-
Η φορολογική δήλωση είναι μία για το ζευγάρι.....και τα τεκμήρια αθροίζονται.Είτε και τα δύο σε εσένα είτε από ένα ο καθένας είναι το ίδιο πράγμα.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Η φορολογική δήλωση είναι μία για το ζευγάρι.....και τα τεκμήρια αθροίζονται.Είτε και τα δύο σε εσένα είτε από ένα ο καθένας είναι το ίδιο πράγμα.εκτός εαν δεν είστε παντρεμένοι ακόμα (βλέπε γράφων) και ευελπιστείς τα επόμενα δύο έτη να 'τύχει' κάτι καλύτερο.
Επίσης δεν ξέρω τι γίνεται όταν κάνεις ξεχωριστή φορολογική δήλωση από τη γυναίκα σου, δηλαδή αφού παντρευτείς. (βασικά είναι μία από τις ερωτήσεις που έχω για το λογιστή μου )
Και το λέω αυτό γιατί ο νόμος σου επιτρέπει να κάνεις ξεχωριστή φορολογική δήλωση και όχι να 'ενώνεις' τα οικονομικά σου υποχρεωτικά. Με τα τεκμήρια δεν ξέρω τι παίζει σε αυτή την περίπτωση. -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Η φορολογική δήλωση είναι μία για το ζευγάρι.....και τα τεκμήρια αθροίζονται.Είτε και τα δύο σε εσένα είτε από ένα ο καθένας είναι το ίδιο πράγμα.όπως απάντησε ο Κάβουρας, αν δεν είσαι παντρεμένος δεν κάνεις κοινή δήλωση κ μπορεί να τον βολεύει να το μεταβιβάσει μέχρι να παντρευτεί...
επίσης αν παντρευτείς κ εργάζεται κ η γυναίκα, τότε 2 τέτοια αυτοκίνητα μπορεί να τα αντέχει το τεκμήριο με 2 καλούς μισθούς... ειδικά αν έχεις κ εισοδήματα από ενοίκια κτλ...δλδ κοινώς ίσως υπάρχει τρόπος να τα βολέψει...
-
εγω που θελω μια Ζ06 παντως το τεκμηριο δε μου βγαινει ουτε με ενοικια απο ουρανοξυστη
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
εγω που θελω μια Ζ06 παντως το τεκμηριο δε μου βγαινει ουτε με ενοικια απο ουρανοξυστηδήλωσε ρε ανθρωπε του θεού λίγο περισσότερα και κάτι θα γίνει...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
εγω που θελω μια Ζ06 παντως το τεκμηριο δε μου βγαινει ουτε με ενοικια απο ουρανοξυστη
δήλωσε ρε ανθρωπε του θεού λίγο περισσότερα και κάτι θα γίνει...
Καποτε η Κορβετ ηταν η Ferrari του 'φτωχου'. Σημερα οι λεφταδες εχουν Κορβετ και οι 'φτωχοι' εχουν 360...Πως αλλαζουν τα πραγματα...
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
δήλωσε ρε ανθρωπε του θεού λίγο περισσότερα και κάτι θα γίνει...
Καποτε η Κορβετ ηταν η Ferrari του 'φτωχου'. Σημερα οι λεφταδες εχουν Κορβετ και οι 'φτωχοι' εχουν 360...Πως αλλαζουν τα πραγματα...
στο χωριό μου τέτοια 4τροχά είχαν μόνο οι έχοντες... αν μπορείς να τα συντηρήσεις , μπορείς και να τα δικαιολογήσεις...
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
εγω που θελω μια Ζ06 παντως το τεκμηριο δε μου βγαινει ουτε με ενοικια απο ουρανοξυστηΜπορείς να πάρεις, απλά 'αν σε πιάσει το τεκμήριο', θα πληρώσεις φόρους για όσο ορίζει το τεκμήριο που έχεις.
Πληρώνεις δηλαδή τους φόρους από όποιο είναι υψηλότερο (ή τα εισοδήματα ή το τεκμήριο από αυτά που έχεις).
