Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
Kαι ποια ειναι τα γεγονοτα της δημιουργιας του κοσμου? ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΗΓΗΣΗ. Αν υπηρχε επιστημονικη εξηγηση θα ειχε ηδη βρεθει, αλλα δεν υπαρχει.
Ενέργεια κενού (Stephen Hawking). Με άλλα λόγια, σωματίδια γεννιούνται από το τίποτα. Δε βλέπω γιατί να μη συνέβη το ίδιο και στο σύμπαν
Το κόκκινο υπαινίσσεται πως όλες οι ανακαλύψεις που ήταν να κάνει η επιστήμη έχουν ήδη γίνει ? Δηλαδή τα ξέρουμε όλα (και ό,τι δεν ξέρουμε είναι 'του θεού', όπως υπαινίσσεται το πράσινο) ?
Αν σου πω εγω οτι εισαι ασχημος θα ειναι αληθεια ή ψεμματα? Ποιος θα ειναι αυτος που θα μας εξηγησει αν εισαι ασχημος ή ωραιος? Μπορει να βρεθουν 10 που να πουν οτι εισαι ωραιος και 2 να πουν οτι εισαι ασχημος. Η αληθεια ειναι στατιστικα δεδομενα? Για σκεψου λιγο καλυτερα
Αν μπορείς να ορίσεις με σαφήνεια το 'ωραίος' τότε θα μπορείς να απαντήσεις. Μέχρι να μπορέσεις, η θεωρία σου είναι ελλειπής.
Σε κβαντικό επίπεδο η αλήθεια είναι πιθανότητες (ξέρεις τη διαφορά από τη στατιστική ?)
Σταματώ εδώ, δεν έχει νόημα.
Α, και στις παραθέσεις της προηγούμενης σελίδας για την ομοφυλοφιλία πρέπει να γράψεις πηγή, εκτός και αν όλα αυτά τα έγραψες ο ίδιος (Moderator nass)
Πάντως η ύπαρξη του Θεού ως φιλοσοφικό ερώτημα έχει σαφώς βάση, τόσοι και τόσοι φιλόσοφοι ασχολήθηκαν με αυτό. Και η απάντησή του είναι στο μυαλό του καθενός μας. Η αντιστοίχιση του Θεού σε Θεό, Αλλάχ, Γιαχβέ, Δία, Κρίσνα είναι που είναι για γέλια, γιατί προσπαθεί να δώσει 'ανθρώπινες' ιδιότητες και διαστάσεις σε κάτι που, ΑΝ υπάρχει (*), θα είναι ασύλληπτο για τα φτωχά μας ανεξέλικτα μυαλά. Χώρια που από σοβαρό φιλοσοφικό ερώτημα, ξεπέφτει στην απάτη των θρησκειών όταν προσπαθεί να απαντήσει το βασικό ερώτημα 'τι γίνεται μετά το θάνατο' (**)
(*) και αν είναι διαφορετικός από πχ. όντα με εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης περισσότερα από εμάς, που όντως κατέχουν τις απαντήσεις στην επιστήμη
(**) Κατά την άποψή μου (όσο ενδιαφέρει): τίποτα φίλοι μου, πάρτε το απόφαση, σταματήστε να ασχολείστε και απολαύστε τη ζωή σας σύμφωνα με την ηθική και τη συνείδησή σας