-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
σαφως, ενας ΗΛΙΘΙΟΣ (οχι εσυ!) παντα εχει αυτη την απορια μετα απο ενα ατυχημα του. Αλλωστε το πιο πιθανο ειναι να μην εχει καταλαβει καν τι εγινε!
Ευτυχώς ομως που εμείς μπορούμε και προβλέπουμε τις ηλιθιότητες των ηλιθίων και δε κινδυνεύουμε....
Κοιτάς εσωτερικό καθρέπτη και βλέπεις κάγκουρα να τρελλαίνεται στις σφήνες πίσω, αν έρθει δίπλα σου, σου τι περιμένεις να κάνει; να σου πει τα κάλαντα;
Σαφώς και όχι..!!!! Το πατάω μέχρι να πιάσω 200, να φάει τη σκόνη μου ο παλιοκάγκουρας που θα μου 'ρθει και δίπλα μου...!!!! ( )
Εν πάσει περιπτώσει, άστοχα τελείως τα παραδείγματά σου και σου απάντησε ο Petros πολύ ωραία...
Χμμμ... δεν είναι όλοι οι ηλίθιοι καρικατούρες.
ΟΛΟΙ αποφεύγουν τον κάγκουρα με το ντάπα-ντούπα Χιουντάι και τη σιδερώστρα
ΟΛΟΙ αποφεύγουν το χρέπι που στάζει σκουριά από παντού
ΟΛΟΙ αποφεύγουν τον διοπτροφόρο 90χρονο με τη λευκή Γκόλφω
ΟΛΟΙ αποφεύγουν τον 'εκκενώσεις βόθρων ο Αχόρταγος'Υπάρχουν κι εκείνοι οι υπεράνω υποψίας που σου την κάνουν χωρίς να πάρεις χαμπάρι από πού σου ήρθε. Οδηγάρα ξεοδηγάρα (κάτι που δεν αποδεικνύεται απλώς και μόνο γιατί μπορείς να πας με 200-250-300-1mach!), η μ@λ@κί@ παραμονεύει και δεν της δίνεις πάτημα για να... εκφραστεί.
Αν νομίζετε κάποιοι, οτι υπάρχει πείρα μεγάλη και αρκετή, ωστε να κάνει καποιον άνθρωπο ικανό να προβλέψει τα πάντα στο δρόμο, ζείτε σε μια πλάνη.....Εύχομαι πραγματικά, να μη χρειαστεί ποτέ να πειστείτε για το λάθος σας με τον άσχημο τρόπο....
Οι ταχύτητες που αναφέρετε (μα κυρίως η νοοτροπία σας Kacey, nasos, Ikar και όποιοι άλλοι) είναι άκρως επικίνδυνες κυρίως για την ασφάλεια των άλλων και δευτερευόντως για εσας....ΠΡΟΣΟΧΗ !! Δεν αναφέρομαι σε μεμονομένα γεγονότα, (ενίοτε τελικιάσματα σε έρημους δρόμους κλπ,) αλλα στο θέμα των προσπεράσεων κυρίως.Για να γίνουν όλα αυτά που περιγράφεις Kacey, απαραίτητη είναι η κατασκήνωση στην αριστερή λωρίδα του δρόμου.....Το να πηγαίνεις με 180, 190, 200 και να συντρεχουν ολα αυτά που προσπαθείτε να αναλύσετε, εχουν σα προυπόθεση οτι κινείσαι μονιμα στην αριστερή λωρίδα....Σφάλμα δηλαδή εκ των πραγματων.Κανείς δε κινείται με αυτές τις ταχύτητες στη μεσαία (αν υποθέσουμε οτι πρόκειται για δρόμο με 3 λωρίδες ανα κατέυθυνση) γιατί αυτό σημαίνει οτι διαρκώς θα πρέπει να κανει ελιγμούς αριστερα-δεξιά αφου ολο και καποιον 'αργό' 130αρη -140αρη -150αρη θα συναντήσει μπροστά του....(εκτός πια κι αν μιλάμε για 3 τα ξημερώματα που πιθανόν ο δρόμος να είναι άδειος).Αλλα και πάλι, γιατι θα πρεπει εγω απο τα φώτα σου και μόνο, να αντιληφθώ οτι έρχεσαι με 200 και να μην ξεκινήσω την προσπέρασή μου αναγκάζοντάς σε να κόψεις στα 140 (τουλάχιστο) που θα είναι η δική μου ταχύτητα ???
Εν πασει περιπτώσει, αυτό που θέλω να πω και το βασικό σημείο διαφωνίας μας, είναι οτι εσυ δε μιλάς για προσπεράσεις οχημάτων που κινούνται στην ιδια λωρίδα, αλλα για προσπεράσεις αυτοκινήτων σε σχέση με αυτούς που κινούνται μόνιμα στην αριστερή.... .Εφόσον δε μπορεί κανείς να σε πεισει οτι το να κινείσαι μόνιμα στην αριστερή λωρίδα είναι λάθος, τότε οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση είναι ανούσια και ο ΚΟΚ δε μπορέι να βοηθήσει πουθενά....Απλά, αδιέξοδη η κουβέντα... -
Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
Ειμαι περιεργος γιατι μερικοι σπαταλατε σαλιο, να πεισετε ατομα, που πιστευουν σε αυτο το λινκ, οπως ο kacey,lkar, και αλλοι γκαζιαρηδες -
Ωχου ρε πστ μου, πας με 200 στον Κηφισσο στις 3 το πρωι Δευτερας με μοντερνο ταξιδιαρικο αυτοκινητο και εισαι επικινδυνος...Αληθεια, απο ολους εσας που μας εχετε βαφτισει επικινδυνους, ποσοι κυκλοφορειτε σε ΑΥΤΟΥΣ τους δρομους ΑΥΤΕΣ τις ωρες?
