-
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
Μάλλον δεν επέλεξες το σωστό Avensis. Εγώ βλέπω να προτείνει το Optimal: http://ew5.earlweb.com/recommendations.php?sector=9&category=6&subset=278&modelyear=&vehicle=59359&site=41®ion=59&language=9&brand=45 για μοντέλα από το 2008 και μετά!Όχι Costas το δικό μου είναι τελευταίο Τ25 (03-08) με μοτέρ 1zzfe. Μετά από 2 μήνες βγήκε αυτό που λες και είναι το Τ27 το οποίο πωλείται ακόμα.
Ακόμα και σε λάδια ας πούμε η Castrol προτείνει σήμερα έναν τύπο και μετά από κανά 6 μηνο άλλο... -
Ο χρήστης TheoSalas έγραψε:
Μάλλον δεν επέλεξες το σωστό Avensis. Εγώ βλέπω να προτείνει το Optimal: http://ew5.earlweb.com/recommendations.php?sector=9&category=6&subset=278&modelyear=&vehicle=59359&site=41®ion=59&language=9&brand=45 για μοντέλα από το 2008 και μετά!
Όχι Costas το δικό μου είναι τελευταίο Τ25 (03-08) με μοτέρ 1zzfe. Μετά από 2 μήνες βγήκε αυτό που λες και είναι το Τ27 το οποίο πωλείται ακόμα.
Ακόμα και σε λάδια ας πούμε η Castrol προτείνει σήμερα έναν τύπο και μετά από κανά 6 μηνο άλλο...Εδώ ==> http://ew5.earlweb.com/search.php?sector=9&category=6&subset=278&modelyear=&site=41®ion=59&language=9&brand=45 βλέπω μόνο ένα Avensis με 1ZZ-FE και λέει ότι παράγονταν μεταξύ 2000 - 2003.
-
@CostasAthan
Στο παρακάτω λινκ δες το 'Second generation series T250 (2003–2009)' λίγο πιο κάτω λέει 'engines' και εκεί θα δεις τον 1zz-fe.Στο 'Third generation series T270 (2009–present)' έχει τον 2zr-fae.
-
Ο χρήστης TheoSalas έγραψε:
@CostasAthan
Στο παρακάτω λινκ δες το 'Second generation series T250 (2003–2009)' λίγο πιο κάτω λέει 'engines' και εκεί θα δεις τον 1zz-fe.Στο 'Third generation series T270 (2009–present)' έχει τον 2zr-fae.
Έχεις δίκιο ο 1ZZ-FE υπάρχει και στις 2 πρώτες γενιές σύμφωνα με τη Wikipedia.
-
Καλησπέρα... θέλω να ρωτήσω το εξής: επειδή άρχισαν τα κρύα και τα βράδια η θερμοκρασία πέφτει πολύ θέλω να βάλω παραφλού στο ψυγειο. Ομως το ψυγείο μου δεν έχει από κάτω τάπα για να αδειάσει το νερό. Καποιος γνωστός που γνωρίζει απο αμάξια καλά παραξενεύτηκε και μου είπε ότι πρέπει να υπάρχει ειδικό εργαλείο σαν λάστιχο που ρουφαει το νερο προς τα εξω. Ισχυει; Απο το πρατηριο που θα αγορασω το παραφλου μπορουν να το κανουν; Εχουν τέτοια εργαλεία; Η πρεπει να τρεχω σε μηχανικό; Περσι είχα αλλαξει ψυγειο και βαλαμε αμεσως παραφλου, αλλα τωρα που εχει νερο τι κανω; Ελπιζω να μη πεσετε απ τα γελια, 1η φορα μου ετυχε στα 2 χρονακια που εχω το φιατακι και ειμαι λιγακι ασχετος...
