-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
εγω πιστευω οτι ο ανθρωπος δεν δημιουργηθηκε στην γη αλλα ηρθε απο αλλου.
τωρα απο που,πως , δεν ξερω .αλήθεια ρε italakia, πιστεύεις σε κάτι που δεν ξέρεις που, πως και γιατί;
Πως κι έτσι;
καταπιανεστε απο τις λεξεις.
αν το αλλαξω και βαλω την λεξη νομιζω ,παλι το ιδιο δεν θα ειναι.εσυ τι πιστευεις για τον ανθρωπο δλδ;
Ναι το ίδιο ακριβώς θα είναι αν βάλεις το 'νομίζω', ακριβώς το ίδιο θα σου απαντούσα
Μέχρι νεωτέρας η εξέλιξη των ειδών μου μοιάζει αρκετά καλή Ψάξε να βρεις ένα National Geographic μερικών μηνών πίσω. Είχε ένα πολύ ωραίο συγκεντρωτικό αφιέρωμα.
@skye ναι, η προέλευση της ζωής ως 'σπόρος', εν είδει κάποιου ιού, μικροοργανισμού κλπ. Όχι του ανθρώπου.
-
καλα το βατικανο ας βγαλει τα αποκρυφα ευαγγελια πρωτα στην φορα και μετα ας πει οτι θελει.
-
- skye, απλά καταλαβαίνεις ότι αλλού βρίσκεται η διαφωνία
ο red army θα σου πεί ότι τον έστειλε ο θεός απο κεί έξω
Ιταλάκια, εμείς τα έχουμε βγάλει ?
Γνωρίζεις πιστεύω ότι αν υπάρχουν απόκρυφα ευαγγέλια, είναι και για σας απόκρυφα - skye, απλά καταλαβαίνεις ότι αλλού βρίσκεται η διαφωνία
-
κι εγώ πάντως στ' απόκρυφα μου τα έχω
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Γνωρίζεις πιστεύω ότι αν υπάρχουν απόκρυφα ευαγγέλια, είναι και για σας απόκρυφαγια ολους μας ειναι
απλα φοβουνται να βγαλουν την αληθεια προς τα εξω γιατι θα τους παρει και θα τους σηκωσει.
καποια ελαχιστα εχουν βγει παντως - skye, απλά καταλαβαίνεις ότι αλλού βρίσκεται η διαφωνία
-
Μπορει το http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=253 να μας λυσει πολλες αποριες.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
O Σωκρατης δεν ειχε την αναγκη να το κανει. Μια χαρα λιτη ζωη ζουσε και του αρεσε. Ειναι στην φυση του ανθρωπου να φιλοσοφει και να ψαχνει την αληθεια. Σε καποιους φαινεται λογικο να ειναι απογονοι των πιθηκων,σε καποιους αλλους τους φαινεται λογικο να εγινε εκρηξη απο το τιποτα.
Για να ψαξεις την αλήθεια,θα πρεπει να στηριχτεις σε ΓΕΓΟΝΟΤΑ.
Γεγονότα,λέγονται αυτα τα πραγματα που εχουνε ΤΕΚΜΗΡΙΩΘΕΙ.Εχουνε ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!Εαν δεν εχεις απο αυτα (τα γεγονότα) θα μεινεις μακρυα απο την αλήθεια,και απλά θα φιλοσοφεις (κατα φαντασιαν μαλιστα)
Kαι ποια ειναι τα γεγονοτα της δημιουργιας του κοσμου? ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΗΓΗΣΗ. Αν υπηρχε επιστημονικη εξηγηση θα ειχε ηδη βρεθει, αλλα δεν υπαρχει.
