-
Εγω εδω διακρινω μια σταση που εχουν οι περισσοτεροι οδηγοι, την αμφισβητηση των νομων, επειδη αυτοι ξερουν καλυτερα! Λοιπον, δε θα μπω στη διαδικασια να απανταω σε ατυχεστατα και κατασκευασμενα παραδειγματα που δεν δειχνουν τιποτα αλλο απο το προφανες αποτελεσμα που καποιοι θελουν να δειξουν! Τα παραδειγματα αυτα δε λενε τιποτα απολυτως ειναι σαθρα επιχειρηματα του δημοτικου!
Απαντησε εσυ στο παρακατω. Τι σε κανει να διαφερεις εσενα που λες ας παω με 200 γιατι ξερω τις συνθηκες με αυτον που λεει θα περασω το κοκκινο γιατι ξερω τις συνθηκες (ελεγχω π.χ.)
Ε καποια στιγμη θα γινει το λαθος και στις 2 περιπτωσεις! Και στις 2 περιπτωσεις μπορεις να βρεις ηλιθια παραδειγματα° για να 'υποστηριξεις' τη θεση σου, αλλα το θεμα ειναι παντα το ιδιο! Πρεπει να σεβομαστε τους νομους!
Ξερω, ξερω... Το επομενο βημα! Δηλαδη εσυ δεν τρεχεις??? κ παμε παλι την κολοκυθια...°Π.χ. Γιατι οταν ειναι χαλασμενο το φαναρι ειμαι ικανος να ελεγχω κ να περναω, τωρα που λειτουργει θα κανω το ιδιο περνωντας προσεχτικα! Ποσο ηλιθια μπορει να ειναι αυτη η λογικη?
Πιστευει εδω καποιος οτι πρεπει η μπατσαρια να δειξει επιεικια σε καποιον επειδη περασε με κοκκινο αφου ελεγξε??
-
Όσο για το κόκκινο ναι, έχω περάσει μερικές φορες και θα το ξανακάνω όταν κρίνω οτι οι συνθήκες το επιτρέπουν(π.χ ερημιά και 3 η ώρα το πρωϊ) φυσικά έχοντας τα μάτια μου δεκατέσσερα και έτοιμος να αναλάβω την ευθύνη των πράξεών μου.
-
Αν εσύ θεωρείς οτι ο Γερμανός έχει περισσότερο μυαλό από εσένα , πρόβλημά σου.
Οι δρόμοι μας μπορεί να μη κάνουν για 300+ km/h αλλά τα 161-180 μπορούν να τα προσφέρουν με ασφάλεια σ'αυτούς που μπορούν. Οι άλλοι δεν είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν , μπορούν να κάτσουν στα ασφαλή 120 χιλιόμετρά τους. -
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι τώρα μιας και απαντήθηκα όλα...:
στην περίπτωση που διπλαρώνεις το αμάξι σου σε ένα ασφαλέστατο σημείο (φουλ ορατότητα 360 μοιρών) και για κάποιο λογο σου φυγει, οποιοδήποτε, και σκας τελικά σε πεζοδρόμιο-κολώνα-διάζωμα-μπαριερα-γλάστρες-πετούνιες, τα σπασμένα ΠΟΙΟΣ τα πλερώνει?
Γιατί αμα τα πλερωνει το κράτος, σημαίνει οτι τα πληρώνουν οι πολίτες του κράτους αυτού, σημαίνει οτι εγώ θα πληρώσω τα δικά σου σπασμένα. Ας με πεισει καποιος γιατί θα έπρεπε να πληρωσω την καύλα καποιου άλλου. Σωστα κατ'εμέ πατάσσεται αυτό.
Ξέρετε γιατι τα φορτηγά πχ πληρώνουν περισσότερο στα διόδια; Γιατί κανουν μεγαλύτερη ζημιά στο οδόστρωμα. Ενα αυτοκίνητο που πηγαίνει με 200 κάνει την ιδια ζημιά με ενα που πηγαίνει με 120; Καλά δε συζητώ τι θα γίνει έτσι και σκάσει κάπου (αναφέρομαι στην παραπανω περίπτωση του διπλαρώματος). τα άλλα περί οδηγού και φρένων δεν τα σχολιάζω καν.