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Καλησπέρα... θέλω να ρωτήσω το εξής: επειδή άρχισαν τα κρύα και τα βράδια η θερμοκρασία πέφτει πολύ θέλω να βάλω παραφλού στο ψυγειο. Ομως το ψυγείο μου δεν έχει από κάτω τάπα για να αδειάσει το νερό. Καποιος γνωστός που γνωρίζει απο αμάξια καλά παραξενεύτηκε και μου είπε ότι πρέπει να υπάρχει ειδικό εργαλείο σαν λάστιχο που ρουφαει το νερο προς τα εξω. Ισχυει; Απο το πρατηριο που θα αγορασω το παραφλου μπορουν να το κανουν; Εχουν τέτοια εργαλεία; Η πρεπει να τρεχω σε μηχανικό; Περσι είχα αλλαξει ψυγειο και βαλαμε αμεσως παραφλου, αλλα τωρα που εχει νερο τι κανω; Ελπιζω να μη πεσετε απ τα γελια, 1η φορα μου ετυχε στα 2 χρονακια που εχω το φιατακι και ειμαι λιγακι ασχετος...βγαλε το κατω κολλαρο του ψυγειου και μολις αδειασει ολο το νερο το ξαναβαζεις και βαζεις παραφλου.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Καλησπέρα... θέλω να ρωτήσω το εξής: επειδή άρχισαν τα κρύα και τα βράδια η θερμοκρασία πέφτει πολύ θέλω να βάλω παραφλού στο ψυγειο. Ομως το ψυγείο μου δεν έχει από κάτω τάπα για να αδειάσει το νερό. Καποιος γνωστός που γνωρίζει απο αμάξια καλά παραξενεύτηκε και μου είπε ότι πρέπει να υπάρχει ειδικό εργαλείο σαν λάστιχο που ρουφαει το νερο προς τα εξω. Ισχυει; Απο το πρατηριο που θα αγορασω το παραφλου μπορουν να το κανουν; Εχουν τέτοια εργαλεία; Η πρεπει να τρεχω σε μηχανικό; Περσι είχα αλλαξει ψυγειο και βαλαμε αμεσως παραφλου, αλλα τωρα που εχει νερο τι κανω; Ελπιζω να μη πεσετε απ τα γελια, 1η φορα μου ετυχε στα 2 χρονακια που εχω το φιατακι και ειμαι λιγακι ασχετος...
βγαλε το κατω κολλαρο του ψυγειου και μολις αδειασει ολο το νερο το ξαναβαζεις και βαζεις παραφλου.
Α μονο ετσι ε; Γιατι παντως να μην υπαρχει τάπα; Τελος παντων. Ευχαριστω πολυ!
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Καλησπέρα... θέλω να ρωτήσω το εξής: επειδή άρχισαν τα κρύα και τα βράδια η θερμοκρασία πέφτει πολύ θέλω να βάλω παραφλού στο ψυγειο. Ομως το ψυγείο μου δεν έχει από κάτω τάπα για να αδειάσει το νερό. Καποιος γνωστός που γνωρίζει απο αμάξια καλά παραξενεύτηκε και μου είπε ότι πρέπει να υπάρχει ειδικό εργαλείο σαν λάστιχο που ρουφαει το νερο προς τα εξω. Ισχυει; Απο το πρατηριο που θα αγορασω το παραφλου μπορουν να το κανουν; Εχουν τέτοια εργαλεία; Η πρεπει να τρεχω σε μηχανικό; Περσι είχα αλλαξει ψυγειο και βαλαμε αμεσως παραφλου, αλλα τωρα που εχει νερο τι κανω; Ελπιζω να μη πεσετε απ τα γελια, 1η φορα μου ετυχε στα 2 χρονακια που εχω το φιατακι και ειμαι λιγακι ασχετος...Τώρα γιατί έχει νερό;
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Καλησπέρα... θέλω να ρωτήσω το εξής: επειδή άρχισαν τα κρύα και τα βράδια η θερμοκρασία πέφτει πολύ θέλω να βάλω παραφλού στο ψυγειο. Ομως το ψυγείο μου δεν έχει από κάτω τάπα για να αδειάσει το νερό. Καποιος γνωστός που γνωρίζει απο αμάξια καλά παραξενεύτηκε και μου είπε ότι πρέπει να υπάρχει ειδικό εργαλείο σαν λάστιχο που ρουφαει το νερο προς τα εξω. Ισχυει; Απο το πρατηριο που θα αγορασω το παραφλου μπορουν να το κανουν; Εχουν τέτοια εργαλεία; Η πρεπει να τρεχω σε μηχανικό; Περσι είχα αλλαξει ψυγειο και βαλαμε αμεσως παραφλου, αλλα τωρα που εχει νερο τι κανω; Ελπιζω να μη πεσετε απ τα γελια, 1η φορα μου ετυχε στα 2 χρονακια που εχω το φιατακι και ειμαι λιγακι ασχετος...Αν ειχε σκετο νερο τοσο καιρο , καντου καμια πλυση πριν βαλεις το παραφλου για να φυγουν οι σκουριες που θα εχει πιασει.
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
...Περσι είχα αλλαξει ψυγειο και βαλαμε αμεσως παραφλου, αλλα τωρα που εχει νερο τι κανω; Ελπιζω να μη πεσετε απ τα γελια, 1η φορα μου ετυχε στα 2 χρονακια που εχω το φιατακι και ειμαι λιγακι ασχετος...κρατάει τουλάχιστον 2 χρόνια, ανάλογα με την ποιότητα που είχατε βάλει.
Για πόσο κρύο μιλάμε; Ξέρεις τι σου έβαλαν πέρυσι;
-
Απ' ότι θυμάμαι μια φορά είχε χάσει κάμποσο παραφλού όταν ένας μηχανικός άνοιξε το καπάκι χωρίς να χει κρυώσει καλά η μηχανή. Αλλα λόγω καλών καιρικών συνθηκών συμπλήρωσε νερό. Και γενικά μόνο νερό συμπλήρωνα κι εγώ τόσο καιρό όποτε παρατηρούσα ότι έπεφτε η στάθμη. Τώρα πρέπει να έχει περισσότερο νερό παρά παραφλού. Δε χρειάζεται λογικά να βγει το νερό και να το γεμίσω όλο με παραφλού;
Η θερμοκρασία τώρα τα βράδια εδώ πέφτει στους 7-8 βαθμους...
