-
Ο χρήστης vrax έγραψε:
Κρινοντας απο την δικη μου εμπειρια νομιζω οτι το κινητο πρεπει να απαγορευθει εν κινησει.Και για μένα, καθαρά από προσωπικές εμπειρίες (ο εαυτός μου, άλλοι κοντινοί μου, τύποι που βλέπω να οδηγάνε στο δρόμο), αλλά και με βάση τη λογική.
-
Εδω και πολυ καιρο εχω μια απορια. Παραβιαση STOP τι σημαινει ακριβως; Οταν δινεις εξετασεις πρεπει να ακινητοποιεις το οχημα στο υψος του πεζοδρομιου, να ελεγχεις και να συνεχιζεις μονο αν δεν ερχεται κανεις. Και δεν εχει 'ειναι μακρυα, προλαβαινω, βγαινω'... Κατι που εννοειται πως δεν το εφαρμοζει κανεις. Δηλαδη αν με δει ο τροχαιος να μην ακινητοποιουμαι σε STOP με ορατοτητα, τη στιγμη που εχω κοψει (αλλα το τοτου απλα τσουλαει), εχω ελεγξει και δεν ερχεται κανεις, με γραφει;;;
-
Κανονικά, μπορεί!
-
Τυπικά, το 'STOP' δεν είναι απλή παραχώρηση προτεραιότητας, αλλά κανονική στάση, σα να είσαι σε φανάρι. Βέβαια, σε μερικές περιπτώσεις, αν σταματήσεις θα σκοτωθείς...αλλά εδώ άλλα πιο σημαντικά λάθη υπάρχουν, τα STOP θα μας πειράξουνε;
-
Αυτό το πρόστιμο θα πέφτει πρακτικά μόνο όταν προκαλείται ατύχημα εξαιτίας παραβίασης του STOP ή αν μπροστά σε τροχονόμο κάποιος ορμήσει από STOP και αναγκάσει διερχόμενους να φρενάρουν με κόρνες και κατάρες.
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Τυπικά, το 'STOP' δεν είναι απλή παραχώρηση προτεραιότητας, αλλά κανονική στάση, σα να είσαι σε φανάρι. Βέβαια, σε μερικές περιπτώσεις, αν σταματήσεις θα σκοτωθείς...αλλά εδώ άλλα πιο σημαντικά λάθη υπάρχουν, τα STOP θα μας πειράξουνε;Φυσικα και ειναι οπως τα λες, και υπαρχουν και πλυ χειροτερες παραβασεις, αλλα αυτη με το STOP ειναι μια που κανουμε καθημερινα...
-
Αθήνα προχθές, πρωϊνό Σαββάτου, τροχονόμος κάνει σήμα σε ΙΧ να σταματήσει.
Τροχ - Καλημέρα σας, παραβιάσατε το Stop. Άδεια, δίπλωμα, ασφάλεια.
Οδηγός - Τί πρόβλημα υπάρχει; Επιβράδυνα στο σήμα.
Τροχ - Το ξέρω ότι επιβραδύνατε, αλλά έπρεπε να σταματήσετε.
Οδηγός - Μα, κύριε τροχονόμε, αφού είχα επιβραδύνει, ποιά είναι η διαφορά;
Τροχ - Έπρεπε να σταματήσετε.
Οδηγός - Μα αφού είχα επιβραδύνει.
Τροχ - Κύριε, στο stop πρέπει να σταματάτε.
Οδηγός - Αλλά εγώ είχα επιβραδύνει.
Τροχ - Να σου το εξηγήσω διαφορετικά: Σε αρπάζω από το γιακά και σε σέρνω μέχρι απέναντι, στο αυτοκίνητο. Σε αρχίζω στις χοντρές με το γκλόμπ και σου γανώνω το κέρατο. Μετά από πέντε λεπτά, σε ρωτάω: Θέλεις να επιβραδύνω, η να σταματήσω;http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... 123#225123
-
Γειά σας,
Κανονικά στο STOP σταματάς, ελέγχεις και ξεκινάς με πρώτη, (...λέμε τώρα !! )
Το ερώτημα είναι άν τα STOP είναι σε σωστό ή λάθος σημείο, όπως π.χ. όταν μπαίνεις από παράδρομο σε κύριο δρόμο και προχωράς σε πρόσθετη λουρίδα με διακεκομένη γραμμή που στο τέλος ενσωματώνεται με τον κύριο δρόμο, να υπάρχει το STOP πρίν το τέλος του παράδρομου (...για να ελέγξεις τί...).
