Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΠΡΟΣΤΙΜΑ
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. ΠΡΟΣΤΙΜΑ
    • 1
    • 2
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 7 / 10
    Περί αυτοκίνησης
    71
    199
    1178
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • I
      internet_gr last edited by

Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:

Εμένα μου ήρθε ο αστυνομικός με τη φωτογραφία σε όριο 90ΚΜ και πήγαινα με 129ΚΜ/Η και μου είπε ότι είναι πλημμέλημα και θα πάω δικαστήριο.. δεν μου είπε κάτι για 350 ευρώ... τα 350 το δικαστήριο θα μου τα βάλει??? Αν ναι γιατί γίνεται το δικαστήριο?? για να έχουν δουλειά οι δικαστικοί??

Που έγινε αυτό; Σε σταμάτησαν πιο μετά ή ήρθαν σπίτι κλπ; Ενδιαφέρει κι εμας για να προσέχουμε!

Παιδιά ήρθε στην δουλειά μου ο αστυνομικός και λόγο του φόρτου εργασίας ούτε τη φωτογραφία είδα ούτε το όριο ταχύτητας ούτε το πόσο πήγαινα ούτε είδα τι χαρτί υπέγραψα.. Αρκέστηκα στα λόγια του αστυνομικού που μου είπε 'πήγαινες με 129 ενώ το όριο ήταν 90, και επειδή πέρασες τα χ χιλιόμετρα είναι πλημμέλημα και θα γίνει δικαστήριο, θα σου βάλουν ένα προστιμάκι και θα φύγεις' υπογράφω και φεύγει...

Τη σοβαρότητα του γεγονότος την κατάλαβα μετά που μου είπε ένας φίλος ότι το πρόστιμο είναι 350 ευρώ.. ο μισός μισθός μου!!

πήγα χθες στην περιοχή που μου είπε ο αστυνομικός και το μεγαλύτερο όριο που είδα ήταν 80 οπότε μπορεί να έκανε λάθος ο αστυνομικός για το 90...

Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει με βεβαιότητα πότε περίπου θα γίνει το δικαστήριο και πόσο θα είναι το πρόστιμο περίπου??

υπάρχει περίπτωση να σβηστεί η κλίση με κάποιο τρόπο??

πριν 2 χρόνια είχα πάλι δικαστήριο για τον ίδιο λόγο αλλά ο πρόεδρος της δημοκρατίας είχε αθοώσει όλους που

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • K
        kacey last edited by

Ο χρήστης lokatzis έγραψε:

στο πρωτο:
        εγω προσωπικα μπορω να μιλαω και να οδηγαω σωστα, το εξοντωτικο προστιμο που δεν χτυπαει το πραγματικο προβλημα (να μιλας οταν οδηγας και να μην εχεις την προσοχη σου στο δρομο) αλλα χτυπαει το να μην εχεις hands free (που εμενα πχ δεν μου κανει καμμια διαφορα) ειναι που σχολιαζουμε.

Όταν μιλάς στο κινητό χωρίς hands-free συμβαίνουν δύο πράγματα:

1. Αποσπάται η προσοχή σου από τη συζήτηση
        2. Έχεις ένα χέρι λιγότερο
          Όταν έχεις hands-free ισχύει μόνο το (1). Αν ο πάράγοντας (2) δεν επηρεάζει την οδήγησή σου, πάω πάσο. Μάλλον, όμως, ανήκεις στο 0,0...01% των ανθρώπων που συμβαίνει αυτό.
          Και μη μου πεις ότι και όταν αλλάζεις ταχύτητες έχεις μόνο το ένα χέρι στο τιμόνι. Γιατί οι αλλαγές ταχύτητας κρατάνε ελάχιστο χρόνο εκτός και αν (α)οδηγείς σε κίνηση με συνεχές σταμάτα-ξεκίνα ή (β)κάνεις αγωνιστική οδήγηση με συνεχή ανεβάσματα/κατεβάσματα.

