-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
…κακως λοιπον σε αλλες ευρωπαικες χωρες στην ε8νικη οδο η τροχαια εξετάζει ολες τις παραμετρους πρωτου βεβαιωσει μια παραβασηκακως δηλαδη στην ιταλια με οριο τα 130 αφηνουν να φυγει την porsche που σταματησανε επειδη phgaine me 210 αλλα απο την αλλη σε εμενα και ενα bmw 320 κοψανε κληση 68,25 ευρο πριν 4 χρόνια που πηγαιναμε με την ιδια ταχυτητα με την αιτιολογια οτι τα αυτοκινητα μας (carina e και bmw 320) den prosferane thn apaitoymenh energhtikh asfaleia gia ayth thn taxythta...
αυτη ειναι η σωστη λογικη και αυτη ειναι η σωστη αντιμετωπιση
αυτα ειναι μετρα ασφαλειας (διαβα8μισμενα μαλιστα) και οχι εισπρακτικου χαρακτηρα...Πες μου τώρα το ακόλουθο. Εσύ τι αυτοκίνητο οδηγείς; Να υποθέσω ότι έχεις Porsche; Αν λοιπόν έχεις, θεωρείς ότι θα έπρεπε στην Ελλάδα να σου χαρίζεται η αστυνομία λόγω του αυτοκινήτου; Αν έγραφαν κάποιον από τους φίλους σου με 106 φτιαγμένο, ή έστω BMW 320 επειδή οδηγούσαν στον αυτοκινητόδρομο με 210, θεωρείς ότι καλώς θα έπρεπε να τους δοθεί κλήση ενώ παράλληλα κάποιοι άλλοι θα περνούν δίπλα από το μπλόκο με 200+ ανενόχλητοι επειδή οδηγούν Porsche;
αν διαβαζες καλυτερα το ποστ μου 8α εβλεπες οτι το μονο που δεν εχω ειναι Porsche…
OK. Από την στιγμή που δεν έχεις Porsche λοιπόν, θεωρείς δίκαιο / σωστό να δεχτείς κλήση επειδή οδηγούσες με 210 (ας πούμε στην ευθεία της Θήβας) ενώ δίπλα από εσένα και τους αστυνομικούς που σε γράφουν περνάει εκείνη την στιγμή ανενόχλητη Porsche με 200+ χλμ/ώρα; Ποια από τις παρακάτω επιλογές θα ήταν πιο κοντά σε αυτό που θα έλεγες στους αστυνομικούς;
α) Σας βγάζω το καπέλο γιατί αντιλαμβάνεστε την διαφορά ενεργητικής ασφάλειας μεταξύ του δικού μου αυτοκινήτου και του supercar που μόλις πέρασε. Είστε άτομα που ενδιαφέρονται για την οδική ασφάλεια. Τα συγχαρητήρια μου.
β) Είστε καραγκιόζηδες. Εμένα ξέρατε να με σταματήσετε. Τον κερατά με την Porsche όμως δεν τολμάτε να τον ακουμπήσετε. Αλλά έτσι είναι σε αυτή την χώρα. Οι πλούσιοι είναι υπεράνω του νόμου.
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΑΜΑΞΙ ΟΔΗΓΟΥΣΕΣ;Τον έχετε ρωτήσει και ξαναρωτήσει. ΑΝ ήθελε να απαντήσει, θα το είχε κάνει ήδη. Προφανώς, έχει τους λόγους του και ας γίνουν σεβαστοί. Το θέμα δεν είναι αυτό
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΑΜΑΞΙ ΟΔΗΓΟΥΣΕΣ;
Τον έχετε ρωτήσει και ξαναρωτήσει. ΑΝ ήθελε να απαντήσει, θα το είχε κάνει ήδη. Προφανώς, έχει τους λόγους του και ας γίνουν σεβαστοί. Το θέμα δεν είναι αυτό
Daewoo Lanos χαμηλωμένο με φυμέ τζάμια, πίσω φανάρια Lexus, αεροτομή F1 και ηχοσύστημα 3kW. Και tribal αυτοκόλητα στις πόρτες!
