-
Ποσο ωραιο παλικαρι εισαι
-
NPG+ WATERLESS COOLANT
NPG+ is new coolant providing dramatic improvements in heat transfer and viscosity that make the new fluid a 'pour-in,' not requiring changes to cooling system components. Conversion to NPG+ waterless coolant from the use of conventional antifreeze and water coolant mixes, to take advantage of the benefits of non-aqueous engine cooling, is now simple to accomplish.
http://www.evanscooling.com/html/npgPls.htm -
Πρέπει να το έψαχνε ο Μιλτέλλας αυτό. Παίζει και να το έχει βάλει κιόλας...
-
Evans εχει ο αντιπροσωπος της Αmsoil.
Πανακριβο βεβαια..60€ τα 3.77 λιτρα. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πρέπει να το έψαχνε ο Μιλτέλλας αυτό. Παίζει και να το έχει βάλει κιόλας...Ναι το έχει βάλει και μάλιστα πριν το 2ήμερο track-day.
Θα μας γράψει εντυπώσεις άραγε ... -
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να βάλεις αυτό το αντιπηκτικό στον κινητήρα σου. Σαφώς χειρότερο.
Μόνο αν έχει ο κινητήρας προβλήμα με ΤΟΠΙΚΗ υπερθέρμανση (η ροή στη κεφαλή δεν είναι πηγαίνει παντού) και βράζει σε μερικά σημεία δημιουργώντας θύλακες ατμού κάνοντας το πρόβλημα της τοπικής υπερθέρμανσης ακόμα μεγαλύτερο. Βάζοντας σκέτη γλυκόλη δεν βράζει αλλά επειδή η γλυκόλη έχει σημαντικά μειωμένη ικανότητα μεταφοράς θερμότητας πρέπει να έχεις τεράστιο ψυγείο (και αντλία νερού) για να έχεις ίδιες θερμοκρασίες με το νερό.
Είναι ακριβό γιατί είναι ακριβό είδος γλυκόλης αλλά κυρίως επειδή είναι είδος γλυκόλης που δεν απαγορεύεται σε πίστα (ξέχασαν να την απαγορεύσουν?). Υποχρεωτικά εκεί χρησιμοποιείς νερό και κάποιο λιπαντικό για την αντλία ή water wetter.
-
το evans συναργαζεται με ολα τα μπλοκ ή θα εχουμε καμια ηλεκτρολυση?
αξιεζει καποιoσ να το βαλει για καθημερινη χρηση?
-
Θα συμφωνήσω με τον λεονπ. Αυτό το προιόν το βλέπω πιο κατάλληλο για αγώνες παρά για καθημερινή χρήση.
Λάβετε υπόψη ότι είναι μείγμα διάφορων γλυκολών, και κυρίως προπυλενογλυκόλης και όχι αιθυλενογλυκόλης που χρησιμοποιείται συνήθως σε όλα τα κυκλώματα αυτοκινήτου. Είναι συμβατή βέβαια, αλλά μπαίνει με άλλες προτεραιότητες.
Μίλησα για την προπυλενογλυκόλη στη σελίδα 7. Χρησιμοποιείται σπάνια, και κυρίως σε πολύ ψυχρά κλίματα. Αλάσκα και Σιβηρία δηλαδή λόγω πολύ χαμηλής θερμοκρασία τήξης, τι να την κάνεις στην Ελλάδα όπου δεν πάει ποτέ κάτω από -18 άντε -20 (στο Νευροκόπι και για 1-2 μέρες και αν).
Επίσης έχει πολύ υψηλή θερμοκρασία βρασμού, αν και όχι αυτή της αιθυλενογλυκόλης, και επειδή δεν έχει νερό δεν έχει πίεση ατμών. Όμως τέτοια θερμοκρασία ανεβάζουν μόνο κάποια αγωνιστικά και μετά από πολύ σκίσιμο, και πάλι αν.
Ταυτόχρονα έχει ασσύληπτα μεγαλύτερο ιξώδες από το κλασσικό παραφλού, και περί το 25% μικρότερη ικανότητα μεταφοράς θερμότητας από αυτό.
Ήτοι ψιλοζορισματάκι για την τρόμπα, και υπερωρίες για τον ανεμιστήρα του ψυγείου αν τυχόν δεν φτάσει η παροχή της αντλίας για την ψύξη του κινητήρα.
