-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
ε) Κανω εγω το λαθος/παρανομια/καφριλα να κατεβαινω με 200 αριστερα (που θα το κανω εκει που πραγματικα μπορω να το κανω και το προβλημα θα ειναι ακριβως ο ΕΝΑΣ που θα βρεθει να βγει αριστερα χωρις να με λαβει υπ'οψιν)? Μην κανεις και εσυ την μλκια να διαλεξεις να βγεις χωρις να ξερεις οτι ερχομαι (ποσο μαλλον ξερωντας οτι ερχομαι και αποφασιζοντας να με κοψεις 'για να μαθω'), γιατι οταν εγω δεν θα μπορεσω να κανω τιποτα για αυτο που εσυ ειχες επιλογη, μετα ψαχνε εσυ ποιος εφταιξε που γιναμε χαλκομανια...
Στην προκειμένη περίπτωση με τον kasel έχεις δίκιο (η νοοτροπία του τιμωρού είναι 100% απαράδεκτη - το παραδέχτηκε κι ο ίδιος) αρκεί να έχεις υπόψη σου ότι γενικότερα δε φταίει μόνο όποιος 'έχει επιλογή' την τελευταία στιγμή πριν το ατύχημα!
Η δική σου επιλογή, για να μην την ξεχνάμε κι αυτή, ως 'γρήγορος', είναι να μην κατασκηνώνεις στην αριστερή με 200 με όριο τα 100. Από τη στιγμή που εσύ κάνεις μια τέτοια επιλογή, γνωρίζοντας (κι αν όχι, θα έπρεπε) ότι το δρόμο δεν το μοιράζεσαι μόνο με 'γ@μώ τους σωστούς οδηγούς', αλλά και με τον κάθε 'άσχετο', κατά την άποψή μου φέρεις μέρος τις ευθύνης για ό,τι προκύψει.
Καλό είναι να το έχουμε υπόψη μας αυτό οι 'γρήγοροι' (χωρίς ν'αφήνω τον εαυτό μου απέξω).
+1....απλα πραγματα..κανεις δεν ειναι αμοιρος ευθυνης...
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
lkar συμφωνω μαζι σου απλα για να προβαλω τους υπολοιπους που θα αρχισουν παλι τα σχολια να συμπληρωσω οτι αυτη η μεταβολη της καταστασης ειναι το 99,9 % των ατυχηματων και οχι κατι οπως ενα κλαταρισμα του ελαστικου.....Και θα συμπληρωσου με αντι προταση: Αμα δεν ετρεχες με 200+ θα προλαβαινες εσυ, να αντιδρασεις στην μεταβολη μιας καταστασης....
Anyway: Για πολλους (οχι μονο για μενα) καλος οδηγος ειναι αυτος που οχι μονο προσεχει πως οδηγει και προσαρμοζει την ταχυτητα του στις εκαστωτε συν8ηκες αλλα μπορει να προσεχει και να προφυλασεται απο τους αλλους στην κουταμαρα απερισκεψια (λακαμια) που 8α κανουν....
Ακριβώς έτσι! Στο κάτω-κάτω, είναι και θέμα αυτοσυντήρησης. Δεν ξέρεις πάντα τι κουβαλάει στο κεφάλι του ο άλλος, ασχέτως αν έχει δίπλωμα.
-
Anyway: Για πολλους (οχι μονο για μενα) καλος οδηγος ειναι αυτος που οχι μονο προσεχει πως οδηγει και προσαρμοζει την ταχυτητα του στις εκαστωτε συν8ηκες αλλα μπορει να προσεχει και να προφυλασεται απο τους αλλους στην κουταμαρα απερισκεψια (λακαμια) που 8α κανουν....
αυτή ειναι η λεγόμενη ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ.
αυτή χρειάζεται πολλά μα πολλά χρόνια και πολλά χρόνια για να αποκτηθει.
και το κυριότερο, να καβαλησεις πολλα διαφορετικα οχήματα για να δεις απο ολες τις μεριές τι σκέφτεται ο μηχανακιας, ο κουρσάς, ο φορτηγατζης, ο ποδηλατης, ο ΠΕΖΟΣ.
-
Ε πες το έτσι βρε kacey! Οκ, κατάλαβα τι εννοείς!
