-
Ότι δεν υπάρχει λόγος να πειράζουμε τα αυτοκίνητα που αγοράζουμε. Αν θέλουμε κάτι γρηγορότερο, το παίρνουμε εξαρχής και δεν κάνουμε μετά πειράματα.
-
Ο χρήστης nickval έγραψε:
Το έφερε από Γερμανία μόλις βγήκε. Πιθανότατα το πρώτο που ήρθε Ελλάδα. Πάντως lkar πρόσεχε μη βάλεις κανα προγραμματάκι στο Gti σου... Αυτός έβαλε +50 ίππους και άρχισε να βγάζει μπλε καπνό... τί να σημαίνει αυτό;;;
δεν έχω βάλει κι ούτε πρόκειται.
Τι σημαίνει;
κοινώς αν αλλάζεις κάτι από τις προδιαγραφές -που μπορεί να είναι κι αμφιβόλου προέλευσης- να περιμένεις και κάποιες συνέπειες
-
Και εγώ δε συμφωνώ με τα πειράγματα. Απλά αρκετοί διατυμπανίζουν τη βελτιωσιμότητα των κινητήρων του ομίλου...
Τί κακός που είμαι... -
Εεε, όπως φαίνεται λοιπόν, είναι σα να λέμε... 'απλά μην τρακάρεις με το Golf'!
Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή στη συζήτηση, αλλά είναι λίγο δύσκολο να βγάλει κανείς συμπέρασμα για το κόστος συντήρησης, όσο μπλέκουμε με ενδεχόμενα! Κάτι απολύτως αναμένομενο βέβαια, αλλά δύσκολο στην παραμετροποίηση.
Το σέρβις ανά 30000 είναι ένα συν, αντίθετα με ότι περίμενα. Εν τούτοις, επειδή κάποτε το G-ladder παρέδιδε το πνεύμα στα 100Κ, αυτό είναι ίσως το μοναδικό ενδεχόμενο που με ανησυχεί (όσο μπορεί να με ανησυχεί βέβαια, μιας και δεν είμαι εγώ στο δίλημμα).
Άρα, μας μένει η κατανάλωση, και η χρήση 98άρας (τι γίνεται αλήθεια;;;).
Από κει και πέρα, φαντάζομαι η επιλογή θα κριθεί από το πως θα ξυπνήσει το πρωί ο εν λόγω φίλος μου...
Σε γενικές γραμμές, τείνω προς το ότι το civic είναι πιο ελαφρώς πιο ασφαλής επιλογή, οικονομοτεχνικά πάντα, αλλά το Golf έχει αυτά τα καταραμένα 170hp- διαλέγεις και παίρνεις (αφήνουμε τα της συμπεριφοράς, δεν ενδιαφέρουν εν προκειμένω).
Κάθε περαιτέρω σχόλιο, καλοδεχούμενο!
