-
ε γι αυτο το ρωτησα και γω γιατι κατι μου φανηκε μυστηριο
-
Εφ'οσον το μετρο εχει ληξει τα αυτοκινητα αυτα ειναι εκτελωνισμενα και μαλιστα εδω και πολυ καιρο...
Το αμαξι αφου εκτελωνιστει δε παραμενει στο τελωνειο αλλα μεταφερετε στις αποθηκες της εταιριας...
Για να τα λεμε και ακριβως η καθε εταιρια εχει το δικαιωμα να εχει στην κατοχη της τελωνειακους χωρους ακομα και μεσα στην ιδια της την αποθηκη... Αρα το αμαξι μπορει να ειναι μονιμως εκει και αφου εκτελωνιστει να μετακινηθει και να παει 10 μετρα παρακατω π.χ οπου εκει δεν ειναι τελωνιακος χωρος...
Το σωστο οπως λες και εσυ ειναι να δει το αμαξι πριν το κλεισει... Αλλα πες μου πως εισαι σιγουρος οτι αυτο που θα σου δειξει ειναι και το αμαξι που στο τελος θα αγορασεις...
Εχεις την εντυπωση οτι αυτη τη στιγμη η Ford (και η καθε Ford) εχει μονο ενα π.χ μαυρο Fiesta??
Οχι βεβαια.... Εχει καμια εικοσαρια απο τα οποια τα μισα μπορει να ειναι στην επαρχια και στα νησια σαν εκθεσιακα μοντελα....
Αυτο που πρεπει να κανει λοιπον ο φιλος σου και ολοι οσοι ενδιαφερονται να αγορασουν ειναι να δωσουν τα μισα χρηματα (αν αγοραζουν μετρητα) και στην παραδωση του αυτοκινητου να δωσουν τα υπολοιπα μισα...
Αν τωρα εσυ επιμενεις να δει ο φιλος σου το αμαξι πριν το αγορασει καλα θα κανει να σταμπαρει και τον αριθμο πλαισιου για να διαπιστωσει μετα (δηλαδη κατα την παραλαβη του οχηματος) αν πραγματι ο πωλητης του ειχε δειξει το συγκεκριμενο ή καποιο τυχαιο 'σαν' αυτο που ηθελε να αγορασει -
ξερει κανεις αν φερω ενα touareg 2500 diesel tou 2004 2005 με 80000-1600000 khm και τιμολογιο αγορας απο γερμανια 15000ευρω ποσο θα μου παει η εκτελωνιση?
-
Ο χρήστης toroloco13 έγραψε:
ξερει κανεις αν φερω ενα touareg 2500 diesel tou 2004 2005 με 80000-1600000 khm και τιμολογιο αγορας απο γερμανια 15000ευρω ποσο θα μου παει η εκτελωνιση?Τουλαχιστον μπορω να σου πω οτι χρειαζεσαι απαραιτητα απο τον Γερμανο dealer, το COC (Certificate of Conformity) του οχηματος, το οποιο παρουσιαζει στοιχεια κατασκευης του αυτοκινητου και κυριως την κατηγορια για τα καυσαερια (πχ. EURO 4), καθως επισης και την νεα αδεια κυκλοφοριας στο ονομα σου (Γερμανικη). Ομοιως, το τιμολογιο, αλλα αυτο ειναι αποδεικτικο εξοφλησης και πληρωμης ΦΠΑ και οχι υπολογισμου του ποσου που θα πληρωσεις για εκτελωνισμο (το 'κουστουμι' βγαινει με ειδικους τιμοκαταλογους που εχει το τελωνειο για καθε οχημα, δεν πα να φερεις τιμολογιο και με 1.000 ευρω). Ομοιως, πρεπει με την εισοδο στην Ελλαδα, να δηλωσεις στο τελωνειο σημειου εισοδου στη χωρα το οχημα, γιατι παιρνεις χαρτι -επισης απαραιτητο- που το επισημοποει και αναλογα την ημερομηνια του μηνα, εχεις απο 15 εως 30 ημερες για να το παρουσιασεις στο χωρο εκτελωνισμου. Τελος, θα εχεις εκπτωση λογω παλαιοτητας (επι της τιμης που θα σε χρεωσει ο τελωνης καταρχην για τον εκτελωνισμο, οχι επι του συνολου τιμολογιο/εκτελωνισμος, περιπου 35% για το 2005, αναλογως ετους πρωτης κυκλοφοριας). Σε καθε περιπτωση, απευθυνσου σε εκτελωνιστη, γιατι μονος σου θα χρειαστει 5-6 εργασιμες για διαδικασιες, συμπεριλαμβανομενων ΚΤΕΟ-πινακιδων. Αλλωστε θα σε ταλαιπωρισουν τοσο, προκειμενου να δουλεψει το συστημα 'λαδωμα', που δεν αξιζει τον κοπο. Οι εκτελωνιστες χρεωνουν περιπου 300 ευρω, χωρις τη διαδικασια ΚΤΕΟ-πινακιδες, που ειναι σχετικα ευκολη για ολους. Εκτιμω για το οχημα που λες, 5-7.000 ευρω συνολο, αλλα ψαξου. (Απο αυτα που ξερω, αφου εχω φερει 2 οχηματα απο Γερμανια τα τελευταια 4 χρονια, βενζινης ομως, οχι diesel). ΥΠΟΨΗ : Οταν βλεπετε αυτοκινητο με Γερμανικες πινακιδες και μια κοκκινη ή κιτρινη ριγα στην ακρη δεξια, που λεει ημερομηνια, ειναι αυτη που πρεπει το οχημα να εχει εμφανιστει στο τελωνειο για εκτελωνισμο. Υπαρχουν πολλοι 'Γερμανοι' που κυκλοφορουν 'τζαμπα μαγκες' στην Ελλαδα, ενω εχουν ληξει τα 'χαρτια' τους.
