-
Αν θέλετε να γίνει μαι σοβαρή διαμαρτυρία ή να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα, πρέπει να υπάρξει μια μέρα χωρίς ΜΜΜ και μηχανές. ΟΛΟΙ να πάρουν το αυτοκίνητο. Και αφού γίνει η πόλη τριμπούρδελο, τότε ΙΣΩΣ θα κοιτάξουν οι υδροκέφαλοι να βελτιώσουν λίγο τα ΜΜΜ και να δώσουν κίνητρα στα πάσης φύσεως δίκυκλα, μειώνοντας παράλληλα την απαράδεκτη φορολογία για τα κράνη. Αυτή θα ήταν μια σοβαρή κίνηση και όχι αγάπες, λουλουδάκια και χαριτωμενιές...
Εγώ έτσι και αλλιώς δεν παίρνω αυτοκίνητο στην πόλη. Τι πρέπει να κάνω αυτή τη μέρα?
-
Kαι εγώ πια αυτοκίνητο μέσα στην πόλη χρησιμοποιώ μόνο το βράδυ. Οι μετακινήσεις μου εδώ και 3 μήνες (για να πάω στη δουλειά ψώνια κ.λ.π.) γίνονται μόνο με ποδήλατο. Μόνο για απομακρυσμένες αποστάσεις (5χλμ. +) χρησιμοποιώ αυτοκίνητο. Η αυριανή μέρα δε σημαίνει κάτι το φοβερό για μένα. Θα συμμετάσχω όμως σε κάποιες εκδηλώσεις του δήμου, αλλά για την παρέα κυρίως και όχι για την ουσία.
-
Έχω να κατέβω στο κέντρο της πόλης με αυτοκίνητο, πάνω απο 2 χρόνια! Βέβαια, δυστυχώς δεν χρησιμοποιώ και ποδήλατο, αλλά μηχανάκι. Και σας πληροφορώ, οτι στο σπίτι έχουμε 4 αυτοκίνητα, αλλά και 6 μηχανάκια!Κανείς μας δεν κυκλοφορεί με αυτοκίνητο. Αρκεί να σας πω αυτ/το μου το αγόρασα πριν 18 μήνες και έχω κάνει μόλις 6.000 χλμ!!! Καταλαβαίνετε... Θεωρώ χαζό το να κατεβαίνεις με αυτ/το! Τα νεύρα και τις κλήσεις, πως τις κουκουλώνεται μετά, με Λεξοτανίλ;;; Ακόμα και ο πατέρας μου που έχει μαγαζι (χονδρική) στο κέντρο, εξυπηρετεί με μηχανάκια πλέον!
Βέβαια, η υποδομή τουλάχιστον στην πόλη μου (Χανιά) είναι ανύπαρκτη. Και σαν να μην φτάνει και αυτό, στην 'Παλιά Πολη' έχει απαγορευτεί το παρκάρισμα απο πέρσι, λόγω 'κατοίκων'.΄Μόνο μόνιμοι κάτοικοι...!!!
Έτσι, επιμένω να λέω οτι είναι για πολλά Λεξοτανίλ οποιος τολμά και παίρνει το αυτ/το για να κανει την δουλειά του στο κέντρο!!!! -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Νάσο ευχαριστώ για τον χαρακτηρισμό. Το αν είναι εξυπνάδες πεστο σε αυτους που θα ταλαιπωρηθούν άγρια άυριο για να 'γνωρίσουν' και καλά με το ζόρι τις συγκοινωνίες.Τις 4 τελευταίες ημέρες πήρα λεωφορείο-ηλεκτρικό. Καθόλου δεν ταλαιπωρήθηκα και σίγουρα όχι 'άγρια'.
Πώς είναι να αντιδράς από αντίδραση, μου το εξηγείς; -
Τα ποστ μου τα διάβασες?
Εγω έχω πάρει (πολλές φορές) ηλεκτρικό και λεωφορείο και έχω ταλαιπωρηθεί άγρια. Εσύ μπορεί να έχεις 3 ώρες (πραγματικό νούμερο) την ημέρα για χάσιμο, εμένα μου κοστίζει και με ενοχλεί.
-
Αν δεν σ' ενοχλούσε για λίγο καιρό, εσένα και όλους τους ΙΚΕ της Ελλάδας, οι 3 ώρες θα ήταν 1 ώρα με καλύτερα μέσα (η μεγάλη κατανάλωση βελτιώνει τις υπηρεσίες).
