-
**red_army7 **...Κατσε διαβασε λοιπον καλυτερα τα αρχαια κειμενα. Η ομοφυλοφιλια στην αρχαια Ελλαδα ηταν κατι συνηθες και καθολου κατακριτεο. Απο την Σπαρτη το κρατος των πολεμιστων ,οπου οι εκπαιδευτες εκαναν ερωτα με τους ανηλικους μαθητευομενους, μεχρι την ''δημοκρατικη'' Αθηνα. Το τι οργιο γινοταν δεν το χωραει ο σημερινος ανθρωπινος νους(μονο οι αθεοι το αντιλαμβανονται ,γιατι κανουν τα ιδια). Ο Χριστος ποτε δεν ειπε ''καντε ερωτα με παιδακια ή οργια''. Αντιθετως στην αρχαια Ελλαδα πολλοι φιλοσοφοι,ποιητες επικροτουσαν φανερα τα οργια...
Απλά ένα φανταστικό σενάριο.
Μακάρι να υπήρχε μια μηχανή του χρόνου και οι ομοφυλόφιλοι όσο και οι 'Μάρκ Ντιτρού' του σημερινού κόσμου να πήγαιναν στην εποχή της Αρχαίας Ελλάδας η οποία θεωρείται ως ο παράδεισος των ομοφυλόφιλων και των παιδεραστών, ώστε να περνάγαν ζωή χαρισάμενη. Και απλά απο περιέργεια-σε μια γωνιά μες στο σκοτάδι - κάποιοι απο εμάς να δούμε την αντίδραση των τότε Ελλήνων σε αυτά τα φαινόμενα, που οπωσδήποτε πρέπει να ήταν απόλυτη θετική μιας και οι τότε κοινωνίες ήταν κοινωνίες κίναιδων. Λογικά με όσα λέγονται οι τότε Έλληνες θα πρέπει να έτρίβαν τα χέρια τους αν συναντούσαν τέτοια άτομα σε αυτό το φανταστικό ενδεχόμενο. (Αλλά απλά έτσι απο περιέργεια θα ήταν ωραίο να παρακολουθείς τι εν τέλει θα γινόταν.)
-
Στο θέμα της ομοφυλοφιλίας στην Αρχαία Ελλάδα θα πρέπει να πούμε ότι, τουλάχιστον στην Αθήνα και τη Σπάρτη, υπήρχαν νόμοι που τιμωρούσαν αυστηρά αυτούς που επιδίδονταν σε ομοφυλοφιλικές πράξεις.
Για τη μεν Αθήνα υπάρχουν αρκετές παραπομπές σε τέτοιους νόμους, όπως Ασχίνης Κατά Τιμάρχου παρ.22, Δημοσθένης Κατά Ανδροτίωνος παρ. 21, Λυσίας Κατά Αλκιβιάδη A, XIV, 41-42. Για τη δε Σπάρτη υπάρχουν αναφορές στον Ξενοφώντα (Λακεδ. Πολιτ. ΙΙ, 13) και στον Πλούταρχο (Λακεδ. επιτηδ. 7,237 c). Εάν λοιπόν η ομοφυλία ήταν κάτι το αποδεκτό από την κοινωνία της τότε εποχής, τότε προφανώς δεν θα υπήρχαν νόμοι που θα την τιμωρούσαν, αυστηρά μάλιστα.
Από την άλλη, βεβαίως υπήρχαν ομοφυλόφιλοι στην Αρχαία Ελλάδα, μάλιστα κάποιοι είναι 'διάσημοι', όπως ο Αρμόδιος και ο Αριστογείτων (μόνο που δεν ήταν Έλληνες αλλά... Γεφυραίοι!!!). -
Ο Χριστός ήταν ένας άγνωστος ;; και είχαν τόση δυσκολία να τον αναγνωρίσουν ή το φιλάκι του Ιούδα υποδηλώνει κάτι 'άλλο';
-
Ο χρήστης ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ έγραψε:
το φιλάκι του Ιούδα υποδηλώνει κάτι 'άλλο'; -
Μου θυμίζει βαθυστόχαστη ανάλυση ταρίφα για το μήλο της γνώσης που έφαγε η Εύα. Ότι συμβολίζει το μαμήσι από κώλο
Αυτό λοιπόν έκρυβε ο θεός από τους ανθρώπους, το πρωκτικό.
