-
O Θορυβος στη καμπινα ειναι κουραστικος ομως στη cayman,ειδικα κατα τις επιταχυνσεις.Αμα μιλαμε για Ελλαδα βεβαια και οι αναρτησεις ειναι με το ζορι υποφερτες αν μιλαμε για επαρχιακο δικτυο.Ειδικα στο Αθηνα Ιωαννινα εφτασα λιωμα.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
O Θορυβος στη καμπινα ειναι κουραστικος ομως στη cayman,ειδικα κατα τις επιταχυνσεις.Αμα μιλαμε για Ελλαδα βεβαια και οι αναρτησεις ειναι με το ζορι υποφερτες αν μιλαμε για επαρχιακο δικτυο.Ειδικα στο Αθηνα Ιωαννινα εφτασα λιωμα.Και η 911 είναι πολύ θορυβώδες αυτοκίνητο για ταξίδι....όπως όλα τα πισωμήχανα και κεντρομήχανα.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
O Θορυβος στη καμπινα ειναι κουραστικος ομως στη cayman,ειδικα κατα τις επιταχυνσεις.Αμα μιλαμε για Ελλαδα βεβαια και οι αναρτησεις ειναι με το ζορι υποφερτες αν μιλαμε για επαρχιακο δικτυο.Ειδικα στο Αθηνα Ιωαννινα εφτασα λιωμα.Καλά, αυτό δεν είναι πια δρόμος πάντως!
Κι εγώ με την 120i με την M ανάρτηση, στο τελευταίο ταξίδι, υπέφερα!
Αν βρω λεφτά, είναι από τα πράγματα που θα διορθώσω, μιας και δεν βλέπω ν' αλλάζω αμάξι εύκολα...Παίζει βέβαια πάντα το ενδεχόμενο να πουληθεί κοψοχρονιά και να μείνω με την Lancia... Σ' αυτή, τ' αμορτισέρ είναι πιο ανθρώπινα!
-
@kostis20: Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το λες. Μήπως έχεις καμιά υπερβολική επιλογή σε ζάντες και ανάρτηση; Εμένα με τις μαμά 17αρες και μαμά ανάρτηση είναι πολύ πιο άνετη από την SLK με σπορ ανάρτηση που είχα παλιότερα. Πήγα Αθήνα-Αλεξανδρούπολη δίχως την παραμικρή ενόχληση.
Όσο για το θόρυβο, ελπίζω να συζητάμε για ταξίδι με κλειστά παράθυρα και κλιματισμό, θα έλεγα ότι είναι σε αρκετά χαμηλά επίπεδα. Με 4.000 στροφές (7η), ο κινητήρας ίσα που αρχίζει να γουργουρίζει ευχάριστα και η ταχύτητα είναι 170 χλμ/ώρα. Ο θόρυβος από τον αέρα είναι περιορισμένος και ο θόρυβος από τα ελαστικά αντιμετωπίζεται βάζοντας 1-2 μπάρες πιο ψηλά τον ήχο.
Αν ταξίδι θεωρείς με 220 χλμ/ώρα, ο θόρυβος από τον αέρα είναι αυξημένος και καλύπτει το θόρυβο από τα ελαστικά, αλλά αυτό ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει μέχρι σήμερα. Δεν είναι κάτι το υπερβολικό.
Ο' θόρυβος' κατά την επιτάχυνση είναι έντονος πάνω από τις 5.000 στροφές, είναι όμως και ένας από τους λόγους για τους οποίους παίρνει κανείς μια Porsche. Προσωπικά, είναι επιλογή μου να οδηγώ ένα αυτοκίνητο που ακούγεται όταν επιταχύνει και δεν είναι 'θόρυβος'. -
Aυτα τα αυτοκινητα δεν κανουν ''θορυβο'' αλλα μουσικη πανδαισια ....θορυβο κανουν σαξοραλλα με group n εξατμιση
Οποιος δεν μπορει να συμβιωσει ουτε με αυτο παιρνει mercedes s-class και δεν εχει να γκρινιαζει για τετοια -
Ο χρήστης heras έγραψε:
Aυτα τα αυτοκινητα δεν κανουν ''θορυβο'' αλλα μουσικη πανδαισια ....θορυβο κανουν σαξοραλλα με group n εξατμιση
Οποιος δεν μπορει να συμβιωσει ουτε με αυτο παιρνει mercedes s-class και δεν εχει να γκρινιαζει για τετοιαΕξαρτάται από την διάθεσή σου.....άλλοτε είναι μουσική πανδαισία και άλλοτε κάνουν γαμημένο θόρυβο.
