-
Ο χρήστης manosbmw έγραψε:
...........................................δε θέλω καθόλου να είμαι εριστικός και δεν θέλω να κάνω τον ξύπνιο ούτε θέλω να ακούω συγκεκριμένα πράγματα. αλλά ρε παιδί μου το πρόβλημα που θέτω εδώ με άλλα λόγια είναι τι αυτοκίνητο ταιριάζει στις ελληνικές συνθήκες:σπορ λιμουζίνα; κουπέ η SUV? φυσικά όλοι γουστάρουμε κουπέ (δες και το αβαταρ μου) αλλά το θέμα είναι τι κάνουμε την ώρα της πράξης που πρέπει να δώσουμε τα ςραία ευρ'ω χωρίς να μετανιώσουμε.
Η αρχική σου ερώτηση ήταν
Τα αυτοκίνητα του δημοψηφίσματος έχουν μια κάποια διαφορά στην τιμή αλλά θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα τρίλλημα για κάποιον που θέλει να διαθέσει ~ 45000 για το αυτοκίνητο των ονείρων του. Παρακαλώ ψηφίστε
a. X3 2.0d
b. 325i
c. 325Ci (new)Με βάση αυτή σου είπαμε τι θα θέλαμε, αν και εφόσον αγοράζαμε κάποιο από αυτά τα BMW.
Τα περί συνθηκών στην Ελλάδα και τι αυτοκίνητο ταιριάζει τα έβαλες στη συζήτηση εκ των υστέρων.Αλλά και πάλι γιατί να έχουμε την ίδια άποψη όλοι;
Εγώ προσωπικά δε πατάω χώμα ούτε πεζός γιατί λοιπόν να πάρω suv, για να μη με ταλαιπωρούν οι λακούβες;
Μα και με το sendan (που είναι η επιλογή μου στην ερώτησή σου) με τον ίδιο τρόπο θα τις περνάω.Αρκέτα ξεφύγαμε από το θέμα, όμως.
-
Εσύ δλδ θεωρείς τυχαίο που οι κατασκευαστές κατά κανόνα δεν τουρμπίζουν τα βενζινοκίνητα SUV? Σε γλιστερά εκτός δρόμου εδάφη, η κλωτσιά ροπής που δίνει το τούρμπο είναι ζημιά και όχι κέρδος.
Θα μου πεις, ποιος παίρνει SUV για να βγει εκτός δρόμου...
ΠΧ Subaru Forester 2.5 T
Είπα 'κατά κανόνα'. Και, το 2.5ΧΤ είναι σχεδόν αμιγώς ασφάλτινο. Όλος ο τύπος προτείνει το απλό αν θέλει κανείς και εκτός δρόμου διαδρομές. Αλήθεια, εσύ θα κινηθείς εκτός δρόμου?
-
Τέλος, ας μου επιτραπεί να θεωρώ τα 'SportUV' (!) ως ότι πιο χυδαίο, αφύσικο και παράλογο υπάρχει (κάτι σαν άσκηση σπατάλης φαιάς ουσίας κατά τη σχεδίαση, και φυσικών πόρων κατά τη χρήση). Aν ήταν ναρκωτικά θα ήταν speedball (μίγμα αλληλοεξουδετερούμενων ηρωίνης και κοκαϊνης, με μόνο αποτέλεσμα τη δηλητηρίαση του οργανισμού).
Πέραν του ότι το off road είναι αντιπεριβαλλοντικό (τη φύση τη φχαριστιέσαι με τα ποδάρια), αν πραγματικά χρειάζεσαι όχημα (very) bad road, παίρνεις ένα καθαρόαιμο τζιπ ή pick up.Στα περισσότερα συμφωνώ εκτός από τη παρομοίωση των SUV με speedball etc. Κάπως πρέπει να πλησιάσεις στη φύση και μετα να περπατήσεις και να τη χαρείς. Επίσης το καθαρόαιμο LandCruiser πχ 2.5 τόνων είναι λιγότερο χυδαίο από μια Χ3 1800 κιλών;
Eίναι θέμα του τι σκοπιμότητα εξυπηρετεί έκαστο όχημα και έκαστο χαρακτηριστικό του οχήματος. Οι 2+ τόνοι του Λαντ Κρούζερ ή οι 20+ τόνοι μίας νταλίκας (όπως και οι 480 ίπποι μίας 911 τούρμπο) είναι απόροια
του σκοπού που εξυπηρετούν.
Ο παραλογισμός (το αφύσικο) αρχίζει όταν προσπαθήσεις στα δύο πρώτα οχήματα να επιτύχεις ίδια αναλογία κιλών/ίππο με το τρίτο όχημα, να τους βάζεις χαμηλοπρόφιλα λάστιχα κλπ -
Αντε παιδια ψηφιστε ακόμη μερικοί να δουμε τι θα κάνουμε
-
Αν πηγαίνεις σύμφωνα με τις ψήφους για να επιλέξεις τι θα πάρεις,το αποτέλεσμα είναι μη αναστρέψιμο....και γράφει 325ci...
