-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Ωραίος...
Επίσης αν το έγραψες επειδή σε εκνευρίσε τότε μάλλον δεν κάνεις για 200++Απάντησα στο ίδιο ύφος, κατά τη γνώμη μου. Τι δεν κατάλαβες;
Οι προσωπικές επιθέσεις δηλώνουν απώλεια ψυχραιμίας. Αν την χάνεις πίσω από το πληκτρολόγιο φαντάζομαι πίσω από το τιμόνι...
-
αρθρο 17, εκτος απο αυτο που εγραψε ο manosk εκει που λεει οτι εχω δικιο και ακομα δεν μου εχεις καταριψει, λεει επισης γενικα και αοριστα:
Αλλαγη λωριδας επιτρεπεται ΜΟΝΟ αν η ενεργεια αυτη δεν προκαλεσει κινδυνο η παρακωλυση της κυκλοφοριας και με εγκαιρη ειδοποιηση, συμφωνα με τις διαταξεις του αρθρου 21. Πριν παμε στο αρθρο 21, εγω λεω οτι αποψη μου ειναι οτι αμα με αναγκασεις να φρεναρω εντονα, προκαλεις κινδυνο και παρακωλυση και για αυτο δεν πρεπει να το κανεις. Εσυ οντως λες οτι ειναι κακη οδηγικη συμπεριφορα αλλα λες οτι δεν ειναι παρανομο και εχεις προτεραιοτητα?
παμε στο 21:
ο οδηγος που θελει να πραξει ελιγμο, ωφειλει να το κανει χωρις κινδυνο η παρακωλυση οσων κινουνται πισω του, μπροστα η στο πλαι, η ετοιμαζονται να τον προσπερασουν, λαμβανοντας υποψιν την θεση, την κατευθυνση και την **ταχυτητα **τους.
Εμενα αυτο μου λεει οτι αμα εγω ειμαι Χ μακρυα και ερχομαι με Ψ ταχυτητα που θα σε φτασω οταν βγεις αριστερα, ΩΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΕΙΣ...
Οπως βλεπεις λοιπον, οταν εισαι αριστερα και σε φτασω κανεις ακρη να περασω (αρθρο 17 παρ. 2 νομιζω), οταν ειμαι μακρυα και ερχομαι πλακωμενος (που θα συμβαινει επειδη δεν ειχα κανενα μπροστα μου και για αυτο μπορουσα να ερχομαι με τοσα) και εσυ θες να ΒΓΕΙΣ αριστερα, ωφειλεις να με περιμενεις για να μην με παρακωλυσεις (αρθρο 17 που μιλαει για προσπεραση και παραπεμπει στο 21 που αναφερεται στους ελιγμους γενικοτερα).
Και για να απαντησω στην ερωτηση μου (αν γινεται να ισχυουν και τα 2 που λεμε εμεις οι 2):
Αυτο που λες εσυ, εφαρμοζεται στην περιπτωση που βγαινεις, προσπερνας καποιον, και εγω βγαινω απο πισω σου απο την ΙΔΙΑ λωριδα και θελω να σε περασω. Εκει εχεις προτεραιοτητα και πρεπει να σε περιμενω να ολοκληρωσεις, πραγμα που κανω.
Οταν ομως περασεις αυτον ή αυτους που περναγες και βρεις ΙΚΑΝΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ κενο, ΠΡΕΠΕΙ να κοψεις το προσπερασμα σου για να περασω και να το ξαναρχισεις μετα. Οταν εισαι ηδη στην αριστερη και σε φτασω, σε αφηνω να περασεις οσους περασεις αλλα μολις βρεις ενα καλο κενο κανεις ακρη, δεν παραμενεις αριστερα για να περασεις και τον επομενο στα 50 μετρα...
ΥΓ Οπως ειπα, τον ξερω απ΄εξω (και τον καταλαβαινω μια χαρα). Εμενα δεν προκειται να με πεισεις, αμα εσυ τωρα θες να εχεις στα 120-140 αλλους κολλημενους στο μισο μετρο πισω σου (επειδη δεν ειναι ολοι ευγενικοι σαν εμενα που απλα θα ριχνω χριστοπαναγιες απο μεσα μου αλλα θα προσπαθησουν να σε περασουν απο οπου μπορεσουν), κανε οτι νομιζεις.
ΥΓ2 Επισης ειπα, μπορει να ασκουγεται κουφο η να ειναι λαθος να κοψει ο νομιμως γρηγορα οδηγων για τον πλακωμενο, αλλα ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. Tough luck, συνηθισε το...