-
Καλά το σύστημα σίγουρα και δεν είναι ιδανικό, αλλά δεν γίνεται να πάρει ο Χ (ας πούμε ο καλίτερος οδηγός Έλληνας) μια Μακλάρεν φ1 και να πηγαίνει με 300 σε δημόσιο δρόμο. Δεν του ανήκει ο δρόμος, καλός ή κακός υπάρχουν και κάπιοι φτωχομπινέδες με 1200ρια που μπορεί να χρειάζονται και 1000 μέτρα να κάνπουν προσπέραση και αν τους στείλει στο διάολο.
Επίσης όταν ξεπέρασες τα 120 δεν ήξερες ότι ήσουν παράνομος?Ότι αν σε σταματούσαν θα τον ρούφαγες?στα 160 το σκέφτηκες? στα 200?
Και μία τελευταία ερώτηση με το 106 θα έχεις δει τελική στο κοντέρ, έτσι? τα 210 περίπου πραγματικά χλμ είναι οκ για αυτό το αμάξι?
-
Παρεπιπτόντως,
Θυμάται άραγε κανείς γιατί και πότε εφαρμόστηκαν τα απίθανα όρια ταχύτητας;Ιστορικά, από τα πρώτα όρια (αν όχι το πρώτο) ταχύτητας ήταν αυτό που ορίστηκε γιατί τα πρώτα αυτοκίνητα (1860 και βάλε...) θεωρήθηκαν επικίνδυνα να κυκλοφορούν στους δρόμους πολύ ταχύτερα από τους πεζούς! Γι'αυτό, οι ελάχιστοι πλούσιοι που είχαν αυτοκίνητο ήταν υποχρεωμένοι να έχουν κι ένα τύπο που περπατούσε ΔΙΠΛΑ στο αυτοκίνητο, κρατώντας μια ταμπελίτσα (10km/h-15km/h νομίζω) τον οποίο και δε μπορούσε να προσπερνάει ο οδηγός! (Το παραπάνω μου το έχει πει Αγγλίδα, μεγάλη σε ηλικία, που είχε γεννηθεί κάπου στα 1905 και της τα λέγανε φρέσκα γονείς και παππούδες.)
Σε άλλες χώρες εφαρμόστηκαν περίπου στα μέσα του περασμένου αιώνα (1960+) με αφορμές κάποια μεγάλα ατυχήματα.
Στην Αμερική βασική αιτία των ορίων ταχύτητας ήταν η οικονομία σε καύσιμα, την περίοδο της μεγάλης πετρελαϊκής κρίσης. (κάπου εκεί στα 1960-70 κι αυτή αν δεν κάνω λάθος). -
Επι της ουσιας με καλυψε απολυτα ο nass.
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
To ότι 'σε όλες τις χώρες του κόσμου' υπάρχει η πρόθεση της εκταμίευσης εσόδων μέσω των προστίμων, φυσικά και δεν δικαιολογεί την ύπαρξη ορίων και την υποτιθέμενη σύνδεση τους με την οδική ασφάλεια.Φυσικα δεν αποκλειεται να ειναι λαθος ολοκληρη η υφηλιος, αλλα ειναι **πιο πιθανο **να θυμιζουμε ΕΜΕΙΣ το ανεκδοτο με τον τρελο, που νομιζει οτι ολοι οι αλλοι πανε λαθος στο μονοδρομο.
ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ πιο πιθανο, θα προσθετα...
Το παραδειγμα με τη χουντα τελειως αστοχο, δεν το σχολιαζω, το καταλαβαινεις κι εσυ νομιζω.Πάντως, διαβάζοντας αυτά που έγραψε ο MAD-MAX-13, διαπιστώνει κανείς ότι αυτή η εισπρακτική λογική των εδώ μπάτσων και του εδώ κράτους δεν ισχύει παντού.
Για την Ιταλια, οπου εζησε για 3 χρονια ο αδερφος μου, εχω αμεση αντιληψη, πολυ διαφορετικη. Ολοι τρεχουν, αλλα οσοι (λιγοι) πιανονται πληρωνουν αδιακριτως. Ισως τα πραγματα να εχουν αλλαξει, αλλα τοσο πολυ δεν νομιζω.