Εμένα μου κόστισε 10Χ2 λεπτά της ώρα παραπάνω κι αν δεν συνωστίζονταν οι γύφτουλοι στις λεωφορειολωρίδες θα κέρδιζα κι από πάνω. -
αν μιλαμε για αθηνα, τι ποδηλατα κ μαλακιες λεμε ρε παιδια; συγνωμη, τους κινεζους κανουμε τωρα η και καλα να πουμε γαμωτο μου, η πολη φταιει που δεν εχει υποδομες; ελεοοος
αθηνα κ ποδηλατο δεν πανε μαζι. και -
εκτος αν μενεις σε καμια βουλιαγμενη και δουλευεις στο καβουρι..μιλαμε για μια συγχρονη μεγαλουπολη με προαστεια. ο καθενας μενει ξερω γω στο χ προαστειο και δουλευει συνηθως καπου αλλου..
ενα μετρο γαματο θα ηταν καλο να φτιαχτει να αρχισουμε να συζηταμε για μαζικη μετακινηση...
αλλα οσοι ζειτε η εχετε ζησει αθηνα δε μπορω να καταλαβω τι ποδηλατα πατινια και σκειτ λετε -
Επειδη το υποσχεθηκα σε φιλο -συγκοινωνιολογο- πως θα το αναφερω σε αλλον ενα, οριστε το παραθετω εδω:
Μεσα απο την ιστοσελιδα του οασα καταληγεις στην σελιδα αναζητησης βελτιστης διαδρομης, χρησιμοποιωντας αστικες συγκοινωνιες. Δοκιμαστε το, μπορει να βγαλει τιποτα χρησιμο!
-
Βάλτο και στα 'ιντρεστινκ λίνκς' για να το βρίσκει ο κάθε ενδιαφερόμενος Af9pk
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν δεν σ' ενοχλούσε για λίγο καιρό, εσένα και όλους τους ΙΚΕ της Ελλάδας, οι 3 ώρες θα ήταν 1 ώρα με καλύτερα μέσα (η μεγάλη κατανάλωση βελτιώνει τις υπηρεσίες).
Εμένα μου κόστισε 10Χ2 λεπτά της ώρα παραπάνω κι αν δεν συνωστίζονταν οι γύφτουλοι στις λεωφορειολωρίδες θα κέρδιζα κι από πάνω.Αυτό που λες είναι πως επειδή **εσύ **βολεύεσαι δεν σε απασχολεί και να κόψω το λαιμό μου εγώ και όλοι οι υπόλοιποι που φτύνουνε αίμα αν αποφασίσουν να πάνε με συγκινωνία.
Εσυ προσωπικά θα επέλεγες να κάνεις 3 ώρες περισσότερο ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ με ΜΜΜ αντί να πάρεις το αυτοκίνητο ή τη μηχανή σου?
Αν το κόστος μου σε χρόνο ήταν 10-20 λεπτά παραπάνω προφνώς και θα πήγαινα και εγω με λεωφορείο ή μετρό, όπως κάνουν σχεδόν όλοι σε αντίστοιχες περιπτώσεις.
Και όσοι το κάνουν αυτό δεν χρειάζονται την αυριανή σαχλαμάρα για να πεισθούν.
Ομοίως άτομα σαν εμένα που αν επιλέξουν να μετακινηθούν με ΜΜΜ θα επιβαρυνθούν με βάναυση ταλαιπωρία και ένα 3ωρο στους δρομους επιπλέον, δεν νομίζω να δελεαστούν απο την 'γιορτή' αυτή.
ΥΓ. Για εμένα το μέτρο θα ήταν πιο σωστό αν εκτός του δωρεάν εισητηρίου (που αποτελεί μάλλον αστείο κίνητρο για μια μέρα) συνδυαζόταν με μια ενημέρωση γιατι οι μόνοι στους οποίους απευθύνεται είναι άτομα που θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν απο ΜΜΜ αλλά δεν το ξέρουν.