Μπορείς επίσης να δικαιολογείς τα ήδη υπάρχοντας περιουσιακά στοιχεία και με 'εισοδήματα από παρελθόντα έτη' (πληρώνοντας φυσικά το φόρο που βγαίνει βάση του τεκμηρίου)Γενικά δεν είναι γραμμένα τόσο απλά όσο θέλουμε να τα λέμε και γι' αυτό προσωπικά παρότι το ψιλο-ψάχνω και μόνος μου, παίρνω και γνώμη του λογιστή μου για να μην γίνει καμιά πατάτα.
Επίσης οκ, είναι λίγο καφρίλα να δηλώνεις 10.000€ το έτος και να έχεις αμάξι 6.0lt . Όχι ότι δε μπορείς αλλά έχε έτοιμους 2 ελληνικούς καφέδες μιας και μία επισκεψούλα από ΣΔΟΕ-εφορία θα την έχεις.
@red_monster
Αν το αμάξι το έχεις μόνο για κυριακάτικες βόλτες, και ένας με 15.000€ μπορεί να πληρώσει τη συντήρηση μιας Z06 ή ενός X6M ή ενός porsche cayenne κτλ-κτλ.
Το θέμα είναι ότι το κράτος σου 'καρφώνει' μεγάλα τεκμήρια γιατί ουσιαστικά παραδέχεται ότι 'φίλε δεν μπορώ να σε πιάσω και σε αναγκάζω να τα δηλώσεις επειδή τα έχεις στο όνομά σου'.
Τώρα...το ότι έχει φτάσει το 3.0lt αμάξι με κάτι αστεία τεκμήρια είναι άλλο θέμα και βγαίνουμε και off-topic. -
Eτσι ακριβως. Το τεκμηριο 'χρησης' μονο χρησης δεν ειναι. Υπαρχουν αμαξια 8.000€ με ετησιο τεκμηριο 20.000€ Το να πληρωσεις μια χρονια εξτρα φορους δε λεει τιποτα. Αλλα οταν αυτο γινεται για περισσοτερο διαστημα τοτε σε θεωρουν φοροφυγα ακομα κι αν δεν εισαι. Αλλα αυτα τα εχουμε ξαναπει περι παρανοιας κρατους κλπ. σε καταλληλο τοπικο. Εδω προτιμανε να εχουνε αμαξια με καταθετημενες πινακιδες παρα λογικα τελη κυκλοφοριας...
Το Ζ06 αν δεν κανω λαθος πρεπει να ειναι στα 78.000€ ετησιως. Πωσ το βλεπεισ?Λογικο? -
Kάβουρα εδώ είσαι
http://ucl.porsche.de/ucl/plsql/de/clie ... =1&lnr=3
ή εδω
http://ucl.porsche.de/ucl/plsql/de/clie ... =1&lnr=9Σκέφθηκα για απλή Καρρέρα 4, με PDK. Με 18άρες σχεδόν αδύνατο να βρεις, αλλά αυτό διορθώνεται εύκολα.
Τέλος πάντων, ψάξε κι εσύ απ' το κεντρικό ψαχτήρι της Πόρσε, εκκινώντας απ' το γερμανικό σάιτ (ψάχνει τα μτχ του επίσημου δικτύου σε όλη την Ευρώπη). Η Γερμανία έχει πάντως τις καλύτερες τιμές.
-
Coyot,αν υπολογίσεις και τα τελωνεία βγαίνουν ακριβότερα από εδώ.
Σήμερα οι τιμές για 4S PDK από 68000-80000. -
Ο χρήστης Bill Z4 έγραψε:
Σήμερα οι τιμές για 4S PDK από 68000-80000.ευκολα
http://www.xe.gr/automoto/used-cars-PORSCHE,911-12377044.html -
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
http://www.xe.gr/automoto/used-cars-PORSCHE,911-12377044.htmlΦαίνεται στη φώτο αλλαγή ελαστικών στα 19800 και μετά πάλι 26850,...σαν πολύ γρήγορα δεν τα τρώει? Μπερν άουτ έκανε?
-
-
Παρε αυτο που ειναι και επενδυση
-
Ο χρήστης Bill Z4 έγραψε:
http://www.xe.gr/automoto/used-cars-PORSCHE,911-12377044.htmlΦαίνεται στη φώτο αλλαγή ελαστικών στα 19800 και μετά πάλι 26850,...σαν πολύ γρήγορα δεν τα τρώει? Μπερν άουτ έκανε?
