-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
-
Όταν το ζητούμενο της σύγκρισης είναι ποια **η πιο συμφερουσα αγορά ** τότε στην σύγκριση παίζουν ατμοσφαιρικά, vtec, turbo, hybrid, nuclear και ότι άλλο τραβάει η ψηχή σου. Δεν διαφωνώ καθόλου.
-
Όταν το ζητούμενο της σύγκρισης είναι πιο είναι καλύτερο αυτοκίνητο/κινητήρας σε συγκεκριμένη κατηγορία τότε αναγκαστικά θα φιλτράρεις τα τούρμπο με τα τούρμπο, τα ατμοσφαιρικά με τα αστμοσφαρικά, τα vtec με τα vvti κλπ, τα hybrid με τα hybrid.
-
Όταν το ζητούμενο είναι πιο είναι **το καλύτερο αυτοκίνητο ** τότε δαλέγεις μια 'κατηγορία' ιπποδύναμης πχ το καλύτερο στα 200 άλογα, το καλύτερο στα 150 άλογα, το καλύτερο στα 300 άλογα κλπ και συγκρίνεις πάλι σούπα (ατμόσφαιρα, τούρμπο κλπ).
και οι 3 συγκρίσεις είναι για μέσα σωστές και έγκυρες αρκεί να τηρούνται και κάποια όρια τιμολόγησης. Το ποια διαλεγεις εξαρτάται από το ζητούμενο.
ποιος τα ορίζει τα παραπάνω;
Κανένας δεν το ορίζει. Είναι η άποψή μου. Μπορείς να συμφωνήσεις η να διαφωνήσεις. Αλλά έχω δικαίωμα να εκφράζω άποψη.
Διαφωνείς δηλαδή με το συγκριτικό GTI-Type R; ή με το καινούριο όταν έρθει; Σούπα θα είναι;
Αν είναι στα ίδια επίπεδα τιμής (+- 2000) δεν διαφωνώ καθόλου. Αυτό φαινεται από τους τύπους συγκρίσης 1, 3 που έγραψα, ενώ δεν ταιριάζει με την 2η.
-
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Όταν το ζητούμενο της σύγκρισης είναι πιο είναι καλύτερο αυτοκίνητο/κινητήρας σε συγκεκριμένη κατηγορία τότε αναγκαστικά θα φιλτράρεις τα τούρμπο με τα τούρμπο, τα ατμοσφαιρικά με τα αστμοσφαρικά, τα vtec με τα vvti κλπ, τα hybrid με τα hybrid.Οι κριτές του International Engine of the Year διαφωνούν μαζί σου...
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Κανένας δεν το ορίζει. Είναι η άποψή μου. Μπορείς να συμφωνήσεις η να διαφωνήσεις. Αλλά έχω δικαίωμα να εκφράζω άποψη.
όπως και άλλοι που μπορεί να είναι διαφορετική
Αν είναι στα ίδια επίπεδα τιμής (+- 2000) δεν διαφωνώ καθόλου. Αυτό φαινεται από τους τύπους συγκρίσης 1, 3 που έγραψα, ενώ δεν ταιριάζει με την 2η.
Άρα μια χαρά συγκρίνονται Brera & TT, από 39.900 ξεκινάει το ΤΤ
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Όταν το ζητούμενο της σύγκρισης είναι πιο είναι καλύτερο αυτοκίνητο/κινητήρας σε συγκεκριμένη κατηγορία τότε αναγκαστικά θα φιλτράρεις τα τούρμπο με τα τούρμπο, τα ατμοσφαιρικά με τα αστμοσφαρικά, τα vtec με τα vvti κλπ, τα hybrid με τα hybrid.
Οι κριτές του International Engine of the Year διαφωνούν μαζί σου...
