Το καλυτερο, ειναι να βρεις καποιον που γνωριζει το μοτερ και γενικοτερα ολο το καρτακι που καβαλας και αν πιανει το χερι σου και εχεις καποιες γνωσεις στο αντικειμενο να κοιταξεις να μαθεις οτι μπορεις απο αυτον και απο την εμπειρια του. Ειναι πολυ πιο απλα τα πραγματα απο ενα ΙΧ και εγω τουλαχιστον μεχρι που επαψα να ασχολουμαι λογω ηλικιας αυτο εκανα και ποτε δεν το μετανιωσα . Χωρια που αν μαθεις να βασιζεσαι μονιμως επανω σε καποιον αλλο (αυτο ως απαντηση στη συμβουλη 'Τη συντήρηση ΠΡΕΠΕΙ να την κάνει κάποιος αντιπρόσωπος και όχι εσύ ') ο καποιος αυτος μπορει να μην ειναι παντα εκει οταν τον χρειαζεσαι. Μαθε, ρωτα, ψαξε και γινε κι εσυ μηχανικος. Χωρια που δε θα μπορει να σε δουλεψει ο καθε ´μαστορας´ - ας σου κοστισει και λιγο παραπανω στην αρχη. Γνωμη μου.
Latest posts made by thevoice
-
RE: KARTING :-)))....... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
-
RE: Δεύτερο έτος μικτής, τί να κάνω;
Αφού έχεις καιρό ψάξτο να δεις πόσα θέλουν το 6μηνο μερικές ακόμα ασφαλιστικές για να σου κάνουν μικτή και πόσα Ευρώ απαλλαγή βάζουν στους όρους (από τι ποσό και πάνω πληρώνουν αυτές τις ζημιές που έκανες στο αμάξι σου). Μετά διαλέγεις αν θ' αλλάξεις ασφαλιστική ή θα πας στον ασφαλιστή σου και θα του πεις 'έχω βρει την τάδε που με συμφέρει, δες αν σε συμφέρει να κάνεις κάτι καλύτερο για να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και πες μου'.
Τα ασφάλιστρα θα αυξηθούν κι άλλο εντός του 2009 (η δικαιολογία είναι ότι η χώρα μας πρέπει να εναρμονιστεί με κάποιους κανόνες ελάχιστης αποζημίωσης της Ε.Ε).
-
RE: Ford Focus II RS
Ford RS με Haldex;;;! That will be the day!
Στην παρούσα μορφή του το Haldex εξακολουθεί ν' αποτελεί λύση για το ευρύ κοινό που θέλει να περνάει δύναμη και πίσω όταν σπάσει η πρόσφυση εμπρός κι όχι για 'πολεμιστές' που θέλουν καθαρόαιμη τετρακίνηση.
Τα άλογα μια χαρά μπορούν να βγουν από 2 τροχούς στο δρόμο. Αν είχε 500 άλογα στους πίσω τροχούς δε θα μας χάλαγε και θα λέγαμε 'γουστάααρωωω', αν έχει 300 στους εμπρός μας πειράζει; Γιατί, ηλίθιοι το σχεδίασαν ή απευθύνεται σε άσχετους που δεν έχουν ιδέα πόσο γκάζι τους παίρνει να δίνουν σε κάθε περίπτωση; Όπως και να έχει στις ανοιχτές καμπές ακόμα και με βροχή και χωρίς ηλεκτρονικά η μπροστινή κίνηση έχει τα πλεονεκτήματά της (άλλο να νοιώθεις ότι γλιστράς με ένα RS με 130 και να ξέρεις ότι με λίγο γκάζι και λίγες μοίρες τιμόνι το έχεις μαζέψει, άλλο να νοιώθεις ότι έχασες την ουρά της Μ3). Σε κλειστές απλά το πας με όση πρόσφυση αντέχει να σου δώσει η γόμα με το μπλοκέ (δες τηλεμετρία του προϊγούμενου στην πίστα να δεις για τι μιλάμε).
