-
.... - TΖ2 - 33 Stradale - Montreal - SZ/RZ - 8C Competizione....
να μην πάω και πιο πίσω
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Φανταστείτε μια coupe Alfa με σχεδιαστικά στοιχεία από 8C, μικρότερο μέγεθος και βάρος, 300 ίππους και το ίδιο layout. -
Η 8C είναι ήδη πολύ μαζεμένη Σπύρο.
Με το υπάρχον layout δεν γίνεται μικρότερη. Εκτός κι αν δεν έχει καμπίνα επιβάτων.Ας κοιτάξουν, πρώτα να μειώσουν το βάρος στην επόμενη γενιά Alfa μαζικής παραγωγής, και θα έχουν κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα εμπρός.
Γίνεται Άγγελε. Με 4 κύλινδρα τούρμπο ή 6κύλινδρα, γίνεται. Βέβαια, κι εγώ στο βάρος εστιάζω περισσότερο, όχι στο μέγεθος. Μαζί σου. Όπως και να 'χει, την βλέπω με πολύ θετικό μάτι την 8C, όσον αφορά στο μέλλον ΑΛΛΩΝ μοντέλων.
Εντάξει, για μένα τουλάχιστον δεν θα πολυείχε νόημα ένα κόνσεπτ συρρικνωμένης 8C.
Aυτό, που θα ήθελα να δω π.χ. είναι μία ελαφριά -ή ελαφρωμένη- Brera.Συμφωνούμε για το βάρος. Αν το συνειδητοποιήσει και η Αlfa όλα θα είναι υπέροχα.
-
Aυτό, που θα ήθελα να δω π.χ. είναι μία ελαφριά -ή ελαφρωμένη- Brera
κάποτε,κάποιες εταιρίες έβγαζαν κάτι εκδόσεις 'κάπ',γυνμές και σκληρές,και βάζανε και καμιθά δεκαριά άλογα παραπάνω
για όποιον γουστάρει ρε αδερφέ!!!Πάνε αυτά
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Και αμα το θες και ετσι,ακομα και μεγαλο τμημα του σασι απο ανθρακονηματα της μακαριτισας πλεον carrera gt στην Ιταλια κατασκευαζοταν...
είπαμε, Ιταλική κι αυτή
Τελος τι προβλημα εχεις με τον 1,8 της 159?μια χαρα μοτερ ειναι
κανένα, μια χαρά είναι
μοτέρ-GM ή Ιταλικό κι αυτό ;Ειρωνευεσαι αλλα ετσι ειναι η αληθεια...
οσο για το 1,8 μοτερ εχει βγει σε συνεργασια με την gm.Και?ουτως η αλλως η gm ειναι παρελθον για την φιατ....Για να επανελθουμε,η δε τιμη της 8c αγγιζει τα 200χιλιαδες ευρω στην ελλαδα...Εξαρτάται βέβαια και από τη μάρκα σε αυτό το επίπεδο τιμής η BMW έχει αποτύχει με την Ζ8 π.χ.....αλλά ακόμα και η Porsche με τη carrera GT & η mercedes slr mclaren που με επίσημες τιμές σε ευρώπη και αμερική στα 420.000 ευρώ πωλούσαν ή πωλούν μέχρι και με 250.000(έκπτωση 170.000) προκειμένου να διατηρήσουν την παραγωγή.... γενικά υπάρχει μια δίψα στα ανώτερα στρώματα για υπεραυτοκίνητο alfa romeo...και πάντοτε οι ιταλοί σε αυτή τη κατηγορία σε αντίθεση με τους άλλους είχαν πάντοτε επιτυχία.....ενώ ακόμα και αυτοκίνητα που υποστήριξε υπερβολικά ο τύπος βλέπε mclaren f1 είχαν εμπορική αποτυχία....
Πραγματικό υπεραυτοκίνητο alfa έχουμε να δούμε από την εποχή της montreal και της 33...αν και το πρώτο ήταν πολύ GT και το δεύτερο ουσιαστηκά ένα omologation special...οπότε όπως καταλαβαίνεις αντίστοιχη alfa ουσιαστηκά έχουμε να δούμε από το πρώτο μισό της δεκαετίας του '50...και πιθανότατα δυστυχώς για σενα δεν έχεις οδηγήσει ούτε αυτοκίνητα εκείνης της εποχής της μιλανέζικης εταιρίας ούτε ferrari εκείνης της εποχής...
