-
Γειά σας παιδιά!!
Χαίρομαι απίστευτα που σας βρήκα.
Είμαι 22,φοιτητής και ειχα για 3 χρόνια ενα Matiz,το οποίο με ειχε κάψει.Μου έβγαζε απίστευτες ζημιές και του είχα χωσει πολύ χρήμα στις επισκευές(έιχε χάσει τα νερά κ ειχε κάψει φλάτζες 4 φορές)!Σε 2 μέρες το πλουλαω και ειμαι προς αναζήτηση νέου αυτοκινήτου ελαφρά μεταχειρησμένου(για να το πάρω φθηνότερα) ή καινούργιου,αλλά φθηνού.
Το mazda 2 ειναι κουκλί και κακά τα ψέματα είναι στο top 3 των επιλογών μου!!!
Θέλω ενα αυτοκίνητο οικονομικό(γιατί είμαι φοιτητής και δε βγαίνω),να πηγαίνει καλά-επιδόσεις,κρατήματα-(νέος είμαι) και να είμαι υπερήφανος για την εμφάνηση του. ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΥΛΙ!!! Το matiz μου είχε δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα. Δε θέλω να ξαναπάω σε μάστορα για 4 χρόνια τουλάχιστο!!
Επειδή όμως τα χρήματα που διαθέτω δεν ξεπερνούν με τίποτα τα 12.000 ευρώ,αν τελικά επιλέξω το MAZDAκι,αυτό θα είναι η πιο φτωχή εκδοσή του αναγκαστικά. MAZDA 2 = 1300cc ,75hp το comfort(με 14 ζάντες με τάσια και χωρίς ηλεκτρικα παράθυρα και mp3 player) ή το comfort plus(το οποίο εχει mp3 player και ηλ. πράθυρα,αλλά εχει κι αυτο τάσια).
Θέλω να μου απαντήσετε με όλη σας την ειλικρίνια στα εξής-->
α) τα 75 άλογα είναι καλα? το αμάξι θα ειναι ζωηρό? (0-100 σε 14 sec και τελική στα 168χλμ/ώρα) μου αρέσει η γρήγορη και ευέλικτη οδήγηση,αλλα όχι υπερβολές.
β) Πόσο όμορφο είναι με τα τάσια? ξέρετε κανένα link που να έχει φώτο χωρίς ζάντες αλουμινίου?
γ)θα ανταποκρίνεται στις παραπάνω προσδοκίες μου?( να είναι σκύλος κτλ)
δ)μου προτείνετε κάποιο άλλο μοντέλο ως εναλακτική λύση?
ε)Να προτιμήσω καινουργιο ή ελαφρώς μεταχειρισμένο? -
Αφού το πας με χίλια το Mazda 2, να το αγοράσεις.
Από επιδόσεις θα είναι καλύτερο και ανώτερο σαν αυτοκίνητο από το Matiz (σε πάτημα, οδική συμπεριφορά, οδηγική αίσθηση κτλ) οπότε πιστεύω πως θα σε ικανοποιήσει.
Εφόσον έχεις καεί στο παρελθόν, καλύτερα να αγοράσεις καινούριο που θα έχεις και την εγγύηση.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Εγώ τα 16άρια φοράω και μετά από 4.000κμ νομίζω πως το συνήθισα. Βέβαια αποφεύγω τις λακούβες σαν τον διάολο. Ελπίζω μονο να μην ξεκινήσει να τρίζει μετά από μερικά χρόνια....Δε θα τρίζει ποτέ.
-
Ο χρήστης Giannis-iraklio έγραψε:
Γειά σας παιδιά!!
Χαίρομαι απίστευτα που σας βρήκα.
Είμαι 22,φοιτητής και ειχα για 3 χρόνια ενα Matiz,το οποίο με ειχε κάψει.Μου έβγαζε απίστευτες ζημιές και του είχα χωσει πολύ χρήμα στις επισκευές(έιχε χάσει τα νερά κ ειχε κάψει φλάτζες 4 φορές)!Σε 2 μέρες το πλουλαω και ειμαι προς αναζήτηση νέου αυτοκινήτου ελαφρά μεταχειρησμένου(για να το πάρω φθηνότερα) ή καινούργιου,αλλά φθηνού.
Το mazda 2 ειναι κουκλί και κακά τα ψέματα είναι στο top 3 των επιλογών μου!!!
Θέλω ενα αυτοκίνητο οικονομικό(γιατί είμαι φοιτητής και δε βγαίνω),να πηγαίνει καλά-επιδόσεις,κρατήματα-(νέος είμαι) και να είμαι υπερήφανος για την εμφάνηση του. ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΥΛΙ!!! Το matiz μου είχε δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα. Δε θέλω να ξαναπάω σε μάστορα για 4 χρόνια τουλάχιστο!!