Προσωπικά οδηγάω πάντα με τα δύο χέρια πλην των περιπτώσεων (α), (β) και των λίγων φορών που μιλάω στο κινητό χωρίς hands-free .

By the way, είδες τo επεισόδιο 9x12 του 5th gear; Αν όχι, δες το: http://www.finalgear.com/shows/fifthgear/9/12/ και θα δεις ότι η οδήγηση με κινητό επηρεάζει ΠΟΛΥ!!!

τωρα το ειδα. Αμα σου πω οτι κραταω το τηλ με το δεξι, το τιμονι με το αριστερο, και καθε φορα που αλλαζω ταχυτητα αφηνω το τηλ. κατω και οχι το τιμονι? Ας ειναι καλα τα 20 κιλακια (ροπης) που σημαινουν οτι με μια 3η μπορω να κινουμαι ανετα μεσα στην πολη χωρις αλλαγες. Δεν μιλαω για σταματα-ξεκινα οπου εκει μπορεις να οδηγας με το ενα χερι (οπως και κανω ακομα και οταν δεν μιλαω στο τηλ) αρκει να προσεχεις γυρω σου.

προσεξε τωρα:
        ΠΑΝΤΑ οδηγω με τα δυο χερια στο τιμονι. Αυτο φαινεται οτι ερχεται σε αντιθεση με το παραπανω, εκτος αν βαλουμε και την εξης παραμετρο μεσα, οτι αμα τυχει τηλεφωνημα ενω οδηγω, ποτε δεν κραταει πανω απο μισο-ενα λεπτο ισα-ισα για να συννενοηθω στα γρηγορα. Δεν πιανω κουβεντα για ωρα.

για το τελευταιο, ναι το εχω δει το 5th gear. αυτο δειχνει ποσο επηρεαζει μερικους η ομιλια και ποσο μεγαλη απωλεια προσοχης τους προκαλει. δεν ειναι ολοι ετσι ομως.

• K
          kacey last edited by

internet_gr
          αμα υπογραφεις χαρτια που σου φερνει αστυνομικος χωρις να κοιτας, οτι και να πουμε ειναι λιγο...

• K
            kalmik last edited by

Διάβαζα στην εφημερίδα χθες Κυριακή ότι θα φέρουν το νέο ΚΟΚ για ψήφιση στην Βουλή και τα νέα πρόστιμα αν και ο υπουργός δήλωσε ανοικτός σε αλλαγές (δηλ. εκπτώσεις). Μου θυμίζει βεβαίως το γάιδαρο τουΧότζα στο στυλ απείλησέ τους με απίστευτα πρόστιμα και μετά μείωσέ τα 30% και θα σε ευγνωμονούν... Ντροπή ρε... Το θέμα είναι ότι εκτός από τα εξοντωτικά σε 'βαρειές παρα βάσεις' κόκκινα, στοπ και σία, θέλουν να ρίχνουν 350 ευρώ σε κάτι που κατά την άποψη του γράφοντος παίζεται αν αποτελεί παράβαση δηλ. την ζώνη ασφαλείας Επί του αν πρέπει να αποτελεί παράβαση έχουν γραφτεί πολλά. Να μας πουν όμως σε ποιά ευρωπαίκή χώρα κοστίζει μισό βασικό μισθό το πρόστιμο για ζώνη και μάλιστα σε συνάρτηση με τα εισοδήματα. Δηλ. αν ένας φτωχομικρομεσαίος με την γυναίκα του στο Uno του '90 που οδηγάει φάνε από 350 έκαστος ίσον 700 θα πρέπει α. να πεινάσει η ιοκογένειά του ένα μήνα β. να το πουλησει το ρημάδι (ίσως δεν πιάσει καν τα λεφτά του πρόστιμου) και γ. να πηγαίνει με τα πόδια. ¨ολα αυτά για την κακουργηματική παράβαση της ζώνης. Έλεος....

