-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
- ............ και να προβλεπουν τι θα κανει ο καθε ΗΛΙΘΙΟΣ.
Αυτό, ούτε ο .....Χορταρέας δε μπορεί να το κάνει!
-
Ο χρήστης tebelaros έγραψε:
οπα, γιατι σαν πολλοι 'σουμαχερ' μαζευτικαμεαυτη ειναι η ισοπεδωση που ελεγα πιο πριν...
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Όπως ο φίλος nasos, που ΘΕΩΡΟΥΣΕ ότι όλα ήταν καλά, αλλά δύο φορές - μία με τον 'αργό' και μία με τον πεζό - η πραγματικότητα τον διέψευσε! Σκέψου φίλε Νάσο τί θα γινόταν αν εκείνη τη στιγμή που έιδες τον πεζό, αντί να είχες τα μάτια στο δρόμο, τα είχες - για μισό δευτερόλεπτο - στον πίνακα οργάνων, ή στον κλιματισμό, ή στον πίσω καθρέπτη, ή.. ΜΗΝ θεωρήσεις ότι ΔΕΝ θα το έκανες, παρακολούθησε μια φορά ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ τί ακριβώς κάνεις ενόσω οδηγείς - θα εκπλαγείς!
Φίλε μου, δεν παίζει να έχω τα μάτια μου ή το μυαλό μου αλλού όταν οδηγώ μ'αυτούς τους ρυθμούς. Μην προσβάλλεις την νοημοσύνη μου, τα 'συμβάντα' που περιέργραψα στο ποστ του Σαββάτου, τα έχω για πρωινό. Δεν είμαι γκαβός, δεν είμαι κουλός, δεν είμαι καυλωμένος πιτσιρικάς, δεν θέλω να τρακάρω, δεν θέλω να χτυπήσω, δεν θέλω να χτυπήσω άλλους, ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΧΑΒΑΛΕ ΜΟΥ.
Εγώ μπορώ να τα συνδυάσω όλα αυτά. Αν εσύ/εσείς το θεωρείτε τόσο ακατόρθωτο, αδιανόητο, αδύνατον, εξωπργαματικό, ψέμμα, ενώ εγώ από την άλλη το ζω καθημερινά και καθημερινά βλέπω πως έχω δίκιο, τι περιμένεις να σου πω; Οτι κάνω λάθος;
Περιμένω νομίζεις να μου υποδείξεις πως θα εκπλαγώ αν παρακολουθήσω ΣΥΝΗΔΕΙΤΑ τι κάνω όταν οδηγώ; Κανένα 18χρονο με πέρασες που γυρεύω μαθήματα οδήγησης;
Αν αυτή είναι γύρω στα 100, μπορείς πχ να πας ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ με 120, 130, 140. Έτσι, και πιο άνετα θα πας εσύ ο ίδιος - αφού δεν θα είσαι συνέχεια 'στην τσίτα' - και δεν θα 'κολλάς' συνέχεια στους άλλους - αφού θα έχουν χρόνο να εκτιμήσουν την ταχύτητά σου και να παραμερίσουν για να περάσεις.
Εγώ πάω άνετα με 180-200, χωρίς να είμαι στην τσίτα, πολύ άνετα, και χωρίς να κολλάω στους μπροστινούς. Ποιός θα μας πει ποιός έχει δίκιο; Εσύ ή εγώ;
Speak for yourself λοιπόν, και αν εσύ άκουσες τα εξ'αμάξης από τη σύζυγο και έφτιαξες χαρακτήρα, εμείς που είμαστε ακόμα ανύπαντροι χωρίς άλλες υποχρεώσεις, άσε μας να το διασκεδάζουμε ακόμα. Δεν σου φταίμε εμείς για τις προσωπικές σου επιλογές...
ο δρομος δεν ειναι ιδιωτικος ωστε να πηγαινεις με οσο θες. με αυτη την λογικη και ο αλλος που πηγαινει με 45 στην εθνικη ειναι σωστος γιατι κανει αυτο που θελει.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
φυσικα και μπορεις να το κανεις!
εμπειρια, αμυντικη οδηγηση και μυαλο χρειαζεται. -
Ο χρήστης nasos έγραψε:
[...] ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΧΑΒΑΛΕ ΜΟΥ [...]Φίλε μου, σου έχει δώσει κάποιος αυτό το δικαίωμα, να θεωρείς ότι **μπορείς **και σου επιτρέπεται να 'κάνεις τον χαβαλέ σου';;;
Ο χαβαλές στο playstation, στο δρόμο η σύνεση!