@skye
σε καμμια περιπτωση δεν παω κανεναν καροτσακι οπως γραφω πιο πανω, εκτος ισως απο την περιπτωση να εχει ΕΠΙΤΗΔΕΣ κατασκηνωση καποιος αριστερα για να μου επιβαλλει το οριο και τις ορεξεις του περι ταχυτητας. Σε αυτη την περιπτωση ομως ειμαι με το αριστερο στο φρενο (και οχι στο μισο μετρο, ειπαμε ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΑΒΟΣ...). Η αλλη επιλογη μου ειναι να τον περασω απο δεξια. Τι να κανω? Αυτο που ΔΕΝ θα κανω ειναι να κατσω να υποκειψω στο τι νομιζει εκεινος οτι πρεπει να γινεται στους δρομους, απο μπατσους εχουμε αρκετους, δεν χρειαζομαστε αυτοκλητους εφαρμοστες των οριων που κλεινουν την αριστερη για να 'μην τρεχουμε'¨...δεν πας να κλεισεις κανεναν με καμμια νταλικα, που μιλας ακομα? Αιντε...
@pavleouras
το να χασεις την ψυχραιμια σου εδω μεσα που δεν πειραζει, δεν σημαινει οτι την χανεις καιεκει εξω που εχει σημασια να εισαι ηρεμος... -
Kacey να σε ρωτήσω, τί λέει ο ΚΟΚ για το όριο ταχύτητας? Μπορείς να μας πεις και να μείνουμε εκεί για λίγο?
Μη μας λες μονο για τις προσπερασεις -
Μου ανοίξατε τα μάτια με αυτή τη συζήτηση...
Μέχρι τώρα δε με πείραζε καθόλου να κόβω στα 150-160 για να δώσω το χρόνο να προσπεράσει κάποιος μπροστινός μου τους 'αργούς' που του κόστιζαν πολύτιμο χρόνο, αρκεί να μου έδινε το χρόνο να κόψω χωρίς να πλακωθώ στα φρένα.
Αλλά τώρα κατάλαβα πόσο μ@λ@κας ήμουν, και πόσο χρόνο (και 'χαβαλέ') έχω χάσει τόσα χρόνια με την ηλίθια κι αδικαιολόγητη ευγένειά μου και πρέπει να φροντίσω ν'αναπληρώσω...
Αν εγώ κατασκηνώσω (με την πίσω πινακίδα στο πόρτ μπαγκάζ για καλό και για κακό) στην αριστερή της Α.Ο. με 260, μην πάει και τολμήσει κανένας πιο αργός να μπει στην αριστερή μπροστά μου, δεν πάει να προπορεύεται και μερικά χιλιόμετρα και να είμαι μια κουκιδίτσα στον καθρέφτη του. Αν τον πιάσω (αφού τον πάω καροτσάκι μερικά χιλιόμετρα, έτσι, 'για να μάθει') θα τον δώσω στεγνά.
-
Ο χρήστης pavleouras έγραψε:
Ωραίος...
Επίσης αν το έγραψες επειδή σε εκνευρίσε τότε μάλλον δεν κάνεις για 200++Απάντησα στο ίδιο ύφος, κατά τη γνώμη μου. Τι δεν κατάλαβες;
Οι προσωπικές επιθέσεις δηλώνουν απώλεια ψυχραιμίας. Αν την χάνεις πίσω από το πληκτρολόγιο φαντάζομαι πίσω από το τιμόνι...
Δεν είδα να κάνεις τέτοιο σχόλιο στο post του ClioDriver.
Οσο για φαντασία, κανείς δεν μπορεί να σου την περιορίσει.
-
kacey εχω σταματησει πλεον να οδηγαω φορτηγο και ασχολουμαι με αυτο που σπουδασα.
μου εχεις αραδιασει ολα τα αρθρα του ΚΟΚ λες και εσυ τηρεις παντα τη νομοθεσια.
αν εσυ στουκαρεις,επειδη εκανε βλακεια ο αλλος αλλα και επειδη εσυ λογω ταχυτητας δεν μπορεσες να προλαβεις τη εγκληματικη βλακεια του αλλου,ελα μετα να μου αναλυσεις το ΚΟΚ. -
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Ωραίος...
Δεν είδα να κάνεις τέτοιο σχόλιο στο post του ClioDriver.
Οσο για φαντασία, κανείς δεν μπορεί να σου την περιορίσει.
