-
-
Tαμπλώ και πολλά κουμπάκια δυστυχώς από Παναμέρα και Φορντ Φιέστα και όχι από Καγιέν. Λάηκ το εξωτερικό. Θα μοσχοπουλήσει σκεφτόμουν, αλλά είδα ότι ξεκινάει λίγο πιο πάνω από Καγιέν στο Ούσα. Πονηροί οι γερμανοί, θα μας τα σκάσουν έτσι κι αλλιώς σκέφτηκαν, οπότε βαράτε τους κατακέφαλα.
-
φρεσκια απο Σαφαρι
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Tαμπλώ και πολλά κουμπάκια δυστυχώς από Παναμέρα και Φορντ Φιέστα και όχι από Καγιέν. Λάηκ το εξωτερικό. Θα μοσχοπουλήσει σκεφτόμουν, αλλά είδα ότι ξεκινάει λίγο πιο πάνω από Καγιέν στο Ούσα. Πονηροί οι γερμανοί, θα μας τα σκάσουν έτσι κι αλλιώς σκέφτηκαν, οπότε βαράτε τους κατακέφαλα.Porsche's Pricing Strategy Doesn't Make Any Sense: Base Cayenne $500 Cheaper than Macan!
http://www.carscoops.com/2013/11/porsch ... e-any.html -
Τα μοντελα της εταιρίας είναι: απλό, s, turbo. Τα αντίστοιχα μακαν είναι φθηνότερα από τα cayenne. Ρεπορταζ του κ@λου.
-
-
Καλύτερα πολλά κουμπιά παρά να χάνεσαι σε μενού και υπομενού θαρρείς και οδηγείς PC...
-
Καλησπερα, πιο μοντέλο της καινούριας 911 θεωρείται πιο ισορροπημένο για καθημερινή χρήση ? Φαντάζομαι ότι η τούρμπο και η gt3 που ειναι στην κορυφή της φίρμας απο πλευράς επιδόσεων, αρα λιγότερο πρακτικές(?). Τι ισχύει όμως για τις 911 απλή /s/ 4/4s.
Επίσης εαν υπάρχει κάποιο συγκριτικό στο ίντερνετ θα βοηθούσε αρκετα κάποιο λινκ. Ευχαριστω
-
4 ή 4s.
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
4 ή 4s.Αν η καθημερινή χρήση δεν είναι στη Φλώρινα, την Ορεστιάδα ή το Καρπενήσι, και εάν ΔΕΝ είναι το μόνο αυτοκίνητο, τότε 2 ή 2S
Edit: τα παραπάνω λεφτά για την τετρακίνηση, που ίσως νοθεύσουν την εμπειρία αθλητικής οδήγησης σε πίστα, αξίζει να δοθούν σε ένα σετ χειμερινά ζαντολάστιχα, με τα οποία η πισωκίνητη θα είναι απείρως ασφαλέστερη και ευκολότερη από την τετρακίνητη με θερινά, ακατάλληλα για κρύο και χιόνι ελαστικά. Δόξα τω Θεώ, μονομπούλονες ζάντες δεν υπάρχουν στις απλές και S Carrerες
-
Oποιος σκεφτεται μια 4s θεωρω αμαρτια να μη δωσει το κατι παραπανω για μια turbo...πιστευω δεν εχει λογο υπαρξης η 4s
Aλλιως συμφωνω με Coyot...μια πισωκινητη απλη ή s ειναι ιδανικη επιλογη -
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
και η gts? τι νοημα εχει?Να σε πω εγώ... Η GTS είναι η μόνη φαρδοκάπουλη που είχες τη δυνατότητα να την πάρεις rwd. Είναι πιο όμορφη και σίγουρα αξίζει περισσότερο από πλευράς συλλεκτικότητας αν θέλεις να την κρατήσεις. Αν πάλι δε θέλεις, ειναι βέβαιο οτι θα έχει καλύτερη μεταπώληση (πιο δύσκολη αλλά για πιο πολλά χρήματα) από την απλή 2s.
Ο καθένας έχει την άποψή του και για αυτο τα γερμανά προσφέρουν 500 παραλλαγές. Για εμένα πχ, που είμαι αρχαιολάγνος και οι ανοιχτές δε μου λένε τίποτα (μα τίποτα εντελώς), η Sport Classic 997 είναι το απόλυτο αυτοκίνητο τη στιγμή που σε κάποιον άλλο μπορεί να του είναι αδιάφορη.
