-
@ Το παπαδαριό που υπερασπίζεσαι, έχει τις ίδιες ανησυχίες με τους πολιτικούς, αν δεν το έχεις καταλάβει, οπότε δεν πρέπει να το παίρνεις τόσο αψήφιστα.
Το παπαδαριό αυτό επίσης, είναι η κεφαλή της θρησκείας σου.
Ακόμα δεν έχω καταλάβει την θέση σου απέναντι τους.
Προσκυνάς τον θεσμό στο πρόσωπό τους? Τους θεωρείς άξιους εκπροσώπους της?
Αν περιορίζεσαι στην θρησκεία ως ιδεολογία, πάω πάσο. Αν όμως, και αυτό φαίνεται απο τα γραφόμενά σου, υπερασπίζεσαι τους ιεράρχες της ως θεσμό και μόνο ώς αυτό, διαφωνώ (προφανώς με γειά σου θα μου πεις )Όταν λοιπόν αυτή η συντεχνεία, όπως σωστά την αποκαλείς,παλεύει για συμφέροντα ενάντια στο κοινωνικό σύνολο, έχουμε κάθε δικαίωμα να την κατακρίνουμε
Δεν θα κολήσουμε στο γεγονός ότι ο Χριστόδουλος ήταν αρχιεπίσκοπος, ούτε θα τον τιμήσουμε στην κηδεία του γι αυτό.
Αν το κάνουμε θα είμαστε ανακόλουθοι στα λόγια μας.@asimov: Πριν από μερικά χρόνια, τον είχε αγορεύσει το Πανεπιστήμιο Πατρών σε επίτιμο διδάκτορα, και είχε δώσει μία καταπληκτική ομιλία.
Είναι ο άνθρωπος που έχει κάνει πράξη το δόγμα :ανιδιοτελής προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. -
rx8_drifter
Όπως ξαναείπα, συνεχίζεις να λες το ίδιο ποίημα, προσποιούμενος ότι απαντάς σ' εμένα. Σαν να μην έφτανε αυτό, με κρίνεις γι' αυτό που εσύ λες ότι είμαι. Λυπάμαι. -
@rx8_drifter Τόσο σε ενοχλεί αν κάποιος πηγαίνει στην εκκλησία;
Εγώ δεν πατάω αλλά δεν έχω στόχο μου να πείσω τους άλλους να φτύνουν ΟΛΟΥΣ τους παπάδες που βλέπουν μπροστά τους.
-
@ililias δεν προσποιούμαι κάτι, σε εσένα απαντάω, και το ποίημα μου έχει συγκεκριμένη λογική. Όντως δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη, δεν νομίζω ότι έχει νόημα να συνεχίσουμε Συγγνωμη αν σε προσέβαλα, δεν είχα καμία πρόθεση, απλά κάποια πράγματα είναι δύσκολο να εκφραστούν μέσα σε γραμμές ενός φόρουμ
@leonp
Κι η μάνα μου πηγαίνει στην εκκλησία, και της μιλάω
Αυτό που με ενοχλεί είναι ο θέσφατος σεβασμός σε πρόσωπα που εκπροσωπούν θεσμούς, όπως καλή ώρα ο συγχωρεμένος.Προφανώς κι έχω πρόβλημα με το παπαδαριό, γιατί η πλειοψηφία του είναι αναξια αυτών που υποτίθεται ότι πρεσβεύει (δεν έχει σχέση με το ότι διαφωνώ με τη θρησκεία, αυτό είνα άλλο κεφάλαιο)
(άμα βλέπεις παπά δεν φτύνεις, πιάνεις τα @@ πάντως )[/list]
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Έχεις μπερδέψει ... μην πω τι με τι. Οι πολιτικοί καθορίζουν το μέλλον μου και τους ψηφίζω εγώ, το παπαδαριό (γιατί γι' αυτό μιλάς) παλεύει για το δικό του μέλλον όπως κάνει κάθε συντεχνία στο σημερινό μπουρδέλο. Τι το παράξενο;
Στο προσωπικό δεν γυρίζει, το γυρίζεις.Το παράξενο έγκειται στο εξής:
Ότι δεν τους πληρώνει μόνο η θεια-Μαρίκα αλλά κι εγώ. Τη στιγμή μάλιστα που το Σύνταγμα μου δίνει το δικαίωμα να μην την παλεύω ούτε με την πάρτη τους ...ούτε με το δόγμα τους!
Σωστά;
Εάν θέλει να παλέψει για το μέλλον : Να παλέψει με τη δική του καμπούρα και τότε να δούμε 'πόσα απίδια βάζει ο σάκος'
-
Ακριβώς. Είτε είσαι Χ.Ο. είτε ρωμαιοκαθολικός, προτεστάντης, ευαγγελιστής, μωαμεθανός, άθεος, δωδεκαθεϊστής, ταοϊστής, σιντοϊστής, βουδιστής, ινδουιστής, εβραίος, σαϊεντολόγος, σατανιστής ή λατρεύεις τον Αόρατο Ροζ Μονόκερω (Invisible Pink Unicorn), σου επιβάλλεται να πληρώνεις υπέρ της ορθοδόξου εκκλησίας...
