-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εχω την εντυπωση οτι οι τροχαιες παραβασεις δεν γραφονται στο ποινικο μητρωο..Αλοιμονο δηλαδη,γιατι ολοι θα τα ειχαμε λερωμενα τοτε
Γράφονται αν πας για πλημμέλημα (τα 200τόσα είναι πλημμέλημα) αλλά δεν επηρεάζει τις κοινωνικές σχέσεις σου (ή τις σχέσεις σου με το κράτος). Πχ δεν εμποδίζεται ο διορισμός σου στο δημόσιο ή η λήψη κρατικής άδειας για άσκηση συγκεκριμένου επαγγέλματος που την απαιτεί (εκτός ΙΣΩΣ αν πρόκειται για θέση οδηγού κρατικού οχήματος).
Αν πας για οδηγός ασθενοφόρου παίζει να παίρνεις και μόρια
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
*από τα πόσα χιλιόμετρα και πάνω γίνομαι επικίνδυνος αν οδηγάω ένα Peugeot 406 1.8 του 1999 με 2 επιβάτες και γεμάτο πορτ μπαγκαζ στην περιφεριακή της Καβάλας στις 7 η ώρα το πρωί με τον ήλιο στη μούρη μου; 110; 130; γιατί όχι 160;
Από τη στιγμή που έχεις πλήρη επίγνωση των δυνατότητων των δικών σου, του αυτοκινήτου, της κατάστασης του δρόμου και της κυκλοφορίας, καθώς και της ορατότητας, η ταχύτητά σου καθορίζεται στα επίπεδα εκείνα, που νιώθεις απόλυτα ασφαλής, στο σημείο εκείνο που υπάρχουν περιθώρια να αντιμετωπιστεί το οποιοδήποτε απρόοπτο.
Είναι πολύ εύστοχος ο προβληματισμός σου καταδεικνύοντας ακριβώς την ύπαρξη παραμέτρων, που πρέπει να αξιολογηθούν και βάσει των οποίων θα καθοριστεί από τον -υπεύθυνο- οδηγό μία ανώτατη ταχύτητα, πάντα υπό το πρίσμα της ασφάλειας για όλους. -
H οποία ανώτατη ταχύτητα καλό είναι να είναι εντός των ορίων της νομιμότητος αλλιώς δεν έχουμε να πούμε και πολλά.
-
Ειπαμε,ο νομος ειναι για τους αλλους.
Εμεις ειμαστε υπερανω -
Δεν το λέω με αυτήν την έννοια. Ακόμη και εάν εμείς νιώθουμε ασφαλείς να πηγαίνουμε με 300χάω , έχουμε το καλλίτερο αυτοκίνητο του κόσμου κτλ δεν ξέρεις εάν - ειδικά τη νύχτα - πατήσεις κάποιο φιλμ με νερό ( ακόμη και στον καλλίτερο αυτοκινητόδρομο ) και σου πάρει το τιμόνι λίγο δεξιά ή αριστερά. Νομίζω ότι τότε οποιαδήποτε αίσθηση περί του ασφαλούς πάει περίπατο.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Εχω την εντυπωση οτι οι τροχαιες παραβασεις δεν γραφονται στο ποινικο μητρωο..Αλοιμονο δηλαδη,γιατι ολοι θα τα ειχαμε λερωμενα τοτε
Γράφονται αν πας για πλημμέλημα (τα 200τόσα είναι πλημμέλημα) αλλά δεν επηρεάζει τις κοινωνικές σχέσεις σου (ή τις σχέσεις σου με το κράτος). Πχ δεν εμποδίζεται ο διορισμός σου στο δημόσιο ή η λήψη κρατικής άδειας για άσκηση συγκεκριμένου επαγγέλματος που την απαιτεί (εκτός ΙΣΩΣ αν πρόκειται για θέση οδηγού κρατικού οχήματος).
Αν πας για οδηγός ασθενοφόρου παίζει να παίρνεις και μόρια
Φανταστική συνέντευξη:'Κύριέ μου,έχετε επαγγελματικό δίπλωμα;'
Απάντηση υποψήφιου:'Μάλιστα!'
Ερώτηση:'Τι εμπειρία έχετε;'
Απάντηση:'Με έχουν συλλάβει για υπερβολική ταχύτητα.Τη μία φορά μάλιστα πήγαινα με +220!!'
