-
Παίδες, δεν γίνεται όμως ετσι η δουλειά! Ανοίγετε νέο θέμα και συζητήστε εκει! Καλό το off-topic αλλά όταν δεν το παρακάνουμε!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Παίδες, δεν γίνεται όμως ετσι η δουλειά! Ανοίγετε νέο θέμα και συζητήστε εκει! Καλό το off-topic αλλά όταν δεν το παρακάνουμε!και λινκ από παρόμοια θέματα μπήκαν, αλλά δεν συγκινήθηκε κανείς
-
Πιστεύω πάντως πως αυτό το topic βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για funniest.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Καλά μωρε όρεξη έχεις Κυριακάτικα εν μέσω καλοκαιριού. Πάρε το GTi σου και τραβα για κανα μπάνιοΌμως ας μην αφησω κουβέντα να πέσει κάτω οπότε ας αρχίσω:
Μπάνιο κυριακάτικα;;;; για κοίτα στα ζώα
μιας και διασπάστηκε -φανταστικοί mods
Ορθότερη γιατί έχει περισσότερη ροπή (+50%) σε μεγαλύτερο εύρος στροφών και καλύτερη κατανάλωση. Επίσης η αξιοπιστία ενός V6 στις 6500σαλ ειναι μεγαλύτερη απο αυτή ενός μοτερ που στροφάρει στις 8-9000σαλ!
Δεν διαφωνώ ότι σε ένα ελαφρύ αμάξι το 2λιτρο θα προσφέρει καλύτερη κατανομή βάρους σε σχέση με τον 3λιτρο και αυτό είναι πλεονέκτημα όντως. Όμως η αδυαναμια του vtec να κινήσει ένα βαρύ αμάξωμα είναι χειρότερο μειονέκτημα από την περισσότερο υποστροφική συμπεριφορά που προσφέρει ο 3λιτρος.
όπως πάντα ξεχνάς το κιβώτιο! ένα 'κλειστό' εξάρι αντισταθμίζει και με το παραπάνω την όποια έλλειψη ροπής στις χαμηλές στροφές, ενώ ακόμα και με κοντή 6η δεν έχει πρόβλημα η τελική, αφού στροφάρει στις 8-9! Και με 30χλμ./ώρα/1000σαλ, στις 8 έχεις 240 τελική. Ικανοποιητικά νομίζω. Αντίθετα, κινητήρες με μεγαλύτερη ροπή συνδυάζονται με πιο μακριά κιβώτια. 'Νόμος' είναι σχεδόν.
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι σχεδόν ισάξιες επιδόσεις δύο ισοδύναμων σε ισχύ αυτοκινήτων, αλλά με τεράστια διαφορά ροπής -και κάποια διαφορά βάρους- GTI- vs Type R. Παρόλες τις διαφορές σε φιλοσοφία κινητήρων/κιβωτίου, το τελικό αποτέλεσμα -ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ- είναι σχεδόν ίδιο.
Για την αξιοπιστία που βασίστηκες;
Τον twin phaser δεν το Θεοποίησε κανείς και ειδικά εγώ. Απλά υπερτονίστηκε πάνω στην προσπάθεια να δείξουμε ότι το μοτερ αν και έχει μπλοκ GM στην ουσία η AR έχει αλλάξει τελείως το μοτερ και η έκφραση 'μοτερ GM' έιναι λάθος αφου αυτό χρησιμοποιεί τεχνολογια AR.
http://www.greencarcongress.com/2005/03 ... trodu.html
Τον Ιανουάριο του 2005 πήρα τους 4 τροχούς και από τους πίνακες τεχνικών έβγαλα ένα 'excel-όφυλλο' όπου για κάθε κατηγορία κινητήρα που με ενδιέφερε δλδ 1400, 1600, 1800, 2000, 3200 κλπ παρέταξα τα τεχνικά τους στοιχεία για κάθε κατασκευαστή!!
