-
Kalispera,
thelw ligo tin apopsi sas panw se avto to thema kai eidika apo kapoion pou kserei.Enς ekana ena taksidi simera gia mpanaki, stin epistrofi stin othoni tou amaksiou mou evgale endeiksi oti prepei na prosthesw paraflou! Kai stin sinexeia proseksa oti eixe anevei elafra kai i thermokrasia tou avtokinitou.
Pragmati meta apo liga xiliometra stamatisa se venzinadiko,prosthesa paraflou kai ola kala afou eksafanistike kai i endeiksi provlimatos.
H erwtisi mou einai i eksis: Mou ekane entypwsi pou telika adeiasa mesa OLO to mpoukali paraflou, diladi 1litro!
Milwntas me 2 filous mou pou ypotithetai oti gnwrizoun texnika themata me amaksia, o enas mou eipe oti einai apolyta fysiologiko na prosthetw paraflou kai pws kai avto opws akrivws kai ta ladia kaigontai kai o allos pws einai adianoito na xreiazetai olokliro mpoukali kai pws sigoura exw kapou diaroi!Tha to paw mesa stin evdomada se synergeio apla rwtaw mipws kapoios kserei kati parapanw apo proswpiki empeiria
Evxaristw:) -
Kalispera,
thelw ligo tin apopsi sas panw se avto to thema kai eidika apo kapoion pou kserei.Enς ekana ena taksidi simera gia mpanaki, stin epistrofi stin othoni tou amaksiou mou evgale endeiksi oti prepei na prosthesw paraflou! Kai stin sinexeia proseksa oti eixe anevei elafra kai i thermokrasia tou avtokinitou.
Pragmati meta apo liga xiliometra stamatisa se venzinadiko,prosthesa paraflou kai ola kala afou eksafanistike kai i endeiksi provlimatos.
H erwtisi mou einai i eksis: Mou ekane entypwsi pou telika adeiasa mesa OLO to mpoukali paraflou, diladi 1litro!
Milwntas me 2 filous mou pou ypotithetai oti gnwrizoun texnika themata me amaksia, o enas mou eipe oti einai apolyta fysiologiko na prosthetw paraflou kai pws kai avto opws akrivws kai ta ladia kaigontai kai o allos pws einai adianoito na xreiazetai olokliro mpoukali kai pws sigoura exw kapou diaroi!Tha to paw mesa stin evdomada se synergeio apla rwtaw mipws kapoios kserei kati parapanw apo proswpiki empeiria
Kalispera,
Κι εμένα μου φαίνεται αδιανόητο να χρειάζεται ένα λίτρο συμπλήρωμα. Τα σύγχρονα συστήματα ψύξης είναι κλειστού τύπου με αποτέλεσμα να μην χάνεται το υγρό όταν φουσκώνει, όπως τα παλιά που διέρεε από ένα σωληνάκι. Από την άλλη από καιρό σε καιρό χρειάζεται κάποιο συμπλήρωμα, λίγων εκατοστών βεβαίως. Θα μπορούσες να μας πεις για τι αυτοκίνητο πρόκειται και πόσο καιρό το έχεις.
-
Μάλλον πρόκειται για διαρροή. Το είχα πάθει πριν από κάποιο καιρό, γιατί έχανε μία ροδέλα στο ψυγείο. Βέβαια, ακόμα και με χαμηλή στάθμη δεν ανέβασε καθόλου θερμοκρασία, αλλά το κατάλαβα επειδή ελέγχω σχετικά τακτικά τα λάδια και τις στάθμες των διαφόρων υγρών. Τότε πρόσθεσα ελάχιστο, κάτω από μισό λίτρο, μιας και κατάλαβα το πρόβλημα νωρίς. Πρώτα όμως πήγα στο συνεργείο για να βρεθεί η βλάβη και να επισκευαστεί.
