-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
οταν οδηγας με φουλ ταχυτητα ΝΑΙ εισαι.αν οδηγας με νορμαλ ταχυτητα μπορεις πολυ πιο ανετα και γρηγορα να προλαβεις κατι,π.χ. μια νταλικα που θα βγει για προσπεραση.λεω τωρα.
θα σου πω μια φαση που ετυχε στο πατερα ενος φιλου μου πριν μερικα χρονια.
πηγαινε απο κατερινη προς θεσσαλονικη,νωρις τα ξημερωματα.χειμωνας και νυχτα.σε καποιο σημειο μετα το μακρυγιαλο ειχε ντελαπαρει μια νταλικα και εκλεισε καθετα το δρομο.και μην αρχισετε παλι τα περι νταλικας.στο σημειο εκεινο ηταν στροφουλα.ο πατερας του παιδιου ετρεχε με το αμαξι 200 και κατι.οταν ειδε τη νταλικα μπροστα του,η οποια θα ειχε ντελαπαρει λιγα λεπτα πριν,ηταν τοσο μεγαλη η ταχυτητα του που δεν προλαβε να σταματησει και επεσε πανω της.τωρα ειναι σε αναπηρικο καροτσακι επειδη τσακιστηκε η μεση του.
αυτα μου τα ειπε ο φιλος μου,στον οποιο τα ειπε ο ιδιος ο πατερας του.
μου ειπε οτι αν πηγαινε συμφωνα με το οριο,δηλαδη 120,ακομα και με 150 θα προλαβαινε καπως να σταματησει χωρις να παθει τιποτα ο ιδιος.και ουτε ζωνη φορουσε βεβαια.
οποτε φιλε ικαρ ναι,αν πας συνεχως με 200 στην αριστερη λωριδα,καποια στιγμη θα γινει κατι.μακαρι να μην συμβει ποτε.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΛΗ ΣΟΥ ΤΗ ΖΩΗ.ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.Με αυτή τη λογική δε θα έπρεπε καν να βγαίνουμε από το σπίτι...
-
Δηλαδή αν δεν βγούμε από το σπίτι τρέχοντας σαν κατοστάρηδες αλλά περπατώντας απλώς γρήγορα θα μας μείνει κουσούρι ή δεν θα διασκεδάσουμε αρκούντως;
-
Δε με κατάλαβες. Φέρνει ένα παράδειγμα στο οποίο δε φταίει μόνο η ταχύτητα για να μας δείξει πόσο κακό πράγμα είναι να τρέχουμε και ότι μπορεί να συμβεί μπροστά μας το οτιδήποτε.
Με αυτή τη λογική δηλάδη του να σκεφτόμαστε πάντα ότι μπορεί να συμβεί το χειρότερο δε θα έπρεπε καν να βγαίνουμε έξω αφού με το που βγούμε μπορεί να πέσει ένας μετεωρίτης πάνω μας και να μας σκοτώσει. -
Ρε παιδιά..δεν είπε ο άνθρωπος ότι όποιος κινείται στο δρόμο πρέπει να ξέρει να εφαρμόζει trailbraking και μύτη τακούνι!
Να μπορεί να καταλάβει όμως αν προλαβαίνει να αλλάξει λωρίδα χωρίς να ενοχλήσει όσους κινούνται ήδη μέσα σε αυτήν είναι κάτι πάρα πολύ βασικό!
Τόσοι το είπαν κ είναι πολύ απλό και θεμελιώδες για να κινείται κανείς με ασφάλεια στο δρόμο!
Κοιτάς μια..βλέπεις μια κουκίδα..δεν έχεις την απορία με πόσα σε πλισιάζει αυτή η κουκίδα?
Αν μέχρι να ξανακοιτάξεις η κουκίδα έχει γινεί αυτοκίνητο σημαίνει ότι έρχεται πολύ γρήγορα.
Άρα άστη να πάει στο καλό..και μόλις σε περάσει άλλαξε λωρίδα. -
Με την ίδια λογική ο άλλος που στρίβοντας μπαίνει στη λωρίδα σου θα σου πει..ε δεν είμαι και οδηγός αγώνων πως κάνεις έτσι..μισό μέτρο απ τη λωρίδα σου πήρα.
Ο άλλος που ανοίγει την πόρτα χωρίς να κοιτάξει αν έρχεται κανέις θα πει..
πριν λίγο που κοίταξα δεν ερχόταν κανείς..από που πετάχτηκες εσύ.
