-
Καλησπέρα φιλε μου και σε ευχαριστω για της εμπειρίες σου και της γνώσεις σου που εκανες τον κόπο να μου τις αναλύσεις!!το θεμα με το IMS δν το γνώριζα και θα το ψάξω για να το γνωρίσω και σε ευχαριστω για την συμβουλή σου..όσο για της αλλες πληροφορίες ειναι όπως της περίμενα πανω κάτω..απλα άκουσα πολλα μιον λόγια απο άτομα που δν είχαν γνώσεις του αυτοκινήτου..αλλα ποτε δν μου ειχε μιλήσει κάποιος που εχει το αυτοκίνητο και το ζει καθημερινά!!δλδ μιλάμε για ετήσια έξοδα για το αυτοκίνητο ( πλην τέλη κυκλοφοριας , ασφάλεια , κλπ ) γύρο στα 2000 με 3000 χιλιάρικα η κανω λαθος?
Και αν γνώριζες κατι παραπάνω για το IMS θα ήταν χαρά μου να σε ακούσω!
Όσο για τον φιλο απο πανω που μου πρότεινε να νοικιάσω μια και να καταλάβω το εχω κανει στο παρελθόν αλλα ήταν S κατι που δν με ενδιαφέρει αλλα παρά μονο το απλό..ευχαριστω για τις συμβουλές σας παιδια και θα ηθελα να ακούσω κι αλλα.. -
...αν θυμαμαι καλα το θεμα IMS υπηρχε κυριως στις 996/986 (πλην 996 turbo) μεχρι και τα πρωτα MY2005/06' στα 987 μοντελα. Απο το 2007 και επειτα νομιζω το θεμα λυθηκε...
Παντως υπαρχουν αρκετα ξενα fora που εχουν ασχοληθει εκτενως με το συγκεκριμενο ζητημα...Σιγουρα για αποφυγη αρνητικων εκπληξεων και εφοσον δεν υπαρχει ιδιαιτερη μηχανολογικη γνωση ή καποιος μηχανικος που να γνωριζει απο πρωτο χερι πως αντιμετωπιζεται, καλυτερα ο ενδιαφερομενος να κοιταξει απο την γενια και επειτα που δεν ειχε το παλαιο IMS, ή που να εχει αντικατασταθει με το νεοτερο, αλλου προμηθευτη της Porsche. (συνηθως το εκαναν μαζι με την αλλαγη συμπλεκτη, λογω ευκολοτερης προσβασης)
-
Εάν είσαι ΟΚ με τα 2-3 χιλιάρικα που αναφέρεις, τότε θα είσαι εντάξει. Η αλλαγή λαδιών πάει 250, το μικρό service 500 και το μεγάλο 800 περίπου, τιμές αντιπροσωπείας. Σίγουρα θα βρεις και χαμηλότερες, το αν πρέπει να τις αναζητήσεις ή όχι είναι άλλη συζήτηση (τα υπέρ και κατά αυτής της απόφασης, γιατί σίγουρα υπάρχουν και τα δύο).
Το θέμα του IMS είναι πολύ μεγάλο. Ψάξε την αγωγή που είχε κατατεθεί κατά της Porsche στις ΗΠΑ (porsche class action lawsuit) και θα βρεις πολλά στοιχεία. Το θέμα είναι περίπλοκο και οι συνέπειες, εάν σου κάτσει, καταστροφικές. Έχω διαβάσει ένα σωρό πράγματα σχετικά, δεν έχω καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα σχετικά με τις πιθανότητες να κάτσει κάτι τέτοιο. Στα σίγουρα, αυτοκίνητο του 2009 και μετά που δεν υπάρχει το συγκεκριμένο ανταλλακτικό. Προ του 2009, υπάρχει, απλά έχει βελτιωθεί η σχεδίασή του (το θέτω πάρα πολύ απλά). Πάντως έχει εμφανιστεί και σε αυτοκίνητα της περιόδου 2005-2007.
