-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Να εκφράσω και εγώ μια απορία;Γιατί θεωρείτε ότι η ψηφοφορία ήταν εγκάθετη;
Κατά την άποψή μου,όντως το Λεόν ήταν το πιο ολοκληρωμένο μεταξύ των διαγωνιζομένων...
Σαφώς τα καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά,καλούς χώρους,καλές τιμές,καλή (όχι κορυφαία) ποιότητα κατασκευής,διαφορετικότητα στην αισθητική...
Γιατί πρέπει σώνει και καλά το αποτέλεσμα να είναι προιόν ύποπτων συναλλαγών;
Μπορεί και να είναι,δεν λέω,αλλά γιατί δεν δίνουμε περιθώρια αντικειμενικής κρίσης,και όλα πρέπει να τα εντάσσουμε στις 'διαβουλεύσεις';
Άσχετο με το αν διαφωνώ με την άποψη σου για την ανωτερότητα του λεόν σε σχέση με το civic θεωρώ ουτοπική την θεώρηση σου περί αντικειμενικής κρίσης αφού φαντάζομαι υποψιάζεσαι ή γνωρίζεις τι γίνεται στην αγορά. Για να στο πω απλά...εσύ που θα πήγαινες να εργαστείς -για το ίδιο αντικείμενο- σε μία εταιρεία που θα σε πλήρωνε 600
-
Κατά την ίδια λογική λοιπόν, όταν επί 3-4 χρόνια το Civic Type-R έβγαινε 'GTi της χρονιάς' και σε όλα τα περιοδικά γράφονταν διθύραμβοι, ήταν επειδή ο Σαρακάκης 'τα 'χωνε' σε όλα ανεξαιρέτως τα περιοδικά ?
Οι καλές κριτικές για το Jazz, το Accord και το CR-V είναι επειδή 'τα χώνει' ο 'Σ' ?
Αναρωτιέμαι, αν έβγαινε 1ο το Civic θα έλεγες τίποτα ?
Δηλαδή γιατί να βγει κάτι καλύτερο από 4ο το Civic ? Τι το ιδιαίτερο έχει εκτός από τη σχεδίαση μέσα-έξω ? Κινητήρες ? Στο μέσο όρο (καλός ο 1.8, ανεπαρκής ο 1.4). Χώροι ? Ομοίως. Οδική συμπεριφορά ? Ομοίως. Φρένα ? Ομοίως. Ποιότητα ? Ομοίως. Αξιοπιστία ? Δεν ξέρουμε, φαντάζομαι πως θα είναι Honda Ισως όχι για '0' στο COTY αλλά αν έπαιρνε 3 πόντους θα ήσουν ευχαριστημένος ?
Η τελευταία καραμέλα είναι πως 'τα παίρνουν' οι 4Τ από την Toyota. Ομως βγήκε τελευταίο το Yaris και πρώτο ένα Seat. Χμμμ...
Στο κάτω-κάτω, γιατί να μη βγει πρώτο το Leon ?
Πλήρη γκάμα κινητήρων έχει
Αριστη οδική συμπεριφορά έχει
Καλούς χώρους
Εμφάνιση --> περί ορέξεως
Πολύ καλές τιμές έχειΑμαν πια με τις 'θεωρίες συνωμοσίας'... Πρέπει να καταλάβεις πως, πολύ απλά, περιοδικά της εμβέλειας των 4Τ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠ΄ΟΛΟΥΣ, κανονικά και με το νόμο. Εχουν αρκετά μεγάλη κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα ώστε να είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ για ΚΑΘΕ εταιρεία να διαφημίζεται στις σελίδες τους. Ετσι δουλεύει η αγορά και η διαφήμιση. Αν δε διαφημίζεται είναι συχνά 'εσωτερικό θέμα' της κάθε εταιρίας, συχνά σχετιζόμενο με τη διαθεσιμότητα αυτοκινήτων για πώληση. Γιαυτό και δεν βλέπουμε διαφημίσεις ούτε για το Civic ούτε για το SX-4, δεν έχουν να δώσουν άλλα αυτοκίνητα, όπως δε βλέπαμε και διαφημίσεις για Golf/Polo όταν είχαν αναμονή 8 μήνες... Ομως δε φταίνε τα περιοδικά για αυτό.
Εν ολίγοις, δε βλέπω κάποια 'συνωμοσία' σε όλα αυτά. Και αν πάρουμε τους διαγωνισμούς αυτούς για αυτό που είναι (αποκλειστικά εργαλεία μάρκετινγκ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι 'στημένα', απλά στερούνται πραγματικής ουσίας, γιατί οι γνώστες δεν περιμένουν το κάθε COTY για να αποφασίσουν...) και όχι για αυτό που θα θέλαμε να είναι (αντικειμενικός διαγωνισμός ανάδειξης του -εννοείται 'αντικειμενικά' - 'καλύτερου' αυτοκινήτου, αν υπάρχει τέτοιο πράγμα), τότε η δική μας αντιμετώπιση θα ήταν απλούστερη...
