-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
συνεχιζω να βλεπω ελαχιστη κριτικη για οδηγους που οδηγαν με υπερβολικη ταχυτητα στην εθνικη οδο.εκτος βεβαια αν δεν θεωρειται το 180 υπερβολικο.
και insane driver,χαρη,οταν φτασεις στα 30,αν φτασεις,θα μιλας αλλιως.
ο manosk τα ειπε πολυ σωστα.μερικοι εχουν το δρομο για μετακινηση και αλλοι για να αποδειξουν κατι.αυτο βεβαια μεχρι να γινει κατι σοβαρο,γιατι μετα ειναι σαν αρνακια.αν υπαρξει μετα.Τι ειναι τα 120?? Τι ειναι τα 180?? Ποιος οριζει οτι η οδηγηση με 120χλμ/ωρα κρινεται ασφαλης ενω αυτη στα 180 επικινδυνη...??
Ποτε ειμαι πιο επικινδυνος?? Οταν οδηγω ενα Lada Niva με 120χλμ/ωρα η οδηγωντας μια BMW 330i με 180χλμ/ωρα?!?! -
Δεν νομίζω ότι μετράει μόνο ο οδηγός... Σημαντικό ρόλο παίζει και το αυτοκίνητο.
Π.χ. ένα αυτοκίνητο 20ετίας+ σε ανοιχτό δρόμο μετά τα 120+ άρχιζε αεροδυναμικούς θορύβους, ελάχιστα από αυτά είχαν καλό πάτημα, σε ακόμα πιο ελάχιστα είχες το αίσθημα της ασφάλειας (από πληροφόρηση συστήματος διεύθυνσης εως συνολική αίσθηση στιβαρότητας) κτλ.
Σήμερα με όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα πηγαίνες με 120-140 χλμ/ώρα χωρίς καν να το καταλαβαίνεις. Τα συστήματα φρεναρίσματος είναι πολύ πιο εξελιγμένα (με abs, brake assist και πάει λέγοντας).
Αλήθεια εσείς πόσες φορές έχει τύχει να πηγαίνετε με παραπάνω χλμ από όσα νομίζετε χωρίς να το κάνετε εσκεμμένα? Άρα δεν φταίει μόνο ότι όλοι είμαστε 'γκαζιάρηδες' ή ότι πάμε τέζα παντού και πάντα.
Για την Μ6 που αναφέρατε πριν και το σχετικό βιντεάκι, το Δεκέμβριο πήγα μαζί με ένα γνωστό μου όταν την παρέλαβε και κόβαμε βόλτες όλη μέρα.Το αυτοκίνητο είναι αλλού. Πραγματικά μέσα δεν αντιλαμβάνεσαι με πόσα πραγματικά χλμ πηγαίνεις. Είναι το πάτημα, είναι η κτηνώδης δύναμη, είναι η ηχομόνωση. Σε καμία περίπτωση δεν επικροτώ το να τελικιάζεις κοντέρ εντός αστικών διαδρομών και δη με τέτοιες ταχύτητες, αλλά πολλές φορές τα χλμ με ένα τέτοιο αυτοκίνητο έρχονται χωρίς καν να το καταλαβαίνεις.
Όπως και στο Golfaki (GTi) που έχω μόλις 3 εβδομάδες.... Βγαίνεις σε ανοιχτό δρόμο και μόλις που αλλάζεις από 5η σε 6η με 3-3.500 στροφές και πατώντας χαλαρά το γκάζι έχεις στο κοντέρ 150-160χλμ/ώρα. Μέσα η αίσθηση που έχεις είναι ότι πηγαίνεις με 80 (χωρίς υπερβολή)! Με ομαλές αλλαγές ταχυτήτων και χωρίς να πηγαίνεις τέζα. Δεν είναι ούτε ότι πήγαινα του 'σκοτωμού' εσκεμμένα ούτε ότι επιδίωκα να κινηθώ με αυτή τη ταχύτητα.
Η τεχνολογία όμως έχει προχωρήσει αρκετά. Τα αυτοκίνητα πλέον μπορούν και επιταχύνουν γρηγορότερα, να φρενάρουν σε συντομότερες αποστάσεις, να έχουν ασφαλέστερη οδική συμπεριφορά, να έχουν εξελιγμένη τόσο ενεργητική όσο και παθητική ασφάλεια. Δεν μπορεί αυτό που ίσχυε κάποτε να ισχύει για πάντα. Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να υπάρχουν τρένα που κινούνται με ταχύτητες των 300km/h... Όταν κάποιος τηρεί κάποια όρια που πρέπει και δεν φτάνει σε ακρότητες, σε συνάρτηση με τις ισχύουσες κατά περίπτωση συνθήκες, δεν νομίζω ότι είναι έγκλημα το να κινείται κανείς λίγο πάνω από τα συνηθισμένα...
