-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
§Μέχρι να χρειαστεί συντήρηση το τούρμπο, φαντάζομαι!
Σε πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα, δηλαδή...
E, εντάξει δε νομίζω να υπάρχει παράπονο όταν κάποια στιγμή χρειαστεί συντήρηση (ελπίζω όχι πιο δαπανηρή σε σχέση με το κόστος ενός τυπικού service), ειδικά όταν έχει ανταμείψει τον κάτοχο με την απόδοση.
Και ο haldex θέλει συντήρηση, θα πρέπει να το θεωρούμε τόσο μείον;
§
Δεν το θεωρώ μείον! Απλά, μακροπρόθεσμα, πιστεύω πως θα έχει μεγαλύτερο κόστος συντήρησης. Όπως και σαφώς μεγαλύτερη απόδοση/απόλαυση. Λογικό μου φαίνεται.
-
Ο χρήστης tommaso έγραψε:
TO TSI TO ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΣΗΜΕΡΑ.ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΝΟΙΩΣΑ ΤΟ ΓΚΑΖΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΚΟΥΜΠΟΥΣΑ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑ ΕΡΩΤΙΚΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.ΟΜΩΣ...ΤΟ SERVICE STH VW ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΕΙΝΑΙ 340Ε ΣΕ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ FSI.ΣΕNAN TOYRBOKINHTHΡΑ ΤSI TO KOΣΤΟΣ ΤΟΥ SERVICE EKTINAΣΣΕΤΑΙ.Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΙΝΑΙ 2ΧΡΟΝΙΑ.
ΤΟ ΟPEL ASTRA EXEI EΓΓΥΣΗ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ SΕRVICE 150E.EPOMEΝΩΣ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ 1.6 GOLF FSI(115HP) KAI ASTRA GTC 1.6(105HP).DOVE E LA FELICITA?
Πες σε κάποιους που αμφισβητούν ότι το σέρβις ενός τουρμπίσιου είναι πιο δαπανηρό από ενός ατμοσφαιρικού. Δυστηχώς το να βλέπεις ένα θέμα όσο μπορείς πιο ψύχραιμα είναι πιο δύσκολο. Το ευκολο είναι οι ειρωνίες χωρίς επιχειρήματα.
Το Service του TSi έχει το ίδιο κόστος με το Service του FSI. Τελεία και παύλα.
Αποφασίστε τελικά πόσο πόσο κοστίζει το σέρβις!! Ikar το κοίταξα για το τούρμπο. Λάθος τοποθέτηση έκανα. Πράγματι και ο ατμοσφαιρικός και ο αντίστοιχος τουρμπίσιος στα ίδια κυβικά παίρνουν το ίδιο λάδι με τη διαφορά ότι ο τουρμπίσιος μπορεί κάψει κάποια λάδια αργότερα για αυτό πρέπει να ελγχεται η στάθμη του λαδιού τακτικά. Σχετικά με την ποιότητα του λαδιού εκεί γνωρίζω ότι στα τουρμπο είναι καλύτερη λόγω των αυξημένων τριβών. Kid από όσο βλέπω γνωρίζεις από νούμερα σχετικά με τον TSI. Από κατανάλωση δε γνωρίζεις μέσα στην πόλη πόσο αυτή κυμένεται να λυθεί η απορία αυτή; Ikar αν ήταν γιαπωνέζικο, κορεάτικο, ιαταλικό, γαλλικό πάλι όπου έβλεπα ατέλειες θα της έγραφα. Δεν είμαι μιας σχολής εκεί πορομένος να κάθομαι και να τρώγομαι. Από ποιότητα κύλησης και από κράτημα είναι καταπληκτικό το Golf. Τα πλαστικά του μέσα (για αυτά στις πόρτες στο AMS υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις), είναι και αυτά πολύ καλά. Το ίδιο και η συναρμολόγησή τους. Εκεί που έχω τις αντιρήσεις μου είναι στο τι βγάζει σήμερα και τί έβγαζε παλιά η VW. Τι αξιοπιστία είχαν τα παλιά και τι τα σημερινά (δεν αναφέρομαι στα τουρμπίσια αλλά στα ατμοσφαιρικά); 10 χρόνια είχα το Golf II GTI 16v και αν δεν μου το χτυπούσαν θα το είχα μέχρι να σκορπίσει. Ε για εμένα δεν είναι τα σημερινά σαν τα παλιά. Τα έχω γράψει αλλού, τοποθετήθηκαν οι φίλοι και έληξε το θέμα. Αν είσαι εγκάθετος ε τι να κάνουμε. Δεν πειράζει.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Το Service του TSi έχει το ίδιο κόστος με το Service του FSI. Τελεία και παύλα.Αυτό ισχύει.