-
πες ρε συ nass, γιατι οταν τα λενε αλλοι ειναι 'εγκαθετοι'
μετα απο αυτο, παρακαλω να βγω απο τη λιστα των εγκαθετων
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@spyros.sΚατά την ίδια λογική λοιπόν, όταν επί 3-4 χρόνια το Civic Type-R έβγαινε 'GTi της χρονιάς' και σε όλα τα περιοδικά γράφονταν διθύραμβοι, ήταν επειδή ο Σαρακάκης 'τα 'χωνε' σε όλα ανεξαιρέτως τα περιοδικά ?
Οι καλές κριτικές για το Jazz, το Accord και το CR-V είναι επειδή 'τα χώνει' ο 'Σ' ?
Δηλαδή γιατί να βγει κάτι καλύτερο από 4ο το Civic ? Τι το ιδιαίτερο έχει εκτός από τη σχεδίαση μέσα-έξω ? Κινητήρες ? Στο μέσο όρο (καλός ο 1.8, ανεπαρκής ο 1.4). Χώροι ? Ομοίως. Οδική συμπεριφορά ? Ομοίως. Φρένα ? Ομοίως. Ποιότητα ? Ομοίως. Αξιοπιστία ? Δεν ξέρουμε, φαντάζομαι πως θα είναι Honda Ισως όχι για '0' στο COTY αλλά αν έπαιρνε 3 πόντους θα ήσουν ευχαριστημένος ?
Η τελευταία καραμέλα είναι πως 'τα παίρνουν' οι 4Τ από την Toyota. Ομως βγήκε τελευταίο το Yaris και πρώτο ένα Seat. Χμμμ...
Καλούς χώρους
Πολύ καλές τιμές έχειΑμαν πια με τις 'θεωρίες συνωμοσίας'... Πρέπει να καταλάβεις πως, πολύ απλά, περιοδικά της εμβέλειας των 4Τ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠ΄ΟΛΟΥΣ, κανονικά και με το νόμο. Εχουν αρκετά μεγάλη κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα ώστε να είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ για ΚΑΘΕ εταιρεία να διαφημίζεται στις σελίδες τους. Ετσι δουλεύει η αγορά και η διαφήμιση. Αν δε διαφημίζεται είναι συχνά 'εσωτερικό θέμα' της κάθε εταιρίας, συχνά σχετιζόμενο με τη διαθεσιμότητα αυτοκινήτων για πώληση. Γιαυτό και δεν βλέπουμε διαφημίσεις ούτε για το Civic ούτε για το SX-4, δεν έχουν να δώσουν άλλα αυτοκίνητα, όπως δε βλέπαμε και διαφημίσεις για Golf/Polo όταν είχαν αναμονή 8 μήνες... Ομως δε φταίνε τα περιοδικά για αυτό.
Εν ολίγοις, δε βλέπω κάποια 'συνωμοσία' σε όλα αυτά. Και αν πάρουμε τους διαγωνισμούς αυτούς για αυτό που είναι (αποκλειστικά εργαλεία μάρκετινγκ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι 'στημένα', απλά στερούνται πραγματικής ουσίας, γιατί οι γνώστες δεν περιμένουν το κάθε COTY για να αποφασίσουν...) και όχι για αυτό που θα θέλαμε να είναι (αντικειμενικός διαγωνισμός ανάδειξης του -εννοείται 'αντικειμενικά' - 'καλύτερου' αυτοκινήτου, αν υπάρχει τέτοιο πράγμα), τότε η δική μας αντιμετώπιση θα ήταν απλούστερη...
Εγω δεν είπα ότι τα παιρνουν (αν και ειναι δεδομένο ότι η διαφήμιση δημιουργεί ανισότητες που πρέπει να εξεταστουν)
Ειπα και δεν απάντησε κανένας.
1)Ειναι σωστό με 4 αστερια να βγαίνεις το καλύτερο της χρονιάς
2) Αξίζει το civic σε σχέση με τα άλλα με το σκεπτικό ότι είναι πρωτοποριακής σχεδίασης και έχει κάνει καινοτομία στην εκμετάλευση χώρων, να βγαίνει 10ο?Αυτά ρωτάω και μάλλον θα συμφωνήσεις μαζί μου
Για τους παρακάτω λόγους που ανέφερεσες εσύΧώροι ? Κορυφαίοι
Οδική συμπεριφορά ? Μέτρια και όχι πάρα πολύ σπορ, απλώς σκληρό και σταθερό
Φρένα ? Πολύ καλά
Ποιότητα ? Κορυφαία
Αξιοπιστία ? Κορυφαία -
Ο nass με κάλυψε πλήρως,και αιτούμαι και εγώ την έξοδο του Σπύρου από τη λίστα των εγκαθέτων!
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Ο nass με κάλυψε πλήρως,και αιτούμαι και εγώ την έξοδο του Σπύρου από τη λίστα των εγκαθέτων!ασε τα σαπια γιατρε!
μολις ειδες οτι πηγες να μπεις και εσυ στη λιστα, ειπες να βγαλουν εμενα!