Ωστόσο, νομίζω ο φίλος αναφερόταν στην 991, όχι στην 997.
Κατά τη γνώμη μου και για καθημερινή χρήση, αν δε σκοπεύεις να το αλλάζεις κάθε δυο και λίγο και το κόστος του δε σου είναι εντελώς αδιάφορο, τότε ένα απλό κλειστό 4κίνητο είναι η πιο ισορροπημένη λύση. -
Η turbo δεν έχει κανένα θέμα για καθημερινό ( η gt3 πάντως δεν προτείνεται ).
Απο 'κει και πέρα όλες καλές είναι οπότε αν δεν ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο πάρε μια απλή με pdk με πολύ εξοπλισμό και σίγουρα όχι με 20ρες. -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
και η gts? τι νοημα εχει?
Να σε πω εγώ... Η GTS είναι η μόνη φαρδοκάπουλη που είχες τη δυνατότητα να την πάρεις rwd. Είναι πιο όμορφη και σίγουρα αξίζει περισσότερο από πλευράς συλλεκτικότητας αν θέλεις να την κρατήσεις. Αν πάλι δε θέλεις, ειναι βέβαιο οτι θα έχει καλύτερη μεταπώληση (πιο δύσκολη αλλά για πιο πολλά χρήματα) από την απλή 2s.
Ο καθένας έχει την άποψή του και για αυτο τα γερμανά προσφέρουν 500 παραλλαγές. Για εμένα πχ, που είμαι αρχαιολάγνος και οι ανοιχτές δε μου λένε τίποτα (μα τίποτα εντελώς), η Sport Classic 997 είναι το απόλυτο αυτοκίνητο τη στιγμή που σε κάποιον άλλο μπορεί να του είναι αδιάφορη.
Κατά τη γνώμη μου και για καθημερινή χρήση, αν δε σκοπεύεις να το αλλάζεις κάθε δυο και λίγο και το κόστος του δε σου είναι εντελώς αδιάφορο, τότε ένα απλό κλειστό 4κίνητο είναι η πιο ισορροπημένη λύση.Όντως, ναι σε όλα πλην του τετρακίνητου (αλλ' όχι φανατικά κατά.
Παραδέχομαι ότι συνεπάγεται λιγότερο άγχος σε ελληνικά ρέματα (ο Θεός να τα κάνει δρόμους) υπό βροχήν. Ακόμη και τα απλά Καρρερικά, δεν παύουν να έχουν πολύ φαρδιά σούπερ σπορ λάστιχα, με σχετικώς ρηχά αυλάκια (σε σχέση με πιο νορμάλ ελαστικά). Δεν μιλάμε για GT3 με ημι-σληκς απ' τη μαμάν της, όπου σε ελληνικό δρόμο υπό βροχήν απλώς παρκάρεις και περιμένεις να στεγνώξει.Η 991 εξ άλλου δεν έχει βγει σε GTS (ακόμη). Η ιδέα επ' αυτής είναι 'ό,τι πλησιέστερο σε GT3 μπορεί να είναι μία Καρρέρα, παραμένοντας χρηστική σαν Καρρέρα'. Το 'ό,τι πλησιέστερο' βέβαια, και πάλι πόρρω απέχει από μία GT3.
-
Γουστάρω την μπερδεψιά που (επιχειρεί να) κάνει η φίρμα με το Μακάν. Σου λέει υπάρχει το Σ, το Σ πετρέλαιο και το τούρμπο, και νομίζεις ότι μόνο το τελευταίο είναι τούρμπο (ΟΧΙ).
Είναι και τα τρία, αλλά προφανώς για να μην αφαιρέσουν μούρη από το μεγάλο βάφτισαν μόνο αυτό έτσι.
Είχαμε τους ψευδεπίγραφους κυβισμούς από άλλους, το όνομα της φίρμας σε μοντέλο από άλλον (Λα...), αυτοί το τερμάτισαν το κοντέρ. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Γουστάρω την μπερδεψιά που (επιχειρεί να) κάνει η φίρμα με το Μακάν. Σου λέει υπάρχει το Σ, το Σ πετρέλαιο και το τούρμπο, και νομίζεις ότι μόνο το τελευταίο είναι τούρμπο (ΟΧΙ).