ΥΓ1 το 2ο πρόσωπο που εβαλα ΔΕΝ αναφέρεται σε καποιον
ΥΓ2 από τετοια κι εγώ εχω πολλα στο παλμαρές μου (τελικές... μπασιμο με πόρτες κλπ κλπ) και δε βγάζω σε καμμιά περίπτωση την ουρα μου από ΄ξω. Οταν έτυχε και με τσάκωσαν ομως, δεν εβγαλα κουβέντα και τα έβαλα αποκλειστικά με μένα. -
Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
Πρεπει να σεβομαστε τους νομους!Θεωρώ χρησιμότερο και πιο ταιριαστό στην ανθρώπινη φύση, τη δυνατότητα μας να σκεφτόμαστε και να κρίνουμε. Όχι να υποτασσόμαστε, χωρίς καμία λογική επεξεργασία, στον οποιονδήποτε νόμο.
Διότι ο νόμος υφίσταται μεν για να διασφαλίσει μία απροβλημάτιστη συνύπαρξη, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις, όπου ο νόμος είναι τόσο αναχρονιστικός, τόσο χτυπητά ισοπεδωτικός, τόσο έξω από την πραγματικότητα, που δεν έχει καμία μα καμία συνεισφορά στην ασφάλεια των πολιτών.Τα όρια ταχύτητας ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.
Και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες διανοητικές ικανότητες για να αντιληφθεί κανείς τον αποκλειστικά εισπρακτικό τους χαρακτήρα.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι κανείς δεν τα τηρεί αυτά τα όρια. Η παραβίασή τους τείνει να γίνει εθιμική.Ο στόχος πρέπει να είναι ένας: υπεύθυνοι οδηγοί, κατάλληλα εκπαιδευμένοι, με πλήρη αφοσίωση στο δρόμο την ώρα της οδήγησης, με σωστά συντηρημένο όχημα, ικανοί να προβλέψουν τον κίνδυνο ώστε να τον αποφύγουν.
Τα όρια ταχύτητας στις εθνικές οδούς είναι ένα βλακώδες μέτρο, που ποτέ δεν βοηθήσε στον περιορισμό των ατυχημάτων, ποτέ δεν συνεισέφερε στην οδική ασφάλεια. Τα 'χουμε πει χιλιάδες φορές.
-
Πες βρε pai mei ότι είσαι τροχονόμος και βλέπεις μπροστά σου κάποιον με παχειά γενειάδα να τρέχει με διακόσια. Δεν τον ξέρεις, δεν γνωρίζεις αν είναι μουρλός ή ηλίθιος. Τί θα κάνεις;
Θα πεις 'έλα μωρέ, ο μοιάζει καλό παιδί και έμπειρος, άστον να βρούμε κανένα παππού με τη μύτη κολλημένη στο τιμόνι'; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πες βρε pai mei ότι είσαι τροχονόμος και βλέπεις μπροστά σου κάποιον με παχειά γενειάδα να τρέχει με διακόσια. Δεν τον ξέρεις, δεν γνωρίζεις αν είναι μουρλός ή ηλίθιος. Τί θα κάνεις;
Θα πεις 'έλα μωρέ, ο μοιάζει καλό παιδί και έμπειρος, άστον να βρούμε κανένα παππού με τη μύτη κολλημένη στο τιμόνι'; -
Μετά τη γενειάδα, θα βγαινε και περίστροφο, οπότε μάλλον θα 'πεφτε σε άλλον ο κλήρος για το πρόστιμο.
-
Ο χρήστης CARυοθραύστης έγραψε:
Ξέρετε γιατι τα φορτηγά πχ πληρώνουν περισσότερο στα διόδια; Γιατί κανουν μεγαλύτερη ζημιά στο οδόστρωμα.Τα φορτωμένα πάνω από το όριο φορτηγά (δηλαδή σχεδόν όλα) κάνουν το 99,9% των ζημιών στο κατάστρωμα των οδών. Γι αυτό στο εξωτερικό που έχουν κάθε τόσο σταθμούς ζύγισης οι δρόμοι είναι καλοί. Τα αυτοκίνητα δεν φθείρουν καθόλου το δρόμο (συγκρινόμενα με υπερφορτωμένα φορτηγά). Ποιοί πρέπει να πληρώνουν διόδια;
-
(το θέμα μου δεν είναι τα διόδια... λάθος μου άμα έδωσα αυτήν την εντύπωση)
(ξαναδιάβασε το ποστ μου)
-
τα σπασμένα ΠΟΙΟΣ τα πλερώνει?Όπως πλερώνω εγώ τα σπασμένα κάποιου που καπνίζει-πίνει-τρώει του σκασμού όντας 140 κιλά και μετά τρέχει στα νοσοκομεία.
-
mousatos
να επαναλάβω ότι ΔΕ βγάζω την ουρά μου απ'οξω. Δυστυχώς ή ευτυχώς το έκανα-κάνω κι εγώ...Απλά λεω οτι δεν είναι και τόσο άδικος ο νόμος που λέει οτι απαγορεύεται να το διπλαρώνεις το αμάξι σου.