κι εγώ τι να κάνω τώρα να κλαψω? Τα διάφορα car of the year, engine of the year, beautifull car of the year προσωπικά τα έχω γραμμένα εκεί που ξέρεις. όχι μόνο λόγω διαφάνειας αλλά και σαν concept. Το best innovation ίσως έχει κάποιο νόημα.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
όπως και άλλοι που μπορεί να είναι διαφορετική
η διαφορά μας είναι ότι εγώ δεν την έπεσα σε κανένα απλά εξέφρασα την δικιά μου. Σέβομαι τις απόψει των άλλων άσχετα αν διαφωνώ. Ο άλλος μου ζήτησε να κάνω τεστ εξυπνάδας/αντικειμενικότητας ρωτώντας με αν πιστεύω ότι υπάρχουν καλύτερα αμάξια από την Alfa
Άρα μια χαρά συγκρίνονται Brera & TT, από 39.900 ξεκινάει το ΤΤ
αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι έιναι σαν να συγκρίνεις Α3(ΤΤ βασισμένο σε segment C Golf V) με 159 (brera βασισμένη σε segment D/E) ναι μια χαρά συγκρίνονται με βάση τον 1ο τύπο σύγκρισης (καλύτερη αγορά)
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
κι εγώ τι να κάνω τώρα να κλαψω? Τα διάφορα car of the year, engine of the year, beautifull car of the year προσωπικά τα έχω γραμμένα εκεί που ξέρεις. όχι μόνο λόγω διαφάνειας αλλά και σαν concept. Το best innovation ίσως έχει κάποιο νόημα.θα λέγες τα ίδια αν υπήρχε ιταλικός κινητήρας νικητής σε κάποια κατηγορία;
-
ΟΚ, τότε διαφωνούμε. Εφ΄ όσον μιλάμε για κινητήρες βενζίνης (άρα εξαιρώ hybrid κτλ.) τότε 'όλα παίζουν', Ν/Α vs. Turbo vs. Rotary (με το τελευταίο υπάρχει το πρόβλημα του ποιά είναι η χωρητικότητα).
Και υπόψην (ΙΜΗΟ πάντα): ο καλύτερος ατμοσφαιρικός παραγωγής μέχρι 2.5 (τουλάχιστον) λίτρα είναι ο Κ20Α (και θεωρώ απόλυτα λογική τη σύγκρισή του με τον TFSI). Και ο καλύτερος ατμοσφαιρικός μέχρι 3.5 (τουλάχιστον) λίτρα είναι ο καινούργιος τρίλιτρος της BMW.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
κι εγώ τι να κάνω τώρα να κλαψω? Τα διάφορα car of the year, engine of the year, beautifull car of the year προσωπικά τα έχω γραμμένα εκεί που ξέρεις. όχι μόνο λόγω διαφάνειας αλλά και σαν concept. Το best innovation ίσως έχει κάποιο νόημα.
θα λέγες τα ίδια αν υπήρχε ιταλικός κινητήρας νικητής σε κάποια κατηγορία;
Έχουν την άποψη τους και έχω την δικιά μου. Μπορεί να τύχει να συμπέσουνε μπορεί και όχι.
Προσωπικά θεωρώ τον 1.4TSI άξιο νικητή, όπως και τον 2.0TFSI όπως επίσης δεν θα με εξέπλητε αν έβγαινε κάποιος 2.2JTS ή ο 1.8 της Honda.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
ΟΚ, τότε διαφωνούμε. Εφ΄ όσον μιλάμε για κινητήρες βενζίνης (άρα εξαιρώ hybrid κτλ.) τότε 'όλα παίζουν', Ν/Α vs. Turbo vs. Rotary (με το τελευταίο υπάρχει το πρόβλημα του ποιά είναι η χωρητικότητα).Και υπόψην (ΙΜΗΟ πάντα): ο καλύτερος ατμοσφαιρικός παραγωγής μέχρι 2.5 (τουλάχιστον) λίτρα είναι ο Κ20Α (και θεωρώ απόλυτα λογική τη σύγκρισή του με τον TFSI). Και ο καλύτερος ατμοσφαιρικός μέχρι 3.5 (τουλάχιστον) λίτρα είναι ο καινούργιος τρίλιτρος της BMW.
δλδ πρέπει να συμφωνούμε
Μακάρι να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, αρκεί να υπάρχει και αμοιβαίος σεβασμός στον συνομιλητη και να μην τον ταυτίζουμε με διάφορα πρότυπα.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι έιναι σαν να συγκρίνεις Α3(ΤΤ βασισμένο σε segment C Golf V) με 159 (brera βασισμένη σε segment D/E) ναι μια χαρά συγκρίνονται με βάση τον 1ο τύπο σύγκρισης (καλύτερη αγορά)
Και το ΤΤ D μπορώ να σου πω ότι είναι, αφού είναι μικρότερο Passat, ή μήπως το Passat είναι C αφού βασίζεται στο Golf;
2+2 είναι και τα δύο, οι μεγαλύτερες διαστάσεις της Brera δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό -το αντίθετο τελικά.