Τώρα η Alfa επιστρέφει και παίρνει μια θέση που της ανήκει και από την οποία γεννήθηκε η ferrari που φιλοσοφικά δεν είναι τίποτα από την εξέλιξη των οκτακύλινδρων προπολεμικών alfa με άλλο όνομα...μη ξεχνάς ότι ο ferrari και το σύνολο των μηχανικών και των εργατών που δημιούργησαν της ferrari ήταν όλοι πρώην alfa...δεν μιλάμε για μια εταιρία που γεννήθηκε μόνη της..μιλάμε για μια εταιρία που γεννήθηκε σε εγκαταστάσεις που έβγαιναν αγωνιστικές alfa romeo... -
Ποτε σε internet poll δεν βιαστηκα τοσο να απαντησω.
Ψηφισα 8c και αμεσως μπηκε η καρδια μου στη θεση της
Και χειροτερη με λογικα κριτηρια να ειναι (που δε θα ειναι, γιατι ειναι ομορφη! Βγαζω νοημα γιατρε?) δεν εχει σημασια.Οποιος ψηφισε audi δεν αγαπα τη ζωη η/και ειναι κακος ανθρωπος...
-
Ο χρήστης dj_petros έγραψε:
Οι πιο πολλοι απο εσας εδω ειστε πιτσιρικια που παιζετε με τα computer και τα περιοδικα και μαθατε την αυτοκινηση απο τα saxoralla και το sti,ομως η γνωση της ιστοριας της αυτοκινησης ειναι απαραιτητη προκειμενου καποιος να ειναι σε θεση να κρινει σωστα και καθαρα.Διαβαστε και λιγο Ιστορια...
Θα ωφεληθειτεΕυτυχώς όμως που υπάρχεις και εσύ. Μαζί με άλλους φωστήρες. Ωραίο τρόπο βρήκες για να δώσεις κίνητρο στα πιτσιρίκια που παίζουμε με τους υπολογιστές μας να 'μορφωθούμε'.
Και στο κάτω κάτω ποιος είσαι εσύ ρε φίλε που θα κρίνεις 'τους πιο πολλους απο εμάς εδω' με αυτό τον τρόπο;
Λίγο τακτ και λίγος σεβασμός 'στους πιο πολλους από εμας εδώ' δε θα έβλαπτε. Και όλα αυτά για μια απλή ερώτηση που θα μπορούσε να απαντήθεί με μια χρονολογία.
-
Ναι.Αν δεν εχεις ιδεα πληροφορησουΔεν πάμε καλά λεω εγώ...
Χίλιες φορές να είμαι αυτοκινητιστικά ανιστόρητος παρά να έχω αυτό το ΗΛΙΘΙΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ και ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ στυλάκι.
-
Ο χρήστης adrivas έγραψε:
Ποτε σε internet poll δεν βιαστηκα τοσο να απαντησω.
Ψηφισα 8c και αμεσως μπηκε η καρδια μου στη θεση της
Και χειροτερη με λογικα κριτηρια να ειναι (που δε θα ειναι, γιατι ειναι ομορφη! Βγαζω νοημα γιατρε?) δεν εχει σημασια.Οποιος ψηφισε audi δεν αγαπα τη ζωη η/και ειναι κακος ανθρωπος...
Εγώ ψήφισα Audi. Είμαι κακός άνθρωπος....
-
Προσπερνώ τις κλασσικές σαχλαμάρες απο τους φανατικούς, ελαφρόμυαλους και ημιμαθείς (θα συμβούλευα όλοι να κάνετε το ίδιο), η άποψή μου για τα δύο αυτοκίνητα είναι η εξής:
Καταρχήν και τα 2 έχουν εξαιρετικές προδιαγραφές, το καθένα με τα δικά του προτερήματα και συμβιβασμούς, δεν παύουν να ειναι -στα χαρτιά τουλάχιστον- απο τα κορυφαία σπορ αυτοκίνητα της -ευρείας- αυτής κατηγορίας.