Όσο για τις επιδόσεις, σκέψου ότι παίρνεις το αντίστοιχο του MX-5 σε μεγαλύτερη κατηγορία. Παίρνεις κορυφαία οδική συμπεριφορά και θεϊκή αίσθηση τιμονιού, από επιδόσεις όμως, με τα ίδια χρήματα, σίγουρα υπάρχουν καλύτερες επιλογές. Ψάξε και λίγο την αναλογία κιλών ανά ίππο. Στα 1.400 κιλά, η Cayman είναι αρκετά ελαφρύτερη σε σχέση με αρκετούς ανταγωνιστές (πχ θυμάμαι ότι ένα 350Ζ ζυγίζει πάνω από 1.600 κιλά - μιλάω πραγματικό βάρος με υγρά και τον οδηγό), άρα είναι σαν να 'κερδίζει' 30-40 ίππους στο δρόμο. -
kalispera kai pali (grafw apo mac kai dn exei epilogh ellinikou pliktrologiou kai tha me sugxwresetai gia ta greeklish mou)
gia ta eksoda tou autokinitou eimai diatethimenos na dwsw mexri kai 4k to xrono alla synithws pio polu kathimerines koinoume me petrelaio logo douleias kai logo polhs opote nomizw 2k me 3k se venzines to xrono einai uper arketa...to thema tou IMS pou to epsaksa ligaki parapano, kai kata dikh mou gnwmh einai oti oso kai na to psaxeis to autokinito ama einai na sou xtupish IMS tin gamhses me apla ellinika,twra oson afora tis xronies ta perissotera site lene oti mexri to 2005 evgazan provlima ta moter sto IMS kai sto cayman (se ksena site panta) lene oti dn exei vgalei pote provlima IMS,opote me liga logia to afineis teleiws stin tuxh,egw to sigkekrimeno montelo pou piga to eida ki olas einai tou 2008 kai exei 60.000 xiliometra opote an htan na vgalei tha eixe vgalei eidi etsi dn einai?gt kapou diavasa oti sta prwta 20.000 xtupan IMS.
euxaristw kai pali gia tis sumvoules twra oi epidoseis pou to ekana volta mou aresan arketa opws kai to timoni tou alla me provlimatisan oi 19'' zantes pou se merikes lakouves tou dromou akougotan san na termatizan ta amortiser..paizei kati tetoio h apo allou mporei na akougotan o thoruvos??(oso gia to thema diaforetikou autokinitou dn me endiaferei gt apo mikros hthela na parw thn dikia mou porsche twra an xtupish IMS xesta xaralampe!!!) -
Command & spacebar είναι για τα ελληνικά στα μακ.
Αυτό που αναφέρεις το ακούω για πρώτη φορά. Μήπως βρίσκει το ελαστικό στο θόλο; Μήπως είναι το κλασικό κοπάνημα που ακούγεται από τα βαρίδια που έχουν βάλει στην πίσω κλειδαριά; Μήπως έχει ξεβιδωθεί κάποιο αμορτισέρ από τη βάση του;
Αν μπορείς, προσπάθησε να οδηγήσεις και κάποιο διαφορετικό αυτοκίνητο (κι ας μην σε ενδιαφέρει το συγκεκριμένο) για να δεις αν θα ακούσεις ξανά τον ίδιο θόρυβο.
Είναι από ιδιώτη ή από έμπορο; Μήπως έχει γυρισμένο κοντέρ και είναι όντως τελειωμένα τα αμορτισέρ; Αν είναι εισαγωγή από Γερμανία, δεν αποκλείεται.
ακούγεται από μπροστά ή από πίσω; -
Σε ευχαριστω και παλι!!
