-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
kyr80Αν σε ενοχλούν τα ιδιαίτερα προνόμια των γυναικών όσον αφορά στη σύνταξη γιατί λοιπόν αποδέχεσαι τότε να διατηρούν τα αντίστοιχα προνόμια και οι υπάλληλοι της ΔΕΗ. Οι υπόλοιποι μη συντεχνιούχοι Έλληνες έχουν ουρήσει στο πηγάδι???
Γιατί η μάνα μου- γυναίκες πέρνουν αναλογικά με τις εισφορές τους, περισσότερα χρήματα στο σύνολο της υπόλοιπης ζωής τους, από ότι ο αντίστοιχος άντρας για την ΙΔΙΑ δουλειά.
-
Γράφω αυτά και το αφήνω για σήμερα(γκρινιάζει η γυναίκα μου, Σαββατόβραδο ντε ), έχουμε κάνει τους ΔΕΗτζίδες να φαντάζουν σαν τον Λάτση. Κοιτάξτε τα μιθολόγια των δικαστικών... Έχω γνωστό εισαγγελέα σε διοικητικό που πατάει 2-3 φορές το μήνα και μετά δουλέυει σπίτι του. Δε λέω πόσα παίρνει γιατί θα σουβλίσουμε και τους δικαστικούς μετά... Κοιτάξτε στην ΥΠΑ μισθούς και πότε βγαίνουν στη σύνταξη... Τα εργάσιμα των στρατιωτικών. Να μιλήσουμε για βουλευτές, πρώην βουλευτές κλπ,κλπ.
Αν η κυβέρνηση ήθελε να είναι δίκαιη(λέμε τώρα) να τηρούσε τις αποφάσεις της (σωστές ή λάθος) για όλους τους κλάδους... Αφού την έκανε γυριστή με τους δημοσιογράφους, για την μη ενοποίηση στην ουσία του ταμείου τους, θα φάει τώρα και τα σκατά της με τη ΔΕΗ... Λάθος της που έδειξε ότι κωλώνει με τους μεν... Δηλαδή εκεί δεν πειράζουν τα παιδιά(δημοσιογράφοι), αλλά φταίνε τα αποπαίδια(ΔΕΗ)... Εννοείται πως δεν συμφωνώ ούτε με την ενοποίηση του ταμείου των δημοσιογράφων -
Βαρέθηκα να βλέπω τα ατομάκια, με τα ξεκούμπωτα πουκαμισάκια, που πληρώνονται για να 'αγωνίζονται' για τα 'κεχτημένα', να μας λένε πως για τις διακοπές 'φταίει η διοίκηση', 'η κυβέρνηση', πως 'θέλουν τον καταναλωτή μαζί τους' ( μιλάμε για την αποθέωση του θράσους!!) και πως τα '40 λεπτά διακοπών ρεύματος θα πρέπει να τα ανεχθούμε, για να προβληθεί ο ...Αγών τους' !!
Ούτε ξέρω ούτε μ' ενδιαφέρει πώς θα διεκδικήσουν το όποιο δίκιο τους (το ίδιο εξ' άλλου ισχύει και αντίστροφα για αυτούς...). Ας αυτοπυρποληθεί κάποιος από δαύτους μπροστά στη Βουλή ή τέλος πάντων, ας παραιτηθούν ΟΛΟΙ και να πάνε σπίτια τους, αν δεν τους αρέσει !!
Αυτό που μ' ενδιαφέρει είναι πως, έχω μωρό παιδί, μου 'χουν κόψει το ρεύμα 5 φορές από 2 ώρες την κάθε φορά μέχρι τώρα (τις δύο μετά τις 6 το απόγευμα...), χωρίς να έχω κάνει ΤΙΠΟΤΑ σε κάποιον από το συνάφι τους, αντιθέτως στις (αναγκαστικές) υποχρεώσεις μου εναντίον τους είμαι καθ' όλα εντάξει (εάν θέλω, ας κάνω κι αλλιώς !!).
Ξαναρώτησα πριν μερικές σελίδες, ρωτάω και τώρα: θα καθίσει ποτέ κανένα από αυτά τα ρεμάλια του στρατού κατοχής, που τρώει τις σάρκες αυτής της έρμης ρημαδοχώρας στο 'σκαμνί' και θα 'φάει' μια παραδειγματική ποινή, με βάση τα όσα ο νόμος προβλέπει για τις ανάλογες περιπτώσεις ; Εγώ, ο απλός πληβείος, μπορώ να τους κάνω κάτι στα πλαίσια του νόμου, οτιδήποτε ρε γαμώτο, για τα όσα μου κάνουν;
Έτσι όπως βαίνουν τα πράγματα, ούτε καν 'πολιτικό κόστος' δεν θα έχει ο πρώτος θαρραλέος υπουργός, που θα διαολοστείλει τέτοιους δικτατορίσκους... -
Περι ασφαλιστικου της ΔΕΗ.
Μεχρι το 1966 οι υπαλληλοι της ΔΕΗ ηταν ασφαλισμενοι στο ΙΚΑ.
Λογω αδυναμιας της Πολιτειας ομως να στηριξει την Επιχειρηση στο προγραμμα εξηλεκτρισμου της χωρας αποφασιστηκε με το νομο 4491/66 η ασφαλιση των εργαζομενων να ανατεθει στην ιδια τη ΔΕΗ (ασφαλιση στον εργοδοτη) ωστε με τα χρηματα των εισφορων των εργαζομενων να βρεθει μερος των αναγκαιων (τεραστιων) κεφαλαιων για το γιγαντιαιο με τα μετρα της Ελλαδας και τις συνθηκες της εποχης προγραμμα εξηλεκτρισμου.Ποτε το κρατος δε χρηματοδοτησε το ασφαλιστικο της ΔΕΗ ουτε με μια δραχμη.