-
o spiros να παραμείνει εκεί που είναι
συμφωνώ με το nass γενικά, αλλά για την γκάμα των κινητήρων του Leon
καλοί οι δίλιτροι, αλλά όχι για όλο τον κόσμο
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Εγω δεν είπα ότι τα παιρνουν (αν και ειναι δεδομένο ότι η διαφήμιση δημιουργεί ανισότητες που πρέπει να εξεταστουν)Από το 'ανισότητες' στο 'τα 'παιρνουν' η διαφορά είναι τεράστια.
Αυτό στο οποίο οδηγεί η διαφήμιση είναι η αντιπαθητική τάση των περιοδικών τα τελευταία χρόνια (οι 4Τ πρωτοπορούν δυστυχώς ) να τα 'στρογγυλεύουν' όλα, να μη βγαίνει καθαρό συμπέρασμα, το 'και με το χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ', μην τυχόν και δυσαρεστήσουν κανέναν.
Αλλά δεν μπορεί να συμφωνούν όλα τα περιοδικά σε κάτι, πχ. ότι το Leon έχει καλή οδική συμπεριφορά, ή ό,τι το Civic είναι 'nothing to write home about', και να είναι ΟΛΟΙ μέρη της συνομωσίας...Ειπα και δεν απάντησε κανένας.
1)Ειναι σωστό με 4 αστερια να βγαίνεις το καλύτερο της χρονιάςΚατ'εμέ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αμαν πια με τα 'αστέρια' λες και 4 αστέρια είναι για πέταμα, λες και όλα τ΄άλλα χαρακτηριστικά υποχωρούν μπροστά στα αστέρια.
Δηλαδή ρε συ, το Type-R πόσα αστέρια έχει ? 3 νομίζω (ή ίσως 4). Οπότε τι ? Δεν αξίζει να είναι 'το GTi της χρονιάς' ? Μάλλον για πέταμα θα είναι...- Αξίζει το civic σε σχέση με τα άλλα με το σκεπτικό ότι είναι πρωτοποριακής σχεδίασης και έχει κάνει καινοτομία στην εκμετάλευση χώρων, να βγαίνει 10ο?
Αυτά ρωτάω και μάλλον θα συμφωνήσεις μαζί μου
Φρένα ? Πολύ καλά
Ποιότητα ? Κορυφαία
Αξιοπιστία ? ΚορυφαίαΑκόμα και αν ΔΕΝ αξίζει να βγαίνει 10ο, από εκεί μέχρι του σημείου να υπαινισσόμαστε συνωμοσίες κτλ. υπάρχει ένα τεράστιο λογικό άλμα. Το οποίο προκύπτει εν μέρει και από την τάση μας (των Ελλήνων) να βλέπουμε 'συμφέροντα' οπουδήποτε κάτι δεν ταιριάζει με τη γνώμη μας (και 'όλα καλά' αν συμφωνούμε φυσικά...)
Οσο για την αξιολόγηση του Civic, επιμένω στην άποψή μου πως, με την εξαίρεση της σχεδίασης, το υπόλοιπο αυτοκίνητο είναι στο μέσο όρο (με τα + και τα - ανάλογα). Και ίσως γιαυτό πουλάει καλά, διότι είναι ένα 'Golf' (= επαρκές στα πάντα, πουθενά έξαρση) αλλά με ωραίο design (σε σχέση με το απρόσωπο του Golf).
Εν τέλει, αν όχι το Leon 'Ελληνικό αυτοκίνητο της χρονιάς', τότε ποιό έπρεπε να βγει και δε βγήκε ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@spyros.sΚατά την ίδια λογική λοιπόν, όταν επί 3-4 χρόνια το Civic Type-R έβγαινε 'GTi της χρονιάς' και σε όλα τα περιοδικά γράφονταν διθύραμβοι, ήταν επειδή ο Σαρακάκης 'τα 'χωνε' σε όλα ανεξαιρέτως τα περιοδικά ?
Καλούς χώρους
το type-r έβγαινε διότι δεν υπήρχε ουσιαστικός ανταγωνισμός...τώρα που υπάρχει να δούμε αν θα το ξαναβγάλουν ...κόκκινε nass. Τις καλές κριτικές σε jazz-accord-cr-v που τις είδες; Έλεγαν ότι λένε και για το σιβικ ότι δηλαδή είναι ένα καλό αυτοκίνητο που δεν ξεχωρίζει πουθενά...Επιμένω ότι το σιβικ δεν θα έβγαινε πρώτο ιδιαίτερα μετά τα 4 αστέρια στο euroncap...αλλά τελευταίο βρε nass; Αυτό με ενοχλεί...
