-
Ηταν ουσιαστικά αγώνας ρεγκιουλαριτέ! Από όσα έμαθα έγινε εντελώς σε φιλικό περιβάλλον και τα αυτοκίνητα ήταν όλα ιστορικά απο πλευράς ηλικίας (όχι απαραίτητα δηλωμένα ιστορικά.)
Από όσα κατάλαβα, εκδήλωση του Δήμου ήταν και οχι αγώνας.
Μαζεύτηκαν αρκετοί γνωστοί και έκαναν το κέφι τους.
Να το απαγορεύσουμε και αυτό? -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ηταν ουσιαστικά αγώνας ρεγκιουλαριτέ! Από όσα έμαθα έγινε εντελώς σε φιλικό περιβάλλον και τα αυτοκίνητα ήταν όλα ιστορικά απο πλευράς ηλικίας (όχι απαραίτητα δηλωμένα ιστορικά.)Από όσα κατάλαβα, εκδήλωση του Δήμου ήταν και οχι αγώνας.
Να το απαγορεύσουμε και αυτό?REFULARITE ΜΕ ΠΑΝΤΗΛΙΚΙΑ ???
ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΟΡΦΗ ΑΓΩΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ???
ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ?ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
Ηταν ουσιαστικά αγώνας ρεγκιουλαριτέ! Από όσα έμαθα έγινε εντελώς σε φιλικό περιβάλλον και τα αυτοκίνητα ήταν όλα ιστορικά απο πλευράς ηλικίας (όχι απαραίτητα δηλωμένα ιστορικά.)
Από όσα κατάλαβα, εκδήλωση του Δήμου ήταν και οχι αγώνας.
Να το απαγορεύσουμε και αυτό?REFULARITE ΜΕ ΠΑΝΤΗΛΙΚΙΑ ???
ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΟΡΦΗ ΑΓΩΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ???
ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ?ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
Οι περισσότεροι που συμμετείχαν σίγουρα δεν γνωρίζουν τι σημαίνει αγώνας regularity.
Και κάτι άλλο. Από τότε που θυμάμαι να έχω ενασχόληση με τους αγώνες έμαθα πρώτα-πρώτα ότι ο μοναδικός αρμόδιος φορέας που δίνει άδεια τέλεσης αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι η ΕΛΠΑ σαν εκπρόσωπος της FIA. Εδώ τι γίνεται????
Οποιος γνωρίζει καλά όμως το θέμα ας απαντήσει. -
A little light reading
The Grand Prix Drivers Association is supporting the publication of a new safety handbook created by the FIA Institute for all new motor racing drivers. The handbook aims to educate the younger drivers and remind the more experienced drivers about all aspects of safety in motor sport.
'This booklet is an extremely useful accessory for any driver in the sport from karting to Formula 1,' says GPDA director Michael Schumacher. 'If every driver follows these guidelines then motor sport will be a much safer environment and that can only be good for all of us.'
The handbook will be published later this year and one hopes that all the F1 drivers will be careful to make sure they follow its guidelines.
-
Ο χρήστης go7887 έγραψε:
Από τότε που θυμάμαι να έχω ενασχόληση με τους αγώνες έμαθα πρώτα-πρώτα ότι ο μοναδικός αρμόδιος φορέας που δίνει άδεια τέλεσης αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι η ΕΛΠΑ σαν εκπρόσωπος της FIA. Εδώ τι γίνεται????
Οποιος γνωρίζει καλά όμως το θέμα ας απαντήσει.Απ' όσο ξέρω, η αρμοδιότητα της ΕΛΠΑ για τέλεση αγώνων πηγάζει από τις αποφάσεις του Ελληνικού Κράτους.
-
http://motorsport.ert.gr/motorsport_det ... ?id=246980
Τσεκαρετε το βιντεακι Ζακχαιου στο τελος της σελιδας, να ειναι καλα παλι ο Θεουλης
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
http://motorsport.ert.gr/motorsport_details.asp?id=246980Τσεκαρετε το βιντεακι Ζακχαιου στο τελος της σελιδας, να ειναι καλα παλι ο Θεουλης
Να υποθέσω ότι όλα αυτά γίνονται γιατί ακόμα δεν άρχισαν να εφαρμόζονται τα καινούρια μέτρα της ΕΘΕΑ;
Να υποθέσω ότι αν ο Ζακχαίος είχε σκοτώσει κάποιον, θα έφταιγε ότι δεν είχε περάσει από εργομετρικό....
Ή ότι δεν είχε προλάβει να κάνει σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης ...
