-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Σε κανένα δεν απάντησες και το ξέρεις.Όσοι διαβάζουν, ξέρουν αν απάντησα ή όχι.
Ξέρουν επίσης, ποιός διαθέτει λογική και επιχειρηματολογία.
Αυτό, που αναρωτιέμαι, ωστόσο, είναι τι συμπλέγματα θα 'πρεπει να κουβαλάει κανείς, ώστε, σε εντελώς άσχετες στιγμές, να επανέρχεται σε θέματα, που έχουν συζητηθεί καιρό πριν, και στα οποία έχει λάβει τις απαντήσεις του.
Το κωμικό της υπόθεσης (γιατί περί κωμωδίας πρόκειται), είναι ότι κάθε φορά, που στον υπάρχον θέμα, αποδεικνύω το ανυπόστατο των όσων γράφεις, -και σε αυτή την σελίδα και σε προηγούμενες, και σε άλλο θέμα μάλιστα!- πάντα η απάντηση είναι μία, και πέρα για πέρα άσχετη με την συζήτηση της στιγμής: 'Να ξέρεις όμως ότι το απόσπασμα του Ιώσηπου είναι πλαστό και ότι εξαπατάς τον κόσμο'!
-
- Αθήνα
Χιλιάδες πιστοί και τοπικοί παράγοντες της Πελοποννήσου παρέστησαν την Κυριακή στην επανατοποθέτηση της εικόνας της Παναγίας Βρεφοκρατούσας στην κανονική της θέση στην Ιερά Μονή Έλωνας.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης μετέφεραν την εικόνα στη μονή και την παράδωσαν σε πανηγυρική τελετή στον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρο.
Στη τελετή πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στην οποία χοροστάτησε, ο κ. Αλέξανδρος βράβευσε με το Χρυσό Σταυρό των Αγίων Νεομαρτύρων Τριπόλεως τον κ. Πολύδωρα, τον κ. Δημοσχάκη και τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Περιφέρειας Πελοποννήσου υποστράτηγο Χρήστου Δρακόπουλο.
Παραδίδοντάς την ιερή εικόνα, ο **υπουργός Δημόσιας Τάξης **δήλωσε: «Ως αστυνομία, ως πιστοί, ως ευλαβείς παραμένουμε αιώνιοι προσκυνητές της Χάριτός της. Σεβασμιότατε, στη συνείδηση του λαού και όλων ημών η Παναγία της Έλωνας είναι η μάνα μας, είναι η πλατυτέρα αγκαλιά, είναι η σκέπη και το καταφύγιο όλων μας. Σας την παραδίδουμε για να διανύσει άλλα χίλια χρόνια και εις τον αιώνα τον άπαντα από τη θέση της, από το βράχο της Έλωνας».
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=743045&lngDtrID=253
Για ακομα μια φορα γιναμε διεθνη ρεζιλια.........
-
Γιατί?
-
Ωχ Παναγίτσα μου.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
*ΑθήναΧιλιάδες πιστοί και τοπικοί παράγοντες της Πελοποννήσου παρέστησαν την Κυριακή στην επανατοποθέτηση της εικόνας της Παναγίας Βρεφοκρατούσας στην κανονική της θέση στην Ιερά Μονή Έλωνας.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης μετέφεραν την εικόνα στη μονή και την παράδωσαν σε πανηγυρική τελετή στον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρο.
Στη τελετή πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στην οποία χοροστάτησε, ο κ. Αλέξανδρος βράβευσε με το Χρυσό Σταυρό των Αγίων Νεομαρτύρων Τριπόλεως τον κ. Πολύδωρα, τον κ. Δημοσχάκη και τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Περιφέρειας Πελοποννήσου υποστράτηγο Χρήστου Δρακόπουλο.