Αναφορικά με τους 4τροχούς μιλώ σαν αναγνώστης σχεδόν 20 ετών. Με ενοχλέι άνθρωποι που με επηρέασαν στο παρελθόν με τις απόψεις τους να ξεφεύγουν έτσι... Δηλαδή για σένα το 0 του στρατή ή οι 4 συνολικά βαθμοί αντιπροσωπεύουν την υποκειμενική γνώμη των ψηφοφόρων; Αν συνέβαινε αυτό εγώ θα σιωπούσα όμως άσχετο με το αν συμφωνείς ή όχι η ψήφος επηρεάζεται από κριτήρια που δεν είναι αμιγώς αυτοκινητιστικά. Φυσικά όπως και με την διαφθορά στην πολιτική είναι δύσκολο να αποδείξω τα όσα γράφω αφού κανείς δεν θα βγει να πει ότι τα παίρνει άσχετο αν όλοι εικάζουμε ότι το κάνει. Ελπίζω να κατάλαβες το σκεπτικό μου...δεν γράφω ως εν αναμονή ιδιοκτήτης χόντα αλλά ως συνειδητοποιημένος φίλος της αυτοκίνησης. Αν έγινα κατανοητός νομίζω ότι η συζήτηση μας πρέπει να λήξει εδώ. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ο nass με κάλυψε πλήρως,και αιτούμαι και εγώ την έξοδο του Σπύρου από τη λίστα των εγκαθέτων!
ασε τα σαπια γιατρε!
μολις ειδες οτι πηγες να μπεις και εσυ στη λιστα, ειπες να βγαλουν εμενα!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εγω δεν είπα ότι τα παιρνουν (αν και ειναι δεδομένο ότι η διαφήμιση δημιουργεί ανισότητες που πρέπει να εξεταστουν)
Από το 'ανισότητες' στο 'τα 'παιρνουν' η διαφορά είναι τεράστια.
Αυτό στο οποίο οδηγεί η διαφήμιση είναι η αντιπαθητική τάση των περιοδικών τα τελευταία χρόνια (οι 4Τ πρωτοπορούν δυστυχώς ) να τα 'στρογγυλεύουν' όλα, να μη βγαίνει καθαρό συμπέρασμα, το 'και με το χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ', μην τυχόν και δυσαρεστήσουν κανέναν.
Αλλά δεν μπορεί να συμφωνούν όλα τα περιοδικά σε κάτι, πχ. ότι το Leon έχει καλή οδική συμπεριφορά, ή ό,τι το Civic είναι 'nothing to write home about', και να είναι ΟΛΟΙ μέρη της συνομωσίας...Ειπα και δεν απάντησε κανένας.
1)Ειναι σωστό με 4 αστερια να βγαίνεις το καλύτερο της χρονιάςΚατ'εμέ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αμαν πια με τα 'αστέρια' λες και 4 αστέρια είναι για πέταμα, λες και όλα τ΄άλλα χαρακτηριστικά υποχωρούν μπροστά στα αστέρια.
Δηλαδή ρε συ, το Type-R πόσα αστέρια έχει ? 3 νομίζω (ή ίσως 4). Οπότε τι ? Δεν αξίζει να είναι 'το GTi της χρονιάς' ? Μάλλον για πέταμα θα είναι...- Αξίζει το civic σε σχέση με τα άλλα με το σκεπτικό ότι είναι πρωτοποριακής σχεδίασης και έχει κάνει καινοτομία στην εκμετάλευση χώρων, να βγαίνει 10ο?
Αυτά ρωτάω και μάλλον θα συμφωνήσεις μαζί μου
Φρένα ? Πολύ καλά
Ποιότητα ? Κορυφαία
Αξιοπιστία ? ΚορυφαίαΑκόμα και αν ΔΕΝ αξίζει να βγαίνει 10ο, από εκεί μέχρι του σημείου να υπαινισσόμαστε συνωμοσίες κτλ. υπάρχει ένα τεράστιο λογικό άλμα. Το οποίο προκύπτει εν μέρει και από την τάση μας (των Ελλήνων) να βλέπουμε 'συμφέροντα' οπουδήποτε κάτι δεν ταιριάζει με τη γνώμη μας (και 'όλα καλά' αν συμφωνούμε φυσικά...)
Οσο για την αξιολόγηση του Civic, επιμένω στην άποψή μου πως, με την εξαίρεση της σχεδίασης, το υπόλοιπο αυτοκίνητο είναι στο μέσο όρο (με τα + και τα - ανάλογα). Και ίσως γιαυτό πουλάει καλά, διότι είναι ένα 'Golf' (= επαρκές στα πάντα, πουθενά έξαρση) αλλά με ωραίο design (σε σχέση με το απρόσωπο του Golf).
Εν τέλει, αν όχι το Leon 'Ελληνικό αυτοκίνητο της χρονιάς', τότε ποιό έπρεπε να βγει και δε βγήκε ?
- Δεν είναι στον μέσο όρο και το ξέρεις.
- το type-R είχε 4 αστερια αλλά τα αστέρια ήταν πιο εύκολα τότε.
- Δεν μιλάω για συννομοσίες. Λεω πολύ απλά ότι δε ψηφίζουμε για το gti της χρονιάς εδώ αλλά για το αυτοκίνητο της χρονιάς. Το λεον είναι ένα αμάξι γενικά καλό και υπερτερει αυτή τη στιγμή λόγω της πληθώρας των κινητήρων.
- Εγω είπα ότι αν ψηφίζουν με αυτό το σκεπτικό (σπορ και καλά ...) να το κλείσουν το μαγαζί όσοι κάνουν υψηλό σχεδιασμό και μελέτες επι μελετών για τη σχεδίαση.
