-
ρε φιλε ο ανθρωπος αλλο θελει να σου πει.
φυσικα και ειναι εγκληματικο να βγει με 60 μπροστα σου.
και εγω αυτο που εκανα,αντε το παραδεχομαι,εγκληματικο ηταν.
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑ το λεει.
και με 120 θα τον τρακαρεις,και με 200 θα τον τρακαρεις,εφοσων βγηκε αποτομα.
με ποια ταχυτητα εχεις πιστευεις λιγοτερες πιθανοτητες να μεινεις αναπηρος η να πας στον αλλο κοσμο;
ΕΧΕΤΕ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ.
ωραια.την εκανε.θα χτυπησετε και θα γινει ατυχημα.
με ποια ταχυτητα θα ειναι το ατυχημα λιγοτερο σοβαρο;με 200 η με 120;
εφοσων εσυ θεωρεις τον εαυτο σου καλο οδηγο και ξερεις τι ζωα κινουνται στο δρομο,βαλε και εμενα μεσα,
δεν καταλαβαινεις οτι ειναι ακρως επικινδυνο ΓΙΑ ΣΕΝΑ οταν τρεχεις υπερβολικα;
Ο ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΑΣ,ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ,ΣΥΜΦΩΝΟΙ.
εσυ γουσταρεις να γκαζωνεις.δικαιωμα σου.ΑΝ ΟΜΩΣ ΠΕΤΑΧΤΕΙ ΕΝΑ ΖΩΟΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ και εσυ λογω υπερβολικης ταχυτητας δεν προλαβεις να τον αποφυγεις,και καρφωθεις και σκοτωθεις,τοτε δεν ησουν και εσυ εγκληματικα ΑΜΕΛΗΣ,που εβαλες τον εαυτο σου αλλα και αλλους σε τετοιο κινδυνο; -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Τι;;; δεν μπαίνουν με 60 στην αριστερή;;;ρε τι άλλο θα διαβάσουμε
Μια χαρά μπαίνουν με 60 - εγώ κόβω με 80-90 όταν προσπερνάω τέτοιους γιατί φοβάμαι. Άλλοι τους περνούν με την 'ασφαλή' και νόμιμη ταχύτητα των 120.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ναι βρε άνθρωπε, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΕΣΥ όμως έχεις άλλες δυνατότητες ελιγμών ή επιτάχυνσης όταν πηγαίνεις με 120, ΑΛΛΕΣ όταν πηγαίνεις με 180, τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις / παραδεχτείς;;
Άρα, ΔΕΝ ΠΑΣ με 180, για την κακιά τη στιγμή.. (που θα τύχει εκεί που δεν την περιμένεις)
ΣΟΒΑΡΑ;;; αν μπει στο μισό μέτρο επειδή δεν με έχει δει ξέρεις τι πιθανότητες έχω;;; και τι ελιγμό να κάνω;; στην μπαριέρα; ή στο τσιμέντο;;; (1)
και με 121 θα τον είχα περάσει και με 140 ούτε που θα είχε καταλάβει τι έγινε. Εκεί είναι το πρόβλημα; ή ότι ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙΣ;;;;; (2)
**Τι;;; δεν μπαίνουν με 60 στην αριστερή;;;
ρε τι άλλο θα διαβάσουμε (3)**
-
ΣΙΓΟΥΡΑ έχεις ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ πιθανότητες να κάνεις κάτι όταν πηγαίνεις πιο ΑΡΓΑ! Να δούμε ΠΟΣΕΣ φορές πρέπει να το πούμε!!
-
Συμφωνούμε ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙΣ! Πες ρε παιδί μου όμως ότι αυτός ο 'γκάου', το ΖΩΟ βγαίνει, είναι ΤΟΣΟ ΠΙΑ ΔΥΣΚΟΛΟ να καταλάβεις ότι αν πηγαίνεις ΠΙΟ ΑΡΓΑ θα το αντιμετωπίσεις ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ / ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ, και άρα με ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ για ΕΣΕΝΑ και τους ΑΛΛΟΥΣ;;
-
Αν δεν μπορείς να εκφραστείς παρά μόνο με ειρωνείες και χλευασμό, τότε καλύτερα να σταματήσεις να εκφράζεσαι! Οδηγώ 12+ χρόνια, τα μάτια μου έχουν δει ΠΟΛΛΑ (ΠΟΛΥ περισσότερα από αυτά που λέμε εδώ) και τα χέρια μου έχουν κάνει.. χειρότερα.
-
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τι;;; δεν μπαίνουν με 60 στην αριστερή;;;
ρε τι άλλο θα διαβάσουμε
Μια χαρά μπαίνουν με 60 - εγώ κόβω με 80-90 όταν προσπερνάω τέτοιους γιατί φοβάμαι. Άλλοι τους περνούν με την 'ασφαλή' και νόμιμη ταχύτητα των 120.
Γιατί? Πιο ασφαλές δεν είναι να ξεμπερδεύεις μια ώρα αρχύτερα με την πάρτη τους?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
ρε τι άλλο θα διαβάσουμε
Γιατί? Πιο ασφαλές δεν είναι να ξεμπερδεύεις μια ώρα αρχύτερα με την πάρτη τους?