Υποθέτω πάντως πως ακόμη και αν ερχόμαστε σε αντιπαράθεση, τουλάχιστον οι πιο μετριοπαθείς εξ' ημών, πιθανόν να πρεσβεύουμε παρόμοια οδηγική φιλοσοφία- απλά ο καθένας μας το πιάνει από την αντίθετη άκρη κάθε φορά και δημιουργούνται παρεξηγήσεις!
Εκτός αν διαθέτω ολίγον τι σχιζοειδή προσωπικότητα και μου φαίνεται έτσι...
-
o καζέλ πού κολλάει με το ολο συμβαν;
-
κασελ και οχι καζελ ρε παιδια.με γδαρατε που με γδαρατε οσο κανεναν αλλον επειδη η προθεση μου ηταν λαθος,αλλα μην μου γδερνετε και το nickname .
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγω ειμαι σιγουρος οτι θα ειμαστε συνυπευθυνοι και συμφωνω μαζι σου. ΑΛΛΑ, αλλο θελω να περασω ρε παιδια. Οτι την στιγμη που εγω θα σε πλησιαζω με +80χαω απο την δικια σου ταχυτητα, πραγμα που θα κανω ΜΟΝΟ αν κρινω οτι μπορω να το κανω (δηλαδη αδειος δρομος/λωριδα με λιγη κινηση, μεχρι να πετυχω εσενα τον ενα και μοναδικο που αποφασισε να βγει αριστερα μπροστα μου), εγω ΔΕΝ μπορω να κανω κατι, ενω εσυ εχεις την επιλογη να ΜΗΝ βγεις μπροστα μου. Εφ'οσον βεβαια εχεις καταλαβει, ως ωφειλες, οτι σε φτανω γρηγορα και δεν πρεπει να βγεις, γιατι οπως βλεπω πολλοι απο εδω μεσα δεν θα ειχαν καν καταλαβει τι και απο που τους ηρθε...Ειναι αυτο που λεει ο Ikar οτι η μεταβολη της καταστασης (δεν ειχα κανενα μπροστα μου και ξαφνικα πεταχτηκε ενας) ειναι που προκαλεσε το ατυχημα. Θα μπορουσα να σε αποφυγω αμα δεν πηγαινα με τοσα, αλλα ακομα περισσοτερο θα μπορουσες να μην ειχες προκαλεσει τιποτα αμα ειχες καταλαβει τι παει να γινει με αυτο που πας να κανεις.Οπως εγραψα πιο πανω, το να βρουμε μετα ποιος φταιει δεν μου λεει τιποτα.
ΥΓ Το να μην καταλαβεις οτι καποιος απο αριστερα σου στα 250 μετρα ερχεται με 340 βραδιατικα ενω πας με ~120, το καταλαβαινω. Το να μην μπορεις να καταλαβεις οτι αυτος που ειναι 100 μετρα πισω σου ερχεται με ~180-200 ενω εσυ πας με 120, ειναι εντελως διαφορετικο πραγμα και ΔΕΝ το δεχομαι. Κοιτατε και θα βλεπετε.
Αυτό είναι το κυρίως σημείο της τριβής μας: ότι μονομερώς και με το 'έτσι γουστάρω' **κρίνεις **ότι μπορείς!! Και ποιός σου είπε ότι μπορείς να **κρίνεις **και να αποφασίζεις μόνος σου να κινείς το αυτοκίνητό σου σαν βολίδα, με ταχύτητες που η παραμικρή επαφή σημαίνει υψηλή πιθανότητα θανατηφόρου;; Μήπως η άδειά σου γράφει 'υψηλών ταχυτήτων'; Μήπως γράφει Super License;;
Έπειτα συνεχίζεις να απαιτείς από όλον τον κόσμο να καταλαβαίνει την ταχύτητά σου. Μερικές σελίδες πριν έγραφα:
Ένα δέκατο του δευτερολέπτου αρκεί για να έχει ο πίσω με τον μπροστά επαφή, να χάσουν το έλεγχο και οι δύο και να προκαλέσουν το χάος! Και αυτό επειδή ο πίσω πήγαινε με 180 αντί (πχ) 130, ο μπροστά που πήγαινε με 100 εξέλαβε την ταχύτητά του σαν ~150, θεώρησε ότι 'τον παίρνει', βγήκε και ο πίσω για τον οποιοδήποτε λόγο δεν πρόλαβε να φρενάρει αρκετά! Αν πήγαινε με 150 ας πούμε, μπορεί να προλάβαινε να φρενάρει επαρκώς σε 1/10 του δευτερολέπτου νωρίτερα, να ΜΗΝ ερχόταν σε επαφή, και όλα να έληγαν με μια μούτζα και μια συγνώμη..
