-
8-10 το πρωι και 18-20 το απογευμα
-
Εδω σπιτι, τι να πω.... Υπό Κ/Σ έχουμε διακοπή ρεύματος μια φορά το μήνα, τουλάχιστον.... Ε, στις μόνες περιπτώσεις που δε μας κόβεται ΠΟΤΕ το ρεύμα είναι σε καύσωνες, νεροποντές, κλπ, καθως και στις απεργίες!
(ρε μπας και μένει κανένας ΓΕΝΟΠίτης στη γειτονιά μου και δεν το ξέρω... ) -
εγώ πάντως που μένω Λιβαδειά και το σπίτι μου είναι ακριβώς απέναντι στη ΔΕΗ, έχω συνέχεια ρεύμα........
είδες η ΔΕΗ........ -
Ο χρήστης civgr έγραψε:
2 ώρες χωρίς ρεύμα στα Γιάννενα, ευτυχώς που είχα και το laptop.
Απαράδεκτο.Δημητρη το πρωι ξυπνησα και δεν ειχα ρευμα, ευτυχως ο πατερας μου ειχε ξυπνησει πριν την διακοπη και ειχε αναψει θερμοσιφωνο και εκανα μπανιο και ξυριστικα. Θα πηγαινω δλδ στην δουλεια μου σα τον βρωμυλο και αξυριστος....η θα κανω μπανιο και θα ξυριζομαι λες και ειμαι φανταρος με παγωμενο νερο?
Στα @@ τους ολα.
Να βάλεις ηλιακο θερμοσιφωνα
Ζητω ταπεινα συγνωμη, θα παω να αγορασω και μια γεννητρια να μην γινομαι βαρος στους εργατοπατερες.
-
[quote='kouk']Στο παράδειγμα του kyr80, Ο υπάλληλος παίρνει μικτό μισθό 1190+1680.
Δηλαδή 2.870
-
'ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΑΥΤΟ:
ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 30 ΕΤΩΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΈΓΛΕΙΦΑΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΤΟΥ ΟΤΕ, ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΜΕ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΡΕΤΙΡΕ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΑΡΑΓΙΝΕ, ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΑΣΥΜΑΖΕΥΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΠΛΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 2.000 ΕΥΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΠΛΗ ΔΑΚΤΥΛΟΓΡΑΦΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ 'ΜΕΙΩΜΕΝΗ' ΣΥΝΤΑΞΗ 1900 ΕΥΡΩ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ;; ΕΓΩ ΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΜΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΘΑ ΠΑΡΩ 1.500 ΕΥΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ (ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ). ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 500 ΕΥΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ. graf - ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ'από blogger στο PRESS-GR.blogspot.com
Απλά για να καταλαβαίνουμε γιατί απεργούν οι της ΔΕΗ, κτλ. Όταν γίνεται το φαγοπότι της αρκούδας φυσικά και δε θες να προσβληθούν τα κεκτημένα σου.
Αλήθεια, όταν λέτε ότι το ταμείο της ΔΕΗ ήταν από το πιο ισχυρά, πώς έγινε έτσι; Ποιός πλήρωνε γι' αυτό; Μήπως έγινε με λεφτά του κοσμάκη;
Μήπως οι εκάστοτε κυβερνήσεις για να τα έχουν πάντα καλά με τους συνδικαλιστές τους μοίραζαν παροχές, υψηλούς μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ, κτλ; -
πωπω βλακας.. το λεει και με καμαρι οτι ειναι δικηγορος και ποση συνταξη θα παρει
φανταζομαι τον εαυτο μου μετα απο ν χρονια να μην ξερω να μετρησω ενα καλωδιο και να φωναζω: 'ΕΧΩ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΚΤΥΩΝ (ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ)! ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΩ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΩ 1500 ΕΥΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΕΝΩ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ ΣΤΟ MIT ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΚΑΛΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΣΕΓΓΟΝΑ ΤΟΥ'
γτπ καταστασεις... ραψωδοι καμικαζι κατα πανω σας.. -
Δε θα έλεγα ότι πολυκατάλαβα τι ήθελες να πεις... Θα έλεγα δηλαδή ότι στάθηκες σε λάθος μέρος της δημοσίευσης και έκανες και άστοχες συγκρίσεις. Δε μας ενδιαφέρει εν προκειμένω η ζωή του Κόκκαλη και του κάθε Κόκκαλη, αλλά το αν ισχύει ότι ο απλός εργάτης παίρνει τώρα σύνταξη 2000
-
[quote='aserf']Δε θα έλεγα ότι πολυκατάλαβα τι ήθελες να πεις... Θα έλεγα δηλαδή ότι στάθηκες σε λάθος μέρος της δημοσίευσης και έκανες και άστοχες συγκρίσεις. Δε μας ενδιαφέρει εν προκειμένω η ζωή του Κόκκαλη και του κάθε Κόκκαλη, αλλά το αν ισχύει ότι ο απλός εργάτης παίρνει τώρα σύνταξη 2000
-
Mας ενδιαφέρει και η ζωή του Κόκαλη και η ζωή του ΔΕΗτζή κλπ.