Όταν βλέπω κάποιον να κινείται με την πραγματικά δολοφονική ταχύτητα των 60 χαω σε δρόμο (με μία ή δύο λωρίδες κυκλοφορίας) φοβάμαι πολύ. Κάτι θα κάνει.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
ρε τι άλλο θα διαβάσουμε
Όταν βλέπω κάποιον να κινείται με την πραγματικά δολοφονική ταχύτητα των 60 χαω σε δρόμο (με μία ή δύο λωρίδες κυκλοφορίας) φοβάμαι πολύ. Κάτι θα κάνει.
Μα γι'αυτό ακριβώς, ίσως πρέπει να φροντίζεις να είσαι για όσο το δυνατόν λιγότερο χρονικό διάστημα κοντά του. Εν ολίγοις, τον περνάς αέρα πατέρα. Έχω σώσει στούκα έτσι.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Έχει προτεραιότητα. Έδωσε σήμα πριν και άρχισε τη προσπέραση 200 μέτρα πριν φτάσει ο άλλος και αρχίσει τη δική του προσπέραση. Διάβασε τον ΚΟΚ.
Αν αναγκαστεί ο γρήγορος να φρενάρει έντονα είναι επικίνδυνη οδήγηση εκ μέρους του 'αργού' οδηγού (και ίσως πρόκληση ατυχήματος). Δεν έπρεπε να βγει γιατί ο γρήγορος ήταν πολύ κοντά. Ξεκάθαρα;
ξαναδιάβασε τα μηνύματα του kacey και τον ΚΟΚ και μην μπερδεύεις την ΑΥΤΗ λωρίδα. Είναι σαφές
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
- ΣΙΓΟΥΡΑ έχεις ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ πιθανότητες να κάνεις κάτι όταν πηγαίνεις πιο ΑΡΓΑ! Να δούμε ΠΟΣΕΣ φορές πρέπει να το πούμε!!
όπως λέει κι ο Krus κι εγώ νωρίτερα, με 200 θα είχε νιώσει ένα ρεύμα άερα να τον περνάει -μήπως και καταλάβει τη βλακεία που έκανε
- Συμφωνούμε ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙΣ! Πες ρε παιδί μου όμως ότι αυτός ο 'γκάου', το ΖΩΟ βγαίνει, είναι ΤΟΣΟ ΠΙΑ ΔΥΣΚΟΛΟ να καταλάβεις ότι αν πηγαίνεις ΠΙΟ ΑΡΓΑ θα το αντιμετωπίσεις ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ / ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ, και άρα με ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ για ΕΣΕΝΑ και τους ΑΛΛΟΥΣ;;
βλ 1.
- Αν δεν μπορείς να εκφραστείς παρά μόνο με ειρωνείες και χλευασμό, τότε καλύτερα να σταματήσεις να εκφράζεσαι! Οδηγώ 12+ χρόνια, τα μάτια μου έχουν δει ΠΟΛΛΑ (ΠΟΛΥ περισσότερα από αυτά που λέμε εδώ) και τα χέρια μου έχουν κάνει.. χειρότερα.
ας μην αρχίσουμε να συζητάμε για το πόσα χρόνια οδηγούμε, πόσα χλμ ετησίως κάνουμε και σε τι συνθήκες και με πόσα διαφορετικά αυτοκίνητα. Άκου τη συμβία σου κι άσε εμάς τους αλήτες κοντράκηδες να πηγαίνουμε με 200 στην αριστερή.-
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Θέλω να πιστεύω πως o Cliodriver λέει κάτι πολύ απλό, το οποίο είναι απόλυτα εναρμονισμένο με αυτό που συνιστά κοινή λογική: ακόμη και αν ο ΚΟΚ λέει πως ο μπροστά πρέπει να παραμερίσει, επειδή υπάρχει το ενδεχομένο ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΩ ΑΓΝΟΙΑΣ Ή ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ, μην του κολλάς και μην τρέχεις σαν τρελός, γιατί θα σκοτωθείτε όλοι- ή τουλάχιστον θα αργήσετε να φάτε ξανά με κουτάλι την σούπα...Τι πιο απλό και λογικό από αυτό; Εντάξει, ναι, ο ΚΟΚ λέει αυτό κι αυτό. Στο κρεβάτι του ΚΑΤ θα φωνάζετε τις νοσοκόμες να τους πείτε:
Και, όπως συμφωνήσατε νομίζω σε προηγούμενη δημοσίευση, εάν προκληθεί ατύχημα επειδή ο ένας βγήκε στην αριστερή ενώ ο άλλος έτρεχε με 250, είναι και οι 2 συνυπαίτιοι (στο δικαστήριο).
Άρα, ο ΚΟΚ δεν λέει 'τρέξτε παλικάρια με τελική, έχετε προτεραιότητα'. Κρίνοντας λογικά, εννοείται πως οι διατάξεις του αφορούν στα πλαίσια της νομιμότητας. Π.χ. ο νόμος ορίζει την ελευθερία του λόγου, αλλά αν βγεις στο Σύνταγμα κι αρχίσεις τις χριστοπαναγίες με μικρόφωνο και ηχεία, θα σε μαζέψουν, γιατί υπάρχει μια άλλη διάταξη που απαγορεύει την προσβολή των θείων ή τέλος πάντων της δημοσίας αιδούς- κατά συνέπεια, η πρώτη διάταξη δεν ισχύει, γιατί κάνεις κάτι παράνομο σύμφωνα με μια άλλη.