- Ναι τα 4 ή τα 3 αστέρια είναι σοβαρό κριτήριο όταν θελεις να επιλέξεις μεταξύ ίσων το καλύτερο
- Οι δημοσιογράφοι δεν αγοράζουν αυτοκίνητα και γι αυτό πολλά κριτήρια που για το μέσο αγοραστή είναι πολύ σημαντικά τελικά όταν πάνε να ψηφίσουνε τα προσπερνάνε (αξιοπιστία, χώροι, εγγυηση)
και προσπαθώντας να πω αυτό που θέλω..... Η ερώτηση παραμένει
Είναι το civic κατά τη γνώμη σου χειρότερο από τα 8 που το προσπέρασαν?
Απάντησε μου σε αυτό
Πιστεύω ότι αν κάνουμε ένα μικρό poll εδώ μέσα δε θα το βγάλουμε 10ο -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Απάντησε μου σε αυτό
Πιστεύω ότι αν κάνουμε ένα μικρό poll εδώ μέσα δε θα το βγάλουμε 10οΕγώ λέω να του βάλουμε εύκολα του καινούριου Civic.
Σε τι είναι καλύτερο ένα Civic 1400 από ένα Astra 1400 π.χ. -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
το type-r έβγαινε διότι δεν υπήρχε ουσιαστικός ανταγωνισμός...Clio
S3
Leon Cupra (το οποίο είχε βγει μια χρονιά 'GTi της χρονιάς' από τους 4Τ και στο επόμενο τεύχος το δοκίμασαν συγκριτικά με το TypeR και 'έφαγε ξύλο')ΙΜΗΟ, έβγαινε επειδή ήταν καταπληκτικό αυτοκίνητο και εσύ το υποτιμάς με αυτά που λες.
τώρα που υπάρχει να δούμε αν θα το ξαναβγάλουν ...κόκκινε nass.
Το καινούργιο Civic TypeR το θεωρώ μια βιαστική προσπάθεια εκμετάλλευσης του 'ονόματος' TypeR χωρίς να έχει αυτό το 'edge' που είχαν όλα τα TypeR μέχρι σήμερα. Και αυτό είναι φάουλ της Honda. Θα περίμενα ένα TypeR με 220+ άλογα ατμόσφαιρα και μπλοκέ διαφορικό... Οπότε αν δεν ξαναβγεί μήπως θα είναι απλά επειδή δεν θα είναι καλύτερο από τους ανταγωνιστές του ? (και όχι λόγω κάποιας 'συνομωσίας'). Θυμίσου το Occam's razor...
Τις καλές κριτικές σε jazz-accord-cr-v που τις είδες; Έλεγαν ότι λένε και για το σιβικ ότι δηλαδή είναι ένα καλό αυτοκίνητο που δεν ξεχωρίζει πουθενά...
Νομίζω θυμάσαι λάθος. Πχ. για το Jazz είχαν πάντα πολύ καλές κριτικές (ιδιαίτερα στην έκδοση με το αυτόματο), απλά έλεγαν ότι είναι πολύ ακριβό (ε, αλήθεια είναι). Για το Accord πάντα οι κριτικές ήταν καλές. Για το CR-V εξαρτάται από το περιοδικό, συνήθως έλεγαν πως έχει κάποια αδυναμία στο χώμα αλλά ξεχώριζε για χώρους, συμπεριφορά στην άσφαλτο και κινητήρα. Ε, τι ήθελες να λένε, πως είναι το καλύτερο SUV όλων των εποχών ?
Δράττομαι από την ευκαιρία για να πω, πως δε φταίνει τα περιοδικά αν ο 'Σ' είναι αυτός που είναι. Αν πχ. θέλουν να πάνε στις λάσπες του Καλλίδρομου για να δοκιμάσουν κάποια SUV και ο 'Σ' δεν έχει ποτέ διαθέσιμο CR-V, τι να κάνουν τα περιοδικά ? Αναγκαστικά τα σχόλιά τους θα είναι λιγότερα απ΄ ό,τι για πχ. το RAV.
Επιμένω ότι το σιβικ δεν θα έβγαινε πρώτο ιδιαίτερα μετά τα 4 αστέρια στο euroncap...αλλά τελευταίο βρε nass; Αυτό με ενοχλεί...
Γιατί όχι ? Για σκέψου και απάντησε...
Αλλά και πάλι. ΟΚ, βγήκε τελευταίο. Τι σημαίνει αυτό ?
Πως δεν είναι καλό αυτοκίνητο ? ΕΣΥ το ξέρεις καλύτερα από τον κάθε ΣΧ αυτό, διότι τις ΔΙΚΕΣ σου ανάγκες εξυπηρετεί. Αν εσένα σου αρέσει και σου κάνει, τότε θα έπρεπε να γελάς συγκαταβατικά με όλα αυτά, όχι να έχεις βαλθεί να πείσεις οποιοδήποτε άλλο...
Πως υπάρχει ολόκληρη συνωμοσία κατά της Honda ? ΟΚ...