• A
              aserf last edited by

Ο χρήστης kalmik έγραψε:
              ...Να μας πουν όμως σε ποιά ευρωπαίκή χώρα κοστίζει μισό βασικό μισθό το πρόστιμο για ζώνη και μάλιστα σε συνάρτηση με τα εισοδήματα. Δηλ. αν ένας φτωχομικρομεσαίος με την γυναίκα του στο Uno του '90 που οδηγάει φάνε από 350 έκαστος ίσον 700 θα πρέπει α. να πεινάσει η ιοκογένειά του ένα μήνα β. να το πουλησει το ρημάδι (ίσως δεν πιάσει καν τα λεφτά του πρόστιμου) και γ. να πηγαίνει με τα πόδια. ¨ολα αυτά για την κακουργηματική παράβαση της ζώνης. Έλεος....

Να μου πεις εσύ σε ποιά ευρωπαϊκή χώρα ο κόσμος γράφει στον ίδιο βαθμό τον ΚΟΚ στ΄ @@ του. Λυπάμαι πολύ, αλλά αν θέλουμε βούρδουλα για να στρώσουμε καλά μας κάνουν. Να δηλώσω εξαρχής ότι είμαι φοιτητής και αν πάρω κάποια κλήση θα δυσκολευτώ πολύ να βρω τα λεφτά μιας και ελεημοσύνη' από τους γονείς μου αν έχω κάνει μ@λ@κία δεν παίζει...
              Όσο για τη ζώνη τη φοράω πριν καν βάλω μπροστά και ως συνοδηγός τη φοράω φυσικά ακόμα και όταν κάθομαι πίσω. Κόκκινα δεν περνάω, στα STOP σταματάω, προσέχω πού παρκάρω και δεν έχω προβολάκια. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι τρέχω, όταν βρεθώ με μια γερή κλήση στο χέρι ίσως μου περάσει και αυτό...

• K
                kavoyras last edited by

Ο χρήστης kalmik έγραψε:
                ...Να μας πουν όμως σε ποιά ευρωπαίκή χώρα κοστίζει μισό βασικό μισθό το πρόστιμο για ζώνη και μάλιστα σε συνάρτηση με τα εισοδήματα. Δηλ. αν ένας φτωχομικρομεσαίος με την γυναίκα του στο Uno του '90 που οδηγάει φάνε από 350 έκαστος ίσον 700 θα πρέπει α. να πεινάσει η ιοκογένειά του ένα μήνα β. να το πουλησει το ρημάδι (ίσως δεν πιάσει καν τα λεφτά του πρόστιμου) και γ. να πηγαίνει με τα πόδια. ¨ολα αυτά για την κακουργηματική παράβαση της ζώνης. Έλεος....

Ναι φίλε μου γιατί αν εγώ πχ είμαι ζαλισμένος και έστω από λάθος μου πέσω πάνω στον μπροστινό μου ο οποιός είναι κλασσικός Ελληνάρας και δεν φοράει ζώνη και σπάσει κανένα αυχένα γιατί δεν έχει και προσκέφαλα το αμάξι του ή γιατί κράταγε η γυναίκα του το παιδί τους για αερόσακο και το παιδί εκτοξεφθεί από το παρμπριζ, τότε γιατί εγώ να το έχω βάρος στη συνείδησή μου για όλη μου τη ζωή?
                Όχι αλλά συγνώμη, αν δεν μπορεί να καταλάβει τότε ναι.Ας παει και με τα πόδια που είναι τσάμπα...Ηθελέστα και παθέστα.Ο ΚΟΚ το λέει ξεκάθαρα.Ούτε κι εγώ είμαι υπερ στην πολιτική του κράτους για υπέρογκα πρόστιμα αλλά από τη στιγμή που το ξέρεις, πρόβλημά σου αν σε γράψουν (και πρόβλημά μου φυσικά).

