-
Για κοίτα τα πμ σου
-
Εχεις δικιο.
-
Απερρίφθη η αίτηση αναίρεσης του πρώην Αττικής
Γράφει ο/η Romfea.gr 20:23 20.03.09
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε, σήμερα, την αίτηση του Μητροπολίτη πρώην Αττικής κ. Παντελεήμονα, να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών για υπεξαίρεση 160.000 ευρώ, από τη Μονή του Οσίου Εφραίμ.
Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι η καταδικαστική εφετειακή απόφαση έχει την απαιτούμενη, από το Σύνταγμα, νόμιμη και ειδική αιτιολογία και επιπλέον, ότι η απόφαση του Εφετείου Αθηνών δεν πάσχει από ασάφειες, αντιφάσεις και έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας.
Τέλος ίσως τις επόμενες ημέρες συνεδριάσει η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά από απόφαση του Προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. -
Όπως επίσης ανακλήθηκε η παραίτηση του σεβάσμιου που θίχτηκε απ την απόφαση της συνόδου.
Πού να χάνει τη θέση του -
Ο χρήστης aposal έγραψε:
Τι κάνει η Εκκλησία την περιουσία της; Ξέρει κανείς μας τι έργο κοινωνικό (πέραν του πνευματικού) επιτελεί κάθε ενορία, ή κάθε Μητρόπολη;
Ας έλθει στην δική μου ενορία, στον Άγιο Δημήτριο, να δει με τα μάτια του, πόσα συσσίτια σε άπορους - καθημερινά - προσφέρονται, όχι μόνο σε Χριστιανούς, αλλά και σε αλλόθρησκους. Πώς φροντίζει για τους αποφυλακισθέντες, για τους ναρκωμανείς, για τους γονείς (υπάρχει σχολή γονέων), για την αιμοδοσία.
Δεν έχω πρόχειρο φυλλάδιο που να αναγράφονται όλες οι δραστηριότητες της ενορίας μου. Υπόσχομαι κάποια στιγμή να το ζητήσω και να παραθέσω τη πολυδραστηριότητά της.
Η Εκκλησία όμως δεν διαφημίζεται, γι' αυτό και οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν το έργο της.Παραθέτω το όμως έργο μιας Μητρόπολης, της Φθιώτιδας, για να πάρουμε όλοι μια γεύση :
- **Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο : **Πρόεδρος ο Σεβασμιώτατος : Ενισχύονται οι οικονομικά άπορες οικογένειες, φοιτητές και οι πάσης φύσεως εμπερίστατοι.
- Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία : εις τα ενορίας των μεγάλων πόλεων της Ι. Μητροπόλεως. Σύνολον : 43
- Εκκλησιαστικόν Γηροκομείον της Ιεράς Μητροπόλεως εις Λαμίαν : Φιλοξενεί 50 γέροντες.
- Στέγη κατακοίτων γερόντων : Λειτουργεί ως παράρτημα του Γηροκομείου. Φιλοξενεί 17 κατακοίτους.
- Εκκλησιαστικόν Γηροκομείον Σπερχειάδας : Φιλοξενεί 20 γέροντες
- Εκκλησιαστικόν Γηροκομείον Στυλίδος : Λειτουργεί στο Ίδρυμα Πετρή (Στέγη Γερόντων).
- Γηροκομείον Ιεράς Μονής Φανερωμένης Ξυνιάδος
- Πνευματική και Μυστηριακή στήριξη : Εξυπηρέτηση των τροφίμων Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως και των Κέντρων Αγάπης.
- **Ποιμαντική φροντίδα δια τους Τσιγγάνους **(Κέντρα στην Λαμία και την Αταλάντη).
- Ποιμαντική φροντίδα δια τους μετανάστες.
- Φοιτητική Πρόνοια : Η Ιερά Μητρόπολις ενισχύει οικονομικά φοιτητές και σπουδαστές σε τακτές χρονικές περιόδους.
- Προικοδοτήσεις απόρων κορασίδων : 236 βιβλιάρια καταθέσεων.