ΥΓ: Τα σχόλια επί προσωπικών θεμάτων, τα οποία παρατίθενται για τη ροή της συζήτησης, παρακαλώ να λείπουν.-
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εμπειρια, αμυντικη οδηγηση και μυαλο χρειαζεται.Και η θειά μου έμπειρη θεωρείται μετά από τόσα χρόνια οδήγησης, μυαλό έχει δόξα το Θεώ και αρκετό και οδηγάει αμυντικά, ίσως υπέρ του δέοντος... Αλλά είναι κινητό εμπόδιο... Είναι ασφαλής?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
εμπειρια, αμυντικη οδηγηση και μυαλο χρειαζεται.Και η θειά μου έμπειρη θεωρείται μετά από τόσα χρόνια οδήγησης, μυαλό έχει δόξα το Θεώ και αρκετό και οδηγάει αμυντικά, ίσως υπέρ του δέοντος... Αλλά είναι κινητό εμπόδιο... Είναι ασφαλής?
γιατι ειναι κινητο εμποδιο η θεια σου;
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
τωρα μιλαμε σοβαρα ή κανουμε πλακα?
αμα ειναι να καθησουμε να εξηγησουμε και τα αυτονοητα... -
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Ο χαβαλές στο playstation, στο δρόμο η σύνεση!Δεν έχω playstation...
ΥΓ: Τα σχόλια επί προσωπικών θεμάτων, τα οποία παρατίθενται για τη ροή της συζήτησης, παρακαλώ να λείπουν.-
Λυπάμαι αν σ'ενόχλησε το σχόλιό μου, αλλά εσύ το έθεσες σαν επιχείρημα...
-
και μετα απορουμε γιατι εχουμε τοσα ατυχηματα και γιατι συνεβει σε εμας το ατυχημα.
σε 30 χρονια το λιγοτερο βλεπω αλλαγη της οδηγικης νοοτροπιας. για να μην πω σε 50 -
Ο χρήστης tebelaros έγραψε:
και μετα απορουμε γιατι εχουμε τοσα ατυχηματα και γιατι συνεβει σε εμας το ατυχημα.
σε 30 χρονια το λιγοτερο βλεπω αλλαγη της οδηγικης νοοτροπιας. για να μην πω σε 50σαφως, ενας ΗΛΙΘΙΟΣ (οχι εσυ!) παντα εχει αυτη την απορια μετα απο ενα ατυχημα του. Αλλωστε το πιο πιθανο ειναι να μην εχει καταλαβει καν τι εγινε!
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Ο χαβαλές στο playstation, στο δρόμο η σύνεση!
Δεν έχω playstation...
Get one! Now!
-
αποψη μου ειναι οτι χρειαζομαστε περισσοτερη δουλεια και αλλαγη νοοτροπιας σε οτι αφορα την οδηγηση στην χωρα μας. οι περισσοτεροι οδηγοι την χρειαζομαστε, αλλο εαν λιγοι το παραδεχοντε.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
σαφως, ενας ΗΛΙΘΙΟΣ (οχι εσυ!) παντα εχει αυτη την απορια μετα απο ενα ατυχημα του. Αλλωστε το πιο πιθανο ειναι να μην εχει καταλαβει καν τι εγινε!Ευτυχώς ομως που εμείς μπορούμε και προβλέπουμε τις ηλιθιότητες των ηλιθίων και δε κινδυνεύουμε....
Οσο για σένα nasο, θεωρώ πως...
1ον...Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να κάνεις το χαβαλέ σου σε δημόσιο δρόμο, οσο καλός κι έμπειρος οδηγός κι αν είσαι.....(γιατι πάντα υπάρχουν οι λεγόμενοι αστάθμητοι παράγοντες...)
και 2ον..Ο Cliodriver τα λέει πολύ σωστά και είναι τουλάχιστο αγενές να του μιλάς ετσι, τη στιγμή που (στο παρόν τουλάχιστο thread ), δεν σου έχει δώσει τέτοιο δικαίωμα με τον τρόπο που σου απευθύνεται.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
σε 30 χρονια το λιγοτερο βλεπω αλλαγη της οδηγικης νοοτροπιας. για να μην πω σε 50σαφως, ενας ΗΛΙΘΙΟΣ (οχι εσυ!) παντα εχει αυτη την απορια μετα απο ενα ατυχημα του. Αλλωστε το πιο πιθανο ειναι να μην εχει καταλαβει καν τι εγινε!
Φίλε spiros, λες 'ΗΛΙΘΙΟΙ' και τσουβαλιάζεις - ενώ ο ίδιος διαμαρτύρεσαι ότι το κάνουν άλλοι - το 90+% των συνανθρώπων μας που οδηγούν!
Στην πραγματικότητα, είναι ΛΙΓΟΙ οι πραγματικοί ηλίθιοι - οι περισσότεροι 'ηλίθιοι' είναι άσχετοι, σαφώς λιγότερο ικανοί, χωρίς εμπειρία και χωρίς καλή εκπαίδευση. Επαφίεται στους μη-'ηλίθιους' σχετικούς, ικανούς, έμπειρους - αλλά εξ`ίσου κακά εκπαιδευμένους - να προσέχουν και για τους μεν και για τους δε.