Με αυτόν τον τρόπο έβγαλα κάπους μέσους όρους οι οποίοι 'ηταν οι εξής (Ατμόσφαιρα πάντα):
Μέσος όρος 1600κ.ε 107PS
Αlfa Romeo Twin Spark 120PSΜέσος όρος 1800κ.ε 123PS
Αlfa Romeo Twin Spark 140PSΜέσος όρος 2000κ.ε 143PS
Αlfa Romeo Twin Spark 150PS, JTS 165PSMέσος ορος 3000κ.ε 216 PS 72,8 PS/Litre
Mέσος όρος 3200κ.ε 245 PS 76,8 PS/Litre
Alfa Romeo V6 240/250PS 78,6 PS/LitreΤο excel είναι διαθέσιμο σε όποιον χρήστη ενδιαφέρεται να του το στείλω.
Πλην των 3.2 λίτρων που είναι αμεληταία η υπεροχή της AR, στις άλλες κατηγορίες η Alfa είναι μια κλάση πάνω!! Δλδ προσφέρει επιδόσεις 1800κ.ε από τα 1600, 2000κ.ε από τα 1800 με ανάλογες τιμές!!
Kαι όλα αυτά εν έτη 2004-2005 όταν οι Twin Spark και ο V6 Arese ήταν στην Δύση τους ενώ οι άλλοι έιχαν είδη βγάλει νέα μοτερ με αυξημένη ιπποδύναμη (FSI, νέος δίλιτρος BMW, κλπ).
Χρειάζεται να σχολιάσουμε ποια ήταν η διαφορά την δεκαετία του 90, όταν οι Twin Spark ήταν καινούριοι?
και όταν οι άλλοι βγάζανε 1600 με 90 άλογα, 1800 με 105 και 2000 με 120 -130!!!Καλά, έκατσες και συνέκρινες τους κινητήρες της Alfa με όλους τους ταπεινούς των 'γενικών' και μαζικών κατασκευατών; επιτρέπεται αυτό;
Ναι όπως είπα υπήρχαν μοτερ άλλων εταιριών καλύτερα των μοτερ της Αlfa. Όμως ο ένας είχε απλά ένα καλύτερο 1600άρι, ο άλλος είχε καλύτερο 2λιτρο, ο άλλος είχε καλύτερο 1800άρι κλπ. Κανεις δεν είχε όλους τους κινητήρες 10-20 άλογα πάνω από τον ανταγωνισμό επι τόσα συνεχόμενα χρόνια.
όλους τους εξής... 1 (τον 1.6/105 κατά περίεργο τρόπο τον ξεχνάς)
Και το ότι μίληαα για 'περίεργες/σπορ' εκδόσεις το είπα για να τονίσω ότι τα εν λόγω μοτερ δεν τα έβρισκες σε όλα τα μοντελα, σε αντίθεση με τα μοτερ της Alfa που κινούσαν και τα μικρά και τα μεγάλα μοντέλα της με επιτυχία, δλδ ήταν πιο ολοκληρωμένα.
Μου φαίνεται πως προσπαθεις να ξαναγράψεις την ιστορία! και εκτίθεσαι
αυτό έλειπε να τα βρίσκεις σε όλα τα μοντέλα! Στο μικρό και φτηνό θα βάλεις 70-80 άλογα, στο κορυφαίο της γκάμας σου 150-200. ΠΡΟΦΑΝΕΣ είναι. Αν η Alfa έχει 1-2 εκδόσεις ΞΑΝΑ, δεν φταίνε οι άλλες εταιρείες.
Το τούρμπο είναι φθινά άλογα και αυτό το ξερει όλος ο κόσμος. Δεν είναι όμως ο όρος καθόλου μειοτικός και τουλάχιστον εγώ ποτε δεν είπα κάτι τέτοιο. Όπως ποτε δεν είπα ότι ο άμεσος ψεκασμός είναι Ιταλική πατέντα. Άλλο αν οι JTS αποδείκτηκαν καλύτεροι των FSI οι οποίοι μόνο ως Turbo έχουν αξία !!
Όλος ο κόσμος ξέρει ότι είναι φτηνά άλογα τα τούρμπο;
Το Type R πως σε όλη την Ευρώπη έβγαινε πολύ πιο φτηνό από το GTI; Οι φτερούγες είναι φτηνές δηλαδή; ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!