Ετσι οι ασφαλιστικες εισφορες των εργαζομενων της ΔΕΗ (το απαοεματικο δηλαδη) επενδυθηκαν απο τη ΔΕΗ και ως εκ τουτου μετατραπηκαν σε περιουσιακα στοιχεια της Επιχειρησης.
Η αξια των περιουσιακων στοιχειων υπολογιζεται σημερα συμφωνα με αναλογιστικες μελετες διεθνων οικων (wyatt-prudential) που προσληφθηκαν απο τη ΔΕΗ και το κρατος σε περιπου 10 δις ευρω (ή 3,3 τρις δρχ).
Το 1999 λογω αφενος της μετατροπης της ΔΕΗ σε Α.Ε. και της επερχομενης εισαγωγης της στο ΧΑΑ, και αφετερου της απαγορευσης απο την Ε.Ε. της ασφαλισης στον εργοδοτη, η Διευθυνση Ασφαλισης Προσωπικου της ΔΕΗ μετατραπηκε σε αυτονομο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ασφαλισης (και οχι ταμειο) με σειρα νομων του Ελληνικου Κρατους (νόμος 2773 άρθρο 34 – νόμος 2919 άρθρο 26 και Π.Δ 51) η δε περιουσια που ανερχοταν στο πιο πανω αναφερομενο ποσο, λογω της αδυναμιας και του κρατους και της ΔΕΗ να την αποδωσουν στο νεο Οργανισμο, συμφωνηθηκε να δινεται τμηματικα καθε χρονο για την καλυψη των οποιων ελλειματων που ετσι κι αλλιως ο ΟΑΠ/ΔΕΗ θα μπορουσε να καλυψει αν ειχε το ποσο που ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ ειχε ενσωματωμενο στα περιουσιακα στοιχεια της ΔΕΗ.
Αυτη ειναι η αληθεια.Ποτε κανεις δεν εκτος απο τους εργαζομενους στη ΔΕΗ και φυσικα την ιδια τη ΔΕΗ δε χρηματοδοτησε εστω με ενα ευρω τον Οργανισμο Ασφαλισης Προσωπικου της ΔΕΗ.
-
Πολύ ωραία.
Ποια είναι η διαφορά του 'Οργανισμού Ασφάλισης' από το ταμείο?
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Πολύ ωραία.Ποια είναι η διαφορά του 'Οργανισμού Ασφάλισης' από το ταμείο?
Αφου δε μπορεις να την αντιληφθεις, δε μπορω να κανω κατι εγω....
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
lazarefa-
Όχι είμαι προ του 31/12/1992 (ήμουν ήδη ασφαλισμένος προ του 1993) και για το έτος 2007 οι εισφορές μου έφτασαν τα 4300 Ευρώ (άλλο αν την αύξηση του Α εξαμήνου θα την πληρώσω το 2008...). Σύντομα δε, για να φτάσω να πάρω τη σύνταξη που βάσει νόμου θα πρέπει να έχω (και είναι μεγαλύτερη από τη δική σου) το ποσό που θα πρέπει να πληρώσω θα αυξηθεί κατά 50% περίπου. Εσύ ως ασφαλισμένος μετά την 1/1/1993 πληρώνεις ποσοστό επί του μισθού σου για το λόγο αυτό έχεις τα παραπάνω.** Για μένα στη φάση που είσαι θα φτάσω λίαν συντόμως** (τέρμα τα ψέματα βάσει του Νόμου Ρέππα).....
-
Μάλλον στους νεώτερους την ηλικία (αστείο να σπάσει ο πάγος) διαφεύγει το γεγονός ότι με το νόμο Σιούφα από το ταμείο 'απαλοτριώθηκαν' αποθεματικά ύψους 70 δις δραχμών της εποχής.
-
Επιπλέον μάλλον αγνοείς ένα ακόμα γεγονός. Ως μηχανικός πληρώνω άπό τη τσέπη μου και μόνον (δεν μου περισσεύουν) δεν έχω καμία εργασιακή κάλυψη, αν αρρωστήσω ως μισθό θα πάρω από τα 3 το μακρύτερο, δεν καλύπτομαι βέβαια από κανένα νόμο περί διασφάλισης των απολύσεων (πως άλλωστε εφόσον είμαι αυτο-απασχολούμενος) κ.α.
-
Για τους ΔΕΗτζήδες το πρόβλημα είναι ότι εκμεταλεύονται την θέση τους στην παραγωγική διαδικασία για να εκβιάσουν την Κάθε Κυβέρνηση να υποκύψει στις δικές τους απαιτήσεις που είναι ΥΨΗΛΟΙ ΜΙΣΘΟΙ και αντίστοιχες ΥΨΗΛΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ μετά τη σύνταξη (που έρχεται πολύ πιο σύντομα από ότι για τους υπόλοιπους εργαζομένους).
St.Devote
Όταν μιλάς για τα λιγνιτορυχεία ομιλείς για αυτά που η εκσκαφή του ορυκτού έχει δοθεί εδώ και χρόνια σε εξωτερικούς υπεργολάβους με τις ευλογίες της ΓΕΝΟΠ και έχει στηθεί ένα άθλιο πανηγύρι ρεμούλας???
Αγαπητέ Χρήστο-christosdimou, αφού είσαι και προ του 1992 ασφαλισθείς ακόμα χειρότερα...Δε φταις βέβαια εσύ γιαυτό, προς θεού, απλά με το καθεστώς παλαιών-νέων η αδικία είναι πολλαπλή σε βάρος των λεγόμενων νέων (μετά 1/1/1992 ασφαλισμένων).