Εσύ πάντως πρέπει να έχει πολύ φαντασία. Για να πηγαίνει 200++ και να ξέρεις τί μ@λ@κι@ θα κάνει ο καθένας για να τον αποφύγεις σίγουρα θα έχεις πολύ παραπάνω από εμένα
-
Λοιπόν, μετά από μια δεύτερη ανάγνωση του τόπικ τούτου, καταλήγω στο εξής: Ο εγωισμός και η ασυδοσία ορισμένων δεν έχουν όρια! Μια άποψη που βασίζεται στην τοποθέτηση του φίλου nasos:
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Δεν είμαι γκαβός, δεν είμαι κουλός, δεν είμαι καυλωμένος πιτσιρικάς, δεν θέλω να τρακάρω, δεν θέλω να χτυπήσω, δεν θέλω να χτυπήσω άλλους, ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΧΑΒΑΛΕ ΜΟΥ.Αυτο-ονομαζόμαστε ικανοί, ώριμοι-ψύχραιμοι, έχοντες καλές-ασφαλείς προθέσεις, για να προχωρήσουμε στο ζουμί και να πούμε ότι τρέχουμε επειδή έτσι γουστάρουμε, επειδή ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΒΑΛΕ ΜΑΣ!!
Το παίζουμε έξυπνοι παραθέτοντας τα τμήματα του ΚΟΚ που μας 'συμφέρουν' και παραλείποντας εκείνα που ΔΕΝ μας 'συμφέρουν', όπως εκείνο που λέει ότι ΟΛΟΙ είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε το όρια των ταχυτήτων - ακόμη και τα σώματα ασφάλειας είναι υποχρεωμένα να τα τηρούνε, εμείς όμως είμαστε 'ανώτεροι'!
Ρίχνουμε στάχτη στα μάτια των άλλων λέγοντας ότι αυτό που έχει σημασία είναι ΜΟΝΟ η διαφορά της ταχύτητας και ΟΧΙ οι απόλυτες ταχύτητες. Και μ`αυτό το 'επιχείρημα' πείθουμε τους υπόλοιπους ότι 'τι 120-60, τι 180-120 μωρέ!' Να σε δω X, Y, Z γρήγορε να κάνεις με 180 ελιγμό αποφυγής του μπαρμπα-Χάρου, που του 'κάπνισε' να μπει στα αριστερά ξαφνικά με τα 120 του.. στο δρόμο για τον Άγιο Πέτρο, ανάλυσε στον παραδίπλα που θα έχεις πάρει σβάρνα το λάθος του μπάρμπα και ότι ΑΥΤΟΣ είναι ο παράνομος!
Υπάρχει ένα όριο στο πόσο μπορούμε να προκαλούμε την τύχη μας και να μας 'βγαίνει'.. ΔΕΝ είμαστε όσο ικανοί νομίζουμε, ΔΕΝ ελέγχουμε τις συνθήκες και την κατάσταση όσο νομίζουμε, οι άλλοι ΔΕΝ θα κάνουν αυτό που νομίζουμε, ΔΕΝ, ΔΕΝ, ΔΕΝ!! Η οδήγηση (πρέπει να) είναι ένα σύνολο από 'ΔΕΝ' που θα έχουμε συνεχώς στο μυαλό μας! Οδηγούμε που οδηγούμε σε ΑΘΛΙΕΣ συνθήκες, έχουμε που έχουμε ΜΗΔΕΝ οδηγική παιδεία σαν χώρα, παίρνουν που παίρνουν οι περισσότεροι το δίπλωμα 'με λίπανση', ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ!
Και όπως έγινε της μόδας: I rest my case.
-
Kacey να σε ρωτήσω, τί λέει ο ΚΟΚ για το όριο ταχύτητας? Μπορείς να μας πεις και να μείνουμε εκεί για λίγο?
Μη μας λες μονο για τις προσπερασειςΤο θέμα αφορά ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙΣ
για όρια ταχύτητας υπάρχουν αρκετά ακόμα.
Στον ΚΟΚ αναφέρει πουθενά όρια ταχύτητας στις προσπεράσεις; ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ είναι
(όσοι την έχουν ακόμα)
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
(όσοι την έχουν ακόμα)
Αν εσύ διαχωρίζεις τις προσπεράσεις από το όριο ταχύτητας τότε σίγουρα έχεις ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.
-
Και κάτι ακόμη. Θέλετε να μιλήσουμε νομικά ή λογικά? Διαλέγετε και παίρνετε.