Το ότι δεν έχει τετρακίνηση δεν το κάνει αυτομάτως λιγότερο φιλικό. Τι σημαίνει 'φιλικό' καταρχάς; Για να είναι φιλικό πρέπει να είναι πάνω απ' όλα προβλέψιμο. Να ξέρεις ότι αν κάνεις το Α,Β,Γ με τα χειριστήρια θα απαντήσει ακριβώς όπως θα περίμενες. Το πρώτο Haldex ήταν απογοήτευση σε αυτό τον τομέα, το τωρινό είναι σαφώς βελτιωμένο αλλά και πάλι απέχει από λύσεις τύπου Torsen. Εκεί που έχω τις αμφιβολίες μου είναι αν θ' αποδειχτεί τόσο παιχνιδιάρικο όσο το Clio 197 - κι ας μην αρέσει σε κάποιους η σύγκριση τούρμπο με ατμόσφαιρα. Γιατί το παίρνεις ένα τόσο καλοστημένο αυτοκίνητο αν όχι για να απολαύσεις την οδήγηση μέσα από τις δυνατότητές του σε όλους τους τομείς; Για το γκάζι του στην ευθεία; Το Clio σίγουρα όχι. Αυτό; Για μερικούς σίγουρα θα παίξει ρόλο και δε θα εκμεταλλευτούν ποτέ τον τρόπο με τον οποίο έχει σχεδιαστεί να στρίβει, όπως έγινε και με το προηγούμενο (ακόμα δεν έχω καταλάβει πώς και δε βγήκε βρώμα ότι κυνηγάει κολώνες αφού οι μισοί που το είχαν στην Ελλάδα αγόρασαν αγροκτήματα όταν πίστεψαν ότι μπορούν και να το ξεζουμίσουν). Ένα είναι σίγουρο, ότι αν πλησιάσει σε δυνατότητες για παιχνίδι το Clio (δύσκολο, κρίνοντας από το προηγούμενο) θα κάνει πολλούς να παραμιλούν αφού πάρουν μια γεύση.
-
RE: Ford Focus II RS
Το 'δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγως να έχει και πίσω διαφορικό' μου φαίνεται αστείο.
Τι είναι το ζητούμενο και δεν υπάρχει λόγος; Να κάνει τους ταχύτερους δυνατούς χρόνους στην πίστα ή και τη στροφοδιαδρομή ανάμεσα σε αυτοκίνητα που κοστίζουν πάνω-κάτω όσο αυτό; Αναρωτιέμαι, το παιχνίδι που κάνεις με ένα STi ή ένα EVO στις στροφές όσο και να γλιστράει ο δρόμος δεν πρέπει να έχει καμία αξία για τον υποψήφιο αγοραστή ενός Ford που φέρει τα διακριτικά 'RS'; -
RE: Περι λιπαντικών γενικώς
Ο χρήστης leonp έγραψε:
μπορεις να ανακατεψεις 10-40 με 10 -40 αλλα οχι 10-40με 15-50 π.χ.
Αυτό ποιος το λέει;
Πως νομίζεις ότι φτιάχνουν τα λάδια οι κατασκευαστές;
ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΝ.λεω οτι γνωριζω απο ειδικους,αλλα δεν γνωριζω να σου κανω πληρη αναλυση.
Επειδή έχουμε γεμίσει από 'ειδικούς', καλό είναι να κοιτάζουμε και τι αναφέρουν γραπτά οι κατασκευαστές προτού αναπαράγουμε κάτι που ακούσαμε από κάποιον 'ειδικό' σαν να είναι κανόνας της φυσικής.
-
RE: Πρόβλημα με κιβώτιο C4
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
:yahoo: Έχουμε και νέο επεισόδιο στο σήριαλΕνώ πήγα να βάλω απο 3η σε 4η (ομολογουμένως λίγο απότομα), κάτι έκανε 'κλάκ' και ο λεβιές δέν έχει καθόλου αντίσταση προς τα κάτω. Πλέον μπορώ να βάλω μόνο τις πάνω ταχύτητες (1η, 3η, 5η). Κάτι παίζει πάλι με τις καταραμένες ντίζες
Ο ιδανικός υποψήφιος για ντι-ες-τζι μου φαίνεται είσαι Ντογκ...
2α+4η δε μπαίνουν καν ή απλά δεν κουμπώνουν και τις φτύνει αν δεν κρατάς το λεβιέ στη θέση του;
-
RE: Πυροβολισμός Αστυνομικού
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
μετά τη 2η άντε 3η μπαρούφα που θα μου έγραφε ο thevoice θα τον είχα στολίσει, δε θα άντεχα!
Μιλάμε για ασυναρτησίες ολκής και μάλιστα για πράγματα που είναι αυτονόητα και πασίγνωστα σε σχεδόν ΟΛΟ τον κόσμο!**Αν κρίνω από το παραπάνω μάλλον κουβαλάς ακόμα κάμποσα απωθημένα από κάποια @@ριά που είχες πετάξει σε άλλη συζήτηση και σε βοήθησα να εκτεθείς. Κοντά έπεσα; **
Έπεσες διάνα!
Ήμουν σίγουρος, δεν το έψαξα καν.
Μην ανησυχείς. Αν είσαι 'κάποιος που δε θα πέθαινε ποτέ για τα πιστεύω του επειδή μπορεί να λέει και μλκίες' (όπως φαίνεται να θέλεις να μας δείξεις μέσω της υπογραφής σου) νομίζω ότι δε χρειάζεται να ασχοληθώ με την περίπτωσή σου μέχρι να φορέσεις παντελόνια και να στηρίξεις την παραπάνω συνεισφορά σου στη συζήτηση παραθέτοντας τις απόψεις μου vs 'αυτά που είναι αυτονόητα και πασίγνωστα σε σχεδόν ΟΛΟ τον κόσμο'. Όχι για εμένα, κάντο για τους άλλους που σε παρακολουθούν να ξεφτιλίζεσαι για να μας πεις ότι διαφωνείς.