Ο τρίτος που παραβιάζει στοπ θα πει..με τόσες σκοτούρες στο μυαλό μου θες και να προσέχω τα σήματα?
κλπ κλπ κλπ -
Kαι χωρίς καμία ειρωνία και εντελώς φιλικά,κάποια απ'όσα λες φίλε manosk (δεν ξέρω να κάνω και quote)μου φέρνουν στο μυαλό το τέλος της αυτοκίνησης.
Τα αυτοκίνητα θα ελέγχονται απο υπολογιστές,θα υπάρχουν αυστηρά για μετακίνηση και μόνο,και κάθε παράβαση στα όρια ταχύτητας κ γενικότερα θα γίνεται άμεσα αντιληπτή απο κεντρικό υπολογιστή.
Απρόοπτα υπάρχουν κ πάντα θα υπάρχουν.
Γι'αυτό όσο οδηγούμε προσέχουμε.
Αλλά το να σε ενοχλεί τόσο μια γρήγορη βόλτα σε έρημο δρόμο με στροφές δεν το φανταζόμουν.Το αυτοκίνητο για μένα δν είναι μέσο μετακίνησης.
Και με όσα λες δεν νομίζω να αφήνεις περιθώρια σε οδήγηση που μπορεί να ευχαριστήσει-διασκεδάσει.Δεν σου επιτίθομαι..απλά εκφράζω τη γνώμη μου.
Για να γράφεις εδώ φαντάζομαι σου αρέσουν τα αυτοκίνητα και η οδήγηση.
Οι απόψεις σου όμως δεν αφήνουν κ πολλά περιθώρια για να ευχαριστηθεί κανείς το αυτοκίνητό του και την οδήγηση γενικότερα. -
στην αμερική λενε ειναι ετοιμο ενα συστημα που τα αμάξια θα κινουνται από μονα τους πανω σε 'ραγες' (στις εθνικές οδούς ε)
δε θα περνάνε ποτέ το όριο και θα ελέγχουν τα πάντα.
Προσωπικά θα μου άρεσε κάτι τέτοιο (το πόσο θα το συνήθιζα είναι αλλο θεμα) γιατι πολύ απλά αν εγώ θα επρεπε να κάνω μέρα παρά μερα πολλα χλμ, θα προτιμούσα να μην ξοδευα τοσο άδοξα αυτες τις ωρες.
ΚΑι από ο,τι ξερω ειναι ηδη ετοιιμο ενα σύστημα με τα φορτηγά. θα στοιχίζεται το ένα πισω από το άλλο, θα απέχουν ελάχιστα το ένα απο το αλλο και με ειδικά ραντάρ και αισθητήρες θα πηγαίνουν ολα σαν τρενακια.
καζελ είναι λίγες οι ωρες σου σαν τιμωρός.
-
αυτουνου ας πουμε, οτι ωρα και να ειναι, οσο αδειος και να ειναι ο δρομος, του αξιζει ενας καζελ... ελεος... δειτε τι κανει...
-
'αυτό ήθελα να δει ο κόσμος'
-
ποιος ειναι αυτός ο Κάζελ ρε παιδιά;
-
Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
Youtube Videoαυτουνου ας πουμε, οτι ωρα και να ειναι, οσο αδειος και να ειναι ο δρομος, του αξιζει ενας καζελ... ελεος... δειτε τι κανει...
Εχω τραβηξει και εγω ενα τετοιο βιντεακι αλλα μεχρι 260 και πισω μου κολλημενο ενα Forester.... αλλα δεν το ανεβαζω γιατι μπορει να με πετυχει ο κασελ στο δρομο
-
@cliodriver, @aserf κλπ κλπ
ο ιδιος ΚΟΚ βασει του οποιου μας βγαζετε αχρηστους, επικινδυνους κλπ κλπ. σας βγαζει και εσας λαθος οδηγους. Αν ειναι λαθος μου να πηγαινω με 200 στην αδεια αριστερη λωριδα (οσο ειναι αδεια), αλλο τοσο λαθος ειστε και εσεις που βγηκατε χωρις να καταλαβετε οτι ερχομαι με τοσα. Ειτε σας αρεσει ειτε οχι, ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΔΕΝ απαιτουμε να προσαρμοστειτε στις κ@υλες μας, αλλα στον ΚΟΚ. Φυσικα οπως καθε λογικος και εξυπνος ανθρωπος, χρησιμοποιουμε τον ΚΟΚ (οπως και καθε νομο) ετσι οπως μας συμφερει. Το βασικο θεμα ομως ειναι οτι ΠΟΥΘΕΝΑ στον ΚΟΚ δεν λεει οτι αμα ο αλλος παει παρανομα γρηγορα, τοτε σταματας να εισαι υποχρεωμενος να περιμενεις εσυ εκεινον και οχι εκεινος εσενα...
