-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
- Πιο χαμηλό κόστος συντήρησης
ξερεις κατι που δεν ξερουμε?
Ξέρω ότι ο Σαρακάκης κλέβει κοσμο εκεί στην Ελλάδα αλλά δεν νομίζω το κόστος των σέρβις ή των ανταλλάκτικών των Χόντα να φτάνει τα αντίστοιχα του VAG. Tουλάχιστον στην Κύπρο αυτό συμβαίνει (το γνωρίζω από πρώτο χέρι καθότι κάτοχος ενός accord και ενός ibiza προηγούμενης γενιάς. Επίσης φίλοι μου με γκολφ με πληροφορούν δεόντως).
Τέλος εδώ εμπίπτει και η κατανάλωση που δεν ευνοεί το GT. -
Εάν κάποιον
1)του αρέσει η σχετικά συντηρητική εμφάνιση (μέσα έξω) του Golf
2)πιστεύει πως ο κινητήρας δεν θα παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα (μέχρι τώρα δεν έχει ακουστεί τίποτα αλλά για να πούμε αξιόπιστο ένα κινητήρα με τέτοιο 'φόρτωμα' και ξεζούμισμα θέλει καιρό! Πότε είπαμε βγαίνει το καινούργιο Golf;)πιστεύω πως το GT υπερτερεί. (παρολο που έχω το CIVIC.) Κυρίως λόγω κινητήρα και αδικής συμπεριφόράς.
υπάρχουν βέβαια κάποιες λεπτομέρεις τις οποίες όμως εάν κάποιος αποδεχθεί τις 2 ανωτέρω προυποθέσεις θα τις αγνοήσει...
- εγγύηση. Αφήστε τα 3 εργοστασιακή και 4 από ασφάλεια του CIVIC. Και τα 2 επιπλέον του Golf τα πληρώνεις και είναι της αντιπροσώπείας, όχι εργοστασιακά.
- τιμή. Με το κλειδί στο χέρι διαφορά γύρω στα 2500
-
Ο χρήστης mezzanine έγραψε:
Το Civic είναι πολύ όμορφο, αλλα μετά απο 1 χρόνο που έχεις βαρεθεί να το κοιτάς τελικά το μόνο που μετράει είναι να έχεις γκάζια και κράτημα/συμπεριφορά, και εκεί το Golf είναι σημαντικά καλύτερο.Αν δεν σπάσει
-
Ο χρήστης sodhad έγραψε:
Δεν σπάει, δεν χαλάει, δεν ξεδιψαει με λαδια κτλ κτλ.
ε αυτό το κάνουν πολλοί κινητήρες στην αγορά ...ΠΛΕΟΝ!
Και ο 1.8Τ ήταν ένας από αυτούς.2000 πιο ακριβό το GT σε σχέση με τη βασική έκδοση σπορτ του Civic (22490 το Civic 5d, 24670 το GT) που έχει σχεδόν τον ίδιο εξοπλισμό.
κάπου το χασες μου φαίνεται...22490 το Σιβίκ σωστά αλλά 23850 το GT 3door. Δεν φταίει το GT που δεν έχει βγάλει η Honda ακόμα 3door.
Για έλεγξε καλύτερα...
Τουλάχιστον στην Κύπρο (όπου ζω) τα 7 χρόνια της Χόντα σημαίνουν 7 χρόνια για μηχανικά μέρη και κιβώτιο ταχυτήτων και 3 για ηλεκτρικά. Οι ελληνικές ιστοσελίδες που περιέχουν στοιχεία για τεχνικά και εξοπλισμό (π.χ 4 τροχοί) δίνουν 7 χρόνια μηχανική εγγυηση για το Σίβικ και 2 για το VW. Kάποiος φίλος πριν λίγο είπε ότι μπορείς να αγοράσεις επέκταση της εγγύησης στην περίπτωση του GT. Πρέπει να πληρώσεις όμως, άρα το κόστος του GT θα ανέβει ακόμη περισσότερο (το Value for money που λέγαμε) . Στην Κύπρο το GT είναι λιγο φτηνότερο από το Civic 1.8 αλλά του τελευταίου δεν του λείπει τίποτα απο εξοπλισμό (προαιρετικό είναι μόνο το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης κι αυτό επειδή δεν λειτουργεί ακόμα στην Κύπρο).