Αλλά μπορεί και να έφταιγε και ο συνοδηγός του (που επίσης δεν έχει περάσει σεμινάρια) .... -
Καλά εχω μείνει κάγκελο βλέπονταν το in car video απο το αυτοκίνητο του Νίκου.Και η ΕΘΕΑ αντί να κοιτάξει να συμορφώσει τους οργανωτές και να ξεκαθαρίσει την πηγή του κακού των αγώνων,κοιτάει πως να ξεζουμίσει και να δυσκολέψει την ζωή του ταλαίπορου ελληνα αγωνιζώμενου.Μου αρέσει που στέλνει τους νέους για σπρίντ υποχρεωτικά ταχαμ και καλά για εμπειρεία.Κατι τέτοια βλέπω και δεν μετανιώνω που συνεχίζω να απέχω απο τους ανοργάνωτους ελληνικούς αγώνες.ίσως τελικά μόνο πίστα αξίζει να τρέχεις γιατί εκεί δεν θα βρείς να σου ρχετε αντίθετα μοτο-αυτο-φορτηγό,και παιδάκια αφημένα στην τύχη τους.
-
Εγω ήμουν ακριβώς το επόμενο αυτοκίνητο από το Νίκο... Χωρίς να ξέρω τι συμβαίνει έφτασα εκεί αρκετά γρήγορα και παρά το γεγονός του Νίκου, είχε πάλι κόσμο στην άκρη του δρόμου, πράγμα το οποίο με τρόμαξε αρκετά και παραλίγο να χάσω και εγώ το αυτοκίνητο. Και αναρωτιέμαι εγώ τώρα: τι θα γινόταν αν ήμουν εγώ στην θέση του Νίκου; που δεν έχω την εμπειρία του; Αν δεν προλάβαινα να αποφύγω το παιδάκι; Που έκανα τον 2ο αγώνα μου και τώρα θεωρούμαι έμπειρος;;; Αν το χτύπαγα ποιος θα έφταιγε;; Κάποια στιγμή θα ανεβάσω και το δικό μου ιν καρ να δειτε τον κοσμο στον δρόμο..... και την αντίδρασή μου... Δεν ξέρω τι να πω....
-
ελα μωρε,πως κανετε ετσι.....
'....με απολυτη επιτυχια διεξηχθη το ραλλι-σπριντ στην......'
αλλωστε ειναι συνηθεια να το βουλωνουμε και να '....παμε παρακατω.....η ζωη συνεχιζεται...'
Τωρα ενας αγωνιζομενος λιγοτερος(η και δυο η και τρεις....),ενα παιδακι λιγοτερο.....
Αυτα συμβαινουν....Φιλε οδηγε,εκανες τον σταυρο σου πριν μπεις στην ειδικη?
-
Προσπαθούσα τόσο καιρό να μην εμπλακώ στην κουβέντα, αλλά είδα το in car και ανατρίχιασα.
Και ούτε ένας δεν σκέφτηκε να πάει 20 μέτρα πίσω, στην προηγούμενη στροφή να κάνει ένα σινιάλο στο πλήρωμα?
Καλά για κριτές και ενδιάμεσους δεν μιλάμε γιατί έχει καταντήσει άνέκδοτο πια.Συγχαρητήρια στον οδηγό για την ψυχραιμία του να κόψει λίγο δεξιά , που ήταν ο μόνος τρόπος να σωθεί το βλήμα που περνούσε.
Αλλοίμονό μας.....
-
Ω ΘΕΕ ΜΟΥ....
ανατρίχιασα όταν είδα τους θεατές !!!!!!!!!!!!! καλά που δεν το έχασε ο Νίκος !!
φυσικά και δεν έχω να συμπληρώσω τίποτα. ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΣΟ ΛΙΓΕΣ...
αν και μάλλον το κατάλαβα.. το εργομετρικό είναι χρήσιμο τελικά. σου λεει, αν βρεις αναποδα μηχανάκια τρακτέρ και αγροτικά, πόσο γρήγορα θα αντιδράσεις ?
αν βρεις τον κόσμο να σου κλείνει το δρόμο, θα μπορείς να περάσεις με καμια 100αρια, 5 πόντους από τον τελευταίο πιτσιρίκο ?
ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.Ζακχαίο, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ!!!!
-
ΠΡΟΣ ΕΘΕΑ :
ΥΠΟΘΕΣΤΕ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ 2 ΝΕΚΡΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ ΚΑΙ 4 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ
ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ? ΘΑ ΕΜΕΝΑΤΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ -ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ- ΜΕΤΡΑ ?
ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑΜΕ ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΡΑΛΛΥ ?
ΘΑ ..
...
ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ ΤΥΧΗΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Θα παρακαλούσα τους υπεύθυνους του ΣΟΑΑ, πριν πάρουν οποιαδήποτε απόφαση, να ρίξουν μια ματιά σε αυτό το βίντεο. Πρέπει να το δουν.
-
Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι νόημα έχει η συγκεκριμένη συζήτηση για το συμβάν της Καλαμάτας.
Ναι, 'είχαμε άγιο' και μπράβο στο Νίκο για την ψυχραιμία που επέδειξε.