Αυτή νομίζω είναι η κοινή λογική την οποία, πολύ σωστά, διακαώς επιθυμεί να καταστήσει σαφή ο cliodriver.
Και εννοείται πως όλοι έχουμε τελικιάσει... απλά δεν αγνοούμε το ρίσκο της όλης ιστορίας, και σκεφτόμενοι λίγο πιο μακροπρόθεσμα (!), καλύτερα να αποφεύγουμε την συνεχή ανάληψη ρίσκου.
Το ότι υπάρχουν βέβαια πολύ πιο επίκινδυνα ζώα που 'δεν τρέχουν' αλλά σκοτώνουν- εννοείται, κι έχει δίκιο ο kacey να το τονίζει από την πλευρά του.
Αλλά μιας κι εμείς, υποτίθεται, πραγματευόμαστε εδώ τα της αυτοκίνησης, πιστεύω πως οφείλουμε να δούμε τα πράγματα πέραν του τι θεωρούμε διασκεδαστικό σε προσωπικό αποκλειστικά επίπεδο...
Άψογο πόστ.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
ξαναδιάβασε τα μηνύματα του kacey και τον ΚΟΚ και μην μπερδεύεις την ΑΥΤΗ λωρίδα. Είναι σαφέςΕρμηνεύει λάθος τον ΚΟΚ, αν τα εφάρμοζες κατ' αυτό το τρόπο όταν έχει πολύ κίνηση, η δεξιά λωρίδα θα σταματούσε μποτιλιαρισμένη κανένας δεν θα μπορούσε να βγει αριστερά γιατί σε λίγο θα έφθανε κάποιος που κινείται πιο γρήγορα. Όταν βγαίνεις για να προσπεράσεις - φυσικά χωρίς να θέτεις σε κίνδυνο αυτόν που ακολουθεί, δηλαδή είναι αρκετά πίσω και δεν έχει αρχίσει ακόμα το δικό του προσπέρασμα - ισχύει η προτεραιότητα του πρώτου που έδωσε σήμα και άρχισε τη δική του προσπέραση.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Μα γι'αυτό ακριβώς, ίσως πρέπει να φροντίζεις να είσαι για όσο το δυνατόν λιγότερο χρονικό διάστημα κοντά του. Εν ολίγοις, τον περνάς αέρα πατέρα. Έχω σώσει στούκα έτσι.
- ΣΙΓΟΥΡΑ έχεις ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ πιθανότητες να κάνεις κάτι όταν πηγαίνεις πιο ΑΡΓΑ! Να δούμε ΠΟΣΕΣ φορές πρέπει να το πούμε!!
όπως λέει κι ο Krus κι εγώ νωρίτερα, με 200 θα είχε νιώσει ένα ρεύμα άερα να τον περνάει -μήπως και καταλάβει τη βλακεία που έκανε
Ξέρω άτομα που τρέχουν πολύ ενώ έχει κίνηση και μάλιστα τότε τους αρέσει περισσότερο γιατί είναι πολύ πιο δύσκολο και επικίνδυνο. Σα να οδηγούν σε ηλεκτρονικό παιχνίδι (αλλά δεν πρέπει να χάσεις ποτέ). Εκεί θέλουν να κάνουν κόντρες γιατί 'σε άδειο δρόμο μόνο τις τελικές που έχει το κάθε αυτοκίνητο θα διαπιστώσουμε'.
Αυτοί λένε ότι φοβούνται τους πολύ αργούς οδηγούς και όχι τους άλλους που κινούνται με 100-120 τους οποίους δεν φοβούνται να τους προσπερνούν με 200.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ΥΓ Στην τελικη, δεν θελετε να αφησετε τον γρηγορο να περασει για να μην κοψετε το πολυτιμο προσπερασμα σας? Οκ, συνεχιστε στην αριστερη ακαθεκτοι, αλλα μην σας ενοχλει οταν σας κολλησει καποιος στο μισο μετρο και σας πηγαινει καροτσακι η σας περασει χωρις να αφησει απο δεξια και τα δειτε ολα. ΑΙΝΤΕ ΠΙΑ...Και σένα μη σ' ενοχλήσει όταν τσιμπήσω το φρένο και γίνεις χαλκομανία...
Αυτό το σχόλιο αφορά οποιονδήποτε συνηθίζει να κολλάει στο μπροστινό του για όποιο λόγο και αν το κάνει!
Όπως λέτε και σεις οι ίδιοι εδώ και δεκάδες σελίδες μια παρανομία δεν πρέπει να τιμωρείται με μια άλλη παρανομία.Υ.Γ. Όπως καταλαβαίνετε το 1ο σχόλιο είναι ειρωνικό, παρόλα αυτά αν το μπροστινό αυτοκίνητο ήταν κανα SUV των 2,5 τόνων με κοτσαδόρο να σ' έβλεπα αν θα του κόλλαγες...