Αν σου πω εγω οτι εισαι ασχημος θα ειναι αληθεια ή ψεμματα? Ποιος θα ειναι αυτος που θα μας εξηγησει αν εισαι ασχημος ή ωραιος? Μπορει να βρεθουν 10 που να πουν οτι εισαι ωραιος και 2 να πουν οτι εισαι ασχημος. Η αληθεια ειναι στατιστικα δεδομενα? Για σκεψου λιγο καλυτερα
-
Γνωρίζεις πιστεύω ότι αν υπάρχουν απόκρυφα ευαγγέλια, είναι και για σας απόκρυφαΕιναι συνηθεια των αθεων να ειρωνευονται οταν δεν εχουν απαντησεις. Τελικα θα μας πειτε πως δημιουργηθηκε ο κοσμος? Περιμενω να δω τις αποδειξεις που λετε οτι εχετε( Το big bubble bang εχει κατταριφθει )
-
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
Kαι ποια ειναι τα γεγονοτα της δημιουργιας του κοσμου? ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΗΓΗΣΗ. Αν υπηρχε επιστημονικη εξηγηση θα ειχε ηδη βρεθει, αλλα δεν υπαρχει.
Αν σου πω εγω οτι εισαι ασχημος θα ειναι αληθεια ή ψεμματα? Ποιος θα ειναι αυτος που θα μας εξηγησει αν εισαι ασχημος ή ωραιος? Μπορει να βρεθουν 10 που να πουν οτι εισαι ωραιος και 2 να πουν οτι εισαι ασχημος. Η αληθεια ειναι στατιστικα δεδομενα? Για σκεψου λιγο καλυτερα
Υποθεσεις κανουν,αναπτυσουν θεωριες,τις οποίες όμως αν δεν τις επαληθευσουν πειραματικα (ετσι ωστε να εχουν πλεον πραγματικα τεκμηρια-αποδειξεις) τις απορριπτουν ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ!!!
Η ομορφια και η ασχημια,δεν αποτελουν μετρησιμες (αρα πραγματικες) ποσοτητες,αλλα απλα νοητικες εννοιες,που δεν μπορούνε (ως μη-υπάρχουσες) να επαληθευτούνε επιστημονικα.Δηλαδη....ΤΡΙΧΕΣ!!!
Τεσπα,το να συμμετεχω σε μια συζητηση με τοσο αστεια επιχειρηματα,μου ειναι απελπιστικα βαρετο. -
Αν υπηρχε επιστημονικη εξηγηση θα ειχε ηδη βρεθει, αλλα δεν υπαρχει.Από ποιο σημείο της ιστορίας και μετά έχει ισχύ αυτό;
Γιατί όπως καταλαβαίνεις αν ίσχυε πάντοτε, τότε ακόμα θα πιστεύαμε ότι οι κεραυνοί είναι του θεού κ.ο.κ. -
Δε στα πανε καλά αγόρι μου.
Η συνήθης τακτική των άθεων όταν δεν έχουν απαντήσεις είναι να ψάχνουν
(νταξ και να ειρωνεύονται αποψεις σαν τις δικές σου )αλλά τί σκοτίζεσαι? Οι απαντήσεις που θα σου δώσουν δε θα σε καλύπτουν, έχεις βρεί τη νιρβάνα σου
Δε μας απάντησες όμως σε αύτό που σε ρώτησα περι μορφής και νοητικής κατάστασης του ανθρώπου τα τελυεταία 10.000 χρόνια.
Ίσως αν το απαντήσεις, όπως έξυπνα το απάντησε η καθολική εκκλησία, να καταλαβεις γιατί μιλάμε.Δεν περιμένω και πολλά βέβαια απο κάποιον που πιστεύει ότι ο παπαγάλος έχει ομιλία
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Υποθεσεις κανουν,αναπτυσουν θεωριες,τις οποίες όμως αν δεν τις επαληθευσουν πειραματικα (ετσι ωστε να εχουν πλεον πραγματικα τεκμηρια-αποδειξεις) τις απορριπτουν ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ!!!
Η ομορφια και η ασχημια,δεν αποτελουν μετρησιμες (αρα πραγματικες) ποσοτητες,αλλα απλα νοητικες εννοιες,που δεν μπορούνε (ως μη-υπάρχουσες) να επαληθευτούνε επιστημονικα.Δηλαδη....ΤΡΙΧΕΣ!!!