-
γραφετε πολλα και δεν σας προλαβαινω, οποτε το αφηνω το θεμα. 2-3 πραγματα μονο:
α) Το βιντεακι δειχνει Μ6, πολυ αργα το βραδυ καθημερινης σε ΑΟ με ελαχιστα αυτοκινητα. Καποιος ειπε 'και μαλιστα παει με τοσα, ΝΥΧΤΑ'. Δηλαδη τι ηθελες να κανει, να το κανει μερα μεσημερι?
β) απο κει που λεγαμε για 200, το πηγατε στα 340. Ποσο πιο ακυροι μπορει να ειστε? Τι σχεση εχει το ενα με το αλλο?
γ) @aserf, ξαναλεω. Αμα καποιος ερχεται με τοσα πολλα, ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ αρκει να μπεις στην διαδικασια να θελεις να ελεγξεις και την ταχυτητα και να κοιταξεις 2 διαδοχικες φορες. Θα το καταλαβεις.
δ) ο κοκ ΔΕΝ κανει διακριση αναμεσα σε αυτους που πανε με νομιμη ταχυτητα, σε αυτους που πανε γρηγορα και σε αυτους που πανε πουτ@ν@. Σε ΚΑΘΕ περιπτωση εσυ που αλλαζεις λωριδα πρεπει να εισαι σιγουρος οτι δεν θα τον κοψεις λαμβανωντας υπ'οψιν αποσταση ΚΑΙ ταχυτητα. Το πως θα το κανεις αυτο ειναι δικο σου προβλημα.
ε) Κανω εγω το λαθος/παρανομια/καφριλα να κατεβαινω με 200 αριστερα (που θα το κανω εκει που πραγματικα μπορω να το κανω και το προβλημα θα ειναι ακριβως ο ΕΝΑΣ που θα βρεθει να βγει αριστερα χωρις να με λαβει υπ'οψιν)? Μην κανεις και εσυ την μλκια να διαλεξεις να βγεις χωρις να ξερεις οτι ερχομαι (ποσο μαλλον ξερωντας οτι ερχομαι και αποφασιζοντας να με κοψεις 'για να μαθω'), γιατι οταν εγω δεν θα μπορεσω να κανω τιποτα για αυτο που εσυ ειχες επιλογη, μετα ψαχνε εσυ ποιος εφταιξε που γιναμε χαλκομανια...
-
αυτοι που βγαλαν τα ορια ξερουν πολλα παραπανω απο σενα.σε ολες τις χωρες του κοσμου μεσο ανωτατο οριο ειναι 120.λες σε ολες τις χωρες αυτοι που το βγαλαν ετσι να ειναι οι ανιδεοι και εσυ να ξερεις παραπανω;
με ποια ταχυτητα αντιδρας πιο ευκολα και γρηγορα αν σου τυχει κατι στο δρομο.με 120,αντε 140 η αν πας με 200;
εχω οδηγησει και εγω το δικο μου αμαξι σε αυτοκινητοδρομο της γερμανιας που δεν υπηρχε οριο(ναι υπαρχει αυτο οπου εχουν το 130 μεσα σε μπλε κυκλο).αλλα καλοκαιρακι,6.30 το πρωι και σε μια απεραντη ευθεια με 3 λωριδες χωρις ψυχη στο δρομο.οταν επιασα τα 250 σκεφτηκα τι βλακεια εκανα.και εκοψα.ενοιωσα πολυ ανασφαλης.οταν βεβαια δεν εχεις την αισθηση του κινδυνου δεν θα νοιωσεις ετσι. -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
αυτοι που βγαλαν τα ορια ξερουν πολλα παραπανω απο σενα.σε ολες τις χωρες του κοσμου μεσο ανωτατο οριο ειναι 120.λες σε ολες τις χωρες αυτοι που το βγαλαν ετσι να ειναι οι ανιδεοι και εσυ να ξερεις παραπανω;Ναι ΕΙΔΙΚΑ στη χώρα μας τα όρια ταχύτητας είναι πολύ αντικειμενικά...! Να αναφέρω κάποιες πινακιδούλες 30km/h ή 40km/h τοποθετημένες σε κάτι εντελώς ΑΚΥΡΑ σημεία? Και δεν αναφέρομαι μόνο στην Αθήνα. Ας τολμήσεις να πας με τόσα σε εκείνα τα σημεία και αν δεν σε κάνουν χαλκομανία οι πίσω, δεν θα είσαι απλά τυχερός... Μάλλον θα πρέπει να παίξεις τζόκερ μετα. Και μην μου πει κανείς από εδώ μέσα ότι όπου υπάρχουν αυτές οι πινακίδες τηρεί αυτά τα όρια.... !?