Επειδή όμως τα χρήματα που διαθέτω δεν ξεπερνούν με τίποτα τα 12.000 ευρώ,αν τελικά επιλέξω το MAZDAκι,αυτό θα είναι η πιο φτωχή εκδοσή του αναγκαστικά. MAZDA 2 = 1300cc ,75hp το comfort(με 14 ζάντες με τάσια και χωρίς ηλεκτρικα παράθυρα και mp3 player) ή το comfort plus(το οποίο εχει mp3 player και ηλ. πράθυρα,αλλά εχει κι αυτο τάσια).
Θέλω να μου απαντήσετε με όλη σας την ειλικρίνια στα εξής-->
α) τα 75 άλογα είναι καλα? το αμάξι θα ειναι ζωηρό? (0-100 σε 14 sec και τελική στα 168χλμ/ώρα) μου αρέσει η γρήγορη και ευέλικτη οδήγηση,αλλα όχι υπερβολές.
β) Πόσο όμορφο είναι με τα τάσια? ξέρετε κανένα link που να έχει φώτο χωρίς ζάντες αλουμινίου?
γ)θα ανταποκρίνεται στις παραπάνω προσδοκίες μου?( να είναι σκύλος κτλ)
δ)μου προτείνετε κάποιο άλλο μοντέλο ως εναλακτική λύση?
ε)Να προτιμήσω καινουργιο ή ελαφρώς μεταχειρισμένο?Να πάρεις το Comfort Plus. Τα 75 άλογα είναι επαρκή, ωστόσο καλύτερα προσωρινά να 'σφιχτείς' οικονομικά & να πας για τα 86 άλογα. Κατά τα λοιπά, είναι άριστη επιλογή!
Μη σκας για τα τάσια. Όποτε έχεις την δυνατότητα, του βάζεις εσύ τις ζάντες τις αρεσκείας σου (aftermarket & σαφώς πιο φθηνές από τις γνήσιες). -
Πάρε λίγο καλύτερο εξοπλισμό. Να έχει ηλεκτρικά παράθυρα τουλάχιστον. Είναι πολύ καλό αυτοκίνητο και θα χαίρεσαι να το οδηγείς.
7.500κμ and counting....
-
Καινούργιο ή μεταχείρα ήταν το matiz;
-
Καινούργιο ή μεταχείρα ήταν το matiz;
Μεταχειρισμένο ηταν. Το πήρα με 60.000χλμ. Ηταν μοντέλο του 2000.
Σήμερα πήγα τον πατέρα μου στην αντιπροσωπία και είδε το Mazda 2 και του άρεσε πολυ,αλλα του κακοφάνηκε απίστευτα η τιμη. Οπότε αν τον έπειθα,θα μου έπερνε το Comfort (χωρίς ηλ.παράθυρα) 75hp κι αυτό με τα χίλια ζόρια. Έχει κολλησει με ενα Aygo που είδε σε μια μάντρα με 8.000 ευρώ κι ενα yaris(το πρόσφατο) στα 9.300ευρώ. Ε και δε θέλει να δωσει το κτ παραπάνω για το Mazdaκι. Εγώ έχω χάσει τον ύπνο μου...σκεύτομαι το 2 όλη την ώρα! Μου έρχεται να παραιτήσω τις γαμο-σπουδές να πάω να δουλέψω να το πάρω. Αν του έπρηζα τα συκότια,μπορεί και να τον καταφέρω(επειδή τον ξέρω),απλά το θέμα είναι αν είμαι καλυμμένος με τα 75 άλογα... Αν το αμάξι εχει το απαραίτητο νεύρο σε αυτά τα άλογα,τότε θα το αποκτήσω!!!