παω για δουλεια, θα γραψω πιο αναλυτικα αμα δεν εχω ψοφησει απο κουραση μεχρι το βραδυ.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
@spiros
Στο ότι η πρώτη σου απάντηση στο ερώτημα που έθεσα στη σελίδα 290 τελείωνε με τη φράση: 'αν καποιος δεν μπορεις να μαθει να οδηγει σωστα, ας μεινει σπιτι του!' και η οποία σχολίαζε αυτούς που δε μπορούν να αντιληφθούν εύκολα εάν το αυτοκίνητο που βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση έρχεται με 140, με 170 ή με 200. Ήταν ή δεν ήταν ιδιαίτερα απόλυτη; Με συγχωρείς αλλά από εκείνη τη στιγμή πώς ήθελες να διατηρήσω την ψυχραιμία μου; Γενικά δεν είμαι απόλυτος άνθρωπος, μ' αρέσει ο διάλογος και μ' αρέσει να καταλογίζονται δικαίως οι ευθύνες. Η πρόταση αυτή όμως καταλόγιζε εξαρχής όλες τις ευθύνες σ' αυτόν που βγήκε αριστερά και θεωρούσε χωρίς ευθύνη τον κινούμενο στην αριστερή λωρίδα με απαγορευτικές ταχύτητες.
Θεωρώ λοιπόν ότι η πρόταση αυτή ήταν προσβλητική μιας και όλοι οι οδηγοί δεν έχουν τις ίδες ικανότητες χωρίς αυτό να τους κάνει απαραίτητα και επικίνδυνους.
Και για να εξηγηθώ δεν αναφερόμουν προσωπικά σε μένα αλλά σε ένα γενικότερο φαινόμενο το οποίο φυσικά μου έχει συμβεί και εμένα κάποιες φορές. Είναι γεγονός άλλωστε ότι άλλοτε είναι πιο εύκολο να αντιληφθείς ότι κάποιος έρχεται πατημένος και άλλοτε μπορεί και να μη σου γίνει άμεσα αντιληπτό λόγω των γενικότερων συνθηκών του δρόμου (στροφές, υπόλοιπα κινούμενα αυτοκίνητα, κτλ). Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σε 'κρεμάσει'ο ερχόμενος με τέρμα γκάζι ή ότι πρέπει να υποστεί στωϊκά αυτή την επιβράδυνση μιας και κανείς δεν κινδύνεψε και αφού σε προσπεράσει να επιταχύνει εκ νέου;Να τα ξαναπω παλι?
Ειπαμε, δυσκολη και επικινδυνη η οδηγηση! Εαν δεν ηταν ετσι, δε θα ειχαμε 2500 νεκρους καθε χρονο στην Ελλαδα. Με βαση αυτο λοιπον θα πρεπει ολοι να βοηθησουμε ωστε να κυκλοφορουμε με ασφαλεια.
Το κρατος να εκπαιδευει σωστα, οι οδηγοι να ειναι πειθαρχημενοι και να σεβονται τους γυρω τους κτλ κτλ...Δεν ειναι φασιστικο ουτε ελιτιστικο να πεις οτι ανθρωποι οι οποιοι δεν εχουν τις απαραιτητες ικανοτητες ΔΕΝ πρεπει οδηγουν! Εχεις δει ποτε πιλοτο αεροπλανου να ειναι μερικως-ικανος? Το φανταζεσαι? Θα εμπαινες σε ενα τετοιο αεροπλανο? Φανταζεσαι να σου ελεγε οτι 'ξερω να το απογειωνω, αλλα στην προσγειωση δεν ειμαι και τοσο καλος ή αμα βρεχει εχω γενικα προβλημα'!!