Aπ' ότι βρήκα ένα δοχείο άδειο, είχαμε βάλει παραφλού μάρκας 'Life'. -
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Απ' ότι θυμάμαι μια φορά είχε χάσει κάμποσο παραφλού όταν ένας μηχανικός άνοιξε το καπάκι χωρίς να χει κρυώσει καλά η μηχανή. Αλλα λόγω καλών καιρικών συνθηκών συμπλήρωσε νερό. -
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Απ' ότι θυμάμαι μια φορά είχε χάσει κάμποσο παραφλού όταν ένας μηχανικός άνοιξε το καπάκι χωρίς να χει κρυώσει καλά η μηχανή. Αλλα λόγω καλών καιρικών συνθηκών συμπλήρωσε νερό. Και γενικά μόνο νερό συμπλήρωνα κι εγώ τόσο καιρό όποτε παρατηρούσα ότι έπεφτε η στάθμη. Τώρα πρέπει να έχει περισσότερο νερό παρά παραφλού. Δε χρειάζεται λογικά να βγει το νερό και να το γεμίσω όλο με παραφλού;
Η θερμοκρασία τώρα τα βράδια εδώ πέφτει στους 7-8 βαθμους...
Aπ' ότι βρήκα ένα δοχείο άδειο, είχαμε βάλει παραφλού μάρκας 'Life'.Ωραίος μηχανικός!!
Δεν βάζεις παραφλου μόνο για να μην παγώσει το χειμώνα.Βάζεις και για να μην ζεσταίνεται,για να μην σκουριάζει το κύκλωμα αλλά και για να λιπαίνει όπου χρειάζεται .
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ωραίος μηχανικός!!
Δεν βάζεις παραφλου μόνο για να μην παγώσει το χειμώνα.Βάζεις και για να μην ζεσταίνεται,για να μην σκουριάζει το κύκλωμα αλλά και για να λιπαίνει όπου χρειάζεται .
Μου το ειχε πει οτι καλύτερα παραφλού αλλά τότε που δεν έκανε κρύα που ειπε πως δεν ειναι απαραιτητο, κάνει και το νερο! Τώρα που είναι μισό μισό, ή μαλλον και παραπάνω το νερό απ οτι το παραφλού, να το αδειασω και να βάλω μόνο παραφλού ε;
-
Δε γαμείς μωρέ; Αφού όπως λες χάνει κάθε τόσο και συμπληρώνεις, από εδώ και στο εξής συμπλήρωνε με παραφλού. Σε λίγο καιρό θα έχει περισσότερο παραφλού από νερό. Σε βάθος χρόνου το ποσοστό του νερού θα τείνει στο 0.
-
Πριν μπεις σε οποιονδήποτε κόπο, πήγαινε σε ένα συνεργείο να σου μετρήσουν το παραφλου είναι πολύ απλή η μέτρηση με ένα γυαλάκι γίνετε να δεις για πόσο βαθμους κρύου σε καλύπτει.
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Δε γαμείς μωρέ; Αφού όπως λες χάνει κάθε τόσο και συμπληρώνεις, από εδώ και στο εξής συμπλήρωνε με παραφλού. Σε λίγο καιρό θα έχει περισσότερο παραφλού από νερό. Σε βάθος χρόνου το ποσοστό του νερού θα τείνει στο 0.Μιλάς για έτοιμο παραφλού το οποίο έχει ήδη νερό.
Αυτό που χρειάζεται να κάνει τώρα, είναι να συμπληρώνει με αδιάλυτο, ώστε να φτάσει σε μια πυκνότητα 33% - 50%.
Αλλά και αυτό που λές εσύ παίζει, αρκεί να μην πέσουν σύντομα πολυ χαμηλά οι θερμοκρασίες.αδιάλυτο = αυτό που κάνεις μόνος σου την αραίωση.
-
Καθώς συμπληρώνεις αντιπηκτικό είναι πολύ πιθανό να ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ οι διαρροές από το ψυγείο,
γι αυτό να κοιτάς καθημερινά τη στάθμη του νερού. -
καλησπερα γιατι ειναι πιθανον να αυξανονται οι διαροες στο ψυγειο;
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Δε γαμείς μωρέ; Αφού όπως λες χάνει κάθε τόσο και συμπληρώνεις, από εδώ και στο εξής συμπλήρωνε με παραφλού. Σε λίγο καιρό θα έχει περισσότερο παραφλού από νερό. Σε βάθος χρόνου το ποσοστό του νερού θα τείνει στο 0.Χ2
Παραφλού στο ψυγείο