Καλύτεροι οι JTS; ονομαστικά μπορεί, στην πραγματικότητα, γιατί καταργήθηκε ο 'καλύτερος' δίλιτρος JTS κι αντικαταστάθηκε πλήρως στα νέα μοντέλα από τους μπλοκ GM 1.9/2.2; που πήγε ο 2.0 JTS; οεο; -που ήταν ιταλικό μπλοκ-
-
Γιατί δεν συγκρίνετε κάποιον πιο σοβαρό κατασκευαστή από την Αlfa Romeo με την BMW? H ένα πιο ταπεινο με την Αlfa?
Κάθε εταιρία στοχεύει σε κάποιο κοινό σε διάφορα μέρη του κόσμου π.χ
η ΤΟΥOTA χρησιμοποιεί 1.6 VVTi με 110 άλογακια εδω στην Ευρώπη από το 1999-2000 ενώ στην Ιαπωνία έχει τον 20 βάλβιδο.. 1.6 με 160-170 αλογα (ανάλογα τη βενζίνη...).Θυμάμαι πάντως όσες φορές συγκρίθηκαν τα μοτέρ της Alfa με αυτά της Τοyota το αποτέλεσμα ήταν η ΤΟΥΟΤΑ να βγαίνει ισοδύναμη...ή τουλάχιστον πιο αληθινή (σύγκριση alfa 147 1.6 120 ps με Corolla G6.., avensis 1.8 με 156 1.8...) ενώ έχουν χαμηλότερη ιπποδύναμη έχουν πολυ καλύτερα χαρακτηριστικά λειτουργίας.. για να μην μιλήσουμε για αξιοπιστία μοτέρ...
-
Οι κινητήρες του Fiat Group πάνε παντού:
http://www.worldcarfans.com/news/206072 ... mini1L.jpg
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Οι κινητήρες του Fiat Group πάνε παντού:http://www.worldcarfans.com/news/206072 ... mini1L.jpg
...αλλα το σημαντικοτερο πανε στην καρδια...
Σημειωση: Σαν στον σλογκαν της καινουργιας διαφημιστκης καμπανιας του Gruppo δεν ακουγεται?
-
Ο χρήστης ANTREAS25 έγραψε:
Γιατί δεν συγκρίνετε κάποιον πιο σοβαρό κατασκευαστή από την Αlfa Romeo με την BMW? H ένα πιο ταπεινο με την Αlfa?Καλά τώρα λες κακίες. Δεν υπάρχει σοβαρότερη μεγαλύτερη και γενικά καλύτερη εταιρεία. Σε λίγο θα μπούν κάμποσοι να στο αναλύσουν καλύτερα.
-
Γύρισα απο το μπάνιο και είδα νέο thread. Κακώς ξεφύγαμε μεν και βάλαμε σε κόπο τους admins, αλλά σε ένα φόρουμ συμβαίνει και αυτό.
Ο τίτλος μου άρεσε και μιας και έχω άδεια είχα όρεξη να συμμετάσχω. Δυστυχώς όμως είδα ένα ομαδικό πέσιμο, είρωνία χλευασμό και 0 επιχειρήματα. Μπορεί αυτά που είπα να σας φάνηκαν περιεργα και αλλόκοτα αλλά κι εμένα τα δικά σας επιχειρήματα μου είχαν φανεί εξίσου 'βλακωδη', αλλά δεν χλέυασα και δεν δεν ειρωνεύτηκα.
Αντίθετα έκανα το λάθος για άλλη μια φορά να γράφω κατεβατα, να παραθέτω αριθμους, να κάνω πράξεις με calculator, κλπ για να στηρίξω την άποψη μου σε ένα φόρουμ που δεν μπορεί να ανεχτεί την 'διαφορετική' άποψη αν αυτή είναι μη 'επιθυμητή'.
Μπορεί η άποψη μου να ήταν λάθος αλλά η αντιμετώπιση που δεχτηκα δεν τιμάει το επίπεδο του φόρουμ.
εξαίρεση οι kostis20, lkar που ήταν κόσμιοι.
Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω την συζήτηση με αυτό τον τρόπο και ζητώ συγνώμη από kostis20, lkar που δεν θα τους απαντήσω.
-
συγνωμη που δεν ημουν κοσμιος...