Μπορείς να ισχυριστείς ότι σε αυτό το υποθετικό σενάριο υπαίτιος του ατυχήματος είναι ο μπροστά - ο 'αργός';; Αν ναι, σε παρακαλώ τεκμηρίωσέ μου την άποψη ότι θα έπρεπε ο μπροστά να είναι σε θέση να καταλάβει την τόσο μεγάλη ταχύτητά σου. ΠΟΥΘΕΝΑ και ΚΑΝΕΙΣ δεν του δίδαξε να καταλαβαίνει τέτοιες ταχύτητες, γι` αυτό και τα θεσπισμένα όρια είναι αυτά που είναι. Εδώ εσύ ο ίδιος παραδέχτηκες ότι σου έτυχε περίπτωση να σε πλησιάζει ο άλλος από πίσω και να ΜΗΝ καταλάβεις την ταχύτητά του - που συγκαταλέγεις τον εαυτό σου στους γρήγορους...
Εδώ ήθελα να πω και κάτι άλλο: διατυπώνεται όλο και συχνότερα η άποψη ότι ταχύτητες της τάξης των 200χ.α.ω. είναι 'ακίνδυνες' υπό κάποιες προϋποθέσεις.. 1ον: Οι διατυπωθείσες προϋποθέσεις είναι ΕΝΤΕΛΩΣ εκτός του πεδίου ελέγχου του οδηγού, πχ ο δρόμος είναι άδειος ΑΛΛΑ μόνο όσο εσύ - εν μέρει λόγω και της μεγάλης ταχύτητάς σου - δεν βλέπεις το αυτοκίνητο του οποίου το χρώμα ταιριάζει με το φόντο του... και 2ον: Όσο ασφαλείς και να είναι οι - φαινομενικές - συνθήκες, η ικανότητα αντίδρασης ουσιαστικά περιορίζεται στο φρενάρισμα! Η ικανότητα ελιγμών για ένα καθημερινό αυτοκίνητο (ας είναι και 'φτιαγμένο') μειώνεται δραματικά σε τέτοιες ταχύτητες. Οπότε, εκεί που πηγαίνεις ωραίος και σίγουρος με τη 200άρα σου σε δρόμο με αραιή κίνηση, πατάς την προκίτσα με τη αριστερή εμπρός ρόδα σου, το αμάξι κάνει μια πολύ πιο απότομη κίνηση προς τα αριστερά - όπου το στηθαίο (παρ` όλα τα καινούρια σου σούπερ-ντούπερ λάστιχα, και η παραμικρή απώλεια πίεσης σε αυτές τις ταχύτητες γίνεται κάτι παραπάνω από αισθητή) - εσύ κάνεις μια πολύ πιο απότομη διόρθωση από αυτή που απαιτείται - πάλι λόγω της μεγάλης σου ταχύτητας - και πας και πέφτεις στον ανυποψίαστο 'θανατηφόρο' παππού που πάει με 60 δεξιά...
Τί νομίζετε, έτσι απλά πατάμε το γκάζι και πάμε με 200;; Έχετε δοκιμάσει ποτέ ελιγμό αποφυγής εμποδίου με τέτοιες ταχύτητες; Καταλάβετε επιτέλους ότι γίνεστε κίνδυνος θάνατος όχι μόνο για τους εαυτούς σας, αλλά και για τους άλλους. Καταλάβετε ότι το δρόμο τον μοιραζόμαστε ΟΛΟΙ, 'καλοί' και 'κακοί', 'χεράδες' και 'κουλοί'. Και πάψετε να έχετε απ` όλους απαιτήσεις και να αναγνωρίζετε στους εαυτούς σας μόνο δικαιώματα!
-
Δηλαδή επειδή κανείς δεν του δίδαξε τέτοιες ταχύτητες δε θα πρέπει να της αναγνωρίζει;
Εμένα που δε μου δίδαξε κανείς να οδηγάω σε βροχή δε θα πρέπει να βγαίνω με βροχή;
Ούτε νύχτα με έμαθαν... Να πηγαίνω με κλειστά φώτα;;; -
ClioDriver: το ποστ σου μεσα εχει ορισμενα σωστα και ορισμενα λα8ος διατυπωμενα επιχειρηματα που ειτε απο αγνοια ειτε επειδη δεν σου εχει τυχει τετοιο περιστατικο..... Οταν λοιπον πατησεις μια προκιτσα οπως λες, μαλλον εχεις επιρεαστει απο τον αμερικανικο κινηματογραφο και νομιζεις οτι ανατινασεται το αυτοκινητο. δεν ειναι ετσι. Το λαστιχο λοιπον χανει σιγα σιγα αερα και δεν σχιζεται για να χασει στιγμιαια τον ολο τον αερα.