Μεταξύ τους οι 'ηλίθιοι' πάντα 'τσούγκριζαν' και πάντα θα το κάνουν! Τουλάχιστον, όταν μπαίνει στη μέση κάποιος μη-'ηλίθιος' να αυξάνεται η ασφάλεια αντί να μειώνεται κι`άλλο!
-
2ον..Ο Cliodriver τα λέει πολύ σωστά και είναι τουλάχιστο αγενές να του μιλάς ετσι, τη στιγμή που (στο παρόν τουλάχιστο thread ), δεν σου έχει δώσει τέτοιο δικαίωμα με τον τρόπο που σου απευθύνεται.Το πόστ στο οποίο απάντησα μ'ενόχλησε και μ'έκανε ν'απαντήσω σ'αυτό το ύφος.
-
στην ουσια ολοι συμφωνουμε πανω κατω για το πως ειναι σωστα και ασφαλες να οδηγαμε,αλλα στην πραξη ελαχιστοι εως κανενας το εφαρμοζουμε.
η αληθεια ειναι οτι η επιθετικη οδηγηση ειναι ενας σημαντικος παραγοντας για τα ατυχηματα.και δεν ειναι δυνατον ενας που τρεχει συχνα με 200 και βαλε να λεει οτι οδηγαει αμυντικα.
δεν ειναι δυνατον ενας που τρεχει συχνα με 200 και βαλε να θεωρει τον εαυτο του εμπειρο οδηγο.
υπαρχουν ανεγκεφαλοι στο δρομο,ενταξει.τι να κανουμε δηλαδη,να τους σκοτωσουμε για να εχουμε το δρομο μονο για τη παρτη μας:
εφοσων ενας θεωρει τον εαυτο του εμπειρο και καλο οδηγο και ξερει τι ατομα κινουνται στο δρομο δεν οφειλει να οδηγαει με συνεση;
δηλαδη μονο με 200 ειναι συγκεντρωμενος στο τιμονι;
αν πηγαινει λιγο πιο χαλαρα δεν μπορει να συγκεντρωθει;ΤΟΤΕ ΤΙ ΣΟΙ ΕΜΠΕΙΡΟς ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΙΝΑΙ;
θα γκαζωσουμε καμια φορα,ετσι για τη πορωση,για να γουσταρουμε,ιδιως αν εχουμε ενα γρηγορο αμαξι.το θεμα ειναι να μην μας γινει συνηθεια να οδηγουμε ετσι.
ΠΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΠΡΟΟΠΤΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΜΙΑ ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ;οταν οδηγας ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΑ με 120 μεχρι 140,η οταν οδηγας ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΑ με 200;
ο αλλος θα την κανει τη βλακεια του,ασχετα εσυ πως οδηγας.οταν ομως οδηγας και εσυ ΕΝ ΓΝΩΣΗ σου επιθετικα προκαλεις τη τυχη σου.
αν ηταν ολοι καλοι οδηγοι και ειχαν το μυαλο στο τιμονι,τοτε δεν υπαρχει κανενα προβλημα να τρεχεις με 200.πανε οσο αντεχει το αμαξι.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ.οποτε πρεπει να προσαρμοστουμε με την κατασταση αυτη,ωστε η πιθανοτητα ατυχηματος να μην ειναι απο εμας εξαρτημενη.
επειδη μοιραζομαστε το δρομο με ενα σωρο ανεγκεφαλους,προσεχουμε για να μην παθουμε. -
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
- Συμφωνώ, αν και ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΑΚΡΙΒΟΥΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ! Αυτό που έχω τονίσει είναι ότι παραβαίνοντάς το είμαστε ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ. Δεν μπορούμε λοιπόν να 'δείχνουμε' τους άλλους και να ορυώμαστε και να λέμε 'οι παράνομοι'!
Ανέφερα τόσες φορές για τα νόμιμα 120... συνεχίζεις, I rest my case
- Φυσικά και θα φταίει το ΖΩΟ, αυτό είναι προφανές! Το θέμα είναι ότι αν πηγαίνεις με 120 θα είναι πολύ πιο εύκολο να:
α. Φρενάρεις στα 80
β. Κάνεις ελιγμό για να τον αποφύγεις
γ. επιταχύνεις και δεν καταλαβαίνει τι τον πέρασε.