Με νοείς;
-
Σε εννοώ αγαπητέ , συζήτηση κάνουμε , αν πραγματικά το ήθελαν αυτό όλα τα αυτοκίνητα έπρεπε να έχουν κόφτη στα 140 ή μετά τα 3 ατυχήματα να σου πέρνουν το δίπλωμα δια βίου.
-
Αμα σου πάρουν το δίπλωμα δια βίου, μετά σε ποιον θα κόβουν κλήσεις;
Τουτέστιν πάνε τα έσοδα.
Φαυλος κύκλος είναι.
(εννοείται οτι συζήτηση κάνουμε)
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Πρεπει να σεβομαστε τους νομους!
Θεωρώ χρησιμότερο και πιο ταιριαστό στην ανθρώπινη φύση, τη δυνατότητα μας να σκεφτόμαστε και να κρίνουμε. Όχι να υποτασσόμαστε, χωρίς καμία λογική επεξεργασία, στον οποιονδήποτε νόμο.
Διότι ο νόμος υφίσταται μεν για να διασφαλίσει μία απροβλημάτιστη συνύπαρξη, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις, όπου ο νόμος είναι τόσο αναχρονιστικός, τόσο χτυπητά ισοπεδωτικός, τόσο έξω από την πραγματικότητα, που δεν έχει καμία μα καμία συνεισφορά στην ασφάλεια των πολιτών.Τα όρια ταχύτητας ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.
Και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες διανοητικές ικανότητες για να αντιληφθεί κανείς τον αποκλειστικά εισπρακτικό τους χαρακτήρα.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι κανείς δεν τα τηρεί αυτά τα όρια. Η παραβίασή τους τείνει να γίνει εθιμική.Ο στόχος πρέπει να είναι ένας: υπεύθυνοι οδηγοί, κατάλληλα εκπαιδευμένοι, με πλήρη αφοσίωση στο δρόμο την ώρα της οδήγησης, με σωστά συντηρημένο όχημα, ικανοί να προβλέψουν τον κίνδυνο ώστε να τον αποφύγουν.
Τα όρια ταχύτητας στις εθνικές οδούς είναι ένα βλακώδες μέτρο, που ποτέ δεν βοηθήσε στον περιορισμό των ατυχημάτων, ποτέ δεν συνεισέφερε στην οδική ασφάλεια. Τα 'χουμε πει χιλιάδες φορές.
Θελω να δω την κριτικη σου σκεψη και ικανοτητα μαγκακο μου και τις 'δοκιμες' σου σε εταιρικα αυτοκινητα σε κανενα σοβαρο κρατος οπως ειναι Η Γαλλια και η Αγγλια! Οταν θα σταματησει να σε τσουζει απο τα προστιμα που θα εχεις αρπαξει, τα ξαναλεμε!
Αχ ξεχασα! Εκει θα γινεις κοτουλα και εσυ και θα πηγαινεις με 120 οπως οι υπολοιποι ηληθιοι που υποτασσονται!
Κοινως βρισκετε μερικοι και τα κανετε εδω που δεν ισχυουν (για τιποτα και για κανενα) οι νομοι! Στο εξωτερικο , κο-κο-κο το ελευθερο και κριτικο σας πνευμαΣυνεχιστε λοιπον να τα κανετε, αλλα τις θεωριες αφηστε τις για κανεναν αλλον!
-
Δικαίωμά σου να θεωρείς αυτά τα όρια λογικά , δικαίωμά μου να τα αμφισβητώ και να θέλω να τα αλλάξω .
Δηλ. όλοι οι νόμοι των κρατών είναι οι ίδιοι π.χ επί 200 χρόνια; Έχουμε στη Ελλάδα τους ίδιους ακριβώς νόμους που είχαν το 1930 ; -
Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
Πρεπει να σεβομαστε τους νομους!
Θεωρώ χρησιμότερο και πιο ταιριαστό στην ανθρώπινη φύση, τη δυνατότητα μας να σκεφτόμαστε και να κρίνουμε. Όχι να υποτασσόμαστε, χωρίς καμία λογική επεξεργασία, στον οποιονδήποτε νόμο.
Θελω να δω την κριτικη σου σκεψη και ικανοτητα μαγκακο μου και τις 'δοκιμες' σου σε εταιρικα αυτοκινητα σε κανενα σοβαρο κρατος οπως ειναι Η Γαλλια και η Αγγλια! Οταν θα σταματησει να σε τσουζει απο τα προστιμα που θα εχεις αρπαξει, τα ξαναλεμε!