Παμε παρακατω.....
Οπως λες οτι με τα 200 δεν προκειτε να δουμε το αυτοκινητο που εχει το ιδιο χρωμα με το φοντο...... Δεν παιζει αυτο που λες..... Δεν οδηγεις μηχανη μεγαλου κυβισμου που εισαι εκτε8ιμενος και μετα τα 150 βλεπεις τον δρομο να στενευει και αν δεν εχεις εμπειρια χανεις την αντιληψη του ποσο φαρδυς μπορει να ειναι ο δρομος η το τι αμαξια μπορει να κινουνται μπροστα σου αριστερα σου δεξια σου πισω σου κλπ κλπ.Οσον αφορα αυτο:
Αυτό είναι το κυρίως σημείο της τριβής μας: ότι μονομερώς και με το 'έτσι γουστάρω' κρίνεις ότι μπορείς!! Και ποιός σου είπε ότι μπορείς να κρίνεις και να αποφασίζεις μόνος σου να κινείς το αυτοκίνητό σου σαν βολίδα, με ταχύτητες που η παραμικρή επαφή σημαίνει υψηλή πιθανότητα θανατηφόρου;; Μήπως η άδειά σου γράφει 'υψηλών ταχυτήτων'; Μήπως γράφει Super License;;
Η κριση μου και η εμπειρια μου και η ωρημωτητα που λεω οτι εχω με κανει να κρινω και να προσαρμοζω τις ταχυτητες μου στην κατασταση των συνθηκων καιρικων και μη, οπως πολυ σωστα ξερω να προβλεπω αν οχι στο 100% αλλα τουλαχιστον στο 80 % την μαλακια που 8α κανει ο Χ παππους, η Ψ ηλη8ια που εχει χασει το μαγαζι που ψαχνει κλπ κλπ που ανεφερε καποιος αλλος χρηστης... Οπως λοιπον εχω την υποχρεωση να προσπα8ω να διαβασω τις κινησεις των προπορευομενων οδηγων και να αποφυγω την στρταβη ετσι εχω και εγω την απαιτηση να οδηγουν με το μυαλο στο δρομο και οχι στο ραδιο, να τρωνε παγωτο η να μιλανε στο κινητο....
Συν της αλλης ειναι αποδεδιγμενο οτι στις υψηλες ταχυτητες το μυαλο λογω αδρεναλινης (ισως και φοβου) οπου το μυαλο ειναι επικεντρωμενο μονο στον δρομο και στους χρηστες του.... Ενω στις χαμηλες κσεχνιεσαι χαζευεις το τοπιο, την γκομενα που ειναι στο διπλανο αυτοκινητο και δεν βλεπεις τον αλλο μπροστα πισω αριστερα η δεξια και αφαιριεσαι με κινδυνο να μην μπορεσεις να δεις κατι που μπορει να χρειαστει να αποφυγεις.... Με λιγα λογια δεν σκωτονει η ταχυτητα σε αυτες τις περιπτωσεις αλλα οτι το μυαλο σου δεν ειναι συγκεντρωμενο σε αυτο που κανεις.....Εδω εχει τυχει να δω τρακαρισμα μπροστα μου με 30 κλμ οπου ενας 30αρης πειραζε στον δρομο μια κοπελα που περπατουσε και δεν ειδε τον παππου που περναγε τον δρομο.... Αρα ποιο ειναι το συμπερασμα? Η αφηρημαδα και η χαλαρωτητα ειναι αυτες που προκαλουν τα ατυχηματα και απλως η ταχυτητα ειναι αυτη που κα8οριζει αν 8α εχει σωματικες βλαβες η μονο υλοκες ζημιες (σε περιπτωση συγκρουσης 2 οχηματων).
Οσο για το σχολιο περι Super License να σε ενημερωσω οτι καποιοι απο εδω μεσα εχουν τετοια και οχι απο την ΕΘΕΑ που απλως πληρωνεις και την περνεις αλλα απο πιο αυστηρες χωρες.............
Συγνωμη για το μακροσκελεστατο αυτο ποστ και αν σας κουρασα....