Απάντηση:'Συγχαρητήρια,πληρείτε όλες τις προϋποθέσεις!!Προσλαμβάνεστε!!' -
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
αφού η στέρηση πινακίδων είναι πιο 'αντικειμενική' ποινή.
Η πιο παράνομη και καταχρηστική θες να πεις...
Η στέρηση πινακίδων (και της άδειας κυκλοφορίας) ΔΕΝ είναι παράνομη και καταχρηστική αφού οι πινακίδες είναι ούτως ή άλλως ιδιοκτησία του κράτους. Παράνομο και καταχρηστικό είναι το να έπαιρναν το αυτοκίνητο φερ' ειπείν το οποίο είναι στο όνομά σου, αγοράστηκε από εσένα με δικά σου χρήματα κ.ο.κ.
Συμφωνω με taurus. Κάνεις κάτι παράνομο και τιμωρείται το αυτοκίνητο
-
Το να κρίνει ο μπάτσος αν κάποιος είναι σε θέση να οδηγεί με 200 π΄ρώτος δεν είναι η δουλειά του και δεύτερον στην Ελλάδα θα γινότανε της μίζας το κάγκελο!
Εγώ θα δεχτώ ότι το αμάξι που οδηγούσες φρεναρει απο τα 300 γρηγορότερα απο ότι φρενάρει το μέσο αμάξι από τα 80, και ότι ο χρόνος αντίδρασης σου θα είνια στο 1/10 στο πάτημα του φρένου απ'ότι του μέσου οδηγού, σκέψου όμως 300 μέτρα πιο κάτω μετά απο μια καμπούλα να θέλει ένας ανθρωπάκος που πάει με 90 στη μεσαία να προσπεράσει το φορτηγό που είναι μπροστά του.......δεν θα καταλάβει τι τον χτύπησε και γιατί!
Και εγώ τρέχω, και μου την έχει χαρίσει μπάτσος στην εθνική με πολλά χλμ, χωρίς να του κλαφτώ (ποτέ δεν το κάνω άλλοστε γι'αυτό έχω 21 πόντους) μην τρελαθούμε όμως και επιχειρηματολογούμε στο ότι ο μπάτσος δεν έκανε καλά τη δουλειά του και ότι θα έπρεπε να ζυγίσει την κατάσταση και να σε αφήσει να φύγεις!
Υγ. Αυτό με τις πινακίδες το θεωρώ λίγο περίεργο, πως γίνεται να τιμωρούν κάποιον άλλο για κάτι που έκανα εγώ! Δλδ αν παράδειγμα οδηγό το αμάξι του πατέρα μου, γιατί να μείνει αυτός χωρίς αμάξι? Το δίπλωμα φυσικά να μου το πάρουν ώστε να μην μπορώ να οδηγήσω, αλλά το αμάξι γιατί να μείνει χωρίς πινακίδες? Θα μου πεις και τι να κάνουν όσοι έχουν αμάξι στο όνομα τους να τους παίρνουν τις πινακίδες και σε όσους όχι να μην τις παίρνουν? Δεν θα ήταν δίκαιο.....