Θέλω να το συγκρίνω με άλλα αμάξια στη ταχύτητα. Αν ξέρετε να μου πείτε πιο ειναι πιο γρήγορο. Τα μόνα αμάξια,λοιπόν,που έχω οδηγήσει εκτενέστερα ειναι Fiat punto sporting 1400cc 95 hp- το toyota starlet 1300cc του πατέρα μου,και το i10 μιας φίλης μου στα 66 αλογάκια. Λογικά το Fiat είναι το πιο γρήγορο. Το starlet με είχε εντυπωσιάσει πραγματικά!! Πιο είναι πιο γρήγορο,το starlet 1300cc ή το mazda 2 75hp? Αν το mazda 2 πάει σα το starlet το πήρα ασυζητητή(τουλάχιστο θα κινήσω γή και ουρανό). -
Ο χρήστης Giannis-iraklio έγραψε:
Εγώ έχω χάσει τον ύπνο μου...σκεύτομαι το 2 όλη την ώρα! Μου έρχεται να παραιτήσω τις γαμο-σπουδές να πάω να δουλέψω να το πάρω.To κάναμε κι άλλοι αυτό οπότε αν το πάρεις απόφαση να ξέρεις πως δεν είσαι μόνος σου
Το Mazda 2 με τους 75 ίππους ξέρω ένα παλικάρι που το έχει, είναι κάπως αργό αλλά παλεύεται άνετα αν δεν σκοπεύεις να κάνεις προσπεράσεις επιταχύνοντας από τα 100χλμ. Είναι σαν το Polo με τα 75 άλογα σε επιδόσεις περίπου.
Από την άλλη δεν αξίζει να πάρεις αμάξι που δεν έχει ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά, κυρίως γιατί θα ταλαιπωρήσαι άδικα αλλά και σε μεταπώληση όταν με το καλό θα θες να το δώσεις κάποτε δεν θα το παίρνει κανένας. Είναι σοβαρό αυτό το θέμα, σκέψου το καλύτερα.Η κατανάλωση του Mazda 2 με τα 75 άλογα είναι πραγματικά αστεία, αυτό είναι σίγουρα καλό.
Αν δεν γίνεται να δώσεις τα επιπλέον χρήματα για λίγο εξοπλισμό ακόμα καλύτερα να διαλέξεις κάτι άλλο παρά να πάρεις ένα κινητήρα με ένα πλαίσιο και αμάξωμα τριγύρω.
Τώρα αν σε τρελαίνει τόσο πολύ, γούστα και κέφια είναι αυτά οπότε μην κολλάς, το αμαξάκι μια χαρά τσουλάει.
-
Κάηκες μια φορά από μεταχειρισμένο και θα ξαναγοράσεις από μάντρα που είναι 1000% σίγουρα οτι θα έχει πειραγμένα χιλιόμετρα το λιγότερο;
Το δικό μου matiz έχει φτάσει τα 223,000 χλμ με μόνη αβαρία μια αντλία βενζίνης στα 70,000 χλμ που καλύφθηκε από την εγγύηση και τώρα τελευταία μετά από 10 χρόνια έχει μια μικρή διαρροή στο a/C αλλά βάλαμε φρέον με ειδικό χρώμα και θα τη βρούμε.
Ηλεκτρικά παράθυρα δεν έχω και ούτε μου λείψανε ποτέ, ας είναι καλά το A\C .
-
Σχετικά με το Mazda 2 τα έχω οδηγήσει και τα 2 (και με τα 75 και με τα 86 άλογα) και πέρα απο την οικονομία στην κατανάλωση που έχει το 75άρι στα υπόλοιπα έχει πολλές διαφορές με το 86άρι. Ακόμα και το πιο φτωχό 86άρι δείχνει καλύτερη επιλογή απο το πλουσιότερο 75άρι.
Στα λεφτά που διαθέτεις πάντως και τα μεταχειρισμένα Aygo - Yaris που αναφέρεις δείχνουν καλές επιλογές αρκεί να ξέρεις το παρελθόν τους όπως πρέπει να γίνεται σε κάθε μεταχειρισμένο. (Απο τα 2 πάντως θα προτιμούσα το Aygo).
Μήπως να έβλεπες και το Getz ή και το Ι10? Τώρα που αλλάζει (το Getz) νομίζω ότι το έχουν σε καλή τιμή-προσφορά και σίγουρα ότι είναι 'καινούριο' παίζει κάποιο ρόλο.
Πάντως στην αρχή του καλοκαιριού που έκανα μια έρευνα αγοράς για μικρό 1,2 ή 1,3 5θυρα και γύρω στα 80+ άλογα, σχεδόν όλα ήταν στις φτωχές εκδόσεις γύρω στα 11.000 ευρώ και σε πιο πλούσιες πάνω απο 12.500 ... έως τα 14.000+ που έβγαινε το Mazda 2. -
και το παρελθόν να μην ξέρει θα είναι σίγουρα καλλυμένος από την πολύ καλή αντιπροσωπεία και την εγγύηση της Τογιότα.