οσο για τον θώριβο δν εχω ιδέα απλά μου έκανε εντύπωση..το αυτοκίνητο είναι απο ιδιωτη,αγορασμένο απο την porsche hellas και εχει ολα τα service μεσα στην porsche και δν μου φαινεται για απατη οπως τα συνηθισμενα ψευτικα βιβλια service που μπορεις να τυπωσεις γιατι ο τυπος φανηκε οτι δν το ειχε αναγκη (δικη μου γνωμη).το εχει πανω τις ζαντες απο το porsche turbo τις 19'' και το εχει και χαμηλωμένο απο οτι καταλαβα οποτε οντως πρεπει να ειναι ο τυπηκος θωρυβος του τρανταγματος αλλα με εκανε εντυπωση σε ενα τετοιο αυτοκινητο ο συγκεκριμενος θωριβος.κατι αλλο που μου ειπε και μου φανηκε περιεργο ειναι λεει οτι με ενα 100ευρο βγαζει σχεδον 500-600 χιλιομετρα...πολλα δν λεει ο τυπος?? -
Υποθέτω ότι εννοεί πως με 100 ευρώ φουλάρει το ρεζερβουάρ (αληθές) και πως με αυτό μπορεί να βγάλει 500-600 χιλιόμετρα. Γίνεται αυτό με σταθερή ταχύτητα στην εθνική, αρκεί να πηγαίνεις με σταθερή ταχύτητα κοντά στα 150-160. Όχι να επιταγχύνεις μέχρι τα 200, να πέφτεις στα 120 και να επιταγχύνεις ξανά. Στις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη θα βγάζεις κοντά στα 400 χλμ, λιγότερα αν πηγαίνεις κάθε μέρα στην πηγμένη Κηφισίας.
Αν βάλεις και μικρότερους τροχούς, θα δεις βελτίωση στην κατανάλωση και στις επιδόσεις. Τα νούμερα που σου γράφω είναι με 17ρηδες τροχούς, λογικά με τα 19αρια θα καίει λιγάκι παραπάνω.
Εφόσον έχει όλα τα service στην Porsche πέρνα μία βόλτα και ρώτα τους για τον θόρυβο που ακούς στο αυτοκίνητο του κ. Τάδε. Είναι πιθανό να του το έχουν επισημάνει και να γνωρίζουν από που προέρχεται. -
Καλησπέρα,
θα ήθελα τη γνώμη σας.
Σκέφτομαι να προχωρήσω στην αγορά του παιδικού μου έρωτα,της Boxster μιας που τα οικονομικά μου με επιτρέπουν να διατηρώ ένα τέτοιο αυτοκίνητο πλέον.
Βέβαια για αγορά,περιορίζομαι στην 986 αλλά την 3.2 και ήθελα να ρωτήσω όσους έχουν συμβιώσει μαζί της,αν την χρησιμοποιούσαν καθημερινά-ευτυχώς ζω σε μικρή πόλη,οπότε δε μπλέκω σε κίνηση.
Επίσης,ισχύει ότι σε σύγκριση με τις 2.5 και 2.7, οι 3.2 έβγαλαν λιγότερες πρόβλημα στο ρουλεμάν του ενδιάμεσου άξονα;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων -
Είχα οδηγήσει μια και την βρήκα εξαιρετικά δύσχρηστη με πολύ βαρύ συμπλέκτη και κακή ορατότητα.
-
Έκδοση GT για την Porsche 911;
Η Porsche φαίνεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προσφέρει μια έκδοση της αειθαλούς 911 στα πρότυπα της Cayman GT4.