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Δεν είναι ολίγον τι στρουθοκαμηλισμός να υποστηρίζεται πως η ταχύτητα των 250 δεν αυξάνει δραματικά το ρίσκο της απώλειας ελέγχου (τις συνέπειες τις φαντάζεται ο καθένας μας), μόνο και μόνο επειδή είναι υποχρεωμένος ο 'κατασκηνωτής της αριστερής λωρίδας' σύμφωνα με τον ΚΟΚ (αν και είπα σε προηγούμενη δημοσίευση ποια είναι η άποψη μου για το πως θα οριστεί η συνυπαιτιότητα στο δικαστήριο) να παραχωρήσει προτεραιότητα;
Όσο είναι αυτό στρουθοκαμηλισμός άλλο τόσο είναι όταν σε ένα φόρουμ σαν αυτό υπάρχει τόπικ που λέει: ''Radar και που βρίσκονται''...
Ας ανοίξουμε τότε ένα τόπικ που θα λέει: ''Αλκοτέστ και που βρίσκονται'' ώστε να πίνουμε όσο θέλουμε τα βράδια του Σαββάτου χωρίς φόβο για τυχόν έλεγχο, ας ανοίξουμε άλλο ένα που θα λέει τα σημεία που τη στήνουν για τον δακτύλιο ώστε να μπαίνουμε όλοι στο κέντρο κάθε μέρα κτλπ κτλπ
Εντάξει, αν είναι τώρα να λέμε ό,τι θέλουμε μόνο και μόνο για να λέμε κάτι, τότε...
Το θέμα 'Radar και που βρίσκονται' μια χαρά κάνει και υπάρχει. Όταν το κράτος κοιτάει μόνο πώς θα γεμίζει τις τσέπες του και ΕΠ` ΟΥΔΕΝΙ πώς θα μας προστατεύσει, τότε ΝΑΙ και εμείς θα κοιτάμε πώς θα προστατεύσουμε την τσέπη μας αποφεύγοντας τα ραντάρ! Το θέμα είναι πώς θα προστατεύουμε και τη σωματική ακεραιότητα τη δική μας και των γύρω μας..
Μακάρι να υπήρχε και ένα 'αντιραντάρ' γΛήγορων.. θα γλυτώναμε κοψοχωλιάσματα και - πιθανώς - και άλλα χειρότερα.
Και ερωτω.... Απο τι να προστατεψεις την τσεπη σου,ειδικα σε οτι αφορα ρανταρ για ταχυτητα εισπρακτικουτ περιεχομενου αφου πρπει να κινησει βαση κοκ και με τις ταχυτητες που σε ενημερωνουν για την ταχυτητα στον δρομο που κινησε? Αστοχο λοιπον το αντι-παραδειγμα σας κυριε....
-
Αυτοι που θεσπισαν τα συγκεκριμενα ορια τα εκανα πριν απο τοσο καιρο που πλεον θα ειναι πιθανοτατα συνταξιουχοι η ακομα και στον.. αλλο κοσμο!!
Επισης θεσπισαν τα συγκεκριμενα ορια σε μια εποχη που τα αυτοκινητα τα οποια κατασκευαζονταν ηταν τουλαχιστον επικινδυνα σε σχεση με τα συγχρονα δικα μας... Επομενως εγω προσωπικα δεν θεωρω οτι το να τρεξεις με 180χλμ/ωρα σε ενα δρομο που τα σηκωνει (2-3 λωριδες, λιγη κινηση, τοιχο που να οριζει τα δυο ρευματα) ειναι επικινδυνο!!
Οπως εσυ δεν αλλαζεις τα μυαλα σου ετσι και εγω και ολοι αυτοι που απαντησαν στον συγκεκριμενο θεμα δεν προκειται να αλλαξουμε μυαλο επομενως δεν εχει νοημα να συνεχισουμε αυτη τη συζυτηση!! -
Ο χρήστης ΣταύRRoΣ46 έγραψε:
Εκτός αν μιλάμε για πίστες βέβαια που υπάρχουν 2 σε όλη την Ελλάδα.
Σταυρο βασικα μια πιστα υπαρχει(στις σερρες) και ενα χωραφι στα Μεγαρα....