• K
                  kalmik last edited by

Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:

Ναι φίλε μου γιατί αν εγώ πχ είμαι ζαλισμένος και έστω από λάθος μου πέσω πάνω στον μπροστινό μου ο οποιός είναι κλασσικός Ελληνάρας και δεν φοράει ζώνη και σπάσει κανένα αυχένα γιατί δεν έχει και προσκέφαλα το αμάξι του ή γιατί κράταγε η γυναίκα του το παιδί τους για αερόσακο και το παιδί εκτοξεφθεί από το παρμπριζ, τότε γιατί εγώ να το έχω βάρος στη συνείδησή μου για όλη μου τη ζωή?
                  Όχι αλλά συγνώμη, αν δεν μπορεί να καταλάβει τότε ναι.Ας παει και με τα πόδια που είναι τσάμπα...Ηθελέστα και παθέστα.Ο ΚΟΚ το λέει ξεκάθαρα.Ούτε κι εγώ είμαι υπερ στην πολιτική του κράτους για υπέρογκα πρόστιμα αλλά από τη στιγμή που το ξέρεις, πρόβλημά σου αν σε γράψουν (και πρόβλημά μου φυσικά).

Εχετε παρεξηγήσει φίλοι μου. Δεν είπαμε να μην υπάρχει πρόστιμο. Όχι όμως να είναι εξοντωτικό. Και μάλιστα το 'εξοντωτικό' παίζει ανάλογα με την εισοδηματική κατάσταση του καθενός. Αν εσύ έχεις μέσο μηνιαίο εισόδημα 2500 ευρώ διαφορετικά το εισπράττεις - και ίσως κρυφογελάς και λιγάκι που το αντέχεις - σε σχέση με το παράδειγμα του βασικού.
                  Επισης δεν έχετε συνειδητοποιήσει καλά πως πρέπει να λειτουργεί η διοικητική ποινή του προστίμου. Όχι σαν απειλή αλλά σαν πραγματικότητα. Να είσαι σίγουρος ότι αν τρέξεις πάνω από τα 120 το έφαγες. Αν περάσεις κόκκινο τοχεις σίγουρο. Αν δεν φορέσεις ζώνη θα σε τσιμπησουν... Δηλ. να υπάρχει εκείνο το υψηλό επίπεδο αστυνόμευσης που να εγγυάται πλήρως ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος. Όπως π.χ. στη Γερμανία που κανείς δεν διανοείται να κυκλοφορήσει με καμμένη λάμπα φρένων stop γιατί στο δρόμο τον έχουν πιάσει και του έχουν ρίξει τη λυπητερή.
                  Εδώ ο έλεγχος (εκτός σε ελάχιστα σημεία) είναι μια μακρινή απειλή λόγω ελλιπέστατης αστυνόμευσης (αν και έχουμε μεγάλο αριθμό αστυνομικού προσωπικού). Οπότε το πρόστιμο τίθεται ως μεταφυσική απειλή ως θεωρητικός βούρδουλας που πρέπει να φοβάσαι, αντί να το αντιμετωπίζεις ως βεβαιότητα αν κάνεις την παράβαση. Ωραίο επίπεδο επιβολής του νόμου. Ο πολίτης κύριοι πρέπει να σέβεται το νόμο και όχι να τον φοβάται λόγω εξοντωτικών ποινών. Ειδ' αλλως πλησιάζουμε τον ισλαμικό νόμο, που επιβάλλεται με το φόβο και τη βαναυσότητα. που κόβουν χέρια για κλοπές, μαστιγώνουν και λιθοβολούν. Βούρδουλα θέλουμε ή σεβασμό;

