-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ίσως πάλι να πρέπει να τα βλέπουμε πιο χαλαρά τα πράγματα γιατί το 'Car of the Year' ΔΕΝ παίζει ρόλο στην ουσία, κατά τη δική μου άποψη.Το COTY κανένας πιστεύω δεν το παίρνει υπόψιν. Απλά είναι ένα bonus στις διαφημίσεις του νικητή.
Ετσι το βλέπω εγώ.
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
αφου σας αρεσει το αυτοκινητο της χρονιας να βγαινει με συνθηκες eurovision θα ευχαριστηθειτε να βλεπετε 'τερατα' στους δρομους...
Hard Rock Hallelujah!!!Επιστροφη στον κυβο....
Καποιος αναφερθηκε στο micra, στο γιαρις και το prius...οταν βγηκε το πρωτο το 1993 ήταν το πρωτο αυτοκινητο της νισαν που γινεται στην ευρωπη σωστα;Και μαλιστα στην αγγλια... [/img]Λυπάμαι αλλά όχι. Πρώτη ήταν η Primera του 90, η οποία είχε έρθει 2η πίσω από το Renault Clio I. Για αυτό βγήκε δεύτερη ή γιατί σαν αυτοκίνητο μάζευε πολλές καλές θέσεις σε διάφορα επιμέρους; Το micra επίσης είχε κάτι να πει, το Yaris επίσης και το Prius είναι αυτή τη στιγμή ό,τι πιο προχωρημένο μετά από καμιά 30αρια χρόνια. Εμένα μου φαίνεται ότι οι Ιάπωνες άξιζαν και για αυτό πήγαν καλά, ίσως και ο ανταγωνισμός να ήταν ελαφρύς εκείνες τις χρονιές.
Τα κριτήρια Eurovision πού είναι; Εδώ άνθρωποι σοβαροί, μορφωμένοι που έχουν (είχαν σωστότερα) και κάποιες αυτοκινητιστικές γνώσεις, βλέπουν διαφήμιση του 307 και αναφωνούν: '...αυτό θα πάρουμε! Αφού γράφει η διαφήμιση ότι είναι το καλύτερο στην κατηγορία του' και το εννοούν! Και εμείς βγάζουμε την εμφάνιση από τα κριτήρια επιλογής του COTY; Τελικά, ο θεσμός και τα κριτήρια είναι της πλάκας, είναι ολοκληρωμένα ή απλά διαβλητά;
Το τελευταίο δεν πάει στον spyros.s αλλά γενικά.
@elteo
Σωστή η τοποθέτηση. Αλλά γιατί τόση φασαρία; Απλά για το + στις διαφημίσεις μιας εταιρείας; -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Θες να μου πεις πως το S-max είναι....εμπνευσμένο; Εγώ δεν βλέπω διαφορές, κρίνω κιόλας πως το εσωτερικό του Picasso είναι καλύτερο από το S-max. Και πάνω απ' όλα αυτό μετράει σε τέτοια αυτοκίνητα και όχι το...κοφτερό τιμόνι ! Τον τίτλο τον έχουν πάρει κατά καιρούς πολλά αυτοκίνητα, από πολλές χώρες. Κανείς δεν έχει παράπανω εκτός από τους Ιάπωνες που κι αυτοί δεν είναι άμοιροι ευθυνών, παρόλο που σαφώς έχει ευρωπαϊκές τάσεις η ψηφοφορία...
Εγώ ρώτησα τι παραπάνω έχει το S-max. Εσύ μου απάντησες πως το Picasso δεν έχει τίποτε ιδιαίτερο... Ωραία, το Ford τι έχει; Εγώ people carrier βλέπω και στα δύο, απλά λόγω εσωτερικού και πολλών αυτοματισμών άνεσης ξεχωρίζω λίιιιγο το C4.