Πόσο δύσκολο δηλ. είναι, και πόση ώρα χρειάζεται, να διαπιστώσεις ότι α)ο δρόμος είναι άδειος β)στεγνός, γ)ο οδηγός νηφάλιος, και δ)να κάνεις κι έναν έλεγχο στο όχημα, κατάσταση ελαστικών κ.λπ.;
Καθόλου δύσκολο και καθόλου χρονοβόρο.Εγω το χαρακτηρισα ιδανικο, αλλα και ανεφαρμοστο:
- Τι εχετε να πειτε για την ερωτηση του Χρ. Λαππα παραπανω; Εγω ο ιδιος, αν με σταματουσαν με το Παντα με 110 και οριο 80, και αφηναν διπλα μου τον τυπο με το Ενο, επισης με 110, θα εβριζα -εκεινη την ωρα εν βρασμω- για την ανιση μεταχειριση. Εσεις;
- Αμφιβαλλει κανεις οτι με λιγα 'μωβ', 'κιτρινα', 'πρασινα' ή 'πορτοκαλι' (αναλογα με την υπερβαση του οριου), η κριση του οργανου περι της οδηγικης μας ικανοτητας θα αλλαζε δραματικα προς το καλυτερο;;;
- Υπαρχει το προσωπικο για να υποστηριξει την πολυπαραμετρικη εκτιμηση ή ευελπιστουμε με την καταλληλη εκπαιδευση για τα επομενα 20 χρονια;
-
Έχω την εντύπωση ότι το πρώτο πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα ήταν για 12km/h εκείνη την εποχή περίπου.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
…κακως λοιπον σε αλλες ευρωπαικες χωρες στην ε8νικη οδο η τροχαια εξετάζει ολες τις παραμετρους πρωτου βεβαιωσει μια παραβαση
κακως δηλαδη στην ιταλια με οριο τα 130 αφηνουν να φυγει την porsche που σταματησανε επειδη phgaine me 210 αλλα απο την αλλη σε εμενα και ενα bmw 320 κοψανε κληση 68,25 ευρο πριν 4 χρόνια που πηγαιναμε με την ιδια ταχυτητα με την αιτιολογια οτι τα αυτοκινητα μας (carina e και bmw 320) den prosferane thn apaitoymenh energhtikh asfaleia gia ayth thn taxythta...
αυτη ειναι η σωστη λογικη και αυτη ειναι η σωστη αντιμετωπιση
αυτα ειναι μετρα ασφαλειας (διαβα8μισμενα μαλιστα) και οχι εισπρακτικου χαρακτηρα...Πες μου τώρα το ακόλουθο. Εσύ τι αυτοκίνητο οδηγείς; Να υποθέσω ότι έχεις Porsche; Αν λοιπόν έχεις, θεωρείς ότι θα έπρεπε στην Ελλάδα να σου χαρίζεται η αστυνομία λόγω του αυτοκινήτου; Αν έγραφαν κάποιον από τους φίλους σου με 106 φτιαγμένο, ή έστω BMW 320 επειδή οδηγούσαν στον αυτοκινητόδρομο με 210, θεωρείς ότι καλώς θα έπρεπε να τους δοθεί κλήση ενώ παράλληλα κάποιοι άλλοι θα περνούν δίπλα από το μπλόκο με 200+ ανενόχλητοι επειδή οδηγούν Porsche;
αν διαβαζες καλυτερα το ποστ μου 8α εβλεπες οτι το μονο που δεν εχω ειναι Porsche…
OK. Από την στιγμή που δεν έχεις Porsche λοιπόν, θεωρείς δίκαιο / σωστό να δεχτείς κλήση επειδή οδηγούσες με 210 (ας πούμε στην ευθεία της Θήβας) ενώ δίπλα από εσένα και τους αστυνομικούς που σε γράφουν περνάει εκείνη την στιγμή ανενόχλητη Porsche με 200+ χλμ/ώρα; Ποια από τις παρακάτω επιλογές θα ήταν πιο κοντά σε αυτό που θα έλεγες στους αστυνομικούς;
α) Σας βγάζω το καπέλο γιατί αντιλαμβάνεστε την διαφορά ενεργητικής ασφάλειας μεταξύ του δικού μου αυτοκινήτου και του supercar που μόλις πέρασε. Είστε άτομα που ενδιαφέρονται για την οδική ασφάλεια. Τα συγχαρητήρια μου.