• P
                    powergs last edited by

Όταν οι εφημερίδες και περιοδικό από το χώρο του αυτοκινήτου το λέει ότι το παρακάνανε με τα πρόστιμα τότε τι να λέμε. Αν θυμάμαι και η ένωση αστυνομικών το παραδέχτηκε ότι ειναι για τη μαμαλίκα. Ποιος όμως τροχονόμος θα κάτσει να σου δώσει πρόστιμο των 300 και ευρώ; Θα τους κυνηγάνε με το ζορί οι διοικητές τους να τα κόβουν γιατί και οι αστυνομικοί και αυτοί άνθρωποι είναι και ξερουν πόσο δύσκολα βγαίνει το μεροκάματο για να σου κόψει της 300άρα και βάλε ευρώ. Και δε βγήκε τυχαία το ανέκδοτο ότι αν ξεκινήσεις σουρωμένος, και περάσεις κόκκινο, και δε σταματήσεις σε στοπ και παρκάρεις σε διάβαση για ανάπηρους και δε φοράς και ζώνη και μιλάς και στο κινητό και σε σταματήσει τροχονόμος τότε καλύτερα να τον σκοτώσεις γιατί λιγότερα θα πληρώσεις αν πας από φόνο εξ αμελειάς. Ανέκδοτα είναι αυτοί που τα βγάλανε τα πρόστιμα ανέκδοταν φτιάξανε να τα έχουν να τα βλέπουν. Ο Ελληναράς και ο Ελληναράς; Τι θα πει Ελληναράς; Αρχίσαμε να κάνουμε και διακρίσεις; Οι Έλληνες από τη μία και οι ...... Ελληναράδες από την άλλη; Πάμε βαφτίζουμε έναν που δε μας κάνει Ελληναρά και άντε παληκάρια ορμάτε τον να τον φάτε; Ωραία λογική!!

• M
                      manosk last edited by

Για πολλούς Έλληνες το 'λογικό' πρόστιμο συνοδεύεται από τη σκέψη 'άρα μπορώ να το ρισκάρω' κι όχι από τη σκέψη 'ας μην το κάνω'.

• G
                        gfon last edited by

Με τα νεα προστιμα εχω την εντυπωση οτι θε πεσει ξυλο.... αντε να σου στοιχισει λιγο παραπανο απο 700ε αλλα τουλαχιστον θα το ευχαριστηθεις.

ΥΣ.

-ποσο ειναι το προστιμο για bull-bar ειπαμε??
                        -ποσο ειναι το προστιμο για παρκαρισμα σε ραμπα αναπηρων?
                        -ποσο ειναι το προστιμο για προβολακια?
                        -ποσο ειναι το προστιμο για κινηση στην ΛΕΑ?

30-40 ευρω.....

• A
                          avel last edited by

Ο χρήστης GFON έγραψε:
                          -ποσο ειναι το προστιμο για bull-bar ειπαμε??
                          -ποσο ειναι το προστιμο για παρκαρισμα σε ραμπα αναπηρων?
                          -ποσο ειναι το προστιμο για προβολακια?
                          -ποσο ειναι το προστιμο για κινηση στην ΛΕΑ?

30-40 ευρω.....

Ουφφφφ μη με συγχύζεις βραδιάτικα...

Κρετίνοι.... (όλοι τους: οι παραβάτες, οι αστυνομικοί που δεν τούς σταματάνε και οι νομοθέτες που δεν τα έλαβαν υπόψη τους)

• C
                            cap-dim last edited by

*'Έρχεται' ο νέος ΚΟΚ με τσουχτερά πρόστιμα

5/12/2006 - 10:04

Του Φώτη Φωτεινού

Ο αναθεωρημένος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας αναμένεται να συζητηθεί στην σημερινή κυβερνητική επιτροπή. Έπειτα από την τελευταία αναθεώρησή του το 1999, ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας επανέρχεται με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την επιβολή ιδιαίτερα αυστηρών προστίμων στις παραβάσεις του σχετίζονται με την πρόκληση θανατηφόρων ατυχημάτων.