-
ρε συ αγορι μου καλο, leonp
ειτε επειδη ηταν αρκετα κοντα ο απο πισω ερχομενος, ειτε επειδη ηταν μεν μακρυα αλλα ερχοταν πλακωμενος, ο μεσαιος ΔΕΝ μπορει να κοψει τον αριστερο. Τι δεν καταλαβαινεις απο το πολυ απλο
ο οδηγος μπορει να αλλαξει λωριδα/κανει ελιγμο ΜΟΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΕΙ τους απο πισω ερχομενους, ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥΣ
...
Ποσο πιο απλα θελεις να στο γραψουν?
Και ο λογος που ειναι ετσι ειναι η πολυ απλη εξης λογικη:
Οταν εσυ φτανεις τον μεσαιο απο την μεσαια λωριδα, μπορεις να διαλεξεις αν θα κοψεις η αν θα βγεις, ΓΝΩΡΙΖΩΝΤΑΣ μαλιστα το τι θα κανεις οταν αποφασισεις να το κανεις.
Αντιθετα οταν εγω ερχομαι με 200+ και ειμαι ηδη προ τετελεσμενης καταστασης: παω με τοσα την δεδομενη στιγμη, ειτε σου αρεσει/ειναι νομιμο, ειτε οχι (πραγμα που κανω επειδη ειχα μια μαμημενη αδεια λωριδα μπροστα μου) και ξαφνικα σε βλεπω να βγαινεις μπροστα μου στα εστω 200 μετρα με αποτελεσμα ΙΣΩΣ να μπορεσω να φρεναρω αλλα ισως κ οχι, τοτε καλυτερο ειναι ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙΣ.
Στα γραφω οσο πιο αναλυτικα μπορω πιανοντας ολο τον κοκ, και εσυ τα προσπερνας λεγωντας αναλαφρα τα ακριβως αντιθετα χωρις να λες που το στηριζεις και αφου σου εχω γραψει τα παραπανω πολυ απλα και αναλυτικα πραγματα που ειτε δεν αφηνουν περιθωρια για παρανοηση, ειτε εγω δεν ξερω να διαβαζω ελληνικα.
Καποιος με ρωτησε τι λεει ο ΚΟΚ για τα ορια ταχυτητας. Λεει να τα τηρουμε. Το θεμα ειναι οτι σε αδειο δρομο αυτη η υποχρεωση μου ειναι εναντι της πινακιδας, ενω η υποχρεωση σου ειναι εναντι εμου, ενος πραγματικου προσωπου, και ενος αυτοκινητου που σε πλησιαζει παρα πολυ γρηγορα. Διαλεξ΄τε και παρ΄τε...Για να μην ξαναπουμε το οτι ΠΟΥΘΕΝΑ δεν απαλλασεσαι της ευθυνης να μην βγεις μπροστα μου επειδη πηγαινα παρανομα γρηγορα. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ Η ΟΧΙ, ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ, τελεία...
Καποιος αλλος ειπε οτι χρησιμοποιω τον ΚΟΚ οπως και οπου με συμφερει. ΦΥΣΙΚΑ, τον ΚΟΚ και ολους τους αλλους νομους. Ηλιθιος ειμαι? Αλλα ξανα να το εμπεδωσουμε, το οτι εγω δεν τηρω το οριο ταχυτητας (=παιρνω κληση) δεν δινει ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ το δικαιωμα να μην τηρει το αλλο αρθρο που λεει οτι δεν παρακωλυουμε τους πιο γρηγορους (=μπορει να γινουμε τροπετο).
καποιος τριτος ειπε οτι προσπαθει να μας δωσει να καταλαβουμε οτι ειτε κανει ειτε οχι μλκια ο αλλος, αυτο που εχει σημασια ειναι αν θα φαμε τα μουτρα μας και οτι αμα πηγαινεις με 200 εχεις λιγοτερες πιθανοτητες να το αποφυγεις οταν κανει ο αλλος την μλκια κλπ κλπ.
ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ διαλεγουμε τις συνθηκες και τις ωρες που παμε με 200, και αυτες που παμε με 100 ακομα και αν το οριο ειναι 120... ΓΙΑ ΑΥΤΟ φωναζουμε για τον ΕΝΑ ΜΑΛΑΚΑ που θα βρεθει μπροστα μας ενω δεν επρεπε επειδη 'εκεινος δεν ετρεχε πηγαινε με τα νομιμα 120 και δεν θα κοψει εκεινος στα 100 για να μην κοψετε εσεις στα 140'. Και για αυτο το θεμα του τοπικ ειναι οι προσπερασεις και οχι τα ορια, και για αυτο βριζουμε τον ΕΝΑ ΜΑΛΑΚΑ.Και ρε παιδια, εκ των πραγματων, ειναι δυνατον, ειναι εφικτο να πηγαινουμε με 200 στην κινηση? Οχι. Στον αδειο δρομο ομως? Ε εκει ειναι που πετυχαινω τους αγριους που βγαινουν αερα επειδη, οπως ο leonp, NOMIZOYN οτι εχουν προτεραιοτητα και δεν πρεπει να κοψουν εκεινοι τον ρυθμο τους...