Φιλικα
Υ.Γ. Δεν σου επιτηθομαι προσωπικα....... Διαβασε προσεκτικα αυτα που γραφω για να μην παρεξηγησεις τα γραφομενα μου.
-
Φίλε μου Hannibal,
-
Μάλλον δεν σου έχει τύχει να σου σκάσει λάστιχο με 200. Συνάδελφός μου μου διηγούνταν την εμπειρία του: Ήταν στην ευθεία της Τρίπολης, όπου κατά παράδοση τελίκιαζε το Γκολφ III GT του, δηλαδή με περίπου 210 κοντέρ. Όπως χαρακτηριστικά μου είπε, το αυτοκίνητο έκανε μια πολύ απότομη κίνηση και μόλις και μετά βίας κατάφερε να το κρατήσει στην ευθεία και να σταματήσει. Αφού σταμάτησε και έριξε μια ματιά στο διαλυμένο λάστιχο, ευχαρίστησε το Θεό που σώθηκε... Η ομαλή συμπεριφορά των tubeless λάστιχων πάει περίπατο όταν οι ταχύτητες είναι μεγάλες και οι θερμοκρασίες τους είναι υψηλές - όπως μετά από αρκετή ώρα στην εθνική.
-
Πηγαίνεις με 200++, είσαι σε μια μεσαία καμπή της εθνικής, τα μάτια σου είναι καρφωμένα στην έξοδο της καμπής και στο μυαλό σου είναι πώς θα στρίψεις με τη βέλτιστη γραμμή.. το αγγελάκι που μετά από μια λάμψη καταφέρνει να ξεκολλήσει από πάνω σου τον μεσήλικα κύριο που προσπαθεί να σε στραγγαλίσει, σε ενημερώνει ότι πάνω στην 'γραμμάτη' προσπάθειά σου ΜΑΛΛΟΝ δεν πρόσεξες το γκρι αυτοκίνητο (πάνω στον γκρι δρόμο, δίπλα στο γκρι στηθαίο), που πήγαινε αμέριμνο στη μεσαία...
-
Προσπαθείς να μας πείσεις ότι έχεις την εμπειρία, τη γνώση, τα @@ να ΚΡΙΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ότι ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ να πηγαίνεις όπως θέλεις, χωρίς να αναγνωρίζεις όρια κλπ. Γι` αυτό λέμε ότι στην Ελλάδα 'ό,τι δηλώσεις είσαι'..
-
Η άποψη ότι είσαι περισσότερο προσεκτικός όταν πας γρήγορα είναι το λιγότερο αστεία. Όταν ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΣΟΥ αυξάνεις την επικινδυνότητα της οδήγησής σου, σίγουρα ΔΕΝ είσαι πιο προσεκτικός!! Αφού, όταν είσαι πιο προσεκτικός, το κάνεις ΓΙΑ ΝΑ και τείνεις ΝΑ κάνεις λιγότερο επικίνδυνη οδήγηση! Με απλά λόγια, δεν μπορείς να λες ότι πηγαίνεις ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ για να είσαι.. ΠΙΟ ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ!!!
Τέλος, να πω ότι πραγματικά δεν θέλω να θίξω κανέναν, προσπαθώ να θέσω κάποια πράγματα στη σωστή τους βάση, και όχι στη βάση που επιθυμούν κάποιοι.
ΥΓ: Έχουμε οδηγούς Φ1 στο 4ΤΦ;;
-
-
διυλιζετε τον κονωπα και καταπινετε την καμηλο.....
οσο για τα σχολια...
ενα αλληγορικο παραδειγμα...
ολοι μπορουμε να λεμε οτι ειμαστε καλοι στο σεξ
αυτή ομως που ξερει για το αν ειμαστε καλοι ειναι μονο η γυναικα με την οποια ερχομαστε σε επαφη....
