-
Aκριβώς, το ότι η τέχνη δεν έχει σύνορα και φραγμούς, το ότι ένα σπορ αμάξι μπορεί να είναι έργο τέχνης που ψάχνει να ταιριάξει με άλλα έργα τέχνης, και το ότι η σπορ οδήγηση είναι τέχνη που γίνεται απολαυστικότερη σε συσχέτιση με τον τόπο οδήγησης, τις ομορφιές του και την ιστορία του, για να γίνει αντιληπτό απαιτεί καλλιέργεια που ως επί το πλείστον (όχι αποκλειστικώς, έστω) συναντάται και προέρχεται από ανθρώπους με αστική παιδεία.
Ο αστοιχείωτος, ο άξεστος, είτε φτωχός είτε πάμπλουτος, θα προτιμήσει το περιοδικό Power Tuning, το Tyre Burning και όπως αλλιώς λέγονται αυτές οι πατσαβούρες, και θα ασχοληθεί με το 'χαμήλωμα' και το 'ΦΠΕ'.
Στην πάμπλουτη εκδοχή του, ο άξεστος θα προτιμήσει τη γερμανική άουτομπαν στο Ρουρ (κρανίου τόπο) με τετρακίνητη καγκουρώ 911 Ρουφ των 1000 ίππων, αντί τη Μπόξτερ στους δρόμους της Σικελίας.Είναι πολιτισμική διαπίστωση, που, όπως το κάθε τι, μπορεί να έχει πολιτικές ερμηνείες και σημασίες.
-
Δεν διαφωνώ με τις διαπιστώσεις σου φίλε Νίκο. Διαφωνώ όμως με το 'αστικό' του πράγματος καθώς είναι άκρως πολιτικοποιημένη έκφραση. Αν θέλουμε δε να το δούμε τόσο ελιτιστικά, οι αστοί είναι μπανάλ σε σχέση με τους ευγενείς και τους γαλαζοαίματους. Εκείνοι να δείτε παιδεία που έχουν σε αυτά τα θέματα. Όμως επειδή δεν πιστεύω σε τέτοιους διαχωρισμούς, παιδεία μπορεί να έχει οποιοσδήποτε είναι καλλιεργημένος, είτε καπιταλιστής αστός, είτε κομμουνιστής της νομενκλατούρας.
-
Πριν γίνει διάσπαστη του θέματος και πάει στο Capitalism vs κλπ να πω ότι άλλο παρουσίαση του αυτοκινήτου και άλλο παρουσίαση μιας αρχιδιάς.
Πχ ο Needel παρουσιάζει το αυτοκίνητο. Δεκτό.
Ο Clarkson όμως θα μπορούσε να παρουσιάσει 2 χαριτωμενιές στην αρχή και μετά να γυρίσει με στόμφο και να πει ότι 'η νέα Boxster είναι ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ' βασιζόμενος σε λόγους που κινούνται ανάμεσα στον αυνανισμό και το hangover.
Βασικός λόγος που θα το κάνει είναι για να πικάρει την αντιπροσωπεία που δεν του κανε καλή έκπτωση - διόλου απίθανο.Ο Harris από την άλλη θα μπορούσε να ξεκινήσει ολόκληρο δικανικό λόγο που να αναλύει ότι 'καλό αμαξάκι η Boxster αλλά επειδή πωλείται ένα αμάξι που λέγεται 911 από την ίδια εταιρεία αυτόματα αυτό κατατάσσεται στα χρέπια' (παράδειγμα).
Αυτά τα παραδείγματα (έχουμε θαυμάσει και από τους δυο συγκεκριμένους μπόλικα) ΔΕΝ είναι παρουσίαση του αυτοκινήτου, αλλά παρουσίαση ΑΡΧΙΔΙΑΣ ήτοι προσωπικής 'και-καλά-αιρετικής' άποψης που στόχο έχει να φανεί η μουτσούνα του δημοσιογράφου περισσότερο από το αμάξι ή τη διαδρομή.
Οπότε το ερώτημα Δία και hera είναι αν τελικά σας αρέσουν οι παρουσιάσεις αυτοκινήτων ή οι αρχιδιές.
-
Eddie, έχω εκφραστεί πολλάκις και για τον Clarkson και για τον Harris. Καραγκιόζηδες ολκής και οι δύο.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Οπότε το ερώτημα Δία και hera είναι αν τελικά σας αρέσουν οι παρουσιάσεις αυτοκινήτων ή οι αρχιδιές.
