-
http://www.autotec.gr/valeo-protectiv-1 ... ko-1l.html
το φοραω τωρα 2.5 χρονια επανω μπορω να πω οτι μπορει να εχω 'ενα δεικτη διαφορα στην ενδειξη προς τα κατω' μπορει και οχι -μιας και ειναι αναισθητος, αλλα σιγουρα καθαρο δοχειο και καθαρη ταπα δοχειου.Τ ψυγειο δεν δινει προσβαση. -
σε συμπυκνωμενο αντιψυκτικο γιατι δεν βαζεις το febi το κιτρινο με κωδικο 02374 σε 1,5λιτρο
-
ουσιαστικες διαφορες?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Εχετε να προτεινετε καποιο καλο συμπυκνωμενο πρασινο αντιψυκτικο? Εβαζα στο αλλο μου αμαξι το bp antifrost G(το αραιωνα οσο ηθελα) ή το BP isocool, τα οποια θεωρουσα πολυ ποιοτικα, τωρα δεν τα βρισκω με τιποτα δεν ξερω γιατι εχουν γινει τοσο δυσευρετα.Total glacelf autosupra. Eιναι και g12 αν δεν κανω λαθος.
-
Μπορουμε να χρησιμοποιουμε γενικοτερα G12/G12+ σε αμαξια που δεν το απαιτουν χωρις καποιο προβλημα? Εγω βαζω G12 οπως ειπα στο favorit επειδη μου το ειπε ο μηχανικος για καλυτερη προστασια.
Τωρα στο αλλο μου αμαξι(hyundai tucson) εχω το bp isocool(δεν απαιτει καποιο ιδιαιτερο αντιψυκτικο ο κατασκευαστης) και εχουν φτασει τα χρονια για αλλαγη. Βαζω αφοβα G12/G12+? Με το σκεπτικο κιολας οτι μενουν 2+ λιτρα μεσα στη μηχανη απο το bp και θα γινει μιξη.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Εχετε να προτεινετε καποιο καλο συμπυκνωμενο πρασινο αντιψυκτικο? Εβαζα στο αλλο μου αμαξι το bp antifrost G(το αραιωνα οσο ηθελα) ή το BP isocool, τα οποια θεωρουσα πολυ ποιοτικα, τωρα δεν τα βρισκω με τιποτα δεν ξερω γιατι εχουν γινει τοσο δυσευρετα.Υπάρχει και αυτό στην Ελλάδα με 25€ νομίζω τα 5 λίτρα premixed 33%
Προσωπική εμπειρία δεν έχω αλλά έχω εμπιστοσύνη στον αντιπρόσωπο καθώς και η μάρκα φαίνεται σοβαρή.
Προς το παρόν μόνο λάδια της έχω βάλει αλλά δεν έχω κάτι να σχολιάσω. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
...Τωρα στο αλλο μου αμαξι(hyundai tucson) εχω το bp isocool(δεν απαιτει καποιο ιδιαιτερο αντιψυκτικο ο κατασκευαστης) και εχουν φτασει τα χρονια για αλλαγη...
http://www.lubricantsonline.co.za/uploads/Isocool CT.pdf
Ένα χρόνο μόνο γράφει το isocool ;!
Thereafter, once a year the cooling system should be drained and refilled with a
fresh charge of BP Isocool CT in the correct proportionsΜήπως δεν μιλάμε για το ίδιο; (εγώ γνώριζα πως αυτά κρατούν 2 χρόνια)
-
Βρήκα και μερικά ακόμα με λίγο ψάξιμο
gmauto -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Μπορουμε να χρησιμοποιουμε γενικοτερα G12/G12+ σε αμαξια που δεν το απαιτουν χωρις καποιο προβλημα? Εγω βαζω G12 οπως ειπα στο favorit επειδη μου το ειπε ο μηχανικος για καλυτερη προστασια.Τωρα στο αλλο μου αμαξι(hyundai tucson) εχω το bp isocool(δεν απαιτει καποιο ιδιαιτερο αντιψυκτικο ο κατασκευαστης) και εχουν φτασει τα χρονια για αλλαγη. Βαζω αφοβα G12/G12+? Με το σκεπτικο κιολας οτι μενουν 2+ λιτρα μεσα στη μηχανη απο το bp και θα γινει μιξη.
ολα αναμειγνυονται μεταξυ τους απλα οπτικα μηπως δεν θα σου αρεσει το χρωμα που θα βγει, αλλα η δουλεια θα γινει
ειδα παγουρι γραφει μονο g12++ το κοκκινο, το αδειασα εντελως περυσι να κανω ανανεωση το κυκλωμα μεχρι πριν ειχα το febi το συμπυκνωμενο το κιτρινο με αναλογια 50/50 χωρις κανενα προβλημα, ειπα να βαλω g12 οπως προτεινει ο κατασκευαστης βρηκα το total glacelf autosupra g12 κατοπιν τηλεφωνικης συννενοησης μου λεει του τελειωσε και θα μου στειλει το valeo protektiv 112 παλι g12 οργανικο-δεν καιει-φθειρει τα κολαρα και αλλα τετοια, το βαζω σε αναλογια 50/50 και για 6 μηνες που το ειχα συμπληρωνα συνεχεια(200-250ml καθε μηνα) απο 1,5 λιτρο περισσευμα που ειχα ετοιμο διαλυμμενο, χωρις ποτε να ειχα προβλημα ειχα διαρροη σε διαφορα σημεια σε καποιο σημειο αναρωτηθηκα αν το καιει και μεσα στο θαλαμο καυσης, ωσπου τα πεταξα ξεπλυνα το κυκλωμα με καθαρο νερο και ξαναεβαλα τo febi 02374 το κιτρινο σε ιδια αναλογια χωρις να συμπληρωνω πλεον
ειχα ασχημη εμπειρια απο αυτα τα περιβοητα g12 οργανικα, παρολο που το προτεινει ο κατασκευαστης η απλα ειναι θεμα marketing προωθωντας τα δικα του για το group, δεν προκειται να το ξαναβαλω σε κανενα απο τα αυτοκινητα -
Ένα κάπου 7 ετών άρθρο που λέει πως υπάρχουν θέματα με την μίξη
http://www.aa-academy.com/asp/info.asp?id=72
Η ΑΑ είναι κάτι σαν την ΕΛΠΑ της Ελλάδας για Αγγλία.