Ακόμα και έτσι όμως, με τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας θα έπρεπε να γινόταν Κυριακή όπου αφενώς μεν όποιος θέλει μπορεί να 'γνωρίσει' τα ΜΜΜ και το ποδήλατο και αφετέρου δεν θα ταλαιπωρηθούν οι ήδη ταλαιπωρούμενοι οδηγοί. -
Απλως πρεπει να σχεδιασεις την μερα με λιγο εξτρα χρονο. Εγω παντα χρησιμοποιω λεωφορειο οταν ειμαι Ελλαδα και αν χρειαζεται κατι πιο γρηγορο παορνω και κανενα ταξακι. Εχω νοικιασει αυτοκινητο και περναγα 45 λεπτα να βρω παρκινγκ οπυ πηγαινα και 45 λεπτα οταν γυριζα. Χωρια την τρελλα να οδηγει κανεις στην Αθηνα. Στο κατω κατω λιγακι περπατημα/εξασκηση δεν κανει καθολου κακο. Το μηχανακι ειναι καλο αλλα δεν εχω. Ισως να νοικιασω κανενα αν βρω που νοικιαζουν παπακια την αλλη βδομαδα που θα ειμαι Ελλαδα.
Νικος
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Εμένα μου κόστισε 10Χ2 λεπτά της ώρα παραπάνω κι αν δεν συνωστίζονταν οι γύφτουλοι στις λεωφορειολωρίδες θα κέρδιζα κι από πάνω.Αυτό που λες είναι πως επειδή **εσύ **βολεύεσαι δεν σε απασχολεί και να κόψω το λαιμό μου εγώ και όλοι οι υπόλοιποι που φτύνουνε αίμα αν αποφασίσουν να πάνε με συγκινωνία.
Εσυ προσωπικά θα επέλεγες να κάνεις 3 ώρες περισσότερο ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ με ΜΜΜ αντί να πάρεις το αυτοκίνητο ή τη μηχανή σου?
Αν το κόστος μου σε χρόνο ήταν 10-20 λεπτά παραπάνω προφνώς και θα πήγαινα και εγω με λεωφορείο ή μετρό, όπως κάνουν σχεδόν όλοι σε αντίστοιχες περιπτώσεις.
Και όσοι το κάνουν αυτό δεν χρειάζονται την αυριανή σαχλαμάρα για να
πεισθούν.Ομοίως άτομα σαν εμένα που αν επιλέξουν να μετακινηθούν με ΜΜΜ θα επιβαρυνθούν με βάναυση ταλαιπωρία και ένα 3ωρο στους δρομους επιπλέον, δεν νομίζω να δελεαστούν απο την 'γιορτή' αυτή.
ΥΓ. Για εμένα το μέτρο θα ήταν πιο σωστό αν εκτός του δωρεάν εισητηρίου (που αποτελεί μάλλον αστείο κίνητρο για μια μέρα) συνδυαζόταν με μια ενημέρωση γιατι οι μόνοι στους οποίους απευθύνεται είναι άτομα που θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν απο ΜΜΜ αλλά δεν το ξέρουν.
Ακόμα και έτσι όμως, με τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας δεν θα έπρεπε να γινόταν Κυριακή όπου αφενώς μεν όποιος θέλει μπορεί να 'γνωρίσει' τα ΜΜΜ και το ποδήλατο και αφετέρου δεν θα ταλαιπωρηθούν οι ήδη ταλαιπωρούμενοι οδηγοί.Ποιος σου είπε ότι 'βολεύομαι'; Απλώς είπα να πάρω ΜΜΜ και είδα ότι δεν είναι τραγική κατάσταση, όπως κάποιοι ισχυρίζονται επειδή τους είπαν ότι έτσι πρέπει να κάνουν ως γνήσιμοι μιμητές των βλαχοκαουμπόιζ.
ΠΟΥΘΕΝΑ δεν κάνεις 3 ώρες για να πας αν δεν μπαίνουν μπροστά στα ΜΜΜ οι κάφροι για να παρκάρουν, να περιμένουν τον κανακάρη να βγει από το φροντιστήριο, να φορτοεκφορτώσουν, να δουν τις βιτρίνες, να πουν μια καλησπέρα στη γκόμενα/-ο κλπ. Για πες μας κιόλας από που ως που έκανες 3 ώρες, γιατί όπως τα παρουσιάζεις απλώς συντηρείς έναν μύθο που γεννήθηκε (δικαίως) τη δεκαετία των Κολλάδων και συντηρείται από τους βολεψάκηδες του σήμερα και φακ τουμόροου.