Στην λογική αυτή υπερδιπλασιάζονται τα πρόστιμα για την παραβίαση του STOP (110%), του κόκκινου σηματοδότη (110%), των ορίων ταχύτητας, της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, του αντικανονικού προσπεράσματος (110%) και της μη χρήσης ζώνης ασφάλειας και κράνους (111%). Ενδεικτικά το STOP από τα 334 ευρώ που είναι σήμερα (ο Τροχονόμος όταν 'κόβει' κάθε κλήση βεβαιώνει το μισό ποσό) διαμορφώνεται στα 700 ευρώ!

Το υπουργείο Μεταφορών διατείνεται ότι η αύξηση των προστίμων δεν αποτελεί εισπρακτικό μέτρο, αλλά παιδευτικό (!), καθώς αντικατοπτρίζει την σοβαρότητα με την οποία η ελληνική κοινωνία πρέπει να αντιμετωπίζει τις παραβάσεις αυτές.

Στον αντίποδα κινήσεις πολιτών, συγκοινωνιολόγοι, δικηγόροι, αλλά και…Τροχονόμοι αντιτίθενται στην επιβολή τέτοιων προστίμων, αφού ακόμη και ο θόρυβος από ηχοσυστήματα από 65,5 ευρώ που είναι σήμερα διαμορφώνεται στα 200 ευρώ.

Πάντως, ο νέος ΚΟΚ διατηρεί την δυνατότητα έκπτωσης του προστίμου κατά 50% εφόσον αυτό καταβληθεί εντός 10 ημερών από τη βεβαίωσή του, ενώ επιβάλλει διπλασιασμό του προστίμου εάν αυτό δεν καταβληθεί εντός δυο μηνών.

Στο νομοσχέδιο για το νέο ΚΟΚ περιλαμβάνεται σειρά διοικητικών παρεμβάσεων, όπως:

-Επιβάλλεται η ποινή αφαίρεσης άδειας οδήγησης, κυκλοφορίας και πινακίδων για 20 ημέρες, σε περίπτωση που καταλαμβάνονται θέσεις ή ράμπες ΑμεΑ.

-Προβλέπεται αφαίρεση άδειας οδήγησης για 60 ημέρες επιπλέον στην επιβολή προστίμου για παράβαση σιδηροδρομικών διαβάσεων.

-Μειώνεται κατά 50% το πρόστιμο για παράνομη στάθμευση δικύκλων.

-Καθιερώνεται ποινή σε όσους χρησιμοποιούν αντιραντάρ.

-Θεσμοθετείται η λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ) στους αυτοκινητοδρόμους προκειμένου να μην χρησιμοποιούνται άσκοπα από τους οδηγούς.

-Επιβάλλεται η σύνταξη μελετών και η έγκριση από τον γενικό γραμματέα Περιφέρειας για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που κάνουν οι δήμοι.

-Επιβάλλονται αυστηρές κυρώσεις σε εργολάβους που δεν σημαίνουν σωστά τα οδικά έργα, αλλά και σε όσους προβαίνουν σε κατασκευές εκτός προδιαγραφών.*

http://www.capital.gr

... δηλ θα τρως ενα προστιματακη και μετα θα εισαι 1-2 μηνες μεσα στο σπιτι γιατι δεν θα εχεις λεφτα να πας πουθενα

για να δουμε θα εχει ενδιαφερων ....

θελω να δω με τη καρδια θα κοβουν αυτα τα ακριβα κουστουμακια η ΚΚ τροχαιοι ....

βλεπω να βγαζουν οι τραπεζες προστιμο-δανεια

• G
                              gfon last edited by

Το μονο που ειδα και μου αρεσε ειναι οτι καταργειτε το οτι παιρνεις πισω τις πινακιδες σου αν πληρωσεις το τριπλασιο του προστιμου.

Δλδ αν σου παρουν τις πινακιδες, πισω δεν τις παιρνεις αν δεν περασουν οι αντιστοιχες μερες που λεει ο ΚΟΚ.