β) Είστε καραγκιόζηδες. Εμένα ξέρατε να με σταματήσετε. Τον κερατά με την Porsche όμως δεν τολμάτε να τον ακουμπήσετε. Αλλά έτσι είναι σε αυτή την χώρα. Οι πλούσιοι είναι υπεράνω του νόμου.
τιποτα απο τα δυο
απο την στιγμη που εκανα παραβαση κανω την παπια....
ΟΜΩΣ το παραπανω ισχυει μονο στην συγκεκριμενη περιπτωση οπου υπαρχουν πραγματικα μετρα αξιολογησης και οχι @@@@@@
(by the way στο εξωτερικο το να παρεις μια μεταχειρισμενη πορσε εχει οσο να παρεις εδω ενα smart for2 brabus ara den milame gia ploysioys...)θα η8ελα να αναφερω ενα παραειγμα που βιωσα την προηγουμενη εβδομαδα το οποιο εξηγει πολλα.
ειμαι στην παρακαμψη του φαναριου του RIMPAS εκει που ειναι και η καντινα. ακριβως στο φαναρι ειναι μπατσακι με ρανταρ χειρος. μεσα στο παρκινγκ ειναι 2 περιπολικα. ξαφνικα μια ομαδα απο τρικουλους μηχανοβιους (μην ρωτησετε το γιατι, ηταν κουλοι ηλι8ιοι και δεν μπορουσαν καλα καλα να προασπισουν την σωματικη τους ασφαλεια) περιπου 10 στον αριθμο με μεγαλου κυβισμου μηχανες περνανε με τουλαχιστον 200+ μπροστα απο το ριμπας με κατευ8υνση προς Α.Μαρινα....κανουν αναστροφη προς βαρκιζα εκει που ειναι η σταση του λεωφορειου....καποιοι φευγουν με τα οσα και καποιοι σταματανε επιεικτικα στο υψος που ηταν το μπατσακι και αλλοι καινε πισω λαστιχο και αλλοι φευγουν με σουζα...ολη αυτη την ωρα το μπατσακι κανει οτι δεν βλεπει...δεν εχει ιδρωση καν το αυτι του...
φευγουν οι λουκουμαδες μηχανοβιοι του γλυκου νερου...και στα καπακια ουτε λεπτο το μπατσακι σταματαει ενααυτοκινητο επειδη πηγαινε με την τρομακτικη ταχυτητα των 142κμ το οριο εκει εναι 80....και οχι μονο δεν του χαρισε τα 2 κμ για να γλυτωσει τουλαχιστον το δικαστηριο και τις πινακιδες αλλα τον κοροιδευε και απο πανω....δεν λεω παρανομησε και καλα εκανε και τον σταματησε και του επεβαλε ποινη...αλλα οταν κυριε κομπλεξικε μπαστουνοτσοπανοβλαχομπατσε κανεις οτι δεν βλεπεις τουσ λουκουμαδες μηχανοβιους που σε περιγελουν ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να εξαντλησεις τα ορια του νομου και να επιβαλεις τετοια ποινη την στιγμη που μπορεις να του κανεις ''εκπτωση'' 2 κμαυτη ειναι η πλειοψηφια των τροχομπατσων και γιαυτο προσωπικα εχω προσωπικα μαζι τους (παρολο που εχω φαει μονο μια κληση για ταχυτητα στα 12 χρονια που οδηγω και αυτη επειδη πηγαινα με 109 σε οριο 90)
-
Θα ήταν σαν να έλεγε κάποιος κατά τη διάρκεια της χούντας, ότι η λογοκρίσια είναι ένα λογικό μέτρο, εφόσον υπάρχει σε όλες τις χούντες του κόσμου. Μη μένεις στη χούντα, το αναφέρω απλώς, για να καταλήξω στο ότι η ισχύς του οποιουδήποτε νόμου, διάταξης, ορίου, σε περισσότερες της μίας περίπτωσης δεν μπορεί να καταστήσει από μόνη της το νόμο/διάταξη/όριο έγκυρο και λογικό.