Τεσπα,το να συμμετεχω σε μια συζητηση με τοσο αστεια επιχειρηματα,μου ειναι απελπιστικα βαρετο.Διεγράφη παράθεση επειδή δεν αναφέρθηκε η πηγή (Moderator nass)
Α και κατι αλλο .Η αληθεια δεν ειναι μαθηματικη εννοια. Ανοιξε τα ματακια σου. Μου φαινεται τελικα πως δεν σας τυφλωνει τους αθεους η θρησκεια ,αλλα οι σαπιοι καθηγητες που ειχατε
Μάθε να συμμορφώνεσαι με τον κανονισμό και βάζε παραθέσεις-πηγές σε ό,τι δεν έχεις γράψει εσύ... (Moderator nass)
-
Δε στα πανε καλά αγόρι μου.
Η συνήθης τακτική των άθεων όταν δεν έχουν απαντήσεις είναι να ψάχνουν
(νταξ και να ειρωνεύονται αποψεις σαν τις δικές σου )αλλά τί σκοτίζεσαι? Οι απαντήσεις που θα σου δώσουν δε θα σε καλύπτουν, έχεις βρεί τη νιρβάνα σου
Δε μας απάντησες όμως σε αύτό που σε ρώτησα περι μορφής και νοητικής κατάστασης του ανθρώπου τα τελυεταία 10.000 χρόνια.
Ίσως αν το απαντήσεις, όπως έξυπνα το απάντησε η καθολική εκκλησία, να καταλαβεις γιατί μιλάμε.Δεν περιμένω και πολλά βέβαια απο κάποιον που πιστεύει ότι ο παπαγάλος έχει ομιλία
Εχεις δικιο. Εισαι απογονος του αυστραλοπιθηκου και του Νεατερνταλ. Ικανοποιηθηκες τωρα? Εγω παντως δεν ειμαι και ουτε μοιαζω με απογονο πιθηκου.
Υ.Γ Παντως δεν την αποκλειω την θεωρια. Και να ισχυει ολα αυτα τα εχει προγραμματισει ο Θεος
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Γνωρίζεις πιστεύω ότι αν υπάρχουν απόκρυφα ευαγγέλια, είναι και για σας απόκρυφαγια ολους μας ειναι
απλα φοβουνται να βγαλουν την αληθεια προς τα εξω γιατι θα τους παρει και θα τους σηκωσει.
καποια ελαχιστα εχουν βγει παντωςκαποια απο τα αποκρυφα ευαγγελια λενε οτι ο Χριστος δεν αναστηθηκε...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
καποια ελαχιστα εχουν βγει παντωςκαποια απο τα αποκρυφα ευαγγελια λενε οτι ο Χριστος δεν αναστηθηκε...
Αυτα δεν ειναι αποκρυφα ευαγγελια ,αλλα φανερα μαλλον ,γιατι ολοι ξερουν τι γραφουν και μας τα λενε
-
Kαι ποια ειναι τα γεγονοτα της δημιουργιας του κοσμου? ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΗΓΗΣΗ. Αν υπηρχε επιστημονικη εξηγηση θα ειχε ηδη βρεθει, αλλα δεν υπαρχει.Ενέργεια κενού (Stephen Hawking). Με άλλα λόγια, σωματίδια γεννιούνται από το τίποτα. Δε βλέπω γιατί να μη συνέβη το ίδιο και στο σύμπαν
Το κόκκινο υπαινίσσεται πως όλες οι ανακαλύψεις που ήταν να κάνει η επιστήμη έχουν ήδη γίνει ? Δηλαδή τα ξέρουμε όλα (και ό,τι δεν ξέρουμε είναι 'του θεού', όπως υπαινίσσεται το πράσινο) ?
Αν μπορείς να ορίσεις με σαφήνεια το 'ωραίος' τότε θα μπορείς να απαντήσεις. Μέχρι να μπορέσεις, η θεωρία σου είναι ελλειπής.
Σε κβαντικό επίπεδο η αλήθεια είναι πιθανότητες (ξέρεις τη διαφορά από τη στατιστική ?)Σταματώ εδώ, δεν έχει νόημα.