Εμένα το 'τελευταίο' μου λέει το εξής: 'ΣΧ: χμμμ, για να δούμε το Civic... Ας αφήσουμε απ΄έξω την εμφάνιση, διότι δεν είναι κριτήριο του COTY (ή του οποιουδήποτε διαγωνισμού, διαφορετικά θα έβγαιναν πάντα Alfa Romeo ) Σύμφωνα με τα κριτήρια του COTY, σε τι ξεχωρίζει το Civic ώστε να πάρει πόντους σε σχέση με άλλα μοντέλα (διότι το γεγονός πως έχουν 25 πόντους σημαίνει πως δε μπορούν να δώσουν πόντους σε όλα) ?' Ε, εκεί είναι μάλλον το πρόβλημα, πως πέραν της εμφάνισης δεν έχει κάποιο άλλο ισχυρό σημείο. Είναι αυτό που έλεγα, 'στο μέσο όρο'. Ε, δε σε 'προσκαλεί' αυτό να δώσεις πόντους...
Για σκέψου: το Golf, #1 best seller, πόσα χρόνια έχει να βγεί COTY ? Πάντα κάπου στη μέση βγαίνει. Αρα είναι κακό αυτοκίνητο ?
Χαζή ερώτηση: αν το COTY έβγαλε Ford επειδή το εργοστάσιο είναι στο Βέλγιο τότε γιατί δεν έβγαλε Civic επειδή το εργοστάσιο είναι στη Μ. Βρετανία ?
Αναφορικά με τους 4τροχούς μιλώ σαν αναγνώστης σχεδόν 20 ετών. Με ενοχλέι άνθρωποι που με επηρέασαν στο παρελθόν με τις απόψεις τους να ξεφεύγουν έτσι...
Να ξεφεύγουν από τι ? Από τη γνώμη που πιστεύεις πως είναι 'αντικειμενική' και 'σωστή' ?
Ξαναρωτάω: αν δεν έδινε 0 αλλά 2-3 πόντους θα ήσουν ευχαριστημένος ?
Δηλαδή για σένα το 0 του στρατή ή οι 4 συνολικά βαθμοί αντιπροσωπεύουν την υποκειμενική γνώμη των ψηφοφόρων;
Δεν μπορείς να εφαρμόσεις στατιστική σε ένα πρόσωπο, αλλά στο σύνολο των προσώπων μπορείς. Οπότε απαντώ 'του ΣΧ όχι, τo σύνολο των πόντων ναι'
Αν συνέβαινε αυτό εγώ θα σιωπούσα όμως άσχετο με το αν συμφωνείς ή όχι η ψήφος επηρεάζεται από κριτήρια που δεν είναι αμιγώς αυτοκινητιστικά.
Και η γνώμη των καταναλωτών επίσης:
'Είναι όμορφο'
'Είναι το ίδιο/καλύτερο με του γείτονα'
'Είχε και ο μπάρμπας μου Honda και ήταν 'σκυλί' '
'Εγώ πάντα Honda παίρνω, να, έχω μία CBR και μία Varadero και ένα C50'
'Είμαι κάτοικος του Swindon'Οπότε γιατί απορείς ?
Αυτό όμως δε σημαίνει πως 'τα 'παιρνουν'. Σημαίνει πως οι ψηφοφόροι του κάθε COTY είναι άνθρωποι και οι απόψεις τους ΔΕΝ είναι 'αντικειμενικές'. Και ας είναι δημοσιογράφοι. Δεν τους πληρώνουμε επειδή είναι 'αντικειμενικοί', τους πληρώνουμε επειδή με την εμπειρία που έχουν μπορούν να μειώσουν τον υποκειμενικό παράγοντα περισσότερο από εμάς τους κοινούς θνητούς - αγοραστές. Αλλά είναι πάντα εκεί.
Κατ΄αυτή την έννοια, θεωρώ πως η γνώμη του COTY βγάζει ένα καλό μέσο όρο των απόψεων των Ευρωπαϊκών περιοδικών και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξαγωγή ασφαλών επιμέρους συμπερασμάτων.
Με άλλα λόγια, ούτε το S-Max είναι το 'καλύτερο' αυτοκίνητο ούτε το Civic το 'χειρότερο'.
Φυσικά όπως και με την διαφθορά στην πολιτική είναι δύσκολο να αποδείξω τα όσα γράφω αφού κανείς δεν θα βγει να πει ότι τα παίρνει άσχετο αν όλοι εικάζουμε ότι το κάνει.
Υπάρχει μια τεράστια διαφορά: στα περιοδικά ΒΛΕΠΕΙΣ τι έχουν πάρει, είναι στις σελίδες των διαφημίσεων. Και ανάλογα κρίνεις. Εγώ λοιπόν βλέπω πως στους 4Τ τουλάχιστον διαφημίζονται οι πάντες (εκτός ειδικών περιπτώσεων, πχ. Honda Civic). Αρα τι ? Τα παίρνουν απ΄όλους ? Μα αυτό τους κάνει αντικειμενικούς περισσότερο από σένα και από μένα που έχουμε Honda...