-
H cayman S για την οποια μιλαω φοραει 18αρες, με τη βασικη αναρτηση.Slk με sport δεν εχω οδηγησει,αλλα η απλη 350 ειναι πολυ πιο ανετη,(αλλα και χαλια σε σχεση με την cayman σε ολους τους αλλους τομεις).
Επειδη εχω κανει πολλα χμ με την Cayman και εντος και εκτος Ελλαδος η αποψη μου ειναι οτι στα μεγαλα ταξιδια ο ηχος κατα την επιταχυνση ειναι ενοχλητικος.Μιλαω πολυ συγκεκριμενα για την επιταχυνση .
Τωρα για αυτα που λετε για ηχο και για θορυβο συμφωνω αλλα εδω προσπαθουμε να βοηθησουμε με βαση τις προσωπικες μας εμπειρίες το φιλο μας το Καβουρα να παρει μια αποφαση,για ενα αυτοκινητο που μπορει να ειναι και το μοναδικο του και να χρειαστει να βαλει μεσα και το παιδι του για ταξιδι κτλ.Οποτε εκρινα σωστο να του γραψω ορισμενες 'real life' αποψεις -εμπειριες.
Η ευκολη λυση θα ηταν μολις αρχισε να λεει για καροτσακια και παιδια να του πω να παρει 5αρα SW και να αφησει τις Porsche. -
η Τurbo καλει λιγοτερο θορυβο απ τις ατμοσφαιρικες? Η λογικη λεει ναι....
-
Ρε παιδιά δεν μπορεί μια 911 να γίνει μοναδικό κύριο αυτοκίνητο,θα χαθεί η μαγεία.
Δεν μπορείς να πας μάρκετ, εδώ-εκεί,να ανέβεις πεζοδρόμια και νάχεις συνέχεια τον νου σου μην σε κτυπήσει κάποιος,που θα το αφήσεις κτλ.
Κανένα μα κανένα αυτοκίνητο αυτού του διαμετρήματος δεν κάνει για κάθε μέρα(όχι ότι δεν μπορεί).
Θα χαθεί η μαγεία,σε λίγες εβδομάδες θα γίνει ένα αφιλόξενο θορυβώδες πανάκριβο ακριβοσυντήρητο κολοάμαξο...
Εκτός εάν έχεις και μια GT3 RS για γούστα ή μια 458 και πάρεις και μια 997 2S για κάθε μέρα -
Nα επανέλθω προς βοήθεια του Κάβουρα.
Με PDK, στην πόλη θα κάψει 16-18 λίτρα, ή και λιγότερο χωρίς κίνηση (νύχτα), όπερ άτοπον, γιατί νύχτα θα καυλώσεις λόγω άπλας και θα τη σκίσεις... Στα τούνελ, αν υπάρχει πρόβλημα καμερών ταχύτητος, θα βάζεις νεκρό και θα βαράς κόφτη να αντιλαλήσουν τα βουνά (μόλις το έκανα, έχοντας πρώτα ζεστάνει φουλ το λάδι - εννοείται)
Στο πραγματικά αθλητικό συνεχές σκίσιμο, με sport mode, είτε αυτόματο είτε στο χέρι, ξεκινάμε από 20 λίτρα και πάμε...
Σε ταξίδι με 200άρες σταθερές (και 7η πάντα), περί τα 13.
Σε επικίνδυνες ταχύτητες (για ύπνο), ήτοι 130-140, 10 λίτρα. Κι αυτά ακόμα τα έχω καταρρίψει (9,6) λόγω βροχής και στατιστικολάγνας διαστροφής.Από πλευράς ανάρτησης, το αμάξι εγώ το βρίσκω άνετο, ακόμα και σε μεγάλο ταξίδι (αλλά δεν είμαι και τυπικό δείγμα).
Μόνο βάσανο σε μεγάλο ταξίδι, ο θόρυβος απ' τα λάστιχα (σε τραχειά άσφαλτο, βασικά).
Θα καλομάθεις επίσης χαμηλά, και θα φοβάσαι μετά να οδηγήσεις από ψηλά. Εμένα σε Άουντι Α4 με κατέλαβε πρόσφατα υψοφοβία!Πέραν της πλάκας, η 911 κάνει μεν για μοναδικό αμάξι μπάκουρου με κάποιους περιορισμούς, αλλά ΔΕΝ κάνει για μοναδικό αμάξι οικογένειας.