λοιπον, οποιος θελει ελατε μια (και 10) βολτα να δουμε ποιος ειναι επικινδυνος (πιεστικος, καφρος και ολα τα υπολοιπα ωραια) και που. κουραστηκα.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Σαφώς και όχι..!!!! Το πατάω μέχρι να πιάσω 200, να φάει τη σκόνη μου ο παλιοκάγκουρας που θα μου 'ρθει και δίπλα μου...!!!! ( )
Εν πάσει περιπτώσει, άστοχα τελείως τα παραδείγματά σου και σου απάντησε ο Petros πολύ ωραία...
άστοχα; δεν συμβαίνουν ποτέ ε; και ναι, ακριβώς αυτό που έγραψες θα κάνω ανεβοκατέβα μία βδομάδα τον Κηφισσό κάθε μέρα και θα δεις πόσο άστοχα είναι τα παραδείγματα.
Αν νομίζετε κάποιοι, οτι υπάρχει πείρα μεγάλη και αρκετή, ωστε να κάνει καποιον άνθρωπο ικανό να προβλέψει τα πάντα στο δρόμο, ζείτε σε μια πλάνη.....Εύχομαι πραγματικά, να μη χρειαστεί ποτέ να πειστείτε για το λάθος σας με τον άσχημο τρόπο....
Οι ταχύτητες που αναφέρετε (μα κυρίως η νοοτροπία σας Kacey, nasos, Ikar και όποιοι άλλοι) είναι άκρως επικίνδυνες κυρίως για την ασφάλεια των άλλων και δευτερευόντως για εσας....ΠΡΟΣΟΧΗ !! Δεν αναφέρομαι σε μεμονομένα γεγονότα, (ενίοτε τελικιάσματα σε έρημους δρόμους κλπ,) αλλα στο θέμα των προσπεράσεων κυρίως.Για να γίνουν όλα αυτά που περιγράφεις Kacey, απαραίτητη είναι η κατασκήνωση στην αριστερή λωρίδα του δρόμου.....Το να πηγαίνεις με 180, 190, 200 και να συντρεχουν ολα αυτά που προσπαθείτε να αναλύσετε, εχουν σα προυπόθεση οτι κινείσαι μονιμα στην αριστερή λωρίδα....Σφάλμα δηλαδή εκ των πραγματων.Κανείς δε κινείται με αυτές τις ταχύτητες στη μεσαία (αν υποθέσουμε οτι πρόκειται για δρόμο με 3 λωρίδες ανα κατέυθυνση) γιατί αυτό σημαίνει οτι διαρκώς θα πρέπει να κανει ελιγμούς αριστερα-δεξιά αφου ολο και καποιον 'αργό' 130αρη -140αρη -150αρη θα συναντήσει μπροστά του....(εκτός πια κι αν μιλάμε για 3 τα ξημερώματα που πιθανόν ο δρόμος να είναι άδειος).Αλλα και πάλι, γιατι θα πρεπει εγω απο τα φώτα σου και μόνο, να αντιληφθώ οτι έρχεσαι με 200 και να μην ξεκινήσω την προσπέρασή μου αναγκάζοντάς σε να κόψεις στα 140 (τουλάχιστο) που θα είναι η δική μου ταχύτητα ???
Εν πασει περιπτώσει, αυτό που θέλω να πω και το βασικό σημείο διαφωνίας μας, είναι οτι εσυ δε μιλάς για προσπεράσεις οχημάτων που κινούνται στην ιδια λωρίδα, αλλα για προσπεράσεις αυτοκινήτων σε σχέση με αυτούς που κινούνται μόνιμα στην αριστερή.... .Εφόσον δε μπορεί κανείς να σε πεισει οτι το να κινείσαι μόνιμα στην αριστερή λωρίδα είναι λάθος, τότε οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση είναι ανούσια και ο ΚΟΚ δε μπορέι να βοηθήσει πουθενά....Απλά, αδιέξοδη η κουβέντα...Μάλιστα... επικίνδυνοι για τους άλλους ε; Πως ζω τότε; πως γίνεται και δεν με γνωρίζει η ασφάλειά μου παρά μόνο όταν την πληρώνω; πως και δεν έχω τρακάρει με τόσες χιλιάδες χλμ ετησίως;
αν είμαι τόσο τυχερός να παίξω στοίχημα/τζόκερ ή ότι άλλο. Από τη στιγμή που δεν με ξέρεις, ούτε γνωρίζεις πως οδηγώ, να ΛΕΙΠΟΥΝ τα σχόλια για το ποιος είναι επικίνδυνος για τους ΑΛΛΟΥΣ
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όταν βλέπω κάποιον να κινείται με την πραγματικά δολοφονική ταχύτητα των 60 χαω σε δρόμο (με μία ή δύο λωρίδες κυκλοφορίας) φοβάμαι πολύ. Κάτι θα κάνει.
Μα γι'αυτό ακριβώς, ίσως πρέπει να φροντίζεις να είσαι για όσο το δυνατόν λιγότερο χρονικό διάστημα κοντά του. Εν ολίγοις, τον περνάς αέρα πατέρα. Έχω σώσει στούκα έτσι.