Βάσει αυτού:
http://www.tsmede.gr/indexx.asp?page=3κοιτώντας στο πεδίο παλαιοί ασφαλισμένοι ελ. επαγγελματίες, βλέπω για το 2007 μια μηνιαία ειφορά ίση προς 319,75 ευρώ συμπεριλαμβανομένης και της λεγόμενης ειδικής εισφοράς. Αυτό πολλαπλασιαζόμενο επί 12 μήνες (αφού οι ελ. επαγγελματίες πληρώνουν 2 εξάμηνα ανά έτος κι όχι 2 επτάμηνα), κάνει ένα συνολικό ποσό ίσο προς 3837 ευρώ...Αυτό βέβαια για τη χαμηλότερη ασφαλιστική κλάση που υποθέτω πως κι εσύ όπως οι πιο πολλοί μηχανικοί έχεις επιλέξει..οπότε αδυνατώ να υπολογίσω τα 4300 ευρώ που προανέφερες, εκτός ίσως από την περίπτωση να πληρώνεις ληξιπρόθεσμα και να επιβαρύνεσαι με τόκους υπερημερίας, που ωστόσο είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο...
Παραδέχεσαι βέβαια, ότι με το ισχύον καθεστώς και με σαφώς μικρότερες εισροές σου στο ταμείο, λαμβάνεις μεγαλύτερη σύνταξη από μένα..Το ότι εγώ είμαι μετά την 1/1/93 ασφαλισμένος και οι ειφορές μου υπέρ ΤΣΜΕΔΕ ως μισθωτού μηχανικού υπολογίζονται ως ποσοστό των συνολικών ακαθάριστων αποδοχών μου, άρα δυνητικά και πρακτικά στην προκειμένη περίπτωση πολλαπλάσιες από των παλαιών μηχανικών, σε καμία περίπτωση δεν καθιστά αυτό το γεγονός δίκαιο έναντι όλων εσάς των επονομαζόμενων παλαιών συναδέλφων μου, εφόσον ο παρονομαστής (βλέπε παροχές) είναι κοινός...(κάτι έλεγα πριν για κλεψιά των κυβερνώντων απλά νομοθετώντας...σωστά;)
Το ότι εσύ όπως και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες πληρώνετε από την τσέπη σας και μόνο, δεν είναι προφανώς επιχείρημα υπέρ σας...Κι εγώ από τις ακαθάριστες μικτές αποδοχές μου, δηλαδή την τσέπη μου, πλήρωσα για το 2007 6327 ευρώ, δεν τα πλήρωσε ο φούφουτος, ή μάλλον πιο σωστά ο φούφουτος, δηλαδή ο εργοδότης μου, πλήρωσε επιπλέον από εμένα άλλες 8251 ευρώ, για να έχω τις ίδιες παροχές με σένα και κάθε παλαιό μηχανικό του ΤΣΜΕΔΕ...Σωστά;
Για το επιχείρημά σου ότι αν αρρωστήσεις θα πάρεις τα 3 το μακρύτερο σαν αμοιβή ημερασθενειών, απλά συμπάσχω, γιατί ο εργοδότης μου δεν πληρώνει την εισφορά 4,18% στο ΙΚΑ για αυτή την κάλυψη (έτσι κι αλλιώς και η κάλυψη του ΙΚΑ είναι εντελώς γελοία, γύρω στα 30 ευρώ τη μέρα μικτά μετά τις 3 μέρες ασθένειας αν θυμάμαι καλά, κι αυτά πληρώνοντας, ένα πολύ υψηλό ποσό, το 4,18% των μηνιαίων ακαθάριστων αποδοχών που προείπα...Κατά συνέπεια, και σαυτό, ξαναλέω, δεν έχουμε διαφορά...
Ουσιαστικά όσα γράφεις ανάγονται στη φιλοσοφία του μισθωτού vs ελ. επαγγελματία απλά, και στα υπέρ και κατά αμφότερων των καθεστώτων εργασίας ενός μηχανικού, που φαντάζομαι πως είναι θέμα επιλογής μου/σου κι όχι θέμα αδικίας ή μη κάποιου τρίτου έναντί μου/σου, τουλάχιστον για την επιλογή των επαγγελμάτων μας...
Τέλος λες φίλε μου για τους ΔΕΗτζήδες ότι εκμεταλλεύονται τη θέση τους στην παραγωγική διαδικασία κλπ...