- Υποτροφίες φοιτητών Θεολογίας : Εξασφάλιση στέγης και τροφής για κάθε φοιτητή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
- Πρόνοια αστέγων : Διανέμει φαγητό σε άστεγους και μοναχικούς συνανθρώπους μας.
- Κέντρα Αγάπης : Εθελόντριες κυρίες ετοιμάζουν και προσφέρουν καθημερινά φαγητό σε άστεγους και απόρους.
- **Υπηρεσία συμπαραστάσεως ασθενών : **Ειδικοί εφημέριοι επισκέπτονται τα Νοσοκομεία της πόλης και ενισχύουν ασθενείς, μεταφέρουν το μήνυμα της Εκκλησίας και συμπαρίστανται στις ανάγκες τους.
- Ομάδα διακονίας ασθενών : Εξυπηρετεί, με δέκα λαϊκούς συνεργάτες, τις ανάγκες των εμπερίστατων ασθενών του Νοσοκομείου της Λαμίας.
- Τράπεζα αίματος Ιεράς Μητροπόλεως : Πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα αιμοδοσίες στις Ενορίες. Σύνολο εθελοντών αιμοδοτών : 353.
- Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Λαμίας : Ιεροσπουδαστές 70.
- Οικοτροφείον Ιεράς Μητροπόλεως : δια τους μαθητές του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου.
- Πνευματικά Κέντρα : Λειτουργούν 46, ενώ υπό ανέγερση είναι άλλα 22.
- Ακαδημία Ελληνορθόδοξου Πολιτισμού : Λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Αθανασίου Λαμίας
- Υπηρεσία προστασίας εξαρτημένων νέων : Προωθεί προς αποτοξίνωση και ενισχύει ηθικά νέους και νέες που θέλουν να απεξαρτηθούν από τα ναρκωτικά.
- **Σχολή Βυζαντινής Μουσικής : **Στη Λαμία
- Βυζαντινή χορωδία Ιεράς Μητροπόλεως.
- Κέντρο Γάμου και Οικογένειας : Προετοιμασία, υποστήριξη, παροχή συμβουλών για όσους πρόκειται να παντρευτούν.
- Υπηρεσία οικολογικής προστασίας : Φροντίζει για την προστασία του περιβάλλοντος σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές.
Χωρίς να αμφισβητώ αυτά που λές , σε ενημερώνω ότι η αντίστοιχη της Νίκαιας έχει τρελάνει στη σαλμονέλα όλους τους απόρους της γιατί ότι τους δίνει είναι από ληγμένα έως σχεδόν σάπιο. Επιπλέον όσες φορές έτυχε να συνδράμουμε ( ως οικογένεια ) σε εκκλησιαστική συλλογή τροφίμων , ειδών ιματισμού ή φαρμάκων ( για διάφορους λόγους από τους πυροπλήκτους έως τα θύματα των εβραίων που μνημονεύει ως επιούσιο έθνος η εκκλησία ) πήγε το πολύ 10% εκεί που έπρεπε και αυτά μετά από διαλογή , εν κατακλείδι άχρηστα υλικά.
Να μην πω για τα χαράτσια κάθε φορά που θες να αλλάξεις ενορία για να τελέσεις το όποιο μυστήριο ή ακόμη και για το 1€/κερί σε πολλές εκκλησίες ( που τα κεριά είναι κανονικά δωρεάν και το παγκάρι γεμίζει εάν ο πιστός θέλει ).
Τέλος μπορείς να ρωτήσεις τους κατοίκους Πετρουπόλεως για την ενορία της Φθιώτιδος ( που θέλει να οικειοποιηθεί ή να πληρωθεί για τα οικόπεδα που μένουν οικογένειες ή υπάρχουν ιδιωτικοί τίτλοι ιδιοκτησίας και εάν δεν γίνεται να ξεσπιτώσει κόσμο τότε ζητά να πληρωθεί ) με τους οποίους βρίσκεται στα δικαστήρια. Εκεί να δεις σεβασμό στους - νόμιμους - τίτλους ιδιοκτησίας.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
να χτυπάνε οι καμπάνες,και να κάνουν γιορτές σε Πανεπιστημιακό χώρο, για ποιο λόγο. είμαι αντίθετος σε όλες τις μη εκπαιδευτικές/πολιτιστικές εκδηλώσεις εντός των πανεπιστημίων
Να υποθέσω λοιπόν ότι είσαι εναντίον της πολιτικής δραστηριότητας, των πολιτικών συζητήσεων, καταλήψεων, και άλλων συναφών δραστηριοτήτων; Ή μήπως το άσυλο δεν αφορά την ελεύθερη διάδοση ΚΑΘΕ ιδέας;
Όσο για το μποϊκοτάζ, δεν έχω καμμία αντίρρηση. Όπως είπα, δε σου αρέσει, δε συμμετέχεις!