-
Από τον ανώτατο Νόμο του κατα τα άλλα κοσμικού μας κράτους
- Eπικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού. H Oρθόδοξη Eκκλησία της Eλλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Kύριο ημών Iησού Xριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Mεγάλη Eκκλησία της Kωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Eκκλησία του Xριστού? τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις.
-
Κατά την ερμηνεία του ανωτέρω συνταγματικου άρθρου με τον όρο 'επικρατούσα' **εννοείται η αριθμητική υπεροχή **και όχι ότι επικρατεί σε βάρος κάποιας άλλης θρησκείας
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Ακριβώς. Είτε είσαι Χ.Ο. είτε ρωμαιοκαθολικός, προτεστάντης, ευαγγελιστής, μωαμεθανός, άθεος, δωδεκαθεϊστής, ταοϊστής, σιντοϊστής, βουδιστής, ινδουιστής, εβραίος, σαϊεντολόγος, σατανιστής ή λατρεύεις τον Αόρατο Ροζ Μονόκερω (Invisible Pink Unicorn), σου επιβάλλεται να πληρώνεις υπέρ της ορθοδόξου εκκλησίας...Απαράδεκτος Ντροπή σου
Κάνεις διακρίσεις... (ακούς εκεί Αόρατο Ροζ Μονόκερω - αυτοί είναι αιρετικοί)
Που είναι το Τεράστιο Μακαρόνι εεεε; -
Μην την ψάχνετε αδίκως παιδιά είπαμε Αμβρόσιος http://www.youtube.com/watch?v=DnlMIKupkZ8
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Μην την ψάχνετε αδίκως παιδιά είπαμε Αμβρόσιος http://www.youtube.com/watch?v=DnlMIKupkZ8ΠΟΛΛΑ ΦΟΡΑΕΙ.
Χάθηκε κάνα στρινγκάκι Wicked Temptations, NVR Strings ή Colleen Kelly;
-
Κατά την ερμηνεία του ανωτέρω συνταγματικου άρθρου με τον όρο 'επικρατούσα' **εννοείται η αριθμητική υπεροχή **και όχι ότι επικρατεί σε βάρος κάποιας άλλης θρησκείαςΝαι, το εξακριβώνω αυτό όποτε τυχαίνει να περνάω από την Αθηνάς και να βλέπω τους Μουσουλμάνους να προσεύχονται στα πεζοδρόμια.
-
sotiris28
Για τον Αμβρόσιο παραπάνω ποιά η άποψή σου ? -
ΣΕΜΝΑ......
δεν είναι το γνωστό τοπικό παίδες........
-
Κατά την ερμηνεία του ανωτέρω συνταγματικου άρθρου με τον όρο 'επικρατούσα' **εννοείται η αριθμητική υπεροχή **και όχι ότι επικρατεί σε βάρος κάποιας άλλης θρησκείαςΑν αυτή είναι η σωστή ερμηνεία, χρειάζεται το Σύνταγμα να πιστοποιήσει ποια είναι η αριθμητικά επικρατούσα θρησκεία; Όποια έχει την πλειοψηφία, απλά την έχει είτε το λέει είτε όχι.
Αν ρωτήσουμε κάποιους φανατικούς Ολυμπιακούς (κατά το φανατικούς Χριστιανούς) θα μας πουν να μπει και η εξής παράγραφος: 'Eπικρατόν αθλητικό σωματείο στην Eλλάδα είναι ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς.'
-
Όλα τα βιβλία συνταγματικού δικαίου αυτήν την ερμηνεία δίνουν, τούτο άλλωστε μπορούν να το πιστοποιήσουν και οι λοιποί νομικοί του φόρουμ.
Σίγουρα στα πρακτικά της βουλής κατά την ψήφιση του εν λόγω άρθρου θα αναφέρεται και ο δικαιολογητικός λόγος της αναφοράς αυτής αλλά πάνε χρόνια που αποφοίτησα δεν θυμάμαι -
Περί αρ. 3 παρ. 1 Συντάγματος
Πάγια γίνεται δεκτό ότι η διάταξη (αρ. 3 παρ. 1 Σ) **δεν σημαίνει **'ότι η θρησκεία της ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας υπερέχει και επιβάλλεται εν Ελλάδι ή ότι η Εκκλησία αυτή εξασκεί εξουσίαν τίνα επί τας άλλας'.
Από το Νικόλαο Σαρίπολο, (Πραγματεία του Συνταγματικού Δικαίου, Αθήνα 1851, σ. 683) μέχρι και το Σβώλο (Το Σύνταγμα της Ελλάδος, τόμ. Α', Αθήναι 1954, σ. 30) όλοι δέχονται ότι πρόκειται για μία «διαπιστωτική» ανάγνωση της πρόβλεψης περί «επικρατούσας» θρησκείας.