-
Φίλε NickNT, είναι όλα θέμα προτεραιοτήτων. Εάν βάλεις σε πρώτη μοίρα τις επιδόσεις, η επιλογή είναι αυτονόητη. Αρκεί βέβαια να σου αρέσει το αμάξι εξωτερικά-εσωτερικά. Δε θα μπορούσα ποτέ να πάρω ένα Atos ή Agila ή Panda ακόμα και εάν είχαν τη συμπεριφορά, τις επιδόσεις και την αίσθηση όχι μόνο του Gt αλλά και Ferrari! Ακραίο το παράδειγμα, αλλά θέλω να πώ οτι δε θα μπορούσα να 'συζήσω' με αμάξι το οποίο δε με φτιάχνει οπτικά. Και το Golf δε με συγκινεί. Δεν είναι άσχημο βέβαια... To θέμα κόστους συντήρησης κτλ: πιο οικονομικό το Civic, με πιό συχνά service αλλά πιο φτηνά. Πόσο δε ξέρω. Μή ξεχνάμε την 7ετή εγγύηση. Πάντως οι τιμές της VW σε ανταλλακτικά-σέρβις είναι τσουρουφλιστές! Όχι πως ο Σαρακάκης είναι τέλειος... Το Civic σίγουρα δε θέλει 100άρα αλλά νομίζω ούτε το Gt. Τo Gt καίει παραπάνω, αλλά χαλάλι για τις επιδόσεις του! Εγώ βάζω και το θέμα της αξιοπιστίας του κινητήρα κυρίως. Βέβαια και σαν σύνολο θεωρώ το Civic πιο αξιόπιστο. Αλλά εάν βάλεις πάνω από όλα τις επιδόσεις... Στο θέμα του στησίματος στο δρόμο, είναι και πάλι θέμα προτεραιοτήτων. Εγώ πιστεύω πως δε μπορώ να φτάσω το Civic στα όριά του. Κάποιος άλλος σίγουρα θα μπορεί και μπορεί το Civic να του φαίνεται ανεπαρκές και το Gt πολύ ανώτερο. Εγώ δεν έχω τις δυνατότητες και τη θέληση. Κάνει ο φίλος σου και ένα test-drive και βγάζει συμπεράσματα. Βεβαίως και η διαφορά των 2000
-
[quote='nickval']Φίλε NickNT, είναι όλα θέμα προτεραιοτήτων. Εάν βάλεις σε πρώτη μοίρα τις επιδόσεις, η επιλογή είναι αυτονόητη. Αρκεί βέβαια να σου αρέσει το αμάξι εξωτερικά-εσωτερικά. Δε θα μπορούσα ποτέ να πάρω ένα Atos ή Agila ή Panda ακόμα και εάν είχαν τη συμπεριφορά, τις επιδόσεις και την αίσθηση όχι μόνο του Gt αλλά και Ferrari! Ακραίο το παράδειγμα, αλλά θέλω να πώ οτι δε θα μπορούσα να 'συζήσω' με αμάξι το οποίο δε με φτιάχνει οπτικά. Και το Golf δε με συγκινεί. Δεν είναι άσχημο βέβαια... To θέμα κόστους συντήρησης κτλ: πιο οικονομικό το Civic, με πιό συχνά service αλλά πιο φτηνά. Πόσο δε ξέρω. Μή ξεχνάμε την 7ετή εγγύηση. Πάντως οι τιμές της VW σε ανταλλακτικά-σέρβις είναι τσουρουφλιστές! Όχι πως ο Σαρακάκης είναι τέλειος... Το Civic σίγουρα δε θέλει 100άρα αλλά νομίζω ούτε το Gt. Τo Gt καίει παραπάνω, αλλά χαλάλι για τις επιδόσεις του! Εγώ βάζω και το θέμα της αξιοπιστίας του κινητήρα κυρίως. Βέβαια και σαν σύνολο θεωρώ το Civic πιο αξιόπιστο. Αλλά εάν βάλεις πάνω από όλα τις επιδόσεις... Στο θέμα του στησίματος στο δρόμο, είναι και πάλι θέμα προτεραιοτήτων. Εγώ πιστεύω πως δε μπορώ να φτάσω το Civic στα όριά του. Κάποιος άλλος σίγουρα θα μπορεί και μπορεί το Civic να του φαίνεται ανεπαρκές και το Gt πολύ ανώτερο. Εγώ δεν έχω τις δυνατότητες και τη θέληση. Κάνει ο φίλος σου και ένα test-drive και βγάζει συμπεράσματα. Βεβαίως και η διαφορά των 2000
-
Εγώ πάλι σκέφτομαι τη φάση με την 95αρα στον TSi. Ρε γμτ, λογικά ο κινητήρας ανεβάζει τρελή υπερπίεση (κάτι για 2,5 bar σταθερά θυμάμαι), ναι μεν έχει knock sensor που γλιτώνει από ζημιά μεγάλης έκτασης, αλλά με 95αρα δεν θα είναι συνεχώς σε κατάσταση 'μεταβολής του αβάνς'; Πόσο σωστά θα λειτουργεί ένας τέτοιος κινητήρας, ειδικά από τη στιγμή που το φορτίο του αρχίζει από αρκετά χαμηλές στροφές;
Επίσης, για την κατανάλωση νομίζω ότι το Civic θα υπερισχύει...αλλά αν δεν τα οδηγήσουν για πολλά χιλιόμετρα οι αντίστοιχοι ιδιοκτήτες, δεν θα ξέρουν να μας πουν...