Κατ' εμέ όλα καταλήγουν στον σεβασμό. Σέβεσαι αυτούς που διαδηλώνουν σε ένα δρόμο(άσχετα αν συμφωνείς ή διαφωνείς με τα αιτήματα τους), σέβεσαι αυτόν που γιορτάζει το ραμαζάνι στην 'ορθόδοξη' Ελλάδα, και του δίνεις χώρο και άνεση να γιορτάσει. Σέβεσαι όμως και το χωριό που γουστάρει να κάνει πανηγύρι ανήμερα της Παναγίας.
Επίσης, προσωπικά δεν είμαι 'Χριστιανός', δε νοιώθω Ορθόδοξος.** Ακουλουθώ ένα στοιχειώδες τυπικό (Πάσχα, 15Αύγουστο, γάμους, βαφτίσεις, μέχρι εκεί), αποκλειστικά και μόνο για λόγους παράδοσης**
Παράδοση η οποία υφίσταται από τα προχριστιανικά χρόνια ( με το ίδιο τυπικό , μπορείτε να ελέγξετε ακόμη και για τις νηστείες ). Δεν πήραμε τίποτα καινούριο. Περισσότερο τα ονόματα άλλαξαν και πήγαμε περισσότερο νοτιοανατολικά ως προς αυτά.
-
Ο χρήστης aposal έγραψε:
Τις δραστηριότητες της Μητρόπολης τις παρέθεσα για να πάρουν μια ιδέα - όσοι θέλουν - σχετικά με το κοινωνικό έργο μιας Μητρόπολης. Οι παραπανω δραστηριότητες απαιτούν ένα πολύ σοβαρό λειτουργικό κονδύλι. Και φυσικά θα πρέπει να αναφέρω ότι η Μητρόπολη έχει να ασχοληθεί και με τη συντήρηση και τα γενικότερα λειτουργικά έξοδα :- 246 ενοριακών ναών,
- 100 παρεκκλησίων,
- 830 εξωκκλησίων και
- 70 Μοναστηριακών ναών.
Ας μην προτρέχουμε λοιπόν, χωρίς την απαραίτητη πληροφόρηση, να βγάλουμε συπεράσματα για την διαχείριση των εσόδων μιας Μητρόπολης.
Όχι ότι δεν γίνονται λάθη, ή και εγκλήματα. Σαφώς γίνονται. Αλλά δεν είναι όλοι το ίδιο. Ναι, να πληρώσουν όσοι εγκληματούν. Μέχρι να βρεθεί όμως εκείνη η αδιάφθορη κυβέρνηση που, όντας καθαρή η ίδια, θα επιβάλει τις ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΕΣ ποινές σε ΟΛΟΥΣ τους εγκληματίες (συμπεριλαμβανομένων και των κληρικών) εμείς, που πιστεύουμε στο ιερατικό λειτουργημα, ας απομονώσουμε τους κακούς λειτουργούς και ας προσκολληθούμε στους καλούς.
Γιατί υπάρχουν και οι καλοί. Μπορεί να είναι λίγοι, μπορεί να είναι μια μικρή μειοψηφία, αλλά όποιος θέλει τους βρίσκει.
Όπως θα βρει - αν ψάξει - τους καλούς γιατρούς, τους καλούς δικηγόρους, ή τους καλούς υδραυλικούς.Εάν δεν έχει λεφτά ας τα κλείσει. Λίγους εξυπηρετούν. Ο Στρατός κλείνει στρατόπεδα , το κράτος πουλάει , ε, ας κάνει και μία συρρίκνωση η εκκλησία ( και ας μοιράσει τον επιπλέον υπερβολικό πλούτο ) για το καλό των λοιπών.