Εάν όμως έχεις ήδη αποφασίσει...τότε το δημοψήφισμα που άνοιξες δεν θα σου είναι και τόσο χρήσιμο... -
Μα φυσικά...
Καμία...
-
Ο χρήστης sonath έγραψε:
Μα φυσικά...Καμία...
καμια..
-
Αντε παιδια ψηφιστε ακόμη μερικοί να δουμε τι θα κάνουμεΑν βασίζεσαι μόνο στη ψηφοφορία τότε μάλλον έχει κριθεί το αποτέλεσμα.
-
Εκεινη η 760Li που λεγαμε..???
-
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το ποσοστό υπερ της 325ci. Αυτό δείχνει άλλωστε και τον τρόπο σκέψης των περισσότερων από εμάς. Διαλέγουμε αυτοκίνητα όχι με βάση τις συνθήκες της καθημερινής μας οδήγησης και τις οικογενειακές μας ανάγκες, αλλά με βάση τα απωθημένα μας και την εικόνα του εαυτού μας που θέλουμε να προβάλουμε προς τον κοινωνικό μας περίγυρο.
Κατά την γνώμη μου η 325ci είναι ένα πανέμορφο και εξαίσιο αυτοκίνητο για την ΓΕΡΜΑΝΙΑ,την ΟΛΛΑΝΔΙΑ και γενικά όλες τις χώρες με δρόμους της προκοπής. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ -
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το ποσοστό υπερ της 325ci. Αυρό δείχνει άλλωστε και τον τρόπο σκέψης των περισσότερων από εμάς. Διαλέγουμε αυτοκίνητα όχι με βάση τις συνθήκες τις καθημερινής μας οδήγησης και τις οικογενειακές μας ανάγκες αλλά με βάση τα απωθημένα μας και την εικόνα του εαυτού μας που θέλουμε να προβάλουμε προς τον κοινωνικό μας περίγυρο.
-
Ο χρήστης flyingdoctor έγραψε:
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το ποσοστό υπερ της 325ci. Αυτό δείχνει άλλωστε και τον τρόπο σκέψης των περισσότερων από εμάς. Διαλέγουμε αυτοκίνητα όχι με βάση τις συνθήκες της καθημερινής μας οδήγησης και τις οικογενειακές μας ανάγκες, αλλά με βάση τα απωθημένα μας και την εικόνα του εαυτού μας που θέλουμε να προβάλουμε προς τον κοινωνικό μας περίγυρο.Και ποιές είναι οι ανάγκες μας; Η 325 δεν μπορεί να μεταφέρει 4 άτομα με τις αποσκευές τους γρήγορα, άνετα και με ασφάλεια; Έπρεπε να επιθυμούμε Ford Mondeo;
Ειλικρινά δεν κατάλαβα το σκεπτικό...
-
Σαφως και η 325 δεν καβαλαει με την ιδια ανεση τα πεζοδρομια της πλατειας κολωνακιου...
-
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το ποσοστό υπερ της 325ci. Αυρό δείχνει άλλωστε και τον τρόπο σκέψης των περισσότερων από εμάς. Διαλέγουμε αυτοκίνητα όχι με βάση τις συνθήκες τις καθημερινής μας οδήγησης και τις οικογενειακές μας ανάγκες αλλά με βάση τα απωθημένα μας και την εικόνα του εαυτού μας που θέλουμε να προβάλουμε προς τον κοινωνικό μας περίγυρο.Και εγώ δεν το καταλαβαίνω το σκεπτικό σου!
Κουπέ με χώρους για 4,είναι η ci,και με καλό χώρο αποσκευών,συν το ότι είναι μακράν η ομορφότερη από τις 3 επιλογές...
Τί 'χάνω'?
-
Το γεγονός ότι η 325ci μπορεί να μεταφέρει 4 άτομα γρήγορα και με ασφάλεια είναι αδιαμφισβήτητο. Για το θέμα της άνεσης επιτρεψε μου να έχω επιφυλάξεις. Το αυτοκίνητο αυτό είναι εξαίσειο για την Γερμανία όπου υπάρχούν δρόμοι της προκοπής. ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ως κάτοχος της sedan (χωρίς srort ανάρτηση) έχω ιδίαν πείρα και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η χαμηλωμένη κουπέ με τα run-flat ελαστικά δεν θα είναι άνετη στην καθημερινή χρήση της. Δεν λέω να πάρουμε όλοι Mondeo ή C5 για να κινούμαστε στις λακούβες, τουλάχιστον να παραδεχόμαστε ότι και αυτά τα αυτοκίνητα έχουν τα πρόσόντα τους που τα καθιστούν δικαίως επιλογή για κάποιους από έμας. Μακάρι να είχαμε τα φράγκα να κυκλοφορούμε όλοι με Porshe και Ferrari
-
flyingdoctor μπλέκεις δύο πράγματα που δεν εχουν σχέση.