Σορρυ, για να συνομιλήσω με κάποιον πρέπει να πληροί κάποια προαπαιτούμενα τα οποία όπως απέδειξες στις τελευταίες σελίδες δε διαθέτεις.
Σωστά. Πιθανότατα γιατί δεν πιστεύω ούτε κι εγώ ότι... πώς το είχες πει να δεις.... 'το να δικάζεται σύμφωνα με τον τρομονόμο αυτός που σπάει μαγαζιά, καίει αμάξια, και βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές είναι ΠΡΟΦΑΝΗΣ προσπάθεια κατά του δικαιώματος της διαδήλωσης'.
Eξάλλου δε σου πρότεινα να συζητήσουμε. Το επίπεδό σου το βλέπω. Απλά να δείξεις στο ακροατήριο ότι τουλάχιστον φοράς παντελόνια σου πρότεινα, στηρίζοντας τις @@ριές που πέταξες.
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
μετά τη 2η άντε 3η μπαρούφα που θα μου έγραφε ο thevoice θα τον είχα στολίσει, δε θα άντεχα!
Μιλάμε για ασυναρτησίες ολκής και μάλιστα για πράγματα που είναι αυτονόητα και πασίγνωστα σε σχεδόν ΟΛΟ τον κόσμο!Αν κρίνω από το παραπάνω μάλλον κουβαλάς ακόμα κάμποσα απωθημένα από κάποια @@ριά που είχες πετάξει σε άλλη συζήτηση και σε βοήθησα να εκτεθείς. Κοντά έπεσα;
Μην ανησυχείς. Αν είσαι 'κάποιος που δε θα πέθαινε ποτέ για τα πιστεύω του επειδή μπορεί να λέει και μλκίες' (όπως φαίνεται να θέλεις να μας δείξεις μέσω της υπογραφής σου) νομίζω ότι δε χρειάζεται να ασχοληθώ με την περίπτωσή σου μέχρι να φορέσεις παντελόνια και να στηρίξεις την παραπάνω συνεισφορά σου στη συζήτηση παραθέτοντας τις απόψεις μου vs 'αυτά που είναι αυτονόητα και πασίγνωστα σε σχεδόν ΟΛΟ τον κόσμο'. Όχι για εμένα, κάντο για τους άλλους που σε παρακολουθούν να ξεφτιλίζεσαι για να μας πεις ότι διαφωνείς.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ευτυχώς που δεν είναι δικαστής πάντως!
αυτό να λέγεται !
Ε, ναι, γιατί με όσα έχεις γράψει πρέπει να έχεις κάνει τους περισσότερους εδώ να πιστεύουν ότι αν σου έφερναν μια φωτογραφία με ένα παιδάκι που είχε ανοίξει η μύτη του με φόντο κάπου στο βάθος ένα τροχαίο εσύ θα ορκιζόσουν σε ότι έχεις ιερό ότι οδηγούσε κάποιο από τα αμάξια που είχαν στουκάρει.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
[...]Αν εσύ, ο αθώος, αποφασίσεις να μείνεις μέσα στο μπουλούκι που τα σπάει και περιμένεις να μη φας ξύλο, θα είσαι απλά ηλίθιος. Όπως ήμουν κι εγώ όσες φορές έμεινα να δω επεισόδια μέσα κι έξω από το γήπεδο κι άρπαξα αδέσποτες που κανονικά προοριζόντουσαν για άλλους.
Εμ αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω από τότε που παραδέχτηκες ότι η μόνη επαφή σου είναι μέσω γηπέδου, ότι οι εμπειρίες σου εντός γηπέδου δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα μιας πορείας.
Συνεχίζεις για τα περί 'απωθήσεων αναρχικών', για αδέσποτες που αρπάζει κανείς επειδή βρίσκεται αναμεταξύ αυτών που κάνουν επεισόδια ενώ προορίζονταν για άλλους κλπ κλπ.
Ακόμα και μια προφανής φωτογραφία ανθρώπων που δεν κάνουν τπτ περισσότερο από το να υπάρχουν, και τελικά τρώνε ξύλο δεν είναι αρκετή ούτε καν για να τεθεί υπό επεξεργασία. Εκτός κι αν εσύ -σαν το σπαρτιάτη- πιστεύεις ότι έτσι πάνε οι 'αναρχικοί' να παίξουν ξύλο με την αστυνομία, χωρίς καδρόνια, χωρίς κουκούλες, χωρίς τπτ.Αμα σου λέω ότι ούτε διαβάζεις ούτε καν θες να καταλάβεις τι γράφουν οι άλλοι...
Νταξ, δεν γίνεται να αποδείξει κανείς ότι δεν είναι ελέφαντας. Ας το αφήσουμε εκεί.
Με τη διαφορά ότι εσύ δεν πας να αποδείξεις ότι δεν είσαι εσύ ελέφαντας, πας να αποδείξεις ότι όλοι είναι ελέφαντες.