- ΣΙΓΟΥΡΑ έχεις ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ πιθανότητες να κάνεις κάτι όταν πηγαίνεις πιο ΑΡΓΑ! Να δούμε ΠΟΣΕΣ φορές πρέπει να το πούμε!!
όπως λέει κι ο Krus κι εγώ νωρίτερα, με 200 θα είχε νιώσει ένα ρεύμα άερα να τον περνάει -μήπως και καταλάβει τη βλακεία που έκανε
Ξέρω άτομα που τρέχουν πολύ ενώ έχει κίνηση και μάλιστα τότε τους αρέσει περισσότερο γιατί είναι πολύ πιο δύσκολο και επικίνδυνο. Σα να οδηγούν σε ηλεκτρονικό παιχνίδι (αλλά δεν πρέπει να χάσεις ποτέ). Εκεί θέλουν να κάνουν κόντρες γιατί 'σε άδειο δρόμο μόνο τις τελικές που έχει το κάθε αυτοκίνητο θα διαπιστώσουμε'.
Αυτοί λένε ότι φοβούνται τους πολύ αργούς οδηγούς και όχι τους άλλους που κινούνται με 100-120 τους οποίους δεν φοβούνται να τους προσπερνούν με 200.
ΔΕΝ μίλησα για πυκνή κίνηση.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Οι ταχύτητες που αναφέρετε (μα κυρίως η νοοτροπία σας Kacey, nasos, Ikar και όποιοι άλλοι) είναι άκρως επικίνδυνες κυρίως για την ασφάλεια των άλλων και δευτερευόντως για εσας....ΠΡΟΣΟΧΗ !! Δεν αναφέρομαι σε μεμονομένα γεγονότα, (ενίοτε τελικιάσματα σε έρημους δρόμους κλπ,) αλλα στο θέμα των προσπεράσεων κυρίως.Για να γίνουν όλα αυτά που περιγράφεις Kacey, απαραίτητη είναι η κατασκήνωση στην αριστερή λωρίδα του δρόμου.....Το να πηγαίνεις με 180, 190, 200 και να συντρεχουν ολα αυτά που προσπαθείτε να αναλύσετε, εχουν σα προυπόθεση οτι κινείσαι μονιμα στην αριστερή λωρίδα....Σφάλμα δηλαδή εκ των πραγματων.Κανείς δε κινείται με αυτές τις ταχύτητες στη μεσαία (αν υποθέσουμε οτι πρόκειται για δρόμο με 3 λωρίδες ανα κατέυθυνση) γιατί αυτό σημαίνει οτι διαρκώς θα πρέπει να κανει ελιγμούς αριστερα-δεξιά αφου ολο και καποιον 'αργό' 130αρη -140αρη -150αρη θα συναντήσει μπροστά του....(εκτός πια κι αν μιλάμε για 3 τα ξημερώματα που πιθανόν ο δρόμος να είναι άδειος).Επειδή όλος αυτός ο συνειρμός ξεκίνησε μάλλον από το δικό μου post, διάβασέ το πάλι και πες μας πάλι που κολλάνε αυτά που γράφεις παραπάνω...
Αλλα και πάλι, γιατι θα πρεπει εγω απο τα φώτα σου και μόνο, να αντιληφθώ οτι έρχεσαι με 200 και να μην ξεκινήσω την προσπέρασή μου αναγκάζοντάς σε να κόψεις στα 140 (τουλάχιστο) που θα είναι η δική μου ταχύτητα ???
Ε μα γι'αυτό ρε φίλε τους λέμε ζώα. Γιατί θα βγούνε και δεν θα το καταλάβουνε ότι κάνανε βλακεία, γιατί δεν θα μπούνε καν στην εγκεφαλική διαδικασία να υπολογίσουν από τα φώτα ότι ο άλλος πάει ΧΟΝΤΡΙΚΑ με μεγάλη ταχύτητα σε σχέση μ'αυτούς!
Κάτι άλλο επίσης (όχι για τον Spartan). Αναφέρθηκε κάπου το θέμα των πιθανοτήτων. Δεκτό... Ο καθένας βάσει των εμπειριών του, της ωριμότητάς του, των ικανοτήτων του (που θεωρεί ότι έχει), του αυτοκινήτου του, της όρεξής του, υπολογίζει και τις πιθανότητές του.
Αλλος μπορεί να φοβάται όταν δει κάποιον που πηγαίνει μπροστά του με 90, άλλος μπορεί να φοβάται αν δει καμιά μηχανή να έρχεται από πίσω με 300, άλλος μπορεί να φοβάται να πάει στην τουαλέτα στον στρατό μπας και κολλήσει τίποτα. Παίδες, υπάρχουν και τα λεωφορεία, το ΚΤΕΛ, τα ταξί, τα τρένα του ΟΣΕ, τα αεροπλάνα. Στατιστικώς (αν εξαιρέσουμε τα ταξί), είναι τα πιο ασφαλή. Γιατί λοιπόν δεν κινούμαστε όλοι μ'αυτά τα μέσα παρά προτιμούμε τα αυτοκίνητά μας και τις μοτοσυκλέτες μας;
Γιατί προφανώς σαν λογικά σκεπτόμενοι άνθρωποι, έχουμε ζυγίσει τις πιθανότητες που πιστεύουμε ότι μας αρκούν για να βγούμε εμείς και οι γύρω μας ανέπαφοι κατά ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό. Η μήπως νομίζετε πως πατάμε το γκάζι, και αϊντε όποιον πάρει ο Χάρος;
Επίσης έχετε και κάτι άλλον υπ'όψην σας. Αν οδηγείς συνεχώς μ'αυτούς τους ρυθμούς, αναγκαστικά σου έχουνε τύχει άπειρες δύσκολες καταστάσεις, οι οποίες αν πήγαινες τελείως αμυντικά δεν θα σου είχε τύχει ούτε το ένα δέκατο. Η ανάγκη επιβίωσης δική σου και των γύρω σου, καθώς και η 'ανάγκη' να κάνεις αυτό που σε διασκεδάζει, σ'έχει κάνει να προβλέπεις ΠΟΛΛΑ περισσότερα από τον μέσο οδηγό, σ'έχει κάνει να έχεις στο μυαλό σου ΠΑΝΤΑ εναλλακτική λύση αν δεν σου κάτσει η προσπέραση/ελιγμός όπως νόμιζες, σ'έχει κάνει να σκέφτεις ήδη 2 ελιγμούς/προσπεράσεις παρακάτω πριν καν ξεκινήσεις τον πρώτο.