Στην Γαλλία (και Ισπανία) σε πολλά σημεία δεν υπάρχουν STOP σε διασταυρώσεις, απλά έχουν κύκλους που έχει προτεραιότητα όποιος είναι στον κύκλο και ο εισερχόμενος περιμένει, αφού φυσικά έτσι και αλλοιώς λόγω κύκλου έχει κόψει ταχύτητα.Φιλικά
Μάξιμος
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
στο πρωτο:
εγω προσωπικα μπορω να μιλαω και να οδηγαω σωστα, το εξοντωτικο προστιμο που δεν χτυπαει το πραγματικο προβλημα (να μιλας οταν οδηγας και να μην εχεις την προσοχη σου στο δρομο) αλλα χτυπαει το να μην εχεις hands free (που εμενα πχ δεν μου κανει καμμια διαφορα) ειναι που σχολιαζουμε.Όταν μιλάς στο κινητό χωρίς hands-free συμβαίνουν δύο πράγματα:
- Αποσπάται η προσοχή σου από τη συζήτηση
- Έχεις ένα χέρι λιγότερο
Όταν έχεις hands-free ισχύει μόνο το (1). Αν ο πάράγοντας (2) δεν επηρεάζει την οδήγησή σου, πάω πάσο. Μάλλον, όμως, ανήκεις στο 0,0...01% των ανθρώπων που συμβαίνει αυτό.
Και μη μου πεις ότι και όταν αλλάζεις ταχύτητες έχεις μόνο το ένα χέρι στο τιμόνι. Γιατί οι αλλαγές ταχύτητας κρατάνε ελάχιστο χρόνο εκτός και αν (α)οδηγείς σε κίνηση με συνεχές σταμάτα-ξεκίνα ή (β)κάνεις αγωνιστική οδήγηση με συνεχή ανεβάσματα/κατεβάσματα.
Προσωπικά οδηγάω πάντα με τα δύο χέρια πλην των περιπτώσεων (α), (β) και των λίγων φορών που μιλάω στο κινητό χωρίς hands-free .
By the way, είδες τo επεισόδιο 9x12 του 5th gear; Αν όχι, δες το: http://www.finalgear.com/shows/fifthgear/9/12/ και θα δεις ότι η οδήγηση με κινητό επηρεάζει ΠΟΛΥ!!!
-
Αν είναι να ρίχνουμε πρόστιμο για το κινητό, επειδή αποσπά την προσοχή, τότε με την ίδια λογική γιατί να μην ρίχουμε πρόστιμο για το συνοδηγό ; Με αυτόν δεν μιλάμε; Αυτός δεν μας αποσπά την προσοχή (περισσότερο ή λιγότερο, κατά περίπτωση );
Επίσης πρόστιμο αν το ραδιόφωνο/cd δεν έχει χειριστήρια στο τιμόνι. Πρόστιμο για το κάπνισμα (ένα χέρι ελεύθερο, στόχος για το τασάκι κλπ)
Πρόστιμο αν έχεις τελείως κλειστά παράθυρα και μουσική (δεν έχεις ακουστική επαφή με τον έξω κόσμο).
Πρόστιμο αν έχεις μικρά παιδιά στο αμάξι (αυτά κι αν αποσπούνε την προσοχή).
Πρόστιμο αν έχεις μάνα πεθερά και λοιπά είδη στη θέση συνοδηγού (οι λόγοι προφανείς).
Επίσης πρόστιμο αν λοξοκοιτάς συμπορευόμενες οδηγούς (αυτό κι αν είναι επικίνδυνο).
Πρόστιμο αν σιγοτραγουδάς στη μουσική που ακούς, γιατί δείχνει πως έχεις αφερεθεί.
Πρόστιμο επίσης άν φαίνεσαι προβληματισμένος και σκεπτικός, γιατί έχεις το νού σου σε άλλα προβλήματα και όχι σε αυτά του δρόμου.
Επίσης πρόστιμο αν έχεις κ@υλες, νεύρα, περίοδο (αφίρεση διπλώματος μετά την εμμηνόπαυση - μετά τα 40 οι γυναίκες θα προσκομίζουν χρησιμοποιημένες σερβιέτες για ταυτοποίηση DNA), πονοκέφαλο, αδιαθεσία, κακοκεφιά, ξινίλα. Όλα αυτά επηρέαζουν με το χειρότερο τρόπο την οδήγηση και τις αντιδράσεις σου.