Επίσης ο ισχυρισμός του εργοστασίου ότι είναι δοκιμασμένο και εγγυημένο να κρατά τις ιδιότητές του για ...800.000 χλμ. (500.000 μίλια) χωρίς αλλαγή, μπορεί να είναι σωστός, αλλά στην πράξη εντελώς ανεφάρμοστος.
Ο μέσος κινητήρας μέχρι τότε θα έχει λυθεί καμμιά 10αριά φορές, έστω και τμηματικά. Βάλτε πόσες φορές θα αλλάξετε κολλάρα ψυγείου (από γήρανση και υπερθέρμανση έστω, και όχι από μεγάλη πίεση), αντλία νερού και ίσως ιμάντα, θερμοστάτη ψυγείου, ψυγείο, ψυγειάκι καλοριφέρ καμπίνας, φλάντζες μηχανής, rebuild κινητήρα, κυλινδροκεφαλή, λαστιχάκια βαλβίδων, ελατήρια, ρεκτιφιέ κλπ.
Εκτός αν κάθε φορά που λύνεται ο κινητήρας πηγαίνετε με μια λεκάνη και ζητάτε από τον μάστορα να μαζέψει τα 'ζουμιά΄ γιατί θέλετε να τα ξαναβάλετε! -
Επειδή και το δικό μου αυτοκίνητο (Nissan Primera P12 1.6) και της γυναίκας μου (Hyundai Getz 1.1 prefacelift) κλείνουν 3ετία θέλω να αλλάξω το αντιψυκτικό. Για το πρώτο το αντιψυκτικό της Nissan κοστίζει 30€ τα 5 λίτρα και για το δεύτερο στη Hyundai 21€ τα 5 λίτρα. Τί θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω εναλλακτικά και στα δύο. Για παράδειγμα το Valeo στο γνωστό κατάστημα έχει το 5 λιτρο 8-12 ανάλογα τον τύπο. Δεν με ενδιαφέρει κάτι σε τύπο Water Wetter. Σαν ποιότητα τί λέει το Valeo;
-
Καλό είναι, αλλά πρόσεξε στην αραίωση με το απιονισμένο και στην εξαέρωση.
Γιατί δεν βάζεις το ορίτζιναλ να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο? -
Έχω την αίσθηση ότι με.....κλέβουν
-
Αν ταιριάζει στο αμάξι σου το Valeo είναι μια χαρά (το ακριβό είχα δοκιμάσει).
Δυστυχώς με τα αντιπηκτικά υπάρχει μεγάλο μπέρδεμα ανάλογα με τη χημεία που χρησιμοποιούν στα πρόσθετα (οργανικά - ανόργανα) και στα άλλα πρόσθετα που έχουν, πχ στο χόντα μου γράφει να μην έχει το αντιπηκτικό silicates.
-
Οέο, στο 8 μηνών Φόκους σήμερα τσεκάροντας τα λάδια πρόσεξα ότι η στάθμη του υγρού στο παραληλόγραμο και με στρογγυλεμένες, τοποθετημένο υπό κλίση, δοχείο ψυκτικού ήταν στο MIN, Κοιτώντας το μετωπικά. Από το πλάι ήταν λίγο πιο πάνω. Τον Αύγουστο στο σέρβις, μου το είχαν συμπληρώσει από όσο είχα δει και τώρα μετά επό 4 μήνες και 3500 χλμ έπεσε εκεί; Τι να κάνω; ¨Εχω γνήσιο , ροζ, υγρό για να συμπληρώσω, ή να το πάω στην αντιπροσωπεία κινδυνεύοντας αν εισπράξω το ' 'Ειναι φυσιολογικό κύριε, έτσι κάνουν όλα'
-
κοιτά, και εμένα ήταν στο min το καλοκαίρι και όταν το κοίταξα τώρα με τα κρύα είχε πέσει κάτω απο αυτό.
ανησύχησα αλλά όταν το αυτοκίνητο φτάνει σε κανονική θερμοκρασία λειτουργίας ξαναγυρίζει στο min. το έβαλα να δουλέψει και το γέμισα μέχρι το max όταν είχε πιάσει για τα καλά θερμοκρασία.
το ίδιο σε συμβουλεύεω να κάνεις και εσύ. -
Θα το δω, απλά θέλω να αποκλείσω ενδεχόμενες διαρροές. Ευχαριστώ.