Η ασφαλιστική μου επίσης δεν με γνωρίζει παρά μόνο όταν πληρώνω τα ασφάλιστρα.
-
Γειά σας,
Αντιγράφω και μεταφέρω από την στήλη του Χρ. Μιχαηλίδη στην 'Ελευθεροτυπία' του Σαββάτου (1-7-2006), '...1 μόνο χώρα, ανάμεσα στις 15 της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είχε κατά το χρονικό διάστημα 1980-2000 αύξηση των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα. Ενώ στις άλλες χώρες το ποσοστό των θανατηφόρων τροχαίων μειώθηκε κατά 30%, στη χώρα αυτήν αυξήθηκε κατά 50%. Είναι, βεβαίως, η Ελλάδα. Εχουμε, ετησίως, περισσότερα από 16.000 οδικά δυστυχήματα, στα οποία σκοτώνονται τουλάχιστον 1.600 οδηγοί, επιβάτες και πεζοί και τραυματίζονται περίπου 22.000 άνθρωποι. Από τους νεκρούς και τραυματίες, το 1/3 είναι παιδιά. (Πηγή: Ημερίδα της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και του Τεχνικού Επιμελητηρίου, με θέμα «Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και Οδική Ασφάλεια»'.
Θα μου πείτε ...άσχετο, με το θέμα μας ..!! Ίσως
Είναι όμως μιά αλήθεια, που θα πρέπει να έχουμε κατά νού όλοι μας και κυρίως αυτοί, που νομίζουν ότι έχουν παραπάνω δικαιώματα στους (πανάθλιους) δρόμους μας, έναντι των υπολοίπων, όταν σ'αυτούς κυκλοφορεί κάθε καρυδιάς καρύδι, από τον ...μάγκα που γουστάρει να πάει όσο θέλει γιατί έτσι ...γουστάρει, τον μεθυσμένο που είναι στα κέφια του και θέλει να το δείξει, τον παππού που δεν ακούει, δεν βλέπει και δεν θέλει να ακούσει ή να δεί παραδίπλα του, με τον πιτσιρικά που θέλει να κάνει το κομμάτι του, αλλά και αρκετούς άλλους με σχετική λογική που προσπαθούν να επιβιώσουν στην ζούγκλα της ασφάλτου, υποχωρώντας και δίνοντας τόπο στην όργή.
Το ότι δεν μας έχει τύχει η στραβή, δεν σημαίνει ότι είμαστε οι ...ικανότεροι , απλά οι ...τυχερότεροι είμαστε.
ΔΕΝ είμαι μοιρολάτρης και φυσικά ΔΕΝ κάνω κήρυγμα, απλά είμαι πραγματιστής.
Αλήθεια, όσοι έχουν οδηγήσει έκτός Ελλάδος, οδηγούν με τον ίδιο τρόπο και εκεί, προφανώς όχι, γιατί δεν τους παίρνει.
Δεν είναι άγγελοι όλοι οι έξω, αλλά εκεί υπάρχει παιδεία και κανόνες που τηρούνται και ελέγχεται η τήρησή τους και όχι το δικό μας μπάχαλο, με τις κάμερες που μόνο βλέπουν!!, τους κρυμένους στις ...πικροδάφνες τροχαίους, τα απαράδεκτα και ξεχασμένα σήματα ορίων και μή, τα σαμαράκια στους ...αυτοκινητόδρομους (τρομάρα μας) με την αισχρή και ασυντήρητη άσφαλτο.Φιλικά
Μάξιμος
-
Δεν υπάρχει σήμερα αυτοκίνητο που να μπορεί να κάνει ελιγμό με 180χλμ;;; Προτείνω κόφτη στα 130
Πριν δε μου απάντησε κανείς:
Ταξίδι κάνετε με τα όρια;;;ΥΓ. Ανήκω και εγώ στους τρελούς, αλήτες, κοντράκηδες που πάνε με 180 στους δρόμους. Δυστυχώς το αμάξι πάει μόνο μέχρι 185.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Δεν υπάρχει σήμερα αυτοκίνητο που να μπορεί να κάνει ελιγμό με 180χλμ;;; Προτείνω κόφτη στα 130Πριν δε μου απάντησε κανείς:
Ταξίδι κάνετε με τα όρια;;;ΥΓ. Ανήκω και εγώ στους τρελούς, αλήτες, κοντράκηδες που πάνε με 180 στους δρόμους. Δυστυχώς το αμάξι πάει μόνο μέχρι 185.
Αυτοκίνητα υπάρχουν. Οι οδηγοί δεν νομίζω να είναι πολλοί. Εγώ τουλάχιστον μόνο 4-5 ξέρω που θα είναι ψύχραιμοι και θα μπορέσουν να αντιδράσουν.