Τελος, καποιος ειπε οτι με την ιδια λογικη που χρησιμοποιω οτι το με ποσα πηγαινω δεν επηρεαζει το αν μπορω ζηταω να προσπερναω επειδη δεν τα συνδεει αυτα τα δυο ο ΚΟΚ, τοτε και αυτος μπορει να τα πινει και να προσπερναει γιατι αυτα τα δυο δεν τα συνδεει ο ΚΟΚ...Ας μην το κανουμε παιδικη χαρα εδω μεσα και λεμε γελοιοτητες, και ας σου κανω την χαρη να απαντησω. Οταν τα τσουζεις, ΔΕΝ ΟΔΗΓΑΣ, και αυτο συμπεριλαμβανει και την προσπεραση χωρις να χρειαζεται να γινει ειδικη μνεια...
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Θέλω να πιστεύω πως o Cliodriver λέει κάτι πολύ απλό, το οποίο είναι απόλυτα εναρμονισμένο με αυτό που συνιστά κοινή λογική: ακόμη και αν ο ΚΟΚ λέει πως ο μπροστά πρέπει να παραμερίσει, επειδή υπάρχει το ενδεχομένο ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΩ ΑΓΝΟΙΑΣ Ή ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ, μην του κολλάς και μην τρέχεις σαν τρελός, γιατί θα σκοτωθείτε όλοι- ή τουλάχιστον θα αργήσετε να φάτε ξανά με κουτάλι την σούπα...Τι πιο απλό και λογικό από αυτό; Εντάξει, ναι, ο ΚΟΚ λέει αυτό κι αυτό. Στο κρεβάτι του ΚΑΤ θα φωνάζετε τις νοσοκόμες να τους πείτε:
Και, όπως συμφωνήσατε νομίζω σε προηγούμενη δημοσίευση, εάν προκληθεί ατύχημα επειδή ο ένας βγήκε στην αριστερή ενώ ο άλλος έτρεχε με 250, είναι και οι 2 συνυπαίτιοι (στο δικαστήριο).
Άρα, ο ΚΟΚ δεν λέει 'τρέξτε παλικάρια με τελική, έχετε προτεραιότητα'. Κρίνοντας λογικά, εννοείται πως οι διατάξεις του αφορούν στα πλαίσια της νομιμότητας. Π.χ. ο νόμος ορίζει την ελευθερία του λόγου, αλλά αν βγεις στο Σύνταγμα κι αρχίσεις τις χριστοπαναγίες με μικρόφωνο και ηχεία, θα σε μαζέψουν, γιατί υπάρχει μια άλλη διάταξη που απαγορεύει την προσβολή των θείων ή τέλος πάντων της δημοσίας αιδούς- κατά συνέπεια, η πρώτη διάταξη δεν ισχύει, γιατί κάνεις κάτι παράνομο σύμφωνα με μια άλλη.
Αυτή νομίζω είναι η κοινή λογική την οποία, πολύ σωστά, διακαώς επιθυμεί να καταστήσει σαφή ο cliodriver.
Και εννοείται πως όλοι έχουμε τελικιάσει... απλά δεν αγνοούμε το ρίσκο της όλης ιστορίας, και σκεφτόμενοι λίγο πιο μακροπρόθεσμα (!), καλύτερα να αποφεύγουμε την συνεχή ανάληψη ρίσκου.
Το ότι υπάρχουν βέβαια πολύ πιο επίκινδυνα ζώα που 'δεν τρέχουν' αλλά σκοτώνουν- εννοείται, κι έχει δίκιο ο kacey να το τονίζει από την πλευρά του.
Αλλά μιας κι εμείς, υποτίθεται, πραγματευόμαστε εδώ τα της αυτοκίνησης, πιστεύω πως οφείλουμε να δούμε τα πράγματα πέραν του τι θεωρούμε διασκεδαστικό σε προσωπικό αποκλειστικά επίπεδο...
α)Ναι ειπαμε, ΟΤΑΝ γινει, στο δικαστηριο φταιμε και οι δυο. Αλλα αυτο ποσως με νοιαζει, αυτο που με νοιαζει ειναι ΝΑ ΜΗΝ γινει και για αυτο φωναζω.
β) Οχι, ο ΚΟΚ δεν θελει να λεει 'τρεξ'τε παλικαρια με τελικες και δεν θα σας κοψει κανενας', αλλα αυτο που θελει να πει ειναι οτι αν καποιος κανει την παρανομια να τελικιασει, μην τον αναγκασεις να πεσει πανω σου διαλεγωντας να βγεις μπροστα του.
γ) ΤΙΠΟΤΑ δεν εννοειται στον νομο.