Τα τονισμένα σου , μου λένε ότι δεν πρέπει να αγγίξουμε κανέναν μέχρι να εξαγνιστούμε όλοι. Δεν πάει έτσι φίλε. Κάπως πρέπει να αρχίσουμε. Ας γυρίσει τα μάγουλα , βάσει και της διδασκαλίας της , πρώτη η εκκλησία.
-
εγώ περιμένω να δω πόσο θα πάρει να καθαιρέσουν τον πρώην αρχιλήσταρχο(και με τη βούλα του νόμου) Αττικής.
περιμένω και μετράω. -
Η Εκκλησία διεκδικεί ως ιδιοκτησία της δηλωνοντάς τα στο κτηματολόγιο τα παρακάτω:
Πλατεία Μαβίλη
Πλατεια Αγίου Θωμά στο Γουδή
Το πάρκο του Ευαγγελισμού
Πλατεία Κολωνού
Πλατεία Αγ Δημητρίου στην Πανόρμου
Πλατεία Αγ Ανδρέα στο Ιπποκράτειο
Τρεις Πλατείες στο ΚορωπίΑπο ερώτηση του Λαφαζάνη στη βουλή, το διάβασα στο Ποντίκι.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Η Εκκλησία διεκδικεί ως ιδιοκτησία της δηλωνοντάς τα στο κτηματολόγιο τα παρακάτω:Πλατεία Μαβίλη
Πλατεία Κολωνού
Τρεις Πλατείες στο ΚορωπίΑπο ερώτηση του Λαφαζάνη στη βουλή, το διάβασα στο Ποντίκι.
viewtopic.php?p=1469351#p1469351
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Η Εκκλησία διεκδικεί ως ιδιοκτησία της δηλωνοντάς τα στο κτηματολόγιο τα παρακάτω:
Πλατεία Μαβίλη
Πλατεία Κολωνού
viewtopic.php?p=1469351#p1469351
Δεν το διάβασα, σειμ ον μι
-
-
Ο χρήστης dimitris fasoulis έγραψε:
Κοβαθε, ντριφτερ, όπως εμείς θεωρούμε ότι τρολλάρει, άλλο τόσο θεωρεί εκείνος το ίδιο για εμάς.
Mα δεν κατάλαβες, εγώ λέω οτι ΔΕΝ τρολάρει και το εννοώ Τρολάρισμα κάνεις όταν εσκεμένα προκαλείς, ο φίλος εδώ τα πιστεύει αυτά που λέει
Κι ο κοβάθε νομιζω έπρεπε να το ξέρειMωρέ το ξέρω ότι τα εννοεί, απλά δεν μπορώ να το χωνέψω.
Τεσπα, πολύ ασχοληθήκαμε νομίζω. Ούτε καν πλάκα δεν έχει.Δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι τα εννοει (μαλλον το αντιθετο). Βλεπε page 203
Αγαπητέ μου Δημήτρη πιστεύεις ότι όλα αυτά τα γράφω για να 'παίξω' με τους συμφορουμίστες; Τι νόημα έχει να γράφω πράγματα που δεν πιστεύω; Απλά για να προκαλέσω; Να κοροϊδέψω;
Στη σελίδα 203 γέλασα με το χιούμορ που κάνατε (αν πουλάω τρέλα, ή αν έχω κάψει φλάντζα). Τίποτε περισσότερο!
Γιατί θα έπρεπε όλοι να έχουμε τις ίδιες απόψεις; Η διαφορετικότητα δεν είναι σεβαστή; Εξ άλλου έγραψα αυτά που πιστεύω. Κανέναν δεν ανάγκασα να τα πιστέψει κι εκείνος. Κι αυτή - νομίζω - είναι η πεμπτουσία της συζήτησης : Να ακούγονται όλες οι γνώμες. Και όποιος έχει καλή διάθεση μόνο κέρδος μπορεί να έχει από την ανάλυση διαφορετικών απόψων. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
H εκκλησιαστική περιουσία πρέπει να φορολογείται?Έναν Τρίτση που το σκέφτηκε τον έχεις ακουστά? θυμάσαι τί είχε γίνει τότε?