-
Ντροπη σου αλητη
ουουουουου 666 αντιχριστε. εισαι του σατανα
-
Ο χρήστης pete_creative_jr έγραψε:
Δεν υπάρχει σήμερα αυτοκίνητο που να μπορεί να κάνει ελιγμό με 180χλμ;;; Προτείνω κόφτη στα 130
Αυτοκίνητα υπάρχουν. Οι οδηγοί δεν νομίζω να είναι πολλοί. Εγώ τουλάχιστον μόνο 4-5 ξέρω που θα είναι ψύχραιμοι και θα μπορέσουν να αντιδράσουν.
Αποκλείεται ο lkar, ο nasos, ο kacey,(και εγώ), να ανήκουν σε αυτή την κατηγορία;;;;;;
-
Ο χρήστης pete_creative_jr έγραψε:
και σε στροφή μεσα μαλιστα.
δυστυχώς ημουν σε παναθλια φαση (...) και δεν υπολόγιζα (σχεδον) τιποτα.
(το σχεδον παει στο οτι ο δρομος ηταν μονής κατευθυνσης, με μπαρες δεξιά και ντουβάρι αριστερά, 2 λωρίδες)
το θέμα ειναι ομως ότι πηγαινα μεν με οσα πηγαινα αλλά στο μυαλό μου περνουσε μοναχα η σκέψη της επομενης κίνησης, στην περιπτωση που συνέβαινε κατι απρόοπτο. μηχανικά εγιναν όλα πάντως.
-
Πιο ανώφελη συζήτηση έχω καιρό να δω. Δεν θα επαναλάβω τη γνώμη μου, την έγραψα νωρίτερα και για όσους αναρωτιούνται που τοποθετούμαι, συμφωνώ σχεδόν 100% με τον ClioDriver.
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Και προσπαθω εδω και 15 σελιδες να εξηγησω γιατι δεν κανει τετοια διακριση, γιατι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτον που ερχεται με 500 χαω δεν πρεπει να τον κοψεις (ειδικα απο την στιγμη που μπορεις να διαλεξεις να μην το κανεις) γιατι ΑΥΤΟΝ ακριβως θα φερεις προ τετελεσμενης καταστασης. Εχει κανει την παρανομια/μλκια/ανωριμοτητα να ερχεται με τοσα και ΔΕΝ θα μπορεισει να φρεναρει/σε αποφυγει οταν εσυ ΕΠΕΛΕΞΕΣ να βγεις μπροστα του...Φίλε kacey, δεν ξέρω αν το κατάλαβες, αλλά το κομμάτι στα bold που εσύ έγραψες καταλήγει να αναφέρεται σε σένα. Όσο έχει εκείνος την επιλογή 'να βγω / να μη βγω' άλλο τόσο έχεις εσύ την επιλογή 'να τρέχω με 200 / να τρέχω με 120'.
Τρια σημεία για να γίνει συζήτηση:
- Το γεγονός ότι δεν θα μπορέσεις να φρενάρεις δεν θέτει και εσένα σε κίνδυνο; Αν πήγαινες με λιγότερα δεν θα μπορούσες να φρενάρεις πιο γρήγορα; Αυτή την ερώτηση μην την απαντήσεις, είναι ρητορική... Είναι δεδομένο ότι (αν δεν αλλάξουμε καμία άλλη παράμετρο στο υποθετικό μας πείραμα) όσο μικρότερη η διαφορά ταχύτητας, τόσο πιο εύκολο να αποφύγεις το ζώο. Ξεμπερδεύεις πιο γρήγορα αν τον περάσεις αέρα, αλλά κινδυνεύεις (κι εσύ κι εκείνος) περισσότερο, όσο πιο αέρα τον περάσεις.
- Τι κυρώσεις έχει η κίνηση με 200χαω και τι κυρώσεις έχει η παράνομη προσπέραση; Δεν πιστεύεις ότι υπάρχει σοβαρός λόγος που δεν θα ξαναοδηγήσεις για λίγο καιρό αν το όργανο σε πιάσει με 200, ενώ κάποιος που κάνει μια παράνομη προσπέραση θα φύγει με ένα πρόστιμο; Γιατί ο ΚΟΚ σε τιμωρεί περισσότερο; Μήπως θέλει να σου πει κάτι;
- Όταν βρεθεί δεύτερο αυτοκίνητο στον (κατά τα άλλα άδειο) δρόμο σου, τότε η υποχρεώση να ΜΗΝ πηγαίνεις με 200 πάυει να είναι υποχρέωση προς το νομοθέτη και τις πινακίδες. Υποχρεούσαι να πας με νόμιμη ταχύτητα γιατί θέτεις σε κίνδυνο κάποιον άλλο, έστω κι αν είναι ο μπάρμπας με το σαπάκι! Όσο υποχρεούται εκείνος να μην βγει μπροστά σου άλλο τόσο υποχρεούσαι εσύ να μην πηγαίνεις με 200! Τόσο απλά. Α, και κάτι ακόμα: ο ΚΟΚ σε ποιό ακριβώς άρθρο διαχωρίζει την υποχρέωση προς εμένα/εσένα/εκείνον (τους οδηγούς) και την υποχρέωση προς τις πινακίδες;
Επίσης: οι νόμοι και οι κώδικες δεν είναι στατικά έγγραφα. Ερμηνεύονται από τα δικαστήρια και αν έχεις πρόβλημα με την ερμηνεία που δίνουν, πρέπει να το κυνηγήσεις αλλιώς. Το γεγονός ότι τα δικαστήρια δίνουν συνυπευθυνότητα όταν χτυπήσει κάποιος που πάει με υπερβολική ταχύτητα με κάποιον που κάνει παράνομη προσπέραση (υπο τις συνθήκες για τις οποίες τσακωνόμαστε τόση ώρα), σημαίνει πολύ απλά ότι στα μάτια του νόμου έχουν κι οι δύο ευθύνη.