Το σφύριξε ο διάβολος στην Εύα. Έγκαυλη πήγε στον Αδάμ και του ζήτησε να την πάρει από κώλο Καυλοπυρέσσων αυτός ακολούθησε την ερωτική της επιθυμία... και έγινε το κακό και μας χάλασε ο άνθρωπος που λέει κι ο italakias -
Eγώ ήρθα με το αυτοκίνητο σήμερα, δεν έχω σκοπώ να συμμετάσχω στην συζήτηση
-
Εγώ θα συμμετείχα, μπορείς να πείς οτι θές και να βρέξει σπίτι θα γυρίσεις στεγνός
-
Αυτά που ισχυρίζεσαι για τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό εγώ δεν τα ανακάλυψα πουθενά.
Μπορείς να μας παραπέμψεις αν θέλεις σε σαφή γραπτά διαφορετικά οι ισχυρισμοί σου θα αποτελούν και μόνο ύβρεις κατά του πολιτισμού και της ιστορίας.
Η θα μιλάμε επί της ουσίας ή θα επικαλείστε το 'ακουσα' 'μου είπαν' κλπ.Διεγράφη παράθεση επειδή δεν αναφέρθηκε η πηγή (Moderator nass)
Τον άνθρωπο τον καθιστά αδύναμο ψυχικά και σωματικά η επιβολή της θρησκείας.
Ο άνθρωπος γίνετε ένα άβουλο ον γιατί για κάθε του απορία απευθύνετε στην ψευδαίσθηση της θρησκείας αρκούμενος σε γενικές και αόριστες απαντήσεις.
Ποιος κατήργησε τους Ολυμπιακούς αγώνες?
Ποιοί έκαιγαν τα βιβλία θεωρώντας τα τη μεγαλύτερη κατάρα?Ο ανθρωπος δεν γινεται αβουλο ον με την θρησκεια. Κατι δεδομενο δεν θεωρειται τιποτα στην ψυχολογια και δεν εχει αποδειχθει τιποτα , αλλα σου εξηγησα και πιο πριν τι ελεγε ο Φροιντ. Ο ανθρωπος αν αποκτησει δυναμη γινεται κτηνος και χειροτερος απο ολα τα αλλα ζωα, γιατι εχει μεσα του την επιθετικοτητα και θελει να ικανοποιει συνεχως την ηδονη. Ο ανθρωπος ως ατελες ον δεν εχει την ικανοτητα να γινει ποτε τελειος και πρεπει να υπαρχει κατι να τον συγκρατει.
Τα βιβλια παντως τα εκαιγαν οι ανθρωποι. Δεν θυμαμαι τον Χριστο να λεει ''ελα μωρε τωρα καψτε τους ολους''. Και ο Χιτλερ ελεγε οτι πιστευε στον Θεο ,αλλα ειδαμε τι εκανε. Σου ξαναλεω οτι οι ανθρωποι ειναι αυτοι που κανουν τα εγκληματα. Δεν θες μου φαινεται να το καταλαβεις και λες τα δικα σου.
Ο Ελληνας γιατρός πολύ σαφέστατα δεν έδωσε στο παιδί του βασικές αρχές κι αξίες οι οποίες πηγάζουν απ την γνώση σε κάθε επίπεδο αρχής γενομένης απ τη φιλοσοφία.
Η τυπική μόρφωση και η 'αγάπη' μεταφραζόμενη σε εύκολο χρήμα είναι επόμενο να δημιουργούν ψυχικά και συναισθηματικά κενά σε ένα παιδί που ήδη στα 18 έχει τα πάντα αλλά δεν ξέρει το πως και το γιατί.Η φιλοσοφια ειναι η επιστημη που αναζητα την αληθεια. Οταν καποιος αναρωτιεται αν υπαρχει Θεος τοτε φιλοσοφει οσο και αν σου φαινεται περιεργο αυτο που λεω. Η φιλοσοφια δεν ειναι επιστημη των λιγων ,αλλα ολων των ανθρωπων. Σου ξαναλεω G60 οτι τωρα το παιζεις δυνατος ,γιατι προφανως δεν εχεις βρεθει σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δυσκολη θεση. Οταν θα βρεθεις θα θυμηθεις τα λογια μου. Ξερω ανθρωπους που δεν πιστευαν στον Θεο και ειχαν το αλαζονικο και ξερολοστικο υφος που εχεις και εσυ τωρα. Μερικοι απο αυτους ειναι φανατικοι πιστοι. Θα ερθει και η ωρα που θα πιστεψεις G60.
Για να μη βρεθεί ο άνθρωπος σε δύσκολη θέση θα πρέπει να στείλει στον κάλαθο των αχρήστων δια παντός τους θρησκευτικούς δαίμονες που τον εξουσιάζουν και να κοιτάξει να δει πως θα κατανοήσει καλύτερα τον κόσμο που ζει χωρίς ταμπού,πρέπει και μη.