Υ.Γ. Πλακα κανω.... Μην πεσετε οι αρμοδιοι των 4Τροχων να με φατε....
-
Πόσα αυτοκίνητα, ειδικά στην Ελλάδα, έχουν τη δυνατότητα για 300+ να 'ναι καμιά 100αριά τα τελευταία χρόνια; 200; έστω. Απειροελάχιστο ποσοστό.
Πόσα μπορούν να φτάσουν τα 180-200; Οποιοδήποτε 100+ ίππων έχει τελική από 180+, ακόμα κι αν πρόκειται για supermini Ibiza/Fabia/Clio πχ, άρα μιλάμε για πολύ μεγάλο ποσοστό -μπορώ να το βγάλω για φέτος αν είναι εκεί το θέμα-
Άρα πολύ μεγάλο ποσοστό οδηγών/αυτοκινήτων έχει τη δυνατότητα να φτάσει τα 180. Μήπως θα πρέπε όσοι αλλάζουν λωρίδες να 'ναι πιο προσεκτικοί; ΜΗΠΩΣ;;;;
Μήπως η μεταβολή μιας κατάστασης θα προκαλέσει το ατύχημα κι όχι η ταχύτητα;
-
lkar συμφωνω μαζι σου απλα για να προβαλω τους υπολοιπους που θα αρχισουν παλι τα σχολια να συμπληρωσω οτι αυτη η μεταβολη της καταστασης ειναι το 99,9 % των ατυχηματων και οχι κατι οπως ενα κλαταρισμα του ελαστικου.....
Και θα συμπληρωσου με αντι προταση: Αμα δεν ετρεχες με 200+ θα προλαβαινες εσυ, να αντιδρασεις στην μεταβολη μιας καταστασης....
Anyway: Για πολλους (οχι μονο για μενα) καλος οδηγος ειναι αυτος που οχι μονο προσεχει πως οδηγει και προσαρμοζει την ταχυτητα του στις εκαστωτε συν8ηκες αλλα μπορει να προσεχει και να προφυλασεται απο τους αλλους στην κουταμαρα απερισκεψια (λακαμια) που 8α κανουν....
-
Pε παιδια ,ακομα και σε δρομο με δυο λωριδες ανα κατευθυνση,τα 180 δεν ειναι και τοσο τραγικη και ανασφαλης ταχυτητα.Ειδικα στη Γερμανια εγω ταξιδευω για ωρες με 160-180 σχεδον χαλαρα...Και ετσι κανουν και οι περισσοτεροι γερμανοι.Θυμαμαι πριν 4 χρονια ενω πηγαινα με 150 με προσπερασε ενα focus SW με μια γιαγια! Βεβαια στην ελλαδα ειναι λιγο τραγικοιοι δρομοι μας αλλα σε μερικα σημεια μπορεις ανετα να πας πανω απο 150 σχεδον χωρις να το καταλαβεις ετσι που εχουν γινει τα συγχρονα αυτοκινητα.
-
οτι μου αρεσει σε αυτο το θεματακι ειναι οτι ενω στην αρχη κανεις δε μιλουσε στο τελος παρουσιαστηκαν και αντιθετες αποψεις σε σχεση με τα προσπερασματα... οχι βεβαια για να ενισχυσουν τον 'κασελ' που επιμενω οτι εγραψε βλακεια στην πρωτη αναφορα του...αλλα γιατι μερικοι εδψ μεσα ειναι μαλλον σε ενα δικο τους κοσμο και δε τολμω να φανταστω τι κανουν στο δρομο...πιθανολογω οτι κανουν χειροτερα απο αυτο που ανεφερε ο κασελ...εκτος και αμα εχουν μαζευτει εδω ολοι οι βαλτερ ρερλ και οι νομοτυποι οδηγοι... κατι το οποιο βασικα δε πιστευω...και λιγο να ψαξει κανεις μπορει να δει κωμικοτραγικες αναφορες για περιστατικα που εγιναν στο δρομο και στα οποια ηταν πρωταγωνιστες αυτοι που ριξανε πρωτοι τις πετρες και τα αναθεματα...ψαξτε λιγο να δειτε...
ειμαι στα 25, εβγαλα διπλωμα αμεσως μολις επιτρεποταν, εχω εμπειρια σε διαφορους τυπους αυτοκινητων, δε μου αρεσουν τα αυτοκινητα που εχουν 50 και 60 αλογα, η εμπειρια μου απο πλευρας δυναμης φτανει μεχρι αμαξια των 200+ ιππων και δε μαρεσουν τα μπαντιλικια...