Α, και στις παραθέσεις της προηγούμενης σελίδας για την ομοφυλοφιλία πρέπει να γράψεις πηγή, εκτός και αν όλα αυτά τα έγραψες ο ίδιος (Moderator nass)
Πάντως η ύπαρξη του Θεού ως φιλοσοφικό ερώτημα έχει σαφώς βάση, τόσοι και τόσοι φιλόσοφοι ασχολήθηκαν με αυτό. Και η απάντησή του είναι στο μυαλό του καθενός μας. Η αντιστοίχιση του Θεού σε Θεό, Αλλάχ, Γιαχβέ, Δία, Κρίσνα είναι που είναι για γέλια, γιατί προσπαθεί να δώσει 'ανθρώπινες' ιδιότητες και διαστάσεις σε κάτι που, ΑΝ υπάρχει (*), θα είναι ασύλληπτο για τα φτωχά μας ανεξέλικτα μυαλά. Χώρια που από σοβαρό φιλοσοφικό ερώτημα, ξεπέφτει στην απάτη των θρησκειών όταν προσπαθεί να απαντήσει το βασικό ερώτημα 'τι γίνεται μετά το θάνατο' (**)
(*) και αν είναι διαφορετικός από πχ. όντα με εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης περισσότερα από εμάς, που όντως κατέχουν τις απαντήσεις στην επιστήμη
(**) Κατά την άποψή μου (όσο ενδιαφέρει): τίποτα φίλοι μου, πάρτε το απόφαση, σταματήστε να ασχολείστε και απολαύστε τη ζωή σας σύμφωνα με την ηθική και τη συνείδησή σας
-
αποκρυφα δεν θεωρουνται τα υπολοιπα περα των 4 που αποφασισε να προωθησει το ρωμαικο κρατος οταν εκχριστιανιστηκε?
εβλεπα ενα ντοκιμαντερ πριν λιγο καιρο και ειπε οτι τα ευαγγελια των υπολοιπων μαθητων δε τα κατεστρεψε κανεις , ουτε απαγορευε να κυκλοφορουν, απλα οτι κανεις δε τα εξεδιδε γιατι αυτη ηταν η γραμμη που ειχε δωθει απο το κρατος.
με τον καιρο καθιερωθηκαν αυτα που επισημα δεχεται η εκκλησια και τα υπολοιπα χαρακτηριστηκαν αποκρυφα..
ο χριστιανισμος στα πρωτα χρονια δεν ηταν θρησκεια με συγκεκριμενους κανονες και συγκεκριμενο δογμα.
ο καθενας εκανε οτι ηθελε.Στο τελος το κρατος εκοψε και εραψε στα μετρα του αυτη τη νεα θρησκεια που ειχε πολυ 'περαση' και ετσι φτασαμε να εχουμε το χριστιανισμο που ξερουμε σημερα..
(βεβαια με τα χρονια διαφοροι ειχαν αποσχιστικες τασεις κυριως για να χει ο καθενας το ανεξαρτητο μαγαζακι του ) -
Διεγράφη παράθεση επειδή δεν αναφέρθηκε η πηγή (Moderator nass)
Α και κατι αλλο .Η αληθεια δεν ειναι μαθηματικη εννοια. Ανοιξε τα ματακια σου. Μου φαινεται τελικα πως δεν σας τυφλωνει τους αθεους η θρησκεια ,αλλα οι σαπιοι καθηγητες που ειχατε
Πιστευεις οτι μου απάντησες τωρα;
Ειπες κατι που δεν συμφωνει με αυτα που εγραψα;
Πόσων χρονων εισαι;
-
Μην το κουράζεις ρε απόγονε του αυστραλοπίθηκου, δεν υπάρχει βάση συζήτησης
-
Ναι, το DNA μας είναι 98%-99% ίδιο με των πιθήκων http://www.cs.unc.edu/~plaisted/ce/apes.html αλλά κατά τ΄άλλα δεν έχουμε καμία σχέση
Προτιμώ να μοιάζω με πίθηκο και να κατάγομαι από πίθηκο παρά να υποτιμώ την όποια νοημοσύνη μου... Το τελευταίο είναι που με κάνει ζώο, τα άλλα απλά μου χαλάνε την ιδέα που έχω για τον εαυτό μου.
Περί εκκλησίας