δ) το καταριπτεις μονος σου απο κατω. Λες οτι δεν ισχυει η ελευθερια του λογου παντα γιατι υπαρχουν ρυθμιστικες διαταξεις, πχ περι απαγορευσης προσβολης των θειων. Στον ΚΟΚ και στο θεμα μας συγκεκριμενα, ΔΕΝ υπαρχει διαταξη που να ακυρωνει την ευθυνη περι μη παρακωλυσης του πιο γρηγορου αμα αυτος ειναι παρανομα γρηγορος.Και προσπαθω εδω και 15 σελιδες να εξηγησω γιατι δεν κανει τετοια διακριση, γιατι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτον που ερχεται με 500 χαω δεν πρεπει να τον κοψεις (ειδικα απο την στιγμη που μπορεις να διαλεξεις να μην το κανεις) γιατι ΑΥΤΟΝ ακριβως θα φερεις προ τετελεσμενης καταστασης. Εχει κανει την παρανομια/μλκια/ανωριμοτητα να ερχεται με τοσα και ΔΕΝ θα μπορεισει να φρεναρει/σε αποφυγει οταν εσυ ΕΠΕΛΕΞΕΣ να βγεις μπροστα του...
ΥΓ Δικηγορος επρεπε να γινω, απο το πρηξιμο @@ και μονο, ολοι οι πελατες μου θα αθωονονταν...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Thevoice
Πιστεψε με, οταν καποιος δεν καταλαβε η ακομα δεν κοιταξε πριν βγει ως ωφειλε ή κοιταξε αλλα δεν προσπαθησε να καταλαβει την διαφορα ταχυτητας ως επισης ωφειλε, **στο πρωτο σινιαλο καταλαβαινει τι εκανε και σταματαει την αλλαγη λωριδας και γυρναει στην δικια του. Αυτος που θα συνεχισει και θα βγει παρα τα σινιαλα, ειναι αυτος που λεει απο μεσα του 'δεν θα κοψω εγω στα 100 για να μην κοψεις εσυ στα 120' **πραγμα που ειναι 2 φορες λαθος. 1ον γιατι θες δεν θες πρεπει να μην βγεις και αμα χρειαστει να κοψεις για να περασω, 2ον γιατι εγω με οσα ερχομαι μπορει να μην ειμαι σε θεση να κοψω...Δε συμφωνώ.
Ξέχνα για μια στιγμή τι οφείλουν θεωρητικά να κάνουν οι άλλοι πριν βγουν να προσπεράσουν. Νομίζω το έχουμε εμπεδώσει όλοι. Ας εξετάσουμε το τι κάνουν στην πράξη και τι είναι σε θέση να κάνουν (βάση των πραγματικών τους οδηγικών ικανοτήτων) σε κάθε περίπτωση και με οποιαδήποτε σχετική ταχύτητα σε σχέση με τον επερχόμενο 'γρήγορο'.
Να είσαι σίγουρος ότι είναι πάρα πολλοί αυτοί που 'στο πρώτο σινιάλο' (παίξιμο φώτων, κλπ) και όχι μόνο, δε θα χαμπαριάσουν και θα κοιτάξουν να ολοκληρώσουν αυτό που ξεκίνησαν - για χίλιους δυο λόγους: Mπορεί να μη δουν το σινιάλο που κάνεις με τα φώτα σου (π.χ. μια ηλιόλουστη μέρα), μπορεί αφού έλεξαν τον καθρέφτη τους κι αποφάσισαν ότι 'όλα καλά, μπορώ να προσπεράσω' (άσχετο το αν σε είδαν κάπου πίσω τους ή όχι) όλη τους η προσοχή να είναι μπροστά τους μέχρι να τελειώσει η προσπέραση, μπορεί να μην ακούσουν την κόρνα σου αν καταφύγεις σε αυτή (αν π.χ. έχουν δυνατή μουσική), μπορεί ο τύπος να μιλάει στο κινητό και ταυτόχρονα να προσπαθεί να προσπεράσει, κλπ. Τα έχουμε δει. Έχεις λάθος αν πιστεύεις ότι αν δε τσακιστεί ο άλλος από μπροστά σου (παρά τα 'σινιάλα' σου) το κάνει μόνο και μόνο διότι παρόλο που σε έχει δει προτιμάει να κόψεις εσύ σε 120 παρά να περιμένει άλλα 2 δευτερόλεπτα να περάσεις.
Απλά πράγματα είναι, που ο κάθε επίδοξος 'γρήγορος' του δρόμου οφείλει να τα έχει υπόψη του, για το καλό το δικό του πρώτα απ΄όλα.
Ξαναλέω: Δεν εξετάζω τι (και πώς) οφείλει να τσεκάρει κάποιος πριν βγει αριστερά να προσπεράσει (είναι ξεκάθαρο, όπως είναι και το ότι η θεωρία διαφέρει από την πράξη με βάση τα πειραματικά δεδομένα!!) αλλά ΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ (ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΠΟΛΥ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΤΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ) αν θέλει να ζήσει.
Λες ότι θες να ζήσεις πάνω απ' όλα και δε σ'ενδιαφέρει ποιος θα φταίει αν πάει δικαστήριο η υπόθεση; ΜΑΘΕ ΝΑ ΖΕΙΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ, ΑΣΧΕΤΟΥΣ, ΚΛΠ.
Ο δικός μου ο κολλητός, πάντως, που 'ήξερε να ψυχολογεί τους άλλους' με το που τους έβλεπε, έχει εδώ και δυο χρόνια μια ωραία ουλή και μερικά καρφιά στο πόδι του κι ένα καμμένο αγκώνα να του θυμίζουν πόσο καλός 'ψυχοτέτοιος' είναι.