Στην προκειμένη περίπτωση θυμηθήκαμε το 2ο.
Ο λόγος είναι ότι μια διαχρονική αδικία, πάει να διορθωθεί και οι προνομιούχοι αντιδρούν. Καλά κάνουν και αντιδρούν αλλά δε θα πρέπει να τους περάσει.Το ότι κάτι είναι στραβό δεν είναι δικαιολογία κάτι άλλο να είναι στραβό.
2 στραβά να κάνουν κάτι σωστό όπως ίσως υποννοείς, συμβαίνει δύσκολα. -
το περιμενα οτι θα καταλαβετε λαθος γιατι οπως ειπα ΘΕΛΕΤΕ να καταλαβετε λαθος. μηπως φταιω εγω που μπηκα στη διαδικασια..;
τεσπα..
τελευταια προσπαθεια και τελευταιο πραγμα που θα πω, αφου οπως ειναι φανερο επικοινωνια δεν υπαρχει (δεν ειναι οτι δεν συμφωνουμε, αυτο δεν θα ηταν καθολου κακο... κακο ειναι οτι δεν επικοινωνουμε καθολου μα καθολου)οταν καποιος ΕΧΕΙ ΕΥΝΟΗΘΕΙ (βλ παραδειγμα φροντιστηριου, ή εδωσε πανελληνιες και περασε νομικη ο φιλος χωρις φροντιστηριο; και οταν περασε ποιος πληρωνε καθως σπουδαζε; ) και κανει μοκο γνωριζοντας οτι ευνοειται σε σχεση με αλλους που προφανως δεν ειχαν αυτα τα προνομια ωστε να αποκτησουν τα ιδια επαγγελματικα εφοδια μ'αυτον (εφοσον ο ιδιος το εθεσε στη βαση αυτη, οτι σπουδες = προνομιο), ΤΟΤΕ πρεπει να το βουλωνει οταν αλλοι ευνοουνται σε σχεση μ'αυτον. πουτανιες στην πουτανα δεν κανουμε.
εδιτ:
σχετικα μ'αυτο
φανταζομαι τον εαυτο μου μετα απο ν χρονια να μην ξερω να μετρησω ενα καλωδιο και να φωναζω: 'ΕΧΩ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΚΤΥΩΝ (ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ)! ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΩ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΩ 1500 ΕΥΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΕΝΩ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ ΣΤΟ MIT ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΚΑΛΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΣΕΓΓΟΝΑ ΤΟΥ'
αν αναρωτιεστε τι φταιει που δεν πιανετε την συγκριση, για να μην αναρωτιεστε αδικα: εσεις δεν μπορειτε να το καταλαβετε. η συγκριση ειναι σωστη. ξαναδιαβαστε την. μην με ρωτησετε τι εννοω, σας παρακαλω, για ονομα του θεου, μην κανετε χαζες ερωτησεις, αγχωνομαι
ευχαριστω. -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Η ΔΕΗ έχει την παγκόσμια πρωτοτυπία να είναι εργοδότης και ασφαλιστικός οργανισμός ταυτόχρονα, με την ανοχή και τις υπογραφές όλων των κομμάτων. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Η ΔΕΗ έχει την παγκόσμια πρωτοτυπία να είναι εργοδότης και ασφαλιστικός οργανισμός ταυτόχρονα, με την ανοχή και τις υπογραφές όλων των κομμάτων.
Για πολλά χρόνια, η ΔΕΗ, ήταν και χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Δανειζόταν για λογαριασμό του Κράτους.