Ας την φορολογήσουν! Κανένα πρόβλημα! Ο Χριστιανός δεν πρέπει να πηγαίνει αντίθετα στους νόμους, αλλά ούτε και να προκαλεί με τη συμπεριφορά του.
Όσοι το κάνουνε απλά δεν υπακούν στις εντολές του Χριστού μας.
Κι όσο για τις περιουσίες που διεκδικεί η Εκκλησία, ας γίνει επιτέλους αυτό το Εθνικό Κτηματολόγιο, ώστε να πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του (κληρικός, ή λαϊκός)!
Και συντάσσομαι με όλους σας, όσον αφορά στις ατασθαλίες του Μητροπολίτη τέως Αττικής Πατελεήμονα! Και το γεγονός ότι οι 7 στους 12 ψήφισαν υπέρ του και κατασκανδάλισαν τον λαό, είναι απόλυτα θλιβερό!
Ο Θεός να τους λυπηθεί!
(Πότε θα κάνει ξαστεριά;) -
Όπως επίσης ανακλήθηκε η παραίτηση του σεβάσμιου που θίχτηκε απ την απόφαση της συνόδου.
Πού να χάνει τη θέση τουΑν εννοείς τον Μητροπολίτη Μεοσγαίας και Λαυρεωτικής που δήλωσε παραίτηση από τη θέση του τοποτηρητή της Μητρόπολης Αττικής, ο ίδιος δεν ανακάλεσε τίποτε. Ο Αρχιεπίσκοπος είναι αυτός που δεν έκανε δεκτή την παραίτησή του, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό αλλάζει κάτι.
Τώρα βέβαια, μετά την - τελεσίδικη - καταδίκη του τέως Αττικής από τον Άρειο Πάγο, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον ορισμό νέου Μητροπολίτη. -
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Τις δραστηριότητες της Μητρόπολης τις παρέθεσα για να πάρουν μια ιδέα - όσοι θέλουν - σχετικά με το κοινωνικό έργο μιας Μητρόπολης. Οι παραπανω δραστηριότητες απαιτούν ένα πολύ σοβαρό λειτουργικό κονδύλι. Και φυσικά θα πρέπει να αναφέρω ότι η Μητρόπολη έχει να ασχοληθεί και με τη συντήρηση και τα γενικότερα λειτουργικά έξοδα :
- 246 ενοριακών ναών,
- 100 παρεκκλησίων,
- 830 εξωκκλησίων και
- 70 Μοναστηριακών ναών.
Ας μην προτρέχουμε λοιπόν, χωρίς την απαραίτητη πληροφόρηση, να βγάλουμε συπεράσματα για την διαχείριση των εσόδων μιας Μητρόπολης.
Όχι ότι δεν γίνονται λάθη, ή και εγκλήματα. Σαφώς γίνονται. Αλλά δεν είναι όλοι το ίδιο. Ναι, να πληρώσουν όσοι εγκληματούν. Μέχρι να βρεθεί όμως εκείνη η αδιάφθορη κυβέρνηση που, όντας καθαρή η ίδια, θα επιβάλει τις ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΕΣ ποινές σε ΟΛΟΥΣ τους εγκληματίες (συμπεριλαμβανομένων και των κληρικών) εμείς, που πιστεύουμε στο ιερατικό λειτουργημα, ας απομονώσουμε τους κακούς λειτουργούς και ας προσκολληθούμε στους καλούς.
Γιατί υπάρχουν και οι καλοί. Μπορεί να είναι λίγοι, μπορεί να είναι μια μικρή μειοψηφία, αλλά όποιος θέλει τους βρίσκει.
Όπως θα βρει - αν ψάξει - τους καλούς γιατρούς, τους καλούς δικηγόρους, ή τους καλούς υδραυλικούς.Εάν δεν έχει λεφτά ας τα κλείσει. Λίγους εξυπηρετούν. Ο Στρατός κλείνει στρατόπεδα , το κράτος πουλάει , ε, ας κάνει και μία συρρίκνωση η εκκλησία ( και ας μοιράσει τον επιπλέον υπερβολικό πλούτο ) για το καλό των λοιπών.