μου αρεσει η γρηγορη μετακινηση απο το σημειο Α στο Β....αν βρω ελευθερο χωρο με οποιο αυτοκινητο και αν ειμαι το τελικιαζω...μου αρεσει η αισθηση της ταχυτητας ακομα και αν αυτη πλησιαζει σε επικινδυνα νουμερα...κληση για ταχυτητα ομως ακομα δεν εχω φαει..
ο τυπας, σαν και μενα, που παει με 220-230-240 στην αριστερη θα πρεπει να ξερει που τρεχει...η κριτικη του ικανοτητα ειναι αυτη που θα τον σωσει...εαν δει καποιος οτι στη δεξια λωριδα εχουν μαζευτει 20 νταλικες, δε μπορει και δε πρεπει να αναπτυσσει μεγαλες ταχυτητες...δε χρειαζεται πολυ νιονιο για να το καταλαβεις! ο νταλικερης που εχει ταξιδεψει τη μιση ευρωπη δε θα περιμενει να περασει η μιση ελλαδα απο διπλα του για να περασει αυτον που ειναι πιο αργος μπροστα του...
εδω οι ΙΧδες και γυρνανε απο τη δουλεια και κανουν ενα ματσο μαλακιες...και ναι...μερικοι απο αυτους δε τις κανουν επιτηδες....
γιατι δε τρεχετε στην ΑΟ 3 το μεσημερι στην αριστερη λωριδα? μηπως γιατι ξερουμε οτι με τη σαρα και τη μαρα εκεινης της ωρας ολο αυτο το σκηνικο μυριζει ατυχημα?αμα τρεχω εγω ξερω οτι εγω ειμαι υπευθυνος και για την ασφαλεια του κακομοιρη που παει δεξια με 120...μου χει τυχει μερικες φορες να μαι στα αριστερα με σεβαστη ταχυτητα, να χω κοιταξει 2-3 φορες πισω μου στο αμαξι που ερχεται και να μην εχω εκτιμησει σωστα τη ταχυτητα του...γιατι πολυ απλα αυτος ερχοταν με 60 χλμ παραπανω απο οτι νομιζα εγω...
το ματι δεν ειναι αλανθαστη μηχανη...εαν προσεξατε και νομιζω αυτο το διαβαζα καπου εδω μεσα, το ματι πολυ απλα 'νομιζει' οτι βλεπει κατι...ατυχηματα γινονται γιατι παροτι το ατομο νομιζε οτι παρατηρησε το ερχομενο μηχανακι και εκανε εκτιμηση, η εκτιμηση οδηγησε σε ατυχημα γιατι τα ματια του μπερδεψαν το μυαλο...
ο μαγκας που παει με 250 ειναι ο κυριαρχος του δρομου, καλως η κακως..αυτος να προστατεψει τον εαυτο του και τους υπολοιπους...αυτος που ειναι δεξια σε νορμαλ ταχυτητες μπορει να μην τον δει καν...αμα περιμενεις κατι απο αυτους που ειναι στα δεξια, εισαι νεκρος........
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
δ) ο κοκ ΔΕΝ κανει διακριση αναμεσα σε αυτους που πανε με νομιμη ταχυτητα, σε αυτους που πανε γρηγορα και σε αυτους που πανε πουτ@ν@. Σε ΚΑΘΕ περιπτωση εσυ που αλλαζεις λωριδα πρεπει να εισαι σιγουρος οτι δεν θα τον κοψεις λαμβανωντας υπ'οψιν αποσταση ΚΑΙ ταχυτητα. Το πως θα το κανεις αυτο ειναι δικο σου προβλημα.Φίλε kacey, χωρίς να είμαι νομικός, πιστεύω πως εάν αλλάξει ο άλλος λωρίδα και σκάσεις εσύ πάνω του με 250 χλμ/ώρα, εάν επιζήσετε και πάτε στο δικαστήριο, νομίζω θα κριθείτε συνυπαίτιοι. Έχω δει δικογραφίες (για διαφορετικά ζητήματα), και τα πράγματα δεν είναι ποτέ μονοσήμαντα.
Θεωρείς πως σε τέτοια περίπτωση απαλλάσσεται από ευθύνη ο κινούμενος με 250χλμ/ώρα; Έχω την εντύπωση πως όχι. Άρα, πιθανόν να μην ισχύει αυτό που αναφέρεις, μιας και ο νόμος μπορεί να μην αναγράφει όλα τα ενδεχόμενα, αλλά λειτουργεί βάσει της κοινής λογικής σε ορισμένα ζητήματα.