'Δικαιολογίες' και προφάσεις για την αποφυγή της απ' ευθείας σύγκρισης. Ποιος τα ορίζει αυτά;
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Μακάρι να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, αρκεί να υπάρχει και αμοιβαίος σεβασμός στον συνομιλητη και να μην τον ταυτίζουμε με διάφορα πρότυπα.αυτο να το ακουνε ολες οι 'πλευρες' ε?
**χωρια που καποιοι απο μονοι τους (βλ. στο μυαλο τους) εφτιαξαν αυτες τις 'πλευρες'. Και δεν εννοω εσενα.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Και το ΤΤ D μπορώ να σου πω ότι είναι, αφού είναι μικρότερο Passat, ή μήπως το Passat είναι C αφού βασίζεται στο Golf;
2+2 είναι και τα δύο, οι μεγαλύτερες διαστάσεις της Brera δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό -το αντίθετο τελικά.
'Δικαιολογίες' και προφάσεις για την αποφυγή της απ' ευθείας σύγκρισης. Ποιος τα ορίζει αυτά;
Δεν είναι δικαιολογίες βρε lkar. H VW για να διαφοροποιήσει το passat από το Α4 βάσισε το passat στο golf V, με πιο μακρυ μεταξόνιο. Επίσης όπως και το προηγούμενο ΤΤ το τωρινό βασίζεται στο Golf V.
Η Αlfa από την άλλη βάσισε την brera στην 159 που έχει πάτωμα Segment D/E.
όλα αυτά έχουν αντίκρυσμα στις διαστάσεις, στο βάρος, στην ποιότητα κύλισης και στην τιμή.
Αντίπαλος του ΤΤ από πλευράς AR είναι η GT και όχι η brera.
Φυσικά δεν μπορώ να αρνηθώ την σύγκριση ΤΤ και Brera εφόσον όπως έχω πει στο παρελθόν κάποιος που θέλει ένα premium σπορ κουπε δεν θα κοιτάξει να δει σε τι segment ανήκουν όπως θα έκανε με ένα χάτσμπακ ή ένα sedan όπου ξεκάθαρα λέει θέλω ένα μικρό, μικρομεσαίο, μεσαίο κλπ.
Ας μην ξεφύγουμε όμως από το θέμα.
-
Μπαμπη η συγκριση που εκανε το Drive μεταξυ 350z & Βrera 3.2 ειναι σωστη?
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Δεν είναι δικαιολογίες βρε lkar. H VW για να διαφοροποιήσει το passat από το Α4 βάσισε το passat στο golf V, με πιο μακρυ μεταξόνιο. Επίσης όπως και το προηγούμενο ΤΤ το τωρινό βασίζεται στο Golf V.
Δεν ήταν θέμα διαφοροποίησης... αλλά πλαισίου -κι ας έχει McPherson, ενώ το προηγούμενο διπλά ψαλίδια
Η Αlfa από την άλλη βάσισε την brera στην 159 που έχει πάτωμα Segment D/E.
όλα αυτά έχουν αντίκρυσμα στις διαστάσεις, στο βάρος, στην ποιότητα κύλισης και στην τιμή.
Ποια βγήκε πρώτη σαν πρωτότυπο; Brera ή 159; Το αν έχουν όλα αυτά -αρνητικές- επιπτώσεις στο βάρος και στην τιμή, πρόβλημα της Alfa είναι κι όχι των άλλων που ακόμα και με αλουμινένιο αμάξωμα διατηρούν χαμηλά το κόστος
Αντίπαλος του ΤΤ από πλευράς AR είναι η GT και όχι η brera.
Μα έχει 4 θέσεις η GT, συγκρίνονται με το 2+2 του ΤΤ;
Φυσικά δεν μπορώ να αρνηθώ την σύγκριση ΤΤ και Brera εφόσον όπως έχω πει στο παρελθόν κάποιος που θέλει ένα premium σπορ κουπε δεν θα κοιτάξει να δει σε τι segment ανήκουν όπως θα έκανε με ένα χάτσμπακ ή ένα sedan όπου ξεκάθαρα λέει θέλω ένα μικρό, μικρομεσαίο, μεσαίο κλπ.