Το ψυκτικό υγρό πρακτικά δεν καίγεται, αν καίγεται μιλάμε για αρκετά σημαντική ζημιά. Αν χάνεις ψάχνεις πρώτα για διαρροή. Μία άλλη πιθανότητα είναι να είχε ανεβάσει πολύ θερμοκρασία το αυτοκίνητο, να ζεστάθηκε πολύ το υγρό και να άνοιξε καμία βαλβίδα ανακούφισης, αλλά αυτό συμβαίνει συνήθως αν βάλεις υγρό αρκετά παραπάνω από τη μέγιστη στάθμη.
Η συμβουλή μου είναι να κοιτάξεις από κάτω το αυτοκίνητο αν στάζει και με κάποιο φακό να παρακολουθήσεις όλη τη διαδρομή του υγρού από το μπουκαλάκι στο ψυγείο κτλ, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις ενώσεις. Το υγρό αυτό έχει συνήθως κάποιο χρώμα, οπότε όταν ξεραίνεται αφήνει ένα λεκέ και μπορείς να καταλάβεις από που χάνει. Βέβαια όλες αυτές οι ενώσεις δεν φαίνονται εύκολα, στο συνεργείο είναι πιο πιθανό να βρουν το πρόβλημα αφού θα βγάλουν λογικά την ποδιά.Επίσης, βάλε και κανένα μπουκάλι νερό στο πορτμπαγκάζ μέχρι να πας να το κοιτάξεις.
Τέλος, μήπως να πάει στα τεχνικά; -
Μια διόρθωση: σε όλα τα αμάξια υπάρχει σωλήνας υπερχείλισης...
Συμφωνώ με τον Μιχάλη, μάλλον υπάρχει διαρροή κάπου στο κύκλωμα ψύξης... Τι αμάξι ειναι;
-
Silencer 51, λέγοντας σωλήνα υπερχείλισης εννοώ σωλήνα μέσω του οποίου το ψυκτικό υγρό καταλήγει να χύνεται εκτός αυτοκινήτου(διαρέει), οπότε λογικό είναι να θέλει μετά συμπλήρωμα. Στα σύγχρονα αυτοκίνητα καταλήγει πάλι μέσα στο δοχείο.
-
Υπάρχει πάλι υπερχείλιση γι αυτούς που το γεμίζουν πρωί (κρύο) μέχρι επάνω. Μόλις ζεσταθεί υπερχειλίζει το δοχείο υπερχείλισης... στο δρόμο.
-
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Pragmati meta apo liga xiliometra stamatisa se venzinadiko,prosthesa paraflou kai ola kala afou eksafanistike kai i endeiksi provlimatos.Πόσο καιρό είχε να γίνει έλεγχος στη στάθμη (στο συνεργείο?). Μια μικρή κατανάλωση είναι φυσιολογική (μερικές φορές όμως είναι σχεδόν μηδενική).
Αφού θα πας για έλεγχο στο συνεργείο να τους δείξεις το αντιπηκτικό που συμπλήρωσες για να σου πουνε αν είναι συμβατό.
-
to oti exases toso paraflou shmainei oti sou exei tripisei to psigeiaki tou kalorifer sumvainei auto se polla amaksia aplos den mporeis na to deis k kapoies fores mporei na sou tholonoun ta tzamia amesos an anoigeis ton diakopth ksetholomatos
-
Να του πούμε να κάνει το κόλπο με τον καφέ που κάναμε στα Steyer στο Στρατό;
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Να του πούμε να κάνει το κόλπο με τον καφέ που κάναμε στα Steyer στο Στρατό;Για λέγε!
-
Χεχε... Don't try this at home guys!
**
Ελληνικός καφές μέσα στα ψυγεία.** Κυκλοφορεί και -λέγεται ότι- φράζει τις διαρροές! Δεν το συζητάμε καν για σύγχρονα αυτοκίνητα, θα την ακούσουν στερεοφωνικά τα κυκλώματα και οι αντλίες! -
Για την ακρίβεια θα την ακούσουν στερεοφονικά!