Επαναλαμβάνω πως δεν είμαι νομικός. Απλά θέτω (για 3η ή 4η φορά) ένα εύλογο ερώτημα. Το τι θα γινόταν στο δικαστήριο. Χωρίς καμία διάθεση εναντίωσης.
-
Και πως ακριβως 8α αποδειχ8ει στο δικαστηριο οτι ο αλλος ερχοταν με 250?
Υπαρχουν παρα πολλες τρυπες στο δικαστικο συστημα και ειδικα σε οτι αφορα τον ΚΟΚ.....
Αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα μας.... -
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Και πως ακριβως 8α αποδειχ8ει στο δικαστηριο οτι ο αλλος ερχοταν με 250?Από τα συντρίμια του ατυχήματος!
Θα έχουν γίνει όλα μια ενιαία μάζα σιδηρικών -
ειδα μολις πριν λιγο μια εκπομπη στη γερμανικη τηλεοραση που αφορουσε τα ορια ταχυτητας στις γερμανικες autobahn.ρωτουσε λοιπον ο δημοσιογραφος το διοικητη της τροχαιας του αμβουργου οτι τα σημερινα αυτοκινητα ειναι πολυ πιο ασφαλη σε σχεση με πριν απο 20 χρονια.μπορουν να τρεξουν ανετα μεχρι 200 και σταματανε σχετικα γρηγορα.για ποιο λογο δεν αλλαζουν το οριο των 120 σε 160.
η απαντηση που εδωσε ο αστυνομικος:
τα αυτοκινητα ειναι μεν πιο ασφαλη και σηκωνουν ανετα τετοιες ταχυτητες αλλα ο αριθμος τους εχει υπερπολλαπλασιαστει σε σχεση με πριν 20 και 30 χρονια.οι δρομοι εχουν μεινει πανω κατω οι ιδιοι.αν βαλουν λοιπον οριο 160 θα αυξηθει κατα πολυ ο αριθμος των δολοφονων οδηγων,δικες του λεξεις,που θεωρουν το δρομο πιστα αγωνων.συνεπως θα υπαρχουν πιο πολλα ατυχηματα,λογω του οτι οι περισσοτεροι που τρεχουν ετσι δεν εχουν την αναλογη εμπειρεια για τετοιες ταχυτητες και με το παραμικρο στραβο ειναι πολυ πιθανον να δημιουργησουν ατυχημα.ηδη με το οριο των 120 η μεση ταχυτητα με την οποια κινουνται τα αμαξια στην αριστερη λωριδα ειναι 150 με 160.τελος ειπε οτι το 120 παραμενει στο ετος 2006,παγκοσμιως,το ασφαλεστερο ανωτατο οριο σε δημοσιο δρομο και οτι ταχυτητες σε αυτοκινητοδρομο που ξεπερνουν τα 160 θεωρουνται απο την αρμοδια τροχαια εγκληματικες και τιμωρουνται αναλογα. -
Όλη μέρα Καζαντζίδη θ' ακούει αυτός.
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
δ) ο κοκ ΔΕΝ κανει διακριση αναμεσα σε αυτους που πανε με νομιμη ταχυτητα, σε αυτους που πανε γρηγορα και σε αυτους που πανε πουτ@ν@. Σε ΚΑΘΕ περιπτωση εσυ που αλλαζεις λωριδα πρεπει να εισαι σιγουρος οτι δεν θα τον κοψεις λαμβανωντας υπ'οψιν αποσταση ΚΑΙ ταχυτητα. Το πως θα το κανεις αυτο ειναι δικο σου προβλημα.
Φίλε kacey, χωρίς να είμαι νομικός, πιστεύω πως εάν αλλάξει ο άλλος λωρίδα και σκάσεις εσύ πάνω του με 250 χλμ/ώρα, εάν επιζήσετε και πάτε στο δικαστήριο, νομίζω θα κριθείτε συνυπαίτιοι. Έχω δει δικογραφίες (για διαφορετικά ζητήματα), και τα πράγματα δεν είναι ποτέ μονοσήμαντα.
Θεωρείς πως σε τέτοια περίπτωση απαλλάσσεται από ευθύνη ο κινούμενος με 250χλμ/ώρα; Έχω την εντύπωση πως όχι. Άρα, πιθανόν να μην ισχύει αυτό που αναφέρεις, μιας και ο νόμος μπορεί να μην αναγράφει όλα τα ενδεχόμενα, αλλά λειτουργεί βάσει της κοινής λογικής σε ορισμένα ζητήματα.