ΝΑΙ, ΕΧΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗ!
Δεν μπορείς να ισχυριστείς ότι 'δεν μπορούσα να φρενάρω από αυτήν την ταχύτητα' γιατί το δικαστήριο θεωρεί (κατά τη γνώμη μου σωστά) ότι δεν έπρεπε να κινείσαι με αυτή την ταχύτυτα! Και γι'αυτό απορρίπτει τη δικαιολογία σου και σου καταλογίζει ευθύνη! Και το δικαστήριο είναι αυτό που αποφασίζει τι εννοεί ο ΚΟΚ και όχι το 4Tforum!ΥΓ. Τυχαίνει και κυκλοφορώ στην ΕΟ στις 3 η ώρα, όταν γυρνάω από νυχτερινή διασκέδαση. Δεν πίνω, δεν τρέχω, κάθομαι στη μεσαία λωρίδα και δεν πετάγομαι στους γρήγορους αλλά παρόλα αυτά πάω με την ταυτότητα στο στόμα. Καλό θα ήταν να βγάζετε ανακοίνωση οι γρήγοροι όταν θα περνάτε αέρα, γιατί το κατά πόσον ενοχλείτε ή όχι δεν το ξέρετε εσείς, αλλά οι υπόλοιποι! Ρωτήσατε ποτέ κανέναν από αυτούς που περάσατε με διαφορά ταχύτητας 80χαω (από 120 στα 200), ή δεν προλαβαίνατε;
ΥΓ2. (προς όσους αφορά και μόνον...) Γιατί πέφτει δούλεμα στον ClioDriver που δηλώνει ότι άλλαξε συμπεριφορά στο δρόμο με την συμβολή 'βιολογικού κόφτη'; Όσοι δεν έχουν ωριμάσει αρκετά ώστε να δεχτούν ότι κάποιος άλλος ωρίμασε και οδηγεί καλύτερα (ναι, καλύτερα! όχι πιο αργά!) να περιμένουν να έρθει η ώρα τους να πέσουν από το δέντρο!
Κάτι τελευταίο. Όπως βλέπω τη συζήτηση σ'αυτό το thread, οι γρήγοροι δεν κινδυνεύετε από τύπους σαν κι εμένα ή τον ClioDriver. Δεν πρόκειται να σας πεταχτούμε γιατί μας νοιάζει η δική μας ασφάλεια και δεν είμαστε οι τιμωροί των δρόμων. Να ευχηθώ λοιπόν τα εξής:
- Οι γρήγοροι να μην συναντήσετε ζώο που θα σας πεταχτεί όταν πάτε με 200.
- Οι αργοί να μην κινδυνέψουμε από σας αν βρεθείτε σε κακή κατάσταση (κούραση, υπνηλία, νεύρα, τσακωμοί με συνεπιβάτη, κτλ) και το σημάδι σας δεν είναι 100% σωστό...
-
α....
και δεν το εκανα με ενα οποιοδηποτε αμάξι αυτό (ισα ισα δλδ που σε ξενα αμάξια παω σαν κοτα πάντα)
ημουν στο αμάξι μου που το ξερω παρα πολυ καλά και το ειχα οδηγησει σε ολες τις πιθανες κλιματολογικές συνθήκες, σε πάμπολες διαφορετικές καταστάσεις. αυτό βέβαια δεν αναιρεί ότι ημουν κόπανος...
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
ΥΓ. Τυχαίνει και κυκλοφορώ στην ΕΟ στις 3 η ώρα, όταν γυρνάω από νυχτερινή διασκέδαση. Δεν πίνω, δεν τρέχω, κάθομαι στη μεσαία λωρίδα και δεν πετάγομαι στους γρήγορους αλλά παρόλα αυτά πάω με την ταυτότητα στο στόμα. Καλό θα ήταν να βγάζετε ανακοίνωση οι γρήγοροι όταν θα περνάτε αέρα, γιατί το κατά πόσον ενοχλείτε ή όχι δεν το ξέρετε εσείς, αλλά οι υπόλοιποι! Ρωτήσατε ποτέ κανέναν από αυτούς που περάσατε με διαφορά ταχύτητας 80χαω (από 120 στα 200), ή δεν προλαβαίνατε;Δηλαδή τρομάζεις όταν κάποιος περνάει από δίπλα σου με μεγάλη ταχύτητα;;;
-
@kacey
Καταρχήν πρέπει να καταλάβεις ότι αυτός που το έπαιξε άγριος ήσουν εσύ και όχι εγώ. Εγώ σχολίασα ειρωνικά τα λεγόμενά σου και συγκεκριμένα το ότι δεν πρέπει να μας ενοχλεί όταν μας κολλήσει κάποιος στο μισό μέτρο και μας πηγαίνει καροτσάκι, μιας και εσύ είσαι αυτός που από τις πρώτες σελίδες διατυμπανίζεις ότι μια παρανομία δεν πρέπει να ακολουθείται από μια άλλη παρανομία. Με λίγα λόγια εμένα δε με ενδιαφέρουν οι λόγοι για τους οποίους θα οδηγηθεί κάποιος σε αυτή την ενέργεια αλλά η ενέργεια αυτή καθ' εαυτή. Για να απαντήσω λοιπόν στο β) σκέλος της απάντησής σου, ΔΕΝ υπάρχουν ειδικοί λόγοι για τους οποίους σου επιτρέπεται να κολλήσεις στον μπροστινό σου. Αν είναι τόσο ζώο που δεν κάνει δεξιά με τίποτα, προσπέρασέ τον εσύ από δεξιά και μη γίνεσαι και συ ζώο. Και δεν αναφέρομαι σε ζώο από την άποψη της σεμνής συμπεριφοράς, αλλά από την άποψη της ασφάλειας. Βρίστον, μουτζωσέ τον, κάνε ό,τι θες, μη λες όμως ότι θα του κολλήσεις γιατί τότε χάνεις το δίκιο σου όταν λες ότι αυτός που θέλει να προσπεράσει δεν πρέπει να βγει αριστερά άσχετα με το αν αυτός που κινείται αριστερά κινείται με ήδη παράνομες ταχύτητες μιας και θα γίνει και αυτός παράνομος.