Ας μην ξεφύγουμε όμως από το θέμα.
ναι σε λίγο θα μας γράψεις ότι ούτε με το 350Ζ συγκρίνεται η Brera γιατί μπλα μπλα μπλα.
Coupe/σπορ διθέσια είναι ουσιαστικά, σε κοντινές τιμές, τώρα αν το ένα έχει diesel/στρόβιλο/ηλεκτροκινητήρα ή έχει αμάξωμα από τιτάνιο/πιρίτιο και έχει καλύτερες επιδόσεις ή είναι πιο γρήγορο, καλά κάνει!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Μπαμπη η συγκριση που εκανε το Drive μεταξυ 350z & Βrera 3.2 ειναι σωστη?ρε παιδιά με έχετε κουράσει.
Δεν είμαστε εδώ να λέμε η 'α' σύγκριση είναι σωστή, η 'β' σύγκριση λάθος. Για όνομα του Θεού.
Απλά αυτό που εγω λέω είναι να προσδιορίσουμε το ζητούμενο της σύγκρισης.
Το Ζ και η Brera έιναι σπορ κουπε, με 3+ λίτρα μοτερ παρόμοιας ιπποδύναμης και μια χαρά συγκρίνονται. Δεν βλέπω λόγω να μην συγκριθούν. Το ίδιο τόνισα και για το ΤΤ και brera.
Απλά το αποτέλεσμα πρέπει να το επεξεργαζόμαστε με βάση και τις ιδιαιτερότητες.
-
Babbis
θες να μας πεις το αποτελεσμα της συγκρισης, γιατι εγω τουλαχιστον, δεν εχω παρει το περιοδικο? -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Babbis
θες να μας πεις το αποτελεσμα της συγκρισης, γιατι εγω τουλαχιστον, δεν εχω παρει το περιοδικο?ούτε εγώ το πήρα
φαντάζομαι ότι η brera πάλι θα πάτωσε, αφού είναι το χειρότερο σπορ
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Babbis
θες να μας πεις το αποτελεσμα της συγκρισης, γιατι εγω τουλαχιστον, δεν εχω παρει το περιοδικο?ούτε εγώ το πήρα
φαντάζομαι ότι η brera πάλι θα πάτωσε, αφού είναι το χειρότερο σπορ
Αμφιβάλλεις ότι είναι λιγότερο σπορ συγκριτικά με το ντάτσουν?
-
Υπενθυμίζω το θέμα είναι για συγκρίσεις κινητήρων. Παρακαλώ τους Babbis, kid, lkar (αλφαβητική σειρά) να μην το ανάγουν για άλλη μια φορά σε Alfa vs. the world.
(Moderator nass)
-
babbis mate ποτε σε βαφτισα εγω αλφιστι? Επισης ποτε σου ειπα να κανεις τεστ εξυπναδας? Μην λες πραγματα τα οποια δεν ισχυουν. Μια απλη ερωτηση σου εκανα και περιμενω μια απλη απαντηση. Αλλα ουσιαστικα δεν χρειαζεται να μου απαντησεις απο τη στιγμη που εκανες αυτο το excel-φυλλο συγκριτικο και εβγαλες (εσυ) συμπερασμα οτι ολα τα μοντελα της Αλφα ειναι καλυτερα απο ολα τα αλλα των αλλων εταιρειων. Και μην λες οτι μονο εσυ παραθετεις επιχειρηματα κλπ επειδη και εγω προσωπικα σου εχω παραθεσει τα οποια επισης εχεις αγνοησει.
Για τελευταια φορα (ελπιζω) τα μοτερ συγκρινονται με βαση τα κυβικα τους και οχι την τιμη τους η οποια δεν ειναι αντικειμενικη. Η βασικη τιμη ενος αυτοκινητου βγαινει απο τον στανταρ εξοπλισμο, το status του σηματος της καθε εταιρειας, την τεχνολογια που προσφερει, το μοτερ, την ασφαλεια, το design και του τι κατηγορια ειναι το αμαξι. Αλλη τιμη πληρωνεις για cabrio-roadster, αλλη τιμη για coupe, αλλη για sedan κλπ κλπ...Ελπιζω να ειμαι σαφης.
Σημειωση: μολις επεστραψα σπιτι λερωμενος...εμεινα απο λαστιχο και το αλλαζα
Συγκρίσεις κινητήρων [Διάσπαση]