και το Γιάρις σε αυτά τα λεφτά εάν μιλάμε για το 1.3 είναι πολύ καλή λύση. Το Αυγό δεν τον σχολιάζω παραείναι «χάρτινο» και τσιγγούνικο στον εξοπλισμό...(βλέπε ηλ. παράθυρο συνοδηγού που δεν ανοίγει από τον οδηγό, πίσω τζάμια στο 5πορτο που δεν ανοίγουν κτλ)
-
το παράγγειλε η ξαδέρφη μου την προηγούμενη βδομάδα στην έκδοση comfort plus με τα 75 άλογα και επειδή δεν ξέρει σχεδόν τίποτα απο αυτοκίνητα, την βοήθησα πηγαίνοντας την σε διάφορες αντιπροσωπείες, να δει διάφορα μοντέλα κοντά στα 13.000€, οδήγησα αρκετά διαφορετικά μικρά εκείνη την μέρα αλλά το mazda μου φάνηκε η καλύτερη επιλογή και της το πρότεινα. στην έκδοση comfort plus με τα 75 άλογα.
πολύ καλό πάτημα στον δρόμο, αθόρυβο, και με ικανοποιητικό κινητήρα για τα δεδομένα της κατηγορίας.
σε πρασσινάκι είναι κουκλί. -
Μου έρχεται σε 27 μέρες το 1300/86hp Touring Alloy, Metropolitan Gray 2 μου!!!
Καλά της κοπέλας μου ειναι, αλλα ποιός θα το οδηγεί???Το αμαξάκι γ@μ@ειιιιι!! (εχω κανει 3 τεστ ντραιβ!)
-
Ο χρήστης odyssey έγραψε:
Καλά της κοπέλας μου ειναι, αλλα ποιός θα το οδηγεί???Το αμαξάκι γ@μ@ειιιιι!! (εχω κανει 3 τεστ ντραιβ!)
thn idia akribws ekdosh exw egw se mayro omws.sta prwta 2000 xlm pou einai kai to strwsimo 8a sou fanei polu briki!!!egw eixa xenerwsei asxhma.meta omws 8a anoixei arketa.me 3500(5h) ftaneis ta 130 nomizw.telikh grafoun 172 alla egw to exw ftasei kai 185,mia fora malista eixa 3 atoma mesa kai aposkeyes.arketa kala gia ta 86 moularia tou!me thn katanalwsh paizei polu rolo pws odhgeis.boreis na kais 5 litra alla borei kai 8.5(ana 100 xlm).ayta apo mena,exw kanei ws twra 7500 xlm kai twra arxizw ousiastika na to gnwrizw.
-
Καλοτάξιδο odyssey
-
Ο χρήστης AXL-ROSE έγραψε:
...
sta prwta 2000 xlm pou einai kai to strwsimo 8a sou fanei polu briki!!!egw eixa xenerwsei asxhma.meta omws 8a anoixei arketa.
...Και εγώ είμαι με καινούριο αυτοκίνητο και το στρώσιμο του αυτοκινήτου είναι πολύ ξενέρωμα ... σε σχέση δε με το test drive που είχα κάνει νομίζω ότι σέρνω τροχόσπιτο.
Υπομονή θέλει ... (Το λέω στους άλλους να το ακούω εγώ που είμαι στα πρώτα 1500 χλμ και έχω μέλλον) -
cosneo το Splash έχεις;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
cosneo το Splash έχεις;Ναι. Εδώ και 2 μήνες.
-
Ο χρήστης AXL-ROSE έγραψε:
thn idia akribws ekdosh exw egw se mayro omws.sta prwta 2000 xlm pou einai kai to strwsimo 8a sou fanei polu briki!!!egw eixa xenerwsei asxhma.meta omws 8a anoixei arketa.me 3500(5h) ftaneis ta 130 nomizw.telikh grafoun 172 alla egw to exw ftasei kai 185,mia fora malista eixa 3 atoma mesa kai aposkeyes.arketa kala gia ta 86 moularia tou!me thn katanalwsh paizei polu rolo pws odhgeis.boreis na kais 5 litra alla borei kai 8.5(ana 100 xlm).ayta apo mena,exw kanei ws twra 7500 xlm kai twra arxizw ousiastika na to gnwrizw.
Thanks για τις πληροφορίες.
Το έχω οδηγήσει για ενα 2ωρο, και το συγκεκριμένο αμάξι (τεστ ντραιβ της αντιπροσωπίας της Σπάρτης) ειχε 3500χλμ. Το οδήγησα σε στριφτερή διαδρομή (ανάβαση προς Ταύγετο), και οχι μονο δε μου φάνηκε μπρίκι (ενταξει 1300άρι ειναι) αλλα αντιθετα ηταν αξιοπρεπέστατο και πολύ καλά στημένο.
Το συγκεκριμένο test drive έπαιξε αρκετά ρολο στην τελική απόφαση -
Ο χρήστης Dark_Side έγραψε:
Καλοτάξιδο odysseyThank you.
Mazda 2 2007