Ο δικός μας κλάδος, οι μηχανικοί, δεν εκμεταλλεύτηκαν τη θέση τους στο καθεστώς των δημοσίων έργων και μελετών, όποτε θίχτηκαν τα δίκαια ή μη (κατεμέ δίκαια) συμφέροντά μας; Με λίγα λόγια, σου φαίνεται παράλογο ο κάθε κλάδος να εκμεταλλεύεται τα όποια δυνατά του χαρτιά για να πετύχει τους στόχους του, πολύ δε περισσότερο όταν οι τελευταίοι έχουν να κάνουν με συνταξιοδοτικά δικαιώματα, άρα και με την εξασφάλισή τους για τα γεράματα (στην τελική); Στο κάτω κάτω, αν μια απεργία με τον α ή β τρόπο δεν έχει ορατές επιπτώσεις, άρα αντίκτυπο προς τα έξω, με ποιο άραγε τρόπο θα αποτελέσει μοχλό πίεσης; Με το διάλογο; Τότε δε χρειάζεται να κάνουμε καθόλου απεργίες, ή ίσως, πρέπει να δεχτούμε ότι κάποιες κατηγορίες εργαζομένων θα επιβάλλεται να δουλεύουν δίχως να απεργούν, κι ότι παίρνουν, αν παίρνουν, έχει καλώς, διαφορετικά ας αλλάξουν επάγγελμα...Σωστά;
Τα πιστεύετε αυτά; Έχετε δει πουθενά να φτιάχνεται ομελέτα δίχως να σπάνε αυγά; Αυτή η λογική της απαξίωσης κάθε μορφής κινητοποιήσεων-αγώνων μας οδήγησε στα σημερινά χάλια και στην πλήρη απάθεια...Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι κατακτιέται οτιδήποτε χωρίς αγώνες, συγκρούσεις αλλά και παράπλευρες απώλειες; Εδώ κοτζάμ FYROM και μας χορεύει στο ταψί ως χώρα επειδή ο Αμερικάνος ξεδιάντροπα τους προμοτάρει, κι εμείς πιστεύουμε ως αφελείς ότι μπορεί ένας κλάδος εργαζομένων, άσχετα αν έχει δίκιο ή όχι, να διεκδικήσει χωρίς επιπτώσεις πουθενά;
Ειλικρινά βρε παιδιά, δεν καταλαβαίνω με ποια λογική θέλετε πολλοί εδώ μέσα να μπούμε σε μια λογική όπου τα 800-1200 ευρώ μισθός ενός τεχνίτη πχ, επειδή ο ιδιωτικός τομέας κακώς, κάκιστα, αυτά δίνει πχ σε έναν τεχνίτη με 15-20 χρόνια σκληρής δουλειάς, να θεωρούνται ως λογικό μέτρο που ορίζει τη νορμάλ αμοιβή, ενώ πχ αν κάποιος υπάλληλος ΔΕΚΟ ή δε ξέρω τι άλλο, αντίστοιχης εργασίας σπουδών κλπ παίρνει πχ με τις ίδιες συνθήκες 1500-1700 ευρώ, να είναι ο προνομιούχος; Γιατί δηλαδή δε βλέπετε πως ο ιδιωτικός υπάλληλος είναι ο ριγμένος ανεξαρτήτως του άλλου, αλλά παίρνετε τον πρώτο (τον ιδιωτικό) ως το πρότυπο αμοιβόμενου και βάσει αυτού ορίζετε τα μισθολογικά ρετιρέ; Με λίγα λόγια πότε θα καταλάβουμε ότι είναι λάθος η λογική της προς τα κάτω ισοπέδωσης-εξομοίωσης, από τη στιγμή που και με τους σαφώς καλύτερους μισθούς κάποιων υπαλλήλων ΔΕΚΟ κλπ, είμαστε πάλι πολύ κάτω από τους ευρωπαικούς μισθούς κι εν τέλει, πάλι το επίπεδο διαβίωσης δεν εξασφαλίζεται στην Ελλάδα με την ακρίβεια και το εν γένει κόστος ζωής που έχουμε;
Μπορεί κάποιος καλόπιστος να μου απαντήσει σε αυτό το ερώτημα;
Γιατί τρελαινόμαστε αν κάποια κατηγορία υπαλλήλων κατάφερε και παίρνει καλύτερα λεφτά από την απόλυτη κοροιδία που πληρώνονται οι πολλοί, εργαζόμενοι βέβαια (γιατί πιστεύω πραγματικά, πως το 75-80% των τεχνικών της ΔΕΗ, τουλάχιστον, δεν αναφέρομαι στους διοικητικούς, αυτούς λοιδορήστε τους όσο γουστάρετε, μαζί σας κι εγώ, εργάζονται υπεύθυνα και δεν είναι παράσιτα όπως τους παρουσιάζετε ή αφήνετε να εννοηθεί)...
Δηλαδή αν ο Χ ΔΕΗτζής που εργάζεται, παίρνει μετά 20 χρόνια κωλοδουλειάς σε ΑΗΣ ή ορυχείο, (πιστέψτε με, έχω κάνει πρακτική στον ΑΗΣ Αμυνταίου και ξέρω τι λέω), 1200 ευρώ αντί 1700, και γίνει άλλος ένας ψωμοζήτουλας στην ψωροκώσταινα, θα αισθάνονται οι λοιποί ότι ο νεκρός δεδικαίωται και θα είναι καλύτερα για την κοινωνία μας λέτε;
Ότι και να λέτε για μια ΔΕΚΟ τύπου ΔΕΗ, η τελευταία παράγει και παρήγε το πιο φθηνό ηλεκτρικό της Ευρώπης, και μέχρι να έρθουν οι γκουρού τύπου Αθανασόπουλου (για την ακρίβεια μέχρι την εποχή Νέζη, λίγο πριν τον Τάκη) ήταν και καρακερδοφόρα, το καμάρι του γκουβέρνου...Όλο το κακό ξεκίνησε όταν το ιδιωτικό κατεστημένο της ψωροκώσταινας θέλησε πέραν τόσων άλλων με τα γνωστά αποτελέσματα (καύσιμα,ναύλα ακτοπλοίας, αεροπορία, δημόσια έργα κλπ) να ελέγξει και την ηλεκτρική ενέργεια....