Ωραια να στο πω αλλιως αφου θεωρεις αρχιδιες τον Harris και τον Clarkson (για τον δευτερο συμφωνω), γουσταρω παρουσιαση αυτοκινητου σαν το Best Motoring των Γιαπωνεζων οταν θελω να δω οδηγικα χαρακτηριστικα και οριακη οδηγηση και θα ειναι τα ματια μου γουρλωμενα επι 1,5 ωρα
Αν θελω να συνδυασω την οδηγηση (λεμε τωρα γιατι απλες βολτουλες ειναι) με γαστριμαργικες απολαυσεις θα δω Μαμαλακη και θα χω διπλα μου ενα ποτηρι κοκκινο κρασακι να το απολαυσω
Ελπιζω τωρα να καταλαβες την τοποθετηση μου
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Συμφωνώ με τον Χερά. Αν και μου αρέσει ο MacKenzie, αν ήθελα να δω ταξιδιωτική εκπομπή θα έβλεπα το National Geographic. Αυτό μου την σπάει και σε πολλά αυτοκινητιστικά περιοδικά...+1
Κατα τα αλλα εξαιρετικο video ως ντοκυμαντεριστικο, με αναφορες στην Σικελια και Targa Florio.
Δυστυχως σε καποια αρθρα εδω και καμποσο καιρο, παρομοιες τασεις εχουν και οι 4τροχοι... -
Το ζητούμενο μετά από κάποιο βίντεο/άρθρο κλπ είναι να σου μείνει το αμάξι και όχι κάποια 'θεωρία'.
Hera για να ευχαριστηθείς ένα αμάξι δεν είναι απαραίτητο να πας στην πίστα.Πχ ένα MX5 μπορεί να κουρελιάσει μια SLK στην πίστα του Best Motoring.
Αυτό σημαίνει ότι είναι καλύτερο αυτοκίνητο; Δε νομίζω...Οπότε και το πολύ Best Motoring το βαριέται κι ο παπάς...
Και επειδή ξεσκίσαμε το off topic, ένα οπίσθιο...
-
Εξαιρετικά οπίσθια αλλά το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να αφαιρέσω τις δύο προτάσεις από πίσω....
Πάρα πολλά γράψανε...
Carrera 4S αρκεί......
-
+911
-
+αφαίρεση του μεσαίου led
-
Οπότε αφαίρεση του πάνω 3ου φωτός.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Aκριβώς, το ότι η τέχνη δεν έχει σύνορα και φραγμούς, το ότι ένα σπορ αμάξι μπορεί να είναι έργο τέχνης που ψάχνει να ταιριάξει με άλλα έργα τέχνης, και το ότι η σπορ οδήγηση είναι τέχνη που γίνεται απολαυστικότερη σε συσχέτιση με τον τόπο οδήγησης, τις ομορφιές του και την ιστορία του, για να γίνει αντιληπτό απαιτεί καλλιέργεια που ως επί το πλείστον (όχι αποκλειστικώς, έστω) συναντάται και προέρχεται από ανθρώπους με αστική παιδεία.
Ο αστοιχείωτος, ο άξεστος, είτε φτωχός είτε πάμπλουτος, θα προτιμήσει το περιοδικό Power Tuning, το Tyre Burning και όπως αλλιώς λέγονται αυτές οι πατσαβούρες, και θα ασχοληθεί με το 'χαμήλωμα' και το 'ΦΠΕ'.
Στην πάμπλουτη εκδοχή του, ο άξεστος θα προτιμήσει τη γερμανική άουτομπαν στο Ρουρ (κρανίου τόπο) με τετρακίνητη καγκουρώ 911 Ρουφ των 1000 ίππων, αντί τη Μπόξτερ στους δρόμους της Σικελίας.Είναι πολιτισμική διαπίστωση, που, όπως το κάθε τι, μπορεί να έχει πολιτικές ερμηνείες και σημασίες.
Ειχα γραψει ολοκληρο κατεβατο,αλλα σβηστηκε, εξηγωντας αυτα που εσυ περιελαβες σε λιγες γραμμες Νικολα.
Ευτυχως,γιατι το εγραψες ευστοχοτερα απο εμενα.... -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Οπότε αφαίρεση του πάνω 3ου φωτός.Στο φρεναρισμα αναβουν ολα αυτα??
τραβατε φυσες
-
Στη εκπομπή του DW χτες έλεγε πως το μεσαίο led παίζει μόνο στην '4' για να ξεχωρίζει απ' τη '2'
Πάντως ενώ μ' αρέσει γενικά σαν σχέδιο θέλει σίγουρα 'άδειασμα' το πίσω μέρος οπότε... badge delete (και το 'P O R S C H E'!) και τράβηγμα φύσες/ασφάλειες
-
Εγω θα κραταγα μονο το 'P O R S C H E', ενδεχομενως και ως μια νεα απλοικη γραμματοσειρα, που να 'προδιδει' και το νεοτερο της κατασκευης σε σχεση με την απερχομενη 997, ακομα και για καποιους που δεν βρισκουν ευκολα ή και καθολου, τις διαφορες στα νεα φωτιστικα σωματα της 991...