Πάσχουν και τα δύο όμως σε ένα τομέα, αυτό της σχεδίασης. Και τα δύο δεν έχουν σαν σκοπό την μηχανική τελειότητα (το δυνατόν) και δεν πηγάζουν απο την επιθυμία των μηχανικών της κάθε εταιρίας για πρόοδο και υπέρβαση ορίων. Προσοχή, μιλάω για το έναυσμα.
Ο λόγος που τα δύο αυτά αυτοκίνητα έφτασαν στην παραγωγή είναι κοινός και δεν είναι άλλος απο το να αποτελέσουν κράχτη και πυροτέχνημα για την γενική εικόνα της εταιρίας. Αυτό φαινεται και απο την τεράστια απόσταση που τα χωρίζει (σε χαρακτήρα αλλά και όχι μόνο) απο την υπόλοιπη γκάμα της κάθε εταιρίας.
Απο μόνος του ο λόγος αυτός δεν είναι απαραίτητα κακός και ενίοτε μπορεί να προκύψουν εξαιρετικά αυτοκίνητα (που πιθανότατα είναι και αυτά τα δύο). Εδώ όμως και κατα τη γνώμη μου πάντα, επέφερε ένα κουσούρι.
Η εξωτερική σχεδίαση των δύο αυτών μοντέλων δεν έγινε με σκοπό την βέλτιστοποίηση των μηχανικών παραμέτρων αλλά τον εντυπωσιασμό. Επειδή είναι εντελώς διαφορετικό το υπόβαθρο θα αναφερθώ ξεχωριστά στο καθένα:
Για την 8C:
Η εξωτερική της εμφάνιση έχει τεράστιες αναφορές, αόριστες ή συγκεκριμένες σε μοντέλα του παρελθόντος της εταιρίας (και όχι μόνο). Ειναι υπερβολικά ρετρό. Η Alfa έκανε σημαντικά βήματα τη δεκαετία του 90 και η 8C τα πετάει όλα στον κάδο. Το σχήμα της αν είχε σαν σκοπό την αεροδυναμική θα ήταν εντελώς διαφορετικό και αυτός είναι ένας λόγος που εγω το θεωρώ συμβιβασμό. Επίσης κάποια σημεία μοιάζουν πρόχειρα ή χοντροκομμένα, όπως ο εμπρός προφυλακτήρας με τους άτσαλους αεραγωγούς. Φτιάχτηκε για να θυμίζει κάτι και όχι για να είναι το καλύτερο.
Για το R8:
Προσωπικά ειμαι απογοητευμένος απο την σχεδιαστική στροφή της Audi τα τελευταία χρόνια. Η εταιρία μετά την επανάσταση της αεροδυναμικής της δεκαετίας του 80 έκανε μεγάλα άλματα στην αισθητική των αυτοκινήτων γενικά, με σημαία τις αρχές του Bahaus. Τις αρχές που δυστηχώς εγκατέλειψε σχεδόν ολοκληρωτικά με αποκορύφωμα το R8. Το τελευταίο με το παρδαλό και αρκετά φλύαρο στις λεπτομέρειες σχήμα προσπαθεί να 'εξανθρωπίσει' την εικόνα της Audi με φόρμες και σχήματα που έχουν 'ταμπεραμέντο' και 'πάθος'. Το σχήμα του αντί να ακολουθεί την αρχή του fom follows function (την ουσία του Bahaus) είναι φλύαρο και ενίοτε χαζά προσποιητό (πχ ψεύτικοι αεραγωγοί κάτω απο τα φώτα). Επίσης μοιάζει σαν να προέρχεται απο τμήματα διαφορετικών οχημάτων που έχουν ενωθεί στραβά (πίσω μέρος με κλίση προς τα επάνω) και δίνει την εντύπωση πως κάποιοι όγκοι λείπουν (εμπρός μέρος με σχεδόν επίπεδο καπό) ενώ άλλοι περισσεύουν (τεράστιος πρόβολος εμπρός πάλι, η καμπίνα των επιβατών μοιάζει υπερυψωμένη).
Ελπίζω να μην σας κούρασα, ίσως απο κοντά τα 2 μοντέλα να είναι καλύτερα (ή χειρότερα). Όπως είπα και πριν πιθανότατα και τα 2 να είναι εξαιρετικά, οι αντιρρήσεις μου βρίσκονται στο αισθητικό μέρος και ακόμα και αν είναι δύσκολο να τεκμηριωθούν εξήγησα το σκεπτικό μου πίσω απο αυτές.