αλλο κανω σεξ στην πραξη και αλλο στην θεωρια
στην 8εωρια μπορει να ακολου8ουμε καταγραμμα τις οδηγιες του Ασκιτη
αλλα στην πραξη μπορει να ειμαστε σαν μοσχαρια....το καλυτερο ειναι να μπορουμε να κατανοουμε την θεωρια και να την προσαρμοζουμε στην πραξη αναλογα με τις συνθηκες....
i rest my case
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Φίλε μου Hannibal,- Μάλλον δεν σου έχει τύχει να σου σκάσει λάστιχο με 200. Συνάδελφός μου μου διηγούνταν την εμπειρία του: Ήταν στην ευθεία της Τρίπολης, όπου κατά παράδοση τελίκιαζε το Γκολφ III GT του, δηλαδή με περίπου 210 κοντέρ. Όπως χαρακτηριστικά μου είπε, το αυτοκίνητο έκανε μια πολύ απότομη κίνηση και μόλις και μετά βίας κατάφερε να το κρατήσει στην ευθεία και να σταματήσει. Αφού σταμάτησε και έριξε μια ματιά στο διαλυμένο λάστιχο, ευχαρίστησε το Θεό που σώθηκε... Η ομαλή συμπεριφορά των tubeless λάστιχων πάει περίπατο όταν οι ταχύτητες είναι μεγάλες και οι θερμοκρασίες τους είναι υψηλές - όπως μετά από αρκετή ώρα στην εθνική.
Εγω σου εγραψα το τι γινεται με την το καρφακι.... Ο φιλος σου ομως δεν ξερει απο τι μπορει να του εσκασε το λαστιχο ουτε σε τι κατασταση ηταν τα ελαστικα, ουτε ουτε ουτε...... Παλι υπαρχουνε και αλλοι παραγοντες....
- Πηγαίνεις με 200++, είσαι σε μια μεσαία καμπή της εθνικής, τα μάτια σου είναι καρφωμένα στην έξοδο της καμπής και στο μυαλό σου είναι πώς θα στρίψεις με τη βέλτιστη γραμμή.. το αγγελάκι που μετά από μια λάμψη καταφέρνει να ξεκολλήσει από πάνω σου τον μεσήλικα κύριο που προσπαθεί να σε στραγγαλίσει, σε ενημερώνει ότι πάνω στην 'γραμμάτη' προσπάθειά σου ΜΑΛΛΟΝ δεν πρόσεξες το γκρι αυτοκίνητο (πάνω στον γκρι δρόμο, δίπλα στο γκρι στηθαίο), που πήγαινε αμέριμνο στη μεσαία...
αφου ειναι στην μεσαια πως γινεται να ειναι διπλα στο γκρι στηθαιο.... Ακαταλληλο παραδειγμα... Αν ειναι μονο τα 2 πρςτα δεδομενα αν η καμπη ειναι τοσο μεγαλης διαρκειας ωστε να μην εχεις ορατοτητα δεν νομιζω κανενας νοημων ανθρωπος να την περασει με 200++ οπως γραφεις....
- Προσπαθείς να μας πείσεις ότι έχεις την εμπειρία, τη γνώση, τα @@ να ΚΡΙΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ότι ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ να πηγαίνεις όπως θέλεις, χωρίς να αναγνωρίζεις όρια κλπ. Γι` αυτό λέμε ότι στην Ελλάδα 'ό,τι δηλώσεις είσαι'..
Eγω δεν προσπαθω να πεισω κανεναν... ουτε λεω το τι ειμαι.... Το παλμαρε και το βιογραφικο μου μιλαει απο μονο του.... Οσο για τα ορια αναγνωριζω αυτα που πρεπει να τηρησω για την ασφαλεια την δικια μου και τον αλλων, οπου υπαρχει πραγματικος κινδυνος και οχι οπου ειναι γελοια για τις υπαρχουσες συνθηκες.
Η οψη ότι είσαι περισσότερο προσεκτικός όταν πας γρήγορα είναι το λιγότερο αστεία. Όταν ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΣΟΥ αυξάνεις την επικινδυνότητα της οδήγησής σου, σίγουρα ΔΕΝ είσαι πιο προσεκτικός!! Αφού, όταν είσαι πιο προσεκτικός, το κάνεις ΓΙΑ ΝΑ και τείνεις ΝΑ κάνεις λιγότερο επικίνδυνη οδήγηση! Με απλά λόγια, δεν μπορείς να λες ότι πηγαίνεις ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ για να είσαι.. ΠΙΟ ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ!!!
Δεν θα σχολιασω..... Να σου φερω ενα απλο παραδειγμα..... Εισαι μεσα σε μια πιστα και εχεις υψηλες ταχυτητες.... Κυνηγας τον μπροστινο σου και ψαχνεις να δεις σε ποιο σημειο σε παιρνει να τον περασεις καθαρα χωρις να τον ακουμπησεις... Ποτε θα το καταφερεις? αν εισαι συγκεντρωμενος η αδιαφορος?