Μετά μας φταίει το κράτος (ΚΛΑΣΙΚΑ), ο γείτονας, ο βλάκας με το παπάκι που δεν εξαϋλώνεται για να περάσουμε εμείς με το ερπυστριοφόρο με ρόδες, η μόλυνση (που δεν υπάρχει όταν θέλουμε να την πούμε στους χαζούς οικολόγους αλλά υπάρχει όταν τρέχουμε με πνευμονικά στο ΣΩΤΗΡΙΑ και δεν βρίσκουμε αμέσως 10 γιατρούς για την πάρτη μας διότι φταίει ΚΛΑΣΙΚΑ το κράτος [ΠΑΛΙ]).Δε βαριέσαι, τα γράφω αυτά γιατί απλώς βολεύομαι...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ποιος σου είπε ότι 'βολεύομαι'; Απλώς είπα να πάρω ΜΜΜ και είδα ότι δεν είναι τραγική κατάσταση, όπως κάποιοι ισχυρίζονται επειδή τους είπαν ότι έτσι πρέπει να κάνουν ως γνήσιμοι μιμητές των βλαχοκαουμπόιζ.
Αν είχες διαβάσει τα ποστ μου θα έβλεπες πως πουθενά δεν είπα πως η κατάσταση είναι τραγική για όλους. Είναι όμως για πολλούς.
ΠΟΥΘΕΝΑ δεν κάνεις 3 ώρες για να πας αν δεν μπαίνουν μπροστά στα ΜΜΜ οι κάφροι για να παρκάρουν, να περιμένουν τον κανακάρη να βγει από το φροντιστήριο, να φορτοεκφορτώσουν, να δουν τις βιτρίνες, να πουν μια καλησπέρα στη γκόμενα/-ο κλπ.
Να τιμωρηθούν οι κάφροι λοιπόν, το μέτρο αυτό αντί να κλείνει δρόμους ταλαιπορώντας όλους θα έπρεπε (κανονικά κάθε μέρα θα έπρεπε αλλά λέμε τώρα) να εφαρμόζει το νόμο. Η καφρίλα και το καρκίνωμα που περιγράφεις βασανίζει τους πάντες και η τροχαία δεν κάνει τίποτα. Γιατι εσυ θες να τιμωρίσεις τον νομοταγή πολίτη που απλώς χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του? Δε νομίζω να διαφωνεί κανείς ως προς το αν πρέπει να τιμωρούνται όσοι παρκάρουν παράνομα ή γενικά έχουν αντικοινωνική συμπειφορά.
Για πες μας κιόλας από που ως που έκανες 3 ώρες, γιατί όπως τα παρουσιάζεις απλώς συντηρείς έναν μύθο που γεννήθηκε (δικαίως) τη δεκαετία των Κολλάδων και συντηρείται από τους βολεψάκηδες του σήμερα και φακ τουμόροου.
Αγιος Στέφανος - Πολυτεχνιούπολη, για να πας και να έρθεις θες 4 ώρες (καμια φορά και παραπάνω). 2 να πας και 2 να γυρίσεις. Με αυτοκίνητο είναι περίπου 2 ώρες (και λιγότερο) να πας και να γυρίσεις και με μηχανή κάτω απο μια ώρα (πηγαινε-έλα πάντα).
Αυτό είναι ένα παράδειγμα, δεν είναι το μοναδικό και δεν είναι το χειρότερο απο πλευρας χρόνου.
Δεν μου απάντησες όμως, **εσύ **θα θυσίαζες 3 ώρες **επιπλέον **στο δρόμο ή είσαι βλαχοκαουμπόυς?
Μετά μας φταίει το κράτος (ΚΛΑΣΙΚΑ), ο γείτονας, ο βλάκας με το παπάκι που δεν εξαϋλώνεται για να περάσουμε εμείς με το ερπυστριοφόρο με ρόδες, η μόλυνση (που δεν υπάρχει όταν θέλουμε να την πούμε στους χαζούς οικολόγους αλλά υπάρχει όταν τρέχουμε με πνευμονικά στο ΣΩΤΗΡΙΑ και δεν βρίσκουμε αμέσως 10 γιατρούς για την πάρτη μας διότι φταίει ΚΛΑΣΙΚΑ το κράτος [ΠΑΛΙ]).
Δε βαριέσαι, τα γράφω αυτά γιατί απλώς βολεύομαι...
Ακριβως αυτη τη νοοτροπία που υποτίθεται κοροιδεύεις διακρίνω μεσα στην ειρωνία του ποστ σου.