Αν θέλετε λογικά πείτε μου σε πια λογική στηρίζεται κάποιος να κινείται σε δημόσιο δρόμο με 200 απλά και μόνο για να κάνει το χαβαλέ του
Αν θέλετε νομικά πείτε μου τί θα γίνει αν δυο οδηγοί πάνε δικαστήριο επειδή ο ένας πήγαινε με 120 στην αριστερή και ο αλλός του καρφώθηκε με 200 από πίσω -
(όσοι την έχουν ακόμα)
Αν εσύ διαχωρίζεις τις προσπεράσεις από το όριο ταχύτητας τότε σίγουρα έχεις ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.
Ο lkar εννοεί ότι στην προσπέραση ΜΠΟΡΕΙΣ να παραβείς το όριο, προκειμένου να την τελειώσεις όσο γρηγορότερα γίνεται. Βεβαίως, ΠΟΥΘΕΝΑ δεν λέει ο ΚΟΚ ότι στην προσπέραση ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΣΚΙΣΕΙΣ!!!
Βέβαια, τόσο ο lkar, όσο και ο kacey πιάνονται από το γεγονός ότι ο ΚΟΚ ΔΕΝ αναφέρεται στα όρια στο άρθρο που αφορά τις προσπεράσεις.. υπονοόντας ότι αφού ΔΕΝ αναφέρεται, ΔΕΝ υποχρεούμαι! Ούτε στην κατανάλωση αλκοόλ αναφέρεται, αυτό σημαίνει ότι ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΣ μπορείς να χτυπάς και τα ουισκάκια σου;;
-
Αν εσύ διαχωρίζεις τις προσπεράσεις από το όριο ταχύτητας τότε σίγουρα έχεις ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.ναι, γιατί και με 120 να πηγαίνω ΝΟΜΙΜΑ στην αριστερή, αν βγει το ΖΩΟΝ από τη μεσαία με 60 ή αν μπει χωρίς αύριο από λωρίδα 'επιτάχυνσης' πάλι ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ
-
τι ψαχνεις τωρα;ειπαμε ο καθενας εχει την αποψη του και δεν την αλλαζει.
παπας στη πολη,παπαδια μολογαει. -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
ναι, γιατί και με 120 να πηγαίνω ΝΟΜΙΜΑ στην αριστερή, αν βγει το ΖΩΟΝ από τη μεσαία με 60 ή αν μπει χωρίς αύριο από λωρίδα 'επιτάχυνσης' πάλι ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ
Ναι βρε άνθρωπε, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΕΣΥ όμως έχεις άλλες δυνατότητες ελιγμών ή επιτάχυνσης όταν πηγαίνεις με 120, ΑΛΛΕΣ όταν πηγαίνεις με 180, τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις / παραδεχτείς;;
Άρα, ΔΕΝ ΠΑΣ με 180, για την κακιά τη στιγμή.. (που θα τύχει εκεί που δεν την περιμένεις)
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Ναι βρε άνθρωπε, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΕΣΥ όμως έχεις άλλες δυνατότητες ελιγμών ή επιτάχυνσης όταν πηγαίνεις με 120, ΑΛΛΕΣ όταν πηγαίνεις με 180, τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις / παραδεχτείς;;
Άρα, ΔΕΝ ΠΑΣ με 180, για την κακιά τη στιγμή.. (που θα τύχει εκεί που δεν την περιμένεις)
ΣΟΒΑΡΑ;;; αν μπει στο μισό μέτρο επειδή δεν με έχει δει ξέρεις τι πιθανότητες έχω;;; και τι ελιγμό να κάνω;; στην μπαριέρα; ή στο τσιμέντο;;;
και με 121 θα τον είχα περάσει και με 140 ούτε που θα είχε καταλάβει τι έγινε. Εκεί είναι το πρόβλημα; ή ότι ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙΣ;;;;;
Τι;;; δεν μπαίνουν με 60 στην αριστερή;;;
ρε τι άλλο θα διαβάσουμε
-
-
Λοιπόν ακούστε μιά ωραία φάση. Εσείς πάτε με 200+ για λόγους όπως
- κάνω χαβαλέ
- βαριέμαι
- φοβάμαι μη με πάρει ο ύπνος με λιγότερα
Επιχειρημά σας είναι και τι σε νοιάζει πόσο πάω.