-
Αν ένα καινούριο αυτοκίνητο έχει γίνει παραγγελία χωρίς κάποια προκαταβολή και έχει εκτελωνιστεί υπάρχει πρόβλημα αν ακυρωθεί η παραγγελία για συγκεκριμένους λόγους;
-
Όποιος γνωρίζει την διαδικασία ας με βοηθήσει:
Μου είπαν ότι μόλις εκτελωνιστεί το αυτοκίνητο θα πρέπει να πληρωθεί από εμένα και μετά από μια εβδομάδα θα βγάλει πινακίδες ώστε να χρεωθώ τα τέλη κυκλοφορίας από το νέο έτος. Προσφέρθηκαν να μου φέρουν το αυτοκίνητο στην έκθεση πριν το πληρώσω ώστε να το δω. Μπορώ να απαιτήσω κάτι άλλο; Ισχύει ότι κατά τον εκτελωνισμό πρέπει να πληρωθεί από εμένα;
Υπό κανονικές συνθήκες ο εκτελωνισμός και η έκδοση πινακίδων θα γίνονταν ταυτόχρονα και θα πλήρωνα κατά την παραλαβή. -
...αν φερω ενα touareg 2500 diesel tou 2004 2005 με 80000-1600000 khm και τιμολογιο αγορας απο γερμανια...
Μπορείς να εκτελωνίσεις μετάχειρο πετρέλαιο στην Ελλάδα? Πότε άλλαξε ο νόμος?
-
Μα ετσι ηταν ο νομος... οτι θελεις μπορεις να φερεις απλα το ντιζελ δε μπορει να κυκλοφορει Αθηνα. Τα ντιζελ που εχουν οι μαντραδες τι νομιζες ελληνικα ειναι? Απ'εξω τα φερνουν!!
-
Διαχρονικό το θέμα και το συνεχίζω.Τελικά δεν πρέπει ποτε ,ότι και να λένε οι αντιπρόσωποι , να δινεις μεγαλες προκαταβολες. Εγώ έδωσα για ένα Nissan που έκλεισα 5000 μπροστά, κυρίως γιατι τον ηξερα από παλαιότερα που ξαναπήρα αυτοκινητο από το ίδιο. Χθες με πήρε τηλέφωνο να το εξοφλήσω για να το στείλουν , αλλιώς δεν φεύγει το αυτοκίνητο. Πολιτική λέει της Nissan.
Πήρα τηλέφωνο τον δικηγόρο μου και μου λέει ,ούτε ευρώ παραπάνω και εάν δεν το φέρει και δεν σου δώσει πίσω τα χρήματα πάμε δικαστικός.
Ειπα εντάξει ,το είπα στον αντιπρόσωπο και την ωρα που ημουν ετοιμος να τηλεφωνήσω στην Nissan για να ζητησω εξηγήσεις , με παίρνει ο αντιπρόσωπος και μου λέει ότι το κανόνισε και θα το εχω την άλλη εβδομάδα.