είναι αυτό ακριβώς που λέω...3 χρόνια δίνει το εργοστάσιο και 4 η ασφάλεια εδώ Ελλάδα. Οπως και η Τοyota 3+3. Κανένα εργοστάσιο δεν δίνει άνω των 3. H VW δίνει 2 και άλλα 2 με 300 ευρώ τα οποία καλύπτουν τα πάντα. Τώρα τα άλλα που μου αναφέρεις...είναι εκτός.
-
Και τα 7 χρόνια της Honda καλύπτουν τα πάντα!
-
δεν είπα το αντίθετο.
-
2 ερωτήσεις μόνο:
α) Υπάρχει πιθανότητα το 3d civic να διαθέτει πιο σπορτίφ ρυθμίσεις/ προσανατολισμό;
β) Ξέρουμε με βεβαιότητα πως το GT (χωρίς i) έχει καλύτερη οδηγική συμπεριφορά από το Civic; Εννοώ, έχετε οδηγήσει και τα 2, ή έστω τα έχουν δοκιμάσει τα περιοδικά, και έχει βγει αυτό το συμπέρασμα;
Προσωπικά, δεν έχω την παραμικρή ιδέα.
Αν το GT έχει διασκεδαστική συμπεριφορά ενώ το Civic όχι, τότε GT. Σε κάθε άλλη περίπτωση, προτιμώ το Civic- αν και για να είμαι ειλικρινής μεγάλο ρόλο παίζει η απίστευτη εμφάνιση μέσα- έξω.
Όσο για τα 30 άλογα... ακόμη και με 140hp μπορείς πολύ εύκολα να πας σφαίρα με ένα hatchback- οκ, η φάση των φαναριών εξαιρείται.
Αλλά αυτό που θα αποκαλούσε κανείς 'fun factor' όμως είναι αρκετά σημαντικό- εννοώ, δεν θα δώσω 25000 για brand name ή καλά πλαστικά χωρίς να χαρώ και λιγάκι. Αλλιώς ας πάρω ένα 1400 να κάνω τη δουλειά μου και με το παραπάνω...
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Αλλιώς ας πάρω ένα 1400 να κάνω τη δουλειά μου και με το παραπάνω......1400? ...το TSi?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Αυτοί του GT θα εκτιμήσουν τον σπορτίβ προσανατολισμό του αυτοκινήτου ενώ αυτοί του civic την άνεση και τον περισσότερο οικογενειακό προσανατολισμό.
Άρα προσωπικά εδώ βάζω ισοπαλία.μολις περασουν την 1η ανωμαλια που θα βρεθει μπροστα τους θα καταλαβουν οτι η πισω αναρτηση του Χοντα μονο ανετη δεν ειναι...
Από του GT σίγουρα είναι πιο άνετη.
Του Civic, λένε οι δοκιμαστές ότι η ανάρτηση του είναι ουδέτερη,αρα πιο φιλική στον καθένα και πιο 'οικογενειακή'. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η υλοποιηση της είναι τετοια που ουσιαστικά δεν άλλαξε συμπεριφορά το αμάξι σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο και επιπλέον επέτρεψε την εξασφάλιση μεγαλύτερου χώρου αποσκευών. -
Ο χρήστης sodhad έγραψε:
Αυτοί του GT θα εκτιμήσουν τον σπορτίβ προσανατολισμό του αυτοκινήτου ενώ αυτοί του civic την άνεση και τον περισσότερο οικογενειακό προσανατολισμό.
Άρα προσωπικά εδώ βάζω ισοπαλία.μολις περασουν την 1η ανωμαλια που θα βρεθει μπροστα τους θα καταλαβουν οτι η πισω αναρτηση του Χοντα μονο ανετη δεν ειναι...
Από του GT σίγουρα είναι πιο άνετη.
Του Civic, λένε οι δοκιμαστές ότι η ανάρτηση του είναι ουδέτερη,αρα πιο φιλική στον καθένα και πιο 'οικογενειακή'. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η υλοποιηση της είναι τετοια που ουσιαστικά δεν άλλαξε συμπεριφορά το αμάξι σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο και επιπλέον επέτρεψε την εξασφάλιση μεγαλύτερου χώρου αποσκευών.σε ολα τα τεστ αναφερετε οτι η πισω αναρτηση δεν ειναι ανετη. Οπως επισης και για την μετρια ηχομονωση. Δεν τα βγαζω απο το μυαλο μου.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δεν σπάει, δεν χαλάει, δεν ξεδιψαει με λαδια κτλ κτλ.