Το ξέρω πολύ καλά ότι αν μου τη σκάσει κάποιος από πίσω θα φύγω 'ακυβέρνητος', παρόλα αυτά θα γούσταρα τρελά αν έβλεπα το 'μάγκα' να σκάει πάνω σε κανα SUV Των 2,5 τόνων κάνοντας πουτάνα τ' αμάξι του, χωρίς να πάθει τίποτα το SUV και χωρίς να κινδυνέψουν οι επιβάτες του. Έτσι για να μάθει ότι ΤΙΠΟΤΑ δε δικαιολογεί το να κολλήσεις στον μπροστινό σου.@lkar
Όπως είπα και πιο πάνω σχολιάζω τη γενικότερη συμπεςριφορά του να κολλάς και δε με απασχολεί το αν έχει δίκιο ο πίσω ή όχι να αγανακτεί. Με λίγα λόγια ακόμα και αν έχει δίκιο οφείλει να αντιδράσει αλλιώς και όχι κολλώντας στο ζώο που δεν κάνει δεξιά.
Προσωπικά κάνω πάντα δεξιά όταν βλέπω κάποιον ταχύτερο, αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα χωθώ σε κενό 10 μέτρων κινδυνεύοντας ο ίδιος απλά για να μην κόψω το γρήγορο. Και ναι αν μου κολλήσει από πίσω όσο προσπερνάω αναζητώντας κενό να κάνω πάλι δεξιά θα φάει πολύ μπινελίκι.
Επειδή στο προηγούμενο ποστ μου ειρωνευόμουν και δεν πρόκειται να πατήσω φρένο για να μου τη σκάσει ο άλλος από πίσω δεν έχει νόημα να απαντήσω στα υπόλοιπα δύο σκέλη... -
kacey
@skye
σε καμμια περιπτωση δεν παω κανεναν καροτσακι οπως γραφω πιο πανω, εκτος ισως απο την περιπτωση να εχει ΕΠΙΤΗΔΕΣ κατασκηνωση καποιος αριστερα για να μου επιβαλλει το οριο και τις ορεξεις του περι ταχυτητας. Σε αυτη την περιπτωση ομως ειμαι με το αριστερο στο φρενο (και οχι στο μισο μετρο, ειπαμε ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΑΒΟΣ...). Η αλλη επιλογη μου ειναι να τον περασω απο δεξια. Τι να κανω?πλησιαζεις απο πισω, αλλα να εχεις μια αποσταση ασφαλειας, και αφου βεβαιωθεις οτι σε εχει δει και οτι σε γραφει στα @@ του
- εχεις αναμμενο το φλας
- αρχιζεις και 'παιζεις' τα φωτα
αν συνεχισει - πατας κορνα
- πατας επιμονα κορνα
- αναβεις τα μεγαλα φωτα, αλαρμ και πατας την κορνα συνεχομενα
(ολα αυτα απο αποσταση ασφαλειας) - αν μπορεις να προσπερασεις απο δεξια με ασφαλεια, προσπερνας..
δε μπορεις να ξερεις τι μαλακια κουβαλαει ο αλλος στο κεφαλι του και να του κολλησεις.. μπορει να θελει να σε 'τιμωρησει' και να σου 'δειξει'..
Αυτο που ΔΕΝ θα κανω ειναι να κατσω να υποκειψω στο τι νομιζει εκεινος οτι πρεπει να γινεται στους δρομους, απο μπατσους εχουμε αρκετους, δεν χρειαζομαστε αυτοκλητους εφαρμοστες των οριων που κλεινουν την αριστερη για να 'μην τρεχουμε'¨...
ακριβως
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
...
'Εμεις' απο την αλλη, λεμε το εξης απλο:ΟΠΟΥ ειναι εφικτο, ΑΦΗΣΤΕ μας να πηγαινουμε οπως θελουμε ΧΩΡΙΣ να ενοχλουμε εμεις εσας και εσεις εμας. Αλλα οχι, ΠΡΕΠΕΙ να μας μαθετε τι ειναι το 'σωστο'...
Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες! Τονίζω όμως το ΟΠΟΥ είναι εφικτό. Δε μπορεί να έχει την απαίτηση ο γρήγορος οι υπόλοιποι κινούμενοι στο δρόμο να προσαρμόζονται στις ορέξεις του απλά επειδή αυτός είναι πιο γρήγορος.