-
Εγώ τα γνωρίζω Νίκο, για άλλους δεν είμαι βέβαιος.
Ειδικά οι Δημοσιογράφοι μάλλον τα αγνοούν, τ' άκουσες ποτέ σε ειδήσεις;
Αλήθεια, μια κ τους αναφέραμε, για το δικό τους ταμείο τι προβλέπεται;Ρε που πάμε, ρε........
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
οταν καποιος ΕΧΕΙ ΕΥΝΟΗΘΕΙ (βλ παραδειγμα φροντιστηριου, ή εδωσε πανελληνιες και περασε νομικη ο φιλος χωρις φροντιστηριο; και οταν περασε ποιος πληρωνε καθως σπουδαζε; ) και κανει μοκο γνωριζοντας οτι ευνοειται σε σχεση με αλλους που προφανως δεν ειχαν αυτα τα προνομια ωστε να αποκτησουν τα ιδια επαγγελματικα εφοδια μ'αυτον (εφοσον ο ιδιος το εθεσε στη βαση αυτη, οτι σπουδες = προνομιο), ΤΟΤΕ πρεπει να το βουλωνει οταν αλλοι ευνοουνται σε σχεση μ'αυτον. πουτανιες στην πουτανα δεν κανουμε.Κάποιος που αξίζει δε χάνεται.
Τουλάχιστον στην Ιατρική υπάρχουν άτομα που μπήκαν χωρίς φροντιστήριο, αλλά και άτομα που δουλεύουν οικοδομή και ό,τι άλλο βρεθεί για να σπουδάσουν. Για κάποιους τα πράγματα έρχονται πιο εύκολα, αλλά μέχρι εκεί.Κατά τα άλλα, νομίζω οι περισσότεροι εδώ δεν αναφέρονται στους εργάτες της ΔΕΗ αλλά στους κηφήνες γραφιάδες οι οποίοι σε σχέση με το μέσο μικροδικηγόρο εργάζονται λιγότερο και πέρνουν περισσότερα. Χρήματα που πιθανώς πέρνουν από τα 18 τους και όχι από τα 22+
Για τους εργάτες υπάρχει πρόβλεψη, λέγεται 'βαρέα και ανθυγιεινά' και αν δεν εμπίπτουν σε αυτά, όπως νομίζω οι εναερίτες, θα πρέπει να ενταχθούν. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ρε που πάμε, ρε........
που;
-
Περί των οικονομικών των υπαλλήλων της ΔΕΗ και άλλων ευγενών σωματίων.
Προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου αν ο υπάλληλος της ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΤΟΕ κ.λπ. παίρνει 3000+ € αρκεί να τα δουλεύει τα λεφτά του. Το πρόβλημα είναι ότι τα στατιστικά δεδομένα για τη ΔΕΗ ειδικά (το είχα αναφέρει και παλαιότερα) είναι συντριπτικά ενάντιον των εργαζομένων της επιχείρησης. Ο κύκλος εργασιών ανά εργαζόμενο ήταν μόλις το 1/3 του αντίστοιχου κύκλου της EDF η οποία έχει και το overhead των πυρηνικών (δεν είναι εύκολο να πληρώνεις το 1/4 της δύναμης σου για την περίπτωση και μόνον ενός ατυχήματος....) σε προσωπικό ασφαλείας (πυροσβέστες, ιατροί κ.λπ).
Περί ασφαλιστικών προνομίων.
Θα μείνω στην παρέμβαση της Παπαρήγα 'Με ενοχλεί το Δεν θέλουμε το ΙΚΑ σας' αναφερόμενη σε πανώ της ΓΕΝΟΠ.
-
Όντως η Παπαρήγα, μπράβο της! Δεν περίμενα να τους τα χώσει!
Από την άλλη βέβαια το προσωπικό σε έναν πυρηνικό σταθμό που δεν έχει ορυχεία, λέβητες κλπ. λογικό είναι να είναι λιγότερο.
Σίγουρα υπάρχουν υπεράριθμοι στη ΔΕΗ βέβαια...
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Κάποιος που αξίζει δε χάνεται.