Οι ψήφοι που παρέθεσα μπορεί να είναι τυχαίο γεγονός, μπορεί όμως και όχι.... Αυτό ας το κρίνει ο καθένας όπως θέλει... Εγώ ούτως ή άλλως δεν θ' αγόραζα ποτέ κανένα από τα δύο , κι αν είχα κουτσούβελα θα τα ....στρίμωχνα στις πίσω θέσεις ενός RX-8 πχ κι αν είχαν πρόβλημα υπάρχουν και τα λεωφορεία!Το γιατί θα έβγαινε το S-max το έχω εξηγήσει όταν προέβλεπα το προφανές, μετά την ανακοίνωση της τελικής 8αδας. Το θέμα ανάμεσα στα c4 και s-max προκύπτει από το ότι το πρώτο είναι απλά ένα καλό mini-λεωφορείο, ενώ το άλλο είναι το πρώτο μεγάλο πολυμορφικό με που δεν ξεχνάει τον οδηγό του και δεν μοιάζει με βανάκι. Τα στοιχεία που ξεχωρίζεις στο c4 δεν αποτελούν κάτι νέο για την κατηγορία του όμως. Το s-max απ τηνάλλη ήταν μια έκπληξη. Έχει καλή ποιότητα, ωραία σχεδιάση και την καλύτερη οδική συμπεριφορά στην κατηγορία, με έμφαση στον σπορ χαρακτήρα χωρίς να θυσιάζει την άνεση σε βαθμό που θα ενοχλούσε, έχει σχετικά καλές επιδόσεις, είναι πλούσια εξοπλισμένο και φθηνό.
Τέλος πάντων... Εγώ αυτό που σχολίασα στην τελική ήταν ότι η κατηγορία για σωβινισμό ή για στημένο διαγωνισμό από τους Αγγλογερμανούς ακούγεται κάπως όταν Ιταλοί και Γάλλοι έχουν πάρει τα πάντα την τελευταία 20ετία στο συγκεκριμένο θεσμό.@νδρέας
-
BladeRunner82
αιντε... βαριεμαι να σου απαντω βραδιατικα, δεν θα ξερεις και που να κρυφτεις αμα αρχισω.... τεσπα...
Απο εκει και περα, elteo δεν ειναι απλα οτι ανατραπηκαν τα φαβορι... απλα ψηφισαν ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ... Γιατι το 207 τοσο χαμηλα? Τι δουλεια εχει το Roomster στην τεταρτη θεση!!!? Το Civic? Οεο? Το οποιο πιστευα πως θα ειναι πολυ ψηλοτερα... Για το Grande δεν τιθεται θεμα... με την απτη ποιοτητα και τους βενζινοκινητηρες αυτους δεν ειχε ελπιδες στα premiumποιημενα της κατηγοριας του, αλλα απο την αλλη να ειναι ποιο κατω απο το μαλλον αδιαφορο C30?
Αποτελεσματα προηγουμενων ετων, ηταν ποιο προβλεψιμα και κατα συνεπεια σύμφωνα με την πλειοψηφία. Τώρα εδω μπλέξανε τα μπουτια τους...
-
Εγω δε θα μιλήσω...
Οταν κλείσει το περιοδικό γιατί θα βαρεθούμε τις διαφημίσεις θα τα ξαναπούμε.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
[...] να ξερνάνε τα παιδιά στο πίσω κάθισμα. Δε ξέρω αλλά οικογένεια και στρίψιμο δεν πάνε μαζί.Όταν ήμουν μικρός πάντως, με την αδερφήβ μου περίμενα πως και πως να το πάει ο father σε στροφιλίκια σε κανά οικογενειακό ταξίδι! Ήταν η απόλαυση του ταξιδιού
-
Ομολογώ ότι δεν το περίμενα.... Μεγάλο ογκώδες πολυμορφικό για αυτοκίνητο της χρονιάς... Που για μένα αυτά καλύπτουν οριακά την έννοια αυτοκίνητο.... Ας το συνηθίσουμε... Όπως θα πρέπει να συνηθίσουμε και το υβρίδιο (αυτοκίνητο-μεταφορέας λευκών συσκευών) Roomster σε τόσο ψηλή θέση...
Πολύ λίγα 10άρια και κανένα 10άρι στα 2 πρώτα.... Τι δείχνει αυτό? Για μένα όχι τόσο ότι όλα ήταν καλά αλλά κυρίως ότι κανένα αυτοκίνητο δεν ήταν αρκετά καλό ή ξεχωριστό για να ενθουσιάσει τους κριτές και ότι οι νικητές βγήκαν με απλή πρόσθεση πόντων... Επίσης πολλοί δεν έβαλαν κανένα μηδέν και πολλοί έχουν μόνο 1 ή 2 μηδέν ενώ μπορούσαν μέχρι 3 (αν δεν κάνω λάθος).Για κάποιον: Τα κριτήρια επιλογής είναι γνωστά (δημοσιευμένα στο COTY site) και πουθενά δεν λέει ότι το όχημα οφείλει να εκπροσωπεί το Ευρωπαϊκό ύφος ή οτιδήποτε σχετικό....