Οι εν λόγω πληροφορίες, προερχόμενες από έγκυρα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, θέλουν τους Γερμανούς πρόθυμους να προσφέρουν στο εγγύς μέλλον νέες εκδόσεις της 911 με αμιγώς «οδηγοκεντρικό χαρακτήρα», που όμως θα διαφοροποιούνται σε βασικές προδιαγραφές και απόδοση στο δρόμο από το γνώριμο ταμπεραμέντο των σκληροπυρηνικών GT3 και GT3 RS. Επί της ουσίας, η συγκεκριμένη εκδοχή του δημοφιλούς γερμανικού κουπέ, όταν και αν τελικά πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής, θα… ρέπει περισσότερο προς αυτό που πρεσβεύει σήμερα η μικρότερη Cayman στην έκδοση GT4, διαθέτοντας μεταξύ άλλων στο οπλοστάσιο της χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, μικρότερους τροχούς, αλλά και τα «βασικά» μετατρόχια των ταπεινότερων εκδοχών της μοντέλου. Στόχος της εταιρείας φαίνεται πως είναι η δημιουργία μιας οδηγικά ευχάριστης αλλά και ταχύτατης, συγχρόνως, 911, η οποία θα δικαιολογεί με τη συμπεριφορά της το προσωνύμιο «GT». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, την κίνηση θα εξασφαλίζει ο γνωστός ατμοσφαιρικός επίπεδος μπόξερ των 3,8 λίτρων, με απροσδιόριστη προς το παρόν απόδοση, αφήνοντας τα επερχόμενα νέα υπερτροφοδοτούμενα σύνολα των μηχανικών της εταιρείας για τις υπόλοιπες εκδόσεις της.Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε ποια ακριβώς θα είναι η τελική απόφαση των Γερμανών αναφορικά με την ακριβή ονομασία της συγκεκριμένης έκδοσης. Αυτό πάντως που με βεβαιότητα ξέρουμε είναι πως πρόσφατα οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας, κάθε άλλο παρά συμπτωματικά, κατοχύρωσαν τα εμπορικά δικαιώματα χρήσης της ονομασίας GT5! Τέλος, σε ότι αφορά στον χρόνο λανσαρίσματος της νέας αυτής σειράς μοντέλων, οι έως τώρα πληροφορίες θέλουν την Porsche να είναι έτοιμη να την προσφέρει αμέσως μετά το ντεμπούτο της ανανεωμένης 911, σε έναν περίπου χρόνο από σήμερα_Χ.Α.
www.4troxoi.gr -
Διαβάζει κανείς που να έχει 997 Turbo με κιβώτιο Tiptronic; Ή έστω να έχει κάνει σοβαρή βόλτα με τέτοιο αυτοκίνητο; Δεν εννοώ το γύρο του τετραγώνου με τον μάντρα στο διπλανό κάθισμα. Το ερώτημα είναι εάν πρόκειται για εντελώς απορριπτέα επιλογή ή εάν υπάρχει κάποιο περιθώριο συζήτησης...
-
Τι ακριβώς πληροφορία ψάχνεις? Αν και λάτρης του χειροκίνητου, στο 997 τούρμπο δεν θεωρώ καθόλου απορριπτέα την επιλογή του tiptronic κυρίως αν δεν κάνεις χρήση σε πίστα... Σε καθημερινή χρήση ή στην πόλη το θεωρώ άριστη επιλογή. Έχει τόση δύναμη το αυτοκίνητο που ξεκνάει ταχύτατα σχεδόν πάντα με 2α...Το χειροκίνητο αρκετά κουραστικό, και το pdk πολύ ωραίο αλλά αρκετά πιο ακριβό.
Νίκος
-
Πριν από λίγο ανακάλυψα ότι το αυτοκίνητο που είχα αγοράσει το 2009 ως καινούριο (7 χλμ στο οδόμετρο), είχε προλάβει να περάσει μια βόλτα από το φανοποιείο πριν μου παραδοθεί. 'Μη σκας' μου είπαν, λες και δεν πρόκειται για εξαπάτηση του αγοραστή.
Αφού πρώτα το έλεγξαν και με διαβεβαίωσαν ότι δεν είναι τρακαρισμένο, κατά τη διάρκεια του status report με ρώτησε ο υπεύθυνος του συνεργείου εάν πρέπει να πει στον υποψήφιο αγοραστή για τον ξαναβαμμένο προφυλακτήρα. Μιλάμε για σχέση εμπιστοσύνης που χτίζουν από την πρώτη στιγμή με το νέο τους πελάτη!!!