Είναι και τα τρία, αλλά προφανώς για να μην αφαιρέσουν μούρη από το μεγάλο βάφτισαν μόνο αυτό έτσι.
Είχαμε τους ψευδεπίγραφους κυβισμούς από άλλους, το όνομα της φίρμας σε μοντέλο από άλλον (Λα...), αυτοί το τερμάτισαν το κοντέρ.Έτσι είναι σε όλα τα diesel της porsche εδώ και 4 χρόνια.
-
Ναι, αλλά το πρώτο δεν είναι πετρέλαιο, εκεί το παραλείπουν ως ευκόλως εννοούμενο σχεδόν ΟΛΟΙ εδώ και χρόνια.
Βασικά, αν το έκανε κανένα Φιατάκι θα τους είχαν πάρει στο δούλεμα από την πρώτη στιγμή, ενώ τώρα τους δουλεύει η φίρμα. -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
4 ή 4s.
Αν η καθημερινή χρήση δεν είναι στη Φλώρινα, την Ορεστιάδα ή το Καρπενήσι, και εάν ΔΕΝ είναι το μόνο αυτοκίνητο, τότε 2 ή 2S
Edit: τα παραπάνω λεφτά για την τετρακίνηση, που ίσως νοθεύσουν την εμπειρία αθλητικής οδήγησης σε πίστα, αξίζει να δοθούν σε ένα σετ χειμερινά ζαντολάστιχα, με τα οποία η πισωκίνητη θα είναι απείρως ασφαλέστερη και ευκολότερη από την τετρακίνητη με θερινά, ακατάλληλα για κρύο και χιόνι ελαστικά. Δόξα τω Θεώ, μονομπούλονες ζάντες δεν υπάρχουν στις απλές και S Carrerες
Coyot η χρήση του αυτοκινήτου θα είναι σε περιοχές με αντίθετες κλιματικές συνθήκες (ζέστη και ήπιο χειμώνα, χιόνια και πάγος είναι κάτι που δεν θα δει ποτε). Για πίστα υπαρχουν άλλα αμάξια, οποτε πολύ δύσκολο για να συμβεί θα έλεγα με το συγκεκριμένο.
και η gts? τι νοημα εχει?
Να σε πω εγώ... Η GTS είναι η μόνη φαρδοκάπουλη που είχες τη δυνατότητα να την πάρεις rwd. Είναι πιο όμορφη και σίγουρα αξίζει περισσότερο από πλευράς συλλεκτικότητας αν θέλεις να την κρατήσεις. Αν πάλι δε θέλεις, ειναι βέβαιο οτι θα έχει καλύτερη μεταπώληση (πιο δύσκολη αλλά για πιο πολλά χρήματα) από την απλή 2s.
Κατά τη γνώμη μου και για καθημερινή χρήση, αν δε σκοπεύεις να το αλλάζεις κάθε δυο και λίγο και το κόστος του δε σου είναι εντελώς αδιάφορο, τότε ένα απλό κλειστό 4κίνητο είναι η πιο ισορροπημένη λύση.D-jet ναι ενδιαφερομαι για την 991, σχετικά με το ποσο θα μείνει το αμάξι στην κατοχή μου θα έλεγα γύρω στα 2 χρονια , με τα έξοδα να επιβαρύνουν την εταιρεία για την οποία εργαζομαι, μιας και θα είναι leasing, και δεν θα είναι το μονο αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιώ.
Η turbo δεν έχει κανένα θέμα για καθημερινό ( η gt3 πάντως δεν προτείνεται ).
Απο 'κει και πέρα όλες καλές είναι οπότε αν δεν ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο πάρε μια απλή με pdk με πολύ εξοπλισμό και σίγουρα όχι με 20ρες.Μια απο τις σκέψεις μου είναι εαν θα πρεπει να είναι αυτόματη η όχι, αλλά βλεπω οτι πολλοί προτείνουν pdk, και μάλλον θα έχουν δίκιο. Δυστυχώς δεν έχω οδηγήσει κάποιο μοντέλο της εταιρείας με το συγκεκριμένο κιβώτιο.
Θα προσπαθήσω να κάνω ενα τεστ ντραιβ την πισωκίνητη και την 4, και να τις συγκρινω με την f-type s της τζάγκουαρ, μιας και έρχονται στην ίδια τιμή.
-
Αν έχεις ερώτημα μεταξύ χειροκίνητου και PDK, οπωσδήποτε PDK.
Porsche Forum