Ωραία η ροπή (είμαι σίγουρος για αυτό, και το 'τουριστικό' στήσιμο δεν με ενοχλεί καθόλου) του GT, αλλά μερικά ερωτήματα σχετικά με τον κινητήρα θέλουν χρόνο για να απαντηθούν...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Το έφερε από Γερμανία μόλις βγήκε. Πιθανότατα το πρώτο που ήρθε Ελλάδα. Πάντως lkar πρόσεχε μη βάλεις κανα προγραμματάκι στο Gti σου... Αυτός έβαλε +50 ίππους και άρχισε να βγάζει μπλε καπνό... τί να σημαίνει αυτό;;;
δεν έχω βάλει κι ούτε πρόκειται.
Τι σημαίνει;
κοινώς αν αλλάζεις κάτι από τις προδιαγραφές -που μπορεί να είναι κι αμφιβόλου προέλευσης- να περιμένεις και κάποιες συνέπειες
μπλε= βαλβίδες?
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Εεε, όπως φαίνεται λοιπόν, είναι σα να λέμε... 'απλά μην τρακάρεις με το Golf'!Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή στη συζήτηση, αλλά είναι λίγο δύσκολο να βγάλει κανείς συμπέρασμα για το κόστος συντήρησης, όσο μπλέκουμε με ενδεχόμενα! Κάτι απολύτως αναμένομενο βέβαια, αλλά δύσκολο στην παραμετροποίηση.
Το σέρβις ανά 30000 είναι ένα συν, αντίθετα με ότι περίμενα. Εν τούτοις, επειδή κάποτε το G-ladder παρέδιδε το πνεύμα στα 100Κ, αυτό είναι ίσως το μοναδικό ενδεχόμενο που με ανησυχεί (όσο μπορεί να με ανησυχεί βέβαια, μιας και δεν είμαι εγώ στο δίλημμα).!
Για να πάψουν τα πιο πάνω να είναι ενδεχόμενα και να γίνουν βεβαιοτητα προτείνω το εξής. Να επισκεφθεις δύο - τρία εξουσιοδοτημένα και των δύο εταιρειών και να ρωτήσεις:
- Πόσο στοιχίζει περίπου ένα τυπικο σέρβις;
- Πόσο περίπου θα στοιχίσει ένα σερβις στις 60000 χλμ;
- Πόσο στοιχίζουν δυο-τρία συγκεκριμένα μηχανικά εξαρτήματα;
- Πόσο στοιχίζει ένα φαναρι, ένα φτερο, μια πορτα, ένας προσυλακτήρας;
Αν σε δυσκολέψουν πες τους ότι είσαι σχεδόν έτοιμος να γοράσεις το αυτοκίνητο τους και ότι εξετάζεις την τελευταία παράμετρο πριν αποφασίσεις οριστικά. Δε θα σου αρνηθούν.
Από κει και πέρα, φαντάζομαι η επιλογή θα κριθεί από το πως θα ξυπνήσει το πρωί ο εν λόγω φίλος μου...
Σε γενικές γραμμές, τείνω προς το ότι το civic είναι πιο ελαφρώς πιο ασφαλής επιλογή, οικονομοτεχνικά πάντα, αλλά το Golf έχει αυτά τα καταραμένα 170hp- διαλέγεις και παίρνεις (αφήνουμε τα της συμπεριφοράς, δεν ενδιαφέρουν εν προκειμένω).