Δεν λεμε να εχουν ολοι τις ικανοτητες οδηγου αγωνων, ομως ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ θα πρεπει να πληρουν καποια στανταρτς. Αναμεσα σε αυτα ειναι και το να μπορεις να καταλαβεις ΠΟΤΕ και ΠΩΣ θα κανεις (ή ΔΕΝ θα κανεις) καποια προσπεραση. Αυτα δεν τα μαθαινεις ισως σε μια σχολη οδηγων, αλλα ειναι πολυ σημαντικο. Ειδικα σημερα που τα αυτοκινητα ειναι πιο γρηγορα απο οτι πριν 20 χρονια και οι δρομοι παραμενουν στα ιδια χαλια...
Ε λοιπον, ειμαι απολυτος σε αυτο. Οτι αυτοι οι οποιοι ΔΕΝ ξερουν να οδηγουν, ΔΕΝ πρεπει και να οδηγουν! Που ειναι το παραλογο?
Απο την αλλη, αυτος που παει 'αερα' οπουδηποτε ειναι εξισου επικινδυνος! Αυτονοητο δεν ειναι? Ο καλος οδηγος προσαρμοζει την ταχυτητα του αναλογα με: συνθηκες του δρομου, κινηση, ορατοτητα, αυτοκινητο που εχει, διαθεση, κοπωση κτλ κτλ.
Αυτο που λειπει απο τους δρομους μας ειναι ΣΕΒΑΣΜΟΣ.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
lkar
To πρόβλημα είναι ότι συμπεριφέρεσαι στο δρόμο λες και όλα είναι προκαθορισμένα και δεν υπάρχουν απρόοπτα ή λανθασμένες αντιδράσεις. Σκέφτομαι πόσοι Έλληνες έχουν βρεθεί ενώπιον του Αγ. Πέτρου ωρυόμενοι για τη βλακεία του άλλου. Αν ήμουν εγώ Άγ. Πέτρος θα τους απαντούσα:
'Αφού εκείνος ήταν 100% βλάκας κι εσύ 100% έξυπνος, πώς γίνεται να είσαι 100% νεκρός;' (κλεμμένο αλλά ωραίο)Κι ο άλλος μπήκε ανάποδα στην ΑΟ, να την καταργήσουμε; Να πηγαίνουμε με 79; 80; 81; Με 200 μπορεί να τον είχες περάσει αέρα και να μην είχε καταλάβει τίποτα, με 100 να τράκαρες και με 99 να τα βλέπες όλα. Σχετικά είναι.
Με το τι μπορεί να σου τύχει, δεν βγαίνεις από το σπίτι σου
-
@kacey,@lkar,@spiros
Στο http://www.youtube.com/watch?v=PCsqHDwL ... ch=malakas του karabouzouklis πάλι θα έφταιγε αυτός που θα έβγαινε στην αριστερή για προσπέραση; Με συγχωρείτε δηλαδή αλλά αν επειδή δε ξέρω τι σημαίνουν 340 χλμ/ώρα θεωρούμαι κακός οδηγος τότε όντως πρέπει να παραδώσω το δίπλωμά μου και να αρχίσω να κυκλοφορώ με ΚΤΕΛ...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
@kacey,@lkar,@spirosΣτο http://www.youtube.com/watch?v=PCsqHDwL ... ch=malakas του karabouzouklis πάλι θα έφταιγε αυτός που θα έβγαινε στην αριστερή για προσπέραση; Με συγχωρείτε δηλαδή αλλά αν επειδή δε ξέρω τι σημαίνουν 340 χλμ/ώρα θεωρούμαι κακός οδηγος τότε όντως πρέπει να παραδώσω το δίπλωμά μου και να αρχίσω να κυκλοφορώ με ΚΤΕΛ...
Συγνωμη, αλλα αυτος που πηγαινει βραδυ με 340*, απλα εγληματει. Μην τα ισοπεδωνουμε ολα!
- η πλακα ειναι οτι ο συνοδηγος ειναι φιλος μου, για την ακριβεια γνωστος μου! Προφανως και δεν εγκρινω τετοιες ενεργειες.
-
οπως ειπαμε με υπερβολικες ταχυτητες το κακο μπορει να γινει ΜΙΑ φορα μονο.αλλα τοτε θα ειναι και η τελευταια.
λετε αυτοι που βαλαν το οριο ταχυτητας,και αυτο συμβαινει σε ολο το κοσμο,να ειναι βλακες;
αλλιως προλαβαινεις κατι απροοπτο με 120 και αλλιως με 200.
οι πιθανοτητες να παθεις κατι αν πηγαινεις με νορμαλ ταχυτητα ειναι πολυ λιγοτερες απο οτι αν τρεχεις σαν παλαβος.