Οχι, δεν θα σωζόταν η κατάσταση με τα νέα μέτρα.Τι αποδεικνύει αυτό ? Πως τα νέα μέτρα δεν είναι καλά ? Οχι, φυσικά, απλά αποδεικνύει πως motorsport can be dangerous και πως δεν υπάρχει 100% ασφάλεια. Αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορεί και δεν πρέπει να αυξάνεται η ασφάλεια όσο μπορεί. Και τα νέα μέτρα (και το εργομετρικό, και τα σεμινάρια, και οι υπεύθυνοι ασφάλειας) είναι προς την κατεύθυνση αυτή (δε νομίζω να τεκμηριώνεται σοβαρή αντίρρηση επ΄ αυτού).
Δηλαδή και σε ένα αγώνα του WRC μπορεί να συμβεί να βγει αγωνιστικό σε σημείο που δεν υπάρχει ενδιάμεσος (*) και να μαζευτούν θεατές (εκτός να κάνουμε τις ειδικές αναβάσεις με ενδιάμεσους σε οπτική επαφή ο ένας με τον άλλο, που είναι φυσικά ανέφικτο). Και δυστυχώς δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε τους θεατές, αν συμβεί κάτι τέτοιο, ούτε να στέκονται σε ασφαλές σημείο ούτε να πάει κάποιος στην προηγούμενη στροφή να ειδοποιεί τα πληρώματα. Αν το κάνει, έχει καλώς (θυμάστε το Ροβάνπερα πριν 4-5 χρόνια στη Σουηδία με τον Πυκαλίστο (?) σταματημένο στη μέση του δρόμου μετά από χάσιμο ?) αλλά δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε αυτό...
Αυτό φυσικά που είναι απαράδεκτο και αδικαιολόγητο σαν ασφάλεια του συγκεκριμένου αγώνα είναι οι ανάποδα κινούμενες μηχανές
(*) Οταν όμως στο WRC βάζουν σαν προϋπόθεση ασφάλειας να είναι όλος ο αγώνας 'no go zone' ΕΚΤΟΣ από εκεί που είναι 'περιοχές θεατών' και υπάρχουν ενδιάμεσοι, ποιός από εδώ μέσα δε διαμαρτύρεται για 'μάντρωμα' και δε 'σηκώνονται μπαϊράκια' κτλ. κτλ. ?
-
Αυτο Χριστο πρεπει να το πεις στην ΕΛΠΑ-ΕΘΕΑ.
Οι του Σοαα ειναι 700 χρονια αγωνιζομενοι,λογικα τα ξερουν πολυ καλα,απο πρωτο χερι ειτε στο προσφατο ειτε στο λιγοτερο προσφατο παρελθον.
Αλλο που ολοι μας τα ξεχναμε -προσπερναμε -τα δεχομαστε ως τυχαια γεγονοτα που 'δεν υπηρχε περιπτωσε ,θα γλιτωναμε'.....
Θα μου πεις ο προεδρος της ΕΘΕΑ τι ειναι-ηταν και αυτος,αλλα 700 χρονια....
Εκει ........ -
Απο οτι ακουσα χθες, υπηρχε κριτης κοπελα.
Οποιος ξερει σιγουρα ας επιβεβαιωσει αν οντως υπηρχε και σε ποιο σημειο.
Νιζακ?????.....Παντως ετσι και αλλιως και η περιπτωση των μηχανων αρκει για να τιθεται ΘΕΜΑΤΑΡΑ.
-
Αν υπήρχε κριτής στο σημείο τότε είναι για σφαλιάρες όλη η οργάνωση του αγώνα
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αν υπήρχε κριτής στο σημείο τότε είναι για σφαλιάρες όλη η οργάνωση του αγώναΚαι ποιος ακριβώς θα δώσει τις σφαλιάρες και με ποιον τρόπο?
Και πότε ακούσαμε να πέφτουν οι σφαλιάρες όταν είχαμε στο παρελθόν καταγεγραμμένα τέτοια γεγονότα?
Και πάλι οι οδηγοί φταίνε που δεν συνδικαλίζονται σωστά, και δεν κάνουν συνέχεια αποχές?
Δεν υπάρχει εποπτεία του αγώνα και της οργάνωσης? -
Πριν τον αγώνα, ο υπεύθυνος ασφάλειας ('θα βάλετε ενδιάμεσους εκεί και εκεί και μπαριέρες εκεί και εκεί._')
Μετά τον αγώνα, η ΕΘΕΑ, πχ. μη δίνοντας τον αγώνα για του χρόνου.
Και επίσης είναι και θέμα εκπαίδευσης των κριτών, αν είχε κριτή εκεί και άφησε να γίνει πεζόδρομος η ειδική τότε ...
Θέλει πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές αλλά δε βλέπω άλλο τρόπο.
Τα νεα μετρα περι ασφαλειας!