Στην Porsche Hellas αυτά, όχι σε κανέναν από τους ανεξάρτητους. Νέα εποχή σου λέει η Μοτοδυναμική, δίχως τις αλητείες που έκανε η Sportscar. Ναι, το είδα με τα ίδια μου τα μάτια... (εδώ γελάμε)
Πιστεύω ότι καλό είναι να γνωρίζουν το ήθος τους όσοι σκέφτονται την αγορά τέτοιου αυτοκινήτου. Και αν κανείς ενδιαφέρεται για τη λευκή Cayenne Hybrid με τις μαύρες ζάντες στη Μεταμόρφωση, με βάση τα λεγόμενά τους, κι αυτή θα περάσει από το φανοποιείο, αν δεν το έχει κάνει ήδη. Αφού θα το έλεγαν στον πελάτη, δεν έκανα κάτι κακό που το αναφέρω, έτσι δεν είναι;
Οπότε η όποια δική μου σκέψη για αγορά 911 πάει περίπατο. Όχι απλά δεν υπάρχει ειλικρίνεια (σε ελάχιστα συνεργεία υπάρχει), αλλά και τόσο ξεδιάντροπη η απάτη, εμένα με ξενερώνει. -
Πως και σου πηρε τοσα χρονια να το καταλαβεις;
Ειναι πολυ γνωστο οτι στην Ελλαδα το κανουν αυτο. Για αμαξια μεγαλης αξιας καλυτερα αγορα απο Γερμανια αλλα φανταζομαι θα πηρες την εκπτωση στα τελη ταξινομησης που ειχαν τοτε.
-
Το είχα δει κάποιες φορές όταν το έπλενα, αλλά ως συνήθως έχει να κάνει με τη γωνία που πέφτει το φως. Θεωρούσα ότι είναι παιχνίδι του μυαλού μου. Νομίζω ότι όλοι το έχουμε δει αυτό κάποια στιγμή κι ας μην είναι ξαναβαμμένο το αυτοκίνητο. Άσε που μη νομίζεις ότι είναι κάτι το πολύ εμφανές. Αν δεν στο επιβεβαιώσει κάποιος, δεν το βλέπεις απαραίτητα.
Απλά η απατεωνιά είναι που με πείραξε περισσότερο. Και το γεγονός ότι μετά από ολόκληρη κουβέντα περί εμπιστοσύνης, τόσο ξεδιάντροπα προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο πράγμα σε έναν ακόμα άνθρωπο. Εννοείται βέβαια ότι του το είχα αναφέρει, μιας κι εγώ δεν είμαι λαμόγιο. -
Μήπως υπήρχαν ατέλειες από το εργοστάσιο και για αυτό ξαναβάφηκε; Δεν είναι απαραίτητο να ήταν χτυπημένο...
-
Μπορεί, ότι κι αν συνέβη όμως, ο πελάτης έπρεπε να έχει ενημερωθεί.
Και αν είχε γίνει στο εργοστάσιο, νομίζω ότι θα το ξαναέβαφαν εκεί. Και δεν θα είχε σημάδια από το πιστόλι του φανοποιού, όπως μου είπαν στο συνεργείο (εγώ δεν τα έβλεπα αυτά τα σημάδια κι ας μου έδειχναν τα σημεία).
Πάνω απ' όλα όμως είναι το να φέρεσαι τίμια και να είσαι σωστός με τους λιγοστούς πελάτες σου. Η προηγούμενη ιδιοκτησία της Porsche δεν ήταν και η νέα βαδίζει ακριβώς στα χνάρια της προηγούμενης. Αυτό είναι το χειρότερο: τόσο απολαυστικά αυτοκίνητα να έχουν τόσο κακή αντιπροσώπευση στην Ελλάδα!!! -
Γιατί σου κάνει εντύπωση οι Γερμανοί είναι οι μεγαλύτεροι απατεώνες ... από καταβολής κόσμου .... ακόμα και τα φιλαράκια τους .... τους βγάζουν τα 'άπλυτα' στην φόρα (σκάνδαλο με τα 'πειραγμένα' καυσαέρια ....)
Μία φούσκα είναι η Porsche .... αργά ή γρήγορα ... θα ξεφουσκώσει ... λίγο υπομονή και θα δείς ...
Στην Αμερική τους πήραν χαμπάρι ... μόνο τα SUV πουλάνε (Cayenne - Macan) .... Και αυτό λόγο μόδας ...
Αν βγάλει η Aston Martin και η Maserati ... SUV .... Τέρμα η Porsche στην Αμερική ....