Οποτε Παρε αυτο το παραδειγμα και προσαρμοσαι το στους δημοσιους δρομους. Ποτε εισαι ποιο συγκεντρωμενος? Οταν πασ χαλαρα σκεφτομενος τα προβληματα της δουλειας σου η μιλωντας με τον συνοδηγο σου η αν εχει αναπτυξει μια μεγαλη ταχυτητα και το μονο που σκεφτεσαι λογο αδρεναλινης ειναι αυτο που κανεις εκεινη την στιγμη?(δηλαδη το οτι οδηγεις και πρεπει να εισαι focused μονο σε αυτο που κανεις...)Τέλος, να πω ότι πραγματικά δεν θέλω να θίξω κανέναν, προσπαθώ να θέσω κάποια πράγματα στη σωστή τους βάση, και όχι στη βάση που επιθυμούν κάποιοι.
Δεν θες αλλα το κανεις με τι σποντες που πετας..... Και μην παραδεχομενος κατι που ισως καποιος αλλος να γνωριζει παραπανω η να εχει καποιες εμπειριες παραπανω... Μαλλον μιλας με εμπειριες αλλων (οπως το παραδειγμα με τον φιλο σου) και οχι με δικες σου.
ΥΓ: Έχουμε οδηγούς Φ1 στο 4ΤΦ;;
Που ξερεις? Ισως.....
-
MAD-MAX-13, ναι, ξεκούρασέ τη γιατί ετοιμάζεται να σωριαστεί χάμω.
Μα είναι δυνατόν να γράφονται τόσα πράγματα και η απάντηση να είναι γενικολογίες περί θεωρίας και πράξης;
-
Δεν θα σχολιασω..... Να σου φερω ενα απλο παραδειγμα..... Εισαι μεσα σε μια πιστα και εχεις υψηλες ταχυτητες.... Κυνηγας τον μπροστινο σου και ψαχνεις να δεις σε ποιο σημειο σε παιρνει να τον περασεις καθαρα χωρις να τον ακουμπησεις... Ποτε θα το καταφερεις? αν εισαι συγκεντρωμενος η αδιαφορος?
Οποτε Παρε αυτο το παραδειγμα και προσαρμοσαι το στους δημοσιους δρομους. Ποτε εισαι ποιο συγκεντρωμενος? Οταν πασ χαλαρα σκεφτομενος τα προβληματα της δουλειας σου η μιλωντας με τον συνοδηγο σου η αν εχει αναπτυξει μια μεγαλη ταχυτητα και το μονο που σκεφτεσαι λογο αδρεναλινης ειναι αυτο που κανεις εκεινη την στιγμη?(δηλαδη το οτι οδηγεις και πρεπει να εισαι focused μονο σε αυτο που κανεις...)Αγώνας: 'Πρέπει να τον περάσω, χωράω; Όχι.. Χωράω; Όχι.. Χωράω!! Γκάζι!!! ΜΠΑΜ... Όχι ρε γμτ... ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!'
Δρόμος: 'Πρέπει να τον περάσω, χωράω; Όχι.. Χωράω!! Γκάζι!!! ΜΠΑΜ... Ποιός είναι ο σεβάσμιος κύριος με τη γενειάδα μπροστά σε αυτή την πύλη;;'
Η σύγκριση και τα συμπεράσματα δικά σου..
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
MAD-MAX-13, ναι, ξεκούρασέ τη γιατί ετοιμάζεται να σωριαστεί χάμω.Μα είναι δυνατόν να γράφονται τόσα πράγματα και η απάντηση να είναι γενικολογίες περί θεωρίας και πράξης;
νομιζα οτι απλα ειχαμε διαφορετικες αποψεις
αλλα με την παραπανω σου απαντηση μου δινεις την εντυπωση οτι εισαι πεζος, κοντοφθαλμος, με παρωπιδες μα πανω απο ολα ελαφρυς.....