Τα τονισμένα σου , μου λένε ότι δεν πρέπει να αγγίξουμε κανέναν μέχρι να εξαγνιστούμε όλοι. Δεν πάει έτσι φίλε. Κάπως πρέπει να αρχίσουμε. Ας γυρίσει τα μάγουλα , βάσει και της διδασκαλίας της , πρώτη η εκκλησία.
Η υποσημείωση που κάνω για την καθαρή κυβέρνηση σημαίνει απλά ότι ΔΕΝ περιμένω τίποτε καλό (= καμία κάθαρση), σε οποιονδήποτε τομέα, από τους νυν πολιτικούς. Έχω την άποψη πως όλο το σύστημα που κυβερνάει την Ελλάδα (πολιτικοί, συνδικαλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοεκδότες, δημοσιογράφοι, ανώτατοι Δημόσιοι υπάλληλοι, δικαστές, αστυνομικοί, κλπ) είναι σάπιο. Και ως τέτοιο είναι αδύνατον να προσφέρει καλές υπηρεσίες στην πατρίδα μας.
Περιμένω να συμβεί κάτι, δύσκολα προβλέψιμο αυτή τη στιγμή, που θα ανατρέψει όλη αυτή τη σαπίλα και θα μπει στον χώρο της διακυβέρνησης της χώρας μας. Χωρίς να έχει στην πλάτη του διαφθορά, χυδαιότητα, παράνομες συναλλαγές και χωρίς να δημιουργεί κλίκες, όπως οι κομματικοί μηχανισμοί.
Από αυτό το 'κάτι' περιμένω την κάθαρση, περιμένω δηλαδή έναν αδιάφθορο κυβερνήτη που με μια χατζάρα στα χέρια του θα πάρει κεφάλια. Το ίδιο περιμένω να συμβεί και στο χώρο της Εκκλησίας. Και τα κεφάλια θα ξεκινήσουν από πάνω προς τα κάτω (φυσικά). -
Kαι η κάθαρση στην εκκλησία θα έρθει απο μόνη της , σαν το πνεύμα εν ειδη περιστεράς?
Στην πολιτική ως πολίτης έχεις διάφορα όπλα για να προχωρήσεις στην κάθαρση, μπορείς να μας πείς τί κάνετε εσείς ως πιστοί?
Δικαιούστε να κρίνετε τους άγιους πατέρες? -
Ο χρήστης aposal έγραψε:
Κοβαθε, ντριφτερ, όπως εμείς θεωρούμε ότι τρολλάρει, άλλο τόσο θεωρεί εκείνος το ίδιο για εμάς.
Mα δεν κατάλαβες, εγώ λέω οτι ΔΕΝ τρολάρει και το εννοώ Τρολάρισμα κάνεις όταν εσκεμένα προκαλείς, ο φίλος εδώ τα πιστεύει αυτά που λέει
Κι ο κοβάθε νομιζω έπρεπε να το ξέρειMωρέ το ξέρω ότι τα εννοεί, απλά δεν μπορώ να το χωνέψω.
Τεσπα, πολύ ασχοληθήκαμε νομίζω. Ούτε καν πλάκα δεν έχει.Δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι τα εννοει (μαλλον το αντιθετο). Βλεπε page 203
Αγαπητέ μου Δημήτρη πιστεύεις ότι όλα αυτά τα γράφω για να 'παίξω' με τους συμφορουμίστες; Τι νόημα έχει να γράφω πράγματα που δεν πιστεύω; Απλά για να προκαλέσω; Να κοροϊδέψω;
Στη σελίδα 203 γέλασα με το χιούμορ που κάνατε (αν πουλάω τρέλα, ή αν έχω κάψει φλάντζα). Τίποτε περισσότερο!