Στους ταρίφες που είναι 40 ώρες τη μέρα στο δρόμο μέσα σε κίνηση τι να τους κάνουμε; (είναι δεδομένο ότι ένας ταρίφας θα είαι κουρασμένος, κακοδιάθετος κλπ κλπ). Πρόστιμο επί τη εμφανίσει στον ταρίφα. Πιθανώς να το χρεώνεται ο πελάτης. Να χρησιμοποιήσει τα ΜΜΜ καλύτερα.Τελικά τα μοναδικά αυτοκίνητα που πρέπει να επιτρέπονται να είναι μονοθέσια κάμπριο χωρίς ηχοσύστημα, χωρίς τασάκια αναπτήρες κλπ, σε κλωβό faraday να μην πιάνουν ηλεκτρομαγνητικές εκπομπές. Και προπαντός με΄τα από έλεγχο ζεν-ο-μετρου. Αν το ζεν σου είναι κατω από ένα σημείο και τα επίπεσα συνειδησιακότητας κάτω από 0.7, πρόστιμο.
Τελικά πάρτε το χαμπάρι, η οδήγηση έχει κινδύνους. Κάποιος μπορεί να αφαιρεθεί, να αντιδράσει άσχημα, να μην δει, να αντιδράσει απότομα, για ένα σωρό λόγους τους οποίους καλώς ή κακώς δεν μπορείς να αποφύγεις.
Κάποια μέτρα είναι λογικά γιατί επηρεάζουν υπέρμετρα (π.χ. αλκοόλ).
Κάποια άλλα είναι αστεία, όπως το κινητό, γιατί δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση να δεχτώ ότι το κινητό επηρεάζει περισσότερο από όλα αυτά τα παραδείγματα που ανέφερα, και που φυσικά δεν μπορείς να καταστήσεις παράνομα. -
Πόσοι είναι πραγματικά ικανοί να κρατάνε το τηλέφωνο, να μιλάνε -συγκεντρωγμένοι- σε αυτό και ταυτόχρονα να οδηγούν;;;
Με τα όσα έχουν δει τα μάτια μου από αυτοκινούμενους 'τηλεφωνητές' η άποψή μου είναι: μικρά είναι τα πρόστιμα. Θα έπρεπε να τους αντιμετωπίζουν όπως όσους οδηγούν υπό την επίρροια αλκοόλ.
Σε κάποια εφημερίδα διάβασα κάποτε ότι έχει γίνει έρευνα που καταδεικνύει ότι όσοι οδηγούν μιλώντας στο κινητό έχουν περίπου τον ίδιο χρόνο αντίδρασης με έναν μεθυσμένο. -
Με την ίδια λογική, πρέπει να απαγορεύονται και τα χαϊδολογήματα από/με την όμορφη συνοδηγό
Πέρα από την πλάκα, νομίζω ότι για κάποιο ιδιαίτερο λόγο, όντως το να μιλάς στο κινητό σε κάνει να αποσπάσαι πολύ περισσότερο από κάθετι άλλο. Μάλλον επειδή όταν μιλάς στο τηλέφωνο πάντα προσπαθείς υποσυνείδητα να συνδεθείς και οπτικά (μέσω φαντασίας προφανώς) με το συνομιλητή σου. -
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
[...] όταν μιλάς στο τηλέφωνο πάντα προσπαθείς υποσυνείδητα να συνδεθείς και οπτικά (μέσω φαντασίας προφανώς) με το συνομιλητή σου.Καλά εσύ ποιά νούμερα καλείς από το αυτοκίνητο σου;
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Με την ίδια λογική, πρέπει να απαγορεύονται και τα χαϊδολογήματα από/με την όμορφη συνοδηγόΑυτό το μέτρο όμως πλήττει μόνο αυτούς που έχουν όμορφη συνοδηγό, ενώ τους άλλους τους αφήνει ανενόχλητους. Άρα είναι ρατσιστικό το μέτρο!!! Το Κράτος δεν θέλει να δει άνθρωπο να προκόβει!!!