-
Αντίθετα έκανα το λάθος για άλλη μια φορά να γράφω κατεβατα, να παραθέτω αριθμους, να κάνω πράξεις με calculator, κλπ για να στηρίξω την άποψη μου σε ένα φόρουμ που δεν μπορεί να ανεχτεί την 'διαφορετική' άποψη αν αυτή είναι μη 'επιθυμητή'.
Η διαφορετικη αποψη δεν ειναι η κολλημενη αποψη. By the way, ακομη να μου στειλεις το excel-φυλλο που αναφερεις...ή μηπως τελικα δεν υπαρχει excel-φυλλο? Οταν ακουμε ασαφειες και για κατι φρασεις τυπου : ''με την Μ5 θα μεινεις με τα 500 στο χερι' τι περιμενεις να σου πουμε οτι εχεις δικιο και οτι κατι τετοιο ισχυει? Υπαρχουν ατομα στο φορουμ με Μ5, ας μας πουν αν εχουν μεινει με τα 500 στο χερι..αν ειναι δυνατον δλδ...
Α, υποψην ο vtec εχει ροπη...για να μπαινουμε και στο θεμα μας παλι.
-
To excel
http://rapidshare.de/files/26816201/Eng ... s.xls.htmlσορρυ για την καθυστέρηση!
Παιδια αν έγινε ντόρος γι'αυτό που είπα για την Μ5 είναι κρίμα. Δεν είπα ότι η Γη είναι τετράγωνη, ούτε ότι ο ήλιος είναι το κέντρο του σύμπαντος, για να αντιδράσετε έτσι.
Οι Μ3 είχαν γνωστό πρόβλημα με τα μοτερ νομίζω.
Επίσης Η Μ5 στην δίνουν με 400 άλογα και πρέπει από το i-drive να επιλέξεις τα 500. Πιστεύω ότι αυτό συμβάινει για λόγους ασφαλείας διατύπωσα την άποψή μου.
Τέλος δεν υπάρχε λόγος να βλέπουμε κατόχους με Μ5 και σπασμένα μοτερ.
1ον γιατί δεν υπάρχουν πολλοί
2ον γιατί φαντάζομαι δεν θα την έχουν στα 500 συνέχεια. -
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Οι Μ3 είχαν γνωστό πρόβλημα με τα μοτερ νομίζω.
Επίσης Η Μ5 στην δίνουν με 400 άλογα και πρέπει από το i-drive να επιλέξεις τα 500. Πιστεύω ότι αυτό συμβάινει για λόγους ασφαλείας διατύπωσα την άποψή μου.
Υπήρξε πρόβλημα στις Μ3 και λύθηκε ευτυχώς το πρώτο καιρό.
Κυρίως για λόγους οικονομίας γίνεται η αποδυνάμωση κατά 100 ίππους.Επίσης θεωρώ άστοχο το συγκριτικό των κινητήρων που έχεις κάνει σχετικά με την ιπποδύναμη. Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω που θα αποσκοπούσε το αποτέλεσμα μιας τέτοιας συγκέντρωσης στοιχείων που πραγματικά δε μπορούν να οδηγήσουν σε κανενα σοβαρό συμπέρασμα.
Συγκρίνεις τις ιπποδυνάμεις κινητήρων της Alfa που θεωρείται σπορ εταιρία με το σύνολο των εταιριών. Δηλαδή συγκρίνεις τον 1.8 TS των 150 ίππων με τον μέσο όρο του 1.8 της Mazda με τους 90 ίππους του 626 ,των 118 του Primera, των 180 του MG ZR και τους 192 της Celica. Μπράβο, απο όλα αυτά είναι καλύτερη η 156 γιατί βγάζει 5 άλογα παραπάνω απο το μέσο όρο.
Ας σοβαρευτούμε λιγάκι. -
Επίσης στα 1600 υπάρχει και ο κινητήρας του C2 VTS..
-
Κρίνοντας από την ιστορία των τελευταίων 15 (ας πούμε) ετών, και συνυπολογίζοντας εκτός από χαρακτηριστικά απόδοσης και την αξιοπιστία σε βάθος χρόνου, θα διακινδύνευα την εκτίμηση ότι τους κορυφαίους ατμοσφαιρικούς κινητήρες 'ευρείας παραγωγής' (δηλ. εξαιρώντας Ferrari και άλλα αντίστοιχα εξωτικά) τους βγάζουν Honda και BMW. Η Alfa Romeo βγάζει πράγματι πολύ καλούς κινητήρες αλλά θα τους έβαζα ένα σκαλί πιο κάτω, μαζί με την Toyota.
Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να μην περιλαμβάνονται στη σύγκριση και Turbo κινητήρες. Εδώ δεν έχουν πρόβλημα οι ψηφοφόροι του International Engine of the Year, που βλέπουν τα πράγματα με ματιά πιο, ας πούμε, 'ειδικού' και από 'μηχανολογική' σκοπιά, και βγάζουν σαν καλύτερο δίλιτρο τον TFSI, γιατί να έχουμε εμείς και να πρέπει ντε και καλά να κατηγοριοποιούμε τους κινητήρες ? Αν εξαιρέσουμε ελάχιστους 'purists', οι περισσότεροι αγοραστές δεν αγοράζουν 'μοτέρ' αλλά 'αυτοκίνητο' και δε βασίζουν την επιλογή τους πάνω σε στερεότυπα ('δε γουστάρω θερμοσίφωνες' πχ. ) αλλά κρίνουν τους κινητήρες ασχέτως της τεχνολογίας τους. Με άλλα λόγια δε βγαίνουν να αγοράσουν 'τον καλύτερο ατμοσφαιρικό με 30Κ' αλλά 'το καλύτερο αυτοκίνητο με 30Κ', που μπορεί να σημαίνει και Turbo και ατμόσφαιρα κτλ.
Αρα λοιπόν για μένα είναι αποδεκτή η σύγκριση TFSI-K20A και μπράβο στη Honda που έβγαλε ένα ατμοσφαιρικό με απόδοση Turbo. Και είναι αποδεκτή η σύγκριση πχ. 159 2.2 - Α4 TFSI ΑΝ έχουν παρόμοια τιμή (δεν το τσεκάρισα, έτσι το λέω) και ανήκουν στο ίδιο segment της αγοράς.
-
Babbis
Aπο οτι φαινεται ολοι ειχαμε κεφακια χθες και καπου ξεφυγαμε...
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
BabbisAπο οτι φαινεται ολοι ειχαμε κεφακια χθες και καπου ξεφυγαμε...
περασμένα ξεχασμένα
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Κρίνοντας από την ιστορία των τελευταίων 15 (ας πούμε) ετών, και συνυπολογίζοντας εκτός από χαρακτηριστικά απόδοσης και την αξιοπιστία σε βάθος χρόνου, θα διακινδύνευα την εκτίμηση ότι τους κορυφαίους ατμοσφαιρικούς κινητήρες 'ευρείας παραγωγής' (δηλ. εξαιρώντας Ferrari και άλλα αντίστοιχα εξωτικά) τους βγάζουν Honda και BMW. Η Alfa Romeo βγάζει πράγματι πολύ καλούς κινητήρες αλλά θα τους έβαζα ένα σκαλί πιο κάτω, μαζί με την Toyota.Πέστα βρε Νάσο.
-
Δε θα πρόσθετα, ούτε θα άλλαζα λέξη από όσα έγραψε ο nass παραπάνω.
Τα εργοστάσια δεν είναι γυμνάσια, όπου δίνουν εξετάσεις σε συγκεκριμένα θέματα, τα οποία και λύνουν με γνωστούς 'μπούσουλες'.
ΣΤην προκειμένη περίπτωση εμείς (ως αγοραστές) τους βάζουμε το πρόβλημα 'τι μοτέρ παίρνουμε με δεδομένα χρήματα', και εκείνοι κάνουν ό,τι τους κατέβει για να το λύσουν. Από εκεί και πέρα εμείς επιλέγουμε και παίρνουμε! ΣΥνεοώς, γιατί να μη συγκρίνουμε ατμοσφαιρικά με Turbo, 2λιτρο V-TEC Honda με κάποιο Ευρωπαϊκό μεγαλύτερου κυβισμού κλπ;
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
BabbisAπο οτι φαινεται ολοι ειχαμε κεφακια χθες και καπου ξεφυγαμε...
και σήμερα κέφια έχουμε!
Συγκρίσεις κινητήρων [Διάσπαση]