Αλλαγη πισω και μετα αλλαγη μπροστα...
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Παρε αυτο που ειναι και επενδυσηΑρρωστια
Βεβαια δε θα χωραει το παιδι πισω και δεν ειναι οτι πιο ανετο για ταξιδι
Σιγουρα ομως future classic -
Πάντως αν αγοράσεις απο Ελλάδα έχε υπόψη και ένα γερό παζάρι με μετρητά. Ο διευθυντής μου αγόρασε Μ5 V10 με 55000 χλμ που την είχε στην αγγελία 45000 ευρώ για 27000 μόλις κούνησε επιταγούλα. Το δε αφεντικό που λόγω κρίσης αποφάσισε να πουλήσει μερικά από το σταύλο έδωσε μετρητοίς Bentley continental GT για 80κάτι χιλιάρικα, μια Jaguar X type 3.0 4x4 για 15 χιλιάρικα και ένα Hummer H3 για 20 παρά. και το συνεργείο που πάω το αυτοκίνητο είχε μια 360 μόντενα που ο ιδιοκτήτης ζήταγε 55 αλλά το αφεντικό έλεγε οτι αν του κουνήσεις 30 ή και λίγο λιγότερα την παίρνεις.
-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Πάντως αν αγοράσεις απο Ελλάδα έχε υπόψη και ένα γερό παζάρι με μετρητά. Ο διευθυντής μου αγόρασε Μ5 V10 με 55000 χλμ που την είχε στην αγγελία 45000 ευρώ για 27000 μόλις κούνησε επιταγούλα. Το δε αφεντικό που λόγω κρίσης αποφάσισε να πουλήσει μερικά από το σταύλο έδωσε μετρητοίς Bentley continental GT για 80κάτι χιλιάρικα, μια Jaguar X type 3.0 4x4 για 15 χιλιάρικα και ένα Hummer H3 για 20 παρά. και το συνεργείο που πάω το αυτοκίνητο είχε μια 360 μόντενα που ο ιδιοκτήτης ζήταγε 55 αλλά το αφεντικό έλεγε οτι αν του κουνήσεις 30 ή και λίγο λιγότερα την παίρνεις.Ισχύει η κατάσταση αυτή. Κανά 40% την ρίχνεις την αρχική τιμή πλέον. Συγκεκριμένα η Μ5 V10 εκεί πλέον παίζει. Αλλά η προσωπική μου άποψη είναι ότι τουλάχιστον για τους επόμενους 6-8 μήνες δεν είναι καλή ιδέα η κατάθεση 30+Κ σε ρόδες. Θέλει αυτοσυγκράτηση η κρίση. Ο Αλέξης καραδοκεί..
Για το αφεντικό σου, με αφορμή το ξεπούλημα που ξεκίνησε, μήπως θα ήταν καλή ιδέα να αρχίσεις να στέλνεις βιογραφικά? Μάλλον την κάνει σιγά σιγά.. -
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Για το αφεντικό σου, με αφορμή το ξεπούλημα που ξεκίνησε, μήπως θα ήταν καλή ιδέα να αρχίσεις να στέλνεις βιογραφικά? Μάλλον την κάνει σιγά σιγά..
Ήταν κάποτε φυλακισμένοι ένας λεπρός και ένας χασικλής στο ίδιο κελί.
Μία μέρα ο λεπρός άρχισε να ξύνει το πόδι του. Ξύσε, ξύσε, το έβγαλε το πόδι, και τι να το κάνει, το πέταξε από το παράθυρο.
Μετά έξυσε και το άλλο πόδι και το αριστερό χέρι, πέσανε και αυτά, και τα πέταξε κι αυτά από το παράθυρο.
Τότε ο χασικλής που κάπνιζε παραδίπλα ήρεμος και ζαλισμένος, λέει ξερά:- Τι γίνεται ρε φίλε; Την κάνουμε σιγά, σιγά;
Μου ήρθε αμέσως στο μυαλό.
Porsche Forum