Επίσης μην ξεχνάς πως στα περιοδικά η 'έξωθεν καλή μαρτυρία' είναι πολύ σημαντική. Αν αγοράζεις τους οποιουσδήποτε 4Τ επειδή 'είναι αντικειμενικοί' και ξαφνικά θεωρήσεις πως έχασαν αυτό το χαρακτηριστικό και τα παίρνουν από την οποιαδήποτε αυτοκινητοβιομηχανία (ή τιμωρούν άδικα κάποια άλλη), τότε απλά τους τιμωρείς παύοντας να τους αγοράζεις και αυτόματα χάνουν. Καλύτερο παράδειγμα: το AMS και η έξώφθαλμα υπερ της VW πολιτική του. Δες την τωρινή του κυκλοφορία...
Ελπίζω να κατάλαβες το σκεπτικό μου...δεν γράφω ως εν αναμονή ιδιοκτήτης χόντα αλλά ως συνειδητοποιημένος φίλος της αυτοκίνησης. Αν έγινα κατανοητός νομίζω ότι η συζήτηση μας πρέπει να λήξει εδώ.
Απλά διαφωνούμε. Κανένα πρόβλημα
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Καλούς χώρους
+1000.
Να γίνει επισημασμένο, να το βλέπουν όσοι κυνηγούν χίμαιρες... -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Απάντησε μου σε αυτό
Πιστεύω ότι αν κάνουμε ένα μικρό poll εδώ μέσα δε θα το βγάλουμε 10οΤη γνώμη μου για το Civic την έγραψα: αφήνοντας έξω την εμφάνιση (σοβαρό κριτήριο για πολλούς...), nothing to write home about. Ενα αυτοκίνητο στο 'μέσο όρο'. Αξιζε την τελευταία θέση ? Ισως όχι. Και πάλι όμως, μια ψηφοφορία είναι, κάποιος έπρεπε να βγει τελευταίος (και κάποιος πρώτος). Αυτό δε σημαίνει πως ο τελευταίος είναι 'κακός'. Μην ξεχνάς πως μπήκε στο short list, άρα δεν είναι 9ο από τους 9 αλλά 9ο από τους 50 (πόσα αυτοκίνητα ήταν στην αρχή ?). Ε, τι διαφορά έχει αν ήταν 9ο ή 6ο ? Σε αυτό το διαγωνισμό ο πρώτος είναι 1ος και ο δεύτερος τίποτα...
Πολλή σημασία δίνετε στις χαζοψηφοφορίες του στυλ 'αυτοκίνητο της χρονιάς', ΙΜΗΟ.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Κατά την ίδια λογική λοιπόν, όταν επί 3-4 χρόνια το Civic Type-R έβγαινε 'GTi της χρονιάς' και σε όλα τα περιοδικά γράφονταν διθύραμβοι, ήταν επειδή ο Σαρακάκης 'τα 'χωνε' σε όλα ανεξαιρέτως τα περιοδικά ?
Καλούς χώρους
+1000.
Να γίνει επισημασμένο, να το βλέπουν όσοι κυνηγούν χίμαιρες...Θα μου απαντήσεις σε μία απορία που μου γεννήθηκε....
Γιατί τα περιοδικά πρέπει να κάνουν εκδηλώσεις για εταιρίες? και μετά να γράφουν και γι αυτές. Γιατί να κάνουν οι τροχοί εκδήλωση για την ΟΠΕΛ ή για την ΣΕΑΤΚαι αν εγω εχω αντιπροσωπεία πως να δώσω τη δουλειά σε κάποιον άλλο αν ξέρω ότι την κάνουν και οι 4 τροχοί.... Δε θα προβληματιστώ να το κάνω?
-
Νομίζω ότι πρέπει στις συγκρίσεις και στους διαγωνισμούς να λάβουμε υπόψη και ένα φαινόμενο που λέει ότι 'αρέσει και σε μένα επειδή αρέσει στους περισσότερους'. Πολλές φορές οι απόψεις συγκλίνουν περίεργα ανάμεσα στους συντάκτες, ειδικά στα περιοδικά της χώρας μας. Αυτό πιστεύω ότι είναι πολύ φυσιολογικό να συμβαίνει, σε όλους τους τομείς. Η συμπάθεια ή η περιθωριοποίηση ενός μοντέλου, ενός ανθρώπου ή ενός στοιχείου να γίνεται με τη βοήθεια της 'πλειοψηφίας'. Αντίθετα, δεν υπάρχει αυτή η μόνιμη σύμπνοια ανάμεσα σε ελληνικά και βρετανικά, γαλλικά, ιταλικά ή γερμανικά περιοδικά.
Ίσως δηλαδή να μην χρειάζεται να κυνηγάμε συνωμοσίες όσο ένα απλό, ανθρώπινο φαινόμενο.
-
ακυρο
-
συνονόματε krus και nass. Πρώτα απ' όλα να ξεκαθαρίσω ότι δεν κυνηγάω χείμαιρες, όυτε μπερδεύω ανεμόμυλους με γίγαντες ως μοντέρνος Δον Κιχώτης...
Επέλεξα για δεύτερη φορά στην οικογένεια honda και για πρώτη προσωπικά. Αυτό δεν με κάνει κλασσικό πελάτη της χόντα αλλά νέο ο οποίο μάλιστα δεν έχει κάποιο συμφέρον από αυτή.