-
Η τακτική συντήρηση είναι κάτι του οποίου το κόστος εξαρτάται κυρίως από την ποσότητα υγρών, τον αριθμό των κυλίνδρων και το βαθμό ληστρικότητας (sic!) της κάθε εταιρείας (τι χρεώνει ανά εργατοώρα και πόσο αργός είναι επίτηδες ο μάστορας). Σε μικρό μόνο βαθμό εξαρτάται από τη σχεδίαση του κινητήρα (δυσκολία πρόσβασης ή περίεργα φίλτρα, μπουζί, ιμάντας ή αλυσίδα). Οπότε οι διαφορές σε ίδιο συνεργείο αναμένονται να είναι μηδενικές.
αντίθετα η μη τακτική συντήρηση κοινώς βλάβες είναι μια τελείως άλλη ιστορία. Εκεί η πολυπλοκότητα και σπανιότητα τείνει να ακριβύνει τα πράματα ενώ από την άλλη ένας πιο κοινός και κλασσικός κινητήρας συνήθως κοστίζει λιγότερο. Εδώ είναι που αναμένω να βρίσκεται η διαφορά σε βάρος του TSi, στην περίπτωση ζημιάς που δεν καλύπτεται από την εγγύηση και βέβαια σε περίπτωση λήξης ζωής κάποιων ακριβών τμημάτων (φτερωτή, αντλία βενζίνης κλπ). -
4.500 χλμ με το GT και δεν έχει κάψει σταγόνα λάδι.
Κατανάλωση πόλης με πολλή κίνηση 11,5 - 12,5, χωρίς κίνηση και νορμάλ αλλαγές (σε γρήγορους ρυθμούς πάντα ) 8 - 9,5, μέση 9,4, δηλαδή μικρότερη από το Astra 1,6 (αυτόματο όμως) του πατέρα μου.Και δεν το συζητάω για την οδηγική διαφορά μεταξύ τους. Όταν το πήρα το πήγαμε για μια βολτούλα για να το δεί και από 'ένα 10λεπτάκι' που ξεκινήσαμε, καταλήξαμε στα βουνά και τα στροφιλίκια, όπου και επιδώθηκε σε 'αγριάδες' που είχα χρόνια να τον δω να κάνει...
Τέλος, προσωπικά το astra δεν μου αρέσει και τόσο ώστε να αποτελλεί παράγοντα υπέρ της κτήσης του αντί για το golf, και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι οτι δεν μου αρέσουν καθόλου τα πίσω φώτα και κατα συνέπεια όλο το πίσω μέρος.
-
Με τη λογική της πολυπλοκότητας θα έπρεπε να προτιμούσαμε τον παλιό 8βάλβιδο με τα 60 άλογα, ήταν κατα πολύ απλούστερος.
Απορία:
Το turbo και ο μηχανικός συμπιεστής τι συντήρηση απαιτούν?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Με τη λογική της πολυπλοκότητας θα έπρεπε να προτιμούσαμε τον παλιό 8βάλβιδο με τα 60 άλογα, ήταν κατα πολύ απλούστερος.Απορία:
Το turbo και ο μηχανικός συμπιεστής τι συντήρηση απαιτούν?
Σε κάποια φάση (στα αρκετά πάνω από 100.000 χλμ) δεν χρειάζονται συντήρηση τα ρουλεμάν της φτερωτής του τούρμπο;
Αυτό δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει κανείς; ΑΥτή την εντύπωση έχω...
-
Ο χρήστης midnek έγραψε:
4.500 χλμ με το GT και δεν έχει κάψει σταγόνα λάδι.
Κατανάλωση πόλης με πολλή κίνηση 11,5 - 12,5, χωρίς κίνηση και νορμάλ αλλαγές (σε γρήγορους ρυθμούς πάντα ) 8 - 9,5, μέση 9,4, δηλαδή μικρότερη από το Astra 1,6 (αυτόματο όμως) του πατέρα μου.Και δεν το συζητάω για την οδηγική διαφορά μεταξύ τους. Όταν το πήρα το πήγαμε για μια βολτούλα για να το δεί και από 'ένα 10λεπτάκι' που ξεκινήσαμε, καταλήξαμε στα βουνά και τα στροφιλίκια, όπου και επιδώθηκε σε 'αγριάδες' που είχα χρόνια να τον δω να κάνει...
Τέλος, προσωπικά το astra δεν μου αρέσει και τόσο ώστε να αποτελλεί παράγοντα υπέρ της κτήσης του αντί για το golf, και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι οτι δεν μου αρέσουν καθόλου τα πίσω φώτα και κατα συνέπεια όλο το πίσω μέρος.
φιλε μου μου κανει εντυπωση να μην εχει καψει καθολου...θεωρω φυσιολογικη καποια καταναλωση λαδιων σε τουρμπο. Μηπως εννοεις οτι εχει καψει αμελητεα ποσοτητα; Η καταναλωση σου ειναι καλη για το χαρακτηρα του αυτοκινητου σου. Ολα βεβαια ειναι θεμα ...δεξιου ποδιου.
-
Ο χρήστης midnek έγραψε:
4.500 χλμ με το GT και δεν έχει κάψει σταγόνα λάδι.GT φίλου με 9,000 χλμ επίσης δεν έχει κάψει σταγόνα.