Παραδίδοντάς την ιερή εικόνα, ο **υπουργός Δημόσιας Τάξης **δήλωσε: «Ως αστυνομία, ως πιστοί, ως ευλαβείς παραμένουμε αιώνιοι προσκυνητές της Χάριτός της. Σεβασμιότατε, στη συνείδηση του λαού και όλων ημών η Παναγία της Έλωνας είναι η μάνα μας, είναι η πλατυτέρα αγκαλιά, είναι η σκέπη και το καταφύγιο όλων μας. Σας την παραδίδουμε για να διανύσει άλλα χίλια χρόνια και εις τον αιώνα τον άπαντα από τη θέση της, από το βράχο της Έλωνας».
Δυστυχώς, τώρα ΚΑΙ αυτό το μοναστήρι θα γίνει της μόδας. Δεν είμαι ιδιαίτερα θρήσκος, αλλά 3 φορές που το έχω επισκεφθεί με μάγεψε η ησυχία του, το ΠΟΥ και ΠΩΣ είναι κτισμένο και η ατμόσφαιρα που επικρατούσε.
Τώρα με την ιστορία με την εικόνα, πάνε αυτά.
-
Προσωπικά, η όλη εικόνα της επιστροφής της εικόνας που προκάλεσε αηδία.
-
Χα, να ήταν μόνο αυτό.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Προσωπικά, η όλη εικόνα της επιστροφής της εικόνας που προκάλεσε αηδία.Και σε μένα το ίδιο.
Δώσαν και κάτι μετάλλια στον τοπικό Αστυνομικό διευθυντή και στον Πολύδωρα, νομίζω...
Έλεος!
Και η εικόνα βρέθηκε από τύχη, αν δεν απατώμαι...
-
Εντελώς. Ο απαγωγέας πήρε τηλ από κινητό και τον εντόπισαν.
Ροδοπέταλα, κόκκινα χαλιά....
-
Μιλάμε για ξέρασμα παιδιά.
-
υπάρχει ΕΝΑΣ που να πει ότι δεν το έκανε αυτό ο Βύρωνας για ψηφοθηρικούς λόγους;
-
Eγώ αναρωτιέμαι πόσο χειρότερα ήταν τα πράγματα το Μεσαίωνα και δεν κάνω πλάκα.
Μου θύμισε έντονα εκείνη την εποχή η όλη φάση.Ενας Τέντζελ έλειπε αλλά όλο και από κάπου αλλού θα τα κονομήσουν
-
Μια από τα ίδια... Ένα μπάχαλο...
-
Βρε το αποκλείετε να τη στήσαν όλην αυτήν την ιστορία για να πάρουν τα πάνω τους εμπορικά; Εδώ πλαστογράφησαν όλους τους ιστοριογράφους, εφηύραν 'κρυφά σχολειά' εκεί που δεν υπήρχαν... Σε κάτι τέτοια θα κολλήσουν;
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Βρε το αποκλείετε να τη στήσαν όλην αυτήν την ιστορία για να πάρουν τα πάνω τους εμπορικά; Εδώ πλαστογράφησαν όλους τους ιστοριογράφους, εφηύραν 'κρυφά σχολειά' εκεί που δεν υπήρχαν... Σε κάτι τέτοια θα κολλήσουν;Εδώ κολλάει εκείνο που λέμε...
'σύντεκνε κι ανε μιλούμε, στριφογύριζε την πίττα...' -
Παιδιά. Οπως και να το κάνουμε , οι δουλειες είναι πεσμένες!
Το τμήμα μαρκετινγκ δουλευει υπερωρίες. Οπότε, κάποια στιγμή κάτι θα βρει για να ανεβάσει τον τζίρο.
Αλλωστε, μην ξεχνάτε, ακόμα και ο ίδιος ο Χριστόδουλος στο 'millenium' όταν ανακύρητταν τον Παρθενώνα Χριστιανικό Σύμβολο (!!!! ), είχε δηλώσει ότι, οι καιροί που ερχονται θα είναι δύσκολοι και οι προκλήσεις πολλές για τον χριστιανισμό... -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Δυστυχώς, τώρα ΚΑΙ αυτό το μοναστήρι θα γίνει της μόδας. Δεν είμαι ιδιαίτερα θρήσκος, αλλά 3 φορές που το έχω επισκεφθεί με μάγεψε η ησυχία του, το ΠΟΥ και ΠΩΣ είναι κτισμένο και η ατμόσφαιρα που επικρατούσε.Εξαιρετικα ενδιαφερον το θεμα που βαζεις κυριε μοντ.