Αλλο αν μπορεί κάποιος να την παρει και άλλο αν είναι αυτοκίνητο ικανό για καθημερινή χρήση.
Προσωπικά μόνο η κατανάλωση μέσα στην πόλη με κάνει λίγο σκεπτικό.
Αλλοιώς.... ... -
Συγγνωμη θα διαφωνισω καθετα. Το ποστ σου 'δείχνει άλλωστε και τον δικο σου τρόπο σκέψης' και οχι των αλλων. Το οτι νιωθεις οτι η BMW σου (ή και το καθε αμαξι με σπορτιφ αναρτηση, δεν κολαμε στην μαρκα) ειναι σκληρη για ελλαδα και θα προτιμουσες μια π.χ. σιτροεν για να περνας απο τις ελληνικες λακουβες, δεν κανει την αποψη σου αντικειμενικη και ουτε επιτρεπει να κριτικαρεις και την αποψη ολων των αλλων.
Δηλαδη εγω και η γυναικα μου με το διχρονο παιδι μας που καναμε το καλοκαιρι 2000χλμ με ανεση κι ασφαλεια σε ελληνικους δρομους με Μ3 Ε36 και trackday αναρτηση, τι ειμαστε? ψυχανωμαλοι ή μαζοχες? Τιποτα απο τα δυο, απλα ο ορος 'ανεση' ειναι και υποκειμενικος και για καθε ανθρωπο το οριο ειναι αλλου.
Αν αλλωστε νομιζεις οτι η Χ3 οντως συγχρονο SUV (sport utility vagon μη χεσω τους ορους τους...) ειναι πιο ανετο, τοτε σε προσκαλω να αναθεωρησεις, καθοτι για να κινηθει με τους γνωστους ρυθμους που μπορει και κινηται (γιατι ειναι οντως γρηγορο) εχει μια αναρτηση πετρα, προκειμενου να ελεγξει τις μεταφορες βαρους απο το ψηλο κεντρο βαρους του...
Προσωπικη γνωμη, σαφως και οι δρομοι της Ιταλιας ειναι καλυτεροι, αλλα δεν ειναι οτι οι δρομοι της ελλαδας ειναι πλεον κατσαβραχα. Τουλαχιστον το εθνικο δικτυο εχει γινει σε σημαντικο ποσοστο απο ικανοποιητικο εως καλο. Βρηκα και πολους δευτερευοντες δρομους με ασχημη σημανση κλπ, αλλα τουλαχιστον καλουτσικη ασφαλτο και υπεροχες στροφες.
-
Aristoteli,
η αποψη μου πιστεύω ότι είναι αντικειμενική καθώς τυγχάνει να είμαι κάτοχος και Citroen και BMW. Eπιπλέον μένω στη Κρήτη που η κατάσταση του οδικού δυκτύου δεν είναι και τόσο καλή. Μεταφέρω λοιπον τις σκέψεις μου όχι για κριτικάρω τους άλλους αλλα για να τις μοιραστώ μαζί σας. -
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το ποσοστό υπερ της 325ci. Αυτό δείχνει άλλωστε και τον τρόπο σκέψης των περισσότερων από εμάς. Διαλέγουμε αυτοκίνητα όχι με βάση τις συνθήκες της καθημερινής μας οδήγησης και τις οικογενειακές μας ανάγκες, αλλά με βάση τα απωθημένα μας και την εικόνα του εαυτού μας που θέλουμε να προβάλουμε προς τον κοινωνικό μας περίγυρο.
Κατά την γνώμη μου η 325ci είναι ένα πανέμορφο και εξαίσιο αυτοκίνητο για την ΓΕΡΜΑΝΙΑ,την ΟΛΛΑΝΔΙΑ και γενικά όλες τις χώρες με δρόμους της προκοπής. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΑυτο ηταν το ποστ σου. Επιπλεον το θρεντ εχει ενα ψηφισμα μεταξυ Χ3, 325 και 325 κουπε. Ταυτοχρονα τωρα λες οτι ζεις και στην κρητη που με ολο το σεβασμο για το υπεροχο νησι σου και τους κατοικους του, αντιπροσωπευει ενα ελαχιστο ποσοστο των ελληνικων δρομων.
Αρα λοιπον, λες οτι διαλεγουμε αυτοκινητα οχι με βαση της συνθηκες τις καθημερινης οδηγησης, αλλα με βαση αλλους λιγοτερο αξιεπαινους, λογους.Χαιρομαι που μοιραστηκες τις σκεψεις σου μαζι μας, αλλα προσωπικα λυπαμαι δεν θα της εκτιμησω σαν αντικειμενικες στο συγκεκριμενο θρεντ. Οταν θα ανοιξει θεμα 'ανεση σε κριτικους δρομους σιτροεν VS BMW° σαφως και θα εισαι η Ν.1 αντικειμενικη πηγη μου.
-
Aristoteli,
η αποψη μου πιστεύω ότι είναι αντικειμενική καθώς τυγχάνει να είμαι κάτοχος και Citroen και BMW.
ποια BMW?