεμία κύρωση θα κατορθώσεις να τους επιβάλλεις. Για την ακρίβεια δεν θα το δοκιμάσεις καν καθώς θα έχεις ένα εγγυημένο φιάσκο.Τα μανίκια λοιπόν που θα ρίξεις θα τα ρίξεις στα όνειρά σου όταν πέσεις για ύπνο, στα άλλα συμφωνούμε μια χαρά.
-
Απο ο,τι διαβασα μεχρι τωρα υπερισχυει με ποσοστο 99% η αποχη απο την εφορευτικη επιτροπη.
Προς εσας λοιπον που καλοσκεπτεστε την κοπανα σας διαφευγει μια μικρη λεπτομερεια. Το κοσμο που θα ταλαιπωριεται με τις ωρες λογω 'ανεπαρκους αριθμου ατομων στην εφορευτικη επιτροπη'.Και να σπασει ο διαολος το ποδαρι του και να συμβαινει το ιδιο και στο δικο σας εκλογικο τμημα.
-
Εγω παντως οταν ειχα παει εφορευτικη ελειπε μονος ενας αναπληρωματικος.
-
Και να ηταν μονο οι δικηγοροι που ξοδευουν το κρατικο ταμειο για τις εκλογες καλα θα ηταν. Αυτοι κατ εμε δικαιουνται μια αμοιβη αλλα οι τοσοι αστυνομοι, οι πυροσβεστες, οι λιμενικοι που παιρνουν εξτρα λεφτα λογω εκλογων επειδη θεωρητικα βρισκονται σε επιφυλακη???
Εφορευτική επιτροπή στις εκλογές