Φαντάζομαι βέβαια πως αν είχε εκπαιδευτεί από εμάς, τα 'θηρία' του φόρουμ που έχουμε τα 300 για πρωϊνό, μάλλον θα την είχε γλιτώσει......
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
ΥΓ Στην τελικη, δεν θελετε να αφησετε τον γρηγορο να περασει για να μην κοψετε το πολυτιμο προσπερασμα σας? Οκ, συνεχιστε στην αριστερη ακαθεκτοι, αλλα μην σας ενοχλει οταν σας κολλησει καποιος στο μισο μετρο και σας πηγαινει καροτσακι η σας περασει χωρις να αφησει απο δεξια και τα δειτε ολα. ΑΙΝΤΕ ΠΙΑ...
Και σένα μη σ' ενοχλήσει όταν τσιμπήσω το φρένο και γίνεις χαλκομανία...
Αυτό το σχόλιο αφορά οποιονδήποτε συνηθίζει να κολλάει στο μπροστινό του για όποιο λόγο και αν το κάνει!
Όπως λέτε και σεις οι ίδιοι εδώ και δεκάδες σελίδες μια παρανομία δεν πρέπει να τιμωρείται με μια άλλη παρανομία.α)κατ'αρχας αυτο το ειπα εγω και οχι ο skye
β) μετα εγραψα οτι ΔΕΝ το κανω παρα μονο σε πολυ ειδικες περιπτωσεις (ΜΑΚΡΑΑΑΑΑ κατσκηνωση στην αριστερη, ε καπως πρεπει να ξεκαβαλισει) και πολυυυυυυυ προσεκτικα
γ) εσυ δηλαδη κανεις μια τριτη παρανομια (φρεναρεις χωρις λογο, ποσο μαλλον ΕΠΙΤΗΔΕΣ...) για να απαντησεις στην δευτερη δικια μου που την κανω εξ'αιτιας της πρωτης δικης σου? Ειπα να μην το κανουμε παιδικη χαρα, αλλα...
δ) επειδη σε βλεπω πολυ αγριο, εγω σου λεω το εξης. Στο σεναριο που παραθετεις, το πιθανοτερο ειναι να τσιμπησεις το φρενο, να σου ριξει μια ελαφρια απο πισω επειδη δεν θα προλαβει να αντιδρασει (εγω ειπαμε, το αριστερο στο φρενο και προσεκτικα και ΟΧΙ στο μισο μετρο), να αποσταθεροποιησει ΕΣΕΝΑ και το ΔΙΚΟ ΣΟΥ πισω μερος, και να αρχισεις να μετρας κωλοτουμπες. Γκέκε αγριε, ή να σου κανω και σκιτσακι? -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Και σένα μη σ' ενοχλήσει όταν τσιμπήσω το φρένο και γίνεις χαλκομανία...
Όπως λέτε και σεις οι ίδιοι εδώ και δεκάδες σελίδες μια παρανομία δεν πρέπει να τιμωρείται με μια άλλη παρανομία.Υ.Γ. Όπως καταλαβαίνετε το 1ο σχόλιο είναι ειρωνικό, παρόλα αυτά αν το μπροστινό αυτοκίνητο ήταν κανα SUV των 2,5 τόνων με κοτσαδόρο να σ' έβλεπα αν θα του κόλλαγες...
-
αν είναι άδειος ο δρόμος μπροστά και δεξιά γιατί να βρίσκεσαι στην αριστερή;
-
Μόνο ο πίσω θα γίνει χαλκομανία ε;
-
Πρόσεξε μην βρεθεί κανένας παλαβός, πιο γρήγορος, σε περάσει από δεξιά μπει μπροστά σου και κοκκαλώσει εκείνος το φρένο. Θα σου άρεσε φαντάζομαι ε;
και το 3 ειρωνικό είναι
-
-
Εστω. Εγω θεωρω οτι ειναι περισσοτεροι αυτοι που καταλαβαινουν τι κανουν και το κανουν anyway.
Παντως παρα τις **καθημερινες **εξορμησεις μου σε ΕΟ/ΑΟ/Κηφισσο κλπ κλπ (λογω αναγκης μετακινησης απο ΒΠ σε ΝΠ, δεν βγαινω ξημερωματα για τελικες ετσι στο ασχετο) εδω και 7 χρονια με αντιστοιχες ταχυτητες, γραμμες κλπ κλπ, μολις πριν μια εβδομαδα βρεθηκε ο πρωτος που με αιφνιδιασε σε σημειο να μου περασει απο το μυαλο οτι ισως να μην μπορουσα να αντιδρασω. Τελικα καταλαβε τι πηγε να κανει και ξαναγυρισε στην λωριδα του.
Ε απο κει και περα, οπως εχω ξαναγραψει, αμα πχ μου τυχαινε εμενα κατι αντιστοιχα ΑΠΙΘΑΝΟ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ σαν τον μλκ που εκανε αναστροφη στην ΑΟ η εκεινον που ανεβαινε αναποδα τον Κηφισσο στην αριστερη βραδιατικα, τοτε εχω ξαναπει οτι δεν θα μας βρουνε καν. Θα εξαυλωθουμε, πραγμα που εχω δεχτει. Αμα ειναι να σου κατσει αυτο το απιστευτο, θα σου κατσει.