Αχ ξεχασα! Εκει θα γινεις κοτουλα και εσυ και θα πηγαινεις με 120
Κοινως βρισκετε μερικοι και τα κανετε εδω που δεν ισχυουν (για τιποτα και για κανενα) οι νομοι! Στο εξωτερικο , κο-κο-κο το ελευθερο και κριτικο σας πνευμαΣυνεχιστε λοιπον να τα κανετε, αλλα τις θεωριες αφηστε τις για κανεναν αλλον!
Tις θεωρίες τις αφήνω για εκείνους, που διαθέτουν εγκέφαλο.
Οι εικασίες σου περί 'εξωτερικού' και 'σοβαρών κρατών' και 'συμπεριφοράς', ξεπερνούν κάθε όριο δημαγωγίας και απλοϊκής αντίληψης των πραγμάτων, είναι δε και παντελώς άσχετες μεταξύ τους.
Επιπλέον, τα 'μαγκάκο' και το ύφος σου δεν μ' αρέσουν καθάλου. Σε προτρέπω, ευγενικά, να μην συνεχίσεις στο ίδιο επίπεδο, γιατί αν αρχίσω να σε προσβάλλω κι εγώ δε θα σ'αρέσει καθόλου, στο εγγυώμαι.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Δικαίωμά σου να θεωρείς αυτά τα όρια λογικά , δικαίωμά μου να τα αμφισβητώ και να θέλω να τα αλλάξω .
Δηλ. όλοι οι νόμοι των κρατών είναι οι ίδιοι π.χ επί 200 χρόνια; Έχουμε στη Ελλάδα τους ίδιους ακριβώς νόμους που είχαν το 1930 ;Αλλαξε τα! Δεν ξερω τη διαδικασια αλλα αλλαξε τα αν θελεις!
Αλλο να τα αλλαξεις, αλλο να παρανομεις και να θεωρεις οτι με αυτο το τροπο κατι κανεις! Το μονο που γινεται ειναι ενα Χαος στους δρομους! Ο καθενας κανει οτι του γουσταρει γιατι θεωρει το νομο ηλιθιο! Ο ενας τρεχει με 200 ο αλλος κανει αναστροφη στην Αττικη οδο (προφανως εχει δικιο, παραλογο να μην μπορες ) Ο αλλος περναει με κοκκινο, ο αλλος μπαινει αναποδα σε μονοδρομο (αφου χωρας ρε μεγαλε τι προβλημα εχεις?) και η κατασταση δεν σταματαει πουθενα!Αφου λοιπον το προβλημα σας ειναι ιδεολογικο και θεμα οτι δεν σας αρεσει να υποτασεστε, απαντηστε μου γιατι δεν κανετε τα ιδια σε οργανωμενα κρατη οπως τα 2 που ανεφερα!
Μηπως επειδη οταν λες 'παρανομω και ειμαι ετοιμος να δεχτω τις συνεπειες' ξερεις οτι μιλας εκ του ασφαλους (1 στο εκατομμυριο να σε πιασουν?) λεω μηπως???
Γενικοτερα δεν τραβαω τρομερο ζορι, καντε οτι θελετε! Οπως εχω πει και σε αλλο τοπικ, τη δουλεια της αστυνομιας δεν ειμαι διατεθειμενος να την κανω! Το θεμα ειναι μη μας ταιζετε κυρηγμα περι 'ιδεολογων παρανομων' και 'εμεις θα αλλαξουμε τον κοσμο'. Δεν τρωμε κουτοχορτο
-
στην περίπτωση που διπλαρώνεις το αμάξι σου σε ένα ασφαλέστατο σημείο (φουλ ορατότητα 360 μοιρών) και για κάποιο λογο σου φυγει, οποιοδήποτε, και σκας τελικά σε πεζοδρόμιο-κολώνα-διάζωμα-μπαριερα-γλάστρες-πετούνιες, τα σπασμένα ΠΟΙΟΣ τα πλερώνει?
Γιατί αμα τα πλερωνει το κράτος, σημαίνει οτι τα πληρώνουν οι πολίτες του κράτους αυτού, σημαίνει οτι εγώ θα πληρώσω τα δικά σου σπασμένα.
Αν κατάλαβα καλά αναρωτιέσαι για το ποιός πληρώνει την μπαριέρα π.χ. αν εγώ βγω από τον δρόμο και την ξηλώσω. Εγώ την πληρώνω (δηλαδή η ασφάλειά μου).
-
hrdoukas
δλδ θα πληρώσει η ασφάλεια για τα σπασμένα μου; (αυτό δεν το ήξερα, το παραδέχομαι)Και άμα την τσακίσω και τελικά σηκωθώ και φυγω; Τότε ποιος;
Με εγραψαν στον Αυτοκινητοδρομο με 121χλμ.!