[...]Τέλος, ας μην ξεχνάμε και το ότι τα όρια και η βεβαίωση παραβάσεων είναι ένας τρόπος να ασκείται έλεγχος στον πολίτη, έλεγχος που σκοπό έχει να τον κάνει να νιώσει ότι είναι εξουσιαζόμενος.
[...]
Όσο για την ίδια την ιδεολογική διάσταση άστο καλύτερα, γιατί το post αυτό είναι ένα συνονθύλευμα αντιφάσεων.Δεν υπάρχει καμία λογική αντίφαση. Σε γλιτώνω από τον κόπο να το ξαναδιάβασεις προσεκτικότερα και έξω από τη λογική της καταδίκης αυτού, που πήγαινε -άκουσον άκουσον- με 214km/h.
Η ιδεολογική αντίφαση είναι σαφέστατη: Από τη μια κάνεις αναφορές στη χούντα (παρομοιάζοντας έστω και εκ του μακρώθεν την τωρινή κατάσταση με χούντα δηλαδή), χρησιμοποιείς αντιεξουσιαστική ρητορική ('τα όρια και η βεβαίωση παραβάσεων είναι ένας τρόπος να ασκείται έλεγχος στον πολίτη, έλεγχος που σκοπό έχει να τον κάνει να νιώσει ότι είναι εξουσιαζόμενος'), και από την άλλη ζητάς από την 'εξουσία' (την αστυνομία) να σου χαριστεί για να μην πληρώσεις 1 μισθό πρόστιμο. Εγώ αυτό το θεωρώ αντίφαση και ευτελισμό της ιδεολογίας που επικαλείσαι. Αν επικαλείσαι την αντιεξουσιαστική ιδεολογία ας πετούσες μια μολότωφ στο περιπολικό που σε έγραψε κι ας έφευγες, όχι να γκρινιάζεις γιατί δε σου χαρίστηκαν.
Το ότι υπήρξε ένας χρήστης που ανέφερε ότι αλλού υπάρχει πιο δίκαιος και πιο ορθολογιστικός έλεγχος του συνδυασμού οδηγού-οχήματος σε σχέση με τις οδικές συνθήκες δεν αντίφασκει στον προηγούμενο μου θεωρητικό συλλογισμό, αντιβαίνει στον ισχυρισμό, που διατυπώθηκε πριν και έλεγε ότι 'παντού ισχύουν τα ίδια'.
Δες την απάντηση του nass, 3 σελίδες πιο πριν.
Είναι δικαίωμά σου να θεωρείς απολύτως λογική την εξίσωση 214+δημόσιος δρόμος=επικίνδυνο=εξοντωτική ποινή 'για να μάθει να κάνει παπαριές'.
Δεν τη θεωρώ αναγκαστικά λογική, θεωρώ όμως απαραίτητη την ανάληψη των ευθυνών σε ό,τι κάνει κανεις.
Είναι όμως και δικό μου δικαίωμα να κρίνω ότι στην εξίσωση μπαίνουν και άλλοι παράγοντες, απαραίτητοι προκείμενου να αποφανθεί κανείς για την επικινδυνότητα του πράγματος.
Δεν έχω το αλάθητο προφανώς. Κι αν κάνω λάθος θα το παραδεχτώ.
Απλά, τυχαίνει, στη συγκεκριμένη περίπτωση να μην έκανα λάθος, που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή μου ή την ζωή τρίτων. Τόσο απλά.
Όπως ειπώθηκε (αρκετές φορές ως τώρα) αυτό είναι αδύνατο να τεκμηριωθεί. Μπορεί να ήσουν ο σουμάχερ και να είχες απόλυτο έλεγχο του αυτοκινήτου. Μπορεί να ήσουν και ένας ψυχασθενής που έτυχε να βρει κάπως μια φεράρι. Για τον αστυνομικό ήσουν απλά κάποιος που είχε δίπλωμα και πήγαινε με 214.
Σε κάθε περίπτωση, καλά ξεμπερδέματα και μακάρι οι ατυχίες σου με τα αυτοκίνητα να περιορίζονται σε πρόστιμα, έστω και υψηλά.
-
τιποτα απο τα δυοαπο την στιγμη που εκανα παραβαση κανω την παπια....