Εξαρτάται πάντα και οπου βρίσκεται το ΖΩΟ. Αν είναι δίπλα σου και δεν σ' έχει δει καθόλου, με όσα και να πηγαίνεις, πάνω σου θα πέσει. Βέβαια μπορείς να πηγαίνεις και με πολλά και πάλι να μην καταλάβει τι έγινε
-
Ισχυρίζομαι ότι μπροστά στο ΝΟΜΟ, ΟΛΟΙ είμαστε παράνομοι, και 'αργοί' που κάνουν τις μλκς τους, και 'γρήγοροι' που παραβαίνουν τα όρια - δεν έχει νόημα να δείχνουμε και να λέμε 'ο παράνομος' - και να απαιτούμε κιόλας, έτσι;
-
Βλέπε τα 3 παραπάνω.
Ξανά: έχουμε γράψει τόσες φορές ότι το ατύχημα θα το προκαλέσει η ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ. Από εκεί ξεκινάνε όλα. Και η ταχύτητα του 'γρήγορου' σχετική είναι.
-
Πάντως νομίζω οτι ελάχιστοι από μας καταφέρνουμε να κρατήσουμε τον ενθουσιασμό μας και τις κ**λες μας πίσω απ το τιμόνι κάθε φορά.
Κάποιος που πηγαίνει με 200 είναι απειλητική φιγούρα για όλους, ωστόσο κι αυτός που πηγαίνει με 140, αντίστοιχα τρομάζει τον παππού, τον άπειρο, τον Νέο οδηγό και πολλούς άλλους.
τι θέλω να πω;
Μη στέκεστε μόνο στο τι λέει ο ΚΟΚ. Αυτή είναι η μια όψη, όχι απαραίτητα πάντοτε ορθή.Πολλές φορές ο ΚΟΚ δεν καλύπτει τις σύγχρονες απαιτήσεις, ούτε λαμβάνει υπόψη του τις εξελίξεις
Προσωπικά θεωρώ οτι ΕΞΙΣΟΥ σημαντικό κατά την κίνησή μας στο δρόμο είναι όχι μόνο να προβλέπουμε τις κινήσεις των άλλων, αλλά και το πως θα επιδράσει πάνω τους η δική μας συμπεριφορά
Φίλος τράκαρε στην ΕΟ Κορίνθου - Πατρών γιατί κατά την προσπέραση προπορευόμενου σε μια κυρία, αυτή έχασε τον έλεγχο του οχήματος και έπεσε στο όχημα του φίλου που ακολουθούσε και δεν πρόλαβε να αντιδράσει.Αν ο προπορευόμενος ήταν προνοητικός και δεν προσπερνούσε στη στροφή, πιθανόν να χε αποφευχθεί το κακό...
άσχετα με την αναζήτηση της υπαιτιότητας, οφείλουμε να αναγνωρίζουμε οτι στο δρόμο συναντούμε οχήματα και οδηγούς κάθε κατηγορίας, καλύτερους και χειρότερούς μας. Και μπορεί κάποια πράγματα που για μας είναι απλά και ρουτίνα, για άλλους να είναι δύσκολα και αγχωτικά... βέβαια η κουβέντα πάει στο τι ποιότητα οδηγών βγάζει το σύστημα εξέτασης (...) όμως στην παρούσα φάση πρέπει να το θεωρούμε δεδομένο
Φυσικά δε θέλω να φανώ ο σωστός οδηγός - απλά μετά το ατύχημα που είχα πριν 7 μήνες
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... c&start=15
ευτυχώς εξακολουθεί αυτό να με επηρεάζει και να με αποτρέπει να κάνω τις μαλακίες του πρόσφατου παρελθόντος. Ελπίζω να συνεχίσει να με επηρεάζει...
-
σαφως, ενας ΗΛΙΘΙΟΣ (οχι εσυ!) παντα εχει αυτη την απορια μετα απο ενα ατυχημα του. Αλλωστε το πιο πιθανο ειναι να μην εχει καταλαβει καν τι εγινε!
Ευτυχώς ομως που εμείς μπορούμε και προβλέπουμε τις ηλιθιότητες των ηλιθίων και δε κινδυνεύουμε....
Κοιτάς εσωτερικό καθρέπτη και βλέπεις κάγκουρα να τρελλαίνεται στις σφήνες πίσω, αν έρθει δίπλα σου, σου τι περιμένεις να κάνει; να σου πει τα κάλαντα; Εκτός κι αν δεν κοιτάς καθρέπτη και δεν ξέρεις τι γίνεται πίσω σου
Είσαι στην αριστερή και βλέπεις βαρυφορτωμένο χρέπι 20ετίας με οδηγό με τραγιάσκα πίσω από νταλίκα που πηγαίνει με 80. Δεν είσαι προετοιμασμένος για το χειρότερο;
2 απλά καθημερινά παραδείγματα, θες κι άλλα;
[Διάσπαση]Η προσπέραση του Kasel. Περί προσπέρασης γενικώς