Είσαι υπερ του αυριανού μέτρου επειδή ακόμα και αν δεν προσφέρει τίποτα σε εσένα, ακόμα και αν ταλαιπωρεί συμπολίτες σου που δεν φταίνε σε τίποτα **εσένα **δεν σε ενοχλεί. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
αθηνα κ ποδηλατο δεν πανε μαζι. και -Εντάξει, αφού το λες εσύ, θέτοντας το τόσο απόλυτα, έτσι θα είναι.
-
Για μένα πάντως, κάθε μέρα που κατεβαίνω στην πόλη για δουλειές είναι ουσιαστικά 'μέρα χωρίς αυτοκίνητο', διότι το αφήνω σχετικά μακριά από το κέντρο και ΠΕΡΠΑΤΑΩ. Παρκάρω στη γειτονιά ενός φίλου μου που μένει κάνα χιλιόμετρο απ'το κέντρο ή στο Φρούριο Φιρκά και κάνω όλες μου τις δουλειές με τα πόδια. Λιγότερο χρόνο ξοδεύω, δεν έχω το άγχος του να βρω ξανά και ξανά θέση για παρκάρισμα, ρυπαίνω λιγότερο και ξοδεύω και λιγότερη βενζίνη.
Και στην Αθήνα επίσης, όταν ανεβαίνω, μια χαρά με βολεύουν συνήθως τα λεωφορεία, το Μετρό, τα τρόλλευ. Υπάρχουν φορές που θα ήθελα συχνότερα δρομολόγια, αλλά δεν φταίνε οι οδηγοί των λεωφορείων για τους υπανθρώπους που διπλοτριπλοπαρκάρουν παντού και νομίζουν πως θα ξεβολευτούν αν πάρουν το 'τραμ νούμερο δύο' ή πως θα μοιάζουν φτωχαδάκια στις γκόμενες αν περπατήσουν και δεν περιβάλλονται από δυο τόννους ογκώδους λαμαρίνας με γκλαμουράτο έμβλημα (ή, αν είναι και καγκουρώ-posers, με έμβλημα προερχόμενο από τη χώρα των Σκυλοφάγων). Αν θέλουμε να βελτιωθούν τα ΜΜΜ, πρώτα ας αρχίσουμε εμείς να χρησιμοποιούμε λιγότερο τα αυτοκίνητά μας για να ανοίξουν λίγο οι δρόμοι και να κυκλοφορούν πιο ελεύθερα. Ας σταματήσουμε να λαδώνουμε για να πάρουμε το δίπλωμα (που ένας άχρηστος 'οδηγός' στο δρόμο είναι δημόσιος κίνδυνος και εμπόδιο του οποίου η κίνηση είναι διαδικασία Wiener), ας σταματήσουμε να διπλοτριπλοπαρκάρουμε και να δείτε για πότε θα ξεφρακάρει η Αθήνα και η κάθε Αθήνα.
-
Εγώ πάλι για να πάω από Κάντζα στην Πολυτεχνειούπολη θέλω 20 λεπτά με τ'αυτοκίνητο.
Με τα ΜΜΜ?
1και ώρα τουλάχιστον.
Χώρια την ορθοστασία,το στρίμωγμα και το περίμενε σε κάθε στάση. -
Κανείς δεν είπε ότι δεν υπάρχουν διαδρομές όπου το αυτοκίνητο βολεύει. Αν έχεις εύκολη πρόσβαση σε χώρο στάθμευσης και η κίνηση είναι λίγη, σε βολεύει περισσότερο. Αλλά μέσα στο κέντρο της πόλης; Ποδαράτο και ξερό ψωμί!
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
αθηνα κ ποδηλατο δεν πανε μαζι. και -
Εντάξει, αφού το λες εσύ, θέτοντας το τόσο απόλυτα, έτσι θα είναι.
απλα η αποψη μου ειναι, και βασιζεται στη προσωπικη μου πειρα και οσον αφορα το να χρησιμοποιω το ποδηλατο σα μεσον καθημερινης μετακινησης --χρησιμοποιουσα πιο σωστα, αφου πλεον ζω στο εξωτερικο. δεν εγρΑψα πουθενα οτι ειμαι συγκοινωνιολογος. εγραψα μαλιστα και γιατι το πιστευω αυτο, αλλα εσυ αρκεστηκες να κρατησεις μονο αυτο το κομματι, και ουτε καν να γραψεις γιατι διαφωνεις. κι εγω πηγαινα και εκανα ποδηλατο στις ολυμπιακες εγκαταστασεις. ομως, δε θα μπορουσα να παω στη δουλεια η στη σχολη με αυτο, και πιστευω οτι αυτο συμβαινει στους περισσοτερους και γινεται για τους λογους που εγραψα στο προηγουμενο ποστ μου. μοναδικη εξαιρεση και αρκετα σπανια, ειναι να εχεις την τυχη να δουλευεις η να σπουδαζεις πολυ κοντα στο σπιτι σου.