ε αυτό το κάνουν πολλοί κινητήρες στην αγορά ...ΠΛΕΟΝ!
Και ο 1.8Τ ήταν ένας από αυτούς.Ίσως είναι και ο μοναδικός όμως απο αυτούς που χρησιμοποιει σήμερα το VAG που δεν έχουν ακουστεί παράπονα.
2000 πιο ακριβό το GT σε σχέση με τη βασική έκδοση σπορτ του Civic (22490 το Civic 5d, 24670 το GT) που έχει σχεδόν τον ίδιο εξοπλισμό.
κάπου το χασες μου φαίνεται...22490 το Σιβίκ σωστά αλλά 23850 το GT 3door. Δεν φταίει το GT που δεν έχει βγάλει η Honda ακόμα 3door.
Το έβγαλε και όπου να σαι φτάνει. Από τη στιγμή που επί του παρόντος δεν υπάρχει 3d Civic η σύγκριση για να είναι δίκαιη και σωστή γίνεται με το 5d GT. Και πάλι όμως είναι ακριβότερο το GT κατά 1400 ευρώ, + 300 για να πάει η εγγύηση στα τέσσερα;
-
Για το Σιβικ η σωστη συγκριση θα ειναι το Golf με τα 140 που ερχεται συντομα. Εκει θα δουμε πιο θα ειναι πιο ακριβο.
-
Δεν συγκρίνονται
1,8 ατμοσφαιρικό, 1,4 δύο τούρμπο, ποια σύγκριση να γίνει; οεο;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Για το Σιβικ η σωστη συγκριση θα ειναι το Golf με τα 140 που ερχεται συντομα. Εκει θα δουμε πιο θα ειναι πιο ακριβο.από το στόμα μου το πήρες...
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
2 ερωτήσεις μόνο:α) Υπάρχει πιθανότητα το 3d civic να διαθέτει πιο σπορτίφ ρυθμίσεις/ προσανατολισμό;
β) Ξέρουμε με βεβαιότητα πως το GT (χωρίς i) έχει καλύτερη οδηγική συμπεριφορά από το Civic; Εννοώ, έχετε οδηγήσει και τα 2, ή έστω τα έχουν δοκιμάσει τα περιοδικά, και έχει βγει αυτό το συμπέρασμα;
Προσωπικά, δεν έχω την παραμικρή ιδέα.
α) Ναι. Πιθανότητα όμως, όχι βεβαιότητα.
β) Ναι. Το GT στρίβει καλύτερα, πατάει καλύτερα, έχει πιο 'πληροφοριακό' τιμόνι, έχει παραπάνω ιπποδύναμη και ένα τόνο ροπή να σε βγάλει από τα δύσκολα. Προσοχή: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ GTi. Προσωπικά, θα προτιμούσα το στήσιμο του 2.0 FSi στο GT (ίσως να φταίει και το GT που οδήγησα πάντως, πολλά και δύσκολα χιλιόμετρα στην πλάτη).Περί αγοράς, δηλαδή αν πραγματικά πας να βάλεις το χέρι στην τσέπη:
-
η διαφορά στο κόστος κτήσης πάει 1.5 χιλιάρικο περίπου υπέρ του Honda. Δεν είναι και λίγα.
-
Μοτέρ: λυσσασμένα άλογα και πολλά κιλά ροπή για το GT. Ίσως περίμενα λίγο ακόμα να μάθω πώς τα πάει από αξιοπιστία, αλλά το μοτέρ είναι ΦΟΒΕΡΟ από κάθε άποψη. Το μοτέρ του Honda είναι ένα διαμάντι ως προς το λόγο οικονομίας προς απόδοση. Μη νομίζουμε ότι δεν τραβάει καλά. 140 άλογα είναι αυτά, και οι κίτρινοι έχουν πολλάκις αποδείξει ότι το κατέχουν το σπορ. Καλό ατμοσφαιρικό γιαπωνέζικο μοτεράκι. Εγγύηση!