ο ανθρωπος που εμεινε στο καροτσακι,45 χρονων,μια ζωη ετρεχε.ΜΙΑ φορα του ετυχε αυτο.και εμεινε αναπηρος.και παλι τυχερος ηταν.
ο τυπος που πηγαινε με 340 στο βιντεακι πριν ειναι ο κλασσικος φονιας.340!!!!!!! σε δημοσιο δρομο ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ ΚΙΟΛΑΣ.μαγκια ε;ο απολυτος αρχοντας του δρομου.τι να του πουν τωρα τα πορσε και τα φερραρι.και μετα σου λενε,αν καρφωθει πουθενα,εφταιγε ο δρομος,εφταιγε η νταλικα που βρεθηκε μπροστα του,εφταιγε ο σκυλος που βρεθηκε μπροστα του και τα εχασε και εγινε ιπταμενος. -
-
Υπάρχει ένα όριο στο πόσο μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον ΚΟΚ όπως μας συμφέρει. Στο αρχικό μου ποστ δεν ανέφερα ΠΟΥΘΕΝΑ ότι οι αργοί ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να εξετάζουν / κοιτάζουν / βεβαιώνονται πριν βγουν αριστερά. Αλλά δεν φτάνει που ερμηνεύουμε τον ΚΟΚ όπως μας αρέσει, ερμηνεύουμε και τα λεγόμενα των άλλων όπως μας αρέσει!
Φυσικά λοιπόν ΠΡΕΠΕΙ να κοιτάζουμε δυο και τρεις φορές πριν βγούμε. Στο βασικό ερώτημα όμως κανείς από τους γΛήγορους δεν απάντησε: ΠΩΣ ο ΜΕΣΟΣ οδηγός - αυτός που πρέπει να πηγαίνει με το ΚΤΕΛ κατά μερικούς - θα εκτιμήσει την ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ υψηλότερη του νομίμου ορίου ταχύτητά σας;; Εκπαιδεύτηκε να αναγνωρίζει ταχύτητες 180, 200, 200+;; Είδε ποτέ στη διάρκεια της εκπαίδευσής του όχημα να πηγαίνει με τέτοιες ταχύτητες;; Του έδειξε ποτέ κανένας δάσκαλος βίντεο με οχήματα να κινούνται με 200άρες και να του ανέλυσε ειδικές τεχνικές για τον υπολογισμό της ταχύτητας και του διαθέσιμου χρόνου;; ΟΧΙ!
Είναι λοιπόν εγκληματίας αυτός που θα βγει έχοντας την εντύπωση - βάσει της νομίμου εκπαιδεύσεώς του - ότι 'τον παίρνει', ή αυτός που έχει γράψει στα παπ@ρια του όρια και λοιπές 'τέτοιες μ@λ@κίες', έχει αυτοκριθεί και αυτοανακυρηχθεί ως 'υπεροδηγός' ('το ελέγχω', 'ξέρω εγώ', 'έχω χέρια', 'έχω αμάξι', κλπ) και ενεργεί ως μαινόμενος ταύρος σε υαλοπωλείο;;
Ας απαντήσει κάποιος γΛήγορος ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ και όχι ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Να τα ξαναπω παλι?
Ειπαμε, δυσκολη και επικινδυνη η οδηγηση! Εαν δεν ηταν ετσι, δε θα ειχαμε 2500 νεκρους καθε χρονο στην Ελλαδα. Με βαση αυτο λοιπον θα πρεπει ολοι να βοηθησουμε ωστε να κυκλοφορουμε με ασφαλεια.
Το κρατος να εκπαιδευει σωστα, οι οδηγοι να ειναι πειθαρχημενοι και να σεβονται τους γυρω τους κτλ κτλ...Δεν ειναι φασιστικο ουτε ελιτιστικο να πεις οτι ανθρωποι οι οποιοι δεν εχουν τις απαραιτητες ικανοτητες ΔΕΝ πρεπει οδηγουν! Εχεις δει ποτε πιλοτο αεροπλανου να ειναι μερικως-ικανος? Το φανταζεσαι? Θα εμπαινες σε ενα τετοιο αεροπλανο? Φανταζεσαι να σου ελεγε οτι 'ξερω να το απογειωνω, αλλα στην προσγειωση δεν ειμαι και τοσο καλος ή αμα βρεχει εχω γενικα προβλημα'!!