Φανταστείτε πχ ότι σαυτή τη χώρα της ελεύθερης αγοράς και του ελεύθερου ανταγωνισμού (εδώ γελάμε), η ΔΕΗ ήταν αμιγώς ιδιωτική και ως ιδιωτικό μονοπώλιο ανέβαζε την κιλοβατώρα κατά το δοκούν με τη λογική των αυξήσεων της βενζίνης... Τι θα γινότανε; Πως θα αντιμετωπίζαμε εμείς οι πολλοί της αυξήσεις του ηλεκτρικού; Θα απαιτούσαμε από την κυβέρνηση να την ξαναγοράσει; θα μποικοτάραμε ως καταναλωτές την κατανάλωση ηλεκτρικού; Τότε ποιος κακός αλήτης θα μας έφταιγε; Αμφιβάλετε ότι για κει πάει το πράγμα με τη συνεχή απαξίωση και τα πισωγυρίσματα που βλέπουμε;Γιατί νομίζετε ότι ο πολύς κος Αθανασόπουλος μας προιδέασε το πρηγούμενο καλοκαίρι για τη μορφή των πραγμάτων που θά ρθουν; (βλ. συνεχείς αυξήσεις μέχρι πάνω κάτω διπλασιασμού της τιμής κιλοβατώρας επιπέδου 2007, προκειμένου να είναι οικονομικά συμφέρουσα η είσοδος ιδιωτών στο σύστημα ηλεκτροπαραγωγής...) Με λίγα λόγια, η επίσημη ΔΕΗ μέσω της διοίκησής της ως εκφραστή της κυβερνητικής πολιτικής , στήνει κώλο στους ιδιώτες υποβοηθώντας τους να μπουν στην αγορά με ξύλινα ποδάρια (βλ. πολύ υψηλό κόστος παραγωγής ελέω φυσικού αερίου), και οδηγεί την κούρσα των αυξήσεων της κιλοβατώρας, για να μπουν στο σύστημα μια ώρα νωρίτερα και να πληρώνουμε εμείς τη νύφη (όπως πάντα) της παντελούς αδυναμίας του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα να λειτουργήσει πραγματικά κι όχι μέσω πισόπλατων παρεμβάσεων ανταγωνιστικά...
Θα μπορούσα να γράψω πολύ περισσότερα αλλά ξεφεύγουμε πολύ, οπότε... -
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Πολύ ωραία.
Ποια είναι η διαφορά του 'Οργανισμού Ασφάλισης' από το ταμείο?
Αφου δε μπορεις να την αντιληφθεις, δε μπορω να κανω κατι εγω....
Ορισμό δεν έχουν ως έννοιες?
Επί της ουσίας ποια διαφορά υπάρχει?
-
Και σήμερα εκπλήρωσα το χρέος μου προς τους απεργούς, με το περίπου 2ωρο διάλειμμα χωρίς ηλεκτροδότηση. Οπότε μάλλον έχω το δικαίωμα να γράψω εδώ.
Αλλά δε βαριέσαι, όσο και να μου κόβεις εμένα το ρεύμα ρε φίλε συνδικαλιστή μελλοντικέ πολιτικέ υπουργέ κ.λ.π. (οι περισσότεροι πολιτικάντηδες μας δεν έχουν εργαστεί ποτέ όπως ακριβώς κι εσύ φίλε μου συνδικαλιστή) δε μπορώ να κάνω κάτι για να σε βοηθήσω.
Περισσότερα θα τα κατάφερνες αν είχες @@ μέσα στο παντελόνι σου και αποφάσιζες να ενοχλήσεις αυτούς που πραγματικά μπορούν να κάνουν κάτι για το πρόβλημά σου φίλε μου και τζάμπα μάγκα συνδικαλιστή.
Φιλάκια και φρόντισε σε παρακαλώ να είσαι πιο τυπικός στις διακοπές ρεύματος. Όταν λες δυο ώρες να είναι δυο ώρες όχι λιγότερο. Ανίκανος ακόμα κι εκεί είσαι φίλε μου συνδικαλιστή. -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Ειλικρινά βρε παιδιά, δεν καταλαβαίνω με ποια λογική θέλετε πολλοί εδώ μέσα να μπούμε σε μια λογική όπου τα 800-1200 ευρώ μισθός ενός τεχνίτη πχ, επειδή ο ιδιωτικός τομέας κακώς, κάκιστα, αυτά δίνει πχ σε έναν τεχνίτη με 15-20 χρόνια σκληρής δουλειάς, να θεωρούνται ως λογικό μέτρο που ορίζει τη νορμάλ αμοιβή, ενώ πχ αν κάποιος υπάλληλος ΔΕΚΟ ή δε ξέρω τι άλλο, αντίστοιχης εργασίας σπουδών κλπ παίρνει πχ με τις ίδιες συνθήκες 1500-1700 ευρώ, να είναι ο προνομιούχος;H κατσικα του γειτονα αγαπητε μου.Η κατσικα του γειτονα.....
Ότι και να λέτε για μια ΔΕΚΟ τύπου ΔΕΗ, η τελευταία παράγει και παρήγε το πιο φθηνό ηλεκτρικό της Ευρώπης, και μέχρι να έρθουν οι γκουρού τύπου Αθανασόπουλου (για την ακρίβεια μέχρι την εποχή Νέζη, λίγο πριν τον Τάκη) ήταν και καρακερδοφόρα, το καμάρι του γκουβέρνου...
Κι ομως φιλε μου...Η αποσυνθεση της ΔΕΗ αρχισε επι Νεζη.Ας μη ξεχνας οτι μεχρι τοτε η ΔΕΗ δεν ειχε πληρωσει ουτε σεντσι για διακαιωματα εκπομπης ρυπων, πως το πετρελαιο ειχε 30 δολ.το βαρελι κλπ...
Όλο το κακό ξεκίνησε όταν το ιδιωτικό κατεστημένο της ψωροκώσταινας θέλησε πέραν τόσων άλλων με τα γνωστά αποτελέσματα (καύσιμα,ναύλα ακτοπλοίας, αεροπορία, δημόσια έργα κλπ) να ελέγξει και την ηλεκτρική ενέργεια....
Πολυ σωστα.Δεν ειναι τυχαιο οτι για τα διαφορα μημονια συνεργασιας της ΔΕΗ εκτος απο τους συνδικαλιστες της ΔΕΗ αντιδρα σφόδρα και ο κ.Μυτηληναιος.