Για το κινητό, +1000 από μένα, όσοι βλέπω να μιλάνε σε κινητό είναι κινητοί χάροι (Χάρηηηη; ) εκτός και αν είναι σταματημένοι σε φανάρι! Στον πατέρα να δούμε πώς θα το κόψουμε το χόμπι...τα ακούει αρκετά, αλλά είναι ο κλασσικός 'από το ένα μπαίνουν, από το άλλο βγαίνουν'...
-
Κανονικά και για το τσιγάρο θα έπρεπε να υπήρχε πρόστιμο. Είναι 100% σίγουρο ότι αυτός που ανάβει το τσιγάρο όταν το αυτοκίνητο είναι εν κινήσει, θα αποσπασθεί η προσοχή του από το δρόμο (πολλοί δε στιγμιαία δεν κρατάνε καν το τιμόνι...). Θεωρείτε πως με το τσιγάρο στο χέρι υπάρχουν οι ίδιες δυνατότητες άμεσης αντίδρασης σε ένα απρόοπτο συμβάν?
Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένα, ούτε θέλω να φανώ εριστικός, απλά επειδή έχω δει σαν συνοδηγός, αρκετές φορές οδηγούς που καπνίζουν, όλες τις φορές τα αντανακλαστικά τους και οι αντιδράσεις τους είναι περιορισμένα....
-
Εμένα μου ήρθε ο αστυνομικός με τη φωτογραφία σε όριο 90ΚΜ και πήγαινα με 129ΚΜ/Η και μου είπε ότι είναι πλημμέλημα και θα πάω δικαστήριο.. δεν μου είπε κάτι για 350 ευρώ... τα 350 το δικαστήριο θα μου τα βάλει??? Αν ναι γιατί γίνεται το δικαστήριο?? για να έχουν δουλειά οι δικαστικοί??
-
Δεν θα σου πει δώσε 350
Θα σου πει 40 μερες επι τόσο η κάθε μέρα επι ταδε προσαυξηση+εξοδα δικαστηρίου δώσε τα διπλα απο οτι στην αρχη ακουσεςΠαλιοκατάσταση
Με 39χλμ πάνω απο το όριο πάντως κανονικά πληρώνεις 33 € και 3 πόντους δεν πας δικαστήριο!
-
Ο χρήστης internet_gr έγραψε:
Εμένα μου ήρθε ο αστυνομικός με τη φωτογραφία σε όριο 90ΚΜ και πήγαινα με 129ΚΜ/Η και μου είπε ότι είναι πλημμέλημα και θα πάω δικαστήριο.. δεν μου είπε κάτι για 350 ευρώ... τα 350 το δικαστήριο θα μου τα βάλει??? Αν ναι γιατί γίνεται το δικαστήριο?? για να έχουν δουλειά οι δικαστικοί??Που έγινε αυτό; Σε σταμάτησαν πιο μετά ή ήρθαν σπίτι κλπ; Ενδιαφέρει κι εμας για να προσέχουμε!
-
Ο χρήστης internet_gr έγραψε:
Αν ναι γιατί γίνεται το δικαστήριο?? για να έχουν δουλειά οι δικαστικοί??Οι δικαστικοι εχουν δουλεια για τα επομενα 600 χρονια,παρόλλα αυτα δεν ιδρωνει το αυτι κανενος και μας στελνουν στα δικαστηρια για να ειναι σιγουροι οτι θα μας τα παρουν (πληρωνεις επι τοπου ή σε μπουζουριάζουν).
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Πόσοι είναι πραγματικά ικανοί να κρατάνε το τηλέφωνο, να μιλάνε -συγκεντρωγμένοι- σε αυτό και ταυτόχρονα να οδηγούν;;;Με τα όσα έχουν δει τα μάτια μου από αυτοκινούμενους 'τηλεφωνητές' η άποψή μου είναι: μικρά είναι τα πρόστιμα. Θα έπρεπε να τους αντιμετωπίζουν όπως όσους οδηγούν υπό την επίρροια αλκοόλ.
Σε κάποια εφημερίδα διάβασα κάποτε ότι έχει γίνει έρευνα που καταδεικνύει ότι όσοι οδηγούν μιλώντας στο κινητό έχουν περίπου τον ίδιο χρόνο αντίδρασης με έναν μεθυσμένο.Συμφωνω απολυτα.
Οδηγηση και κινητο στο αυτι ειναι εγκληματικο.
ΠΡΟΣΤΙΜΑ