• rocsta
                                rocsta last edited by

Αν δεν περνάς ποτέ το φανάρι με κόκκινο κτλ τι σε νοιάζει πόσο είναι το πρόστιμο;

• G
                                  gfon last edited by

Αν το προστιμο για παραβιαση κοκκινου το εκαναν 1ε τι θα γινοταν αραγε?

• D
                                    drdino last edited by

Φυσικά και είναι πολλά τα λεφτά, αλλά έτσι ζώα που είμαστε, αν κάνει έστω και έναν δολοφόνο να το σκεφτεί και να μην το βιάσει το κόκκινο, καλά είναι, μπράβο.-

• K
                                      karabouzouklis last edited by

Το θεμα δεν ειναι ρε παιδια το υψος που εχει το προστιμο. Δηλαδη αν τον εβαζε να πληρωσει οσο ειναι αλλα επι τοπου, να μην εχει τη δυνατοτητα να το σβησει μετα, τα προστιμα επρεπε να ειναι επι τοπου. Και ας ηταν 80 ευρω το κοκκινο. Μολις το περασεις το κοκκινο να σου πει ο τροχαιος, φερε 80 Ευρω κολλαριστα. Να δεις μετα πως σε ποναει οταν ειναι 'φρεσκια' η εξυπναδα και μαγκια που μολις εκανες. Οταν πας μετα απο 10 μερες να πληρωσεις οπως ειναι τωρα το συστημα εχεις προλαβει ειτε να τη σβησεις, ειτε να το 'ριξεις' στην κακια στιγμη, στους κακους μπατσους κτλ...

Απλη λυση για να μην σβηνονται κιολας οι κλησεις, να δουνε μερικοι ποσα απιδια περνει ο σακος.

Αυτο θα ηταν σοβαρο μετρο, και οχι 700 ευρω προστιμο που θα το 'φανε' 2 κακομοιριδες και μετα δε θα ξαναεφαρμοστει ποτε. Βεβαια στην ελλαδα ειναι παραλογο να ζηταμε τα αυτονοητα, δηλαδη αστυνομια που κανει τη δουλεια της.

• M
                                        manosk last edited by

Κάτι πολύ σωστό είναι η κατάργηση της δυνατότητας να πάρεις πίσω τις πινακίδες που σου αφαιρέθηκαν λόγω παράνομης στάθμευσης (πχ για παρεμπόδιση ΜΜΜ) πληρώνοντας το 3πλάσιο του προστίμου (65Χ3 ήταν).
                                        Δηλαδή το να κάνεις την κυκλοφορία κόλαση κόστιζε 200 ευρώ ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας. Έτσι ο λεφτάς παράταγε την καγιέν στη ράμπα αναπήρου κι ΑΝ του έπαιρναν τις πινακίδες έλεγε 'δε βαριέσαι' και την άλλη μέρα κυκλοφορούσε κανονικά. Τώρα τέρμα.

Κάπου μάλιστα διάβασα ότι καταργήθηκε επίσης το 'σβήσιμο' κλήσεων, αλλά δεν το πολυπιστεύω. Κυρίως γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει σοβαρός λόγος (πχ βλάβη) για την ακινητοποίηση σε σημείο όπου απαγορεύεται η στάθμευση.

• K
                                          karabouzouklis last edited by

Ναι τωρα απλα θα κυκλοφορει απο την επομενη μερα (και για οσες μερες θα του εχουν τις πινακιδες οι τροχαιοι) απλα χωρις πινακιδες. Τι το ψαχνουμε. Αφου δεν εφαρμοζεται τιποτα.

• L
                                            lkar last edited by

Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
                                            Ναι τωρα απλα θα κυκλοφορει απο την επομενη μερα (και για οσες μερες θα του εχουν τις πινακιδες οι τροχαιοι) απλα χωρις πινακιδες. Τι το ψαχνουμε. Αφου δεν εφαρμοζεται τιποτα.

απλώς θα πάρει το 2ο, 3ο, 4ο αυτοκίνητο

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 9
                                            • 10
                                            • 7 / 10