Φανταστείτε πχ ότι σαυτή τη χώρα της ελεύθερης αγοράς και του ελεύθερου ανταγωνισμού (εδώ γελάμε), η ΔΕΗ ήταν αμιγώς ιδιωτική και ως ιδιωτικό μονοπώλιο ανέβαζε την κιλοβατώρα κατά το δοκούν με τη λογική των αυξήσεων της βενζίνης... Τι θα γινότανε; Πως θα αντιμετωπίζαμε εμείς οι πολλοί της αυξήσεις του ηλεκτρικού; Θα απαιτούσαμε από την κυβέρνηση να την ξαναγοράσει; θα μποικοτάραμε ως καταναλωτές την κατανάλωση ηλεκτρικού; Τότε ποιος κακός αλήτης θα μας έφταιγε;
Αν δε μπορειτε να φανταστειτε αυτα που ευστοχα ρωταει ο lazarefa και οικτειρετε τους ΔΕΗτζηδες για τις διακοπες ρευματος λογω της απεργιας ρωτηστε κανα γνωστο σας τι συνεβει στη Καλιφορνια με το ρευμακαι τους καλους ιδιωτες που το παραγουν και μαλιστα χωρις να εχουν τους κακους και ενοχλητικους συνδιαλιστες απεργους στα ποδια τους...
Αμφιβάλετε ότι για κει πάει το πράγμα με τη συνεχή απαξίωση και τα πισωγυρίσματα που βλέπουμε;Γιατί νομίζετε ότι ο πολύς κος Αθανασόπουλος μας προιδέασε το πρηγούμενο καλοκαίρι για τη μορφή των πραγμάτων που θά ρθουν; (βλ. συνεχείς αυξήσεις μέχρι πάνω κάτω διπλασιασμού της τιμής κιλοβατώρας επιπέδου 2007, προκειμένου να είναι οικονομικά συμφέρουσα η είσοδος ιδιωτών στο σύστημα ηλεκτροπαραγωγής...)
Eγω προσωπικα δεν αμφιβαλλω καθολου.Και προτεινω σε οσους φωνασκουν να ρωτησουν κανα μεγαλυτερο τι ηταν η ΗΕΑΠ (Ηλεκτρικη Εταιρεια Αθηνων Πειραιως) κοινς λεγομενη και Power και τι ειχαν τραβηξει απο αυτη οι πελατες της και το Ελληνικο Δημοσιο μεχρι να τη ξεφορτωθουμε και να ερθει η κακια ΔΕΗ και οι τεμπεληδες ανεπροκοποι υπαλληλοι της....
Με λίγα λόγια, η επίσημη ΔΕΗ μέσω της διοίκησής της ως εκφραστή της κυβερνητικής πολιτικής , στήνει κώλο στους ιδιώτες υποβοηθώντας τους να μπουν στην αγορά με ξύλινα ποδάρια (βλ. πολύ υψηλό κόστος παραγωγής ελέω φυσικού αερίου), και οδηγεί την κούρσα των αυξήσεων της κιλοβατώρας, για να μπουν στο σύστημα μια ώρα νωρίτερα και να πληρώνουμε εμείς τη νύφη (όπως πάντα) της παντελούς αδυναμίας του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα να λειτουργήσει πραγματικά κι όχι μέσω πισόπλατων παρεμβάσεων ανταγωνιστικά...
Θα μπορούσα να γράψω πολύ περισσότερα αλλά ξεφεύγουμε πολύ, οπότε...Χωρις καμμια διαθεση υπερασπισης της κυβερνησης και της Διοικησης Αθανασοπουλου και φυσικα χωρις να διαφωνω με την ορθοτητα αυτων που αναφερονται, να σημειωσω οτι ειναι υποχρεωση της Ελλαδας προς την ΕΕ η απελευθερωση της αγορας-παραγωγης ενεργειας σε ποσοστο τουλαχιστον 33% σε πρωτη φαση.Γιαυτο και αποκλειεται η ΔΕΗ απο τους διαγωνισμους για τη κατασκευη νεων μοναδων που προκυρησσει η ΡΑΕ (Ρυθμιστικη Αρχη Ενεργειας)
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Και κάποιοι έγραψαν ότι το κράτος χρηματοδοτεί τη ΔΕΗ. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!!! Το κράτος κύριοι δε χρηματοδοτεί τα ταμεία της ΔΕΗ, ούτε το μισθολόγιο των υπαλλήλων της. Πριμοδοτεί κάποιο ποσό ώστε να μειθεί το κόστος χρήσης του ρεύματος στον καταναλωτή. Πληρώνουμε σαν μονάδα λιγότερο από το μισό από ότι κοστίζει στην ουσία η παραγωγή του. Το κράτος συμπληρώνει το υπόλοιπο, ώστε να έχουμε φθηνότερο ρεύμα. Αν δεν το έκανε απλά θα είχαμε μεγαλύτερους λογαριασμούς ο καθένας μας. Ο ΔΕΗτζής τα ίδια θα έπερνε... Και έχουν λέει 'τζάμπα ρεύμα'... Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Έχουν μειωμένα τιμολόγια αν αυτό εννοείται με το τζάμπα... Όπως οι υπάλληλοί μου πέρνουν κάποια από τα προϊόντα μου εντελώς τζάμπα(όταν πρόκειται για δική τους χρήση).