Επαναλαμβάνω πως δεν είμαι νομικός. Απλά θέτω (για 3η ή 4η φορά) ένα εύλογο ερώτημα. Το τι θα γινόταν στο δικαστήριο. Χωρίς καμία διάθεση εναντίωσης.
Εγω ειμαι σιγουρος οτι θα ειμαστε συνυπευθυνοι και συμφωνω μαζι σου. ΑΛΛΑ, αλλο θελω να περασω ρε παιδια. Οτι την στιγμη που εγω θα σε πλησιαζω με +80χαω απο την δικια σου ταχυτητα, πραγμα που θα κανω ΜΟΝΟ αν κρινω οτι μπορω να το κανω (δηλαδη αδειος δρομος/λωριδα με λιγη κινηση, μεχρι να πετυχω εσενα τον ενα και μοναδικο που αποφασισε να βγει αριστερα μπροστα μου), εγω ΔΕΝ μπορω να κανω κατι, ενω εσυ εχεις την επιλογη να ΜΗΝ βγεις μπροστα μου. Εφ'οσον βεβαια εχεις καταλαβει, ως ωφειλες, οτι σε φτανω γρηγορα και δεν πρεπει να βγεις, γιατι οπως βλεπω πολλοι απο εδω μεσα δεν θα ειχαν καν καταλαβει τι και απο που τους ηρθε...Ειναι αυτο που λεει ο Ikar οτι η μεταβολη της καταστασης (δεν ειχα κανενα μπροστα μου και ξαφνικα πεταχτηκε ενας) ειναι που προκαλεσε το ατυχημα. Θα μπορουσα να σε αποφυγω αμα δεν πηγαινα με τοσα, αλλα ακομα περισσοτερο θα μπορουσες να μην ειχες προκαλεσει τιποτα αμα ειχες καταλαβει τι παει να γινει με αυτο που πας να κανεις.
Οπως εγραψα πιο πανω, το να βρουμε μετα ποιος φταιει δεν μου λεει τιποτα.
ΥΓ Το να μην καταλαβεις οτι καποιος απο αριστερα σου στα 250 μετρα ερχεται με 340 βραδιατικα ενω πας με ~120, το καταλαβαινω. Το να μην μπορεις να καταλαβεις οτι αυτος που ειναι 100 μετρα πισω σου ερχεται με ~180-200 ενω εσυ πας με 120, ειναι εντελως διαφορετικο πραγμα και ΔΕΝ το δεχομαι. Κοιτατε και θα βλεπετε.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
new Μ5
Εγώ έχω την εντύπωση πως είναι Μ6 με ξένες πινακίδες.
Ο 'φιλος' μου ειχε πει για Μ5. Θα τον ξαναρωτησω, εχει περασει καιρος απο τοτε και δεν ειχα δωσει και σημασια οταν μου εστειλε το video, το οποιο ειναι πιο μεγαλο σε διαρκεια απο οτι αυτο που ανεβασαν.
M6 είναι. Το κοντέρ είναι ίδιο με της Μ5 αλλά η κεντρική κονσόλα διαφέρει κατά πολύ.
Ναι μεν ο μέσος οδηγός πρέπει, ως ένα σημείο, να μπορεί ν'αναγνωρίζει σχετικές ταχύτητες από τον καθρέφτη του, αλλά δε μπορούμε να έχουμε την απαίτηση ν'αναγνωρίζει και ταχύτητες καμια 100άρα πάνω από το όριο, ή αλλιώς να κάτσει σπίτι του επειδή εμείς γουστάρουμε να πάμε μαλιοκούβαρα. Αν θέλουμε να πάμε έτσι, πρώτοι εμείς οφείλουμε να σκεφτούμε τις δυνατότητες αντίληψης των άλλων οδηγών. Οι manosk, lokatzis και cliodriver έχουν ένα μεγάλο δίκιο σε αυτά που λένε.
Να θέσω εγώ ένα άλλο παράδειγμα να το σκεφτείτε: Πάτε στη μεσαία λωρίδα με 100 (όριο 120), μπροστά σας έχετε άλλον, και πίσω σας νταλίκα. Είστε, εσείς οι 3, οι μόνοι σε αυτό το κομμάτι του δρόμου, που έστω είναι η Αττική Οδός. Πίσω από την νταλίκα, και σε μεγάλη απόσταση, έρχεται η ΒΜW του βίντεο με 300, η οποία όσο η μεσαία είναι άδεια προτιμάει να κινείται εκεί ώστε να έχει 1 λωρίδα εκατέρωθεν αντί να κολήσει στη μπαριέρα αριστερά. Τσεκάρετε καθρέφτη, δε βλέπετε κανένα στην αριστερή, και βγαίνετε να προσπεράσετε, τη στιγμή ακριβώς που και η BMW αλλάζει λωρίδα (με 300...) για να μην πέσει επάνω στην νταλίκα, την οποία πλησιάζει με περισσότερα από 50 m/sec. Αν γίνει η μ@λακία, ποιός απ' όλους θα φταίει?