-
9000 χλμ? Ταξί είναι?
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
9000 χλμ? Ταξί είναι?θα μπορούσε να ναι και τρακτέρ..
οργώνει την άσφαλτο
-
Aγαπητέ kid,ξέρω οτι σου αρέσουν τα γκάζια επομένως λογικό ειναι να σου αρέσει το Τsi.Ημουν έτοιμος να παραγγελιω το golf fsi 1600 μόνο και μόνο για το οτι έχει ατμοσφαιρικό κινητήρα.Έμαθα οτι διαθεσιμο θα υπαρχεο σε ..3 μηνες επομένως ξανασκεφτομαι το tsi o oποίος ειναι διαθέσιμος σε 10 μέρες.
Όμως εχεις ρωτησει συγκεκριμένα οτι το service toυ TSi είναι ίδιο με του Fsi.Στη VW που ρωτησα μου είπαν ότι το service ενός ατμοσφαιρικού κινητήρα είναι 350E και αν σκέφτομαι τον Τsi να υπολογίζω ακόμα περισσότερα.Επιπλέον θέλει περισσοτερη προσοχή σε λάδια και βενζινη.Και κάτι βασικό.Η αίσθηση όταν οδηγάς είναι ξεχωριστή.
Πολλοι όμως που είχαν τurbo κινητηρα και σε αλλα αυτοκινητα διατηρουν τις επιφυλάξεις τους για την αξιοπιστία του καινούριου αυτου κινητηρα αφού δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα. -
Τότε σε κορόιδεψαν στην αντιπροσωπεία. Το κόστος είναι το ίδιο. Βενζίνη πέρνει απλή 95άρα απλά με την 100άρα θα εκμεταλλευτείς πλήρως τον κινητήρα. Λάδια & προβλήματα αξιοπιστίας μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιαστεί. Όταν - και αν - παρουσιαστούν το συζητάμε, προς το παρόν όμως, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.
-
Δεν είναι λογικό όμως να κοστίζει περισσότερο στην συντηρηση του.Μετά τα δυο χρονια ληξης της εγγυησης ο turboκινητηρας μπορει να βγάλει ότι πρόβλημα του καπνίσει.140 άλογα σε 1400cc πιέζουν τον κινητηρα ,επομενως μετα από 3-4 χρόνια μπορει να αρχισουν τα προβληματα και τα τρελά εξοδα..
-
350 € service στο απλό μοτέρ.........δλδ στον TSI θα έχει κανα 500ρι? Οκ μπήκε και η 'Φοκσβαγκεν' στο κόλπο, στο πουλάω φτηνά, αλλά για να έρθεις έστω και για αλλαγή λάμπας....θα ρευστοπεις το μισό σου χαρτοφυλάκιο!
-
ΓΙΑΤΙ 140 ΑΛΟΓΑ ΑΠΟ 1400 ΚΥΒΙΚΑ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ??????
ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ????
ΥΓ. Απο τους 4Τ:
Golf TSi, μέση κατανάλωση τεστ 9,5lt/100km
Corsa 1,4, μέση κατανάλωση τεστ 9,8lt/100km -
AΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΆΖΕΙ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ 115ΗP ΣΕ 1600CC ΚΑΙ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ..
ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ 140 ΣΕ 1400 ΣΕ ΤURBOKINHTHΡΑ.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΟΝ ΤSI.AN KAI EINAI TOSO EΠIΘΥΜΗΤΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΟΛΛΩΝ ΟΚΤΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ.ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗ.ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4-5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑΝ ΖΟΡΙΣΜΕΝΟ 1400 ΤURBOKINHTHRA ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΕΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ 1600 FSI?
sorry για τα κεφαλαία
-
Γιατι είναι 'άλλο'????? Το να 'σου φαίνεται' εσένα δεν είναι επαρκής τεκμηρίωση.
-
1ον) Το ΤSI παίρνει καί απλή αμόλυβδη ΧΩΡΙΣ να υπάρχει κανένα πρόβλημα.Απλά με την 100άρα έχουμε καλλύτερη απόδοση στις υψηλές στροφές.
2ον) Μετά απο 2500 χλμ που εχω κανει , εχω μέση κατανάλωση 8.7lt/100Km
3oν) Όποιος ισχυρίζεται οτι οι νέοι κινητηρες με turbo της VW σπάνε , τότε είναι το λιγότερο άσχετος με τα αυτοκίνητα και το marketing.
4oν) Όποιος θέλει το παίρνει κ όποιος δεν θέλει , παίρνει ότι άλλο του αρέσει.Απλά θα ήταν καλό να μην ακούγονται γνώμες του στυλ... Θα σπασει το μοτερ , θα καιει λαδια , θα ... , θα ... , θα... , χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις.Φιλικά...
-
Nα προσθέσω πως σύμφωνα με το τεστ των 4Τ το Golf 1.6FSi έχει κατα 0,3lt/100km **μεγαλύτερη **κατανάλωση απο το TSi.
TSI NIGHTMARES OR ASTRA BEAUTY AND ELEGANCE?