Οποιος αισθάνετε την ανάγκη να πιστεύει σε κάτι ανώτερο αυτό θα πρέπει να γίνετε χωρίς την επιβολή κάποιου ιερατείου και να αποτελεί προσωπικό συναίσθημα του καθενός ξεχωριστά.
Αυτό όμως απαιτεί ελευθερία σκέψης.
Αντιθέτως ο χριστιανισμός προσπαθεί να πείσει για έναν ανύπαρκτο ουσιαστικά θεό,για έναν συγκεκριμένο θεό που είναι αποτέλεσμα της φαντασίας του ιερατίου.
Η φαντασία ίσως να μην είναι αρνητικό για τον άνθρωπο είναι όμως πολύ κακό το να προσπαθεί η θρησκεια να επιβάλει το φανταστικό.Ας το πω αλλη μια μπας και με καταλαβεις(αν και ειναι κουραστικο να λεω τα ιδια πραγματα). Οι ανθρωποι φανατιζουν και κανουν ασχημα πραγματα. Μπορεις να μου πεις κατι κακο σε αυτα που ειπε ο Χριστος? Μπορεις να μου πεις αν εκανε ασχημα οταν διδασκε(αν και δεν διδασκετε) την αγαπη και την καλοσυνη? Ο ιδιος ο Χριστος τα εβαλε με τους Φαρισαιους οταν ειχαν κανει τον οικο του Θεου Factory outlet.Ο ιδιος τα εσπασε ολα. Βεβαια κατι τετοιο κανουν και οι συγχρονοι Φαρισαιοι οι παππαδες ,αλλα ερχεται και η δικια τους ωρα.
Και κατι τελευταιο τωρα. Ο Θεος δεν παρεμβαινει στην ιστορια. Μας εδωσε ελευθερη βουληση. Απλα εμεις ως αχρηστα οντα, κανουμε τον Χιτλερ αρχηγο και αλληλοσκοτωνομαστε. Κανουμε σταυροφοριες,καιμε και λεηλατουμε.
-
Σημασια δεν εχει εαν πιστεψεις στο θεο όταν βρεθεις υπο την πίεση της αναγκης φιλε μου.Τοτε,ΔΕΝ εισαι νηφαλιος και δεν τα εχεις 'τετρακοσια'.Θα ψαξεις το οτιδηποτε για να κρατηθεις και να επιβιώσεις,και πραγματικα το θεωρω αποδεκτο.
Το να πιστευεις όμως σε θεούς,ενω διατηρεις τη μεγιστη δυνατη νηφαλιότητα που θα μπορούσες να εχεις (λόγω της ασφαλούς ζωής που βιώνεις) δεν ειναι λογικο.Ειναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ.Το'χα ξαναπει και παλιώτερα.
Εαν δεν ειχες διδαχτει ποτε στη ζωη σου για θρησκειες,θεούς και πνευματα,και σημερα που εισαι ενηλικος ερχοτανε καποιος να σου τα διδαξει (ζητώντας σου να τα πιστεψεις κι'όλας),πώς θα σου φαινότανε;
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εγώ θα συμμετείχα, μπορείς να πείς οτι θές και να βρέξει σπίτι θα γυρίσεις στεγνόςΆσε ρε, την προηγούμενη φορά το πάντρεψα στο κολωνάκι
-
Όπως ακριβώς αν σε μια εντελώς άκαπνη κοινωνία, ερχόταν κάποιος να ανάψει δίπλα μου και να με φλομώσει.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Σημασια δεν εχει εαν πιστεψεις στο θεο όταν βρεθεις υπο την πίεση της αναγκης φιλε μου.Τοτε,ΔΕΝ εισαι νηφαλιος και δεν τα εχεις 'τετρακοσια'.Θα ψαξεις το οτιδηποτε για να κρατηθεις και να επιβιώσεις,και πραγματικα το θεωρω αποδεκτο.
Το να πιστευεις όμως σε θεούς,ενω διατηρεις τη μεγιστη δυνατη νηφαλιότητα που θα μπορούσες να εχεις (λόγω της ασφαλούς ζωής που βιώνεις) δεν ειναι λογικο.Ειναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ.Το'χα ξαναπει και παλιώτερα.