Συμβουλη προς ταξιδιαρηδες: Οσοι γουσταρετε φοβερες θέες, απιστευτα τοπια, ψυχικη ηρεμια και να θαυμασετε το μεγαλειο της ελληνικης φυσης, αλλ βρισκετε σε μερος που δεν ξερετε, δεν εχετε παρα να ακολουθησετε τις ταμπελες για το τοπικο μοναστηρι ή ξωκλησι κατα προτιμηση της Αγιας Παρασκευης, Αγιας Τριαδας ή Παναγιας κατι (Φανερωμενης συνηθως).
Μιλαμε για ΕΓΓΥΗΣΗ.
Παραδειγμα το μοναστηρι της Ζαβορδας στην περιοχη του διδακτορικου μου, το μοναστηρι το θαυματουργο που το επισκεφτηκα μικρος και εκατονταδες άλλα.Πλεον μετα απο ταξιδια σε ολη την ηπειρωτικη χωρα, εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι ΚΑΙ τα μοναστηρια δημιουργηθηκαν με στοχο να ενισχυσουν τον 'κρατος εν κρατει' ρολο της εκκλησιας. Πραγματικες βιγλες, που ελεγχουν τεραστιες περιοχες χωρις να φαινονται, κοβοντας σχεδον ολα τα ορεινα περασματα.
Eγώ αναρωτιέμαι πόσο χειρότερα ήταν τα πράγματα το Μεσαίωνα και δεν κάνω πλάκα.
Μου θύμισε έντονα εκείνη την εποχή η όλη φάση.H βασικη διαφορα ειναι οτι το μεσαιωνα η σεμνη τελετη θα ειχε ολοκληρωθει με την παραδειγματικη εκτελεση του βεβηλου, ενω τωρα θα τη σκαπουλαρει...
-
Πολλά δε, μοναστήρια - όπως και εκκλησίες βέβαια - χτίστηκαν σε περιοχές όπου υπήρχαν είδη ναοί της 'παλιάς θρησκείας'και που πολλές φορές σηματοδοτούσαν την είσοδο σε κάποιο σπήλαιο ή εν πάσει περιπτώσει , υπήρχαν σε απόλυτη αρμονία με τη φύση με σκοπό να την υμνήσουν !
Η αλήθεια είναι ότι σε πολλά μοναστήρια , σε πλυμμηρίζουν οι μυρωδιές, τα χρωματα και η ποικιλία της φύσης και η ηρεμία που υπάρχει στους χώρους. Κρίμα που ο ιουδαϊκός/χριστιανικός θεός δεν έχει την ανάλογη ευαισθησία για την φύση, και επιτρέπει οι πιστοί του να την βιαζουν και καταστρέφουν... -
σιγα μη κατσει ο θεος να ασχοληθει με τον ανθρωπο.ορεξη τον ειχε.
αν σκεφτουμε λιγο το πλανητη που ζουμε μεσα σε ολο το συμπαν και με τα μυρια ηλιακα συστηματα θα δουμε οτι ειμαστε πιο τιποτα και απο το τιποτα.
ο ανθρωπινος νους ειναι πολυ μικρος για να συλλαβει τετοια πραγματα.
απλα οταν κατι δεν μπορουμε να το εξηγησουμε με λογικο τροπο,αρκουμαστε στο γεγονος οτι υπαρχει καποια ανωτερη δυναμη.
δεν μπορουμε να αποδειξουμε οτι υπαρχει,αλλα δεν μπορουμε και να αποδειξουμε οτι δεν υπαρχει κατι εκει πανω. -
Ρε παιδιά,το θέμα εδώ δέν είναι η ύπαρξη θεού.
ΕΝΤΙΤ: κάπου υπάρχει θέμα για τό άν πιστεύουμε ή όχι σρτήν ύπαρξη του θεού
Περί εκκλησίας