Βέβαια, μετά από αυτά που διάβασα εδώ, θέλει πολύ προσοχή. Πάντως η Nissan τελικά , με αυτή την πολιτική που έχει, θα χάσει αλλα δυο αυτοκίνητα. Η γυναίκα μου ψηνόταν για το νέο micra και ο αδερφός μου για το qq. -
Ο χρήστης tver100 έγραψε:
. Χθες με πήρε τηλέφωνο να το εξοφλήσω για να το στείλουν , αλλιώς δεν φεύγει το αυτοκίνητο. Πολιτική λέει της Nissan.Τι εννοείς? Να το στείλουν από πού? Να φύγει να πάει πού? Υποτίθεται ότι είναι στην Ελλάδα? Εκτελωνισμένο?
-
Κανονικά το αυτοκίνητο πρέπει να εξοφληθεί, γιατί ο εκτελωνισμός και η έκδοση πινακίδων γίνεται στο όνομα του αγοραστή. Άρα, εάν δεν εξοφληθεί, ξαφνικά ο αγοραστής θα έχει ένα αυτοκίνητο στο όνομά του, χωρίς να το έχει πληρώσει!
Πρακτικά τώρα, πριν μερικά χρόνια οι περισσότερες εταιρείες δεχόντουσαν να εκτελωνίσουν το αυτοκίνητο και να εκδώσουν πινακίδες στον όνομα του αγοραστή χωρίς να έχει εξοφλήσει καλή τη πίστη και γιατί δεν είχαν προβλήματα ρευστότητας. Πλέον, ελάχιστες αντιπροσωπείες μπορούν (κανείς δεν έχει ρευστότητα) / δέχονται να το κάνουν αυτό, οπότε ζητάνε την εξόφληση πριν τον εκτελωνισμό.
-
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
. Χθες με πήρε τηλέφωνο να το εξοφλήσω για να το στείλουν , αλλιώς δεν φεύγει το αυτοκίνητο. Πολιτική λέει της Nissan.
Τι εννοείς? Να το στείλουν από πού? Να φύγει να πάει πού? Υποτίθεται ότι είναι στην Ελλάδα? Εκτελωνισμένο?
Υποτίθεται οτι θα εκτελωνιζόταν με την κατάθεση της προκαταβολής
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Κανονικά το αυτοκίνητο πρέπει να εξοφληθεί, γιατί ο εκτελωνισμός και η έκδοση πινακίδων γίνεται στο όνομα του αγοραστή. Άρα, εάν δεν εξοφληθεί, ξαφνικά ο αγοραστής θα έχει ένα αυτοκίνητο στο όνομά του, χωρίς να το έχει πληρώσει!Πρακτικά τώρα, πριν μερικά χρόνια οι περισσότερες εταιρείες δεχόντουσαν να εκτελωνίσουν το αυτοκίνητο και να εκδώσουν πινακίδες στον όνομα του αγοραστή χωρίς να έχει εξοφλήσει καλή τη πίστη και γιατί δεν είχαν προβλήματα ρευστότητας. Πλέον, ελάχιστες αντιπροσωπείες μπορούν (κανείς δεν έχει ρευστότητα) / δέχονται να το κάνουν αυτό, οπότε ζητάνε την εξόφληση πριν τον εκτελωνισμό.
Και να γίνει ο εκτελωνισμός , αν δεν βγουν πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας στο όνομα του πελάτη αυτός δεν εχει τίποτα. Οπότε γιατι να ζητά κάποιος πλήρη εξόφληση; Να το φέρει ο αντιπρόσωπος στο μαγαζί του να το δω , να τον πληρώσω και να πάρω ολα τα χαρτιά που πρεπει και να παω να βγαλω πινακιδες.
-
Ο χρήστης tver100 έγραψε:
Κανονικά το αυτοκίνητο πρέπει να εξοφληθεί, γιατί ο εκτελωνισμός και η έκδοση πινακίδων γίνεται στο όνομα του αγοραστή. Άρα, εάν δεν εξοφληθεί, ξαφνικά ο αγοραστής θα έχει ένα αυτοκίνητο στο όνομά του, χωρίς να το έχει πληρώσει!
Πρακτικά τώρα, πριν μερικά χρόνια οι περισσότερες εταιρείες δεχόντουσαν να εκτελωνίσουν το αυτοκίνητο και να εκδώσουν πινακίδες στον όνομα του αγοραστή χωρίς να έχει εξοφλήσει καλή τη πίστη και γιατί δεν είχαν προβλήματα ρευστότητας. Πλέον, ελάχιστες αντιπροσωπείες μπορούν (κανείς δεν έχει ρευστότητα) / δέχονται να το κάνουν αυτό, οπότε ζητάνε την εξόφληση πριν τον εκτελωνισμό.