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Από τη στιγμή που έχεις πλήρη επίγνωση των δυνατότητων των δικών σου, του αυτοκινήτου, της κατάστασης του δρόμου και της κυκλοφορίας, καθώς και της ορατότητας, η ταχύτητά σου καθορίζεται στα επίπεδα εκείνα, που νιώθεις απόλυτα ασφαλής, στο σημείο εκείνο που υπάρχουν περιθώρια να αντιμετωπιστεί το οποιοδήποτε απρόοπτο.Γενικά μπορώ να το δεχτώ αυτό, δυστυχώς ή ευτυχώς όμως τα όρια ενός δρόμου δε ρυθμίζονται βάση του πόσο μαμιάς οδηγός είναι κάποιος και πόσο καραγκιόζης οδηγός είναι κάποιος άλλος, αλλά αφορούν όλα τα αυτοκίνητα και όλους τους οδηγούς. Για Χ,Ψ,Ζ λόγους το όριο στην εθνική έχει οριστεί να είναι 120 χλμ/ώρα. Το να βγει κάποιος λοιπόν και να πει ότι εγώ έχω Ferrari και είμαι οδηγάρα και ως εκ τούτου δεν έπρεπε να με γράψουν παρότι πήγαινα με 200 χλμ/ώρα απλά δε μπορεί να ισχύσει. Δεν υπάρχουν κάποια αντικειμενικά κριτήρια εξειδικευμένου προσδιορισμού του ορίου για κάθε αυτοκίνητο και κάθε οδηγό και ως εκ τούτου οι πάντες οφείλουν να τηρούν τα όρια. Το αν μας αρέσει αυτό ή όχι δεν αποτελεί μέλος της εξίσωσης. Και ναι ίσως η τροχαία λειτουργεί κυρίως εισπρακτικά, βασίζεται όμως σε κάποιους νόμους τους οποίους όλοι γνωρίζουν και όλοι έχουν τη δυνατότητα να τηρήσουν. Το αν θα το κάνουν ή όχι δικό τους πρόβλημα. Και είναι σίγουρο ότι τελικά ο φόβος για την όποια ποινή λειτουργεί πολλές φορές ανασταλτικά περιορίζοντας το πλήθος των ατυχημάτων. Σε καμία περίπτωση όμως δε μπορούν να ζητάνε και το λόγο μετά από τους αστυνομικούς για την παρανομία τους. Δυστυχώς τα 214 χλμ/ώρα είναι 214 χλμ/ώρα και επειδή κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί στους αστυνομικούς ότι δεν αποτελούσες κίνδυνο και επειδή αν αφήναν εσένα θα βρισκόταν και κάποιος άλλος με 214 χλμ/ώρα και αντίστοιχο αυτοκίνητο που θα απαιτούσε την ίδια αντιμετώπιση, οι αστυνομικοί καλά έκαναν και σου έριξαν την καμπάνα.
Πραγματικά λυπάμαι αλλά δε μπορώ να πω ότι έπραξαν λανθασμένα ή μη αιτιολογημένα. -
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Εγώ θα δεχτώ ότι το αμάξι που οδηγούσες φρεναρει απο τα 300 γρηγορότερα απο ότι φρενάρει το μέσο αμάξι από τα 80, και ότι ο χρόνος αντίδρασης σου θα είνια στο 1/10 στο πάτημα του φρένου απ'ότι του μέσου οδηγού, σκέψου όμως 300 μέτρα πιο κάτω μετά απο μια καμπούλα να θέλει ένας ανθρωπάκος που πάει με 90 στη μεσαία να προσπεράσει το φορτηγό που είναι μπροστά του.......δεν θα καταλάβει τι τον χτύπησε και γιατί!
Στη συνάρτηση είναι φυσικά και ο ορίζοντας.
Είναι υποχρέωση κάθε ευσυνείδητου οδηγού να κόβει πριν από καμπές, όπου δεν υπάρχει ορατότητα - και κατά συνέπεια γνώση- του τί γίνεται μετά την εισόδο, και στα χασίματα, όπου και πάλι δεν βλέπεις.
Όταν όμως δεν υπάρχει κανείς στο οπτικό σου πεδίο για τα επόμενα 2 χιλιόμετρα, δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος, σε αυτό το θέμα τουλάχιστον.
-
Όταν επιτρέπεται να πωλούνται αυτοκίνητα με τελική 220 και 250 km/h , το όριο των 120 km/h είναι υποκρισία και έχει καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα._
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Όταν επιτρέπεται να πωλούνται αυτοκίνητα με τελική 220 και 250 km/hΓιατί δεν έχουν γκάζι αυτά, μόνο τέρμα πάνε;
Π.χ. IHRA Top Dragster, 528 cubic inch Blown Alcohol Chrysler (appx 1950hp). 8.650 κ.ε. και μόνο τέρμα γκάζι, ενδιάμεσα νομίζω δεν έχει και κάνει 4,1 δευτ. στα 200 μέτρα.
-
υπαρχουν χωρες οπως η γερμανια που σε πολλους αυτοκινητοδρομους δεν υπαρχει οριο.εκει ομως υπαρχει και καποια καλυτερη παιδεια οσον αφορα την οδηγηση.