ΟΜΩΣ το παραπανω ισχυει μονο στην συγκεκριμενη περιπτωση οπου υπαρχουν πραγματικα μετρα αξιολογησης και οχι @@@@@@
(by the way στο εξωτερικο το να παρεις μια μεταχειρισμενη πορσε εχει οσο να παρεις εδω ενα smart for2 brabus ara den milame gia ploysioys...)θα η8ελα να αναφερω ενα παραειγμα που βιωσα την προηγουμενη εβδομαδα το οποιο εξηγει πολλα.
ειμαι στην παρακαμψη του φαναριου του RIMPAS εκει που ειναι και η καντινα. ακριβως στο φαναρι ειναι μπατσακι με ρανταρ χειρος. μεσα στο παρκινγκ ειναι 2 περιπολικα. ξαφνικα μια ομαδα απο τρικουλους μηχανοβιους (μην ρωτησετε το γιατι, ηταν κουλοι ηλι8ιοι και δεν μπορουσαν καλα καλα να προασπισουν την σωματικη τους ασφαλεια) περιπου 10 στον αριθμο με μεγαλου κυβισμου μηχανες περνανε με τουλαχιστον 200+ μπροστα απο το ριμπας με κατευ8υνση προς Α.Μαρινα....κανουν αναστροφη προς βαρκιζα εκει που ειναι η σταση του λεωφορειου....καποιοι φευγουν με τα οσα και καποιοι σταματανε επιεικτικα στο υψος που ηταν το μπατσακι και αλλοι καινε πισω λαστιχο και αλλοι φευγουν με σουζα...ολη αυτη την ωρα το μπατσακι κανει οτι δεν βλεπει...δεν εχει ιδρωση καν το αυτι του...
φευγουν οι λουκουμαδες μηχανοβιοι του γλυκου νερου...και στα καπακια ουτε λεπτο το μπατσακι σταματαει ενααυτοκινητο επειδη πηγαινε με την τρομακτικη ταχυτητα των 142κμ το οριο εκει εναι 80....και οχι μονο δεν του χαρισε τα 2 κμ για να γλυτωσει τουλαχιστον το δικαστηριο και τις πινακιδες αλλα τον κοροιδευε και απο πανω....δεν λεω παρανομησε και καλα εκανε και τον σταματησε και του επεβαλε ποινη...αλλα οταν κυριε κομπλεξικε μπαστουνοτσοπανοβλαχομπατσε κανεις οτι δεν βλεπεις τουσ λουκουμαδες μηχανοβιους που σε περιγελουν ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να εξαντλησεις τα ορια του νομου και να επιβαλεις τετοια ποινη την στιγμη που μπορεις να του κανεις ''εκπτωση'' 2 κμαυτη ειναι η πλειοψηφια των τροχομπατσων και γιαυτο προσωπικα εχω προσωπικα μαζι τους (παρολο που εχω φαει μονο μια κληση για ταχυτητα στα 12 χρονια που οδηγω και αυτη επειδη πηγαινα με 109 σε οριο 90)
Η αστυνομία γενικά δέν κυνηγάει μηχανάκια. Τα υπόλοιπα για γλυκά νερά, αλμυρά νερά, κουλούς-τυφλούς-κουτσούς ασχολίαστα.
-
Ε που να τα κυνηγήσει? μπορεί να τα πιάσει?
-
MAD-MAX-13, έχεις λάθος για τα 142: σε στέλνουν δικαστήριο όταν η ταχύτητά σου είναι +40 από το όριο (εδώ ήταν +62). Τα 140 - 142 ισχύουν μόνο σε αυτοκινητόδρομους
Αρα η 'έκπτωση' που ζητάς είναι 22 χλμ και όχι 2Κατά την άποψή μου, η λογική της έκπτωσης είναι ακριβώς αυτή η λογική της συνδιαλαγής με το νόμο για επίτευξη καλύτερης αντιμετώπισης σε βάρος της ισονομίας την οποία εγώ τουλάχιστον απεχθάνομαι. Το πρόβλημα βέβαια ξεκινά από τον τρόπο που λειτουργεί ολόκληρη η δημόσια διοίκηση, όπου αν 'γκρινιάξεις' ή και λαδώσεις 'κάνεις τη δουλειά σου' ακόμα και αν δεν το δικαιούσαι. Δηλαδή, ζητώντας έκπτωση (για σένα ή για άλλον, το ίδιο είναι) ρίχνεις (ελάχιστο αλλά υπαρκτό) νερό στο μύλο της διαφθοράς.