-
Προτώτυπες οι παρατηρήσεις σου IKE.
Παρόλαυτα διαφωνώ.
Το μεν AUDI σε τρομάζει και σε φτιάχνει 'άγρια'. Σε καλέι να του πιείς το αίμα , και ας είναι όντως κάπως 'too much'
Η μεν 8C μπορεί να ακολουθεί παραδοσιακές γραμμές και να αντιγράγει το περελθόν αλλά δεν είναι η μόνη.
Η τόσοσ δημοφιλής porsche αυτό κάνει εδώ και 40 χρόνια και αρέσει σε όλους. Όχι μόνο έχει ίδιο σχήμα, αλλά έχει και ίδια διάταξη μοτερ, και δεν νομίζω να είναι υπόδειγμα αεροδυναμικής.Όμως δεν παύει να είναι και γ@μώ τα αμάξια.
Επόμένως το να αναβιώνεις το παρελθόν δεν είναι κάτι κατακριταίο και ίσα ίσα εδώ είναι θετικό καθώς το αυτοκίνητο δέχτηκε εντυπωσιακές κριτικές σην εμφάνιση, και είδη έχουν προπωληθεί όλα .
άλλωστε από κλασσικά σχήμα κουπέ έχουμε 'πήξει'(XK, Maserati coupe, aston db7, CL, 6 series ...) οπότε άλλο ένα τέτοιο δεν θα προσέφερε τίποτε.
Και εφόσοντο αυτοκίνητο προσφέρει ανθρακωνύματα και transaxle και νέο 4.7 λίτρα μοτερ για μένα είναι οκ
-
..και πάντοτε οι ιταλοί σε αυτή τη κατηγορία σε αντίθεση με τους άλλους είχαν πάντοτε επιτυχία.....ενώ ακόμα και αυτοκίνητα που υποστήριξε υπερβολικά ο τύπος βλέπε mclaren f1 είχαν εμπορική αποτυχία....εμπορικη αποτυχια η F1???
κανεις μεγαλο λαθος, παρολη την αστρονομικη τιμη που ζητουσαν εκεινη την εποχη, εκτος του οτι πουληθηκαν ολες, οι τιμες τους ακομη και σημερα ειναι εξισου εξωφρενικες και σαν μεταχειρισμενη... -
Εμπορικά η McLaren F1 πήγε άκλαφτη αφού μόνο 94 κομμάτια κατάφεραν να πουλήσουν
-
ΙΚΕ no offense, αλλά μου φαίνεται ότι εξετάζεις ένα super model ακόμα και στο σχήμα των φρυδιών και το μήκος του λαιμού...
-
Ο χρήστης mika_hakkinen έγραψε:
Ναι.Αν δεν εχεις ιδεα πληροφορησου
Δεν πάμε καλά λεω εγώ...
Χίλιες φορές να είμαι αυτοκινητιστικά ανιστόρητος παρά να έχω αυτό το ΗΛΙΘΙΟ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ και ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ στυλάκι.
Οταν θα εχεις την ηλικια μου και ξερεις πανω κατω τι ατομα βρισκονται εδω ηλικιακα ετσι θα μιλας και εσυ.
Εξαλλου εγω δεν προσεβαλα επ ουδενι κανεναν ουτε ειρωνευτηκα,αντιθετα με 2-3 πιτσιρικαδες εδω... -
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Εμπορικά η McLaren F1 πήγε άκλαφτη αφού μόνο 94 κομμάτια κατάφεραν να πουλήσουνγιατι ποιος σου ειπε οτι ηθελαν περισσοτερα??
The McLaren F1 is a supercar engineered and produced by McLaren Cars, a subsidiary of the British McLaren Group that, among others, owns the McLaren Mercedes Formula One team. The car features a 6.1-litre 60° V12 BMW V12 engine and it was conceived as an exercise in creating what its designers hoped would be considered the ultimate road car. Only 100 cars were manufactured, 64 of those were street versions, 5 were LMs, 3 were GTs and the rest were GTR models. Production began in 1994 and ended in 1998.
The McLaren F1 was the fastest production car ever built (having achieved a top speed of 240.14 mph, 386.5 km/h) until surpassed in 2005 by the Koenigsegg CCR, and then the Bugatti Veyron in 2006.