επισης, προτεινω να αφησεις τις ατυχεις προσπαθειες να ειρωνευτεις, και να πας αμεσως αγορα να προμηθευτεις ενα χιουμορ εστω κ μεταχειρισμενο η να διαβασεις κανα ποστ του ροαντρανερ τζι αρ, να κλεψεις καμια αστεια ατακα γιατι εισαι κρυος και θα φωναξω τον μπογια ξενερωτων και κρυοκωλων αστειων να μαζευει τα ποστ σου -
Σημερα, και με αφορμη την αυριανη, εγινα νουμερο σε στατιστικη, απαντωντας σε τρεις απλες ερωτησεις, κοινως αν μετακινηθηκα σημερα, αν μενω σε ιδιοκτητο σπιτι ή στο νοικι και αν το ετησιο εισοδημα ειναι πανω απο 30000Ε...
Τελικα αυτη η K-RESEARCH υπαρχει!!! -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Αν θες να δελεάσεις τους χρήστες ΙΧ και να τους κάνεις να χρησιμοποιούν ΜΜΜ και ποδήλατα πρέπει να κάνεις τα εναλακτικά μέσα αυτά δελεαστικά.Αυτό το μέτρο απλώς ταλαιπωρεί τους οδηγούς.
πχ επι προσωπικού, αύριο πρέπει να πάω απο το σπιτι μου στου ζωγράφου. Αν πάω με αυτοκίνητο πιθανώς να κάνω 1 ώρα παραπάνω λόγω του 'εορτασμού'. Δηλαδή αντί για 2 ώρες να κάνω 3.
Αν πάρω ΜΜΜ χρειάζομαι 4 ώρες.
Το μέτρο αυτό λοιπόν έχει σαν αντίκτυπο σε εμένα μια ταλαιπωρία απο 1 έως 2 ώρες απο τον χρόνο μου χωρις να υπολογίσουμε την ταλαιπωρία και τον εκνευρισμό (θα έχει και καταιγίδες αύριο).
Το μέτρο αυτό θα είχε νόημα να δείξει σε κάποιον που θα μπορούσε να μετακινείται ΠΙΟ ΑΝΕΤΑ με ΜΜΜ/ποδήλατο αντί για το αυτοκινητό του.
Αυτοί οι άνθρωποι το ξέρουν ήδη, δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθούν όλοι οι άλλοι για να το μάθουν.
To πρόβλημα με την ανέπαρκεια ΜΜΕ την αντιμετωπίζω, δυστυχώς και εγώ. Μένω στα Μελίσια χαμηλά προς Μαρούσι. Πρέπει κάθε μέρα να πηγαίνω Χολαργό. Με τα ΜΜΜ είναι πρακτικά αδύνατο αφού ο μόνος τρόπος είναι:
Λεωφορείο Δημοτικό Αμαρουσίου μέχρι Ηλεκτρικό Αμαρουσίου ... 20 λεπτά
Ηλεκτρικός μέχρι Μοναστηράκι ... 40 λεπτά
Μοναστηράκι μέχρι Εθνική Αμυνα ... 15 λεπτά
Εθνική Αμυνα μέχρι Νομισματοκοπείο με ταξί ή λεωφορείο 10 λεπτάΣύνολο 85 λεπτά χωρίς αναμονές. Αν βάλουμε και τις αναμονές περίπου 20 λεπτά τότε έχουμε: 105 λεπτά στην καλύτερη των περιπτώσεων. Δηλαδή 1 ώρα και 45 λεπτά.
Αν πάρω το αυτοκίνητο θέλω 20 λεπτά!!
Θέλω να πω ότι μπορεί όλοι οι δρόμοι των ΜΜΕ να οδηγούν στο κέντρο δεν βλέπω όμως ανάπτυξη σε κάθετες διαδρομές.
Car Free Day