Πληροφοριακά το Cayman έχει τις χειρότερες πωλήσεις από όλα τα Porsche στην Αμερική
Οι Γερμανοί 'έχτισαν' Brand Name 'αγοράζοντας' όλα τα περιοδικά μεγάλης κυκλοφορίας ......
-
Δεν θα συμφωνήσω σε όλα μαζί σου. Πρώτον, επειδή έχω οδηγήσει αρκετά από τα μοντέλα τους και είναι όντως εξαιρετικά, πολύ ανώτερα σε σχέση με άλλα ψευτοσπόρ προδιαγραφών ανταγωνιστικά μοντέλα. Και δεύτερον, το πρόβλημά μου δεν είναι με τους Γερμανούς. Η ελληνική αντιπροσωπεία είναι που μου έκανε τη 'ζημιά'.
Η Cayman που είχα ήταν σε όλα εξαιρετική. Αν δεν αναγκαζόμουν, δεν θα την άλλαζα ποτέ! Θα άλλαζα βέβαια την εδώ αντιπροσωπεία, καθώς αποδείχτηκαν 'λίγοι'.
Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι έχουν χτίσει ένα κορυφαίο brand name, το οποίο τους έχει επιτρέψει τα τελευταία 15 χρόνια να πουλάνε αυτοκίνητα με σοβαρό κατασκευαστικό λάθος (IMS σε 911, Boxster, Cayman) και να μην αποζημιώνουν τους παθόντες. Σε αυτό συμφωνούμε, είναι 100% απαράδεκτοι. Δεν μπορεί να πουλάνε τόσο ακριβά αυτοκίνητα με κινητήρες που έχουν τόσο σύντομη ημερομηνία λήξης σε ποσοστό που πλησιάζει το 6-8% των πωληθέντων αυτοκινήτων. -
Ο χρήστης trader έγραψε:
Δεν θα συμφωνήσω σε όλα μαζί σου. Πρώτον, επειδή έχω οδηγήσει αρκετά από τα μοντέλα τους και είναι όντως εξαιρετικά, πολύ ανώτερα σε σχέση με άλλα ψευτοσπόρ προδιαγραφών ανταγωνιστικά μοντέλα. Και δεύτερον, το πρόβλημά μου δεν είναι με τους Γερμανούς. Η ελληνική αντιπροσωπεία είναι που μου έκανε τη 'ζημιά'.
Η Cayman που είχα ήταν σε όλα εξαιρετική. Αν δεν αναγκαζόμουν, δεν θα την άλλαζα ποτέ! Θα άλλαζα βέβαια την εδώ αντιπροσωπεία, καθώς αποδείχτηκαν 'λίγοι'.
Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι έχουν χτίσει ένα κορυφαίο brand name, το οποίο τους έχει επιτρέψει τα τελευταία 15 χρόνια να πουλάνε αυτοκίνητα με σοβαρό κατασκευαστικό λάθος (IMS σε 911, Boxster, Cayman) και να μην αποζημιώνουν τους παθόντες. Σε αυτό συμφωνούμε, είναι 100% απαράδεκτοι. Δεν μπορεί να πουλάνε τόσο ακριβά αυτοκίνητα με κινητήρες που έχουν τόσο σύντομη ημερομηνία λήξης σε ποσοστό που πλησιάζει το 6-8% των πωληθέντων αυτοκινήτων.Στην Ελλάδα για να έχεις σωστή αντιμετώπιση από αντιπροσωπία πρέπει να αγοράσεις Bentley .... και αν .....
Η Γερμανοί είναι τυχεροί γιατί έχουν άπειρη χρηματοδότηση από τις τράπεζες .... και βγάζουν συνεχώς καινούρια μοντέλα ... κάτι που δεν έχουν το Group Fiat , PSA , κλπ κλπ κλπ ...
Πάντος ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι ... ειδικά στην Αμερική ....
ΥΓ. Αν είναι να πάρεις 911 ... σκέψου και την Maserati GT .... ή για πιο 'φθηνά' Bmw M 2 ή Μ 4 .... Jaguar F-Type ... και αν έχεις αρκετή υπομονή έρχονται Maserati Alfieri και Alfa Romeo coupe Giulia ...
Porsche Forum