-
Χώροι: Σιβίκ.-
-
Εσωτερικό: Σιβίκ.-
-
Εμφάνιση: Σιβίκ.- Βρώμησε ο τόπος από Golf, όσο ωραίο κι αν είναι, προτιμώ να διαφέρω.
-
Συμπεριφορά: για το GT τα είπα πιο πάνω. Εγγυημένο πράμα, δεν θα σε προδώσει ούτε στα εύκολα, ούτε στα δύσκολα. Για μένα, τη διαφορά την κάνει το πλαίσιο, άψογοι οι γερμανοί. Το Honda είναι πιο.. μετριοπαθές, με την πίσω ανάρτηση να χαλάει ενδεχομένως αυτή τη μετριοπάθεια. Εμένα δε με ενόχλησε πουθενά πάντως, αλλά δεν είμαι και στον μέσο όρο σαν αγοραστής. Ουδέτερο παντού, αλλά το GT είναι καλύτερο. Παντού.
-
Εγγυήσεις, αντιπροσωπείες, ανταλλακτικά κλπ: Θα ψηφίσω Honda. Ο Σαρακάκης έχει αρχίσει και δείχνει καλά δείγματα. Η VW μια χαρά είναι κι αυτή, αλλά τα τιμολόγια ανταλλακτικών και σέρβις είναι λίγο... ξέφρενα δυστυχώς. Μετράνε πολύ και τα 7 χρονάκια του Σιβίκ. Τι να λέμε... θα έχει 'παλιώσει' και ακόμα στην εγγύηση θα είναι.
Εν τέλει: εφόσον δεν μου επιτρέπει η ψηφοφορία να 'αγοράσω' [b]Seat Leon 2.0 FSi με
-
-
[quote]Εν τέλει: εφόσον δεν μου επιτρέπει η ψηφοφορία να 'αγοράσω' Seat Leon 2.0 FSi με
-
από το πληκτρολόγιο μου το πηρατε.
Ωραιο το leon και τα κάνει όλα.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Εν τέλει: εφόσον δεν μου επιτρέπει η ψηφοφορία να 'αγοράσω' Seat Leon 2.0 FSi με ?22.700 (και... άντε γεια!), ΑΝ ήμουν υποψήφιος αγοραστής η πλάστιγγα της λογικής μάλλον θα έγερνε προς Σιβίκ.
Επίκειται και μάλλον φτηνότερο TSI/140 (είτε Golf είτε Leon) οπότε θα το φάει το μαύρο σκοτάδι, όπως και το Golf 2.0 FSI.
Δύσκολοι καιροί για δίλιτρα ατμοσφαιρικά
Κανένα μικρομεσαίο δεν πουλάει σχεδόν, ούτε 147, ούτε Focus, ούτε Mazda 3, ούτε Golf/Leon. Μπορεί να τα συζητάμε και να προτείνονται, αλλά η αγορά άλλα δείχνει
-
δλδ?Yaris,και grande punto?
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Εν τέλει: εφόσον δεν μου επιτρέπει η ψηφοφορία να 'αγοράσω' Seat Leon 2.0 FSi με ?22.700 (και... άντε γεια!), ΑΝ ήμουν υποψήφιος αγοραστής η πλάστιγγα της λογικής μάλλον θα έγερνε προς Σιβίκ.
Επίκειται και μάλλον φτηνότερο TSI/140 (είτε Golf είτε Leon) οπότε θα το φάει το μαύρο σκοτάδι, όπως και το Golf 2.0 FSI.
Δύσκολοι καιροί για δίλιτρα ατμοσφαιρικά
Εγώ πάλι το δίλιτρο θα προτιμούσα
Μου αρέσει πολύ αυτό το μοτέρ. Τραβάει καλά, ανεβάζει ψηλά, ακούγεται καλά (στο Leon. Πρέπει να έχουν σκαλίσει εξαγωγές οι Ισπανοί). Θα μου πεις.. παραπάνω τέλη, ασφάλειες κλπ. Ορθόν. Ως αυτή την ώρα πάντως, δεν βλέπω καλύτερη αγορά από το δίλιτρο Λεόν.
HONDA CIVIC 1.8 VS GOLF GT