Γιατί θα έπρεπε όλοι να έχουμε τις ίδιες απόψεις; Η διαφορετικότητα δεν είναι σεβαστή; Εξ άλλου έγραψα αυτά που πιστεύω. Κανέναν δεν ανάγκασα να τα πιστέψει κι εκείνος. Κι αυτή - νομίζω - είναι η πεμπτουσία της συζήτησης : Να ακούγονται όλες οι γνώμες. Και όποιος έχει καλή διάθεση μόνο κέρδος μπορεί να έχει από την ανάλυση διαφορετικών απόψων.Οπως φαινεται εκανα λαθος. Μαλλον τα πιστευεις (και τα μαγια).
Τι να πω, αγνωσται αι βουλαι του κυριου. -
Kαι η κάθαρση στην εκκλησία θα έρθει απο μόνη της , σαν το πνεύμα εν ειδη περιστεράς?Στην πολιτική ως πολίτης έχεις διάφορα όπλα για να προχωρήσεις στην κάθαρση, μπορείς να μας πείς τί κάνετε εσείς ως πιστοί?
Δικαιούστε να κρίνετε τους άγιους πατέρες?Ξέρεις, σαν να σου λέει κάποιος ότι ψηφίζει/στηρίζει το κυβερνητικό κόμμα (ΝΔ ας πούμε), να αποδεικνύεται ότι λειτουργεί ληστρικά έναντι του κοινωνικού συνόλου (επιστημονική φαντασία, ξέρω ) και όταν του λες 'μα αυτοί ρε είναι κλέφτες' να σου απαντάει 'ε ας τους πιάσουνε'
Μέχρι τότε θα αναρωτιέται κι όλας 'μα που βρίσκουν και τα κάνουν αυτά'
Και μετά απορείτε κάποιοι χριστιανοί γιατί σας ταυτίζουμε με τη δυσώδη αισχρή εκκλησία σας.
ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ -
Ο χρήστης aposal έγραψε:
Τις δραστηριότητες της Μητρόπολης τις παρέθεσα για να πάρουν μια ιδέα - όσοι θέλουν - σχετικά με το κοινωνικό έργο μιας Μητρόπολης. Οι παραπανω δραστηριότητες απαιτούν ένα πολύ σοβαρό λειτουργικό κονδύλι. Και φυσικά θα πρέπει να αναφέρω ότι η Μητρόπολη έχει να ασχοληθεί και με τη συντήρηση και τα γενικότερα λειτουργικά έξοδα :
- 246 ενοριακών ναών,
- 100 παρεκκλησίων,
- 830 εξωκκλησίων και
- 70 Μοναστηριακών ναών.
Η υποσημείωση που κάνω για την καθαρή κυβέρνηση σημαίνει απλά ότι ΔΕΝ περιμένω τίποτε καλό (= καμία κάθαρση), σε οποιονδήποτε τομέα, από τους νυν πολιτικούς. Έχω την άποψη πως όλο το σύστημα που κυβερνάει την Ελλάδα (πολιτικοί, συνδικαλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοεκδότες, δημοσιογράφοι, ανώτατοι Δημόσιοι υπάλληλοι, δικαστές, αστυνομικοί, κλπ) είναι σάπιο. Και ως τέτοιο είναι αδύνατον να προσφέρει καλές υπηρεσίες στην πατρίδα μας.
Περιμένω να συμβεί κάτι, δύσκολα προβλέψιμο αυτή τη στιγμή, που θα ανατρέψει όλη αυτή τη σαπίλα και θα μπει στον χώρο της διακυβέρνησης της χώρας μας. Χωρίς να έχει στην πλάτη του διαφθορά, χυδαιότητα, παράνομες συναλλαγές και χωρίς να δημιουργεί κλίκες, όπως οι κομματικοί μηχανισμοί.
Από αυτό το 'κάτι' περιμένω την κάθαρση, περιμένω δηλαδή έναν αδιάφθορο κυβερνήτη που με μια χατζάρα στα χέρια του θα πάρει κεφάλια. Το ίδιο περιμένω να συμβεί και στο χώρο της Εκκλησίας. Και τα κεφάλια θα ξεκινήσουν από πάνω προς τα κάτω (φυσικά).Δεν μου είπες απολύτως τίποτα τώρα.
Τι κάνεις για να πέσουν τα κεφάλια ;
Περί εκκλησίας