Κλείνοντας, να θυμήσω στο φίλτατο Pai Mei το 'dura lex sed lex'. Δεν είναι τυχαίο που το είπαν οι θεμελιωτές της σύγχρονης νομικής επιστήμης Ρωμαίοι πριν 2000 χρόνια.
-
εχεις απολυτο dικιο nass εκ παραδρομης εγραψα 142 αντι για 122 που η8ελα να γραψω...γιαυτο μιλησα και για εκπτωση 2κμ....
δικο μου λα8ος που χωρις την υποδειξη σου δεν 8α το προσεχα... -
μονο στην Ελλαδα ακουω οτι η αστυνομια δεν κυνηγαει μηχανακια...που στο κατω κατω της γραφης δεν χρειαζεται να τα κυνηγησει....
ασε που αποδεδειγμενα ουτε αυτοκινητα μπορει πολλες φορες να κυνηγησει παρα τις φιλοτιμες προσπα8ειες.... -
μονο στην Ελλαδα ακουω οτι η αστυνομια δεν κυνηγαει μηχανακια...που στο κατω κατω της γραφης δεν χρειαζεται να τα κυνηγησει....
ασε που αποδεδειγμενα ουτε αυτοκινητα μπορει πολλες φορες να κυνηγησει παρα τις φιλοτιμες προσπα8ειες....Στην Ελλάδα γίνονται πολλά παράξενα που δεν γίνονται σε άλλες χώρες.
Άσχετο: Γιατί εσείς οι TFRCάδες τα παίρνετε τόσο πολύ με τα μηχανάκια?
-
Catalyst νομίζω ότι έχεις παρανοήσει μερικά πράγματα.
Κατά πρώτον η αναφορά στην χούντα δεν είχε κανέναν σημειολογικό υπαινιγμό. Ήταν ένα παράδειγμα, που αποσκοπούσε να καταδείξει τη μη επάρκεια της επαγωγικής λογικής βάσεις της οποίας 'κάτι που ισχύει παντού είναι λογικό, μόνο και μόνο επειδή ισχύει παντού'.
Δεύτερη παρανόηση: Από την τροχαία ζητήθηκε κατανόηση όχι για να ανακληθεί η παράβαση ή το πρόστιμο(διότι έτσι κι αλλιώς αυτά θα κριθούν στο δικαστήριο), αλλά κυρίως στο θέμα της επιστροφής των πινακίδων. Διότι δεν είναι δίκαιο να τιμωρείται κάποιος άλλος εξαιτίας μου, με το αυτοκίνητό του σε ακινησία για ένα μήνα.Κάτι και για το τέλος.
Η οδήγηση είναι κάτι που απαιτεί μεγάλη ευθύνη, είτε είσαι στα 200, είτε στα 50. Αυτό είναι αυτονόητο. Περιπτώσεις ψυχασθενών ή υποψηφίων αυτοχείρων ή απλώς μη υπεύθυνων οδηγών θα υπάρχουν σε όλο το φάσμα των χιλιομέτρων, και οι συνέπειες των πραξέων τους μπορούν να είναι το ίδιο καταστροφικές, είτε στα 60km/h, -όπου άνετα σκοτώνεις άνθρωπο- είτε στα 200km/h. Στα 200km/h όμως σε εντελώς άδειο δρόμο, ο μόνος που μπορείς να σκοτώσεις είναι ο εαυτός σου. Και αυτό το καθιστά λιγότερο ηθικά κολάσιμο σε σύγκριση με το να θέτεις σε κίνδυνο τους γύρω σου, πηγαίνοντας με 60 στην πόλη π.χ. σε στενά, όπου μπορεί να γίνει η στραβή και να πληρώσουν τρίτοι.