Αν αρρωστήσει το παιδί θα έχεις την ψυχραιμία και το χρόνο να το δέσεις πίσω σκύβοντας σαν αίλουρος, ενόσω αυτό θα ξερνάει επίμονα στις αλκαντάρες (τα δέρματα ποιος τα χέζει-καθαρίζουν εύκολα), και να το πας στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού; (έχει πάρκιγκ εκεί κατ' αρχήν;)
Θέλεις κατ' ελάχιστον και ένα Σκόντα Γέτι (αν δεν φοβάσαι τα ύψη) ή Φάμπια Ρεφλέξ, ή Φίατ Πούντο, κάτι. Το Α3 γιατί να το δώσεις; Ή, πάλι πάρε μια Οκτάβια τετρακίνητη Κόμπι (στέησον) πρώτης γενιάς με 150-210 ίππους, χαρίζονται πλέον, και είναι 'σκυλιά' (άσε που την αρχική σπρωξιά του τούρμπο ούτε οι 400 ατμοσφαιρικοί ίπποι δεν στη δίνουν, σε επίπεδο εντυπώσεων...) -
@Coyot
Σ' ευχαριστώ πολύ για τα νούμερα της κατανάλωσης. Δεν μπορώ να πω ότι έχει ιδιαίτερη διαφορά με το Α3 (με εξαίρεση το συνεχές σκίσιμο που έγραψες). Ίσως φταίει και το βαρύ μου πόδι, αλλά πιστεύω ότι δεν θα 'ξεφεύγει' η κατανάλωση με βάση την προσωπική μου οδήγηση, όσο αναφορά την τάξη μεγέθους αυτής (της κατανάλωσης).Τώρα... όσο αναφορά τα παρακάτω:
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Αν αρρωστήσει το παιδί θα έχεις την ψυχραιμία και το χρόνο να το δέσεις πίσω σκύβοντας σαν αίλουρος, ενόσω αυτό θα ξερνάει επίμονα στις αλκαντάρες (τα δέρματα ποιος τα χέζει-καθαρίζουν εύκολα), και να το πας στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού; (έχει πάρκιγκ εκεί κατ' αρχήν;)
Εσύ είσαι 'δικός μου'.
(δεν έχεις άδικο σε κανένα από τα επιχειρήματά σου.)Το Α3 γιατί να το δώσεις;
Είναι δύο λόγοι:
- Θέλω να μειώσω το σύνολο του κεφαλαίου που θα χαλάσω (αλλά πες ότι αυτό 'καταρρίπτεται')
και - με ένα πρόχειρο υπολογισμό βλέπω πως δεν μπορώ να δικαιολογήσω και τα δύο αμάξια λόγω τεκμηρίου (έχω κι άλλα αρκετά 'πράγματα' στο όνομά μου που αθροιστικά με 'σκοτώνουν' - έχουν πάει και τα τεκμήρια των αυτοκινήτων στο 'θεό'! ).
Αν με ρωτούσες, επειδή στο Α3 έχω βάλει πάρα πολλά extras (με συνολική αξία αυτοκινήτου όσο ένα S3 ) και λόγω αυτόματου (stronic), αξίζει να μείνει στην οικογένεια. (μιας και ξέρεις καλύτερα από μένα ότι τα λεφτά που έδωσες για τα extras 'τα πετάς από το παράθυρο' όταν πας να το πουλήσεις).
Να πω εδώ ότι με βοηθήσατε πάρα πολύ , μιας και αρχικά ήμουν κάθετος στο να πουλήσω και το Α3. Μετά από τις καταθέσεις των δικών σας εμπειριών καταλαβαίνω ότι θα υπάρχουν πάρα πολλοί συμβιβασμοί σε εκδρομές κτλ, αν έχεις ως κύριο αμάξι μία 911.
- Θέλω να μειώσω το σύνολο του κεφαλαίου που θα χαλάσω (αλλά πες ότι αυτό 'καταρρίπτεται')
-
Κι εγώ υπέρ του να μην πουλήσεις το Α3. Όταν όμως πάρεις την 911, έλα και πες μου με ποιο από τα δύο θα πας εκδρομή...