Και να γίνει ο εκτελωνισμός , αν δεν βγουν πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας στο όνομα του πελάτη αυτός δεν εχει τίποτα. Οπότε γιατι να ζητά κάποιος πλήρη εξόφληση; Να το φέρει ο αντιπρόσωπος στο μαγαζί του να το δω , να τον πληρώσω και να πάρω ολα τα χαρτιά που πρεπει και να παω να βγαλω πινακιδες.
Εμένα, για αμάξι που έκλεισα πριν ένα μήνα, έδωσα ένα συμβολικό ποσό για παραγγελία π.χ. 100 ευρώ,με το που έρθει Ελλάδα μια προκαταβολή για εκτελωνισμό περίπου 40-42% και αφού το φέρει στο μαγαζί και το δω,μου είπαν ότι δίνω το υπόλοιπο για εξόφληση και πάει για πινακίδες.
-
Και εγω αρχές του έτους που αγόρασα,έδωσα στο κλείσιμο 500€ και άλλα 1500€ την ημέρα που το έφερε στην έκθεση,τα υπόλοιπα την ημέρα της παράδοσης.
Επειδή δεν υπάρχει ρευστό,ο κάθε εισαγωγέας ακολουθεί δική του πολιτική. -
Τέλη Μαΐου έδωσα προκαταβολή για ένα αυτοκίνητο σε επίσημο dealer της BMW. Με ενημέρωσαν ότι το αυτοκίνητο βρίσκεται πλέον στο τελωνείο και ότι πρέπει να εξοφλήσω (η αγορά είναι μετρητοίς) για να παραλάβω. Ορίστε;!
Χωρίς να έχω δει το αυτοκίνητο;
Είναι σύννομη αυτή η τακτική; -
Δεν ξέρω αν είναι σύννομη, αλλά αυτή συνηθίζεται καθώς εκτελωνίζεται το όχημα στα στοιχεία σου αν δεν κάνω λάθος. Από τη στιγμή που η συναλλαγή είναι καταγεγραμμένη, ποιό είναι το πρόβλημά σου;
-
Ο χρήστης so was Red έγραψε:
Τέλη Μαΐου έδωσα προκαταβολή για ένα αυτοκίνητο σε επίσημο dealer της BMW. Με ενημέρωσαν ότι το αυτοκίνητο βρίσκεται πλέον στο τελωνείο και ότι πρέπει να εξοφλήσω (η αγορά είναι μετρητοίς) για να παραλάβω. Ορίστε;!
Χωρίς να έχω δει το αυτοκίνητο;
Είναι σύννομη αυτή η τακτική;Αυτο γινεται τον τελευταιο καιρο. Να χασεις τα χρηματα σου αποκλειεται αν ακολουθησεις την διαδικασια που σου λενε. Αν το αμαξι εχει θεματα δεν υπογραφεις στην παραλαβη.
-
Ναι και δεν παραλαμβάνεις ένα αυτοκίνητο που έχεις ήδη πληρώσει !
Κανονικά αυτό έπρεπε να το είχες συζητήσει με τη παραγγελία, άλλοι έμποροι ζητούν εξόφληση άλλοι όχι (φαντάζομαι έχει να κάνει με τη ρευστότητα του καθένα) .
-
Όπως λέει,ο nrg_ polini. Άλλοι έμποροι,ζητούν όλο το ποσό με τον εκτελωνισμό,άλλοι αφού το δεις και πριν πάει για πινακίδες.
Εμένα,για αμάξι που πήρα πριν μια βδομάδα,έγινε με το 2ο τρόπο (δηλ. το είχα κλείσει προ 4 μηνών με συμβολικό ποσό 100 ευρώ,έδωσα προκαταβολή ~40% στον εκτελωνισμό,με φώναξε μετά από 9-10 μέρες να το δω στην αντιπροσωπεία και εξόφλησα το υπόλοιπο).Και είναι και το σωστό,γιατί μπορεί να είναι λάθος ο εξοπλισμός που ζήτησες,να δεις κάποιο πρόβλημα -αν και δύσκολο αυτό- και τελοσπάντων δεν εξοφλάς ολόκληρο αμάξι πριν το δεις.Πουκάμισο,παντελόνι παίρνεις και το βλέπεις πριν πληρώσεις!
Δυστυχώς όμως,πλέον είναι συχνή πρακτική πολλών εμπόρων λόγω αδυναμίας ρευστότητας,γι αυτό καλύτερα να το ξεκαθαρίζεις από την αρχή.
Εξόφληση αυτοκινήτου πριν τον εκτελωνισμό! Σωστό ή Λάθος?