Αν διάβασες τις πληροφορίες για την συντήρηση του τούρμπο που παρέθεσα πιο πάνω θα πρόσεξες ότι η λειτουργία και η αποδοση αυτου επηρεαζεται απο την ποιοτητα του καυσίμου. Ο φίλος σου θα πρέπει επίσης να λάβει σοβαρά υπόψη ότι σε περίπτωση επιλογής του Golf γίνεται κατά κάποιο τρόπο πειραματόζωο. Μπορεί να του βγει και να είναι τρισευτυχισμένος με την επιλογή του. Μπορεί και όχι. Ο ίδιος πρέπει να αποφασίσει αν θα πάρει το ρίσκο. Πρέπει όμως να αντιληφθει ότι η επιλογή του Γκολφ ενέχει ρίσκο.
-
Ο χρήστης sodhad έγραψε:
Εεε, όπως φαίνεται λοιπόν, είναι σα να λέμε... 'απλά μην τρακάρεις με το Golf'!
Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή στη συζήτηση, αλλά είναι λίγο δύσκολο να βγάλει κανείς συμπέρασμα για το κόστος συντήρησης, όσο μπλέκουμε με ενδεχόμενα! Κάτι απολύτως αναμένομενο βέβαια, αλλά δύσκολο στην παραμετροποίηση.
Το σέρβις ανά 30000 είναι ένα συν, αντίθετα με ότι περίμενα. Εν τούτοις, επειδή κάποτε το G-ladder παρέδιδε το πνεύμα στα 100Κ, αυτό είναι ίσως το μοναδικό ενδεχόμενο που με ανησυχεί (όσο μπορεί να με ανησυχεί βέβαια, μιας και δεν είμαι εγώ στο δίλημμα).!
Για να πάψουν τα πιο πάνω να είναι ενδεχόμενα και να γίνουν βεβαιοτητα προτείνω το εξής. Να επισκεφθεις δύο - τρία εξουσιοδοτημένα και των δύο εταιρειών και να ρωτήσεις:
- Πόσο στοιχίζει περίπου ένα τυπικο σέρβις;
- Πόσο περίπου θα στοιχίσει ένα σερβις στις 60000 χλμ;
- Πόσο στοιχίζουν δυο-τρία συγκεκριμένα μηχανικά εξαρτήματα;
- Πόσο στοιχίζει ένα φαναρι, ένα φτερο, μια πορτα, ένας προσυλακτήρας;
Αν σε δυσκολέψουν πες τους ότι είσαι σχεδόν έτοιμος να γοράσεις το αυτοκίνητο τους και ότι εξετάζεις την τελευταία παράμετρο πριν αποφασίσεις οριστικά. Δε θα σου αρνηθούν.
Αν διάβασες τις πληροφορίες για την συντήρηση του τούρμπο που παρέθεσα πιο πάνω θα πρόσεξες ότι η λειτουργία και η αποδοση αυτου επηρεαζεται απο την ποιοτητα του καυσίμου. Ο φίλος σου θα πρέπει επίσης να λάβει σοβαρά υπόψη ότι σε περίπτωση επιλογής του Golf γίνεται κατά κάποιο τρόπο πειραματόζωο. Μπορεί να του βγει και να είναι τρισευτυχισμένος με την επιλογή του. Μπορεί και όχι. Ο ίδιος πρέπει να αποφασίσει αν θα πάρει το ρίσκο. Πρέπει όμως να αντιληφθει ότι η επιλογή του Γκολφ ενέχει ρίσκο.
o καφες στο σαρακάκη είναι ακριβός? Να ρωτήσουμε και γι αυτό...