Σου βάζω στοίχημα ότι θα πετάξεις τα μισά μπαγκάζια και θα προτιμήσεις να στριμωχτείς στην 911 και να χαρείς τη διαδρομή. Θα καταφέρνεις κάθε φορά να βρεις άπειρες δικαιολογίες για να πείσεις τον εαυτό σου και τους άλλους ότι ΠΡΕΠΕΙ να πάρεις την 911. Άλλωστε όλοι σε κάποιο βαθμό το ίδιο έχουμε κάνει. Έχουμε και δεύτερο αυτοκίνητο, πιο οικονομικό, πιο άνετο, πιο ευρύχωρο... στο τέλος όμως ξέρουμε με ποιο θα πάμε την εκδρομούλα μας. -
κριμα που ζει κανείς μονο μια φορά
-
Πόσο ακόμη θα περιμένουμε μια ανάλυση από Κίκιζα για το θέμα του Κάβουρα;
Με τόσες διαφορετικές 911 που έχει οδηγήσει, η συνεισφορά του θα ήταν πολύτιμη! -
Καβουρε οδηγάς οφ μπάλανς;
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
η Τurbo καλει λιγοτερο θορυβο απ τις ατμοσφαιρικες? Η λογικη λεει ναι....Πολιτισμενος και ανουσιος ηχος. Τυχον πειραματισμοι με εξατμισεις μπορει να σου προκαλεσουν πονοκεφαλο στο ταξιδι, ακομα και οι πιο ακριβες της κατηγοριας.Προσωπικα αν ειχα Τουρμπο μονο με καταλυτες θα επαιζα.
Σαν καταναλωση στην πολη με πολυ τσιγκουνια εχω γραψει 13-13.5 αρκετα καλα για 4wd. Στην εθνικη ποτε κατω απο 15
Στο ρελαντι καιει 9 λιτρα, στο ιδανικο φασμα στροφων καπου 8.5(ποτε δε το βρηκα). -
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
Καβουρε οδηγάς οφ μπάλανς;οφ δι ρέκορντ μόνο.
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
Καβουρε οδηγάς οφ μπάλανς;Αν εννοείς drift, τι να χαρείς με το Α3? (γουρούνι -1464kg μετρημένο!- και παθητική συμπεριφορά?)
Έχω 'παίξει' με mx-5, αλλά μεταξύ μας προτιμώ μαρκάν την γρήγορη οδήγηση με γραμμές.
Με....'φτιάχνει' περισσότερο, οπότε το ότι δε θα έχω την οδηγική ικανότητα να πάω την (οποιαδήποτε) porsche με το πλάι και τρελές γωνίες, δε με πολυ-καίει για να είμαι ειλικρινής.(ξενέρωτος? )Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
Καβουρε οδηγάς οφ μπάλανς;οφ δι ρέκορντ μόνο.
Έγραψες!
-
Κάβουρα εφόσον έχεις σταθερή σχέση κ το βλέπεις να πολλαπλασιάζεστε σε 2-3 χρόνια (παιδιά εννοώ ) γιατί δε 'δίνεις'-μεταβιβάζεις το A3 στην οπότε κ αμάξι καλό για ταξίδια/άνεση θα έχετε, κ εσύ θα έχεις την πόρσε σου...
Θα γλιτώσεις το τεκμήριο τότε, αρκεί το αντέχει κ η ... κ στην τελική αν έχει κανένα αμαξάκι τύπου πόλο, ας το πουλήσει αυτή κ ας κρατήσετε το Α3 που βολεύει περισσότερο από πόλο για τριμελή οικογένεια...
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Κάβουρα εφόσον έχεις σταθερή σχέση κ το βλέπεις να πολλαπλασιάζεστε σε 2-3 χρόνια (παιδιά εννοώ ) γιατί δε 'δίνεις'-μεταβιβάζεις το A3 στην οπότε κ αμάξι καλό για ταξίδια/άνεση θα έχετε, κ εσύ θα έχεις την πόρσε σου...Θα γλιτώσεις το τεκμήριο τότε, αρκεί το αντέχει κ η ... κ στην τελική αν έχει κανένα αμαξάκι τύπου πόλο, ας το πουλήσει αυτή κ ας κρατήσετε το Α3 που βολεύει περισσότερο από πόλο για τριμελή οικογένεια...
Αυτό θα συζητήσω το Σ/Κ με λογιστή.
Porsche Forum