Μήπως θα έπρεπε να οδηγούμε όλοι με το 'φόβο' ότι μπορεί κάποιος πίσω μας να έρχεται με 200 χλμ/ώρα πάνω από το όριο; Να μην τολμάμε ούτε ν'ανοίξουμε την πόρτα μας σταματημένοι δίπλα στο πεζοδρόμιο αν δεν έχουμε τουλάχιστον 500 μέτρα άδειο δρόμο πίσω μας;... Ας σκεφτούμε όλοι λίγο πιο ρεαλιστικά ποιά είναι τα λογικά όρια στις απαιτήσεις που μπορεί να έχει ένας 'γρήγορος' από τους άλλους οδηγούς, γιατί καλές οι θεωρίες, καλό το 'όποιος δεν ξέρει να υπολογίζει ας κάτσει σπίτι του' αλλά καλύτερα να κάτσει σπίτι του και όποιος δεν ξέρει με ποιούς μοιράζεται το δρόμο, για να έχουμε οι άλλοι το κεφάλι μας ήσυχο.
παιρνεις ενα ακραιο (και καταδιακαστεο!) παραδειγμα καποιον που παει με ...340 και το γενικευεις. Λαθος η προσεγγιση σου.
Λυπάμαι αν το βλέπεις έτσι.
- Δε γενίκευσα τίποτα, ερώτηση έκανα, βασισμένη σε ένα πολύ ρεαλιστικό παράδειγμα και περίμενα απάντηση. Λέω ρεαλιστικό, διότι το έχω δει να γίνεται με μηχανή που πήγαινε σαν το Ghostrider στην Α.Ο. χωρίς φυσικά να μπορώ να υπολογίσω με ακρίβεια την ταχύτητα της (μας πέρασε σα σταματημένους βγαίνοντας κυριολεκτικά 'από το πουθενά').
- Αν διαφωνείς σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο με το υπόλοιπο της τοποθέτησής μου πολύ ευχαρίστως να το συζητήσουμε.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ε) Κανω εγω το λαθος/παρανομια/καφριλα να κατεβαινω με 200 αριστερα (που θα το κανω εκει που πραγματικα μπορω να το κανω και το προβλημα θα ειναι ακριβως ο ΕΝΑΣ που θα βρεθει να βγει αριστερα χωρις να με λαβει υπ'οψιν)? Μην κανεις και εσυ την μλκια να διαλεξεις να βγεις χωρις να ξερεις οτι ερχομαι (ποσο μαλλον ξερωντας οτι ερχομαι και αποφασιζοντας να με κοψεις 'για να μαθω'), γιατι οταν εγω δεν θα μπορεσω να κανω τιποτα για αυτο που εσυ ειχες επιλογη, μετα ψαχνε εσυ ποιος εφταιξε που γιναμε χαλκομανια...Στην προκειμένη περίπτωση με τον kasel έχεις δίκιο (η νοοτροπία του τιμωρού είναι 100% απαράδεκτη - το παραδέχτηκε κι ο ίδιος) αρκεί να έχεις υπόψη σου ότι γενικότερα δε φταίει μόνο όποιος 'έχει επιλογή' την τελευταία στιγμή πριν το ατύχημα!
Η δική σου επιλογή, για να μην την ξεχνάμε κι αυτή, ως 'γρήγορος', είναι να μην κατασκηνώνεις στην αριστερή με 200 με όριο τα 100. Από τη στιγμή που εσύ κάνεις μια τέτοια επιλογή, γνωρίζοντας (κι αν όχι, θα έπρεπε) ότι το δρόμο δεν το μοιράζεσαι μόνο με 'γ@μώ τους σωστούς οδηγούς', αλλά και με τον κάθε 'άσχετο', κατά την άποψή μου φέρεις μέρος τις ευθύνης για ό,τι προκύψει.
Καλό είναι να το έχουμε υπόψη μας αυτό οι 'γρήγοροι' (χωρίς ν'αφήνω τον εαυτό μου απέξω).
[Διάσπαση]Η προσπέραση του Kasel. Περί προσπέρασης γενικώς