-
Τον τελευταίο χρόνο, από πέρυσι το χειμώνα δηλαδή, παρατηρώ μειωμένη απόδοση του καλοριφέρ στο Fiesta mk3. Βγάζει χλιαρό αέρα και έχει τύχει με πολύ χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες να βγάζει και κρύο. Το κύκλωμα ψύξης είναι πεντακάθαρο με αλλαγές ψυκτικού υγρού ανά διετία από το 1994. Επίσης παρατηρώ πως το βεντιλατέρ δουλεύει πιο συχνά από το σύνηθες ακόμα και τώρα το χειμώνα. Δεν υπερθερμένεται το αμάξι αλλά έρχεται αρκετά γρήγορα σε θερμοκρασία λειτουργίας. Ξήλωσα προχθές πλαστικά για να αποκτήσω πρόσβαση στο ψυγείο του καλοριφέρ. Με ζεστό κινητήρα, παρατήρησα πως ενώ οι σωλήνες που μεταφέρουν το νερό προς και από το ψυγείο του καλοριφέρ είναι καυτοί, το ψυγείο το άγγιζα άνετα με το χέρι μου...ήταν ζεστό αλλά όχι τόσο όσο το ψυγείο του κινητήρα για παράδειγμα. Δεν μπορούσα να καταλάβω θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ των σωλήνων προς και από το ψυγείο αλλά μήπως το ψυγείο δεν δουλεύει σωστά; μήπως εμποδίζει το ροή του νερού με συνέπεια τις ανωτέρω παρατηρήσεις;
Τρόμπα νερού πριν 39,000χλμ και θερμοστάτης πριν 9,000χλμ
-
Μήπως ο θερμοστάτης σου δουλεύει νωρίτερα από ότι πρέπει;
-
εξαέρωση;
-
Εάν η θερμοκρασία του κινητήρα σου είναι στα νορμαλ επίπεδα κι όχι χαμηλότερα (σχεδόν κρύος) και εξακολουθεί το καλοριφέρ να μην ζεσταίνει ικανοποιητικά ή είναι βουλωμένο το ψυγείο του καλοριφέρ ή έχει καμένη φλάντζα κεφαλής.
Η συχνότητα λειτουργείας του βεντιλατέρ υποδεικνύει μάλλον το δεύτερο
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Μήπως ο θερμοστάτης σου δουλεύει νωρίτερα από ότι πρέπει;Αν άνοιγε σε πιο χαμηλή θερμοκρασία τότε θα αργούσε και να ζεσταθεί ο κινητήρας ή δεν θα ζεσταινόταν ποτέ...σε μένα συμβαίνει το αντίθετο
εξαέρωση;
Θεωρώ πως έχει γίνει σωστή εξαέρωση στο κύκλωμα από τη στιγμή που οποιαδήποτε εργασία γίνεται από εμένα και τα προηγούμενα χρόνια με την ίδια ακολουθούμενη διαδικασία δεν είχα πρόβλημα...εκτός αν υπάρχει μικροδιαρροή από κάπου και δεν το βλέπω, διότι χάνω και ψυκτικό...λίγο μεν αλλά χάνεται. Έχω εντοπίσει μια ένωση σε κάποιο κολάρο να ''γλύφει''.
Εάν η θερμοκρασία του κινητήρα σου είναι στα νορμαλ επίπεδα κι όχι χαμηλότερα (σχεδόν κρύος) και εξακολουθεί το καλοριφέρ να μην ζεσταίνει ικανοποιητικά ή είναι βουλωμένο το ψυγείο του καλοριφέρ ή έχει καμένη φλάντζα κεφαλής.
Η συχνότητα λειτουργείας του βεντιλατέρ υποδεικνύει μάλλον το δεύτερο
Ναι η θερμοκρασία νερού είναι στο κανονικό και λίιιιγο πιο πάνω κατά 2-3 χιλιοστά στον δείκτη από το κανονικό, βάση των παρατηρήσεων μου πάντα τα τελευταία 14 χρόνια. Μέτρησα πάντως πριν 400χλμ συμπίεση και είναι εντός προδιαγραφών. Εκείνο που με ανησύχησε ήταν η ανομοιομορφία μεταξύ κυλίνδρων και συγκεκριμένα :
Κύλινδρος Dry (psi) Wet (psi)
1 210 215
2 175 191
3 200 222
4 195 225Όρια κατασκευαστή 12-14 bar (174-203 psi)
Το κενόμετρο (vacuum gauge) επίσης έδειξε πως δουλεύει σωστά ο κινητήρας
Παραφλού στο ψυγείο