Τα ίδια διαβάζω και αλλού
http://www.bobistheoilguy.com/forums/ub ... cs/3637448
http://www.bobistheoilguy.com/forums/ub ... /3637140/1 -
Σε παλιό κινητήρα (+230 Κ χλμ) προβλέπεται κάποια 'αθώα' κατανάλωση παραφλού? Τσέκαρα τα λάδια είναι στη σωστή στάθμη και χρώμα φυσιολογικό.
Η αλήθεια είναι ότι έχω καιρό να το τσεκάρω και δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν η απώλεια είναι απότομη ή προοδευτική.
Λέω να συμπληρώσω με απλό νεράκι για να παρακολουθώ καταρχήν τη στάθμη τακτικά. Ή μήπως καλύτερα να συμπληρώσω με πράσινο? -
Αθωα ειναι στα 1000χλμ να χανει 100-200ml, αν ειναι παραπανω δεν ειναι αθωα.
-
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Σε παλιό κινητήρα (+230 Κ χλμ) προβλέπεται κάποια 'αθώα' κατανάλωση παραφλού? Τσέκαρα τα λάδια είναι στη σωστή στάθμη και χρώμα φυσιολογικό.Η αλήθεια είναι ότι έχω καιρό να το τσεκάρω και δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν η απώλεια είναι απότομη ή προοδευτική.
Λέω να συμπληρώσω με απλό νεράκι για να παρακολουθώ καταρχήν τη στάθμη τακτικά. Ή μήπως καλύτερα να συμπληρώσω με πράσινο?μια ποσότητα εξατμίζεται προοδευτικά.........φυσιολογικότατο.Συμπλήρωσε κανονικά με παραφλού,όταν η μηχανή θα είναι κρύα.
-
το παραφλου και δεν εξατμιζεται σε θερμοκρασες περιβαλλοντος, αλλα και λογο οτι ειναι σε δοχειο με πιεση, απωλεια σημαινει διαρροη, το αν ειναι πολυ μικρη δεν σημαινει οτι ειναι και φυσιολογικο.
-
το παραφλου και δεν εξατμιζεται σε θερμοκρασες περιβαλλοντος, αλλα και λογο οτι ειναι σε δοχειο με πιεση, απωλεια σημαινει διαρροη, το αν ειναι πολυ μικρη δεν σημαινει οτι ειναι και φυσιολογικο.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
το παραφλου και δεν εξατμιζεται σε θερμοκρασες περιβαλλοντος, αλλα και λογο οτι ειναι σε δοχειο με πιεση, απωλεια σημαινει διαρροη, το αν ειναι πολυ μικρη δεν σημαινει οτι ειναι και φυσιολογικο.Τουλαχιστον στα δικα μου αυτοκινητα ΔΕΝ ειναι σε δοχειο υπο πιεση και ειναι φυσιολογικο μια απωλεια 100ml το χρονο....
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Τουλαχιστον στα δικα μου αυτοκινητα ΔΕΝ ειναι σε δοχειο υπο πιεση και ειναι φυσιολογικο μια απωλεια 100ml το χρονο....
Το κυκλωμα ειναι ομως σε πιεση οταν λειτουργει. Απλα δινει και παιρνει ζουμι απο το δοχειακι στο πλαϊ που δεν ειναι.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Τουλαχιστον στα δικα μου αυτοκινητα ΔΕΝ ειναι σε δοχειο υπο πιεση και ειναι φυσιολογικο μια απωλεια 100ml το χρονο....
Το κυκλωμα ειναι ομως σε πιεση οταν λειτουργει. Απλα δινει και παιρνει ζουμι απο το δοχειακι στο πλαϊ που δεν ειναι.
βαλε σε ενα ποτηρι παραφλου και αστο εξω απο το σπιτι σου, σε 1 μηνα θα δεις οτι δεν εχει εξατμηστει καθολου.
-
Ηλια 200ml σε 3 με 4000χλμ ειναι μικρη διαρροη που δεν φαινεται (δεν μπορω να δω εγω) ;η μπορει να ειναι διαρροη προς τα μεσα;
μηχανικος μπορει να την βρει; η δεν αξιζει το κοπο και το χρημα και το αφηνουμε ως εχει.
θα μπορουσε να ειναι απο την ταπα του παγουριου; το παγουρι ειναι υπο πιεση. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Και απο εκει εξατμιζεται.........καθως το πωμα ειναι διακοσμιτικο.
Παραφλού στο ψυγείο