Τουλάχιστον στην Ιατρική υπάρχουν άτομα που μπήκαν χωρίς φροντιστήριο, αλλά και άτομα που δουλεύουν οικοδομή και ό,τι άλλο βρεθεί για να σπουδάσουν. Για κάποιους τα πράγματα έρχονται πιο εύκολα, αλλά μέχρι εκεί.ιατρικη χωρις φροντιστηριο δεν εμπαινες ουτε την δεκαετια του 60.. ασε, μου εχουν περιγραψει οι γονεις μου την διαδικασια εξευρεσης καλου φροντιστηριου της πρωτευουσης, που λιγα ηταν τα συνοικιακα φροντιστηρια και ετρεχαν ολοι στο κεντρο της αθηνας για μαθημα... αν ισχυε τοτε, ποσο μαλλον σημερα ισχυει.. το αν υπαρχει ενα ατομο που κατορθωσε να περασει ιατρικη χωρις φροντιστηριο (ή επι του προκειμενου 10, μικρη διαφορα κανει) προφανως ειναι η εξαιρεση στον κανονα, ετσι δεν ειναι;
και σαφως δεν εχω καμια διαθεση να υπερασπιστω την 'αξια' των νωχελικα εργαζομενων της ΔΕΗ. δεν ειναι αυτοι το ζητημα. το θεμα ειναι οτι 'φωναζει ο κλεφτης..'
μιλαμε για χαρακτηριστικη, σιχαμενη συμπεριφορα νεοελληνα, που καθως ευνοειται απο το ιδιο το συστημα οχι επειδη προσπαθει απλως παραπανω και θα του αξιζε εκ των πραγματων, αλλα απο τυχαιες καταστασεις κανει τα στραβα ματια για οσους ευνοειται σε σχεση μ'αυτους, εν τουτοις αγανακτει σε τετοιες περιπτωσεις. και οχι μονο αυτο. εχει μαλιστα την αναιδεια να αναφερει τους συνταξιουχους των 500 ευρω ωστε να πεισει για τα επιχειρηματα του. αλλα οσο στερουνται αυτοι λεφτα εξ'αιτιας των της ΔΕΗ, αλλο τοσο τα στερουνται και για να παιρνει αυτος 1500 ευρω, ο οποιος εχει φτασει εκει ετσι και αλλιως σε μια βαση μη ανταγωνιστικη. κοινως το ιδιο το -αδικο ομολογουμενως- συστημα που βριζει ειναι αυτο που του επιτρεπει να ειναι ανωτερος οικονομικα απο αλλους.
οπως ειπα, ειμαστε ενα εθνος απο αδερφες που κλαψουριζουμε συνεχεια. και για τα παντα. θα ηταν πολυ καλυτερα τα πραγματα αν το βουλωναμε για λιγο. και αν αντιμετωπιζαμε τα πραγματα με μεγαλυτερο ρεαλισμο, αν σταματουσαμε να μας νοιαζει μονο ο εαυτουλης μας, αν σταματουσαμε να ασχολουμαστε μονο μαζι του.
και οπως ειπες, οντως τα πραγματα ερχονται πιο ευκολα για καποιους σε σχεση με αλλους. και εννοω πραγματα που ερχονται τυχαια, που δεν πηγαζουν απο την προσπαθεια. οταν λοιπον καποιος ειναι ευνοημενος εκ των πραγματων σε καποια πραγματα, το να φωναζει για αλλους που ευνοουνται περισσοτερο για χ λογους εκτος οτι ειναι απιστευτα εγωιστικο, ειναι και υποκριτικο. ποσο μαλλον οταν δεν παλευει για το καλυτερο του ιδιου, να φτασει δηλαδη τον αλλο, αλλα προσπαθει να εξομοιωσει τα του αλλου προς τα κατω. εξ'αλλου, ή αγωνιζεσαι για το καλυτερο, ή αγωνιζεσαι για το αμεσο συμφερον σου και μονο. και μαντεψε σε ποια κατηγορια ανηκει ο συγκεκριμενος -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Θα μείνω στην παρέμβαση της Παπαρήγα 'Με ενοχλεί το Δεν θέλουμε το ΙΚΑ σας' αναφερόμενη σε πανώ της ΓΕΝΟΠ.
μου κανει εντυπωση η δηλωση της παπαρηγα αλλα περισσοτερο αυτο το ΣΑΣ λες και το ικα εναι ασφαλιστικος οργανισμος της Ουγκαντα.......................
ουστ κοπριτες κομματοσκυλα.
Περί ΔΕΗ