-
ανοιγεις γενικά συχνα το καπο;;
ρωταω γιατι μπορεί πολύ απλα να ειχες πολύ καιρο να συμπληρωσεις και απλα να ειχε πεσει αρκετα η σταθμη.βεβαια δε διευκρινιζεις αν το αμξι ειναι παλιο ή νεο.
παντως αστο λιγο καιρο τσεκαρωντας βεβαια τη σταθμη σε καθημερινη βαση πριν πας συνεργειο και τα ακουμπησεις -
Καλησπέρα!
Με έπιασε η καταναλωτική μου μανία και την ημέρα που μπήκα στο site της TRADE WIND και παρήγγειλα λιπαντικά για το αυτοκίνητό μου,πήρα και κάποια άλλα προιόντα, ένα εκ των οποίων ηταν το WATER WETTER (μάλλον με παρέσυραν οι ειδήμονες των αυτοκινητικών forum).
Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:μου είπαν ότι το συγκεκριμένο προιόν μπορεί να μου τρυπήσει το ψυγείο....Αληθεύει αυτό?
Έχω ένα OPEL CORSA 1.2. -
water wetter, πολύ καλό, το χρησιμοποιούμε στα ψυγεία των υδροψύξεων των υπολογιστών...Λογικά θα κάνει και για ψυγεία αυτοκινήτων.
-
Ο χρήστης Kate έγραψε:
Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:μου είπαν ότι το συγκεκριμένο προιόν μπορεί να μου τρυπήσει το ψυγείο....Αληθεύει αυτό?Μόνο τη τσέπη σου θα τρυπήσει. Το νερό 'κολλάει' καλύτερα στο μέταλλο και έχεις αισθητά καλύτερη ψύξη (μειώνει τη τάση επιφανείας). Το χρησιμοποιούν σε αγωνιστικά αυτοκίνητα με σκέτο νερό για καλύτερα αποτελέσματα. Όμως μαζί με αντιπηκτικό (και όχι σκέτο νερό) δεν κάνει πολλά πράγματα.
-
Τα παραφλού όμως που αραιώνονται με νερό είναι πιθανότερο να σου κάνουν μακροπρόθεσμα διαβρώσεις στο κύκλωμα ψύξης. Όπως και τα φτηνά.
Αυτό βέβαια δεν σχετίζεται άμεσα με την ικανότητα ψύξης του, που μπορεί κατά τα άλλα να είναι άριστη.Καλύτερα είναι πάντα αυτά που προτείνει το εργοστάσιο.
-
Σε μερικά αυτοκίνητα (όπως στο παλιό civic μου) συνιστούν αντιπηκτικό χωρίς 'phosfates and silicates'. Αυτά είναι βελτιωτικά πρόσθετα αλλά αν συμπληρώνεις νερό βρύσης που έχει άλατα (στην Ευρώπη και ιδίως στην Ελλάδα που έχει σκληρό νερό) τα βελτιωτικά πρόσθετα βγαίνουν από διάλυση και ιζηματοποιούνται. Ως γνωστό ιζήματα silicates = ΑΜΜΟΣ με ιδιαίτερα κακά αποτελέσματα στο υδρολίπαντο κουζινέτο της αντλίας νερού.
Δεν έχω ψάξει πολύ αλλά δεν έχω βρει κάποιο αντιπηκτικό που να γράφει 'no phosfates no silicates' και χρησιμοποιώ κάποια καλή μάρκα αλλά φροντίζω να το αλλάζω σε 2 χρόνια το πολύ και ποτέ να μη συμπληρώνω νερό βρύσης.
Αν το αντιπηκτικό δεν έχει τέτοια βελτιωτικά πρόσθετα δεν πειράζει να χρησιμοποιείς σκληρό νερό βρύσης. Μόνο που γεμίζει άλατα το σύστημα ψύξης.
Παραφλού στο ψυγείο