Εαν δεν ειχες διδαχτει ποτε στη ζωη σου για θρησκειες,θεούς και πνευματα,και σημερα που εισαι ενηλικος ερχοτανε καποιος να σου τα διδαξει (ζητώντας σου να τα πιστεψεις κι'όλας),πώς θα σου φαινότανε;
O Σωκρατης δεν ειχε την αναγκη να το κανει. Μια χαρα λιτη ζωη ζουσε και του αρεσε. Ειναι στην φυση του ανθρωπου να φιλοσοφει και να ψαχνει την αληθεια. Σε καποιους φαινεται λογικο να ειναι απογονοι των πιθηκων,σε καποιους αλλους τους φαινεται λογικο να εγινε εκρηξη απο το τιποτα.
-
Ειλικρινά απορώ αν μπορεί κάποιος να κάνει διάλογο μαζί σου, όταν επιστημονικά η καταγωγή του ανθρώπου έχει τεκμηριωθεί απο πού προέρχεται.
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω, είναι οι υπόλοιποι πιστοί τί γνώμη έχετε για την καταγωγή του ανθρώπου
έτσι, απλά για να κάνουμε 'κουβέντα'¨, πιστεύεις ότι ο ανθρωπος έχει την ίδια μορφή και διανοητική ικανότητα τα τελευταία 10.000 χρόνια ας πούμε?
Επίσης αν σε καλύπτει, περί αδυναμίας του ανθρώπου, υπάρχουν κι άλλοι πού οταν τους έστειλαν παπά να τους κοινωνήσει πριν σαλπάρουν, τον διαολόστηλαν.
Τυχαίνει να έχω τέτοιο μπάρμπα, που το μόνο που ζητούσε μέχρι τέλους ήταν τσιγάρα και ουίσκι -
εγω πιστευω οτι ο ανθρωπος δεν δημιουργηθηκε στην γη αλλα ηρθε απο αλλου.
τωρα απο που,πως , δεν ξερω . -
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
O Σωκρατης δεν ειχε την αναγκη να το κανει. Μια χαρα λιτη ζωη ζουσε και του αρεσε. Ειναι στην φυση του ανθρωπου να φιλοσοφει και να ψαχνει την αληθεια. Σε καποιους φαινεται λογικο να ειναι απογονοι των πιθηκων,σε καποιους αλλους τους φαινεται λογικο να εγινε εκρηξη απο το τιποτα.
Για να ψαξεις την αλήθεια,θα πρεπει να στηριχτεις σε ΓΕΓΟΝΟΤΑ.
Γεγονότα,λέγονται αυτα τα πραγματα που εχουνε ΤΕΚΜΗΡΙΩΘΕΙ.Εχουνε ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!Εαν δεν εχεις απο αυτα (τα γεγονότα) θα μεινεις μακρυα απο την αλήθεια,και απλά θα φιλοσοφεις (κατα φαντασιαν μαλιστα)
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
τωρα απο που,πως , δεν ξερω .αλήθεια ρε italakia, πιστεύεις σε κάτι που δεν ξέρεις που, πως και γιατί;
Πως κι έτσι;
-
Και να η απόδειξη της 'κατα φαντασιαν' φιλοσοφίας.Ο ιταλακιας,φανταζεται διαφορα,τα οποία μετα τα υποστηρίζει,μην ξεροντας καν το λόγο.
Ο χρήστης italakias έγραψε:
τωρα απο που,πως , δεν ξερω .Αυτη ειναι η ιστορια της διαδοσης και της πίστης των θρησκειών.Φανταστικα παραμυθια,με ενδιαφερουσα πλοκή,και εντυπωσιακη σκηνοθεσία.
Τι θα ηταν περισσοτερο δελεαστικο,για να το ακούσει ενας ευκολόπιστος και μετα να το αναπαραγάγει. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
τωρα απο που,πως , δεν ξερω .αλήθεια ρε italakia, πιστεύεις σε κάτι που δεν ξέρεις που, πως και γιατί;
Πως κι έτσι;
καταπιανεστε απο τις λεξεις.
αν το αλλαξω και βαλω την λεξη νομιζω ,παλι το ιδιο δεν θα ειναι.εσυ τι πιστευεις για τον ανθρωπο δλδ;
-
The truth is out there
-
Παντως η εξωγηινη προελευση της ζωης ειναι κατι παραπανω απο μια θεωρια του Λιακοπουλου ή καποιας θρησκειας ή του Ιταλακια. Δεν εχει αποδειχθει απ'οσο θυμαμαι, αλλα οι ενδειξεις υπαρχουν.
Περισσοτερα:
http://www.physics4u.gr/articles/2003/panspermia.htmlΥΓ τη θεωρια της εξελιξης την ασπαζεται και το Βατικανο
Περί εκκλησίας