For the F1, it requires a few moments thought to come to terms with the fact that only 64 of these exquisite cars will ever exist. Their rarity is guaranteed, and consequently, their value is likely to increase with time.
Most of the existing owners intend to keep their cars for their lifetime - some even intend to pass them on to their own children. But, just occasionally, an F1 becomes available through McLaren’s facilitation service, which helps to place existing F1's with new owners.
Having secured an F1, the new owner would then expect McLaren Automotive to rebuild the car to his own specification. This would include a seat fitting to ensure that all the controls are perfectly positioned, plus any combination of repainting, retrimming and options that he requires.
και για την τιμη...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
γιατι ποιος σου ειπε οτι ηθελαν περισσοτερα??
Οσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια
-
επισης τι ειναι αυτα που λετε για το design της 8c....
Στη συγκεκριμμένη δε περίπτωση δεν τίθεται θέμα βρισκόμαστε ανάμεσα σε μια πολύ πιο exclusive alfa romeo που συμβαίνει να είναι το ομορφότερο αυτοκίνητο αισθητικά των τελευταίων 20-30 ετών σύμφωνα ακόμα και με ανθρώπους του ανταγωνισμού όπως ο Chris Bangle...
...είναι το πιο όμορφο αυτοκίνητο των τελευταίων 40 ετών σύμφωνα με τους μεγαλύτερους σχεδιαστές αυτοκινήτου στον κόσμο και πιθανότατα το πιο σέξυ σχήμα όλων των εποχών και φυσικά είναι εξαιρετικά πιο σπάνια και με καλύτερη σχέση προσοφοράς ζήτησης ακομα και από μια 430 που είναι ένα αυτοκίνητο κανονικής παραγωγής με ετήσια παραγωγή 5000 μονάδων...Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για την Alfa Romeo και την αυτοκίνηση, ο μεγαλύτερος θρύλος της σπορ αυτοκίνησης η 8C επιστρέφει μετά από κάτι λιγότερο από 70 χρόνια, και όπως επισήμανε και ο Marchionne σήμερα είχε πιο πολύ κόσμο το stand alfa από εκείνο της Ferrari...είναι πραγματικά η βασίλισσα στο φετινό σαλόνι ,όλα τα άλλα από τις κάτοπιν παραγγελίας ferrari μεχρι το υπεραυτοκίνητο της Audi βασισμένο στην Gallardo πέρασαν σε δεύτερη θέση.....
'Ολα τα γαλλικά μέσα την περιγράφουν σαν το απόλυτο αστέρι την βασίλισσα της έκθεσης.http://www.8c.alfaromeo.com
Δειτε επισης και το site της εκθεσης... -
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
γιατι ποιος σου ειπε οτι ηθελαν περισσοτερα??
Οσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια
διαβασε τα παραπανω, και πες και ποσες ENZO, 959 παραχθηκαν αντιστοιχα.
το αυτοκινητα αυτα ειναι περιορισμενης παραγωγης, εκτος αν νομιζεις οτι θα ειχαν προβλημα να πουλησουν περισσοτερες... Και αραγε απο που το συμπεραινεις αυτο?
-
Γιατί τους πήρε 4 χρόνια για να καταφέρουν τα πουλήσουν αυτά τα λίγα κομμάτια και να αποφασίσουν οτί είναι αρκετα,
και μετά η συνεργασία διαλύθικε αφού (εμπορικά) ήταν αποτυχημένη.Σαν αυτοκίνητο ειναι πολύ καλό φυσικά
-
Ναι.Αν δεν εχεις ιδεα πληροφορησου
Δεν πάμε καλά λεω εγώ...
Οταν θα εχεις την ηλικια μου και ξερεις πανω κατω τι ατομα βρισκονται εδω ηλικιακα ετσι θα μιλας και εσυ.
Εξαλλου εγω δεν προσεβαλα επ ουδενι κανεναν ουτε ειρωνευτηκα,αντιθετα με 2-3 πιτσιρικαδες εδω...Αυτό είναι και το τελευταίο τέτοιο ποστ σε αυτο το θέμα. Επόμενα θα σβήνονται χωρίς προειοποίηση. Έλεος!
Alfa Romeo 8C Competizione ή Audi R8 ?