Πάντως στα σχόλια μερικών οι λόγοι απόρριψης ή επιλογής αυτοκινήτων είναι αστείοι ή καλύτερα γελοίοι. Δείχνει αυτό που λέω και πιο πριν ότι δεν υπήρχε κάτι αρκετά καλό και οι κριτές αναλώνονταν με λεπτομέρειες προκειμένου να καταλήξουν σε συμπέρασμα... (biased ή όχι)Το θέμα κινητήρες νομίζω είναι πιο σημαντικό από όσο αφήνεται να εννοηθεί. Μερικοί κριτές αναφέρουν ότι το όχημα είναι ικανοποιητικό σε όλη την γκάμα κινητήρων κλπ. Από την άλλη μερικοί μοιάζει να ψηφίζουν χρησιμοποιώντας την καλή έκδοση 2500 κυβικών turbo των Ford Volvo.... Τελικά ποιους κινητήρες έχουν στην διάθεσή τους και κατά πόσον αυτό λαμβάνεται υπόψην ή/και επηρεάζει την βαθμολογία.
Πολύ μου άρεσε η στατιστική ανάλυση συσχετίσεων που έγινε πιο πριν και που (μέσα στα όρια των στατιστικών μαγειρεμάτων) δείχνει πειστικά αρκετά πράματα με πιο βασικά
- κάποιες εθνικές τάσεις που δεν δείχνουν απαραίτητα/πάντα σωβινισμό αλλά ίσως διαφορετικές συνθήκες ανά χώρα (πχ αν είχαμε 5 Έλληνες δημοσιογράφους φαντάζομαι ότι θα υπήρχε σαφής ομοιότητα υπέρ των μικρών λόγω των εδώ συνθηκών)
- το ότι δεν τα παίρνουν αλλά υπάρχει ανεξαρτησία και ελευθερία επιλογής. Αλλά παρόλα αυτά...
- ο αριθμός των ψηφοφόρων ανά χώρα είναι (δυστυχώς για την δικαιοσύνη της εκλογής) καθοριστικός... Κάτι που μας φέρνει στο να σκεφτούμε: τι ακριβώς αντιπροσωπεύει ο τίτλος COTY? Εφόσον επηρεάζεται από τον αριθμό των δημοσιογράφων ανά χώρα...είναι κάτι περισσότερο από διαφημιστικό τρύκ? Ελπίζω απλά να μην ισχύει ο παρακάτω συλλογισμός: πολλοί κάτοικοι ανά χώρα, πολλά αυτοκίνητα ανά χώρα, πολλές διαφημίσεις ανά χώρα, πολλά περιοδικά για να τις πάρουνε, πολλοί δημοσιογράφοι γιανα δουλέψουνε, πολλοί κριτές ανά χώρα στο COTY, άρα και πολλοί παρεμφερείς ψήφοι στο COTY (έστω και αντικειμενικές αλλά που εκφράζουν τις τοπικές συνθήκες) ανά χώρα άρα οι πιο μεγάλες χώρες βγάζουν ό,τι θέλουν.
Μπορεί κανείς να δει τι θα έβγαινε αν δεν ψήφιζαν οι χώρες με μόνο 1-2 δημοσιογράφους και να μας το πει? Αν δεν έχει μεγάλη διαφορά μήπως τελικά δεν έχει νόημα να ψηφίζουν αν δεν επηρεάζουν το αποτέλεσμα? Μήπως οι τοπικές επιλογές είναι πιο χρήσιμες για τον τοπικό καταναλωτή, μήπως το ελληνικό COTY τελικά έχει μεγαλύτερη σημασία για τους Έλληνες από το ευρωπαϊκό?...