Συμπληρωμα @aserf
βλεπω μια ταση εκδικησης ('θα τσιμπησω το φρενο να δουμε αν θα σου αρεσει'), συμμορφωσης ('βγηκα μπροστα του για να μαθει', η 'δεν θα κοψω εγω που παω νομιμα για να μην κοψεις εσυ που πας παρανομα') απο πολλους εδω μεσα. 'Εμεις' απο την αλλη, λεμε το εξης απλο:
ΟΠΟΥ ειναι εφικτο, ΑΦΗΣΤΕ μας να πηγαινουμε οπως θελουμε ΧΩΡΙΣ να ενοχλουμε εμεις εσας και εσεις εμας. Αλλα οχι, ΠΡΕΠΕΙ να μας μαθετε τι ειναι το 'σωστο'...
-
kacey, αν και είμαι κι εγώ της άποψης ότι θα πρέπει ο πιο αργός να απελευθερώσει την αριστερή σε κάθε περίπτωση εφόσον είναι δυνατό -ακόμη κι αν εγώ που έρχομαι ταχύτερα παραβιάζω το όριο ταχύτητας-, ωστόσο η υπερασπιστική γραμμή που λέει 'αφήστε μας να πηγαίνουμε όπως θέλουμε χωρίς να σας ενοχλούμε και να μας ενοχλείτε', δεν είναι πανάκεια.
Το ίδιο μπορεί να πει κι ένας που παραβιάζει το κόκκινο ('κοίταξα και δεν ερχόταν κανείς'), κάποιος που μπαίνει ανάποδα σε μονόδρομο ('δεν εμποδίζω κανέναν, αφού κάνω πάντα στην άκρη όταν έρχεται κάποιος από απέναντι'), ή το μηχανάκι που σφηνάρει από δεξιά ('αφού χωράω γιατί να μην περάσω;'). Κακά τα ψέματα, παρόλο που πράγματι επιβιώνουμε στους ελληνικούς δρόμους λόγω... ανοχής, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να επιδιώκουμε να το κάνουμε και κανόνα. -
Ειμαι περιεργος γιατι μερικοι σπαταλατε σαλιο, να πεισετε ατομα, που πιστευουν σε αυτο το λινκ, οπως ο kacey, lkar, και αλλοι γκαζιαρηδες
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
@ThevoiceΕστω. Εγω θεωρω οτι ειναι περισσοτεροι αυτοι που καταλαβαινουν τι κανουν και το κανουν anyway.
Παντως παρα τις **καθημερινες **εξορμησεις μου σε ΕΟ/ΑΟ/Κηφισσο κλπ κλπ (λογω αναγκης μετακινησης απο ΒΠ σε ΝΠ, δεν βγαινω ξημερωματα για τελικες ετσι στο ασχετο) εδω και 7 χρονια με αντιστοιχες ταχυτητες, γραμμες κλπ κλπ, μολις πριν μια εβδομαδα βρεθηκε ο πρωτος που με αιφνιδιασε σε σημειο να μου περασει απο το μυαλο οτι ισως να μην μπορουσα να αντιδρασω. Τελικα καταλαβε τι πηγε να κανει και ξαναγυρισε στην λωριδα του.
Ε απο κει και περα, οπως εχω ξαναγραψει, αμα πχ μου τυχαινε εμενα κατι αντιστοιχα ΑΠΙΘΑΝΟ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ σαν τον μλκ που εκανε αναστροφη στην ΑΟ η εκεινον που ανεβαινε αναποδα τον Κηφισσο στην αριστερη βραδιατικα, τοτε εχω ξαναπει οτι δεν θα μας βρουνε καν. Θα εξαυλωθουμε, πραγμα που εχω δεχτει. Αμα ειναι να σου κατσει αυτο το απιστευτο, θα σου κατσει.
ΟΚ, συνεννοούμαστε και αυτό μετράει περισσότερο. Ο καθένας κρίνει με βάση την εμπειρία του!
Φυσικά το περιστατικό που έγραψες θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί διαφορετικά και τότε να μην είχαμε την πολυτέλεια να τα συζητάμε όλα αυτά ήρεμα κι ωραία!
Εγώ είμαι της άποψης ότι ΟΛΟΙ (ασχέτως τι πιστεύουμε για προτεραιότητες βάση ΚΟΚ, κλπ) πρέπει να κρατάμε και μια 'πισινή' για καλό και για κακό, μια και ο δρόμος είτε μας αρέσει είτε όχι ανήκει σε όλους, και να μην τα θεωρούμε όλα ως δεδομένα. Το εφαρμόζω, με έχει σώσει σε διάφορες ανύποπτες φάσεις τις τελευταίες δύο δεκαετίες, και δε σκοπεύω να αλλάξω νοοτροπία στα ...γεράματα!!
[Διάσπαση]Η προσπέραση του Kasel. Περί προσπέρασης γενικώς