Και κάτι τελευταίο... Δεν νομίζω να ζούμε σε κομμουνιστικό καθεστώς. Μόνο εκεί όλοι αμοίβονται το ίδιο, ανεξαρτήτος εργασίας. Έχουμε καπιταλιστική οικονομία που αυτό συνεπάγεται και διαφορές τα μισθολόγια και στις συντάξεις και γενικότερα σε όλες τις αποδοχές. Δεν χρωστάει κανείς ΔΕΗτζής-ΟΤΕτζής-Τραπεζικατζής- ...τζης γενικότερα, τις μαλακίες των διοικήσεων άλλων ταμείων..Το ότι χρηματοδοτεί η ΔΕΗ τη ΔΕΗ δε σημαίνει απαραίτητα ότι της δίνει λεφτά στο χέρι... ξεχνάς ότι η ΔΕΗ ανήκε μέχρι πρόσφατα πλειοψηφικά στο δημόσιο και ως εκ τούτου εισέπραττε τα κέρδη της. Ε χρηματοδότηση είναι λοιπόν το ότι για να τα έχει καλά με τους ΔΕΗτζήδες τους προσέφερε συνεχώς παροχές, οδήγησε τη ΔΕΗ στο να έχει υπεράριθμο προσωπικο (και άρα χωρίς ουσιαστική εργασία πολλοί από αυτούς), τους έδινε πολύ υψηλές αποδοχές και τεράστιες συντάξεις μέσω των μεγάλων εισφορών που προέρχοντας από αυτούς τους μεγάλους μικτούς μισθούς. ΤΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΙ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
Ναι, ο καθένας να πληρώνεται ανάλογα με τη δουλειά που προσφέρει, ε μη μου πεις όμως ότι αξίζουν όλοι αυτοί οι χιλιάδες εργαζόμενοι στη ΔΕΗ τέτοιες αποδοχές και τέτοιες συντάξεις. Ας είμαστε και κάπως ρεαλιστές. Δεν είναι παιδιά άλλου θεού οι υπάλληλοι της ΔΕΗ (ούτε του ΟΤΕ, κτλ).Βρε ας ζήσει και μέχρι τα 1000. Αρκεί να μου γράψει ότι είναι νωρίτερα...
Στο θέμα πάντως των γυναικών κάτι έπρεπε να γίνει... 50 χρονών να βγαίνεις στη σύνταξη(έστω μειωμένη) λόγω ανήλικου παιδιού, ήταν τραβηγμένο όταν ο άντρα θα πρέπει μέχρι τα 65... Πάει λέει στα 55 και πάλι λίγο θα είναι... Δηλαδή το μικρό παιδί της 50άρας-55άρας πόσο θα είναι που δε μπορεί χωρίς γονέα στο σπίτι; Της 55άρας κάτω από τα 15 πολύ δύσκολα... Τί να την κάνει το δεκαπεντάχρονο τη μάνα στο σπίτι. Να της γνωρίζει τον-την γκόμενο;;;Σ' αυτό χίλιες φορές μαζί σου. Αν ήθελαν να έδιναν άδεια μετ' αποδοχών για 1-2 χρόνια στη μητέρα όταν γεννήσει. Το να της δίνουν σύνταξη στα 50 είναι απλά κοροϊδία. Το παιδί τότε δεν την έχει πλέον ανάγκη (εντός εισαγωγικών) και αποτελεί ΤΕΡΑΣΤΙΑ αδικία - επιβάρυνση το να πρέπει να πληρώνουν οι υπόλοιποι φορολογούμενοι κάποιον που δούλεψε 25 χρόνια για άλλα π.χ. 30 χρόνια.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
........Μπλα μπλα μπλα....
Αντε παλι με τις επιδοτησεις του Δημοσιου προς τη ΔΕΗ δωστου με τους τεραστιους μισθους των 1200-1500 ευρω(μισθος υπαλληλου με 20 χρονια υπηρεσιας).
Να τα ξαναπουμε λοιπον....
--Στα νησια το ρευμα κοστιζει απο 0,5 εως 3 ευρω η Kwh λογω καυσιμου κυριως.Η ΔΕΗ το πουλαει με τις τιμες που το πληρωνει και ο κατοικος της Πτολεμαϊδας χωρις να εισπαραττει απο πουθενα τη διαφορα μιας και το κρατος ως συνηθως αδυνατει.--Εκτος απο το μειωμενο τιμολογιο (τιμη κοστους+25%) ποιες ειναι αυτες οι περιφημες τεραστιες παροχες που εχουν οι ΔΕΗτζηδες??
--Ξανα μανα οι υπεραριθμοι.Εταιρεια με 10.000.000 πελατες με εκατονταδες χιλιαδες χιλιομετρα ηλεκτρικου δικτυου με 11000+ ΜW παραγωγη με ορυχεια με δεκαδες διασπαρτους σταθμους παραγωγης στα νησια ποσους κατα τη γνωμη σου λιγοτερους υπαλληλους επρεπε να εχει απο τις περιπου 25.000 που εχει σημερα??
--Για τις συνταξεις κανε το κοπο και διαβασε παρα πανω ποιος τις χρηματοδοτει και αν επιβαρυνουν κανενα και τι εγιναν ολες αυτες οι εισφορες των εργαζομενων ολα αυτα τα χρονια...
-
H Πορτογαλική εταιρεία ηλεκτρισμού απασχολεί περίπου τους μισούς εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, για να έρθω στο πνεύμα του post σου, μετά τη 'θυσία' να εγκαταλείψουν το ΙΚΑ ώστε με τις εισφορές τους να χρηματοδοτήσουν την επιχείρηση, επανέρχονται στο ΙΚΑ. Εγώ δε βλέπω πρόβλημα σε αυτόΠέρνει 1200 ο υπάλληλος 20ετίας της ΔΕΗ? Δεν το νομίζω...
Τέλος όσον αφορά τα νησιά κλπ. θα σου απαντήσω με μια ερώτηση.
ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΓΝΙΤΗ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ? -
Τώρα τι θες να σου πω... ότι ο πατέρας της καλύτερής μου φίλης είναι συνταξιούχος τεχνικός της ΔΕΗ και ξέρω από πρώτο χέρι ότι συνταξιοδοτήθηκε στα 55 του με πολύυυυυ μεγάλο εφάπαξ και σύνταξη 2000
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Βαρέθηκα να βλέπω τα ατομάκια, με τα ξεκούμπωτα πουκαμισάκια, που πληρώνονται για να 'αγωνίζονται' για τα 'κεχτημένα', να μας λένε πως για τις διακοπές 'φταίει η διοίκηση', 'η κυβέρνηση', πως 'θέλουν τον καταναλωτή μαζί τους' ( μιλάμε για την αποθέωση του θράσους!!) και πως τα '40 λεπτά διακοπών ρεύματος θα πρέπει να τα ανεχθούμε, για να προβληθεί ο ...Αγών τους' !!