Από κει και πέρα το να κολλάει κανείς στον μπροστινό του (για όποιο λόγο και αν το κάνει) είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ γιατί δημιουργεί συνθήκες ατυχήματος. Ο μπροστινός μπορεί να χρειαστεί να πατήσει φρένο γιατί κάτι είδε στο δρόμο, μπορεί να χρειαστεί να πατήσει φρένο γιατί κάποιο αυτοκίνητο πετάχτηκε μπροστά του, μπορεί να χρειαστεί να πατήσει φρένο για χίλιους δύο λόγους. Θα ήθελα να ήξερα αν ο γρήγορος θα προλάβει να αντιδράσει ή αν θα πέσει πάνω του επειδή δεν είχε τη σύνεση να τηρήσει τις αποστάσεις ασφαλείας, θέλοντας να εκδικηθεί και αυτός με τον τρόπο του τον μπροστινό του με το να του κολλήσει στο μισό μέτρο και να τον πάει τρενάκι. Και αυτό θα το έκανε θέλοντας να του αποδείξει ΤΙ; Ότι είναι πιο γρήγορος; Σίγουρα απέδειξε ότι είναι πιο μ@λ@κ@ς...
Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ:
Όταν κινούμαστε οφείλουμε να ελέγχουμε το τι συμβαίνει γύρω μας και να μη γινόμαστε η αιτία πρόκλησης ατυχημάτων. Αυτό συμπεριλαμβάνει το να μην πεταγόμαστε ξαφνικά στην αριστερή λωρίδα αναγκάζοντας αυτοκίνητα που έρχονταν με μεγάλη ταχύτητα ή μη και τα οποία ήταν σε ανάλογα μικρή απόσταση να επιβραδύνουν έντονα. Στην Χ,Ψ,Ζ περίπτωση όμως που το γρήγορο αυτοκίνητο ερχόταν λίγο πιο γρήγορα απ' ότι υπολογίσαμε (όντας σε μεγάλη απόσταση αρχικά), προλαβαίνοντας λοιπόν να καλύψει την απόσταση που μας χώριζε κατά τη διάρκεια του προσπεράσματός μας, δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να μας κολλάει απαιτώντας να του ανοίξουμε το δρόμο. Οφείλει να περιμένει υπομονετικά να ολοκληρώσουμε το προσπέρασμά μας και αφού κάνουμε δεξιά να ξαναεπιταχύνει. Αντίστοιχα, είναι κάτι φορές που κινούμενος στην εθνική Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Κηφισιά έχει κίνηση ο δρόμος, η μεσαία λωρίδα κινείται με 70-80 το πολύ και η αριστερή με 100-110 το πολύ λόγω κίνησης. Λογικά σε τέτοιες περιπτώσεις κάποιος που θέλει να κινηθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται παραμένει συνεχώς στη αριστερή λωρίδα, έτσι δεν είναι; Αν συμφωνείτε με αυτό, είναι τότε ή δεν είναι καραγκιόζηδες αυτοί που έρχονται και σου κολλάνε από πίσω λες και έχεις κάπου να πας, λες και εσύ είσαι αυτός που τον εμποδίζει να κινηθούν πιο γρήγορα και όχι οι συνθήκες του δρόμου.
Μερικοί άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι στο δρόμο όλοι έχουν δικαιώματα και όλοι έχουν υποχρεώσεις! ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι μονόπλευρο. -
Γειά σας,
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Μερικοί άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι στο δρόμο όλοι έχουν δικαιώματα και όλοι έχουν υποχρεώσεις! ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι μονόπλευρο.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, καθώς και στα παραπάνω που έγραψες, θα πρόσθετα μάλιστα ότι έχουν '...ίσα διακαιώματα ...και ίσες υποχρεώσεις..', καθώς επίσης ότι θα πρέπει να ανάβουν **έγκαιρα ** και το ρημάδι το αριστερό φλάς για να προειδοποιήσουν τι θέλουν να κάνουν...
Και φυσικά **στην πρώτη ευκαιρία **να μπούν δεξιά και να συνεχίσουν την πορεία τους, έχοντας βέβαια συνεχώς αναμένο το φλας **σε όλη την διάρκεια **του προσπεράσματος (ενός ή περισσοτέρων αυτοκινητών).Φιλικά
Μάξιμος
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Δηλαδή τρομάζεις όταν κάποιος περνάει από δίπλα σου με μεγάλη ταχύτητα;;;Δεν τρομάζω, απλά δεν μου αρέσει καθόλου η ιδέα να έχω αφήσει στα χέρια κάποιου που έχει τα μυαλά να πηγαίνει με 200 την ασφάλεια μου. Είναι δεδομένο ότι εγώ δεν θα του πεταχτώ, οπότε (αντιστρέφοντας τη λογική του kacey) εκείνος έχει την επιλογή για διάφορα πράγματα που αφορούν και μένα, ενώ εγώ δεν έχω καμία επιλογή για το αν:
- Αν θα πηγαίνει με 200 ή όχι
- Αν θα σημαδέψει σωστά για να μη με πετύχει με 200 ή όχι
- Αν θα αντιδράσει σωστά σε κάποιο απρόσμενο συμβάν ή όχι
Τι περιθώρια αντίδρασης έχω εγώ που πηγαίνω στη μεσαία αν του φύγει του γρήγορου, με 80+ χαω διαφορά ταχύτητας?
Στο υπόλοιπο post μου δεν έχεις τίποτα να σχολιάσεις;
[Διάσπαση]Η προσπέραση του Kasel. Περί προσπέρασης γενικώς