-
Ο πατέρας ενός φίλου είναι οπαδός των σουηδικών και σκέφτεται μεταξύ Volvo S40 1.8 και Saab 93 1.8i που παίζουν γύρω στα 30.000 euro.
Κατά καιρούς έχω διαβάσει εδώ φοβερά και τρομερά σχετικά με προβλήματα αξιοπιστίας των παραπάνω αμαξιών. Apo ότι κατάλαβα φταίει κυρίως το ότι Saab και Volvo τις αγόρασαν GM (Opel) και Ford αντίστοιχα, και αυτό είχε πολλά αρνητικά επακόλουθα και για τις 2 μάρκες.
Εσείς τι λέτε? Πώς συγκρίνονται μεταξύ τους τα 2 παραπάνω αμάξια? Αξίζει η αγορά κάποιου εκ των 2?
-
Ο πατέρας ενός φίλου είναι οπαδός των σουηδικών και σκέφτεται μεταξύ Volvo S40 1.8 και Saab 93 1.8i που παίζουν γύρω στα 30.000 euro.
Κατά καιρούς έχω διαβάσει εδώ φοβερά και τρομερά σχετικά με προβλήματα αξιοπιστίας των παραπάνω αμαξιών. Apo ότι κατάλαβα φταίει κυρίως το ότι Saab και Volvo τις αγόρασαν GM (Opel) και Ford αντίστοιχα, και αυτό είχε πολλά αρνητικά επακόλουθα και για τις 2 μάρκες.
Εσείς τι λέτε? Πώς συγκρίνονται μεταξύ τους τα 2 παραπάνω αμάξια? Αξίζει η αγορά κάποιου εκ των 2?
-
-
Μια παρατήρηση:η αντιστοιχία είναι η ανάποδη και πρακτικά
volvos40=ford mondeo
saab 9-3=opel vectra.
Διορθώστε με αν κάνω λάθος -
Ο χρήστης Βασίλης1 έγραψε:
volvos40=ford mondeo
saab 9-3=opel vectra.
Διορθώστε με αν κάνω λάθοςS40=Mazda 3/Focus
-
Ο χρήστης Βασίλης1 έγραψε:
volvos40=ford mondeo
saab 9-3=opel vectra.
Διορθώστε με αν κάνω λάθοςναι σωστά, έκανα λάθος καθώς έγραφα
Οπότε το πρόβλημα ανάγεται καθαρά σε σύγκριση Ford και Opel? Εγώ πάντως Ford (Volvo) θα επέλεγα...
-
S40.-
-
Αν εξαιρεσεις το γεγονος οτι και τα δυο τα 'παντρευεσαι' ειναι δυο πολυ καλα αυτοκινητα....
Κι εγω το Βολβο θα προτιμουσα...
...αν δεν υπηρχε η OctaviaII!!!
-
υπερτιμημένα και τα δύο.-
-
Βολβάρα, αλλά δεν ξέρω γιατί την προτιμώ...υπερτιμημένα πάντως για τέτοιους απλούς 1.8αρηδες...
-
εγώ προσωπικά δεν νομίζω ότι είναι υπερτιμημένα, αλλά οι τιμές τους βρίσκονται εκέι που τους αξίζει: πιο φθηνά απο BMW και πιο ακριβά από άλλα 1800αρια όπως Mondeo, Avensis κτλ...
-
Πολυ ακριβα σερβις τα saab... (kai opel)
-
Γιατι το Βολβο να ειναι πιο καλο απο το mondeo??
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Γιατι το Βολβο να ειναι πιο καλο απο το mondeo??χμμ, εγώ θεωρώ ότι μπορεί η Volvo να μοιράζεται κοινά στοιχεία με τα Ford, αλλά απο εκεί και πέρα είναι σαν να συγκρίνει κανείς VW με Audi για παράδειγμα...
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Γιατι το Βολβο να ειναι πιο καλο απο το mondeo??κι εγώ απορώ...
Στην πράξη έχουμε ένα (μικρο)μεσαίο (Volvo) με ένα μεσαίο (mondeo).
Σε θέμα ποιότητας εσωτερικού και design το Volvo είναι μπροστά αλλά σε όλα τα άλλα (κινητήρας, οδική συμπεριφορά, χώροι) υστερεί... -
αυτές οι ταμπέλες θα μας φάνε...
-
Ο χρήστης GrMikeD έγραψε:
χμμ, εγώ θεωρώ ότι μπορεί η Volvo να μοιράζεται κοινά στοιχεία με τα Ford, αλλά απο εκεί και πέρα είναι σαν να συγκρίνει κανείς VW με Audi για παράδειγμα...
Η διαφορα ειναι και οτι στη συγκριση VW me AUDI ειναι σα να συγκρινεις το Α3 με το PASSAT.Βεβαια περι ορεξεως ζαμπονοτυροπιτα...
Εγω εχω χαλαστει παντως με τις τοσες ομοιοτητες.Απλα σκυψε να δεις την πισω αναρτηση του βολβο ,ειναι ιδιες με του Φοκους...
Για να μη μιλησω για την X type ,που ειναι ακριβως ιδια με mondeo/mazda6. -
Ο χρήστης GrMikeD έγραψε:
χμμ, εγώ θεωρώ ότι μπορεί η Volvo να μοιράζεται κοινά στοιχεία με τα Ford, αλλά απο εκεί και πέρα είναι σαν να συγκρίνει κανείς VW με Audi για παράδειγμα...
και που έχεις εντοπίσει διαφορές μεταξύ Volvo/Ford ή VW/Audi;
-
Η διαφορα του Volvo με το σενταν Focus ειναι στο ντιζαιν, στα υλικα και το φινιρισμα. Αυτο κοστιζει στην περιπτωση του 1.6 με αντιστοιχο εξοπλισμο γυρω στα 2 χιλιαρικα (με τις προσφορες που τρεχουν και για τους δυο). Αντιστοιχη θα ηταν η διαφορα και στο 1.8 αλλα το Focus βγανει κατευθειαν διλιτρο. Η τιμη του S40 δεν ειναι υψηλη (22k το 1.8 Kinetic - με την προσφορα που τεινει να γινει μονιμη). Για καποιον που θελει ενα πιο καλοφτιαγμενο και πολυτελες Focus (και με ιδια, χαμηλου κοστους συντηρηση) ειναι MIA ΧΑΡΑ.....
Τι παίζει με τα Σουηδικά (Volvo S40 vs. Saab 93)?