Επομένως φυσικά και δεν υπερασπίζω την αντιπροσωπεία της Χόντα στην Ελλάδα -το αντίθετο μάλιστα νομίζω ότι υποτιμά τους πελάτες της με τις υπηρεσίες που προσφέρει- απλά σέβομαι την επιλογή της να απέχει από την συνήθη διαφημιστική καμπάνια. Το μόνο αυτοκίνητο που διαφημίζει πλέον είναι το στοκ του cr-v εν αναμονή του νέου μοντέλου.
Αναφορικά με το type-r θα έλεγα ότι αποτέλεσε την όαση μέσα στην έρημο σε σχέση με τα απλά απρόσωπα civic της 7ης γενιάς. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που στην χόντα εισέπραξαν το μήνυμα και δημιούργησαν στο νεό σιβίκ ένα σύνολο ύμνο στο συχρονο design. Σε σχέση με τον ανταγωνισμό είδαμε όλοι την αντιμετώπιση του σε σχέση με το gti στο ανάλογο συγκριτικό. Απλά σε σχέση με αυτά που ανέφερες ήταν καλύτερο(με δεύτερο κατ 'εμένα το κλιο). Για το νέο type-r ας έρθει πρώτα με το καλό και μετά ας το σχολιάσουμε.
Επιμένω για την αντιμετώπιση των νέων χόντα συνολικά. Ποτέ δεν έγραψαν ότι είναι κακά αυτοκίνητα αλλά ποτέ δεν έγραψαν ότι είναι κορυφαία (ακκορντ,τζαζ,λετζεντ,σιβικ και cr-v). Προς επιβεβαίωση σου θυμίζω το συγκριτικό με το rav-4...(2002), το πρόσφατο υποτιμητικό συγκριτικό του μαϊου με τα δίλιτρα(!) λεόν των 5000χλμ και το άστρωτο σιβικ καθώς και το συγκριτικό ακκορντ με μάζντα 6 δίλιτρο.
Έχεις δίκιο πάντως στο κομμάτι που επισημαίνεις ότι ο Σ δεν έχει αυτοκίνητα διαθέσιμα για δοκιμές (αυτό το καταλαβαίνω και το δέχομαι...)
Αναφορικά με την ψηφοφορία με ενόχλησε η τελευταία θέση ειδικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό που είχε...αυτό βέβαια αποτελεί προσωπική άποψη και αντιλαμβάνομαι ότι τα κριτήρια ποικίλουν για τον καθένα(ευτυχώς )
Στο θεμα european coty το εργοστάσιο της φορντ στο βέλγιο παράγει το s-max και φυσικά οι βελγοι δημοσιογράφοι θα ήθελαν να παραμείνει η παραγωγή εκεί ειδικά μετά όσα είδανσ το εργοστάσιο της vw στο βέλγιο. Οι βρετανοί ψήφισαν το civic δεν του έβαλαν 0. Αυτό με ενοχλεί το 0...άλλο να θεωρείς κάτι καλύτερο από κάτι άλλο και διαφορετικό να ισοπεδώνεις κάτι αλλά ΣΧ(Τον οποίο και σεβόμουν πριν το κοτυ).
Αναφορικά με το τι εισπράτουν τα περιοδικά από τις αντιπροσωπίες και το αν αυτό περιορίζεται στην διαφημιστική δαπάνη σε αυτά θα δεχτώ ότι έχεις δίκιο αν εσυ υποστηρίξεις ότι τα έσοδα των κομμάτων είναι αυτά που επισήμως δηλώνουν...Με άλλα λόγια αυτά μας δείχνουν δεν σημαίνει πως αυτά είναι...Υπάρχουν και άλλοι τρόποι...για παράδειγμα...
Αν η χόντα για παράδειγμα καλέσει ένα περιοδικό για την παρουσίαση ενός μοντέλου στην Μαγιόρκα και μένουν οι δημοσιογράφοι στα καλύτερα ξενοδοχεία θα έχετε την ίδια αντιμετώπιση σε αυτή όπως θα έχετε με την λάντα που θα σας καλέσει στην ...Σιβηρία;
Όλα τα παραπάνω αποτελούν αποτέλεσμα προσωπικών προβληματισμών και απόψεων...δεν είναι κακό αν διαφωνούμε...συμβαίνουν αυτά -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δράττομαι από την ευκαιρία για να πω, πως δε φταίνει τα περιοδικά αν ο 'Σ' είναι αυτός που είναι. Αν πχ. θέλουν να πάνε στις λάσπες του Καλλίδρομου για να δοκιμάσουν κάποια SUV και ο 'Σ' δεν έχει ποτέ διαθέσιμο CR-V, τι να κάνουν τα περιοδικά ? Αναγκαστικά τα σχόλιά τους θα είναι λιγότερα απ΄ ό,τι για πχ. το RAV.
Τεράστια ανακρίβεια ότι δε τους δίνει αμάξια....
Δεν έχεις στοιχεία γι αυτό που λες.
Σε κάποιες περιπτώσεις μόνο γράψανε ότι δε το πηρανε γιατί ήταν από τρακάρισμα ή κάτι τέτοιο
Car of the Year 2007 (8 final shortlist)