Aν προσεξετε σε τι υψος εχει τοποθετηθει, τουλαχιστον εμενα μου δειχνει / δινει την εντυπωση οτι ειναι η πρωτη, βασικη επιγραφη...(οπως ηταν και στην 928 για οσους θυμουνται)
Καταρχας ηδη το μεγαλυτερο ποσοστο αυτων που θα δουν την 991, θα καταλαβουν οτι ειναι 911 (δεν χρειαζεται να το γραφει κιολας ) Το βασικο σχημα του αυτοκινητου ειναι ιδιο, -σημα κατατεθεν πλεον ως 911- και το ξεχωριζουν ακομα και καποιες γυναικες που μπορει να ειναι οι πλεον ασχετες με το 'αθλημα' . Επιπλεον, για αυτους που γνωριζουν οσα πρεπει να γνωριζουν για το εν λογω μοντελο, ξερουν ηδη οτι οι S εχουν 4 αποληξεις αντι δυο μεγαλες οβαλ της 'απλης' ακομα και απο προηγουμενες γενιες. Τελος οι πιο ψαγμενοι, βλεποντας το 3ο φωτιστικο-ανακλαστηρα, θα καταλαβουν οτι προκειται για κατι πιο 'πικαντικο' πιθανοτατα δηλαδη την 4κινητη και στην S εκδοση οπως αλλωστε συνεβη και με την 996 4S.Αν δεν υπαρχει τιποτα απολυτως πισω, imho θα δειχνει 'γυμνη', θα νομιζεις οτι κατι λειπει...
Αν κρατηθει η κατω γραμματοσειρα ολοκληρη, στο ιδιο σημειο (παροτι πανεμορφη εμφανισιακα...) θα δειχνει σαν να ειναι λαθος τοποθετημενη υψομετρικα.
Εκτος βεβαια εαν η εταιρια βαζει σε διαφορετικο σημειο, -και παντα ευθυγραμμισμενα σε σχεση με φωτιστικα-προφυλακτηρα-
ακομα και το καθε γραμματακι-νουμερο, εφοσον επιλεγει ξεχωριστα...Παντως σιγουρα ολα αυτα μαζι που εμφανιζονται στην παραπανω φωτο, κατα την γνωμη μου ειναι 'too much' για την γενικοτερη Minimal αισθητικη οπου εχουμε συνηθισει σε αυτα τα μοντελα της Porsche...
-
Eπειδή ως συνήθως στα περισσότερα αυτοκίνητα στο πίσω μέρος φαίνεται η ονομασία και η έκδοση του μοντέλου θα κρατούσα το 991 Carrera 4s (ή turbo κλπ). Το porsche θα μου άρεσε αν κατά έναν μαγικό τρόπο το κάναν όπως στην 993. Επίσης το επάνω 3ο stop μου φαίνεται αχρείαστο.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Eπειδή ως συνήθως στα περισσότερα αυτοκίνητα στο πίσω μέρος φαίνεται η ονομασία και η έκδοση του μοντέλου θα κρατούσα το 991 Carrera 4s (ή turbo κλπ). Το porsche θα μου άρεσε αν κατά έναν μαγικό τρόπο το κάναν όπως στην 993. Επίσης το επάνω 3ο stop μου φαίνεται αχρείαστο....στην 993 πως το ειχαν?
Αυτο που λες, εαν πχ εφοσον μπει χωρις το 'Porsche' , και ειναι λιγο πιο πανω απο την θεση που θα ηταν 'με απ' ολα' , δηλαδη πληρως ευθυγραμμισμενο και σε υψος στον προφυλακτηρα, τοτε θα ειναι λογικα οπως και στην απερχομενη 997, δηλαδη ωραιο, τουλαχιστον για τα δικα μου γουστα...Το θεμα ομως ειναι, εαν το επιλεξεις ετσι, θσ ειναι οντως ευθυγραμμισμενο? , ή απλως θα εχουν ξεκολλησει το 'Porsche'
P.S ...'προβληματα που εχει ο κοσμος...' Λες και εχω το μαρουλι να την τσιμπησω, και κολλαω σε αυτη την λεπτομερεια...
-
Στην 993 το είχαν πάνω στο ενδιάμεσο φανάρι. Σε αυτήν δεν θα ήθελα να υπάρχει το PORSCHE, το υπόλοιπο καλά είναι εκεί που βρίσκεται, όχι πιο πάνω δηλαδή.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
P.S ...'προβληματα που εχει ο κοσμος...' Λες και εχω το μαρουλι να την τσιμπησω, και κολλαω σε αυτη την λεπτομερεια...
Και με τι να ασχοληθουμε βρε Γρηγορη;Αφου αυτο θα βλεπουμε αν την πετυχουμε στον δρομο,οσο προλαβουμε δηλαδη!!!!!
-
Πάντως εγώ θα τα έβγαζα αμέσως όλα με πετονιά....όπως έχω κάνει σε όλα μου τα αυτοκίνητα.(Μπορείς να το παραγγείλεις και hinten ohne)
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
Porsche Forum