Ούτε ξέρω ούτε μ' ενδιαφέρει πώς θα διεκδικήσουν το όποιο δίκιο τους (το ίδιο εξ' άλλου ισχύει και αντίστροφα για αυτούς...). Ας αυτοπυρποληθεί κάποιος από δαύτους μπροστά στη Βουλή ή τέλος πάντων, ας παραιτηθούν ΟΛΟΙ και να πάνε σπίτια τους, αν δεν τους αρέσει !!
Αυτό που μ' ενδιαφέρει είναι πως, έχω μωρό παιδί, μου 'χουν κόψει το ρεύμα 5 φορές από 2 ώρες την κάθε φορά μέχρι τώρα (τις δύο μετά τις 6 το απόγευμα...), χωρίς να έχω κάνει ΤΙΠΟΤΑ σε κάποιον από το συνάφι τους, αντιθέτως στις (αναγκαστικές) υποχρεώσεις μου εναντίον τους είμαι καθ' όλα εντάξει (εάν θέλω, ας κάνω κι αλλιώς !!).
Ξαναρώτησα πριν μερικές σελίδες, ρωτάω και τώρα: θα καθίσει ποτέ κανένα από αυτά τα ρεμάλια του στρατού κατοχής, που τρώει τις σάρκες αυτής της έρμης ρημαδοχώρας στο 'σκαμνί' και θα 'φάει' μια παραδειγματική ποινή, με βάση τα όσα ο νόμος προβλέπει για τις ανάλογες περιπτώσεις ; Εγώ, ο απλός πληβείος, μπορώ να τους κάνω κάτι στα πλαίσια του νόμου, οτιδήποτε ρε γαμώτο, για τα όσα μου κάνουν;
Έτσι όπως βαίνουν τα πράγματα, ούτε καν 'πολιτικό κόστος' δεν θα έχει ο πρώτος θαρραλέος υπουργός, που θα διαολοστείλει τέτοιους δικτατορίσκους...Σήμερα το απόγευμα σε ένα ζαπινγκ που έκανα πετυχαίνω στο δελτίο ειδήσεων του ALTER έναν τέτοιο μουσάτο τύπο με ξεκούμπωτο πουκαμισάκι, μέλος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ονόματι Γκαραβελας αν συγκράτησα σωστά.
**Ο κύριος αυτός στη διάρκεια της συζήτησης και ενώ τον πίεζαν οι συνομιλητές του, γυρνάει και τους λέει: 'και εγώ αυτή τη στιγμή που απεργώ, στερούμαι χρήματα κάθε μέρα. Στερούμαι 170 € την ημέρα'! Μάλιστα. Ανέφερε 170 € την ημέρα! Άσχετα αν μετά που του την πέσανε άρχισε να τα μασάει. **
Κατά τ'άλλα, οι κύριοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι αμοίβονται με 170 € ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, λένε πως 'αγωνίζονται', βγάζουν τον κόσμο στους δρόμους και ζητούν από τους καταναλωτές και τον κόσμο 'να είναι στο πλευρό τους'. Ε ρε μούτζες και ξύλο που θέλουν μερικοί μερικοί...
-
Μωρέ εδώ είναι που τους χρειάζεται το σλόγκαν της ταινίας 'Η Ψυχή Στο Στόμα'...
-
[quote='aserf']Τώρα τι θες να σου πω... ότι ο πατέρας της καλύτερής μου φίλης είναι συνταξιούχος τεχνικός της ΔΕΗ και ξέρω από πρώτο χέρι ότι συνταξιοδοτήθηκε στα 55 του με πολύυυυυ μεγάλο εφάπαξ και σύνταξη 2000
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
... ο πατερας μου φίλε συνταξιωδωτηθηκε στα 50 ... με 30 χρόνια γαλαρία και ορυχείο ... έχεις πρόβλημα ?
Θεωρεις ότι συνταξιωδωτηθηκε νωρίς ?
μην το προσωποποιεις το θεμα, μιλα γενικα οχι ειδικα για τον πατερα σου και τον καθε λιγνιτορυχο.
Tiς μ@λακιες για επιδοματα γαμου κτλ ... μην τις πιστευεις ...δεν πήρα φράγκο ( ουτε τα αδελφια μου ).
προφανως δεν ισχυουν για ολους, 2 μετρα και 2 σταθμα ΚΑΙ μεσα στην ΔΕΗ.
-
Ο χρήστης GTSi έγραψε:
μην το προσωποποιεις το θεμα, μιλα γενικα οχι ειδικα για τον πατερα σου και τον καθε λιγνιτορυχο.
...ωραία λοιπον . Ο καθε λιγνιτωρύχος βγαίνει στην συνταξη στα 50-55 με '30τόσα' χρόνια ΒΑΡΈΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΕΙΙΝΑ. Ειναι υπερβολή ?
Τεσπα ...δεν θα πέσω στην παγιδα των 'αιρετών χαρτογιακαδων', να βαζουν την εργατεια να μαλώνει για το 'ποσα εχεις εσυ και ποσα εχω εγω ' ενω οι ισιοι κάνουν παρτυ με 'δομημενα' 'ζΑχοπουλους' κτλ
[/quote]
-
[quote='aserf']Τώρα τι θες να σου πω... ότι ο πατέρας της καλύτερής μου φίλης είναι συνταξιούχος τεχνικός της ΔΕΗ και ξέρω από πρώτο χέρι ότι συνταξιοδοτήθηκε στα 55 του με πολύυυυυ μεγάλο εφάπαξ και σύνταξη 2000
Περί ΔΕΗ