-
Αφού τελείωσε η συζήτηση για το COTY 2007, ας αρχίσουν οι προβλέψεις
για το COTY 2008. Μέσα στην εφτάδα πιστεύω πως θα βρίσκονται τα εξής:- Fiat Bravo
- Ford Mondeo
- Mercedes C
- Toyota Auris
Αν προλάβουν, παίζουν και τα Α4 και C5, ενώ πιθανά για 7άδα είναι τα νέα
Mini, Fabia, Twingo και Laguna, ίσως και το Ceed (και το Smart? ). -
ακόμα είναι πολύ νωρίς...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
. Αλλά παρόλα αυτά...- ο αριθμός των ψηφοφόρων ανά χώρα είναι (δυστυχώς για την δικαιοσύνη της εκλογής) καθοριστικός... Κάτι που μας φέρνει στο να σκεφτούμε: τι ακριβώς αντιπροσωπεύει ο τίτλος COTY? Εφόσον επηρεάζεται από τον αριθμό των δημοσιογράφων ανά χώρα...είναι κάτι περισσότερο από διαφημιστικό τρύκ? Ελπίζω απλά να μην ισχύει ο παρακάτω συλλογισμός: πολλοί κάτοικοι ανά χώρα, πολλά αυτοκίνητα ανά χώρα, πολλές διαφημίσεις ανά χώρα, πολλά περιοδικά για να τις πάρουνε, πολλοί δημοσιογράφοι γιανα δουλέψουνε, πολλοί κριτές ανά χώρα στο COTY, άρα και πολλοί παρεμφερείς ψήφοι στο COTY (έστω και αντικειμενικές αλλά που εκφράζουν τις τοπικές συνθήκες) ανά χώρα άρα οι πιο μεγάλες χώρες βγάζουν ό,τι θέλουν.
Μπορεί κανείς να δει τι θα έβγαινε αν δεν ψήφιζαν οι χώρες με μόνο 1-2 δημοσιογράφους και να μας το πει? Αν δεν έχει μεγάλη διαφορά μήπως τελικά δεν έχει νόημα να ψηφίζουν αν δεν επηρεάζουν το αποτέλεσμα? Μήπως οι τοπικές επιλογές είναι πιο χρήσιμες για τον τοπικό καταναλωτή, μήπως το ελληνικό COTY τελικά έχει μεγαλύτερη σημασία για τους Έλληνες από το ευρωπαϊκό?...
Aν για το COTY υπαρχει υποψια οτι μεροληπτει για τους λογους που αναφερεις (διαφημιστικη πιτα κλπ), τοτε για το Ελληνικο COTY δεν πρεπει να υπαρχει υποψια αμεροληψιας για τους ιδιους ακριβως λογους....
- ο αριθμός των ψηφοφόρων ανά χώρα είναι (δυστυχώς για την δικαιοσύνη της εκλογής) καθοριστικός... Κάτι που μας φέρνει στο να σκεφτούμε: τι ακριβώς αντιπροσωπεύει ο τίτλος COTY? Εφόσον επηρεάζεται από τον αριθμό των δημοσιογράφων ανά χώρα...είναι κάτι περισσότερο από διαφημιστικό τρύκ? Ελπίζω απλά να μην ισχύει ο παρακάτω συλλογισμός: πολλοί κάτοικοι ανά χώρα, πολλά αυτοκίνητα ανά χώρα, πολλές διαφημίσεις ανά χώρα, πολλά περιοδικά για να τις πάρουνε, πολλοί δημοσιογράφοι γιανα δουλέψουνε, πολλοί κριτές ανά χώρα στο COTY, άρα και πολλοί παρεμφερείς ψήφοι στο COTY (έστω και αντικειμενικές αλλά που εκφράζουν τις τοπικές συνθήκες) ανά χώρα άρα οι πιο μεγάλες χώρες βγάζουν ό,τι θέλουν.
-
παντως η eurovision πιο δικαιη ειναι.
'''Μήπως οι τοπικές επιλογές είναι πιο χρήσιμες για τον τοπικό καταναλωτή, μήπως το ελληνικό COTY τελικά έχει μεγαλύτερη σημασία για τους Έλληνες από το ευρωπαϊκό?...'''
ρε σεις μη το περνετε τοσο σοβαρα , βασικα χεστηκαμε για το τι θα βγαλει το coty ή το ελληνικο coty ακομα περισσοτερο. εχει κανενα νοημα αυτη η επιβραβευση????? μονο για να αναφερεται στις διαφημισεις και να εχουν να γραφουν κατι οι δημοσιογραφοι. -
όποιο και να βγει, 'πληρωμένοι' θα ναι
-
Εκτός κι αν ειναι το 'δικό' μας
-
- Ford S-Max 235
- Opel Corsa 233
- Citroen Picasso 222
- Skoda Roomster 189
- Honda Civic 148
- Peugeot 207 144
- Volvo C30 141
- Fiat Punto 138
Sure...