Λοιπόν εγώ έχω άλλο καλύτερο βίτσιο. Όταν δω άνθρωπο να πηγαίνει με 200, το πάω 210 και μπαίνω μπροστά του στο φτερό. Σας ορκιζόμαι δεν τον ακουμπάω. Έχω μάθει και το υπολογίζω. Φυσικά δεν φρενάρω μετά, συνεχίζω και του δίνω. Γιατί με βρίζουν όμως όταν το κάνω? Αφού δεν τους ακουμπάω! Α επίσης μη μου πείτε για ΚΟΚ. Ο ΚΟΚ ορίζει να μπω σε ασφαλή απόσταση μπροστά του, δεν λέει πόσο. Εγώ μια χαρα ασφαλής αισθάνομαι και έτσι.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αυτο που λες εσυ, εφαρμοζεται στην περιπτωση που βγαινεις, προσπερνας καποιον, και εγω βγαινω απο πισω σου απο την ΙΔΙΑ λωριδα και θελω να σε περασω. Εκει εχεις προτεραιοτητα και πρεπει να σε περιμενω να ολοκληρωσεις, πραγμα που κανω.Οταν ομως περασεις αυτον ή αυτους που περναγες και βρεις ΙΚΑΝΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ κενο, ΠΡΕΠΕΙ να κοψεις το προσπερασμα σου για να περασω και να το ξαναρχισεις μετα. Οταν εισαι ηδη στην αριστερη και σε φτασω, σε αφηνω να περασεις οσους περασεις αλλα μολις βρεις ενα καλο κενο κανεις ακρη, δεν παραμενεις αριστερα για να περασεις και τον επομενο στα 50 μετρα...
ΥΓ Οπως ειπα, τον ξερω απ΄εξω (και τον καταλαβαινω μια χαρα). Εμενα δεν προκειται να με πεισεις, αμα εσυ τωρα θες να εχεις στα 120-140 αλλους κολλημενους στο μισο μετρο πισω σου (επειδη δεν ειναι ολοι ευγενικοι σαν εμενα που απλα θα ριχνω χριστοπαναγιες απο μεσα μου αλλα θα προσπαθησουν να σε περασουν απο οπου μπορεσουν), κανε οτι νομιζεις.
ΥΓ2 Επισης ειπα, μπορει να ασκουγεται κουφο η να ειναι λαθος να κοψει ο νομιμως γρηγορα οδηγων για τον πλακωμενο, αλλα ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. Tough luck, συνηθισε το...
Αυτό που έκανε ο kacel (αν δεν έβαλε σε κίνδυνο αυτόν που ερχόταν γρήγορα από πίσω του) ήταν καθόλα νόμιμο - κακή οδηγική συμπεριφορά αλλά έκανε χρήση της προτεραιότητας που του δίνει ο ΚΟΚ.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
ΥΓ Εσυ δεν ησουν που στο τοπικ για τα ζωα 50+ σελιδες πισω (μπορει και 100) ειχες γραψει ξεκαθαρα 'δεν θα κοψω εγω στα 100 για να μην κοψεις εσυ στα 120'? Για να ξερω τι νοοτροπια αντιμετωπιζω...
Αυτός που βγαίνει να προσπεράσει ενώ είσαι 200 μέτρα πιο πίσω και έρχεσαι γρήγορα δεν είναι παράνομος (σύμφωνα με τον ΚΟΚ έχει προτεραιότητα) αλλά είναι κακή οδηγική συμπεριφορά έως και επικίνδυνη οδήγηση αν ο άλλος τρέχει πολύ και αναγκαστεί να φρενάρει έντονα.
Είναι κακή οδηγική συμπεριφορά το 'δεν θα κοψω εγω στα 100 για να μην κοψεις εσυ στα 120' (εγώ το έγραψα?) αλλά εφαρμόζω τη προτεραιότητα που μου δίνει ο ΚΟΚ όταν άλλοι έχουν επίσης κακή οδηγική συμπεριφορά και απαιτούν να οδηγούν οι άλλοι πιο σιγά για να μην καθυστερούν αυτοί.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ!!!!!
Έχει προτεραιότητα. Έδωσε σήμα πριν και άρχισε τη προσπέραση 200 μέτρα πριν φτάσει ο άλλος και αρχίσει τη δική του προσπέραση. Διάβασε τον ΚΟΚ.
Αν αναγκαστεί ο γρήγορος να φρενάρει έντονα είναι επικίνδυνη οδήγηση εκ μέρους του 'αργού' οδηγού (και ίσως πρόκληση ατυχήματος). Δεν έπρεπε να βγει γιατί ο γρήγορος ήταν πολύ κοντά. Ξεκάθαρα;
[Διάσπαση]Η προσπέραση του Kasel. Περί προσπέρασης γενικώς