Δεν λεμε να εχουν ολοι τις ικανοτητες οδηγου αγωνων, ομως ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ θα πρεπει να πληρουν καποια στανταρτς. Αναμεσα σε αυτα ειναι και το να μπορεις να καταλαβεις ΠΟΤΕ και ΠΩΣ θα κανεις (ή ΔΕΝ θα κανεις) καποια προσπεραση. Αυτα δεν τα μαθαινεις ισως σε μια σχολη οδηγων, αλλα ειναι πολυ σημαντικο. Ειδικα σημερα που τα αυτοκινητα ειναι πιο γρηγορα απο οτι πριν 20 χρονια και οι δρομοι παραμενουν στα ιδια χαλια...
Ε λοιπον, ειμαι απολυτος σε αυτο. Οτι αυτοι οι οποιοι ΔΕΝ ξερουν να οδηγουν, ΔΕΝ πρεπει και να οδηγουν! Που ειναι το παραλογο?
Απο την αλλη, αυτος που παει 'αερα' οπουδηποτε ειναι εξισου επικινδυνος! Αυτονοητο δεν ειναι? Ο καλος οδηγος προσαρμοζει την ταχυτητα του αναλογα με: συνθηκες του δρομου, κινηση, ορατοτητα, αυτοκινητο που εχει, διαθεση, κοπωση κτλ κτλ.
Αυτο που λειπει απο τους δρομους μας ειναι ΣΕΒΑΣΜΟΣ.
Έχετε αναλογιστεί ποιοι είναι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τους δρόμους; Είναι ένα μικρό ποσοστό που θεωρεί το αυτοκίνητο κάτι παραπάνω από μέσο μεταφοράς και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που το θεωρεί ΜΟΝΟ μέσο μεταφοράς. Εκτός από τους Kacey, Spiros, lkar, κτλ κυκλοφορούν και ο μπαρμπα-Γιάννης, ο μπαρμπα-Μήτσος, η κυρά-Μαρία, ο Δημητράκης, κτλ. Πολλοί από αυτούς πήραν νομιμότατα το δίπλωμά τους και ξέρουν να κινούνται υπό φυσιολογικές συνθήκες. Καλώς (ή κακώς) κανείς δεν τους έμαθε και δεν απαίτησε να ξέρουν να οδηγούν σε πιο ακραίες καταστάσεις με άλλους οδηγούς να κινούνται με -πολύ- μεγάλες ταχύτητες. Πρακτικά (και λογικά) λοιπόν δεν μπορεί να εφαρμοστεί το σκεπτικό: όσοι δεν ξέρουν (να κινούνται κοντά σε οδηγούς που πηγαίνουν με 200χ.α.ώ.), να μην οδηγούν. Θα έμενε το 1/10 των οδηγών στο δρόμο.
Όσο για το παράδειγμα με τους επαγγελματίες πιλότους αεροπλάνων (σε μεταγωγικά αεροπλάνα) που έφερες, είναι άτοπο γιατί η αντιστοίχηση θα έπρεπε να γίνεται με επαγγελματίες οδηγούς αυτοκινήτων (ταξιτζήδες, οδηγούς λεωφορείων, κτλ.). Το αντίστοιχο του απλού οδηγού αυτοκινήτου είναι ο ερασιτέχνης πιλότος μονοκινητήριου αεροσκάφους. Αλλά, κι αυτός αν περάσει από δίπλα του ένα F16 με 1-2 Mach πολύ πιθανό να τα χάσει ή να μην αντιδράσει εντελώς σωστά. Αυτό δεν τον κάνει μερικώς ικανό (ή ανίκανο) να οδηγεί ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος για να πάει από την Αθήνα στο εξοχικό του στη Ρόδο/Σάμο/κτλ.
Βασικός λόγος ύπαρξης των δημόσιων δρόμων είναι η πραγματοποίηση μεταφορών και όχι η ευχαρίστηση των οδηγών. Πιστεύω ότι με αυτό ως δεδομένο πρέπει να ξεκινάει η οποιαδήποτε συζήτηση!
Υ.Γ.: Κι εγώ τρέχω πολύ αλλά, όπως έχω ξανααναφέρει, δεν απαιτώ από το μέσο οδηγό να μπορεί να καταλάβει πλήρως τις ταχύτητες που κινούμαι (χωρίς να φτάσουμε στο άλλο άκρο, όπου ο μέσος οδηγός δεν έχει καμία επαφή με το περιβάλλον).
[Διάσπαση]Η προσπέραση του Kasel. Περί προσπέρασης γενικώς