Ο Φλογαϊτης γράφει το **1895 **παρακαλώ (Εγχειρίδιον Συνταγματικού Δικαίου, 2η έκδ. Αθήνα 1895, σ. 446) 'Η αναγόρευσις επικρατούσης θρησκείας είναι μεν επιστημονικώς καταδικαστέα αλλά τυπική όλως ούσα ουδέν έχει το επιλήψιμον κατ' ουσίαν'.
Ο γενικός εισηγητής της πλειοψηφίας στην Ε' Αναθεωρητική Βουλή δήλωνε ότι 'ο όρος επικρατούσα θρησκεία... σημαίνει απλώς ότι η ορθόδοξος θρησκεία είναι η θρησκεία ην ακολουθεί η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και συμφώνως προς το τυπικόν της οποίας ενεργούνται αι επίσημαι τελεταί, καθορίζονται αι αργίαι κ.λπ.' (Πρακτικά των συνεδριάσεων της Βουλής επί των συζητήσεων του Συντάγματος 1975, Αθήναι 1975, σ. 402, Δ. Παπασπύρου).
Ο Χρυσόγονος γράφει το 2000 στο συλλογικό 'Θρησκευτική ελευθερία και επικρατούσα θρησκεία', Εκδ. Σάκκουλα, Εταιρία Νομικών Β. Ελλάδος σελ. 97 επ.
'Δεν μπορεί όμως να συναχθεί από το άρθρο 3 παρ. 1 Συντ. σχετικοποίηση της ελευθερίας της θρησκευτικής συνείδησης, είτε άμεσα είτε έμμεσα, π.χ. σε θέματα ισότητας, θρησκευτικής εκπαίδευσης κ.λπ. Κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με, μερική έστω, αναίρεση της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους και θα μας μετέφερε σε καθεστώς απλής ανεξιθρησκείας, αντί για θρησκευτική ελευθερία. Ιδίως μάλιστα δεν συνάγεται από τη συνταγματική αναφορά σε «επικρατούσα» θρησκεία δυνατότητα προνομιακής μεταχείρισης από το κράτος των πιστών της θρησκείας αυτής. Ούτε εγγυάται το Σύνταγμα, είτε με το άρθρο 3 παρ. 1 είτε, πολύ περισσότερο, με το άρθρο 13 παρ. 1, τη θρησκεία γενικά ή ειδικότερα την Ορθόδοξη Χριστιανική θρησκεία ως θεσμό, αφού αυτό θα σήμαινε χειραγώγηση της θρησκευτικής συνείδησης προς συγκεκριμένη θετική κατεύθυνση, ασυμβίβαστη με την ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης.'
Με 2 λόγια η διάταξη πρέπει σύντομα να αναθεωρηθεί δια της καταργήσεώς της...
-
Κουτσάν με τρέλανες! Έκατσες τέτοια ώρα και άνοιγες βιβλία και έγραφες? Μπράβο σου εγω ούτε το πάπλωμα δεν έχω δύναμη να σηκώσω τώρα και με βλέπω να κοιμάμαι στον καναπέ. Το βιβλίο του Βενιζέλου δεν έβαλες
-
Δεν το έχω
Ζω με τα βιβλία μου σε απόσταση μικρότερη του μέτρου από το πρωί ως το βράδυ, απλώς άπλωσα το χέρι μου πίσω από την καρέκλα μου -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Έχεις μπερδέψει ... μην πω τι με τι. Οι πολιτικοί καθορίζουν το μέλλον μου και τους ψηφίζω εγώ, το παπαδαριό (γιατί γι' αυτό μιλάς) παλεύει για το δικό του μέλλον όπως κάνει κάθε συντεχνία στο σημερινό μπουρδέλο. Τι το παράξενο;
Στο προσωπικό δεν γυρίζει, το γυρίζεις.Το παράξενο έγκειται στο εξής:
Ότι δεν τους πληρώνει μόνο η θεια-Μαρίκα αλλά κι εγώ. Τη στιγμή μάλιστα που το Σύνταγμα μου δίνει το δικαίωμα να μην την παλεύω ούτε με την πάρτη τους ...ούτε με το δόγμα τους!
Σωστά;
Εάν θέλει να παλέψει για το μέλλον : Να παλέψει με τη δική του καμπούρα και τότε να δούμε 'πόσα απίδια βάζει ο σάκος'
Με λίγα λόγια (το έχουμε ξαναπεί ΠΟΛΛΕΣ φορές) :
Κάτι παίζει με παραχώρηση Εκκλησιαστικής περιουσίας στο Ελληνικό Δημόσιο. Έναντι αυτής, το Ελληνικό Δημόσιο ανέλαβε τη μισθοδοσία των κληρικών. Δεν έχω χρόνο να ψάξω στοιχεία, γεγονός όμως είναι ότι το έχω γράψει πάρα πολλές φορές κ κανένας δεν το αρνήθηκε.ΥΓ. Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, κι επειδή οι Νόμοι είναι Νόμοι, προσωπικά προτιμώ αυτό που έγινε στην Ελλάδα από το να είχαμε κάτι αντίστοιχο του Βατικανού. Γι' αυτό και λέω καμιά φορά ότι το κοινωνικό τους έργο δεν πρέπει να παραβλέπεται.
Περί εκκλησίας