Κανονικα επρεπε να ηταν:
Civic
Volvo
Punto
Corsa
και ολα τα υπολοιπα με οτι σειρα θελετε....με το τευλεται σιγουρα αυτο που βγηκε πρωτο...πανασχημο...(οι 4 πρωτες θεσεις θα μπορουσαν να ειναι διαφορετικα αναμεσα στα 4 μοντελα στη δικια μου λιστα, δεν θα μου προκαλουσε εκπληξη, αλλα η επισημη λιστα ειναι...Μερικοι πραγματικα νομιζουν οτι τρωμε κουτοχορτο... sure sure:lol: -
για μένα μετά τα 4 αστέρια στο euroncap το civic δεν έπρεπε να βγει πρώτο...όμως το skoda έπρεπε να πατώσει και το s-max να βρίσκεται στην θέση που πήρε το civic...Εμένα περισσότερο με ενόχλησε η ψήφος του Σ.Χ. παρά το αποτέλεσμα...όχι όμως γιατί δεν ψήφισε όπως θα ήθελα αλλά γιατί ψήφισε με κριτήρια άσχετα με αυτά του έγκυρου δημοσιογράφου και του σεβαστού για την πορεία του τόσα χρόνια πρώην οδηγού αγώνων.
Ο διαγωνισμός απέδειξε για πολλοστή φορά ότι είναι σαν την eurovision όπου οι εταιρείες περίμεναν την επιβεβαίωση των εθνικών τους δημοσιογράφων με την ίδια βεβαιότητα που εμείς παίρνουμε 12 βαθμούς από την Κύπρο κάθε χρόνο... Τώρα το ελληνικό coty θα είναι αποτέλεσμα (και θα το γράψω ακόμα και αν πρωτεύσει το civic) ανάλογων συναλλαγών σε επίπεδο διαφημιστικής δαπάνης. Ευτυχώς που το σιβικ έχει ελάχιστη τέτοια οπότε το πιθανότερο είναι να δικαιωθώ... -
to s-max κατασκευάζεται στο βέλγιο στο εργοστάσιο της φορντ...έτσι για να καταλάβετε τον λόγο για τον οποίο πήρε 8αρακι από εκεί...
Αυτή η βαθμολογία στέρησε την πρωτιά στο κορσα...
ζήτω η απερίσπαστη δημοσιογραφία ανά την Ευρώπη...
(αυτό που δεν κατάλαβα ακόμα παρόλο που διάβασα τις απόψεις του στην ιστοσελίδα του coty είναι γιατί έβαλε 0 στο civic ο ΣΧ)(η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι για το 5dcivic δεν έχει δοθεί ευρώ για διαφημιστική καμπανιά στην Ελλάδα)
-
Αφού δεν πρόκειται να πουλήσει περισσότερο το Civic, γιατί να το διαφημίσουν;
Ήδη ακυρώνονται παραγγελίες, τα κομμάτια είναι δεδομένα, οπότε γιατί να χαλάσουν ευρώ;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αφού δεν πρόκειται να πουλήσει περισσότερο το Civic, γιατί να το διαφημίσουν;Ήδη ακυρώνονται παραγγελίες, τα κομμάτια είναι δεδομένα, οπότε γιατί να χαλάσουν ευρώ;
δεν διαφωνώ, αυτό λέω απλά υποστηρίζω ότι δεν έχει ...φαγητό για τρίτους...Δεν νομίζω να διαφωνείς...καταλαβαίνεις πολύ καλά που το πάω
-
ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΥΧΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕ (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥ HONDA CIVIC 1800 cc black.
ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ 'ΓΕΡΜΑΝΟΣ' (ΕΙΧΑ GOLF) ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΡΕΙΓΓΕΙΛΑ ΑΜΕΣΩΣ.
Ο ΛΟΓΟΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΠΕΡΙΕΡΓΗ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΙΣΩΣ ... ΑΝ ΤΟ CIVIC ΕΙΧΕ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΤΗΣ VAG ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΖΑΝ ΟΛΟΙ.ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟ CIVIC ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ , ΚΑΙ ΑΠ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ 1ο ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΙΣΕΙΣ ΣΑΣ. -
στο κέντρο (ΑΘΗΝΑ) είδα αυτή την εβδομάδα πολλά μαύρα να παραδίδονται...
Car of the Year 2007 (8 final shortlist)