φανταζεσαι τι θα γινοταν στην ελλαδα αν επισης δεν υπηρχαν ορια στον αυτοκινητοδρομο;η οδηγικη παιδεια στην ελλαδα απεχει πολυ ακομα,ωστε να μην υπαρχουν ορια ταχυτητας στην εθνικη οδο.
δεν αντιλεγω οτι σε μια αδεια εθνικη οδο,με ενα καλο αμαξι,ειναι μεγαλος ο πειρασμος ωστε να μην γκαζωσουμε.
υπαρχουν ομως καποιοι νομοι που αν τους παραβιασουμε πρεπει να υποστουμε τις συνεπειες.αν ειναι σωστοι αυτοι οι νομοι αυτο ειναι αλλο καπελο.
και δεν νομιζω να κυκλοφορουν στην ελλαδα πολλα αμαξια που να τρεχουν με ανεση και ΑΣΦΑΛΕΙΑ με ταχυτητες ανω των 200χαω.
οπως και να εχει το θεμα θα πω κατι που εχει χιλιοσυζητηθει εδω.
ενα καλο αμαξι και ενας καλος οδηγος θα αντιδρασει πολυ πιο γρηγορα και ασφαλες αν πηγαινει με 150 και 160,δεν λεω φυσικα να παμε και σαν χελωνες,απο οτι αν πηγαινει με 200 και βαλε.
σιγουρα σε αδειο δρομο δεν υπαρχει και ιδιαιτερο προβλημα με μεγαλες ταχυτητες,αλλα εφοσων αυτοι ειναι οι κανονες στο κρατος οπου ζουμε πρεπει να ξερουμε οτι αν τους παραβιασουμε δεν μπορουμε να εχουμε καμια απαιτηση για κατανοηση απο την τροχαια. -
Μάλιστααααα , δηλαδή στα 18 είμαστε ώριμοι να επιλέξουμε αυτούς που μας κυβερνούν, έχουμε πολιτική συνείδηση και παιδεία όμως κατά τα άλλα είμαστε ανώριμοι να οδηγήσουμε.
Με το οδηγήσουνε εννοώ να επιλέξουμε την κατάλληλα ταχύτητα ανάλογα με τις συνθήκες.
Δηλ. θεωρούν κάποιοι οτι τα 200 στην ευθεία είναι πιο επικίνδυνα από τα 100 σε μια απότομη δίχως ορατότητα στροφή όπου δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις εμπρός σου.
Τελικά τα όρια ταχύτητας είναι κομμουνιστικά , εξίσωση προς τα κάτω στο επίπεδο του κουλού και I.Q ραδικιού. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
εξίσωση προς τα κάτω στο επίπεδο του κουλού και I.Q ραδικιού.Α κ ρ ι β ώ ς
-
εγώ διαβάζω μόνο για να δω τι οδηγούσε
Pai Mei αν δεν προτίθεσαι να το πεις δημόσια στείλε μου πμ να με σ'ωσεις απο τη περιέργεια μου. -
Γεια σου αθανατο ελληνικο πνευμα, αθανατη ελληνικη λεβεντια! Που δε σηκωνεις ζυγο πανω απ'το κεφαλι, ουτε χαλιναρι!
Και αλλοι θεωρουν οτι μπορουν να κρινουν καλυτερα απο τους νομους που θα κανουν αναστροφη, αν πρεπει να περιμενουν η οχι στο κοκκινο, τα αποτελεσματα τα βλεπουμε καθημερινα στους δρομους!
Δεν πειραζει ομως! παντα ειναι 'μακρια απο εμας' και 'εμεις ξερουμε καλυτερα' Ευχομαι να μη σας τυχει η σε καποιον κοντινο σας ανθρωπο!
-
Άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε ,εδώ κρίνουμε τα όρια ταχύτητας ,μόνο.
Για πες μου όμως, τι θεωρείς οτι απαιτεί μεγαλύτερη επιδεξιότητα:
το να υπολογίσεις πότε θα βρείς για προσπέραση σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης με επιβαρυμένη κυκλοφορία ή το να πας με 161 σε αυτοκινητόδρομο.
Γιατί να θεωρούνται όλοι ικανοί για την πρώτη περίπτωση και να χάνουν το δίπλωμα στη δεύτερη;
Με εγραψαν στον Αυτοκινητοδρομο με 121χλμ.!