Αλλά και πάλι δεν απαιτώ από τον όποιον μπάτσο να το κατανοήσει αυτό. -
Αυτο ο 'αδειος δρομος' ποσες ζωες εχει στοιχισει
-
δεν ειναι 8εμα TFRC (οι συγκλινουσες αποψεις μιας παρεας φιλων δεν σημαινει οτι επειδη ειμαστε TFRC ειμαστε εναντια στις μηχανες...δεν αποτελει ιδεολογια δηλαδη).
οπως 8α εχεις διαπιστωσει πολυς κόσμος απο το 4TF ''τα εχει με τα μηχανακια''
απο την αλλη υπαρχουν και φορες (λιγες αλλα υπάρχουν) που βγαζω το καπελο σε μερικους οδηγους μηχανων
-
ωχου ρε παι μει ησουν σε δημοσιο δρομο,φανταζομαι πριν το μεσημερι,αφου ησουν στη δουλεια και ο δρομος ηταν ΕΝΤΕΛΩΣ αδειος.
ησουν με ΞΕΝΟ αμαξι και ενω ηξερες το οριο το εγραψες στα τετοια σου ξεροντας τις συνεπειες αν σε πιαναν.
δεν σε πιασαν με 20 και 30 και 40 χλμ παραπανω αλλα με 94.
δεν ειχες καμια κουρσαρα που να δικαιολογει τετοια ταχυτητα οποτε αυτα που ειπες περι ασφαλειας με μεγαλα αμαξια αστα καλυτερα.
και αν δεν θελεις να τιμωρειται αλλος για τις δικες σου βλακειες καλα θα ηταν να σκεφτεσαι και τις συνεπειες των πραξεων σου λιγο παραπανω.
edit [kouk] Αν οντως θέλεις τον διάλογο, τέτοιες εκφράσεις δεν χρειάζονται!
ΠΕΣ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ.
σε καθε αλλη χωρα θα σου τα ξηλωναν ολα και καθεσαι και κατηγορεις τη τροχαια εδω.
πριν αρχισεις παλι τις βρισιες,πες μου αν εχω αδικο. -
Η οδήγηση είναι κάτι που απαιτεί μεγάλη ευθύνη, είτε είσαι στα 200, είτε στα 50. Αυτό είναι αυτονόητο. Περιπτώσεις ψυχασθενών ή υποψηφίων αυτοχείρων ή απλώς μη υπεύθυνων οδηγών θα υπάρχουν σε όλο το φάσμα των χιλιομέτρων, και οι συνέπειες των πραξέων τους μπορούν να είναι το ίδιο καταστροφικές, είτε στα 60km/h, -όπου άνετα σκοτώνεις άνθρωπο- είτε στα 200km/h. Στα 200km/h όμως σε εντελώς άδειο δρόμο, ο μόνος που μπορείς να σκοτώσεις είναι ο εαυτός σου. Και αυτό το καθιστά λιγότερο ηθικά κολάσιμο σε σύγκριση με το να θέτεις σε κίνδυνο τους γύρω σου, πηγαίνοντας με 60 στην πόλη π.χ. σε στενά, όπου μπορεί να γίνει η στραβή και να πληρώσουν τρίτοι.
Αλλά και πάλι δεν απαιτώ από τον όποιον μπάτσο να το κατανοήσει αυτό.Σ'αυτη τη διαπιστωση συμφωνω. Λιγοτερο ομως κολασιμη, οπως σωστα γραφεις.
Για την υποχρεωτικη χρηση της ζωνης τι αποψη εχεις; Εννοω ειναι ηθικα αδικαιολογητη, επειδη η μη-χρηση μπορει να βλαψει μονο τον εαυτο σου;
Και μια γενικη (=δεν απευθυνεται μονο σ'εσενα) παρατηρηση:
Η συνεχης απαξιωση του επιπεδου του προσωπικου της Τροχαιας συλληβδην, περα απο το εγγενες σφαλμα που καθε γενικευση συνεπαγεται, αποδυναμωνει σοβαρα την αποψη οτι ειναι δυνατο να εφαρμοστει στην Ελλαδα μια διαφοροποιημενη, αναλογα με τις συνθηκες, εκτιμηση των συνθηκων διαπραξης μιας παραβασης.
Με εγραψαν στον Αυτοκινητοδρομο με 121χλμ.!