οσο για το ''ξεκουρασε τη....'' που ειπες....για αλλη μια φορα αποδεικνυεις το 8εατρικο ρολο που παιζεις προσπαθωντας να παραστησεις κατι το οποιο οχι μονο δεν εισαι αλλα ουτε ξερεις τις βασικες αρχες που διεπουν εναν τετοιο ρολο-χαρακτηρα
-
γιατι πρεπει παντα ο γρηγορος να εχει την απαιτηση απο εναν που κινειτε νομιμα να κανει στην ακρη;μιλατε λες και επειδη εσεις πατε με 200 πρεπει ολοι οι αλλοι να προσαρμοστουν στην ταχυτητα σας.με λιγα λογια να μην εμφανιστουν μπροστα σας.εφοσων εσυ παρανομεις τρεχοντας με 180 και 200 πως απαιτεις απο τον αλλον να καταλαβει την ταχυτητα σου;
ο δρομος δεν ειναι δικος σας.τον μοιραζεστε με αλλους.και εφοσων υπαρχουν καποιοι κανονες ΠΡΕΠΕΙ να τους τηρειτε.
οταν δεν το κανετε δεν εχετε κανενα δικαιωμα να απαιτειτε τιποτα.
εμενα η προθεση μου να βγω ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ.η προσπεραση βαση ΚΟΚ νομιμη.δεν ξαναεκανα ποτε κατι παρομοιο και ουτε θα ξανακανω επειδη υπαρχουν τοσοι ανεγκεφαλοι στο δρομο που δεν εχουν ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ.δειτε λιγο στα νεκροταφεια ποσα νεαρα παιδια υπαρχουν λογων τροχαιων.στις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ περιπτωσεις λογω ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗς ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ.
οσο πιο πολυ εμπειρεια εχεις στο δρομο,οσο πιο πολλα εχεις ζησει,απροοπτες καταστασεις στο δρομο,τοσο πιο ηρεμα οδηγας.εκτος αν εισαι εντελως στη κοσμαρα σου.
και μην αρχισετε παλι:εσυ τι μιλας ρε φιλε που πηγες να σκοτωσεις το φουκαρα.μου τα ψαλατε αναλυτικοτατα στις προηγουμενες σελιδες.
αλλα αν ζησετε λιγο στο δρομο και δειτε τι μπορει να γινει δεν θα τρεχατε ποτε στην εθνικη οδο με 200.ΤΟ ΚΑΚΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. -
Οποτε Παρε αυτο το παραδειγμα και προσαρμοσαι το στους δημοσιους δρομους. Ποτε εισαι ποιο συγκεντρωμενος? Οταν πασ χαλαρα σκεφτομενος τα προβληματα της δουλειας σου η μιλωντας με τον συνοδηγο σου η αν εχει αναπτυξει μια μεγαλη ταχυτητα και το μονο που σκεφτεσαι λογο αδρεναλινης ειναι αυτο που κανεις εκεινη την στιγμη?(δηλαδη το οτι οδηγεις και πρεπει να εισαι focused μονο σε αυτο που κανεις...)Αγώνας: 'Πρέπει να τον περάσω, χωράω; Όχι.. Χωράω; Όχι.. Χωράω!! Γκάζι!!! ΜΠΑΜ... Όχι ρε γμτ... ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!'
Δρόμος: 'Πρέπει να τον περάσω, χωράω; Όχι.. Χωράω!! Γκάζι!!! ΜΠΑΜ... Ποιός είναι ο σεβάσμιος κύριος με τη γενειάδα μπροστά σε αυτή την πύλη;;'
Ρε φιλε μου για αυτο σου ειπα ΚΑΘΑΡΑ χωρις να τον ακουμπησεις για να προλαβω αυτο που απαντησες. Και φανταστικα οτι οταν σου ειπα προσαρμοσε το στους δημοσιους δρομους, φανταστικα οτι θα εβαζες στο παραδειγμα νοημων ανθρωπους και οχι Sunday Drivers.....
-
εν μερη εχεις δικιο
παραμερισες ομως ενα στοιχειο ουσιας
στον αγωνα πας 10/10
στο δρομο δεν περνας ποτε τα 8-9/10 -
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
στον αγωνα πας 10/10
στο δρομο δεν περνας ποτε τα 8-9/10Δικά σου ή του αυτοκινήτου?
-
ειναι συνδυασμος και των 2
προσωπικα μιλαω για τις δικες μου δυνατοτητες μιας και εχω συναισθηση οτι οι δυνατοτητες του αυτοκινητου βρισκονται σε υψηλοτερα επιπεδα απο τις δικες μου
το προβλημα 8α ηταν αν οι οδηγικες δυνατοτητες ηταν υψηλοτερες απο του αυτοκινητου....
ομως ο ορος οδηγικη ικανοτητα περιεχει και την γνωση των οριων ενος αυτοκινητου....
[Διάσπαση]Η προσπέραση του Kasel. Περί προσπέρασης γενικώς