Παντως ο φίλος εχει δίκιο μπορεις να ρωτησεις πολλά
Γενικά ένα παράδειγμα
Οταν ειχα οπελ εβρισκα και πολλά αφτερ μαρτκετ ιδια με της αντιπροσωπειας και μαλιστα στη μισή τιμή !!!!! -
Ρε παιδιά, ξέρω πως το έχετε συζητήσει πολλάκις, αλλά δε μπορώ να βγάλω συμπέρασμα...
Ειλικρινά, ζητώ συγγνώμη που ξαναρωτάω (παρακαλώ αποφύγετε το emoticon ), αλλά μπορεί να δώσει κάποιος μια σαφή απάντηση στο ερώτημα:
'TSI και σούπερ αμόλυβδη';
Ξέρω ότι ο φίλος lkar έχει αναφερθεί ουκ ολίγες φορές σε αυτό το ζήτημα, αλλά δεν είχα το χρόνο ή την υπομονή αν θέλετε να αποσαφηνίσω το τι ακριβώς συμβαίνει.
Ευχαριστώ, κάπου εδώ κλείνει το θέμα από πλευράς μου!
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Ρε παιδιά, ξέρω πως το έχετε συζητήσει πολλάκις, αλλά δε μπορώ να βγάλω συμπέρασμα...Ειλικρινά, ζητώ συγγνώμη που ξαναρωτάω (παρακαλώ αποφύγετε το emoticon ), αλλά μπορεί να δώσει κάποιος μια σαφή απάντηση στο ερώτημα:
'TSI και σούπερ αμόλυβδη';
Ξέρω ότι ο φίλος lkar έχει αναφερθεί ουκ ολίγες φορές σε αυτό το ζήτημα, αλλά δεν είχα το χρόνο ή την υπομονή αν θέλετε να αποσαφηνίσω το τι ακριβώς συμβαίνει.
Ευχαριστώ, κάπου εδώ κλείνει το θέμα από πλευράς μου!
όπως κι ο TFSI λειτουργεί χωρίς πρόβλημα και με απλή αμόλυβδη. Το μοναδικό 'πρόβλημα' είναι κάποια απώλεια ισχύος (πχ αντί 200-198, 170-168, 140-138)
από τα 115 των 1.6 προτιμώ τα 138
-
Μα καλά, ο 1.6 FSi δεν υποτίθεται οτι δυναμομετρήθηκε από γνωστό 'γερμανόφιλο' (υπερβολές ) περιοδικό στα 127;
-
Μα καλά, ο 1.6 FSi δεν υποτίθεται οτι δυναμομετρήθηκε από γνωστό 'γερμανόφιλο' (υπερβολές ) περιοδικό στα 127;Καμια υπερβολη.... ειναι οντως 120+ στον στροφαλο και γυρω στα 110-115 στον τροχο. Αυτα εχουν δυναμομετρηθει περιπου και ισχυουν.
-
Μα καλά, ο 1.6 FSi δεν υποτίθεται οτι δυναμομετρήθηκε από γνωστό 'γερμανόφιλο' (υπερβολές ) περιοδικό στα 127;τα περιοδικά καλά θα κάνουν να δυναμομετρούν αμάξια ιδιωτών
Εγω αν ειχα αντιπροσωπεία θα τους έδεινα τσιπωμένο!!! -
Δεν νομίζω να γίνονται αυτά!!!
Πάντως πριν απο μερικά χρόνια η ΚΑΡΕΝΤΑ δεν εδινε ευκολα
αυτοκίνητα για δοκιμή -
Ο χρήστης rallye40 έγραψε:
Δεν νομίζω να γίνονται αυτά!!!
Πάντως πριν απο μερικά χρόνια η ΚΑΡΕΝΤΑ δεν εδινε ευκολα
αυτοκίνητα για δοκιμήνα μην είσαι σίγουρος. Οταν πάρεις το δικό σου μέτρα το και εγώ μαζί σου
HONDA CIVIC 1.8 VS GOLF GT